Yhdiste johdot pihdeillä

Liittimet kaapeleille: tyypit ja tarkoitus. johdinliitäntä säännöt

Tarpeeseen liittää johdot päin lähes joka yleismies. Korjauksen aikana uuden johtoja tai yksinkertaisesti liitetään uusi laite verkkoon, se on velvollisuus tehdä tällaisia ​​toimia. Ne ovat erikokoisia ja monimutkaisuus.

Matkalla kuluttajalle sähköverkkoihin on useita oksia. Näissä paikoissa on perustettu liittimet johtoja. Niitä on monia lajeja. Miten valita ja käyttää samanlaisia ​​elementtejä sähköverkkojen, sinun pitäisi tietää jokainen sähkömies ennen jatkamista.

Aiemmin sähköasentajia ole kysymys siitä, miten johtimet kytketään toisiinsa. Voit tehdä tämän, soveltaa yhtenäistä teknologiaa kaikille. Lanka ehjä ja kiertynyt välillä sooda ja kiedottu nauha.

Aikaisemmin esiintynyt kodeissa johdotus alumiinilangoille. Tänään, kuparijohdin järjestely sähköverkosta on oltava. Viime vuosikymmeninä kodeissa ja asuntoja, uusi, tehokas tekniikka. Kanteessaan edellyttää vahvaa, laadukasta johdotus.

Kuten asiantuntijat sanovat, nivelissä lankojen usein virheitä esiintyy. Kierteistä johdinta kuorman kasvaessa alkaa lämmittää. Rassyhaetsya sähköteippi ajan. Tässä vaiheessa, todennäköisyys oikosulun. Välttämiseksi tulipalovaaran, on tarpeen käyttää erityisiä liittimiä johtoja. Erilaiset ja ominaisuuksia tällaisten tuotteiden katsotaan edelleen.

Ymmärtää, mitä on tarkoituksenmukaista tehdä johdotukset tietyssä tapauksessa on tutkittava sääntöjä järjestämisestä sähköasennukset. Ne osoittavat selvästi, mitkä menetelmät ovat hyväksyttäviä elvyttämiseen nykyaikaisten viestintäjärjestelmien. Ottaen huomioon säännöt kytkentöjä voidaan tehdä johtopäätöksiä ei voida hyväksyä käytön käänteitä. Sääntelyyn asiakirjat osoittavat selvästi, että johdot ovat liitetään hitsaamalla, puristamalla, puristamalla tai juottamalla.

Olisi luotu kaapelin kuparilanka. Jotta tällainen verkosto oli korkea luotettavuus, yhdiste tulisi olla kestävä. Poikkileikkaukset mukaisesti valittu aiotun kokonaiskuormituksesta. Mitä enemmän laitteita kytketty verkkoon, sitä paksumpi lanka sinun täytyy liittää järjestelmään.

Harkittaessa sitä, miten johtimet kytketään toisiinsa, jotkut ei-ammattimainen Master epäröivät suosia laid-johtoja. Tämä on hyväksyttävää, jos se suoritetaan paikallinen korjaus johtoja tai liittämisen pieni teho laitteen kotiverkossa. Hän voi sitten useita parannuksia, kuten yhteisten elävä.

Sen varmistamiseksi entistä luotettavampia, erikois- korkit käytetty. Niitä käytetään sijasta teippiä. Niitä kutsutaan myös yhdistää eristävän kiinnikkeet (PPE).

Yhdiste lankoja kiristys on turvallisempi kuin suoritusmuodossa sähköteipillä. Liitin on muodossa muovinen kuppi. Se on rakennettu teräksestä keväällä. Hän tarttuu kontakteja ja takaa luotettavan kontaktin. Laadukas terminaalit on erityinen voiteluaine, joka estää hapettumisen. Kun valitset tulisi harkita johtoja tavoiteltu tuote (tai monisäikeiselle). Arvioidaan myös osa johtimesta, joka puristin on tarkoitettu. PPE ei käytetä yhteyden laskimoiden eri materiaaleista.

Useimmiten liitin nyt muodoltaan päätelaitteille. Ne on valmistettu messingistä. Tällöin yhdistävän kaapelin päät eivät kosketa toisiaan suoraan. Näin ollen, käyttämällä tällaisia ​​rakenteita voidaan commutate identtinen johtimia, johtoja eri kokoisia poikkileikkaus, on valmistettu eri materiaaleista.

Pystyä luomaan oikea sauma, sinun täytyy valita soveltuvien lajikkeiden liittimiin. Ne on tunnusomaista nimellisvirta indeksi, samoin kuin hyväksyttäviä langan halkaisija. Kaikki ominaisuudet liittimet on listattu niiden elin.

Jotkut edustettuna maksupäätteet voi koostua erityisen täyteainetta. Geeli estää hapettumisen prosessi, luotettavuus paranee yhteyden. Terminaalit ovat ruokailuvälineet, kevät, ruuvi.

Yhdiste johdot kautta jousi-tyypin terminaalit käytetään sekä yksinkertaisia ​​ja monimutkaisia ​​piirejä. Useita johdinparien teki erityisen muutos lohkon.

Kiinnitys tapahtuu, koska oikaisuun jousimekanismi. Tämä mount on yksi luotettavimmista. Koostumus tällainen mekanismi on erityinen rasvaa. Se eroaa edellisestä materiaaleista, joita käytetään haltija. Tämä ei ole geeli, voiteluainetta tietty sakeus.

Valmistuksessa jousi-tyyppinen pääte valmistajat ilmoittavat alalla tällaisten tuotteiden. Myönnetty pihdit monisäikeinen ja kiinteä lanka. Tämä tulee ottaa huomioon valittaessa. Useimmiten se edusti eräänlainen kiinnitys käytetään haarautuminen ja nollavaihe.

Käytetään nykyisin toinen sähköliitin. Sitä kutsutaan lattaliitin. Tämä on luotettava, luja liitos. Tällaiset liittimet ovat helppoja asentaa ja käyttää. Johdot tässä tapauksessa kytketään erityinen johtavan levyn. Kun suoritetaan puristamalla lanka rakenne-elementin leikkaa punos ytimen ympärille. Näin ollen, kun suoritetaan tällainen johto liitäntää ei tarvita nauhat.

Koska sen ominaisuudet edustaa eri päätelaitteen pitää luotettavina ja kestävä. Kun asennat päällikön on käytettävä voimaa, se voi olla hyvinkin korjata johtimien päät. Sitä pidetään normina. Puristamiseksi joskus on tarpeen käyttää pihtejä.

Käyttöön erilaisia ​​kytkentäliitintä on tehty yhdestä kappaleesta ja irrotettava tyyppisiä yhteyksiä. Ensimmäisessä suoritusmuodossa, päällikön on harkittava huolellisesti kaikkia vivahteita organisaation virtapiirin. Tämä prosessi toteutetaan ennen asennusta.

Yhdiste eri materiaaleja

On tunnettua, että kaksi johdinta käytetään nykyaikaisia ​​johtoja. Ensimmäiseen luokkaan kuuluvat kuparilangasta, ja toinen - alumiinista. Sääntöjen mukaan paloturvallisuuden suositellaan suosimaan ensimmäisen sovelluksen. Kuitenkin joissakin tapauksissa, Master on yhdistää kupari ja alumiini johtimet.

Liitin tavanomainen kokoonpano ei voi taata korkea laatu liittimet paikallaan. Tämä johtuu useista syistä. Kun lämpötila ero lineaarinen laajeneminen eri metallien ole identtisiä. Tässä tapauksessa rako voidaan muodostaa suoraan välillä telakoituna alumiini ja kupari.

Tilalle heidän yhteystietonsa vastus kasvaa. Oppaat ovat alkaneet lämmetä. Myös riisuttu suonet näkyvät kalvon oksideja. Tämä edistää osaltaan myös heikkeneminen yhteystiedot. Sellainen verkon provosoi Viat voivat aiheuttaa tulipalon. Siksi nämä yhdisteet ovat sopivia ainoastaan ​​erityisiä kontaktorit lajeja.

sähköinen liitin voi olla ruuvi tyyppi. Tällaiset kontaktorit käyttää pitkään. Tämän tyyppinen pääte on tiettyjä etuja ja haittoja. Se on pienikokoinen, helppo asentaa laitteeseen. Niiden avulla voit liittää halkaisijaltaan erilaisia ​​lankoja. Ja niitä voidaan käyttää sekä yksi- ja useita johtimia. Toisessa suoritusmuodossa pää leikattu ja poimutettu holkkien messinkiä.

Haittana edustaa tyyppinen yhteys päätelaitteen riittämättömyyden liittyä enemmän kuin kolme johdinta samanaikaisesti. Tämä hieman vaikeuttaa työtä, pakottaen tehdä enemmän yhteyksiä. Myös ajan mittaan, kuten liittimen menettää sen alkuperäisiä ominaisuuksia. Johdot eivät enää sovi tiiviisti toisiinsa. Siksi käytettäessä ruuviliitos on ajoittain vetää johtoja telakointi paikka.

Halkaisijaltaan suurten lankoja käytetään yhdisteitä, jotka tunnetaan kansanomaisesti kutsutaan "oreh9raquo;. Kuten kontaktoreita käytetään usein yhteenveto johdot kuljetuslinjaa taloon.

Monet sähkömiehet varmistaa kestävä kontakti asuivat liitintä käytetään "isä-mama9raquo; johdot. Tämän tyyppinen liitin on tunnettu jo pitkään. Tällaisten rakojen erotettu näky "papa9raquo; tulpalla tai tulppa, sekä "mama9raquo; kanssa pistorasiaan tai pistorasia. Sisällä useita tällaisia ​​liittimet ovat keskenään yhteensopivia.

Tämä on yksi luotettavimmista ja nykyisentyyppisiä Kontaktorien. Liitä johdot oikein tässä yhteydessä ei toimi. Nastat "papy9raquo; on täysin erilainen kuin sisäistä konfiguraatiota pistorasian "mamy9raquo;. Joissakin tapauksissa tarkkuus asennus koskee väritys liitoskohtia. Tämä antaa meille mahdollisuuden ymmärtää kuluttajan on liitin, jota ei pidä sekoittaa niihin.

Käytettävissä pistokkeet "Äiti-mama9raquo; ja "Papa-papa9raquo;. Tämä laajennus. Riippuen jäsenyys kunkin luokan käytettyjen koskettimia pistorasia tai pistoke.

Jousi hihat eri johtoja

Liittimet kaapeleille eri materiaalit voivat olla jousi -tyyppi. Ne auttavat myös poistamaan suora kosketus elivät. Ne voivat olla irrotettavissa tai pysyvää. Yksi tunnetuimmista ja luotettavimpia tapoja yhdistää kaapelit kuparista ja alumiinista on universaali liitin Wago. Poikkileikkaus, kun sitä käytetään, voi myös olla erilainen.

Jakamaton liittimet johtoja käyttäen periaatteessa ruuviliittimiä. On myös mahdollista soveltaa välineistä, joilla metallilevy on korvattu erityinen johtava sauva. Se niittaamalla, joka tarjoaa hyvän yhteyden. Paljaat osat kaapelin on oltava edelleen eristää.

Harkittuaan mitä liittimet kaapeleille, sekä niiden ominaisuudet voivat poiketa, jokainen voi valita paras vaihtoehto yhdistää eri laitteita tai korjauksia.

Miten yhdistää johdot

Kun johtoja tai korjausta johdotukset kodinkoneiden ja muiden teosten enemmän massaa tarvitaan liittämään johtimet. Johdotus on turvallinen ja varma, on välttämätöntä tietää ominaisuuksia kunkin niistä, missä ja milloin ja millä edellytyksillä niitä voidaan käyttää.

Olemassa olevat menetelmät johtimet yhdiste

Tärkeimmät menetelmät johdinliitäntä talossa tai huoneistossa

Kytkeä langat voidaan tehdä useilla tavoilla:

 • hitsaus - luotettavin tapa varmistaa korkea luotettavuus yhteyden, mutta vaatii taitoa ja saatavuus hitsauskone;
 • Riviliittimet - vain toteutettavissa ja melko luotettava liitäntä;
 • juotto - toimii hyvin, jos virrat eivät ylitä sääntely- ja yhdistettä ei kuumentaa yli normaalin (65 ° C);
 • puristamiseen hihat - vaatii tietoa teknologian, erityinen pihdit, mutta yhteys on suojattu;
 • Käytä leikkeet - WAGO, PPE - nopea asentaa, noudattaen käyttöolosuhteissa tarjota hyvä kontakti;
 • ruuviliitoksen - yksinkertainen toteutus, joita normaalisti käytetään vaikeissa tapauksissa, - tarvittaessa siirtyminen alumiinista kuparista tai päinvastoin.

Tietyntyyppisiä liitäntä valitaan useiden tekijöiden perusteella. On tarpeen ottaa huomioon materiaalin johtimen, sen osa, lankojen lukumäärä, eristys tyyppi, määrä johtimia voidaan kytkeä, samoin kuin käyttöolosuhteet. Näihin tekijöihin perustuen ja tarkastella kutakin yhdisteistä tyyppejä.

Hitsaus - Korkea luotettavuus kaikissa olosuhteissa

Kun liitosjohdot hitsattu johtimet on kierretty, ja sen päähän on suljettu. Tuloksena on pallo on valmistettu metallista, joka takaa kaikissa olosuhteissa erittäin vakaa ja luotettava yhteys. Lisäksi, se ei ole ainoa luotettava suhteen sähköiset ominaisuudet, mutta myös mekaaniset - metallilankojen kytketty sulamisen jälkeen ja muodostaa monoliitti eristää erillinen johdin mahdotonta.

Hitsaus - on tärkeää lämmittää metallin, muttei oplavit eristys

Se haitta tämän tyyppinen liitäntä johdot - saatua yhdistettä 100% ei-irrotettava. Tarvittaessa muuttaa jotain, sinun täytyy leikata pala sulatettua ja tehdä uudelleen kaiken uudelleen. Koska nämä yhdisteet jättää hieman väljyyttä kaapeleille - mahdollisia muutoksia.

Muiden haittojen ohella - vaatii hitsauskone, vastaavat elektrodit, vuon ja taitoa työtä. Lisäksi hitsaus vie paljon aikaa on suojattava läheisiin esineisiin tai jopa epämiellyttävä työskennellä svarochnikom päälle. Koska tällainen sähköliitäntöjen harjoitetaan poikkeustapauksissa. Jos et "itse" ja osaa olla mukava käsitellä hitsauskone, voit työskennellä tähteet. Tärkein keino on ei sula eristys, mutta hitsin metallia.

Jäähdytyksen jälkeen hitsi on eristetty. Voit käyttää ilmastointiteippiä, se on mahdollista - kutistesukalla.

Yhdiste puristamiseen johdot

Puristamiseen lanka vaaditaan erityistä alumiinia tai kuparia holkki - valitaan menettely kiertymästä koot (säteen halkaisija), ja ottaa samasta materiaalista kuin mitä johtimilla. Paljaat ja riisuttu johtimet on kierretty loistaa, ne laittaa putki-holkki, joka on kiinnitetty erityisellä pihdit.

Esimerkki johdin puristamalla holkki

Ja holkki ja puristin ovat erilaisia, monenlaisia. Jokainen niistä on oma käyttöehdot (johtimien määrä, joka voidaan pakata holkki), jossa meidän on ohjattava hyvin. Pakkaus lanka olisi tiettyjen sääntöjen mukaan, koon mittaamiseksi tuloksena hinata, muokata sitä vaatimuksia. Kaiken kaikkiaan melkoinen urakka tehdä. Koska tämän tyyppinen liitäntä johdot ovat pääasiassa ammattilaissähkömiehille, ja että ne ovat yhä enemmän siirtymässä jousen leikkeet.

Yksi yksinkertainen ja luotettava yhteys johtojen - kautta liittimiin. On olemassa useita erilaisia, mutta lähes kaikkialla käyttäen ruuviliitos. On lähtö eri kokoja - eri johdinkokoja, jossa on eri määrä pareja - 2-20 ja enemmän.

Pelkkä riviliitin on muovikotelossa, jossa pistorasia tai juotettu metallilevy. Tunkki on asetettu levyjen väliin tai paljas johdin kiristetään ruuvi. Kun ruuvi on kiristetty, on välttämätöntä vetää hyvä opas - varmistaa, että se on kunnolla painettu. Johtuen siitä, että yhdisteet ovat ei-eristetty paikka, laajuus liittimiin - huoneen normaaleissa kosteusolosuhteissa.

Haitta tällaisten yhdisteiden: koska sitkeys metallin - erityisesti alumiini - lopulta heikentää kontakti, joka voi johtaa kasvuun lämpenemä ja nopeuttaa hapettumista, ja tämä johtaa jälleen alentaa kontakti. Yleensä määräajoin yhteys lankojen ruuviliitin laatikot on kiristettävä.

Yhdiste johtojen liittimiin

Edut - nopeus, yksinkertaisuus, alhaiset kustannukset, ei vaadi taitoja paitsi kyky käyttää ruuvimeisseliä. Toinen tärkeä etu - se on mahdollista liittää halkaisijaltaan erilaisia ​​lankoja, kiinteä ja kerrattu kupari ja alumiini ilman mitään ongelmia. Ei ole suoraa yhteyttä, joten ei ole vaaraa.

Ensinnäkin juotosteknologia. Liitäntälangat puhdistetaan eristämällä oksidikalvon puhdistettu paljaalle metallille, on kierretty, sitten ludyatsya. Tätä varten, johtimet kuumennetaan juotin levitetään hartsi. Se tulisi kattaa liitoksen kokonaan. Tinalanka kierretty sormet ensin, ja sitten puristetaan pihdeillä. Sen sijaan, että puuhastelun voit käyttää juoksutin. Ne ovat tarpeeksi kosteat lanka, mutta karilleajon jälkeen.

Sitten, itse asiassa, juotosprosessissa alkaa: lämmitä juottamalla tai liitoskohtiin uzkofakelnoy poltin. Kun kolofoni vuon alkaa kiehua tai ottaa joitakin juotoskärjen juote syötetään juottamalla vyöhyke, puristamalla Stinger johtimia. Juote leviää alkua lankojen välissä oleviin rakoihin tarjoaa hyvän yhteyden. Kun poltin on käytössä, juotos juuri ottanut käyttöön vähitellen soihtu.

Edelleen, jäähdyttämisen jälkeen juotos sijainti tekniikka välttämätöntä pestä pois fluksijäänteiden (ne nopeuttavat hapetus), kuiva yhdiste, peitä se erityinen suojaava lakka, ja sitten suljettiin teipillä ja / tai kutistuvien letkujen.

Toinen negatiivinen kohta - alhainen mekaaninen juotto lujuus. Liiketoiminnan uudelleen vuoassa - se on pehmeää. Jos johtimet payannom yhteydessä paljon, vaikka ne ovat kovia, kun yrität pakata niitä, usein putoamasta juotoslangoilla - liian suuri elastinen voima, joka vetää niitä. Koska johtoja juotetaan sähköjohdot ja ei suosittele käyttöä: hankala, pitkä ja riskialtis.

Jousi leikkeet liitäntäjohtimien

Yksi kiistellyimmistä tapaa kytkeä johtoja - käyttäen jousikiinnikkeiden. Niillä on useita tyyppejä, mutta yleisin kaksi - terminaalit WAGO (Vago) ja PPE korkit. Ulkoisesti ne ovat hyvin erilaisia ​​riippuen asennustapa, mutta ytimessä molempien mallien on jousi, mikä luo hyvän viirassa.

Tänä keväänä ja riidat mennä. Vastustajat ispolzvoaniya WAGO sanoa, että jousi heikkenee ajan myötä, yhteystiedot pahenee, yhteys alkaa lämmetä enemmän, mikä taas johtaa nopeampaan laskuun aste elastisuus keväällä. Jonkin ajan kuluttua, lämpötila voi nousta niin, että laitos (muovi) sulaa, mutta mitä voi tapahtua seuraavaksi - on tiedossa.

Kiinitysjousilla sähköjohtojen - suosittu kaapeliyhteys

Puolustamiseksi Jousen leikkeitä kytkentäjohtimiin voi sanoa, että jos niitä käytetään noudattaen valmistajan suosituksia, ongelmat ovat erittäin harvinaisia. Vaikka monet väärennöksistä ja WAGO sekä Sizov sekä runsaasti kuvia sekä lukumääräisesti sulassa muodossa. Mutta samaan aikaan monet niiden käytön, ja normaaleissa käyttöolosuhteissa, ne toimivat vuosia ilman valituksia.

Ilmestyi markkina, ne ovat muutama vuosi sitten, ja teki paljon melua: niiden avulla, yhteys on erittäin nopea ja helppo samalla on erittäin luotettava. Siellä on valmistajakohtaisia ​​suosituksia tämän lääkkeen käytöstä:

 • WAGO käyttää vain yksi- tai monisäikeinen johdin poikkileikkaus on 0,5 mm 2-4 mm 2;
 • kiinnittämiseen ja yhdisteiden ja johtimet pienten halkaisijoiden käytetään puristin jousivoimatoimiset - 0,08 mm 2-35 mm 2;

Mikä on sisällä terminaalit johdotuksen WAGO

Sisällä nämä laitteet on metallilevy, joka takaa moitteettoman ja koskettimen. Muodossa ja sen parametrit, jotka kehitettiin ja testattiin erikseen. Testit suoritettiin tärinätelineessä monta tuntia, sitten kuumennettiin, jäähdytettiin. Sitten tarkastetaan sähköliitäntä vaihtoehtoja. Kaikki testit onnistuivat "erinomainen" ja merkkituotteita näyttäytyy aina "viisi".

Yleensä alue Wago yhtiön tuotteita on hyvin laaja, mutta asennukseen sähköjohtojen tai liittää kodinkoneet, valaistus, käyttää kahta vaihtoehtoa Wire clip: 222-sarja (split), jossa perezadelat tai muuttaa yhteyden, ja sarjan 773 ja 273 - joita kutsutaan ei-vapautettavat.

Jousivoimaliittimet johdotuksiin Wago 222 sarjalla on useita leukalappuja - kahdesta viiteen - ja saman määrän lippuja lukot. Ennen lähtöyhdiste liput nousevat, ne työnnetään eriste kuoritaan johtimien (pysäyttää), sitten lippu lasketaan. Tässä yhteydessä se on valmis.

Liittimet WAGO johdin - tapoja yhdistää

Mahdollisesti yhdiste perezadelat - nostaa lippu salpa ja vedä johdin. Kätevä, nopea ja luotettava.

Wago välillä 222 sarja

Käytetyt Vago 222 sarja voi liittää kaksi tai kolme, jopa viisi johdinta kuparia tai alumiinia (eri metalleja voidaan kytkeä yhteen päätelaitteeseen). Johdot voivat olla kiinteitä tai monisäikeinen, mutta jäykkä lanka. Suurin poikkileikkaus - 2,5 mm 2. Pehmeä johtimet voidaan kytkeä osa 0,08 mm 2-4 mm 2.

On toinen tyyppi leikkeitä, joka ei antaa mahdollisuus muuttaa johdotus - sarjan 773 ja 273. Käyttämällä näitä terminaaleja toimi lainkaan toisessa: kuorittu johdin työnnetään oikeaan paikkaan. On käytettävissä kiinnitysjouset se tarjoaa kosketuksessa levyyn. Kaikki.

Terminaalit WAGO

Näiden jousikuormitteinen pihdit johdot voidaan yhdistää yhden ytimen kupari tai alumiini johdot, joiden poikkileikkauspinta-ala 0,75 mm: 2-2,5 mm 2, jossa on jäykkä johtimet - 1,5 mm: n 2-2,5 mm 2. Pehmeä Johdinpunoksille voi yhteyden kautta tällaisten liittimien.

Tyypit liittimet johtoja varten WAGO

Kosketuksen parantamiseksi on langallinen yhteys on puhdistettava oksidikalvon. Hapettumista tulevaisuudessa ei kestänyt, Wagon valmistajat tuottavat ja yhteystiedot tahna. Täytetään sisäosaan pidikkeen ja hän syö oksidikalvon, ja sitten suojaa langan edelleen hapettamalla. Tässä tapauksessa, ennalta strippaus tarvitsee vain voimakkaasti hapettunut, tumma johtimet ja puristin runko on täytetty tahna.

Muuten, valmistajat sanoa, että jos halutaan, kiristyselimen lanka voidaan vetää ulos. Tehdä tämän yhdellä kädellä vievät lanka, toisen pitää liitäntäkotelon ja kiertää niitä edestakaisin pieni alue, vastakkaisiin suuntiin, joka ulottuu eri suuntiin.

Pihdit lamput (rakenne ja asennus päätteet lamput)

Nopeaan ja helpon liitettävyyden Lamppujen tai lampetit WAGO on erikoisterminaalien 224 -sarjan. Niitä voidaan käyttää kytkemään alumiini- tai kuparilankoja erilaisia ​​poikkileikkauksia ja tyypin (kiinteä tai johtimet jäykkä). Nimellisjännite yhdistettä 400, nimellisvirta:

Tapaa kytkeä johdot kattokruunut ja lampetit käyttäen WAGO leikkeitä

Poikkileikkauksen pinta-ala, jossa asennus sivulta:

 • Kupari 1,0 Ö 2,5 mm2 - yhden ytimen;
 • alumiini 2,5 mm2 - yksi ydin.

Poikkipinta-alue kattokruunut / BRA: kupari 0,5 Ö 2,5 mm2 - kiinteä, säikeinen säilykkeitä, aallotettu.

Kun liitetään kuparilangat tarpeen käyttää kontakti tahna, ja alumiini johdot täytyy puhdistaa manuaalisesti paljaalle metallille.

Ovatko nämä tuotteet ovat kaksi haittoja. Ensimmäisessä - hinta alkuperäisen terminaali on korkea. Toinen - on olemassa paljon väärennöksiä halvemmalla, mutta niiden laatua huomattavasti pienempi ja ne palavat ja sulaa. Sillä, vaikka korkeat kustannukset, ostaa paras alkuperäiset tuotteet.

Korkki PPE (sanoista "eristävä yhdistää kiinnittimet") - erittäin helppo käyttää laitetta. Tämän muovikotelo, jonka sisällä on jousi, jolla on kartiomainen muoto. Korkki työnnetään kuorittu eristys langoista, korkki vierittää myötäpäivään useita kertoja. Tunnet, että hän ei enää vierittää, joten yhteys on valmis.

Miten saada yhteyden lankojen kanssa PPE

Nämä liittimet johtimet tuottavat monet valmistajat, on eri kokoja eri halkaisijat ja useiden kytkettyinä johtimia. Yhdisteeseen luotettava johdon koko on valittava oikein, ja tämä on välttämätöntä ymmärtää merkintöjä.

Jälkeen kirjaimet PPE on muutamia numeroita. Riippuen valmistaja muuttaa numeroa, mutta ne edustavat samaa asiaa. Esimerkiksi, on olemassa sellainen merkintä tyyppi: 1,5-3,5 PPE-1 PPE-2 tai 4,5-12. Tässä tapauksessa kirjaimet välittömästi seuraavan numero ilmoittaa asumismuodon. "1" on asetettu, jos asia - tavanomainen kartio, jonka pinta uria voidaan soveltaa - paremman otteen. Jos on Ciso-2, se tarkoittaa, että laitos on pieni ulokkeita, joille on kätevä ottaa sormet ja kierre.

Kaikki muut numerot edustavat koko poikkileikkausta kaikki johtimet, jotka voivat olla kytketty, että erityisesti PPE korkki.

Esimerkki merkinnän korkit PPE ja sen tulkintaa

Esimerkiksi, PPE-1 2,0-4,0. Tämä tarkoittaa, että yhdistävä kotelon kanteen tavallinen, kartiomainen. Se voi auttaa liittää kaksi johdinta, jonka poikkileikkaus ei ole pienempi kuin 0,5 mm 2 (määränä, ne antavat 1 mm, joka vastaa vähimmäisvaatimukset - katso taulukko). Maksimi korkki sisältää johtimet, joiden koko poikkileikkauksen ei tulisi ylittää 4 mm 2.

Yhdiste johdot tulpilla PPE

Toisessa sovelluksessa merkitsemisen jälkeen lyhenteet PPE pitäisi vain numero 1 5. Tällöin täytyy vain muistaa, mikä niistä on kätevä mistään johtimen koko. Näiden olemassa toisessa taulukossa.

Caps PPE ja niiden parametrit

Muuten, PPE korkit liittää vain johtimet kupari - alumiini johtimet ovat yleensä paksumpia kuin suurin sallittu näiden yhteyksien.

Tämä yhdiste koottiin tahansa pultin, mutterin ja sopivan yhden tai parempi - kolme pesurit. On nopea ja yksinkertainen, on melko pitkä ja luotettavasti.

seulomiseen johdot

Ensimmäinen johtimet on poistettu eriste, alkuun hapetus kerros poistetaan, tarvittaessa. Edelleen, mistä paljas osa silmukan on muodostettu, sisähalkaisija on yhtä suuri kuin pultin. Jotta olisi helpompi - voit ympäröidä vaijerin ympärille pultti ja ruuvi (keskimmäinen vaihtoehto oikealla kuvassa). Kun kaikki tämä tulee tässä järjestyksessä:

 • Pultti kuluneet pesukone.
 • Yksi johtimien.
 • Toinen aluslevy.
 • Toinen johdin.
 • Kolmannen pesukone.
 • Mutteri.

Yhdiste viivästynyt ensin käsin ja sitten avulla avaimet (voi ottaa pihdit). Siinä kaikki, yhteys on valmis. Sitä käytetään pääasiassa silloin, kun se on tarpeen tehdä yhteyden johdotuksen valmistettu kuparista ja alumiinista, ja sitä voidaan käyttää, kun kytkevät johtimet on eri halkaisijat.

Miten kytkeä alumiini ja kupari johtimet

Muuten, muistaa miksi et voi suoraan liittää kuparin ja alumiinin johdot. Tähän on kaksi syytä:

 • Tällainen yhteys on kuumennettu voimakkaasti, mikä sinänsä on erittäin huono.
 • Ajan heikkeneminen kosketus tapahtuu. Näin tapahtuu, koska alumiini on pienempi sähkönjohtavuus kuin kupari, seurauksena kulumisen sama virta lämmittää sitä vahvempia. Kun sitä kuumennetaan, se laajenee vahvempi, painamalla kuparijohdin - yhteys pahenee, enemmän ja enemmän lämmitetty.

Välttää tällaiset hankaluudet kupari ja alumiini johtimet on yhdistetty toisiinsa:

 • liittimiin;
 • WAGO;
 • pulttaus;
 • lävistyksiä liittimet (mikä johdinliitännöissä kadulla).

Muunlaiset liittimiä voi käyttää.

Miten yhdistää halkaisijaltaan erilaisia ​​lankoja

Jos se on tarpeen liittää johtimia, joilla on eri halkaisijat, jotta saadaan hyvä kontakti on oltava läsnä kiertämällä. Joten, seuraava voidaan käyttää:

"Tämä juote on alhainen sulamispiste ja määräajoin läpi kulkevan yhteyden suuria virtoja (joskus, jos sitä ei valita tai viallinen katkaisijat) juote vähitellen sulaa, höyrystyy."))) Niin, vain kierretty lämmetä ei ehkä ole yhteyttä kertauskonetta ole vähentynyt, ja siksi lämmittää koko johtimen. eli kaverit, jos sulanut juote eristyksestä todennäköisesti vähän jäljellä ja paljas kuparijohtimille voi kuljettaa kestää romu.)) ei ole tarpeen tinkiä juotos, koska se on edelleen luotettavin ja aikaa vievä menetelmä yhdistää johdot. Kampanjoimme monimutkaisuus sitä, ja et pidä.

Loppusanat Kysymys täyte: miksi laatikoita kutsutaan usein raspsyachnymi? )

Tämä on näkökulma, ja sillä on myös oikeus olla olemassa. On monia esimerkkejä siitä, että yhteys ei ole ihanteellinen juottamista useita lankoja. Paistattelee, eli tässä asiassa juottamiseen, ei koko oppaan, kuten sanot. Juottaa kaksi johtoa - ei ole ongelma. Nippu neljä tai viisi johdinta poikkileikkausta 2.5 neliö - tämä on haaste, ja harvat ihmiset selviytymään sen "erinomainen". Jos voit, kunniaa ja kiitosta teille, mutta jos henkilö ei todellakaan osaa käsitellä juotin, turvallisesti yhdistää päätelaitteen kautta (ruuvi tai puristin - tämä on valinta, joka tekee).

Menetelmät sähköjohtojen

Kun johdotus on väistämättä edessä tarvitse kytkeä johtoja osa yhdessä. Kytkennät tehdään liitäntärasioissa, jotka on asennettu seinään tai seinään. Tavallisesti sellainen laatikko on kytketty johdot johtavat koneen sähkökeskuksen, ja johdot ulottuvat pistorasiaan, lamppu kytkin. Toinen johdin voi kauttakulku siirtyä meidän ruutuun seuraavaan. Kaikki yhdisteet luonnollisesti suoritetaan noudattaen kaavion.

Seinälle kiinnitettyjä kytkentärasia

Joten, ennen kuin suoritat ja yhdistä johdot muistaa joitakin perus tyyppisiä yhteyksiä olemassa:

 • twist johdot ja niiden myöhempi juottamalla tai hitsaamalla;
 • yhdisteeksi päätelaitteen pad;
 • yhdisteeksi "pähkinät";
 • Yhdiste neutraali johtimia yhteydessä linja;
 • tyypin jousiliittimet WAGO;
 • käyttö ruuviliitoksissa.
 • yhdiste vuorauksella.

Vanha kunnon menetelmän liittää - pohjakosketuksen

Vääntää johdot ja Lämpöistuin kierre, ei tarvitse muuta kuin pihdit, ja sähköteipillä. Tehokkaasti ja tarkasti teki kierre kuparilankajohdin elää useita vuosikymmeniä. Älä unohda puhdistaa paljasti osia johtimen (TPG) ennen kiertämistä.

Luotettavuuden lisäämiseksi, voidaan kiertää juottaa käyttämällä tavanomaista tina-lyijyä ja hartsin tai toisen flux. Enemmän on parempi ohittaa läpi risteyksen lyhyen hitsausvirran. Lopussa kertausasemalta muodostettu virtaa (tippa) kupari tällainen yhdiste toimii ei romahda, kunnes eristyksen. Hitsaus ja juotos voi vain kuparijohtimia. Mutta jos katsomme SAE, voimme nähdä, että kierre zaprschaetsya, erityisesti puutaloja ja kylpyjä, joten varmista twist juottamalla tai hitsaamalla.

kierretty pohjakosketuksen hitsaus ja juotto

Yleisesti, saavuttaa liitännän luotettavuus johtimista alumiini on paljon vaikeampaa kuin sama kuparia. Suoritetaan alumiinilangat kiertämällä voimassa mekaaniset ominaisuudet materiaali on erittäin helppo repiä tai murtaa paljas osa TPG. Käyttäen yleistä ruuvi ja kierreliitokset alumiinin johdot on säännöllisesti venyttämällä yhteydet, koska materiaali aika "kelluu" kosketusvastusta vähitellen heikkenee, mikä voi polttamisesta kontakti ja pahimmassa tapauksessa tulipalon.

Suurin ongelma, joka voi syntyä suorituskykyä perinteisen twist - galvaanisen korroosion kun yrittää liittää suonet eri materiaaleista, on erityisen vaarallista yrittää tehdä kiertymistä johdot kupari ja alumiini. Käytännössä kukaan tiedossa silloin, kun on tarpeen muuttaa vastaavaa.

Suorittamaan käänteitä homogeeninen materiaali, yleisesti käytettyjen PPE (eristävä kytkentäliitin). Korkki ruuvataan PPE kytketty johtimet yhteen, tarjoamalla heille kiertämällä ja puristamalla paljasti osia TPG. Eristäminen yhdisteen riittävän luotettava ja tarkka ei ole huonompi kuin käyttäen sähkö-nauha. Käytettäessä PPE on oltava hyvin varovaisia ​​seurata oikean koon korkin ja kytkettävissä johdoissa.

Laajalle levinnyt yhdisteeksi käyttäen riviliittimeen. Muovinen kotelo on asennettu leukalappuihin holkki (tyypillisesti messinkiä), jossa on sisäkierre. Luotettava kontakti on ruuveilla, puristamalla holkki työnnetään lanka.

Junction kaapeli puristamalla

Luotettavan yhteyden johtoja eri materiaaleista ja kytkemiseksi johdot päässä (runko) kaapeli linjan käytettiin ilman sitä puristamalla raon ( "pähkinät"). Ydin "mutteri" koostuu kahdesta puristuslevyt ja erottaminen keskilevyn. Koko rakenne vedetään yhteen pulteilla. Tärkein ominaisuus puristamalla kaapelin - on, että pariutumisen johtimen kosketuksiin toistensa kanssa vain teräslevyn erotus. Usein "pähkinät" käytetään syöttölaite talossa tai huoneisto Siirry päävalikkoon alumiinilangan kuparin sisäinen johdotus.

Clip "Walnut" ilman kantta

"Mutteri" on täysin koottu

Kytkeä useita Sopimus elivät neutraaleja tai suojamaadoitus jakelutasolla läpät ovat laajalti käytettyjä renkaita. Nolla rengas on kiinnitetty suojarakenne tai asennettu DIN-kiskoon kautta eristävän seistä, "maanläheinen" rengas - asentaa suoraan koteloon. Ja että muut renkaat on muutama reikää kiristysruuveja liitettäväksi suonissa.

Renkaan maadoitus

Soveltamisessa ruuviliittimien voima, jolla johdin painetaan yhteyttä ajan mittaan heikentää, erityisesti kun kyseessä ovat kosketuksessa alumiiniin. Pitää heikkenevä risteyksestä alkaa lämmetä. Tämä johtaa siihen, että on säännölliset tarkastukset ja piirustus kierresokkia.

Merkittävästi nopeuttaa asennusta kevään ruuvittomalla terminaaliin. Niiden muotoilu on kehitetty saksalaisen WAGO fifties kahdennenkymmenennen vuosisadan. Terminals rakentamiseen asennuksen perustuu ploskopruzhinnyh liittimiin luotettavasti liittää minkä tahansa yhden ytimen kupari ja alumiini johdot tahansa yhdistelmänä ilman erikoistyökaluja.

WAGO 222 series

Tärkein etu jousiliittimet - itse jousen on aina siirrettävä, elinkaaren aikana päätelaitteen jousiteräksestä leikkeet ennalta määrätyn puristusvoiman. Se on automaattisesti sovitettu poikkileikkaus johtimen, voiman levitetään ytimen pinnalle, ilman muuttaen sen muotoa. Tämä varmistaa jatkuvasti yhteyttä.

Johtojen asennus on WAGO 222 sarja

Käyttö jousivoimaliittimien voi vähentää johdotusta (tämä on erityisen tärkeää suuria määriä työtä) jokaista johdinta on erillinen pääteasemassa, johdot eivät ole vaurioituneet, tarjoaa luotettavan suojan vahingossa kosketuksiin eristämätön terminaalit, kaikki yhteydet näyttää esteettisesti miellyttävä ja kompakti.

On jousiliittimet pistokekontakteilla (esim., Päätteet WAGO sarja 773, 2273). Nämä terminaalit voidaan käyttää johtimet vain. Paljaan pään johdin on yksinkertaisesti työnnetään riviliitin pienellä vaivalla. Voit irrottaa langattoman yhteyden hyvin pienellä vaivalla tulee ulos terminaalista.

Entistä helpompaa yleispäätelaite - "salpa" (esim., Päätteet WAGO sarja 222, 221). Niitä voidaan käyttää kokoonpanossa väliaikainen järjestelmien, koska perustamisesta ja katkaisua kosketuksiin kestää useita sekunteja. Näiden terminaalien salli yhteyden johtimien eri materiaaleista ja eri poikkileikkauksia.

Säilyke- kisko pysyvästi luotettavan ja kaasun tiiviin liitoksen. Esimerkiksi - suorituskykyä sarja 221-32 A / 450 V ja korkeintaan lämpötilassa 105 ° C Päätelaite 221 saa käyttää useita ympäristön lämpötila 85 ° C

Se suositeltavaa ennen liittämistä alumiini johto täyttää erityisen päätteen yhteystiedot tahna, lievittää oksidikerros ja estää hapettumista edelleen ydin. Nimikkeistössä säädetyt WAGO päätelaitteiden täytetty tahna valmistuksen aikana.

WAGO 308 pastaa

On olemassa erityisiä jousivoimaliittimien yhteyden valaisimia. Tyypilliset parametrit tällaisia ​​terminaaleja - asennukset puolella mahdollista kytkeä yksi tai kaksi kuparia tai alumiinia monisäikeinen johto enintään 2,5 neliömetriä. mm; alkaen valaisin - kaikki kupari on sama jakso. Nimellisvirta, että kuparilanka 24 A alumiini - 16 A.

Yhdisteet, joilla on eri Pulttimateriaalit

Liittyessään kupari ja alumiini johdot poistaa suoraan kosketukseen näiden metallien. Voit risteyksestä kaapeli puristamalla ( "pähkinät"). Voit pidinjousta liittimiä. Voit käyttää säännöllisesti teräspultilla, jotka on kierretty eri lankojen päät eri materiaaleista. Lankojen välissä pultin välttämättä tarvitse laittaa teräslevyn, on toivottavaa, kestävyys yhdisteen jousen kimmoisuuden sen jousialuslevyn.

Lopullinen tyyppinen yhteys johtojen eri metalleja

Varmin tapa kytkeä on piipun. On välttämätöntä valita liner itse alla viiraosan. Toisaalta, ja toinen laita johdot ja erikoispihdit puristettu hihassa johdot.

Crimping hihat erityistä paina

Tämän jälkeen holkki on eristetty eristävällä teipillä tai kutistemuovilla. Tietenkin yhteyden laatu on hyvä, mutta työ lisääntyy merkittävästi. Erityisesti holkki poimia ja vaikea ostaa varastoon.

2 kommentteja "Tavat sähköjohtojen"

Alex, alumiini ei juotettu kotona. Että se on tehtävä yksinkertaisella juotin ja juottaa lähes epätodellista! Siksi paras vaihtoehto olisi hyvä kierre tai käyttää liittimiin. Sillä liittimet ovat alumiini johdot, joilla on erityinen voiteluaine sisällä, joka estää hapettuneen alumiinin.

Lisää kommentti peruuttaa vastaus

Valitse luokka

uusien julkaisujen

 • Asentaminen sähköinen pilarin maassa tai yksityisen sektorin 11.8.2017
 • Top 20 johdotuksen virheitä tai mitä ei 30/10/2017
 • Aaltopahvin ja jäykät putket johtoja: PVC tai HDPE? Kaapelien asennus aaltoilu 10.11.2017
 • infoelectrik.ru

  Kaikki oikeudet pidätetään © 2015.

  tekstin kopiointi kielletty.

  Kaikki videot ja kuvat eivät ole omaisuutta sivuston. Sillä käyttää tätä tietoa, sivusto hallinto ei ole vastuussa.