Yhdiste alumiini johdot

Miten yhdistää alumiinilangan - Alumiini johdinkytkentää

Miten yhdistää alumiinilangan

Vaikka nykyiset johdotus vanhainkodeissa tehty lähinnä kuparijohtimia, yksi löytyy usein johdotus ja alumiinia. Jos vaihdat vanhan johdot uusiin ole mahdollista, niin sinun täytyy oppia, kuinka yhdistää alumiinilangan kädet. Kuten esimerkiksi kytkeä kattokruunu. pistorasiat ja muut sähkölaitteet oikeassa? Onko mahdollista liittää alumiinilangoille muiden kanssa? Miten saada yhteyden turvallinen? Kuinka vahvasti liittää alumiinilangan niiden välillä? Vastaukset näihin kysymyksiin saat tässä artikkelissa.

Ominaisuus Alumiinilanka

Johtuu erityispiirteitä alumiini on vaikea työskennellä. Myös hapetusprosessissa metallioksidin kalvo muodostetaan pinnalle. Hän puolestaan ​​häiritsee hyvä virtaa. Tämä kalvo sulatetaan lämpötilassa kaksi tuhatta astetta, ja indikaattori korkeampi kuin sulamislämpötila alumiinia. Jos kaapia elokuvan mekaanisesti, sitten vain lyhyen aikaa se ilmestyy uudelleen. Seurauksena, laadukas oksidikalvon estää kontakti yhdiste.

Muiden mukavuuksien alumiinia voi varata parannettu asteen epävakaissa ja sujuvuus. Näin ollen kontakti ei pitäisi kohdistu mitään mekaanista rasitusta. Esimerkiksi, jos kytkentä tehdään pultilla, joka aika ajoin on tarpeen jatkuvasti kiristää. Tämä johtuu siitä, että alumiini on lopulta valunut yhteystiedot.

Onko mahdollista liittää alumiinilangan toiseen? Kyllä! Mutta on tärkeää ottaa huomioon joitakin tärkeitä kohtia. Jos ei ole kosteutta, niin yhteys on ikuinen. Kuitenkin kosteus on läsnä kaikkialla, hän puolestaan ​​edistää tuhoaminen yhteystiedot. On tärkeää ottaa huomioon se, että jokainen johtaa sähköä on sen sähkökemiallista potentiaalia. Tässä yhteydessä, paristot luotiin ja paristot, kuitenkin, kun vesi tulla paikalle metalliyhdisteiden on muodostettu oikosulussa sähkökemiallista kennoa. Tuloksena on tuhoaminen yksi metalleista. Voit tarkistaa, mitkä metalleja voidaan yhdistää, ja jotka eivät ole, on tärkeää tietää arvo sähkökemiallista potentiaalia virtajohtimen.

Esimerkiksi kytkeä eri johdot on hyväksyttävä, kun sähkökemiallisen potentiaalin välillä ei ylitä 0,6 mV. Tästä käy ilmi, että yhdiste, kupari ruostumaton teräs tarkoittaa potentiaaliero 0,1 mV, toisin kuin hopea yhdisteen (0,25 mV) tai kultaa (0,4 mV).

Kiinnittää huomiota! Jos kuparilanka on päällystetty tinalla lyijyä on sallittua, mekaanista yhteyttä alumiini lanka.

Menetelmät alumiiniyhdisteen kanssa kupari

Edellä esitetyn perusteella näyttäisi siltä, ​​että yhteys on alumiini johtimia ei ole helppoa. Kuitenkin, se ei ole niin! Yhteyden aikana alumiinin lanka kuparilanka yksinkertaisesti tarkkailla tekniikkaa. Harkita useita tunnettuja menetelmiä yhteyden alumiinia lanka, jossa on kupari:

Tämä on yksi helpoimmista menetelmiä johdinkytkentä. Tässä tapauksessa ehdottomasti ei tarvitse mitään pätevyyttä ja erityisosaamista. Mutta tulos on kaukana hyvän yhteyden. Miksi? Kaikki johtuu siitä, että lämpötila vaihtelu tapahtuu lineaarisen laajenemisen johdot ja, tämän seurauksena, muodostuu väli niiden väliin, mikä puolestaan ​​lisää vastustuskykyä. Jälkeen ota hapetetaan ja tuhotaan joskus myöhemmin.

Kiinnittää huomiota! Tämä ilmiö ei tapahdu ensimmäisenä vuonna. Mutta jos haluat luoda luotettava ja laadukas yhteys, sinun pitäisi ajatella turvallisempi vaihtoehto.

Kuinka tyytyväinen on yhteys? On tärkeää, että yksi johto on kerrattua toiselle, ja he molemmat Entwine keskenään. Ja yhdiste tuli laatu kuparilanka voidaan juottaa tinaa. Tässä tapauksessa ei ole rajoitettu säikeiden halkaisija voidaan liittää. Jos kuparilanka monisäikeinen, niin se olisi pakollista proludit juote. Jos paksu lanka, riittää kolme kierrosta ja ohut O1 mm on tarpeen tehdä viisi kierrosta.

Yksi luotettava tapaa kytkeä alumiini ja kupari johdot muttereilla ja pulteilla. Tämä liitäntä antaa vuosia laadukasta kosketus. Tämä menetelmä voi yhdistää erilaisia ​​lankoja poikkileikkaus. monisäikeinen ja yhden ytimen.

Joten, lopussa langan alkaa tarvetta poistaa eristystä. Kulumisen jälkeen ruuvin jousirengas, tavanomainen pesukone, rengas yhden johtimen, yksinkertainen pesukone rengas toinen johdin, pesukone ja lopussa mutterin, joka kääntää koko rakenteen.

Kiinnittää huomiota! Jos johtimen ytimen Ø2 mm, ruuvin on oltava M4.

Jos lanka-stranded, niin se olisi ennalta proludit juote.

Riviliitin on toinen moderni menetelmä liittämiseksi alumiini ja kupari. Vaikka se on hyvin suosittu tapa yhdistää ruuveja ja pultteja ovat paljon luotettavampia. Kuitenkin riviliitin avulla voit nopeasti ja tehokkaasti yhdistä johdot. Näin ollen ei ole tarvetta muodostumista renkaat rivin loppuun, sekä muita eristys. Tämä eliminoi mahdollisuuden kosketukseen kahden paljaita johtoja.

Tällainen yhdiste, suoritetaan seuraavasti: pää lanka on leikattu vapaaksi eristys pituus voi olla jopa 5 mm. Sen jälkeen, kun reikä on työnnetty riviliitin langasta, joka on kiristetty ruuvilla.

Kiinnittää huomiota! Kiristä ruuvit mielessä, erityisesti alumiini-lanka.

Tämä yhteys on erittäin auttaa silloin kattoon kiinni lyhyt osa alumiinilangan. Jos tässä tapauksessa käyttää menetelmää käänteitä, johtaa ennemmin tai myöhemmin yksinkertaisesti katkenneet. Sitä ei voida sanoa päätelaitteen käyttöön lohkon. Kuin sattumalta seinässä olivat rikki alumiinijohdot tämä teknologia yksinkertaistaa yhteyden. Mutta on yksi asia! Riviliitin ei voida piilotettu kipsi tai seinään ilman erityistä kytkentärasia.

Riviliitin ja taulu-jousipidike

Tämä menetelmä yhdistää johdot vaikuttivat melko äskettäin. On olemassa kahdenlaisia ​​niistä: kertakäyttöisiä ja uudelleen. Jälkimmäisessä tapauksessa, on olemassa erityinen vipu, jonka avulla voit poistaa ja aseta lanka useita kertoja. Näiden liittimien avulla yhteyden johtimet erilaisten alumiinia kuparijohtimia.

Ne ovat laajasti käytössä asennukseen kattokruunut. ja myös yhdistää johdot liitäntärasiat. Reiän johtavien tyynyjen väkisin sisään ja lukita siihen lujasti. Poistaa lanka, se vaatii paljon vaivaa. Käytännössä parempi käyttää uudelleenkäytettäviä liittimiin, jotka mahdollistavat tapauksessa virhearvio remake yhteyden.

Viiran eriste poistetaan 10 mm. Vipu uudelleenkäytettäviä riviliittimeen nousee ja lanka on asetettu. Sitten, vipu palaa peräyttämisen asennossa. Yhteys on valmis!

Tämän tyyppinen yhdisteiden on käytännöllisesti katsoen kaikki edut ruuvi. Voit valita nopeuden asennuksen, kestävyys, edullisuus ja helppous yhteyden. Sen toimintaperiaate on yksinkertainen. Yhdisteille valmistettiin niitti viiran renkaat halkaisijaltaan 4 mm. Ensimmäinen alumiini-lanka kulunut jälkeen jousirengas, kuparilla ja aluslevy. The Riveter asetettu tanko teräksen ja puristetaan, kunnes se napsahtaa kahvasta. Tämän seurauksena, kun johdin on leikattu ja yhdiste on täysin valmis.

Luotettavuus tällaisesta yhdisteestä on erittäin korkea. Sitä käytetään liitos johdot. Tärkein vaatimus, kun sitä käytetään - eristystä liitoksen osan.

Kertaus alumiinilangat välillä

Eduista ja ominaisuuksista kierre aiemmin mainittiin, mutta nyt katsomme asiaa eri näkökulmasta, eli yhteys alumiinilangoista kanssa heidän kavereidensa. Tässä tapauksessa, menestys menetelmän pohjakosketuksen riippuu suoraan poikkileikkauksen halkaisija johdot ja muut asiaankuuluvat tekijät. Ihannetapauksessa, alumiini lanka on paras juottaa, ennen kiertämällä niiden ura.

 • Parallel kierre.
 • Peräkkäinen kierre.

Kuitenkin, se on tärkeää olla varovainen, koska oksidikalvo on muodostettu pinnalle alumiinilangoista. Vaikka se on puhdas, se on hyvin nopeasti uudelleen esiin, kuten edellä mainittiin, joten lankojen päät voidaan tasoittaa kiiltäväksi viilalla tai hiekkapaperilla. Alin kierros suositeltavaa purista pihdit. Tällainen yhdiste on kestävä ja vahva.

Hyödyllisiä vinkkejä ja niksejä

Kunkin yhteyden johto ihannetapauksessa eristää.

On suositeltavaa sijoittaa ne jakokaapeissa. Jos tällainen yhteys vain kipsi seinään, niin että rajoitettu pääsy siihen ja siten kiristää koskettimet on mahdotonta. Mutta jos käyttää teknologiaa leikkeitä, mutta tämä ei ole välttämätöntä.

Jos haluat saada yhteyden omin käsin kotona, se ei ole suositeltavaa käyttää juottamalla tai hitsauslanka joilla ei ole kokemusta vastaavanlaista työtä. Parempi vaihtoehto olisi pin puristin tai yhtä edellä mainituista menetelmistä alumiini- langasta, jonka kupari- tai yhdessä.

Niinpä me tarkistetaan kanssanne yleisimpiä menetelmiä liittyä alumiinilangan. Tietenkin, jos sinulla ei ole kokemusta tai yksinkertaisesti eivät uskalla ottaa näin työtä, se on parempi olla riski ja nähdä asiantuntija. Muuten, jos sinulla on kokemusta tällaisen työn, jatka seuraamalla kaikkia annettuja suosituksia tässä artikkelissa.

Katso mestarikurssi liitännässä kuparin ja alumiinin:

2018 Helppo liiketoimintaa. Varoitus! Tiedot julkaistaan ​​portaalissa on tarkoitettu vain yleiseksi ohjeeksi. Muista kuulla pätevän ammattilainen. Kaikki tekijänoikeudet kuuluvat omistajilleen

Yhdiste alumiini johdot

Tapoja yhdistää alumiinin ja kuparin johdot, miten voit liittää johdot, asiantuntijalausunnot

Asennettaessa johtoja on usein tarpeen johtimet eri yhdisteiden, nimittäin alumiini ja kupari johdot. Näkökulmasta sähkö- ja paloturvallisuus, tällainen yhdisteet ovat riskialttiita ja se on tehtävä tarkasti noudattaen tiettyjä sääntöjä.

Mikä on ydin vaikea muodostaa alumiini ja kupari johdot, ja mitkä ovat vaihtoehdot sen ratkaisemiseksi? Yrittää ymmärtää.

Vaikeudet yhdistää alumiini ja kupari johdot

Viime vuosikymmenien aikana on ollut nopea kasvu väestön kulutusta. Tämä johti kasvuun kuormituksen sähköverkon ja, vastaavasti, on johdotus johdotus.

Siksi nyt määrätty vakava sähköjohdot vaatimukset, joilla pyritään parantamaan sähkö- ja paloturvallisuus.

Indikaattorit luotettavan yhteyden johtoja:

 1. Tiheys lyhenevällä yhteystiedot.
 2. Sähkökemiallinen yhteensopivuus ajojohtimeen.

Ensimmäinen vaatimus on tehdä laadukasta johdotus on yksinkertainen riitä. Toinen vaatimus on käytännössä usein huomiotta ja on yhdistetty suoralla menetelmällä (kiertämällä) ristiriidassa johtimet. Se johtuu siitä, että sähkökemiallinen metallin yhteensopimattomuus ongelmia ilmenee, kun kytket alumiini ja kupari johdot.

Alumiini - metalli, jolla on korkeampi hapettumista. Muodostuneen oksidikalvon pinnalle alumiinilangan kosketuksiin kosteuden kanssa, suurella vastuksella. Tämä vaikuttaa haitallisesti johtava liitos.

Kupari - riittävän inerttiä metallioksidikalvo ja on minimaalinen vastustuskyky kuparijohtimia.

Parin, kupari ja alumiini muodostavat oikosuljettu galvaaninen yhteys - kosketuksessa kosteutta alumiinilangan kontakti alkaa aktiivisesti hapettunut. Virta johtimien, ohut suuriresistanssisen kalvon seurauksena - nykyinen johtavuus on vaikeaa, on elektrolyysi prosessi, kuori, joka on muodostettu kontaktin päällä, lämmitys, kipinöintiä yhteystiedot. Tämä tilanne saattaa aiheuttaa tulipalon.

Sähkökemiallista potentiaalia välillä kupari ja alumiini on 0,65 mV, kun taas sallitun indeksin arvo - 0,60 mV

Ratkaisu tähän ongelmaan - lukuun ottamatta välisen suoran kosketuksen alumiinin ja kuparilanka. On olemassa useita vaihtoehtoja yhteyden eri johtimet, luotettavuuteen ja turvallisuuteen johdot.

Tärkeimmät menetelmät yhdistävät eri johtimien nykyisen

Yleisin tapa - viiran läpi kytkentäalustoista.

Itse asiassa, riviliittimen - tämä eristävä levy yhteyksiä. Kiinnittäminen johdot liittimeen on kahdenlaisia:

 • ruuvi kiristämällä (vaurioitumisen vaaraa langan potkurin);
 • snuggling levyt (luotettavampi tapa vahvistaa).

Edut "klemmnogo9raquo; johdotus menetelmä voi sisältää:

 • yksinkertaisuus yhteyden;
 • yhdiste ei tarvitse edelleen eristää;
 • kohtuuhintaan sovittimia.

Sekvenssi yhdiste kupari sähköjohtojen kanssa alumiini:

 1. Nauhat eristys langan päät (noin 5 mm).
 2. Johdin reikään.
 3. Kiristä ruuvi, paljon vaivaa.

Päätelaite lohko, jota käytetään kytkettäessä lamput, kun johtimen pituus on liian lyhyt tai murtunut ja rikki yhteydet seinän kupari ja alumiini johdot.

Riviliitin ennen piilossa maaliin pitäisi ehdottomasti laittaa haaroitusrasiaan

jousiliittimet varten liitäntäjohtimien

Yksi lajike riviliittimien ovat lohkojen jousipuristinliitintä Wago.

Jousivoimaliittimet - tehokkain ja nopein tapa yhdistää johtoja. Suurin ero perinteisen päätelaitteiden on lanka kiinnitys menetelmä - jousipidike on sovellettu. Riittää poistamaan eristävän kerroksen johtimen ja aseta johto riviliittimeen.

Jotta voidaan kytkeä kupari ja alumiini lanka on parempi käyttää erikoisterminaalien Wago yritys. Yhteydet, että päätelaite kaistaleet kaksimetallisessa levy ja peitetään erityinen tahna, estää hapettumisen johtoja.

Jousivoimaliittimien on kahdenlaisia:

 1. kertakäyttöiset terminaalit. Suunniteltu yhdistämään yhden ytimen johtimet 1,5-2,5 mm², sallittu virta rasiaan - 24A. Jos poisto johdot liitinkiskoa muodonmuutos voi tapahtua ja uudelleen yhteys koskettimien epäonnistuu.
 2. Uudelleenkäytettäviä terminaalit. Suunnittelu tuottaa vipuvaikutus, jolla voidaan katkaista / kytkeä johtoja. Nämä sovittimet ovat sopivia kiinteiden ja kerrattu kupari ja alumiini sähköjohdot, osat jopa 4,0 mm², sallittu virta - 34A.

Haittana riviliittimien jousella mekanismi on niiden hinta, ne ovat paljon kalliimpia kuin tavanomaiset sovittimia.

Yhdistää johdot, joilla on suuri poikkileikkaus (4 mm² tai enemmän), voidaan käyttää KIERTEITYSISTUKAT puristetaan tunnetaan jokapäiväisessä elämässä kuin "oreshek9raquo,. Se on soikea muovikotelon sisällä, joka on lohkon metallilevyjä. Alumiini ja kupari johdot väliin on puristettu levyihin ruuvien avulla.

Tämä yhteys vaihtoehto ei ole kätevä, koska suuren koon sovittimen, joka on vaikea piilottaa alle valmiin huone: jalkalistojen ja laatikot.

Pysyvä liitäntä suoritetaan käyttäen erikoistyökalua - niittaamalla.

Toimintaperiaate on yksinkertainen niittaamalla - takaisinveto ja myöhempi leikkaus tangon, joka kulkee putkimaisen niitti, jossa on korkki.

johdinliitäntä tekniikka on seuraava:

 1. Poista eristys johtimesta (pituus puhdistus on 4-m halkaisija tulevaisuudessa renkaat). Optimaalisesti, jos halkaisija renkaista on hieman suurempi kuin halkaisija niitti.
 2. Kuorittuja langan päät kiertää renkaita.
 3. Käytössä niitti laittaa kaikki elementit seuraavassa järjestyksessä:
  • alumiini lanka;
  • jousirengas;
  • kuparilanka;
  • aluslevy.
 4. Terästanko asetettu Riveter ja purista kahvaa, kunnes se napsahtaa.
 5. Paljaat täplät on yhdisteen eristämiseksi.

Pysyvä yhteys luotettavuus on erittäin korkea, ainoa haittapuoli - ei ole mitään keinoa irrottaa ja uudelleen kiinnittää johdot.

Vaihtoehtoisia tapoja kytkeä alumiini ja kupari johdot

Jos käsi ei sovittimia tai niittaamalla, voit käyttää vaihtoehtoisia menetelmiä yhteyden eri johtimia.

ruuviliitoksen pidetä riittävän kestäviä ja turvallisia. Niistä etuineen voidaan eristää asennuksen helppous ja monipuolisuus (näin se voidaan liittää lähes mitä tahansa ja arvosana alumiinijohdotus kuparilla).

Teknologia toteutus ruuviliitoksen:

 1. Poista eristystä johdoista.

Liittämiseen johtimien poikkileikkaus on pienempi kuin 2 mm² sopiva M4 ruuvi

Teknologisesti monimutkaista ja aikaa vievä menetelmä - levitetään juotteen kuparilanka. Voit käyttää lyijy-tina juote.

Kun alumiinia kosketukseen lyijy-tina juote sähkökemiallinen vastus indeksi on 0,40 mV (sallittu nopeus - enintään 0,60 mV)

Sekvenssi liitosjohdot on seuraava:

 1. Poista eristys langoista (puhdistus pituus - noin 6 cm).
 2. Käyttäen lämmitetty juotin levitetään juotteen kuparijohdin.

Tällainen menetelmä voidaan käyttää, jos ei puseroita tai ruuviliitoksen ei laitetaan laatikkoon. Kuitenkin, sähkö- johdot merkittäviä kuormituksia, tällaista yhteyttä ei voida käyttää.

Piirteet johdotukset sisällä ja ulkona

Lankaliitännät jotka ovat kadulla, altistuvat ulkoisista tekijöistä ja tarvitsevat lisäsuojaa.

Optimaalisen ratkaisun yhdisteiden katu - käytön lävistyksiä liittimet LV. valmistus leikkeet materiaali kestää UV-säteilyä ja alhainen negatiivinen lämpötiloissa.

Lisäksi katu lähestyy ja lävistyksiä liittimet pähkinöitä.

Kytkeä johtimet huoneessa voit käyttää erilaisia ​​johtimia. Yksi kätevä - itselukittuva Wago riviliitin.

Ammattihenkilöltä: sillä on mahdotonta yhdistää alumiini ja kupari johdot

On monia tapauksia, vaarallisia, haitallisia tapoja yhdistää alumiini ja kupari johdot, joilla oli hyvin vakavat seuraukset. Näitä menetelmiä ovat:

 1. Kertaus kupari ja alumiini johdot. On huomattava, että useissa asiantuntijat eivät tunnista kiertämällä, vaikka kuparilanka päällystetty juottamalla.
 2. Kiertämällä lankoja, minkä jälkeen suojaus liitoksen kosteudelta. Vesitiivistävänä joitakin "umeltsy9raquo; käyttää parafiiniöljyä, öljyä tai lakalla. Tällainen menetelmä ei ole voimassa, ja lievästi sanottuna - ei ole tehokasta.

Tähän mennessä ongelma yhteyden eri johtimet voidaan ratkaista hyvin yksinkertaisesti ja nopeasti - tarpeeksi ostaa yksi sovittimia. Siksi ei ole suositeltavaa käyttää aikaa ja kokemusta testaamattomia menetelmiä, turvallisuutta vaarantavista paitsi asunto, mutta myös siellä asuville ihmisille.

Miten yhdistää

alumiini lanka kupari johdot

Tasainen talot vanha rakentaminen usein alumiinia sähköjohtojen, toisiinsa kiertämällä. Kun yhdistetty alumiinijohdotus kalusteet, asennus lisämarkkinoita ja muut sähkölaitteet on otettava huomioon, että kosketusvastus korotetussa kosteudessa välillä alumiini ja kupari johtimet kasvaa ajan. Tämä johtaa lämmittämään risteykseen ja yhteystiedot epäonnistuminen. Kytkeä kupari ja alumiini lanka välillä tarpeen noudattaa yksinkertaisia ​​sääntöjä, joita käsitellään.

Sähkökemiallisen korroosion metalliyhdisteitä

Uskotaan, että alumiini ja kupari lanka liittää suoraan toisiinsa ei voida hyväksyä, ja se on todella tieteellisesti perusteltu tosiasia. Onko mahdollista kytkeä kuparilanka galvanoitu terminaali? Tietenkin, et voi antaa oikea vastaus, mutta hetken kuluttua ohjaavat tässä asiassa paremmin kuin kokenut kemisti.

Mitä tapahtuu, kun koskettaa kahta eri johtimet? Jos kosteutta ei ole läsnä, yhteys on aina luotettavaa. Mutta ilmassa on aina vesihöyryä, joka on syyllinen tuhoaminen yhteystiedot. Kukin virtajohdin on tietty sähkökemiallista potentiaalia. Tämä ominaisuus on laajasti käytössä mies, esimerkiksi perustaa paristot ja akut.

Mutta jos vesi tulee metallien välillä, se muodostaa oikosuljettu galvaanista elementtiä, ja virta alkaa kulkea galvanointikylpyyn on yksi elektrodi tuhoutuu ja hajoaa yhdiste yksi metalleista. Sähkökemiallista potentiaalia kunkin johtavan materiaalin tiedetään, ja tietäen arvo voidaan määritellä tarkasti, mitä hyväksyttävät aineet keskinäisliitännän.

Taulukko sähkökemialliset potentiaalit (mV)

välille syntyy liitettyjen johtimien

Mukaan standardin vaatimukset sallittu mekaanisen liitoksen materiaalien välillä, sähkökemiallista potentiaalia (jännite), joiden välissä ei ole suurempi kuin 0,6 mV. Kuten taulukosta nähdään, kosketuksen luotettavuutta liitettäessä kupari ruostumattomasta teräksestä (0,1 mV potentiaali) on paljon suurempi kuin hopea (0,25 mV) tai kultaa (0,4 mV)!

ja jos kuparilanka kuuluvat tina-lyijyä, on mahdollista helposti yhdistää minkä tahansa mekaanisesti alumiini! Loppujen lopuksi, jos sähkökemiallista potentiaalia, kuten voidaan nähdä taulukosta, se on vain 0,4 mV.

alumiinijohdotus kupari

Liitä kuparilangat nykyisten johdotus alumiinilangoista, se ei ole niin vaikeaa kuin miltä se näyttää ensi silmäyksellä. Keskeisen teknologian noudattamaan.

Kiertämällä, vaikka SAE sääntöjä tällä hetkellä kielletty, on yksi yleisimmistä tavoista kytkeä johdot kotona, kiitos yksinkertaisuus ja ei vaadi ylimääräisiä kustannuksia. Mutta liitettäessä erilaisia ​​metalleja on kierretty ja siten alhainen tapa johtimien yhdistettä.

Kun vaihtelut ympäröivässä lämpötilassa, koska lineaarinen laajeneminen metallit, kosketusvastuksen viirojen väliin on muodostettu rako, kiertämällä nostetaan, lämpö alkaa erottua johdot hapetetaan ja lopulta yhteyttä johtimien välillä on täysin rikki. Tietenkin tämä on sen jälkeen yli vuoden, mutta kuitenkin jos aiot pitkäaikainen luotettava toiminta johdotuksen, johdotus olisi korvattava kiertämällä luotettavampia, kuten kierteinen tai liittimiin.

Mutta jos haluat twist lanka, sitten vääntää suoritettavaksi siten, että johtimet on kiedottu toisiinsa, toisin kuin toisiaan kerrattua. Olevan valokuvan vasemmalla näkyy kiertämällä, jotka eivät kelpaa, koska siellä on, jos riittävä mekaaninen lujuus yhteyden. Kiertämällä kuparilanka ja alumiini ilman toimenpiteitä edelleen tiivistämiseksi ei ole sallittua. Tiivisteet kierre voi olla mikä tahansa veteen suojaavia lakka.

Suurin turvallinen yhteys kuparista ja alumiinista johtimet saadaan, jos kuparilanka ennalta zaludit juottaa. Oikean kuvan pohjakosketuksen kupari ja alumiini johdot on suoritettu oikein. Liittää halkaisijaltaan erilaisia ​​lankoja, voivat olla, kerrattu lanka yksi kaapeli. Vain sydänlangan on ensin proludit juote, jolloin sen yksi ydin. Kääntyy kiertämällä tulisi olla vähintään kolme paksu lanka ja ainakin viisi ohut, alle 1 mm halkaisijaltaan.

alumiinijohdotus kupari

Johdotuksen, jos tehdään oikein, käyttäen ruuveja ja muttereita on luotettavin ja joka pystyy tuottamaan hyvän kosketuksen koko käyttöiän Sähköjohtojen ja siihen kytketyille laitteille. Purkaa helposti ja mahdollistaa kytkeä useita johtimia, vain rajoitetusti ruuvin. Käyttämällä ruuviliitos voidaan menestyksekkäästi yhdistää johtimet tahansa yhdistelmänä, alumiini ja kupari, ohut ja paksu, yhden ytimen ja moniytimisiä. Tärkeämpää, estää suora kosketus lankojen kuparista ja alumiinista, ja joukko jousilaatat.

Jotta toteutetaan kierreliitoksen on poistettava eriste johtimen pituus on neljä halkaisijat ruuvin, kun hapetetaan ydin, puhdas metalli kiiltäväksi ja muodostavat renkaita. Lisäksi kuluminen ruuvin jousirengas, yksinkertainen pesukone yhden johtimen rengas, yksinkertainen pesukone rengas toinen johdin päälle aluslevy ja mutterin kiertämällä ruuvi, jossa koko paketti vetää yhteen suoristus jousilevy.

Johtimia, joiden halkaisija on 2 mm, eli tarpeeksi M4 ruuvi. Yhteys on valmis. Jos yksi metalli johtimien tai alumiiniyhdistettä kanssa kuparilanka, jonka pää on oikein, aluslevy ei tarvitse noudattaen johtimen soi. Jos monisäikeinen kuparilanka, on ensin välttämätöntä proludit juote.

Yhdisteen alumiinin kanssa kuparilankoja

Tällä hetkellä on yleinen tapa kytkeä johtoja käyttäen riviliittimeen. Tietenkin tällainen johdotus yhteyden luotettavuus on huonompi käyttäen ruuveja ja muttereita, mutta on useita etuja. Voidaan luotettavasti ja nopeasti yhdistää alumiini ja kupari johdot toisiinsa missä tahansa yhdistelmässä, ei tarvitse muodostaa renkaat on lankojen päät, ei tarvitse eristää yhdiste, kuten riviliittimen rakenne poistaa vahingossa kosketuksiin esillä olevat osat johdot toistensa kanssa.

Yhdistää johdot liittimeen, on riittävää puhdistaa sen pää eristeen, jonka pituus on vähintään 5 mm, työnnetään reikään ja kiristä ruuvi. Sinun täytyy kiristää ruuvi huomattavia ponnisteluja, on erityisen tärkeää silloin, kun liität alumiinijohtimet. Riviliitin on välttämätöntä yhdistää kattokruunu lyhyen alumiini johdot tulevat katosta. Useista käänteitä alumiinilangan katkaista ja tulla lyhyt. Vaikka kaikista alumiinia johtimen pituus sentin, voit käyttää riviliitin voidaan kytkeä turvallisesti kattokruunu.

Erittäin kätevä riviliitin liittää rikki seinän alumiinin ja kuparin johtimet, koska pituus rikki johdot liittää muilla tavoin riittämätön. Mutta piilottaa riviliittimeen alla kipsi ilman sijoitus rasiaan ei ole sallittua.

Yhdisteen alumiinin kanssa kuparilankoja

kautta liittimien kanssa lehtijousen puristin Wago

Tällä hetkellä laajalti käytetty liittimien kanssa lehtijousen puristin Wago (Vago) Saksan valmistaja. Wago liittimiin tulevat kaksi suunnittelu versiota, kertakäyttöinen kun lankaa työnnetään poistamatta mahdollisuutta, ja uudelleen, vipu, jonka avulla toistuvasti lisäämällä johdot ja poistaa.

Kuvassa kerta-terminaalit Wago. Ne on suunniteltu liittämistä yhden ytimen johdot minkä tahansa lajin, mukaan lukien kupari ja alumiini viiraosan 1,5-2,5 mm 2. Lohko on suunniteltu kytkettäväksi sähköliittimien jakorasioille virralla jopa 24 A, mutta epäilen sitä. Uskon, että nykyinen vahvuus on yli 5 Kuorma Wago terminaali ei ole välttämätöntä.

Jousiliittimet WAGO erittäin kätevä liittää kattokruunuilla, liitäntäjohdotuksen ja liitäntärasiat. Vain Työnnä johdin reikään tyynyille ja se lukittuu vakaasti. Jotta voitaisiin poistaa lanka tyynystä edellyttää huomattavia ponnistuksia. Poistamisen jälkeen muodonmuutos voi tapahtua jatkuvasti kosketuksessa johdot ja luotettava yhteys johdot uudelleenkytkennän päätelaitteen ei ole taattu. Tämä on suuri haitta yhden päätelaitteen.

Helpompaa Wago uudelleenkäytettäviä kohdalla, joilla oranssi vipu. Nämä terminaalit mahdollistavat yhteyden ja, tarvittaessa, irrota johtojen välillä lanka, yhden ytimen, multi-johdin, alumiini tahansa yhdistelmänä osassa 0,08-4,0 mm2. Mitoitettu jopa 34 A.

Riittävän etäällä kaapelin eriste 10 mm nosta oranssi vipu työnnä johto päätelaitteen, ja vipu takaisin alkuperäiseen asentoonsa. Lanka on lukittu liittimeen.

Wago riviliitin on moderni keino kytkentäjohtimiin ilman työkaluja nopeasti ja luotettavasti, mutta on kalliimpi kuin perinteinen liittämismenetelmillä.

alumiinijohdotus kupari

Pysyvän liitoksen johtimet on kaikki edut kierteitetyn, lukuun ottamatta mahdollista purkamista ja uudelleen kokoaminen yhdisteen tuhoamatta niitti ja erikoistyökaluja suorittaa niitti - niittaamalla. Tänään niitit käytetään laajasti kuin irrotettavan liitoksen ohutseinäisten osien malleja luodaan osiot ja sisustus tahansa huoneeseen. Nopeus, kestävyys, alhaiset kustannukset ja tilan toiminnan niitin - se on tärkein etu tämäntyyppisen pysyvää yhteyttä.

Toimintaperiaate on yksinkertainen niittaamalla, leikkaus ja palautusmekanismin on terästanko, on pujotettu putkimaisen niitti on alumiinikapseli. Tanko on paksuuntunut ja kun vedetään putken niitti laajentamalla. Niitit tulevat eri pituus ja halkaisija, niin että on mahdollista poimia mitään.

Jotta voidaan liittää niitti oppaita, heidän täytyy valmistautua sekä kierreliitännällä. Halkaisijat renkaat on hieman enemmän kuin niitin halkaisija. Optimaalinen halkaisija niitti on 4 mm. Kulumista niitti ensimmäinen alumiini johdin, sitten jousilevy, ja edelleen kupari levynpesulaitetta. Terästanko Lisätään Zaklepochnik kahvaan ja puristaa sitä, kunnes se napsahtaa (tämä tapahtuu leikkaus ylijäämä teräs sauva). Yhteys on valmis.

Luotettavuus ruuvi ja niitti yhteydet irrotettava riittävän korkea. Tällainen liittyminen menetelmää voidaan menestyksellisesti käyttää liittämiseen, kuten vaurioitunut korjaustyöt seinään istuttamalla ylimääräisiä alumiini johtimia. Tarvitsee vain huolehtia hyvä eristys alttiina metalliyhdisteitä.

Muiden lajien kanssa ja menetelmiä sähkökiinnitykset löytyy sivulta "Miten yhdistää sähköjohtojen oikein."

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Siirry työkalupalkkiin