Yucca makuuhuoneen hoitokoti

Viljely huone palmu jukka

Rehevä ja kaunis Yucca on yksi yleisimmistä asukkaat talot, asunnot ja toimistot. Tämä ikivihreä puu palmu, joka kuuluu perheeseen agave. Pidetään syntymäpaikka jukka trooppisissa maissa. Jos pidät Yucca, - kotihoitoon sillä se on varsin yksinkertainen eikä aikaa vievä, niin kerromme, että hän rakastaa tätä kasvi, ja palmu voi levittävät.

Tämä eksoottisia tunnettu siitä, että hitaan kasvun. Kotona, asianmukaista hoitoa, voit kasvattaa kukka jopa neljä metriä. Ihanteellinen paikka kasvaa yucca - kynnykset etelälaidalla. Sisä kämmen erittäin huonosti reagoi valon puute, minkä seurauksena menettää sen luonnollinen koriste versoja.

Kotona, tämä kasvi ei kukkia ja lähes hedelmiä. Nykyään yli 15 lajikkeiden koristekasvien Yucca. Suosituin ovat:

Erityisen suosittuja toimistoissa ja kodeissa nauttii Yucca giganteaa. Tämä koriste putoava pensas onnistuneesti juurtua mihin tahansa huoneeseen ja ei vaadi erityistä hoitoa.

Huolehtiminen eksoottisen palmu kotona ei vaadi paljon vaivaa. Mutta tämä vaatimaton ikivihreä pensas vielä tietyt olot.

Koska yucca koti trooppisilla vyöhykkeillä Meksiko, niin se on tarpeen lämmön sisältöä kohtuullisesti kosteutta. Siksi kukka tulisi sijoittaa eteläpuolella ikkunoista. Liian vähän valoa johtaa aktiiviseen venymistä versot ja lehdet kuihtuvat.

Kastelu kasvit on tehty ottaen huomioon hänen ikä, koko potin, sekä lämpötilan ja kosteuden huoneessa. Kesällä kasvi on kasteltava useammin jokaisen kuivauksen ylin kerros maapallon. Konteille viiden litran maa tarvitsee puolitoista litraa vettä. Kastelu kämmen huone tarvitsee vain pitää puolustaa tai sadeveden. Syksyn ja talven kastelua Yucca leikata estää juurikäävän.

Hoito jukka kotona liittyy normaalikuvanäytön lannoitusta. Ruokinta suoritetaan ajan aktiivisesti kasvua ja kehitystä kasveja - keväällä ja kesällä. ruokinta väli on 1 joka 20 päivä. Lannoite palmuja voi ostaa mitään kukkakaupasta. On syytä muistaa, että hedelmöittää kukka heti elinsiirron ei pitäisi olla. Et voi myöskään ruokkia kasveja kärsivät taudeista tai tuholaisista. Talvella huone kämmen ei tarvitse lannoitteita. Tuolloin hän alkaa lepoaika. Jotta ei liioittele ravintoaineita, lannoitteita tehdään ohjeiden mukaisesti.

Levittävät palmu siemeniä tai pistokkaita. Istutus siemenet rakentavat mini teplichku. Sitten sinun täytyy valmistautua alustaan ​​hiekkaa ja turvetta. Siemenet kylvetään pinta, sirotellaan ohut kerros maaperän ja peitetty läpinäkyvällä lasia. Jatkohoidon taimien on tuuletus usein, määräajoin ruiskutus ja poistamalla saatu kondensaatti. ruiskuttamalla menettely lisää kosteus 80%, mikä on erittäin tärkeää istutusta. 30-40 päivän ensimmäiset taimet näkyvän.

Yucca House kasvullinen on suurempi menestys kuin istutusmenetelmä avulla siemeniä. Tätä varten sopivia pistokkaita, pistokkaat, sekä runko, leikataan versoja uinuvien silmujen.

Pistokkaat erotetaan emokasvia ja yllä kosteaan hiekkaan. Versot juurtuneet 40-60 päivää, jonka lämpötila on 20-23 C ja suuri ilmankosteus - jopa 70-80%.

Lisääntymiselle apikaalisella pistokkaat käyttäen apikaalisella paeta. Se leikataan terävällä esineellä, ja leikkauskohta käsitellään hiilijauhetta. Tämän jälkeen varret kuivataan tunnissa ulkoilmassa varjostus paikallaan. Ready-to-paeta lasku syventää seokseen humusta ja hiekkaa, peitetty läpinäkyvällä polyeteeni. Ennen kuin kattavat istutettu paeta maahan kosteuttavat sumuttimella. Apikaalisella varsi voi istuttaa kiehuvaan veteen aktiivihiilen tablettia. Mätää lehdet juurtumista prosessissa poistetaan. Heti kun ensimmäinen juuret, paeta voidaan istuttaa maaperään alustaan.

Istutus puunrungon uinuvien silmujen tuotettu vaakasuorassa asennossa valmis maaperään. Trunk syventää kevyesti. Se antaa paremman kosketuksessa maahan. Jonkin ajan kuluttua se poistetaan maasta ja jaettu versoja. Asettaa viipaleet pistokkaat käsiteltiin hiilijauhetta ja annettiin kuivua 30 minuutin ajan. Kukin taimi istutetaan erillisessä pot.

Sisätiloissa palmu, samoin kuin muita kasveja, ennemmin tai myöhemmin tarvitsee elinsiirtoa. Elinsiirron tehtaan joka kolmas vuosi vaihtuu vanhasta maahan uutta. Istuttamisen tehdään milloin tahansa vuoden, vaikka - talvella. Mutta paras aika keväällä pidetään tätä menettelyä.

Elinsiirron jukka pitäisi olla varovainen, ettei vahingoita juuristo, muuten kasvi voi sairastua. Tämän seurauksena kukka sopeutumisprosessia viivästyy. Ennen laskeutumista on kukka poistettu vanha versot ja näivettynyt lehtiä.

Transplanting kasveja tuottaa säiliöön, jonka halkaisija on 4 cm enemmän kuin juuristo. Pot on otettava kahdesti syvyys kuin edellinen kapasiteetti. Hän on vahva, eikä muuta muotoaan prosessissa elinsiirtojen.

Alaosassa istuimen säiliön laittaa dreneerauskerroksen kevytsorarakeiden, sitten keittää maaperään. Jos maa com ei ole menetetty ravinteita, siirto suoritetaan käsittely suuremman potin. Tyhjyyteen täynnä uusia maaperään lähelle. Istutuksen jälkeen kasvi runsaasti kasteltava. Istuttamisen nuoret yksilöt järjestetään vuodessa.

Leikkaamalla ja muotoilemalla reheviä puita

Leikkaa jukka ennen aktiivisen kasvun lopussa talven - alkukeväästä. On syytä muistaa, että tämän menettelyn varsi kasvu pysähtyy. Näin ollen olisi edullista suorittaa leikkaus kukka kun sen runko on paksuus ei ole pienempi kuin viisi senttimetriä.

Tätä menettelyä terävällä veitsellä, ennakko desinfioitava alkoholia. Tekemän leikkauksen mahdollisimman korkealle maanpinnan yläpuolella. Jotta ei vahingoita kasvupiste, kruunu lehtien pitäisi leikata poikki halkaisijan runko, ilman katkaisemista. Leikkeet käsiteltiin jauhetulla aktiivihiilellä, jotta vältettäisiin ongelmat johtuvat rot. Rajattu kasvi laittaa hyvin valaistu aurinko asemaa ja antaa kastelujärjestelmä. Poistaa lehdet kasveja on kasteltava harvemmin - 2 kertaa viikossa.

Noin 3-4 viikkoa alkaa herätä uinuvien silmujen lähelle raja. Ne voivat olla 2-5 kappaletta. Kukka aktiivisesti paksuuden lisäämiseksi uuden runkoja. Kasveihin jonka runko paksumpia kuin viisi senttimetriä, on suositeltavaa jättää kaksi nuppuja. Jos paksuus on suurempi kuin runko - jätä viisi munuainen. Leikkaa päältä, voit istuttaa märkä alustan kapasitanssi. Näin voimme saada toisen kasvin.

Talvi jukka olisi pidettävä aurinkoisella ikkunat. Tällöin kasvi on tarpeen suojata sitä ylikuumenemiselta ja ylijäähdytystä. Optimaalinen lämpötila sisällön talvella - 13-15 astetta. Lämmityskauden aikana, kukka tarvitsee usein ruiskutus ja harvinaisia ​​kastelua.

Yucca lehdet ovat osoitus virheellinen hoidon ja taudin ilmeneminen. Ne voivat kääriä putkeen, peitetty ruskea tai keltainen.

Yleisin sairaus jukka

 • Ruskeat läiskät lehtiä. Tämä on merkki siitä, että kasvi on vaikuttaa sieni, koska korkea maaperän kosteutta tai ilmaa. Vaikuttavat lehdet kellastua, joten ne on poistettava ja juottamista vähenee. Tämä kukka on välttämätöntä muuttaa asuinpaikasta ja kokonaan poistaa ruiskuttamalla.
 • Jos Yucca varsi alkaa mädäntyä - se on merkki siitä, että kasvi vaikuttaa sieni. Overabundance kosteutta maaperään tai puute raitista ilmaa huoneeseen - syy ulkonäkö tämän sairauden. Jos kukka on osittain iski, se on vielä mahdollista elvyttää, kaavinta piipun päässä hajonneet kudoksesta. Käynnissä tapauksissa käyttää yhdessä potin pilaantumisen estämiseksi vierekkäisten terveellinen väri.

Useimmiten on jukka rakastaa asettua Coccidae, hämähäkki punkit ja kirvat levyteollisuuden. Ensimmäinen vika vaikuttaa varret ja lehdet molemmin puolin. Nämä kukat keskeyttää niiden kasvua, lehtensä kellastua, sitten kuivaa ja pudota. Jos et ota ajoissa toimenpiteisiin, kukka voi kuolla. sairauksien hoidossa suoritetaan lääkkeen aktellik. He tunkevat kukka lehdet ja toistuvasti suihkuttaa.

Spider punkki esiintyy alueilla, joissa ilma on liian kuivaa. Se vaikuttaa lehdet kukka alapuolelle. Ensinnäkin lehdet kellastua, sitten päällystetty valkoisella täplät, tulee veltto ja kuolevat kokonaan. Keinot taistelu - lisääntyvää ilman kosteuden ja hoito vaikuttavat lääkkeet Fufaev kopioita, aktellik tai Derris.

Torjumaan kilpi kirvoja vaativat hyönteismyrkkyjä. Käsittely suoritetaan toistuvasti. Sen sijaan, hyönteismyrkkyjä voidaan puhdistaa maanpinnan osa laitoksen liuoksella saippuaa.

Kaikki nämä ongelmat liittyvät pääasiassa sopimattomasta hoidosta Yucca. Joten luoda sisäilman lemmikin vuoksi vankilaoloja ja kiinnittää huomiota nauttia sen kauneudesta ympäri vuoden.

Jukka: Care kotona (kuva). Lisääntyminen, olosuhteet, ongelmat viljely jukka kotiin

Jukka, koska sen eksoottinen ulkonäkö, tiukasti lunastanut paikkaa auringossa "paitsi puutarhoissa, mutta myös sisätiloissa puutarhanhoidossa.

Pitkille keihäs-muotoinen lehdet sitä kutsutaan "espanjalainen tikari", "Aatamin neula."

Noin 40 tunnettua lajia yucca.

Klo huoneolosuhteet suosituimmat viljelyyn:

jukka aloelistnaya - puumainen kasvi luonnossa saavuttaa 4-6 metrin korkeuteen. Lähtee jäykkä jyrkästi sahalaitaiset reunat, joiden pituus on 45 cm, on tummanvihreä väri sinertävä sävy;

jukka gigantea -. Se on luonteeltaan haarautuvan puun jopa 8-10 m sai nimen paksu runko, joka muistuttaa norsun jalka. Lehdet ovat vaalean vihreä väri ja piikkejä päissä, nahkea tuntuu. Piirre tämä tyyppi on suunta lähtee ulostulossa: alempi - roikkuvat, ja ylhäältä päin ylöspäin.

Nämä lajit ovat lausutaan tynnyri kruunasi "shapkoy9raquo; pitkät lehdet. Tänä ulkonäkö kutsutaan usein vääriä kämmen. Huolimatta subtrooppinen alkuperää, jukka ovat vaatimattomia, ne ovat melko helppo kasvattaa kotona, jollei yksinkertaisia ​​sääntöjä pidätyksen.

Jukka: Care kotona - maaperä, valo, lämpötila ja kosteus

Maaperän kasvava Yucca olisi löysä ja läpäisevä, kuten Tämä kasvi ei siedä vettä pysähtyneisyyden. Se voidaan valmistaa yhtä suuret tilavuudet humus, komposti, karkeaa hiekkaa (fraktio 3 mm) tai perliittiä. Älä vialla lisätä hänen hohkakiven (kuona), kiviä tai soraa, puuhiiltä (1: 1: 1). Maaperän happamuutta ole tiukat vaatimukset: jukka kasvaa hyvin pH-alueella 5,6-7,5. Jos et voi poimia ainekset turveseoksella, on mahdollista ostaa valmiina maaperän viljelyyn jukka, esimerkiksi sarja Seliger-Agro, Gardens of Babylon, Biud, Flower Paradise, unelma kasvitieteen ja muut.

Jotta hyvä kehitys jukka tarvitsevat voimakkaampi valaistus, varsinkin taimien. Kuitenkin välttää lehtien polttaa sen pitäisi pritenyat keskipäivällä tuntia suoraa auringonvaloa. Optimaalinen sijoittelu ikkunat ovat itään tai länteen. Talvella jotta saavutettaisiin haluttu, voit käyttää lisävalaistuksen fitolamp päiväsaikaan 16 tuntia valoa päivässä. Kesällä jukka voidaan ottaa ulos ulkoilmaan, joka tarjoaa hänelle hajavalon ja suojaa sateelta.

Lämpötila ja kosteus

Lämpimänä vuodenaikana optimaalinen lämpötila sisällöstä jukka tulee + 20-25C. Jos kasvustoissa etelälaidalla, se voi ylikuumentua. Tässä tapauksessa on tarpeen siirtää varjossa se jäähdytetään, ja sitten suihkutetaan vedellä. Syksyllä ja talvella jukka on tarpeen säätää + 8-12oS. Korkeammissa lämpötiloissa ja valon puute versoja se suuresti laajennettu, kutistuu lehdet painua ja kevenee.

Jotkut lajit jukka tarvitse ruiskuttamalla lämmintä vettä, joka toteutetaan ennen auringonnousua tai auringonlaskun jälkeen. Muuten auringonpolttama voi ilmetä lehdillä. Parantaa kosteus potin voidaan sijoittaa astiaan kostea kevytsorarakeiden, sora, sammal.

Jukka: Care kotona - lisääntymiselle, elinsiirrot

Yucca on levittävät siemeniä ja kasvullisesti kotiin.

siemenistä kasvaa "Espanjan Dagger" on paljon helpompaa kuin saada nämä siemenet: ensin huoneen sisältää virheellistä kämmen kukkii hyvin harvoin, ja toiseksi, se ei aseta hedelmiä (paitsi jukka aloelistnoy) ilman sen pölyttäjästä symbioottien - yukkovoy koi. Yucca siemenillä on melko pitkä itämistä (kuukaudesta vuodessa), joten nopeuttaa tätä prosessia, ne tarvitsevat naarmuttaa - hieroa hiekkapaperilla jokainen siemen. Siemenet kylvetään litteä antenni, jossa on seosta, SOD maan ja hiekan ja sijoitetaan teplichku. Voit pitää siemenet kostean materiaalin (sienellä, vanulla, sideharso jne) ja Pipping. Sillä itämistä siemeniä tarpeellista säilyttää ilman lämpötila + 18-24oS ja määräajoin tuuletettu. Kasvien puhkeamisesta siemenestä kylvetty suoraan maahan, saattaa kestää yhdestä kuukaudesta vuoteen. Jälkeen regrowth pari oikeaa lehteä taimista sukeltavat erilliseen kupit. Joka vuosi, taimien pitäisi repotted.

Yksinkertaisempi ja nopeampi tapa levittää yucca - juurtumista pistokkaat. No se on yhdistetty suunnitellun karsimisesta umpeen kasveja, jotka muodostavat alussa aktiivisen kasvillisuus. Kärki jukka leikkaus desinfioitu terävällä veitsellä, jolloin muutama pienempi lehtiä varsi (niiden poskionteloiden kasvaa uusia versoja myöhemmin). Leikkeet kuivattiin ja käsiteltiin puuhiilellä jauhe. Leikkaa "verhushechnyy9raquo; varsi yllä veteen lisäämällä se puuhiilellä ehkäisyyn mätäneminen tai maaperään seos. Muuhun vartalon - "penke9raquo; uinuvasta silmut alkavat kasvaa sivuversojen. Ne voidaan ohentaa tai jätä muodostaa rehevän "shapki9raquo; lähtee.

Juurtumista apikaalisella pistokkaat maahan jukka

Voit kasvattaa jukka piippu palat. Ne voi ostaa kukkakauppoja, leikata itse pois nykyisen laitoksen. Myynnissä kuten Yucca pistokkaita jaetaan lahjatavaroita eteläiselle Resorts - live "magnitik9raquo; muistoksi kaupungin. Ostaessaan tällainen istutus materiaali tarpeen kiinnittää huomiota sen ulkonäkö: sen tulisi olla joustava ja mehukas ilman merkkejä kutistumista tai märkä rot, ylä- ja alapäät on merkittävä (ylempi pää "zapechatan9raquo, vaha). Kuten pistokkaat tonkia hiekka, vermikuliitti, turvetta ja hiekkaa seos. Alapää tikku esikäsitellylle alustalle ja laittaa teplichku. Tonkia tapahtuu lämpötilassa, joka ei ole alempi kuin + 20 ° C: ssa 1-2 kuukautta.

Jos olet ostanut leikkaus ei merkintä loppuun (ei ole selvää, missä ylä- ja jossa pohja), sitten tonkia suoritettu vaakasuunnassa. Kostean alustan pinon pistokkaat, painamalla kevyesti ja asetettiin teplichku tai peitetty lasi. Kun yläpuoli pistokkaat ituja juuret, rungot vedetään ulos maaperän ja on jaettu osiin, joista kukin on istutettu erillisessä pot.

Tonkia yucca varsi kappaleet 3 - pystysuunnassa (läsnä kaikki merkinnät), 4 - vaaka (kun epäselvää, missä ylempi ja alempi pää)

Toinen tapa levittää Yucca - ilma kerrospukeutuminen. Tätä menetelmää voidaan käyttää, jos kasvi kuolee liiallinen kastelu. Tätä tarkoitusta varten, on runko, lähtevät ylhäältä vähintään 60 cm, kaistale kuori leikataan muodossa rengas 5-15 mm. Haava on kääri Sphagnum, ja päällyskalvo, jättäen yläosan pieni reikä edelleen kostutus sammalta. Tämä valjaat jätetään kunnes Yucca ja root kehitystä (3-4 viikkoa). Sitten kärki juurtuneet kasvit leikataan pari senttiä alle poistettiin kuori ja käsittelemällä leikkaus, istutettu ruukkuun.

Tonkia ilma kerrospukeutuminen

Nuoret kasvit tarvitsevat elinsiirrot vuosittain ja aikuiset - 2-4 vuoden välein. On parempi käyttää sitä keväällä. Terve yksilöt vain kaataa (rikkomatta savi kooma) uuden potin kuivatuskerros 3-4 cm. Tämä menetelmä tekee mahdolliseksi vähentää trauman juuristo minimiin ja vähentää säätö ajan. Jos Yucca alkoi mätänemään juuria, niin ne olisi vapautettava vanhasta maahan, leikkaa mätä osat. Kasvit istutetaan sitten tuoreen alustan ja ei syötetty kuukaudessa. Pakollinen elinsiirtoa jukka, osti kaupassa (kun 2 viikon sopeutumista uuteen paikkaan), sillä maahan liikenteen potin ei sovellu pitkäaikaiseen kasvien viljelyyn.

Uusi pot valitaan siten, että sen halkaisija on 2-3 cm suurempi kuin vanhan kapasiteetin.

Jukka: Care kotona - eläinten ruokinnan ja juottamisen

Jaksotus kastelu vääriä palmu riippuu sellaisista tekijöistä kuin määrä kasvimateriaalin ja koko potin, maan ominaisuudet, lämpötila ja kosteus. Lämpimänä vuodenaikana Yucca runsaasti vettä, maaperän potin olisi kuivua välillä waterings vähintään 5 cm. In syvyys. On tärkeää välttää veden pysähtyminen maahan, tai rots juuristo ja kasvi kuolee. Talvella salmen poikki.

Tee kastike alkaa keväällä välein 2-3 viikkoa ja jatkuu koko ajan aktiivisen kasvillisuus. Koska kotona Yucca kukkii hyvin harvoin, niin se on optimaalinen käyttää lannoitteena kasveille tai erityisiä dekorativnolistnyh Palms (Absolut, POKON, Garden of Wonders, BIOPON, Zdraven turbo Stimovit, Florovit). Jos lehtien ruokinta alapuolella lehdet ruiskutetaan liuoksella lannoitteiden.

Useimmiten, jukka kuolee väärästä hoidosta. Liiallinen maaperän kosteus johtaa Juurikäävän ja varsi: lehdet nuokkua, Vartalolla näyttävät pehmeni ja tummat täplät, hilseily kuori tai turpoaa. Tässä tapauksessa, jos on vielä terveet osat, voit yrittää pelastaa kasvin (tai yläosaa chiding piipun).

Yucca voivat dumpata lehdet kun siirron tai muuttamiseksi. Tämä on normaali reaktio painottaa kasveja. Jos on massa lehtiä syksyllä, syy tähän voi olla hypotermia tai luonnoksia.

Kellastumista ja lehtien abscission tapahtuu seuraavista syistä:

• luonnollinen ikääntyminen;

Kun puute valaistus jukka lehdet haalistuvat, painua.

Browning kärkien ja reunojen lehtien osoittaa alhainen kosteus huoneessa tai niukka kastelu.

Usein ruiskutus, alhainen lämpötila ja suuri kosteus ilman, typen ja ylimäärä kastelu johtaa kehitystä sieni- ja bakteeri-sairauksia. Yleisimmät ovat:

Cercospora vitsaus - kehittyy tunnus- lehdillä ruskeita pilkkuja, jotka kasvavat ajan myötä;

ruskea tiputtelua aiheuttama sieni Coniothyrium concentricum. Tärkein oire tämä sairaus on väritön, pieniä läikkiä vanhemmissa lehtiä. Kun sairauden etenemisen keltainen paikalla, ja sitten muuttuvat ruskeiksi. Keskustassa ne kehittävät musta sieni;

marginaalinen kuolio Näyttää siltä useimmiten vanhemmissa lehdet jukka. Reunat peltien tullut kellertävän ruskea, lopulta nämä osat kuolevat;

Fusarium rot sienten aiheuttamat Fusarium-suvun. Lehdet alkavat mädäntyä alaosassa. Taudinaiheuttaja pysyviä maaperässä helposti levitä kosketukseen;

bakteeri rot jollei alaosan kasvin. Prosessi sairastua tautiin liittyy mädättävän kalanhajun. Hoitoa ei voida vaikuttivat jukka olisi heitetty ulos;

valkohomesieniin aiheuttama Sclerotium sienten, joka vaikuttaa lähinnä alempi lehdet: ne ovat värittömiä ja vetistä, kostea ne muodostivat valkoinen muottiin. Tauti ilmenee voimakkaasti alhaisessa lämpötilassa ilman tai teräviä tippaa ja korkean kosteuden.

Epäiltyjen sieni hoidettavan sairauden kasvifungisidinen liuosta (Topaz VITAROS, fundazol, Ridomil Gold, Previkur), poista asiaankuuluvat osat. Joissakin tapauksissa hoito ei tuo myönteisiä tuloksia ja laitos on yhdessä jauhetun on parempi heittää.

Yucca of tuholaistartunnan hämähäkkipunkit, miinaajakärpästen, kilpikirvat. Jos jokin löytyy on tarpeen pestä kasvin saippuavettä pestä loisia, ja käsitellään sopivalla hyönteismyrkyllä ​​(Akarin, Vermitek, Fitoverm).

© 2012-2018 "Naisten mielipide." Kun kopioit materiaalit - viittaus lähde on pakollista!

Päätoimittaja portaalin Ekaterina Danilova

Sähköposti: [email protected]

Ota yhteyttä: +7 (965) 405 64 18

Yucca laitoksen kuvaus ja valokuva - kasvavat kotona, jalostus, kastelu ja sairauksien hoidossa

Palma Etelä-Amerikasta - Yucca - kotihoitoon, jolle kuuluu sekä elinsiirtoa, kopiointi, kastelua, ja suojaa erilaisia ​​sairauksia, on ruukkukasvi. Pääsääntöisesti hoito jukka perustuu mieltymykset ja tottumukset, rentoja kotiin ikivihreä puu kasveja. Jos aiot saada kukkien, huolellisesti tarkastella sen ominaisuuksia.

Yucca - suvun ikivihreä kasveja, kuuluu perheeseen agave kasvaa Pohjois- ja Keski-Amerikassa. Ensiform jäykkä lehdet eri UCC voi kasvaa jopa 100 cm 8 cm leveä, ne muodostavat ruusukkeen tai kerätään usein palkki. Joka perustuu lajista, Kasvinlehti voi olla sinertävä tai vihreä, puolijäykkä, pystyssä, sileä tai sahalaitainen reunat. Usein kasvi peitetään jouset, joskus lehtien kärjet ovat terävät piikkejä.

Palma jukka kukinnan varret säteilee suuri, jossa on paljon herkkiä tuoksuva kelloja kirkkaita värejä. Tyypillisesti, kukinnot kootaan yhdeksi suureksi panicle pituus 2,5 m. Kotona kämmen kukkii harvinaisia. Hedelmä on mehukas, tai kuiva ruutuun. Lehdistä joidenkin lajien kasvien uusiokuitua, jota käytetään tekemään kudotut tuotteet.

Yucca kukka sopii hyvin koristamaan puutarhan, asunnot, valmistuksessa käytettävien lääkkeiden ja kosmetiikan. Kotona tulee kasvamaan yli 30 lajia kämmenet, usein ylittävät laitoksen koosta puut lämmin ilmasto Venäjällä. Florists Euroopassa ovat kasvaneet ja levittävät kolme koristekasvien lajeja, jotka ovat sopeutuneet täydellisesti kotiympäristöön, ja niillä on optimaalinen koko huoneeseen. Suosituin lajikkeet:

 • Elefantis tai norsunluun palmu (Yucca elephantipe). Nimi kasvin juontuu alkuperäisestä paksut jalat. Lehdet ovat hänen päälleen, ja kasvun kanssa puunrungon vähitellen paljain. Kesä puu koristeltu valkoiset kukat, jotka näyttävät kelloja.

 • Rihmamaisia ​​(Yucca filamentosa). Kasvi kestää jopa 20 asteeseen. Ensiform lehdet kirkkaan valkoinen kierteet, on taivutettu yläosassa, voi saavuttaa pituus 60 cm. Flower rihmamaisia ​​laji on herkkä kelloja jopa 7 cm.

 • Aloelistnaya (Yucca aloifolia). Palmu kasvaa hitaasti, lopulta alkaa hankkia pallomainen muoto. Aikuispotilaiden kasvit ovat hyvin haaroittuneita puumainen varsi, päissä oksat ovat sinetöity pistorasiaan meheviä vihreät lehdet.

 • Sizaya (Yucca glauca). Takakonttiin kukkien lyhyessä, pitkänomainen lehdet ja ohuet reunoilla valon. Kelloja on kellertävä tai vihertävä-vaalea väri. Mew jukka yleensä kasvaa ilmassa, hyvä kestävyys kuivuutta ja kohtalainen kylmä. Lehtiä voi nousta 90 cm.

Miten etsiä jälkeen Yucca kotona

Palma on kasvaa kotona etelässä ikkunassa, vaikka muut ikkunat ovat hyvin valaistu, voidaan sijoittaa niiden vieressä kukka. Huonekasvi jukka kehittyy täydellisesti valoisassa lämpimässä huoneessa. Nuoret kasvit tarvitsevat valoa, mutta sen hieman paremmin pritenyat suoralta auringonvalolta. Prosessissa viljelyn voidaan käyttää ja keinotekoinen valaistus.

Lämpötila kesällä ja keväällä kämmen mieluummin kohtalainen, noin 20-25 ° C: ssa Talvella ja syksyllä - 8 tai alueella 12 ° C Parantaa ulkonäköä kukka joskus pestä suihkussa. Kesä puu voidaan sijoittaa parvekkeelle, mutta se on hyvin suojassa sateelta. Kun asetat kukka ulkona, paikka tulee olla kuiva ja kirkas. Talvi kämmen on kirkasta valoa.

Laitos kertoo itsestään, kun kaataa sen. Tavallisella maan kosteus ja hyvät olosuhteet, lähtee kukka suoristettu. Aikoina kuivuus, he alkavat kiertää tuskallisen. Kun kotoa kämmen kastellaan sellaisella taajuudella, että maaperä kuivuu jopa puoli säiliön. Pääsääntöisesti Kastelu taajuus riippuu koosta kukka, erityisesti maaperän, materiaali ja koko potin, kosteus ja lämpötila.

Miten kastella jukka kotona kesällä? Kuuma kesä palmu joskus tarvitsevat paljon nestettä, niin paljon vettä on tärkeää käyttää lämmintä vettä, mutta kastelu kukka vasta maaperä kuivuu yläkerroksen. Talvella kastelua tulisi vähentää, muuten juuret mätänee. Tyypit jukka, jotka ovat herkkiä kuivua, on jatkuvasti suihkuttaa lämpimällä vedellä. Lisätä kosteutta, potin kukka on asetettu tarjottimelle soralla, sammal, märkä kevytsoran. Kun ruiskutetaan kasvit auringossa, lehdet ovat peitetty täplät palovammoja.

Puutarha lajia kasvaa avoimella alueella, voi pysyä yhdessä paikassa noin 20 vuotta, mutta huone lajikkeet istutetaan joka toinen vuosi. Kiinteillä ruokinta, kukka kasvu lisää merkittävästi. Nuoret muodostivat pistorasiat voi istua, mutta tämä on tehtävä vain silloin, kun he kasvavat ja vahvistuvat. On tiettyjä sääntöjä, miten istuimen jukka:

 • siirtoon olisi saatava keväällä tai kesällä;
 • Valitse ruukkuihin että kolme senttiä suurempi halkaisija juuria;
 • pohjaan säiliön pour kuivatus sora, murskattu tiili, kalkkikivi (savi seos pitäisi olla keskimääräinen raekoko);
 • Irrota varovasti kukkia, varoen vahingoittamasta juuristo;
 • Tarvittaessa kaada hyvä kentällä pehmentää;
 • ennen istutusta juuret tunnin liota vedellä, ja sitten laittaa uusia uria ja kaada;
 • kaksi viikkoa, muista Feed kasvi.

Siirrettyihin toiseen potin

Palmu kotona tarve transplantoitavalla uuden potin kahden vuoden välein. Kapasiteetti pitäisi valita vakaa ja tilava, kuten kasvi lehti on raskas paino. Kuivatus tilavuus on voi olla jopa 7 cm: n (noin kolmasosa koko maa). Saat painoa voidaan käyttää soran ja maalla olisi lisättävä puuhiiltä. Istuttaa kukka keväällä ja kesällä on oltava seuraavat:

 • joudut syvään vakaa potin;
 • pohja kaada kerros soraa tai kevytsoraa;
 • vuoti hieman maaperään;
 • Jos kasvi on terve, se voidaan yksinkertaisesti ylittää pois vanhan potin yhdessä multakokkare;
 • jos on laho tyveen, on ensin poistaa se ja täytä murskattuja hiilellä siivuja;
 • kun kasvi on uudessa potin, lisää maaperän, tamp ja kaada vettä.

Leikkaaminen Yucca kotona

Yhdellä kukanvarsi koukussa voidaan leikata tahansa valitun korkeuden. Tässä tapauksessa sylinterin halkaisija on vähintään 6 cm. Kasvi jälkeen ympärileikkaus pysäyttää kasvun ja edistänyt herääminen uuden munuaisen. Jos kukka on useita rungot, varret pitäisi leikata korkeusero 15 cm. Pitäisi saada upea monitasoinen kruunu, lähtee samalla ei peitä toisiaan. Osat ovat tarpeen ruiskuttaa rikki tai puuhiiltä.

Miten edetä Yucca kotona

Kukkien siemeniä kasvatetaan kotimaassakin, alueemme ei ole hyönteisiä, jotka voivat pölyttää lempeä kelloja Yucca. Kasvattajat käyttää useita käytettävissä kämmenen jalostustekniikoiden joka voidaan helposti toteuttaa kotona. Tätä menettelyä, tarvitset täysikasvuinen kasvi terveitä kasvullisen elinten tai luuserit. Lisääntyminen jukka kotona seuraavilla tavoilla:

 1. Avulla palmu toppeja. Haarautuminen voidaan saavuttaa vähentämällä kruunu kasvit jopa 10 cm. Osat on hiili, kuiva, kasvi kannat on saatu veteen. Mätä lehdet on poistettava leviämisen estämiseksi bakteerien täytyy lisätä puuhiiltä. Ilmestymisen jälkeen pienten rootlets kukka istutetaan maahan.
 2. Leikkaamiseen. Käytetyt pistokkaita, leikkaa pois vanhemman Bush. Olisi valittava kehittynyt järjestelmä juuret. Yucca lisääntymiselle näin käy helposti, huolenpitoa taimet eivät vaadi paljon vaivaa.
 3. Segmentti. Alapään varren tulisi liottaa muutaman päivän erityinen juurruttamista stimulaattori, niin se on istutettu valossa maaperässä. Paksu leikkokukkien voidaan laittaa hiekka vaakasuunnassa, puoli kaivaa alustaan. Jos sinulla on bakteereita on erotettava ja juuri.
 4. Siemenet. Kasvatetaan kämmen tällä tavalla on erittäin kätevä. Kylvö siemenet olisi kasteltu tuore seos SOD maaperän, maa, hiekka (1: 1: 1). Kosteassa maaperässä on tarpeen kattamaan säiliöön tai lasista. Taimet pitäisi näkyä kuukauden kuluessa.

Aikana siirron kukkia kadulla, on tärkeää, ettei polttaa lehdet tehtaan auringossa. Osti taimi pitäisi ehdottomasti karkaistu, ottamalla päivittäin ulkoilmassa. Et voi laittaa kasveja lähelle pohjaveteen. Puutarha Yucca välttää kuopat ja tummat alueet. Kukka ihannetapauksessa istua korkeammalle. Kuopat on ennalta kaivaa syksyllä, vastakkain koko hieman suurempi kuin halkaisija juuret. On parasta käyttää istutettavaksi maaperään, joka sisältää turvetta, kompostia, perliitti, hiekkaa tai humusta.

Kukka voi kasvaa tahansa maaperässä, on tärkeää, että juuret pääsevät ilmaan. Jälkeen täytemuurausta maaperä huolellisesti tamped sitä, eikä jättää liikaa tilaa. Seuraavaksi sinun täytyy kaataa lämmintä vettä. Yucca ihanteellinen ravitsevia irtomaata, jonka pH on 5,5-6,5. Se on parasta laittaa valittuun maahan pienen määrän hiiltä, ​​ja kuoppien pohjaan - rikki tiili tai joki kiviä.

Maanpäälliset osa kämmen on enemmän kehittynyt juuristo, niin antaa kukka vakautta, on syytä istuttaa suuren potin, potin tai kylpyamme. Uutta kapasiteettia tehtaan täytyy olla enemmän kuin 4 cm, halkaisija juuri. Tässä tapauksessa, syvyys potin, valitse 2-kertaa suurempi kuin sisähalkaisija. Potin voimakas tarve kuljettaa ja kestävät väänny aikana maaperään täyte. Ohjeet Transplant yuccas potin:

 • valmistetut maaperän sekoitetaan, ja tehdä uuden kapasiteetin salaojituskerroksen;
 • päivää ennen transplantaatiota kukka olisi runsaasti kasteltava sitä;
 • leikkaa kaikki kuivat lehdet;
 • kevyesti vanha potin ja vähitellen saada savi huone kukka, ei vahingoita juuria;
 • yli kuivatuskerros kaataa maaperään tasoon asti, että pohja jukka oli alhaisempi 2 cm: n päässä säiliön reunaan;
 • savi huone kukka laittaa uuden potin;
 • vähitellen tankata maaperään, ja ajoittain se tiivistää.

Leikkaa kärki kämmen on helppo implantti, ja loput runko lopulta kasvaa uusia versoja. Saadussa kuiva leikkuureunan (altista sitä ilmassa 2 tuntia), sitten rooting kasvien päälle aikana märkä hiekka tai laittaa ämpäriin lämmintä vettä. Advance laittaa pala puuhiiltä. Kun tonkia kahva voi mätänemään lehdet, ne täytyy poistaa ja vaihda vesi. Esiintymisen jälkeen juuri varret palmupuiden istutetaan substraattiin.

Palmu voidaan kasvattaa lähes kiinni. Tehdä tämän, altistuvat osa terveellistä varren ja leikata horisontaalisesti laittaa potin keuhkojen substraatin pinnalle, tai märkää hiekkaa. Paina kevyesti tavaratila paremman kontaktin. Muutaman päivän kuluttua se pitäisi herätä munuaisiin, josta syntyy vähitellen, nuoret versot juurista. Seuraavaksi, poista tynnyri versot säiliön, leikataan kappaleiksi olevien versojen määrä viipaleita ripottele kuivaa hiilen ja ilman. Jokainen osa rungon kanssa puunjuurakko voidaan istuttaa yksittäisen kennon.

Palma, joka saa hyvää hoitoa, sairas harvoin. Vain jos niitä ei käsitellä oikein voi tapahtua tulipolte, lahoa varsi tai lehdistä. Joskus kasvi kellastua, mutta se voi olla luonnollinen prosessi kehityksen ja kasvun palmujen joka suorittaa päästä eroon ylimääräistä lehtiä. Jos kukka ilmestyi keltaisia ​​pisteitä elliptinen muoto, joka vähitellen muuttuu ruskeaksi - se tarkoittaa, että läsnä ruskean paikalla.

Talvi kukka kuolema aiheutuu usein runsaasti kasteluun tai erittäin alhaisissa lämpötiloissa. Tämän seurauksena suuria määriä kosteutta voidaan sai kukkien tuholaisia: ripsiäisten, mittakaava hyönteiset, hämähäkki punkit, kirvoja tai toukkia. Jos kasvi on jo vaikuttanut, on tarpeen poistaa syy heikkenemisen prosessia ja kukka hyönteismyrkkyjä, noudata tiukasti ohjeita. Usein omistajat ikivihreä kaunottaret on kysyttävää koskien torjuntaan erilaisten sairauksien, mutta meidän pitäisi tutkia kaikki ennen hoitoa olemassa olevan sairauden jukka:

 • Rot, aiheuttama sieni Fusarium. Aikana sairaus vaikuttaa kruunu, lehdet altistuvat mätänemään. Alkuvaiheessa taudin täytyy poistaa taudin vaivaamaan osaan puun ja sumutettiin liuosta, jossa oli fungisidia.

 • Cercosporosis. Pinnalla lehtien ruskea läikkiä soikea. Suurilla kosteus tauti voi edetä. Jotta voidaan poistaa sairauden pitäisi vähentää kastelua, ei spray muutaman päivän, poista tartunnan varret, prosessi kämmen sienitautien. tulisi käyttää lannoitusaikana lannoitteita.
 • Valkohomesieniin Yucca. Pahin tässä sairaudessa vahingoittuneet lehdet kasvin, joka sijaitsee lähellä maanpintaa. Tuolloin tappion ne värjätä ja vetistyä. Päästä eroon taudin, poista tautikudokseen ja suorittaa käsittelyn systeemisen sienitautien (fundazol, Rovral).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Siirry työkalupalkkiin