Yucca-kasvi

Yucca: hoito kotona (valokuva). Lisääntyminen, elinolot, ongelmat, kun yucca kasvaa kotona

Yucca, eksoottisen ulkonäönsä ansiosta, otti "paikkansa auringossa" lujasti paitsi puutarhassa myös sisäkukkaroissa.

Pitkät keihään muotoiset lehdet kutsutaan "espanjaksi tikaksi", "Atsan neulaksi".

On olemassa noin 40 erilaista yuccaa.

Sisäisissä olosuhteissa viljelyn suosituin:

yucca aloea - puumainen kasvi luonnonolosuhteissa, korkeus 4-6 m. Lehdet ovat teräviä teräviä reunoja reunoja pitkin, pituudeltaan jopa 45 cm, tummanvihreä, sininen kukinta;

jukka gigantea - luonteeltaan tämä haarautuva puu korkeintaan 8-10 m. Nimi on saanut paksu runko muistuttaen norsun jalkaa. Lehdillä on vaaleanvihreät värit ja kärjet päistään, nahkaa kosketukseen. Tämän lajin erityispiirre on lehdissä olevien lähteiden suunta: alemmat ovat roikkuvat ja yläosat suuntautuvat ylöspäin.

Näillä lajeilla on voimakas runko, kruunattu "cap" pitkät lehdet. Tätä ulkonäköä kutsutaan usein vääriksi palmuiksi. Subtrooppisesta alkuperästä huolimatta yukkit ovat vaatimattomia, ne ovat melko yksinkertaisia ​​kasvaa kotona samalla kun noudatetaan yksinkertaisia ​​sisällön sääntöjä.

Yucca: kotihoito - maaperä, valaistus, lämpötila ja kosteus

Yucca-kasvien maaperän pitäisi olla löysä ja vesi läpäisevä, koska tämä kasvi ei voi pysäyttää kosteuden pysähtymistä. Se voidaan valmistaa yhtä paljon turpeesta, humuksesta, karkeasta hiekasta (yli 3 mm: n murto-osa) tai perliitistä. Älä vialla lisätä hänen hohkakiven (kuona), kiviä tai soraa, puuhiiltä (1: 1: 1). Maaperän happamuuden suhteen ei ole tiukkoja vaatimuksia: yucca kasvaa hyvin pH-alueella 5,6-7,5. Jos et voi poimia ainekset turveseoksella, on mahdollista ostaa valmiina maaperän viljelyyn jukka, esimerkiksi sarja Seliger-Agro, Gardens of Babylon, Biud, Flower Paradise, unelma kasvitieteen ja muut.

Hyvää kehitystä varten yucca tarvitsee kirkkaan valaistuksen erityisesti nuorille kasveille. Lehtien palovammojen välttämiseksi sen pitäisi kuitenkin varjostaa keskipäivän aamulla suoralta auringonvalolta. Optimaalinen sijoittaminen läntisen tai itäisen suuntaisen ikkunan ikkunoihin. Talvella, jotta saavutat tarvittavan 16 tunnin valopäivän, voit käyttää lisää valaistusta phytolamps päivänvaloa. Kesällä Yucca voidaan kuljettaa ulkoilmaan, mikä antaa sille diffuusoituneen valon ja suojaa sen sademäärästä.

Lämpötila ja kosteus

Lämpimänä kautena optimaalinen yucca-pitoisuuden ilman lämpötila on + 20-25 ° C. Jos laitos on eteläpuolella, se voi ylikuumentua. Tässä tapauksessa se on siirrettävä varjoon jäähtymään ja ripottele sitten vedellä. Syksyllä ja talvella yucca olisi varustettava + 8-12 ° C. Korkeammalla lämpötilalla ja valaistuksen puutteella versot ovat voimakkaasti venytettyjä, lehdet ovat matalia, kevyitä ja sag.

Jotkut yucca-tyypit vaativat sadetusta lämpimällä vedellä, joka suoritetaan ennen auringonnousua tai auringonlaskun jälkeen. Muussa tapauksessa lehdissä voi esiintyä auringonpolttamia. Ilman kosteuden lisäämiseksi potti voidaan sijoittaa astiaan, jossa on märkä sardeldiitti, sora, sammal.

Yucca: kotihoito - lisääntyminen, elinsiirto

Kotona yucca on kasvatettu siemenillä ja kasvullisesti.

Siemenistä kasvaa "Espanjan Dagger" on paljon helpompaa kuin saada nämä siemenet: ensin huoneen sisältää virheellistä kämmen kukkii hyvin harvoin, ja toiseksi, se ei aseta hedelmiä (paitsi jukka aloelistnoy) ilman sen pölyttäjästä symbioottien - yukkovoy koi. Yucca siemenillä on melko pitkä itämistä (kuukaudesta vuodessa), joten nopeuttaa tätä prosessia, ne tarvitsevat naarmuttaa - hieroa hiekkapaperilla jokainen siemen. Kylvää siemenet kulhoon turpeen ja hiekan sekoituksella ja laita kasvihuoneeseen. Voit pitää siemenet kostutetulla materiaalilla (sieni, puuvillapusero, sideharso jne.) Ennen leikkausta. Siemen itämistä varten on välttämätöntä pitää ilman lämpötila + 18-24 ° C ja tuulettaa ajoittain. Kasvien syntyminen välittömästi maasta kylvetyistä siemenistä voi ulottua kuukaudesta toiseen. Kun kasvatetaan pari näistä lehdistä, taimet upotetaan yksittäisiin kuppeihin. Joka vuosi nuoria kasveja on siirrettävä.

Yksinkertaisempi ja nopeampi tapa jakaa yucca - juurtuminen pistokkaita. On hyvä yhdistää tämä suunniteltaessa kasvanut kasvi, joka tehdään ennen aktiivisen kasvillisuuden alkamista. Yukan yläosa leikataan terävällä desinfioidulla veitsellä, jolloin jäljelle jää muutamat alemmat lehdet runkoon (uudet versot kasvavat myöhemmin sinusiltaan). Viipaleet kuivataan ja käsitellään hiilijauheella. Leikkaa "apex9raquo; varsi juurtuu veteen, lisää siihen aktivoitua hiiltä estääkseen putrefaktiivisten prosessien kehittymisen tai maaperän seoksessa. Jäljelle jäävä runko - "hemp9raquo; nukkumisnopeuksista alkaa kasvaa sivuttaiskasveja. Niitä voidaan ohentaa tai jättää jäljelle upean "cap" lähtee.

Yukkaan kärjen juurtuminen maahan

Voit nostaa yuccaa rungosta. Ne voidaan ostaa kukkakaupoissa, leikata itsesi nykyisestä kasvihuoneesta. Myös yleinen tällaisten yucca-pistokkaiden myynti on lahjatuote eteläisissä lomakohteissa - elävä "magneetti" 9; muistoon loput. Ostaessaan tällainen istutus materiaali tarpeen kiinnittää huomiota sen ulkonäkö: sen tulisi olla joustava ja mehukas ilman merkkejä kutistumista tai märkä rot, ylä- ja alapäät on merkittävä (ylempi pää "zapechatan9raquo, vaha). Root tällaisia ​​pistokkaita hiekassa, vermikuliitti, turpeen ja hiekan seokset. Alempi pää on juuttunut valmistettuun substraattiin ja sijoitettu kasvihuoneeseen. Juurrutus tapahtuu vähintään + 20 ° C: n lämpötilassa 1-2 kuukautta.

Jos ostetulla leikkauksella ei ole loppumerkintöjä (ei ole selvää, missä pää on tai missä pohja on), silloin siinä tapauksessa tonkia suoritettu vaakasuunnassa. Kostutetulle alustalle asetetaan pistokkaita, hieman painetaan ja sijoitetaan kasvihuoneeseen tai peitetään lasilla. Kun suikaleiden repeytymät näkyvät pistokkaiden yläosassa, rungot vedetään pois maasta ja jaetaan osiin, joista kukin istutetaan erilliseen pottiin.

Yukan juurtuminen rungon palasilla: 3 - pystysuorassa (jos on päiden merkinnät), 4 - vaakasuoraan (jos epäselvää, missä ylä- ja alapää)

Toinen tapa jakaa yucca on ilmakerrokset. Tätä menetelmää voidaan käyttää, jos kasvi kuolee liiallisesta kastelusta. Tätä varten rungossa, joka on poistunut kruunusta vähintään 60 cm, kuoren kaistale leikataan rengasmuodossa, jonka leveys on 5-15 mm. Haava tulisi kääriä sphagnumilla ja päällä kalvolla, jättäen yläreunaan pienen reiän myrskyn edelleen kostuttamiseksi. Tämä vanteet jätetään yukalle ennen juurien ulkonäköä ja kehitystä (3-4 viikkoa). Sitten kasvin juurtunut kärki leikataan muutaman senttimetrin alapuolella kuoren poistamispaikan alapuolelta, ja leikkauksen käsittelyn jälkeen istutetaan pottiin.

Juurruttaminen ilmaletkuilla

Nuorille kasveille tarvitaan vuosittain elinsiirto, ja aikuiset tarvitsevat 2-4 vuoden välein. On parempi käyttää sitä keväällä. Terve yksilöt vain kaataa (rikkomatta savi kooma) uuden potin kuivatuskerros 3-4 cm. Tämä menetelmä tekee mahdolliseksi vähentää trauman juuristo minimiin ja vähentää säätö ajan. Jos yukkit alkavat juurtua, niin ne on vapautettava vanha maaperä, katkaista mätä osat. Tämän jälkeen kasvi siirretään tuoreeseen substraattiin eikä sitä syötetä kuukauden ajan. Vaadittava siirto yucca, ostetaan myymälässä (kun kahden viikon mukauttaminen uuteen paikkaan), koska maaperä kuljetusastiassa ei sovellu pitkäaikaiseen kasvien kasvuun.

Uusi potin valitaan siten, että sen halkaisija on 2-3 cm suurempi kuin vanhan säiliön koko.

Yucca: kotihoito - alkuun kastelu ja kastelu

Väärän kämmenen kastelun tiheys riippuu tekijöistä, kuten kasvien koosta, potin koosta ja materiaalista, maaperän ominaisuuksista, ilman lämpötilasta ja kosteudesta. Lämmitetyssä kaudella yucca kastellaan runsaasti, ja kasteluveden maaperän on kuivuttava vähintään 5 cm: n syvyyteen. On tärkeää, että kosteuden pysähtyminen maaperässä ei ole sallittua, muuten juurisysteemi murtuu ja kasvi kuolee. Talvella salmi on lyhennetty.

Yläpukeutuminen alkaa keväällä 2-3 viikon välein ja jatkuu koko aktiivisen kasvillisuuden ajan. Koska kotona Yucca kukkii hyvin harvoin, niin se on optimaalinen käyttää lannoitteena kasveille tai erityisiä dekorativnolistnyh Palms (Absolut, POKON, Garden of Wonders, BIOPON, Zdraven turbo Stimovit, Florovit). Leikkovihreällä leikatut lehdet ruiskutetaan mineraalilannoitteiden liuoksella.

Useimmiten yucca kuolee väärästä hoidosta. Liiallinen maaperän kosteus johtaa Juurikäävän ja varsi: lehdet nuokkua, Vartalolla näyttävät pehmeni ja tummat täplät, hilseily kuori tai turpoaa. Tässä tapauksessa, jos on vielä terveet osat, voit yrittää pelastaa kasvin (tai yläosaa chiding piipun).

Yucca voi menettää joitakin lehtiä elinsiirron aikana tai muutoksia säilöönotto-olosuhteissa. Tämä on normaali kasvien reaktio stressiin. Jos massiivinen pudotus ilmenee, syy voi olla ylikuumentuminen tai luonnos.

Kellertävät ja putoavat lehdet esiintyvät seuraavista syistä:

• luonnollinen ikääntyminen;

Kun valaistus on puutteellista, yucca-lehdet muuttuvat vaaleiksi.

Lehtien kärkien ja reunojen poraaminen viittaa huoneen alhaiseen kosteuteen tai vähäiseen kasteluun.

Usein ruiskuttaminen, matala lämpötila ja korkea kosteus, ylimääräinen kastelu ja typpi johtavat sienen ja bakteerien aiheuttamien sairauksien kehittymiseen. Näistä yleisimpiä ovat:

Cercospora vitsaus - ominaista kehitystä ruskeiden pilkkujen lehdille, mikä kasvaa lopulta;

ruskea täplä on aiheuttanut sieni Coniothyrium concentricum. Tämän taudin tärkein merkki on vanhoista lehdistä värittömiä pieniä pilkkuja. Kun tauti etenee, täplät muuttuvat keltaisiksi ja ruskeiksi. Keskellä heistä tulee sienen musta myseeli;

marginaalinen kuolio Näyttää siltä useimmiten vanhemmissa lehdet jukka. Reunat peltien tullut kellertävän ruskea, lopulta nämä osat kuolevat;

Fusarium rot sienten aiheuttamat Fusarium-suvun. Lehdet alkavat mädäntyä alaosassa. Taudinaiheuttaja pysyviä maaperässä helposti levitä kosketukseen;

bakteeri rot jollei alaosan kasvin. Prosessi sairastua tautiin liittyy mädättävän kalanhajun. Hoitoa ei voida vaikuttivat jukka olisi heitetty ulos;

valkohomesieniin aiheuttama Sclerotium sienten, joka vaikuttaa lähinnä alempi lehdet: ne ovat värittömiä ja vetistä, kostea ne muodostivat valkoinen muottiin. Tauti ilmenee voimakkaasti alhaisessa lämpötilassa ilman tai teräviä tippaa ja korkean kosteuden.

Epäiltyjen sieni hoidettavan sairauden kasvifungisidinen liuosta (Topaz VITAROS, fundazol, Ridomil Gold, Previkur), poista asiaankuuluvat osat. Joissakin tapauksissa hoito ei tuo myönteisiä tuloksia ja laitos on yhdessä jauhetun on parempi heittää.

Yucca of tuholaistartunnan hämähäkkipunkit, miinaajakärpästen, kilpikirvat. Jos jokin löytyy on tarpeen pestä kasvin saippuavettä pestä loisia, ja käsitellään sopivalla hyönteismyrkyllä ​​(Akarin, Vermitek, Fitoverm).

© 2012-2018 "Naisten mielipide." Kun kopioit materiaalit - viittaus lähde on pakollista!

Päätoimittaja portaalin Ekaterina Danilova

Sähköposti: [email protected]

Ota yhteyttä: +7 (965) 405 64 18

Yucca kasvi

Kukkia ja lehtiä Yucca, yucca huoneen hoito kotona

Jukka tarkoittaa puun kaltainen ikivihreisiin alaheimoon agave - yksisirkkaisissa parsa perhe. Woody varsi kasvi, joillakin lajeilla - haarautunut. Lehdet on muodostettu päihin runko tai oksat ovat lineaarisia suikean teräviä päitä. Suuret kukat, kolokolchatopodobnye, valkoinen, roikkuvat, kerätään vispilällä. Hedelmät yucca - muodossa laatikoiden tai mehevä marja.

Joskus varsi on melkein poissa, ja tehdas on nippu suuret lehdet xiphoid. On olemassa suuri määrä kasvilajeja kotoisin Yhdysvalloista ja eteläosien Meksikossa. Monet lajit löytyvät Keski-Amerikassa, se viljellään Etelä-Euroopan alueilla.

Yucca käytetään teknisenä tuotantolaitos on pienistä kuiduista. Lehdet sisältävät steroideihin sapogeniinit, joka mahdollistaa käytön kasvien tuotantoa kortikosteroidien. Tunnetut anti-allerginen ja anti-inflammatorisia ominaisuuksia kasvi. Se löysi entsyymejä, klorofylli, antioksidantteja ja monia muita ravintoaineita.

Laitos pystyy aktivoimaan elimistön toimintaan, nostaa verenpainetta, puhdistaa kehoa, suotuisa vaikutus elinten hengityselimiä. Jukka käytetään, jos ongelmia aineenvaihduntaa, se auttaa pääsemään eroon katarri, polyyppien suolistossa. Kokemus on osoittanut, että se voi auttaa vähentämään tulehdusta ja poistaa kipua niveltulehdus ja kihti. Luonnollisia aineita kehittyy ominaisuuksiin saponiineja steroideja, aiheuttamatta sivuvaikutuksia.

Vastaanottaminen perusteella varoja kasvin kasvaa kestävyyttä, vähentää kolesterolin määrää veressä. Yucca käytetään paikallisesti ja - ihotautien, valmistamiseksi siitä decoctions hoitamiseksi eri ilmentymiä dermatoznyh. Jukka hoitoon ekseema neurodermiitin, punajäkälä, psoriaasi. kasvi mehua suureksi avuksi hoitoon ihottumaa iholla, virusten aiheuttamia. Osana erityinen kokoelma jukka on terapeuttinen vaikutus prostatiitti.

Keittäminen jukka: sen valmistamista täytyy jauhaa ja sekoittaa 1 osa jukka juuren, hortensiat, takiainen, Aralia, lisätä jalava lehdet, persilja, kasvimaa, sinimailasen, tähkäkimikki haiseva, lobelia sidyachetsvetkovuyu, cayennepippuri katkera, punaista savea. Sitten, valmistamiseksi liemi 2 tl seos on täytetty 500 ml: lla vettä ja annetaan kiehua 15 minuuttia., Sitten valaa 1 tunti, suodatetaan ja juoda 0,5 kuppi 3 kertaa päivässä. Hoitojakso - 1 kuukausi.

Yucca kuitu biologisesti aktiivisia lisäaineita on sisällytetty shampoot ja voiteet. Tämä on eteläinen kasvi rauhoittaa hermostoa, puhdistaa ilmaa, absorboi ääntä, auttaa luomaan esteettinen ympäristö.

Yucca paksut lehdet sisältävät kasvilimoja antrakinoni, steroidi saponiini tigogeniini. Koska kasvien lehdet valmistukseen käytetyn steroidisten saponiinien käytetään hormoni kortikosteroidien synteesissä, joilla on antiallerginen ja anti-inflammatorinen vaikutus. Ihotautien, mehu on määrätty ulkoiseen käyttöön, osa kasvin - muodossa keittäminen kylpy ihosairauksien, aiheuttaa kuivumista ja kutinaa.

Tämä lämpöä rakastava kasvi kukkii yöllä kauniita valkoisia tai kermanvärinen, kuten kelloja kukkia, aivan tuoksuva, kuten haju hyvä saippualla. Hedelmät näkyvät vain lajia kasvaa luonnossa, sillä pölytyksen suorittaa perhonen - asukas natiivi paikkoja Yucca. Kiitos parantavan ominaisuuksia kukkia käytetään tuottamaan otteita.

Uutetaan jukka tuotteella on bakterisidinen, parantavaa toimintaa. Yucca kukka uute sisältää sinkkiä, seleeniä, sokeri, steroidisapogeniinejä. Sitä käytetään käyttökelpoisen aineksen valmistuksessa joidenkin kosmeettisten valmisteiden hiusten ja ihonhoitotuotteita. Tämä ainutlaatuinen luonnollisia ainesosia edistää normalisoitumista ruoansulatuskanavan poistamalla tai vähentämällä ilmavaivat.

Myös, kasviuute, auttaa ylläpitämään koskemattomuutta, regenerointi solujen, hidastaa ikääntymisprosessia, poistaa turhautumista, ansiosta saponiinit (makromolekyylikompleksi orgaanisia yhdisteitä glykosidi luonne) vähentää hajua ulostetta.

Hoito jukka kotona

Kasvi, kuten sanotaan Joidenkin lähteiden ei vaadi erityistä hoitoa, tärkeintä kasvavilla - laita se aurinkoisella paikalla ja on kohtalaisia ​​kastelua. Myynti voidaan nähdä istuvan leikata arkut Yucca kanssa sivuversojen eikä ole saanut vahvempi juuristo. Kasvin kehittyä kunnolla, selvitä sopeutumisjakso.

Kastelu - pääprosessin hoidosta Yucca. Liiallinen kastelu ulkopuolelle, se voi johtaa Juurikäävän, kasveja, kuten ruiskuttamalla. Yucca mieluummin ole kovin voimakkaalle auringonvalolle, lannoitteiden on tehtävä kahden kuukauden välein.

Talvella on toivottavaa kattaa puu, erityisesti kasvu pohjoisilla alueilla. Yucca on suosittu kaikkialla maailmassa. Hän menestyksekkäästi kasvatettu alueilla puutarhurit Kaukasian ja Krimillä, se kasvaa, ja sisustus on koristeltu kasveja ja taloja. Yleisin lajien joukossa viljelty Yucca puutarha, aloelistnaya, norsunluuta ja rihmamaisia.

Miten elinsiirron jukka? Elinsiirron yuccas suoritetaan kahden vuoden välein, ja vasta keväällä. Tämän vuoksi on tarpeen soveltaa maaperän saven ja turpeesta maa ja humus (2 osaa) voidaan turpeesta joen hiekka (1 osa). Muista käyttää hyvän salaojitus ja suuren potin. Yucca voidaan lisätä, juurtuminen yläosien varren varren, siemeniä tai sidoksissa myyntipisteistä.

Miksi lehdet kellastua Yucca? Sopimaton hoito voivat aiheuttaa paljon ongelmia. Kuiva sisäilma voi aiheuttaa tummuminen lehti, alhaisen lämpötilan - kiertämällä niitä. Ruskeat läiskät ilmestyi lehtien pinta riittämätön kastelu. Koska yucca eri kapasiteetti kertyy vettä runko, yli-kostutus maaperä on täynnä ulkonäkö keltaisia ​​lehtiä.

Löydetty virhe tekstissä? Valitse se ja muutamia muita sanoja, paina Ctrl + Enter

Jukka huoneeseen. Yucca makuuhuone kasvatetaan koristekasvina, se voidaan myös käyttää terapeuttiseen käyttöön. Laitos on kuin palmu, sen korkeus saavuttaa jopa 4 metriä, joten se sopii suuret salit. Istutukseen tällainen jukka vaativat syvä potin hyvä salaojitus. Kesällä jukka kestämään ulkoilmaa talvella pitää huoneen lämpötila viileä ilma riittävän kirkasta valoa. Yucca kukkii huone vuosien jälkeen valkoisia kukkia. Se on vihreä, hieman sinertävä, xiphoid, lineaarinen lehdet, kokoontuivat pulla päälle piipun.

Uskomattoman kaunis koriste Yucca kukkapenkkiin koristaa hänen terävät lehtinä muotoinen miekka, ja kukinta houkuttelee korkea Kanta on suuri kelloja valkoinen. Se ilman suurempia vaikeuksia kasvaa ruukuissa, jossa se näyttää erittäin vaikuttava. Nuoret yksilöt kolmivuotiaiden sijoitetaan ruukuissa tilavuuteen kolme litraa, sillä enemmän aikuisen edustajat suvun Agave desyatilitrovaya sopivaan astiaan.

Jukka aloelistnaya. Tämä on suosituin fanien keskuudessa Yucca kasvattajille. Tärkein ero on se muunlaisista on, että sillä ei ole sivuversojen. Sen puunrunko, istuen viillot jääneet pudonneet lehdet, kasvaa varsin kova, vihreä sinertävä sävy lehdet kerätään muodossa kaksi tai kolme toimipistettä harva. Ne ovat hyvin teräviä, sillä ne voivat jopa aiheuttaa vahinkoa, joten on parasta olla pitää näitä kasveja alalla ihmisten liikkumista. Valitsemalla tällainen on tarpeen tarkkailla asianmukaisen kastelu järjestelmä, ja sitten voi kasvaa terveitä ja kaunis puu.

Jukka rihmamaisia. Asukas itään Pohjois-Amerikan säilyy hyvin kotona olevan resistenttejä tuholaisia, hyvin kestä kuumuutta ja kuivuutta. Se acaulescent laitoksen harmaa-vihreät lehdet, joissa on terävä kärki, reunat, karvainen lukuisia valkoisia, ohuita, curling kierteet. Noin 200 cm korkea kasvaa kukka röyhy, joka koostuu kellertävän valkoisia, roikkuvat kukkia. Hedelmä on pyöristetty muoto. Kasvi kasvaa nopeasti ja rakastaa antaa juoksijat (rönsyjen). Yhteydessä kasvitieteellinen puutarha kasvattajat onnistui saamaan muutamia lajikkeita.

Yucca Ivory. Se on mielenkiintoinen laji, se saavuttaa korkeus 10 m. Amazing kasvi, joka hoito on suorittaa joitakin yksinkertaisia ​​sääntöjä, sitä käytetään laajasti teollisuudessa ja lääketieteessä. Kuidut valmistettu kestävästä köydet, ja mehu laitoksen lehtiä käytetään perustana joidenkin lääkkeiden hormonaalista luonteeltaan. Kotimainen paikka kasvua huonekasvit - Meksikossa ja Guatemalassa. Tuotu varret leikataan paloiksi, laita kukkaruukut, voit ostaa niitä millään kukkakaupan.

Vasta jukka

Jukka ei ole vasta-rahastot siitä ei aiheudu sivuvaikutuksia.

Echinacea on hyödyllisiä ominaisuuksia, jotka auttavat hoidettaessa erilaisia ​​sairauksia. Avulla Echinacea parantaa koskemattomuutta. Tehtaalla on antiviraalisia ominaisuuksia: se ei salli kasvattaa kokkimuotoja infektioita, haitalliset bakteerit ja virukset. Echinacea käytetään herpes, influenssa ja suoliston infektioita. Tämä kasvi käytetään usein.

Ehinopanaks - lähinnä koristekasvina. On suositeltavaa suunnitella pensasaidat ja puiston istutuksia. Kuitenkin perusrungon ja kasvin juuret ovat parantavia ominaisuuksia, nimittäin niitä käytetään valmistettaessa infuusioita ja decoctions.

Kiitos sen rikkaan kemiallisen koostumuksen omenapuun on monia hyödyllisiä ominaisuuksia keholle. Omenat suositellaan ottavan turvotusta, koska ne edistävät niiden vähentämiseen. Omenapuu on tulehdusta ja mikrobilääkkeiden ominaisuudet. Omenat sisältävät pektiiniä, jonka vuoksi on.

Yrtti Tribulus sisältää alkaloideja, steroidi glykosideja, tanniinit, hartsit, saponiinit ja askorbiinihappo. Ja kasvin siemenet viisi erilaista alkaloideja ja rasvaöljyjä. Tribulus on diureetti, tonic ja supistava ominaisuuksia. Lisäksi, tämä kasvi on tulehdusta ja.

Kun kopioit materiaaleja aktiivinen linkki sivustoon www.ayzdorov.ru tarvita! © AyZdorov.ru 2009-2017

Tällä sivustolla on tiedoksi ja ei vaadi itsensä hoitoon, lääkärissäkäynti tarvitaan!

Kukkia jukka: kasvavat kotona, kuvat

Eksoottisten kasvien aina houkutellut puutarhureita. Yksi kirkkaimmista edustajat luokan ikivihreiden kasvien Yucca. Syntyi tämän kasvin, joka kuuluu perheeseen Agave ovat kosteita subtropics Pohjois-Amerikassa. Tämä edellyttää, että omistaja perustamisen samoilla ehdoilla: ilmasto on oltava kuiva ja kuuma. Kuitenkin, etteivät kaikki heillä on tarvittavat tiedot pelisääntöjä hoidon tämä kasvi kotona, piirteitä leviämistä ja niin edelleen.

Tämä kasvi voi olla yksi- tai haaroittunut runko. Yucca on myös erilainen kuin muut kasvit, lehdet kattaa paitsi sivuliikkeen, mutta myös runko. Ne ovat hieman venytetty, ja lopussa muodostamaan terävä kärki. Koko elämänsä Yucca kukkii hyvin harvoin. Sen kukat ovat melko suuria ja niissä on valkoinen värisävy. Monet heistä liittyy kellojen alkuperäisessä muodossaan. Monet puutarhurit valita tämä kasvi ei ole voidakseen nauttia kukinnan ja nauttia erikoisen vaikutelman. Jälkeen jukka voimakkaasti muistuttaa pienoiskoossa kämmen.

Jos aiot kasvaa jukka ruukuissa, on suositeltavaa asentaa ne ikkunassa, joka sijaitsee etelälaidalla. Tässä tapauksessa toivottavaa, että kukka suoraan auringonvaloon. Koska valon tarkkuudella yucca voit sijoittaa penumbra, jossa hän myös tuntuu hyvältä itsestäsi. Kuitenkin, sinun ei pitäisi luottaa muodostumista vehreät kruunu.

Puhkeamista kesällä on suositeltavaa tuoda kukka parvekkeelle tai voidaan kuljettaa siihen maahan, jossa hänen pitäisi löytää paikka kadulla. Täällä jukka saavat maksimimäärä valoa. Kasvien hoito on yksinkertainen, mutta aluksi ei loukkaantunut tutustua erityispiirteet istutus tämän kasvin.

Haluan toistaa, että jukka on valoa rakastava kasveja. Näin ollen, paikkaan, jossa se on kasvatettu, on välttämätöntä säilyttää suhteellisen korkeassa lämpötilassa. Tämä kukka reagoi voimakkaan kasvun, jos lämpötila on kesäisin sisällä + 20 + 25 astetta. Kun talvi kasvi on suositeltavaa siirtää pimeässä paikassa, jossa lämpötilan on oltava enintään ± 10-12 astetta. On tärkeää varmistaa, että tähän aikaan vuodesta ei jouduttu äkillisiä lämpötilan muutoksia, vaikka vaikka tällä hetkellä tehdas tulee olemaan lepotilassa. Jos huonelämpötila laskee alle kriittisen tason, kasvi ei valmis siihen, ja kuolevat.

Kastelu on yksi tärkeimmistä tapahtumista, joka määrittää, kuinka vahva ja terve kasveja saadaan. Yucca ei ole kovin vaativa kosteutta, joten usein kastelua voi vahingoittaa häntä. Muista huolehtia, että maan pinnalla vesi ei pysähdy pitkään. Myöskään paremmin se tuntuu, jos se jätetään ilman vettä pitkäksi aikaa. Talvella se kastellaan paljon vähemmän. Tyypillisesti tavata veden on viettää tarpeeksi kastelua kerran viikossa.

Hyödyllinen kesällä roiskuu kasveja, jotka tulisi suorittaa äärimmäisen varovasti. Tuolloin lehden märkyys tarpeen varmistaa, että ne ovat suojassa auringonvalolta. Muuten se aiheuttaa palovammoja. On myös tärkeää välttää veden pääsy toiminnan aikana ruusuke lehdet ja varret vierekkäisten kasveja. Talvella lehdet suihkutetaan useammin kuin kesällä, koska tällä kertaa sisäilman kosteuden taso laskee. Tämä toimenpide on tehokas, jos toimenpide suoritetaan talvella vähintään kerran päivässä.

Kasvaessaan kaikki kasvit kotona hoitaa häntä Siihen kuuluu lannoituksesta. Ja jukka ei ole poikkeus. On parasta suunnitella lannoitusta lämmin kausi, kun kasvit tulevat vaiheessa aktiivisesti kasvua. Ruokinta ei hyödytä, jos ne tekevät maaperän liian usein. Yleensä se on riittävää suorittaa tämän operaation kahdessa kolmen viikon ajan. Maaperän laadun parantamiseksi voidaan saavuttaa tuomalla siihen lantaa, humus tai turvetta. Paras vaikutus voidaan saavuttaa, jos parhaillaan huolehtiminen kasveja käyttää erityistä lannoitetta agave.

On olemassa useita tapoja, joilla voit moninkertaistaa Yucca kotona.

  1. Viipaletta piipun pituus 15 cm;
  2. Leikkaa irti ja juurtunut topit;
  3. Tytäryhtiöiden ruusukkeita.

Substraattina, jolloin eteneminen materiaali on juurtua, on mahdollista käyttää hiekkaa tai pohjainen seos hiekan ja turpeen. Kun materiaali on valmis, kasvi on istutettu ruukkuun, aiemmin täyttämällä se maa substraatti, joka on oltava kappaletta puuhiiltä. Myös säiliö on tarpeen säätää salaojitus, josta voit käyttää soraa tai sirpaleita sirpaleiksi. Best fit erääntyneet sen kevyempiä. Myös monet puutarhurit kasvatetaan siemenistä Yucca.

Lisääntyminen jukka Vertex kahva

Kun puutarhuri on ensimmäinen aikuinen Yucca Bush, sitä voidaan käyttää kotona rodun. On syytä pitää mielessä, että sen pitäisi olla kukka vähintään 30 cm Yksi mahdollisista menetelmistä jalostukseen yucca palmuja. - käyttö leikkaus, otettu ylhäältä.

  • Työkappaleen haara on leikataan terävällä veitsellä tai terä. Ei ole tarpeen korjata yli useita taimiaineistoa - laitos tuntuu huonompi, jos hän jää hieman vihreät lehdet;
  • sadonkorjuun jälkeen pistokkaat leikataan sivuston tulee voidella puuhiilipölylle. Odottelun jälkeen hieman, niin näet miten siitä parantunut haava alkaa kasvaa uusia oksia. Seurauksena tästä manipuloinnin avulla saat näyttäviä haarautunut Yucca;
  • sadonkorjuun jälkeen pistokkaita täytyy antaa heille aikaa kuivua. Yleensä se kestää noin kaksi tuntia. Sitten he tarvitsevat laittaa kosteaan hiekkaan. Kunnes on aika repot laitoksen pysyvään paikkaan, on säilytettävä kosteassa tilassa. Tätä tarkoitusta varten kärki voidaan laittaa lasiin vettä, lisäämällä ennalta aktiivihiili. Jo ennen yksittäisten lehtien juurtumista voi kuolla. Tällä kertaa haluat seurata ja poistaa ne. Kun juuristo kehittyy melko hyvin, on mahdollista suorittaa siirteen tehtaan potin.

Toiminnassa lisääntyminen menetelmä on Yuki käyttö varren paloja. Tämä menetelmä sopii paremmin niille puutarhurit, jotka ovat toistuvasti mukana jalostukseen tämän kukan. Aluksi sinun täytyy huolellisesti leikata pois osan runko ja laita se märkää hiekkaa. Tämä olisi tehtävä siten, että kasvimateriaali on vaakasuora. Tukemalla hiekka märkä, pian voit nähdä, kuinka kahva alkavat muodostaa juuria ja silmuja. Tämän seurauksena tämä menetelmä mahdollistaa saada uusia taimia Yucca.

Lisääntyminen kotona jälkeläisiä

Jälkeläisiä, jotka usein antavat kukkien, voi myös toimia hyvänä taimiaineistoa. Sinun on ensin löytää sopivaan astiaan, joka on täytetty märällä hiekalla. Sitten sinun täytyy varovasti erottaa vesa, aseta se maapohja pystysuora reuna. Hetken kuluttua hän kasvaa pikku puu, joka sittemmin on tarkasteltava huolellisesti. Joten sinun täytyy valmistautua elinsiirtoa potin täynnä rasvainen puutarha maaperään.

Hyöty holding karsinta on se, että voit luoda rehevän ja laaja kruunu kasvi. Se on poistettava yläosa bush -. Noin 10 cm cut-off paikka käsiteltävä puuhiilipölylle tai puutarha piki. Tällainen toiminta voidaan suorittaa ainoastaan ​​niistä puista, joka voisi juurtua ja saavutti 60 cm.

Kukkaan elinsiirron jälkeen kasvoi hyvin, se tarvitsee paitsi asianmukaista hoitoa, mutta myös laatu maaperän sekoitetaan. Tarvitset puutarha maaperän, haluat lisätä hiekkaa määrä 1/3 tilavuudesta valmistettua seosta. Alareunassa potin asetetut rikki sirpaleiksi, ja päälle asetetaan pala vettä läpäisevän geotekstiilin. Tämän jälkeen säiliö täytetään mullalla, mutta vain puoli äänenvoimakkuutta. Lopettaa keittämisen, jatkaa suoraan siirrännäisen puita.

  • yrittävät leikkauksen aikana pitää juuret Bush mahdollisimman paljon vanhan maan.
  • ryhtyä improvisoitua avulla ja käännä kasvi, joten se voidaan helposti siirtää osaksi valmis potin;
  • edelleen com juuret tarvitsevat vähän tapin pinnan, ja ylhäältä täyttää jäljellä käyttämätöntä maaperän sekoitetaan;
  • Lopussa maaperän juuri alueella on hyvin tiivistetty.

Yuka ei poikkea muista puutarhakasveja, joten on tarpeen säätää asianmukaista hoitoa. Heikkeneminen valtion puiden voidaan havaita seurauksena tappion sieni- tai bakteeri-infektioita. Joka voidaan määrittää ulkonäkö lehdille tummia täpliä. Myöhemmin ilman toimenpiteitä se voi johtaa pehmeneminen kudosten ja niiden hajoaminen. Joissakin tapauksissa tämä prosessi voi vaikuttaa ja osa takakonttiin.

Tässä tilassa, hoito edellyttää poistaminen tuhoalueilla terävällä veitsellä. On tarpeen tehdä ja osalta vahingoittuneet lehdet. Ei vaikuta sairaus jukka Bush täytyy käsitellä systeeminen fungisidi. Tänä aikana on tarpeen vähentää taajuus kastelua. Nämä taudit voivat vaikuttaa ja kasveja viljellään ympäristöolosuhteissa. Tässä tapauksessa sinun täytyy huolehtia niistä samalla tavalla.

Yucca on resistentti monille tuholaisia. Kuitenkin suuri vaara sillä se edustaa hämähäkki punkki, hän voi saada helteessä. Käsitellä sitä suositellaan käytettäväksi heikko ratkaisu tinktuura tupakan, joka on tarpeen spray takakonttiin ja lehtiä.

Vaikka Yucca harvoin tyytyväinen sen kukinnan, mutta monet puutarhurit on mielenkiintoista epätavallinen koriste mieltä. Monille oli tilaisuus nauttia näkymistä kasvi, usein miettinyt pyrkivät laita se päällä. Tämä on melko helppoa, jos seuraa maatalouden tekniikoita viljely Yucca.

Kotihoito on yhtä tärkeää. Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä valmistus maaperän sekoitetaan, koska ennen Yucca elinsiirtoa uuteen paikkaan optimaaliset olosuhteet sen kasvua olisi luotava. Myös tämän liiketoiminnan menestyksen riippuu oikeankokoisella taimiaineiston. On parasta käyttää pistokkaat, joka useimmissa tapauksissa on hyvin juurtuneita ja muuttua vahva terveitä kasveja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Siirry työkalupalkkiin