Yuka kukka miten hoitaa valokuva

Jukka kasvi kuvaus ja valokuva - talon kasvatus, kasvatus, kastelu ja sairauksien hoito

Palma Etelä-Amerikasta - Yucca - kotihoito, joka sisältää sekä elinsiirron, lisääntymisen, kastelun ja erilaisten sairauksien suojelemisen, on sisäkatos. Yukun hoito perustuu pääsääntöisesti ikivanhojen puiden kaltaisten kasvien kotimaahan. Jos aiot hankkia tällaisen kukan, tutki huolellisesti sen ominaisuudet.

Yucca on ikivihreiden kasvien suku, kuuluu Agavov-perheeseen, kasvaa Pohjois-ja Keski-Amerikassa. Eri yukkien ilmeiset kovat lehdet voivat kasvaa jopa 100 cm: n pituiseksi, jopa 8 cm: n levyisiksi, ne muodostavat juurtuneen pistorasian tai kerätään usein nippusta. Lajeittain perustuva kasvien lehti voi olla harmaa tai vihreä, puolijäykkä, pystysuora, sileät tai hammastetut reunat. Usein kasvi on päällystetty filamentteilla, joskus on teräviä piikkejä lehtien kärjissä.

Palm yucca kukinnan aikana heittää suuret peduncles, jossa monet herkkä tuoksuva kello valon sävyistä ilmestyy. Yleensä kukintoja kerätään yhdestä suuresta panoksesta, jonka pituus on 2,5 m. Kotona palmu harvoin kukkii. Hedelmä on kuiva tai mehukas laatikko. Joidenkin kasvilajien lehdistä uutetaan kuitua, jota käytetään punkitöiden tekemiseen.

Yucca-kukka soveltuu hyvin kodinkoneiden, huoneistojen, koristeluun, lääkkeiden ja kosmeettisten valmisteiden valmistukseen. Kotona yli 30 lajia palmuja kasvaa, usein kasvien koko ylittää Venäjän lauhkean ilmaston puut. Eurooppalaiset kukkasolijat viljelevät ja levittävät kolmea koristelajia, jotka sopivat täydellisesti kotiolosuhteisiin ja huoneen optimaaliset mitat. Suosituimmat lajikkeet ovat:

 • Elephantis tai elefanttipalmu (Yucca elephantipe). Kasvi sai nimensä sen paksuisesta alkuperäisestä jalastaan. Lehdet ovat sen yläpuolella, ja runko kasvaa kasvulla. Kesällä puu on koristeltu valkoisilla kukilla, jotka näyttävät kelloilta.

 • Filamenttinen (Yucca filamentosa). Laitos pystyy kestämään jopa 20 astetta pakkasta. Ristikkäisten lajikkeiden kukka on jopa 7 cm: n pituisia kynttilöitä. Rypälemehun kukka on kirkkaat valkoiset langat.

 • Aloeleous (Yucca aloifolia). Palmu kasvaa hitaasti, lopulta se alkaa muodostaa pallon. Aikuisten kasveissa puun kaltainen haara on hyvin haarautunut, oksojen päissä on taottuja vihreitä lehtiä.

 • Shiza (Yucca glauca). Tämän kukan runko on lyhyt, lehdet ovat pitkänomainen ja ohut, reunat ovat kevyitä. Kelloilla on kellertävä tai vihertävä vaalea väri. Sizaya yucca kasvaa normaalisti ilmassa, se kestää kuivuutta ja kohtalaisia ​​pakkasia. Lehdet voivat olla 90 cm.

Kuinka hoitaa yucca kotona

Palmin pitäisi kasvaa kotonaan eteläisessä ikkunassa, vaikka jos muut ikkunat ovat hyvin valaistuina, voit laittaa kukan vieressä olevaan kukkaan. Sisäinen yucca-kasvi kehittyy hyvin kevyessä lämpimässä huoneessa. Nuoren itun tarvitsee valoa, mutta on parempi keventää sitä vähän suorasta auringonvalosta. Viljelytekniikassa voidaan käyttää keinotekoista valaistusta.

Lämpötilat kesän ja kevään kämmenissä ovat kohtalaisia, noin 20-25 ° C. Talvi ja syksy - 8 tai 12 ° C. Parantaa kukan ulkonäköä, joskus pestä suihkussa. Kesällä puu voidaan sijoittaa parvekkeelle, mutta se on suojattava sateelta. Kun kukka asetetaan ulkoilmaan, sen on oltava kuiva ja kevyt. Talvella palmu tarvitsee kirkkaan valon.

Kasvi itse kertoo, kun tarvitset sitä. Normaalilla maaperän kosteudella ja hyvillä olosuhteilla kukat lähellä olevat lehdet suoritetaan. Kuivuudessa he alkavat tuskallisen kiertyä. Lähdettäessä kotona kämmentä kastellaan niin säännöllisesti, että maa kuivuu puoleen kapasiteetista. Yleensä, kastelun tiheys riippuu kukan koosta, maaperän ominaisuuksista, materiaalista ja potin koosta, kosteudesta ja ilman lämpötilasta.

Kuinka vesi yucca kotona kesällä? Kuuma kesä joskus kämmentä tarvitsee paljon nestettä, joten on tärkeää käyttää runsaasti kastelua käyttämällä lämmin vesi, mutta vettä kukka vasta sen jälkeen, kun maaperä on kuivunut. Talvella on tarpeen lyhentää kastelua, muuten ne alkavat juurtua. Kuiva-ilmaa herkät yucca-tyypit tulisi ruiskuttaa jatkuvasti lämpimällä vedellä. Kosteuden lisäämiseksi kukkaruukku asetetaan kuormalavalle soralla, sammalilla, märällä sardiinilla. Kun kasvit ruiskutetaan auringossa, lehdet voivat paljastua palovammoilta.

Puutarha lajit kasvavat avoimessa maassa, voivat olla yhdessä paikassa noin 20 vuotta, mutta sisäilman lajikkeet siirretään kerran kahdessa vuodessa. Vakiopäällysteen avulla kukan kasvu kasvaa merkittävästi. Nuoret muotoillut ruusukkeet voivat istua, mutta tämä on tehtävä vain, kun ne kasvavat ja kasvavat voimakkaammin. On olemassa tiettyjä sääntöjä siitä, kuinka istuttaa yucca:

 • Siirto on toteutettava kesällä tai keväällä;
 • valita potin, joka on kolme senttiä suurempi kuin juurien halkaisija;
 • kaada hienojakoinen sora, rikkoutuneet tiilet, laajennettu savi (jauhetun seoksen tulisi olla keskimäärin raekoko);
 • poista kukka varovasti, yrittäen olla vahingoittanut juuristoa;
 • kaataa maata tarvittaessa pehmentämään sitä;
 • Ennen istutuksen juuret, liota tunnin ajan vedellä ja laita sitten uusi maaperä ja kaada;
 • kaksi viikkoa, varmista ruokkia kasvi.

Miten siirrytään toiseen pottiin

Palma kotona olisi siirrettävä uuteen pottiin joka toinen vuosi. Säiliö tulee valita stabiiliksi ja tilavaksi. kasvi on raskas lehtimassa. Jäteveden tilavuuden tulisi olla korkeintaan 7 cm (noin kolmasosa koko maaperästä). Painon lisäämiseksi voit käyttää soraa, ja hiili on lisättävä maahan. Siirrä kukka keväällä ja kesällä on tarpeen seuraavan järjestelmän mukaisesti:

 • sinun täytyy ottaa syvä tasainen potti;
 • Pohjassa kaada kerros soraa tai laajennettua savea;
 • sitten pieni maa täyttyy;
 • jos kasvi on terveellinen, se voidaan yksinkertaisesti siirtää vanha potti yhdessä maapähkinän kanssa;
 • jos juuret ovat roikkuvia, sinun on ensin poistettava se ja peitettävä osat murskattua kivihiiltä;
 • Kun kasvi on uudessa potissa, sinun on lisättävä maaperää, tiivistä ja kaada vettä.

Leikkaaminen yucca kotona

Jos pitkänomaisen kukan runko on yksi, voit leikata minkä tahansa valitun korkeuden mukaan. Tässä tapauksessa rungon halkaisijan tulee olla vähintään 6 senttimetriä. Kasvi ympärileikkauksen jälkeen pysähtyy kasvamaan, ja uusien munien herättämistä herättävän. Jos kukassa on useita runkoja samanaikaisesti, on tarpeen katkaista haudut 15 cm: n korkeudella. Sen tulee olla upea monikerroksinen kruunu, lehdet eivät sävytä toisiaan. Viipalointiin tulee ripotella rikki tai hiili.

Kuinka propagandaa yucca kotona

Kotimaassa olevaa kukkia kasvatetaan siemenillä, meidän vyöhykkeellä ei ole sellaisia ​​hyönteisiä, jotka kykenisivät pehmentämään yukan lempeitä kelloja. Kasvattajat käyttävät useita käytettävissä olevia palmujen lisääntymismenetelmiä, jotka voidaan helposti toteuttaa kotona. Tämä menettely edellyttää aikuisten kasvien, joilla on terveet kasvulliset elimet tai jälkeläiset. Jukan kopiointi kotona tapahtuu seuraavilla tavoilla:

 1. Kämmen yläosan avulla. Kruunun haaroittumisen aikaansaaminen voi olla leikkaamalla jopa 10 cm: n pituinen kasvi, joka on ripustettava kivihiilellä, kuivaksi ja asetettava syntynyt vartalo veteen. Rotten lehdet on poistettava, hiili on lisättävä bakteerien leviämisen estämiseksi. Pienten juurien ilmestymisen jälkeen kukka istutetaan maahan.
 2. Leikkaamiseen. Käytetään kerrostamista, katkaistu äidin pensasta. Valitse juuret kehittyneellä järjestelmällä. Yukalle tällainen kopiointi on helppoa, taimien hoito ei vaadi paljon vaivaa.
 3. Pala. Karan alapää on liotettava muutaman päivän ajan erityisellä juurtumistunnistimella, minkä jälkeen se on istutettava kevyeen maaperään. Kukin paksu segmentti voidaan sijoittaa hiekkaan vaakasuoraan, puoli syvälle substraattiin. Kun bakteerit syntyvät, ne on erotettava ja juurtunut.
 4. Siemenet. Palmun kasvattaminen tällä tavalla on erittäin kätevä. Kylvää tuoreet siemenet, jotka on imeytetty turpeen, maan ja hiekan sekoitukseen (1: 1: 1). Märkä maaperä on peitettävä säiliöllä tai lasilla. Kuvien pitäisi näkyä kuukaudessa.

Kun kukaan siirretään kadulla, on tärkeää, ettei polttanut kasvien lehdet auringon alla. Ostetun taimen on välttämättä pysäytettävä, joka päivittäin ulkona. Kasvia ei voi istuttaa pohjaveden lähelle. Puutarhan yukalle tulee välttää kouruja ja pimeitä alueita. Kukin pitäisi istua sopivasti kohotetussa paikassa. Reiät on kaivaa etukäteen syksyllä, jolloin reiät ovat kooltaan hieman suurempia kuin juurien halkaisijan. On parasta käyttää maaperää istutukseen, johon kuuluvat turve, komposti, perliitti, hiekka tai humus.

Kukka pystyy kasvamaan missä tahansa maassa, on tärkeää, että juuret pääsevät ilmaan. Kun olet nukahtanut maaperän kanssa, se on ehdottoman varovainen, jotta jäljellä ei ole ylimääräistä tilaa. Lisäksi on tarpeen kaataa lämmin vesi. Yukalle on ravitseva, löysä maaperä, jonka pH on 5,5-6,5, sopii erinomaisesti. On parasta laittaa pieni määrä hiiltä valitulla maalla ja pohjan reikä - rikkoutuneet tiili tai joki kivet.

Kämmen yläpuolella oleva osa kehittyy vahvemmaksi kuin juuristo, joten antaa vakauden kukka, se on istutettava suuriin pottiin, pottiin tai kylpyammeeseen. Uuden säiliön kasvin on välttämättä oltava suurempi 4 cm kuin juurien halkaisija. Tällöin potin syvyyden tulisi olla 2 kertaa sisähalkaisija. Potin on oltava riittävän vahva kestämään kantamista eikä se saa muuttua maaperän täyttämisen aikana. Ohjeita Yuukan siirtämiseen pottiin:

 • valmistaa maaperän sekoitus, uusi säiliö ja tee kuivatuskerros;
 • päivää ennen kukan siirtoa on tarpeellista vettä sitä runsaasti;
 • leikkaa kaikki kuivat lehdet;
 • kevyesti vanha potin ja vähitellen saada savi huone kukka, ei vahingoita juuria;
 • yli kuivatuskerros kaataa maaperään tasoon asti, että pohja jukka oli alhaisempi 2 cm: n päässä säiliön reunaan;
 • savi huone kukka laittaa uuden potin;
 • vähitellen tankata maaperään, ja ajoittain se tiivistää.

Leikkaa kärki kämmen on helppo implantti, ja loput runko lopulta kasvaa uusia versoja. Saadussa kuiva leikkuureunan (altista sitä ilmassa 2 tuntia), sitten rooting kasvien päälle aikana märkä hiekka tai laittaa ämpäriin lämmintä vettä. Advance laittaa pala puuhiiltä. Kun tonkia kahva voi mätänemään lehdet, ne täytyy poistaa ja vaihda vesi. Esiintymisen jälkeen juuri varret palmupuiden istutetaan substraattiin.

Palmu voidaan kasvattaa lähes kiinni. Tehdä tämän, altistuvat osa terveellistä varren ja leikata horisontaalisesti laittaa potin keuhkojen substraatin pinnalle, tai märkää hiekkaa. Paina kevyesti tavaratila paremman kontaktin. Muutaman päivän kuluttua se pitäisi herätä munuaisiin, josta syntyy vähitellen, nuoret versot juurista. Seuraavaksi, poista tynnyri versot säiliön, leikataan kappaleiksi olevien versojen määrä viipaleita ripottele kuivaa hiilen ja ilman. Jokainen osa rungon kanssa puunjuurakko voidaan istuttaa yksittäisen kennon.

Palma, joka saa hyvää hoitoa, sairas harvoin. Vain jos niitä ei käsitellä oikein voi tapahtua tulipolte, lahoa varsi tai lehdistä. Joskus kasvi kellastua, mutta se voi olla luonnollinen prosessi kehityksen ja kasvun palmujen joka suorittaa päästä eroon ylimääräistä lehtiä. Jos kukka ilmestyi keltaisia ​​pisteitä elliptinen muoto, joka vähitellen muuttuu ruskeaksi - se tarkoittaa, että läsnä ruskean paikalla.

Talvi kukka kuolema aiheutuu usein runsaasti kasteluun tai erittäin alhaisissa lämpötiloissa. Tämän seurauksena suuria määriä kosteutta voidaan sai kukkien tuholaisia: ripsiäisten, mittakaava hyönteiset, hämähäkki punkit, kirvoja tai toukkia. Jos kasvi on jo vaikuttanut, on tarpeen poistaa syy heikkenemisen prosessia ja kukka hyönteismyrkkyjä, noudata tiukasti ohjeita. Usein omistajat ikivihreä kaunottaret on kysyttävää koskien torjuntaan erilaisten sairauksien, mutta meidän pitäisi tutkia kaikki ennen hoitoa olemassa olevan sairauden jukka:

 • Rot, aiheuttama sieni Fusarium. Aikana sairaus vaikuttaa kruunu, lehdet altistuvat mätänemään. Alkuvaiheessa taudin täytyy poistaa taudin vaivaamaan osaan puun ja sumutettiin liuosta, jossa oli fungisidia.

 • Cercosporosis. Pinnalla lehtien ruskea läikkiä soikea. Suurilla kosteus tauti voi edetä. Jotta voidaan poistaa sairauden pitäisi vähentää kastelua, ei spray muutaman päivän, poista tartunnan varret, prosessi kämmen sienitautien. tulisi käyttää lannoitusaikana lannoitteita.
 • Valkohomesieniin Yucca. Pahin tässä sairaudessa vahingoittuneet lehdet kasvin, joka sijaitsee lähellä maanpintaa. Tuolloin tappion ne värjätä ja vetistyä. Päästä eroon taudin, poista tautikudokseen ja suorittaa käsittelyn systeemisen sienitautien (fundazol, Rovral).

Jukka puutarha, jukka katu: hoito ja kasvatus

Yucca Street, hoito ja lisääntyminen, joka ei vaadi mitään erityistä tietoa - viehättävä kasvi epätavallinen nimi. Vieras Amerikasta melko nopeasti kiinni kotimaan keittiökasvitarhojen jossa tuntuu miellyttävältä asianmukaista hoitoa. Vaalean valkoinen tai kerman kukkia, kelloja, kokoontuivat suuria numeroita puunrungon muistuttava värikäs luuta elävöittävät maisemaa, erottua valopilkku hänen taustalla.

Yucca - tämä on kasvi, joka haluaa jatkuvasti ihailla. Valitettavasti sen kukinta edustava loma fantasia, ei ole pitkä: jopa 3 viikkoa, joka on keskellä kesää. Aromi kukkia ja erittäin miellyttävä tuoksu muistuttaa kallista saippuaa. On mielenkiintoista verrata taustalla herkkä kukan lehdet: yli puoli metriä pitkä, tumma-vihreä, totesi, joissa on jaettu ohuiksi kuidun reunat. Muuten, kuten kuidut ovat historiallinen koti kukka korkealaatuisia raaka-aineena vahvan paperin ja köydet, ja amerikkalaiset sokeri mehu uutetaan kukka. Intiaanit, jotka pitävät jukka "elämän puu", lisäsi sen terälehdet lähes kaikissa ruokia. Värit erikoinen maku, useimmat muistuttaa vihreitä papuja ja artisokkaa lehtiä. Yucca kukat ovat optimaalisesti yhdistetään munia, joten ne ovat usein lisätään munakkaita.

Jukka puutarha: hoito ja kasvatus menetelmiä

Kasvi tällaisen kauneuden, joskus jopa 2,5 metriä, sivustosta tai asunnossa huonekasvi ja jokainen voi. Yucca tuotettu useilla eri tavoilla: siemeniä, ituja tai jako sivujuuret, jonka jousen varsien leikattu pituus on noin 5 cm, useita tunteja kuivataan auringossa ja sitten istutetaan kasvihuoneeseen syvyyteen 5-7 cm ..

Lisääntyminen Yucca rihmamaisia ​​ja hoitoa kotona - se ei ole liikaa aikaa, koska se saattaa vaikuttaa ensi silmäyksellä. Kasvava katu kukka siemenistä - se on melko työlästä ja pitkiä. Kylvö on tuotettava lopussa talven; laatu taimet on valmis vasta kahden vuoden kuluttua. Joten se on helpompi ostaa jo kasvanut kasvi tai kasvaa sitä yksinkertaisemmin - erotettu päälaitoksesta nuoret versot, joita tarvitaan laskeutumaan aiotun pysyväksi lokuksessa. Näin on suositeltavaa keväällä tai syksyllä.

Yucca puutarha, joka kopiointi voidaan toteuttaa useilla eri tavoilla, jolloin täysin nekaprizna; se vain seisoo ajoissa juotetaan ajoittain ruokitaan ja suojassa talvella kylmä. Trooppinen vieras riittävästi kestää pakkaset, mutta on parempi pitää se niistä. Voit tehdä puinen laatikko, jossa sen sijaan, että pohja on ruuvataan peitemateriaalin. Laitos olisi katettava ja rasian ympärillä ja päälle voit kaataa männyn oksia tai kuivia lehtiä. Takaa täydellisen suojan päälle kaikki tämä rakenne suositellaan peitetään polyeteenistä; siten, yucca, optimaalisesti "spryatannaya9raquo; alkaen talvella kylmä, helposti kauemmin tahansa pakkasen ja huono sää. Voit käyttää yksinkertaisella tavalla: pieni pensas karsimisesta, lehti solmio pulla, ja laitos on säkkeihin. Siten, pintaosa on suojattu, ja kylmä tuuli ja märkä lumi ei ole rikki lehdet kasvi; juuret syvälle maahan, kylmä pääse myöskään.

Missä on parasta istuttaa näin epätavallisen, kuten palmu, kukka? Jukka puutarha, hoito ja lisääntyminen, joka on itse asiassa malohlopotny, tykkää hyvin valaistuissa paikoissa; penumbra se on mukava vain huippu kesän lämpöä. Jos kuitenkin kasvi jatkaa kasvuaan varjossa, lehdet alkavat päästä aurinko, "lohmatitsya9raquo,, joka aiheuttaa kaunis Yucca hankinta unpresentable ja epäsiisti ulkonäkö. Yucca Street, hoito ja kasvatus voidaan tuottaa, joka ei ole täysin, ja puute auringonvalo alkaa laskea lehdet; ylimäärin aurinko näyttävät kuiva valopilkuista lehdillä. Ennen istutusta, kasvit tarvitsevat hedelmöittää maaperään, jolloin reikä on korjattu 2-3 kg humusta. Tyypillisesti jukka kukkivat kolmannen vuoden istutusta, mutta on olemassa sellainen, että kukat eivät näy useita vuosia. Tämä voi olla merkki mahdollisesta jäädyttämisestä kasvien talvella kylmä.

Yucca Street, hoito ja lisääntymiselle, jotka ovat riittävän yksinkertainen jopa noviisi puutarhuri, rakastaa hyvä kastelua; tarve kosteus voidaan arvioida sen ulkonäkö: jos lehdet ovat suoria - kunnossa, kukka mukava; kierretty lehdet ja droops eloton säikeitä trooppinen vieras on kaadetaan välittömästi. Kuitenkin kastelu ei pitäisi liioitella, muuten se voi johtaa mätänevät lumivalkoinen kauneutta.

Vaikka jukka kestää tauteja ja tuholaisia, mutta silti tulisi varoa jauhoinen matoja, punkit, etanat, jauhiaiset ja kilpikirvat, joiden ulkoasu voidaan arvioida ruskea laikkuja kasvi. Lehdet tässä tapauksessa pyyhi märkä villa. Kertamaksu veden sijasta pyyhkiä tarvetta käyttää vodka. Kasvikemikaaleja auttaa erikoistyökaluja myydään rautakaupoissa. Sen hyökkäys etanoita voidaan arvioida kellertävä pisteitä. Tässä tapauksessa käsittely Bush täytyy tehdä hyönteismyrkkyjä. Kasvi voi tartuttaa sieni esiintymisestä, joka löytyy pehmennetyn varsi. Auttaa oikeastaan ​​vain alkuvaiheessa taudin poistamalla tuhoalueilla.

Sen lisäksi esteettinen nautinto jukka tulee olla tietoisia sen hyödyllisiä ominaisuuksia. Kasvin lehdet sisältävät runsaasti limaa, joka ympäröi vatsa ja laksatiivivaikutukset. Tämä tekee jukka välttämätöntä ruoansulatuskanavan sairauksien, gastriitti, mahahaava tauti. Sisältyvät jukka aineita sen koostumus on samanlainen ihmisen erittämien entsyymien elin. Antioksidantit sisältämä kasvi, estää ennenaikaista vanhenemista ja suojaavat soluja oksidatiivisen prosesseja. Yucca root sisältää A-vitamiinia, joka on tarpeen terveen ihon, kynsien ja hiusten. C-vitamiini on läsnä myös tarvittavat laitteet säilyttää immuunijärjestelmää. Ote Yucca juuri auttaa maksimoimaan imeytymistä hyödyllisiä hivenaineiden ja normalisoitumista aineenvaihduntaan.

Asianmukaista hoitoa kasveja, ajoissa tautien ehkäisyn ja tuholaistorjunta varmistetaan laadullisen kasvin kasvua. Houkutteleva ikivihreä jukka katu, hoito ja lisääntymiselle jotka tosi ystäville kauneuden tuo vain iloa on muodikas sisustus elementti alue, koska kaikki tehtaan luotu, jotta miellyttää muita.

Kukkia jukka: kasvavat kotona, kuvat

Eksoottisten kasvien aina houkutellut puutarhureita. Yksi kirkkaimmista edustajat luokan ikivihreiden kasvien Yucca. Syntyi tämän kasvin, joka kuuluu perheeseen Agave ovat kosteita subtropics Pohjois-Amerikassa. Tämä edellyttää, että omistaja perustamisen samoilla ehdoilla: ilmasto on oltava kuiva ja kuuma. Kuitenkin, etteivät kaikki heillä on tarvittavat tiedot pelisääntöjä hoidon tämä kasvi kotona, piirteitä leviämistä ja niin edelleen.

Tämä kasvi voi olla yksi- tai haaroittunut runko. Yucca on myös erilainen kuin muut kasvit, lehdet kattaa paitsi sivuliikkeen, mutta myös runko. Ne ovat hieman venytetty, ja lopussa muodostamaan terävä kärki. Koko elämänsä Yucca kukkii hyvin harvoin. Sen kukat ovat melko suuria ja niissä on valkoinen värisävy. Monet heistä liittyy kellojen alkuperäisessä muodossaan. Monet puutarhurit valita tämä kasvi ei ole voidakseen nauttia kukinnan ja nauttia erikoisen vaikutelman. Jälkeen jukka voimakkaasti muistuttaa pienoiskoossa kämmen.

Jos aiot kasvaa jukka ruukuissa, on suositeltavaa asentaa ne ikkunassa, joka sijaitsee etelälaidalla. Tässä tapauksessa toivottavaa, että kukka suoraan auringonvaloon. Koska valon tarkkuudella yucca voit sijoittaa penumbra, jossa hän myös tuntuu hyvältä itsestäsi. Kuitenkin, sinun ei pitäisi luottaa muodostumista vehreät kruunu.

Puhkeamista kesällä on suositeltavaa tuoda kukka parvekkeelle tai voidaan kuljettaa siihen maahan, jossa hänen pitäisi löytää paikka kadulla. Täällä jukka saavat maksimimäärä valoa. Kasvien hoito on yksinkertainen, mutta aluksi ei loukkaantunut tutustua erityispiirteet istutus tämän kasvin.

Haluan toistaa, että jukka on valoa rakastava kasveja. Näin ollen, paikkaan, jossa se on kasvatettu, on välttämätöntä säilyttää suhteellisen korkeassa lämpötilassa. Tämä kukka reagoi voimakkaan kasvun, jos lämpötila on kesäisin sisällä + 20 + 25 astetta. Kun talvi kasvi on suositeltavaa siirtää pimeässä paikassa, jossa lämpötilan on oltava enintään ± 10-12 astetta. On tärkeää varmistaa, että tähän aikaan vuodesta ei jouduttu äkillisiä lämpötilan muutoksia, vaikka vaikka tällä hetkellä tehdas tulee olemaan lepotilassa. Jos huonelämpötila laskee alle kriittisen tason, kasvi ei valmis siihen, ja kuolevat.

Kastelu on yksi tärkeimmistä tapahtumista, joka määrittää, kuinka vahva ja terve kasveja saadaan. Yucca ei ole kovin vaativa kosteutta, joten usein kastelua voi vahingoittaa häntä. Muista huolehtia, että maan pinnalla vesi ei pysähdy pitkään. Myöskään paremmin se tuntuu, jos se jätetään ilman vettä pitkäksi aikaa. Talvella se kastellaan paljon vähemmän. Tyypillisesti tavata veden on viettää tarpeeksi kastelua kerran viikossa.

Hyödyllinen kesällä roiskuu kasveja, jotka tulisi suorittaa äärimmäisen varovasti. Tuolloin lehden märkyys tarpeen varmistaa, että ne ovat suojassa auringonvalolta. Muuten se aiheuttaa palovammoja. On myös tärkeää välttää veden pääsy toiminnan aikana ruusuke lehdet ja varret vierekkäisten kasveja. Talvella lehdet suihkutetaan useammin kuin kesällä, koska tällä kertaa sisäilman kosteuden taso laskee. Tämä toimenpide on tehokas, jos toimenpide suoritetaan talvella vähintään kerran päivässä.

Kasvaessaan kaikki kasvit kotona hoitaa häntä Siihen kuuluu lannoituksesta. Ja jukka ei ole poikkeus. On parasta suunnitella lannoitusta lämmin kausi, kun kasvit tulevat vaiheessa aktiivisesti kasvua. Ruokinta ei hyödytä, jos ne tekevät maaperän liian usein. Yleensä se on riittävää suorittaa tämän operaation kahdessa kolmen viikon ajan. Maaperän laadun parantamiseksi voidaan saavuttaa tuomalla siihen lantaa, humus tai turvetta. Paras vaikutus voidaan saavuttaa, jos parhaillaan huolehtiminen kasveja käyttää erityistä lannoitetta agave.

On olemassa useita tapoja, joilla voit moninkertaistaa Yucca kotona.

 1. Viipaletta piipun pituus 15 cm;
 2. Leikkaa irti ja juurtunut topit;
 3. Tytäryhtiöiden ruusukkeita.

Substraattina, jolloin eteneminen materiaali on juurtua, on mahdollista käyttää hiekkaa tai pohjainen seos hiekan ja turpeen. Kun materiaali on valmis, kasvi on istutettu ruukkuun, aiemmin täyttämällä se maa substraatti, joka on oltava kappaletta puuhiiltä. Myös säiliö on tarpeen säätää salaojitus, josta voit käyttää soraa tai sirpaleita sirpaleiksi. Best fit erääntyneet sen kevyempiä. Myös monet puutarhurit kasvatetaan siemenistä Yucca.

Lisääntyminen jukka Vertex kahva

Kun puutarhuri on ensimmäinen aikuinen Yucca Bush, sitä voidaan käyttää kotona rodun. On syytä pitää mielessä, että sen pitäisi olla kukka vähintään 30 cm Yksi mahdollisista menetelmistä jalostukseen yucca palmuja. - käyttö leikkaus, otettu ylhäältä.

 • Työkappaleen haara on leikataan terävällä veitsellä tai terä. Ei ole tarpeen korjata yli useita taimiaineistoa - laitos tuntuu huonompi, jos hän jää hieman vihreät lehdet;
 • sadonkorjuun jälkeen pistokkaat leikataan sivuston tulee voidella puuhiilipölylle. Odottelun jälkeen hieman, niin näet miten siitä parantunut haava alkaa kasvaa uusia oksia. Seurauksena tästä manipuloinnin avulla saat näyttäviä haarautunut Yucca;
 • sadonkorjuun jälkeen pistokkaita täytyy antaa heille aikaa kuivua. Yleensä se kestää noin kaksi tuntia. Sitten he tarvitsevat laittaa kosteaan hiekkaan. Kunnes on aika repot laitoksen pysyvään paikkaan, on säilytettävä kosteassa tilassa. Tätä tarkoitusta varten kärki voidaan laittaa lasiin vettä, lisäämällä ennalta aktiivihiili. Jo ennen yksittäisten lehtien juurtumista voi kuolla. Tällä kertaa haluat seurata ja poistaa ne. Kun juuristo kehittyy melko hyvin, on mahdollista suorittaa siirteen tehtaan potin.

Toiminnassa lisääntyminen menetelmä on Yuki käyttö varren paloja. Tämä menetelmä sopii paremmin niille puutarhurit, jotka ovat toistuvasti mukana jalostukseen tämän kukan. Aluksi sinun täytyy huolellisesti leikata pois osan runko ja laita se märkää hiekkaa. Tämä olisi tehtävä siten, että kasvimateriaali on vaakasuora. Tukemalla hiekka märkä, pian voit nähdä, kuinka kahva alkavat muodostaa juuria ja silmuja. Tämän seurauksena tämä menetelmä mahdollistaa saada uusia taimia Yucca.

Lisääntyminen kotona jälkeläisiä

Jälkeläisiä, jotka usein antavat kukkien, voi myös toimia hyvänä taimiaineistoa. Sinun on ensin löytää sopivaan astiaan, joka on täytetty märällä hiekalla. Sitten sinun täytyy varovasti erottaa vesa, aseta se maapohja pystysuora reuna. Hetken kuluttua hän kasvaa pikku puu, joka sittemmin on tarkasteltava huolellisesti. Joten sinun täytyy valmistautua elinsiirtoa potin täynnä rasvainen puutarha maaperään.

Hyöty holding karsinta on se, että voit luoda rehevän ja laaja kruunu kasvi. Se on poistettava yläosa bush -. Noin 10 cm cut-off paikka käsiteltävä puuhiilipölylle tai puutarha piki. Tällainen toiminta voidaan suorittaa ainoastaan ​​niistä puista, joka voisi juurtua ja saavutti 60 cm.

Kukkaan elinsiirron jälkeen kasvoi hyvin, se tarvitsee paitsi asianmukaista hoitoa, mutta myös laatu maaperän sekoitetaan. Tarvitset puutarha maaperän, haluat lisätä hiekkaa määrä 1/3 tilavuudesta valmistettua seosta. Alareunassa potin asetetut rikki sirpaleiksi, ja päälle asetetaan pala vettä läpäisevän geotekstiilin. Tämän jälkeen säiliö täytetään mullalla, mutta vain puoli äänenvoimakkuutta. Lopettaa keittämisen, jatkaa suoraan siirrännäisen puita.

 • yrittävät leikkauksen aikana pitää juuret Bush mahdollisimman paljon vanhan maan.
 • ryhtyä improvisoitua avulla ja käännä kasvi, joten se voidaan helposti siirtää osaksi valmis potin;
 • edelleen com juuret tarvitsevat vähän tapin pinnan, ja ylhäältä täyttää jäljellä käyttämätöntä maaperän sekoitetaan;
 • Lopussa maaperän juuri alueella on hyvin tiivistetty.

Yuka ei poikkea muista puutarhakasveja, joten on tarpeen säätää asianmukaista hoitoa. Heikkeneminen valtion puiden voidaan havaita seurauksena tappion sieni- tai bakteeri-infektioita. Joka voidaan määrittää ulkonäkö lehdille tummia täpliä. Myöhemmin ilman toimenpiteitä se voi johtaa pehmeneminen kudosten ja niiden hajoaminen. Joissakin tapauksissa tämä prosessi voi vaikuttaa ja osa takakonttiin.

Tässä tilassa, hoito edellyttää poistaminen tuhoalueilla terävällä veitsellä. On tarpeen tehdä ja osalta vahingoittuneet lehdet. Ei vaikuta sairaus jukka Bush täytyy käsitellä systeeminen fungisidi. Tänä aikana on tarpeen vähentää taajuus kastelua. Nämä taudit voivat vaikuttaa ja kasveja viljellään ympäristöolosuhteissa. Tässä tapauksessa sinun täytyy huolehtia niistä samalla tavalla.

Yucca on resistentti monille tuholaisia. Kuitenkin suuri vaara sillä se edustaa hämähäkki punkki, hän voi saada helteessä. Käsitellä sitä suositellaan käytettäväksi heikko ratkaisu tinktuura tupakan, joka on tarpeen spray takakonttiin ja lehtiä.

Vaikka Yucca harvoin tyytyväinen sen kukinnan, mutta monet puutarhurit on mielenkiintoista epätavallinen koriste mieltä. Monille oli tilaisuus nauttia näkymistä kasvi, usein miettinyt pyrkivät laita se päällä. Tämä on melko helppoa, jos seuraa maatalouden tekniikoita viljely Yucca.

Kotihoito on yhtä tärkeää. Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä valmistus maaperän sekoitetaan, koska ennen Yucca elinsiirtoa uuteen paikkaan optimaaliset olosuhteet sen kasvua olisi luotava. Myös tämän liiketoiminnan menestyksen riippuu oikeankokoisella taimiaineiston. On parasta käyttää pistokkaat, joka useimmissa tapauksissa on hyvin juurtuneita ja muuttua vahva terveitä kasveja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Siirry työkalupalkkiin