violetti valkoinen

Talon puutarhassa

ylin

Erityinen eräänlainen violetti, valkoinen violetti monivuotinen, on tullut hyvin suosittu keskuudessa puutarhurit. Herkkä kauneus sen kukkia, kyky kasvaa varjossa, muodostaen vehreät verho - nämä ovat perus ominaisuuksia tämän kasvin.

Valkoinen violetti - monivuotinen yrtti. Kuten muutkin puutarha violetti orvokki tai tuoksuva violetti, se koskee perheen Violet (orvokkikasvit). Alkuperää hybridi ei ole tiedossa, todennäköisesti lähisukulaisiin voidaan pitää lajien Viola sororia, sarviorvokki, Viola cucullata. Orvokit helposti ristipölytettiin, joten luokittelu puutarha lajikkeita vaikeaa. Mitä se oli, mutta sai tuloksen - kaunis, varjoa sietävät, runsas kukinta, helppo rotu Violet.

Möhkäleitä valkoinen orvokit monta vuotta kerätään pistorasiaan, kasvaa ja korkeus on 20-25cm, muodostavat rehevän verho, antaa paljon lapsi pistorasiat. Varjoisassa paikoissa ne ovat, mutta aurinko - pienempi. Violetti lehti lehtiruodit sydämen muotoinen, kolmiomainen 6-8cm pituus. Värin - vihreä tai tumman vihreä.

Alustasta ulostulon kantoja ulottuvat pituus 15 cm, joka on järjestetty yksinäinen valkoisia kukkia. Kukinta alkaa toukokuussa ja kestää noin kuukauden, varjossa ja kylmällä säällä - 1,5 kuukautta.

Valkoinen hybridi violetti kasvaa yhtä hyvin varjossa ja auringossa, mutta eroaa ulkonäöltään Bush. Varjossa puolestaan ​​vehreät verho, joka vähitellen kattaa koko tilan koko kesän kukka puutarha ja ylläpitää rikas vihreän värin lehtensä. Kukkia varjossa hieman, mutta ne ovat suurempia. On aurinkoinen kukkapenkki pienempi lehdet muodostavat kompaktin ruusukkeen, mutta antaa paljon valkoisia kukkia, jotka kohoavat vihreys.

Käytettäessä valkoista orvokit maiseman suunnittelu

Tärkein soveltamisesta violetti - groundcover. On välttämätöntä, varjoisassa puutarhassa. Varjossa tai osittain varjossa voidaan istuttaa muutamia pensaita ja ensi vuonna saada paksu matto vihreä sydämen muotoinen lehdet. Soveltuvien kasvien istutus sillä rajalla kappaleita ja jopa kiviä.

Vuonna mixborders voidaan käyttää etualalla yhtiössä kevätsipuli, kuivaus maaperän mikä jättää toukokuussa nopeat viheriöt Ukroyut valkoinen orvokkeja, ja sitten herkkä kukka. Koska kesäkuun lopussa se toimii täydellisen taustan kaikenlaisia ​​kukinnan.

Tämä monivuotinen voidaan istuttaa rockeries, nekapriznoe kasvi kasvaa hyvin kivien välistä täyttäen kaikki vapaat prostanstvo ja antaa luonnon kivinen puutarha.

sijainti. Laitos on universaali - kasvaa varjoisia paikkoja ja aurinko. Varjossa kaunis lehdet kasvavat, aurinko - kukkii runsaasti. Huono kasvaa auringossa ja eivät kasva vetinen maaperä.

maaperä. Se sopii irtonaiset hedelmällisen maaperän ja riittävä kosteus.

kastelu. Tarve kastelua vasta nuori, äskettäin istutettu kasveja. Aurinkoisella rinteellä kuiva kausi, on toivottavaa vettä.

talvehtiminen. Talvet ilman ongelmia, melko sitkeä kasvi.

kopiointi. Levittävät jakamalla umpeenkasvanut pensaiden, tytäryhtiöt ruusukkeita ja siemenet. Pensaat jaetaan kevättalvella voidaan jakaa alkusyksystä. Siemenet nasevayutsya itse.

Pääsääntöisesti ongelmia toisto on koskaan vaikeampi rajoittaa alaa leviämisen orvokit - suotuisissa olosuhteissa, he ottavat koko alueella.

27 parasta lajikkeet orvokit

Seurauksena huolellista työtä tutkijoiden Classic violetti sininen tuli perustaja suuri määrä uusia lajikkeita. Orvokit ovat erilaisia ​​eri muotoja ja värejä. Oli kaksinkertainen tai osittain kaksinkertainen kukkia. Väriä sekoitetaan keskenään, nyt kynnykset innokas keräilijät voidaan ajatella violetti kuvioita, tahroja, tahroja, laastarit, raidat ja kontrastin okaemkami. Mitkä ovat orvokit? Otetaanpa tarkemmin suosituin lajikkeisiin orvokkeja, jotka on kuvattu tässä artikkelissa.

Laji ja lajikkeiden Saintpaulia, kuvaus huonekasvi

Kaikki violets jaettiin useisiin ryhmiin, joilla helpotetaan suunta joukossa monia lajeja. On olemassa kolme ryhmää:

Kirjava lajikkeet on ominaista silmiinpistävä väri lähtee, joka voidaan maalata eri väreillä. Usein reunat he ovat okaemku. Ensimmäisessä kirjava lajikkeita kukki pienten ja mutkaton sotsveiya, mutta myöhemmin kasvattajat toivat tyyppejä, jossa on suuri kaksinkertainen kukkia eri värejä.

Hollantilainen Industrial violetti

Teollisuus- - suunniteltu massa viljely erityistä plantaaseilla. Ne ovat saatavilla ostaa suuria määriä. Niiden ulkonäkö on helpoin. Yleensä nämä kasvit koristella juhlasali, ne sijoitetaan toimistoissa ja julkisissa laitoksissa. Nämä lajikkeet kukkivat aktiivisesti jo pitkään.

Ominaista suuret silmut joiden koko viidestä seitsemään senttimetriä. Ne eroavat muista näkymistä, että lähesce on suuret Terry terälehdet aaltoileva muoto, maalattu värit laajimmanValkoisesta tyydyttynyt sininen sävyjä. Lehdet ovat myös eri värinen ja on tunnusomaista aaltoileva reuna.

Näyttelyissä kerätä kaunein ja epätavallinen lajikkeet. Hienostunut kyinen lajikkeet tarvitsevat enemmän aikaa ja vaivaa onnistuneen viljelyn ja asianmukaista hoitoa. Labour palkitaan upea kukkii. Keräilytuotteita orvokit ovat: Lemon Snow, Willodene, lahja rakkaansa, ja monet muut.

Saintpauliat ja orvokit - nimi sama kasvi, joka on viljelty kotona. Saintpaulia - Latin, tieteellinen nimi, ja orvokit - Folk. Ihmiset alkoivat kutsua orvokit orvokit, koska luonnossa kasvien löytyy Uzambarskih vuoristossa.

viola - latinankielinen nimi orvokit, joita viljellään puutarhoissa.

herukka jälkiruoka

Muodoltaan tähdet, ne ovat erittäin pehmeät ja semi-double. Reunoille terälehtien hapsut venyy epätavallista väriäHän muistuttaa varjossa hilloa, haudutettua mustaherukka. Samettinen lehdet värjätty vihreällä. Lajike on suhteellisen vaatimaton, sopii aloittelijoille.

Muoto kukat ovat vahvasti mieleen vaaleanpunainen silmuja, minkä vuoksi lajike on saanut nimensä. Terälehdet on maalattu tumman violetti väri. Reunoille lumivalkoinen on ohut kehys. Pieniä lehtiä on maalattu rikas vihreä väri. Talvi nousi hyvin laatua lajikkeita.

Lehdet sahalaitainen kärjet muodostavat kompaktin ruusuke kirkkaan vihreä sävy. Viittaavat osittain kaksinkertainen. Ne kasvavat vaikuttava koot ja maalattu sinivioletti väri. Reunoille ovat epäselviä laajoja valkoisia reunus.

Alice Blizzard saunaa (Aly n lumimyrsky Bunny)

Valkoiset kukat ovat kooltaan pieniä ja muoto ovat vahvasti mieleen tähden. Lajike viittaa osittain kaksinkertainen. Lähtee ottaen muodossa sydämet, maalattu rikas vihreä väri. Niistä amatööri puutarhurit tämä tyyppi on hyvin suosittu.

Laji on tunnusomaista loistavan kaksinkertainen kukkia valkoinen väri. Keskellä on sinertävä Speck. Särmäys terälehtiä paistaa tuskin havaittava vihertävä sävy. Kukinta on hyvin aktiivinen ja upeasti. Lehdet ovat väriltään vaaleanvihreät.

Venäjän kasvattaja Morev Konstantinus käynnistettiin. Suuret kukat herkkä valkoinen väri muodossa tähdet aaltoilevat reunat ovat hyvin samankaltaisia ​​morsiuskimppu. Se kukkii vuolaasti. Terälehdet on sileä iho, laikkuja ja kuvioita saatavilla.

Georgia

Lajike on loistavat. Suuri kaksinkertainen kukat muodostuvat terälehdet tyydyttyneitä vaaleanpunainen väri, reunustettu violetti laikkuja hajallaan. Aaltoilevat reunat terälehdet koristaa ohut hapsut vihreä väri. Kukat kukkivat vahvaan kantoineen. Kukkivat runsaasti kunhan tarvittavat edellytykset.

Lajike on kasvatettu 2011. Liuota suuret kaksinkertainen kukkia rikas vaaleanpunainen sävy. Reunalla terälehtien lila rajalla kulkee hienoimpia lumivalkoinen linjaa. Lehdet on maalattu tummanvihreä väri. Ikkunalaudalla näyttää hyvältä.

Lehtien on vihreä. Keskellä ruusukkeen kukkivat suuret kaksinkertainen kukkia muistuttavia pallo. Terälehdet aaltoileva rajalla. Kukat ovat hyvin lähellä toisiaan, mikä antaa vaikutelman valtavan kimpussa. Erittäin suosittu näyttelyissä. Liian monta hankkia lehtiä tämän lajikkeen.

violetti charmia

Erilaisia ​​tunnettu siitä, että sen suuret kukat violetti pilkkuja kylläisellä lila keskellä. Reunalla terälehtien tumma okaemka. Kukka varret ovat vahvoja, säännöllisesti pyöreän pidikkeen muodostuu pyöreä lehtiä. Tämän lajikkeen helppohoitoista, se sopii aloittelijoille ja jopa lapsia.

Kukat kyllästetty violetti väri okaemkoy maalattu tumma lila. Lehdet hampaat on pyöristetty ja maalattu Emerald. Kääntöpuolella on selkeä magenta sävy. Kukat ovat syntyneet pienet ja tummat. Koska he kirkastaa. Se voi nosta lehtiä, joten ikkunalaudalla hän tarvitsee paljon tilaa. Kaunis ja upea kukkii lähes jatkuvasti miellyttää tuottajalle. Bloom kaksi - kolme viikkoa.

Blue Dragon (sininen lohikäärme)

Tunnettu lajike Sorano. Tämä laji on lähes kaikki kerääjät. Suosittu sen suuret kukat herkkä sininen väri. Reunoja pitkin terälehdet ulottuu valkoisen vihertävä vanteen. Lajike on melko huonokuntoinen. Hän tarvitsee luonnollinen valonlähde ja ei siedä virheitä viljelyä.

Käynnistämä Venäjän kasvattajille. Sille on ominaista suuret kukat, jotka saavuttavat viisi senttimetriä. Terälehdet on maalattu vaalean sininen. Matt lähtee aaltoileva päiden kulmien on pienet hampaat. Tämä lajike tarvitsee Hyvän valaistuksen ja kastelua. Profusion kukinnan ja kesto riippuu lämpötilasta.

Laji on ominaista suuri, osittain kaksinkertainen kukat tyydyttyneen sininen väri, joka muistuttaa muodoltaan tähti. Keskellä on sininen täplä, ja reunat kulkee violetti fringing. Kun valo ei riitä poimii lehtiä. Kesto kukinnan - kaksi kuukautta. Hoidossa vaatimaton, voi kasvaa jopa noviisi.

sitruuna lumi

Kukkia maalattu Lumikki sitruuna-värinen säteiltä. Keskikohta ja reuna heittää sinertävä sävy. Kirjava lehtiä, maalattu rikas vihreä väri. Reunalla lehtiä kulkee valkoinen reunus.

Lajike epätavallisen kaunis kirjava lähtee. Persikka väri on vihreä rajalla - ole tärkein viehätys. Messuilla, kiinnittää huomiota aaltoilevat lehdet, maalattu väri Emerald, laimennettiin vaaleanpunainen ja valkoiset täplät.

Erityisen arvokkaita ovat lehdet rikas vihreä väri teräväkärkiset ja reunojen pinkki-valkoinen sävy. Kukat ovat sininen väri. Se kulkee pitkin reunaa violetti hapsut. Hän oli suuri menestys näyttelyissä. Melko vaatimaton lajike.

Ampelnye orvokit käytetään kasvaa ruukuissa asennettuna. Ne on koristeltu kukkapenkkien ja riippuvat puutarhat. On useita kiinnostavia kasvun, pitkä varsi roikkuvat ja useita sivusuunnassa versoja. Suosituimmista lajikkeista orvokit ampelnyh - Summer Skies Trinket (TrinketSummer skyes), jossa on pyöristetyt lehdet vihreä väri ja sinisiä kukkia ja Robz Humpty Doo (Robs Humpty Doo) kirkkaan lehdet ja puhtaan valkoisia kukkia.

He tarvitsevat paljon valoa. Ne pystyvät kukoistaa koko vuoden. Talvella kasvit tarjota lisää valaistusta.

Ruusuke pienoiskoossa orvokit määrä on enintään viisitoista senttimetriä . Tällä hetkellä on noin kaksi tuhatta lajikkeiden mini-orvokit.

Monet keräilijät keräävät vain orvokit pienoiskoossa. Hoito Miniature orvokit siinä on joitakin ominaisuuksiaNe ovat vähemmän oikukas kuin suuret kaverit.

Niistä mini lajikkeet voi erottaa Avatar yksinkertaisia, osittain kaksinkertainen kukkia vaaleansininen sävy ja kirjava lähtee. Se houkuttelee puutarhurit ja lempeä lajike nimeltään enkelini. Yksinkertaisia ​​kukkia vahva kantoineen on maalattu vaaleanpunainen väri. Lehdet ovat vaalean vihreä on laaja vanteen lumen valkoinen väri.

Mitä lajikkeita viljellään kotona?

Industrial Group yksinkertainen orvokit kasvatetaan kotona olosuhteissa, ja kirjava kokoelma. Aloittelijat ovat suositeltavaa aloittaa yksinkertainen violetti, saada kokemusta hoitotyössä. Kokeneet Kukkakauppa saattanut kasvaneet hienostunut jalostus lajikkeita. Omatekoista valtava määrä lajeja. Asiantuntijat toi noin kolmekymmentä kaksi tuhat lajikkeiden pussitettu orvokit, jotka poikkeavat monessa suhteessa: Väri, muoto, rakenne ja lehtien ruusukkeita.

Luonnossa on parikymmentä lajia saintpauliat. Luonnollisissa olosuhteissa löydetty:

Kasvot lehdet ovat vihreitä ja haittapuoli heittää punertava värisävy. Kukinto kerätyt violetteja kukkia tummalla keskiosa.

Lyhyen varret kukinta sini-violetti kukat ja kasvaa Rich Green sydämen muotoinen lehdet. Halkaisija ulostulon voi olla jopa kuusikymmentä senttimetriä.

Se viittaa ampelnye lajeja. Karvainen jättää ottaa pyöristetty muoto. Lila-sininen kukat eivät kasva enempää kuin kaksi ja puoli senttimetriä.

Violetti huone voi vain miellyttää silmää tuottaja, mutta myös auttaa erilaisiin sairauksiin. Sillä on positiivinen vaikutus kehoon munuaisten tulehduksia, keuhkoputkentulehdus, nivelkivut ja ateroskleroosi. Perusteltua epäillä, lehtiä, kaadetaan kiehuvaa vettä, keitä liemi, joka lisätään teetä. Ota se päivällä. Violetin voi olla liemessä kylpeä lapsia. Tämä menetelmä auttaa parantamaan scrofula, riisitautia, ekseema ja ihottumat. Tinktuura violetti apua tinnitus synnytyksen jälkeen. Violetti lehtiä, voit päästä eroon unettomuus ja neuroosit.

Kasvi sisältää myrkyllisiä aineita, jotka, jos sitä ei ole sovellettu myrkkyä kehon. Kurssien välillä pitää tauon kuukaudessa.

On vaikea tunnistaa parhaat lajikkeet saintpauliat tarjotaan valtavasti erilaisia. Kaunein ovat varmasti kyinen lajikkeita. Suosituin pidetään joukossa puutarhurit - Parasol Winter (Talvi päivänvarjo), Adonis, rokokoo (rokokoo vaaleanpunainen) ja monet muut.

Kaunein violetti maailma

Tiesitkö, että niin kaunis kukka kuin violetti voi olla paitsi sinistä tai violettia sävyjä ja erilaisia ​​sateenkaaren värit?

Ja kauniit ja herkkä kukat eivät taivu edes kruunattiin edustajille kasvimaailma. Puhua kaikenlaisia ​​orvokit tarvitse kirjoittaa koko kirjan, mutta olemme tehneet kovasti ja valinnut teille viehättävimmistä näkemykset orvokit. Tämä artikkeli kertoo kaunein orvokit maailmassa.

Rakkauteni - kaunis violetti,

Hikoilun joen ...

Luxury frotee kirsikanpunainen kukkia valkoisella hapsut paitsi koristella mitään ikkunalaudalle, mutta myös tulee todellinen koristelu oman puutarhan tai kukkapenkkiin.

Mielenkiintoinen seikka on se, että ajan myötä värit tulevat täyteläisiä tumma, mutta valon puute päinvastoin, kukkia kirkastaa. Tämä lämpöä rakastava sellaista ei kestä kylmää, mutta lämpö on myös vaikea sietää, ja kosteus kasvaa kirsikoita Frosty ei ole toivottavaa. Jos me kiinni kaikki säännöt hoitaa suosikki kukka, hän antaa teille väkivaltainen ja pitkä kukinta-ajan.

Älä usko tällaista piikikäs otsikko, itse asiassa se on yksi kauneimmista lajikkeiden orvokit. Tämä ihana kukka liittyi kolme kaikkein arvaamaton varjossa vaaleanvihreä, valkoinen ja kirsikka. Kaunis laskostettu reuna koristeltu kaunis kukka, että on yhä ylellinen.

Tämä todella upea kukka on paitsi miellyttävä tuoksu, mutta myös suuria kaksinkertainen kukkia kirkas Crimson väri. Aivan sama kukka muistuttaa kevyt pukeutuminen röyhelöitä, hulmuten tuulessa.

On mahdotonta puhumattakaan erikoinen väritys lehtiä, joissa sävyltään vähitellen tumman Emerald väri. Muista täyttää teidän kokoelma tyylikäs violetti unikot, ja siitä tulee timantti puutarhan.

Tämä on hämmästyttävä erilaisia ​​violetti väri kukka. Erittäin kaunis polubarhatnye reheviä kukkia vaaleanpunainen väri lila täplät ja tavallinen-vanteet ei edes kovin innokas puutarhurit eivät jätä kylmäksi.

Kukat itse muistuttavat mini-pionit ja jättää jalo tummanvihreä Isadora antaa enemmän charmia ja eleganssia.

Mutta toisin kuin useimmat Lituanika variety violetti violetti, kasv kasvattajille. Kukinto Lituanica todennäköisesti muistuttavat kukkia teetä ruusu, ruusu tai dahlia. Mutta huolimatta erilaisuuden sen suora suhteellista, kukkia Lituanica ei enää ole niin kevyt ja lumoavan kaunis edustajat orvokit, ja Violet ihmisiä.

Yksi hienoimmista edustajista suvun violetti epäilemättä kaunis Rosemary.

Hänen lempeä, polubarhatnye vaaleanpunainen terälehdet koristeltu violetti kuvioita ja aaltoileva reunat, muistuttaa koralliriutat. Silmut ovat itse hyvin rehevä ja elinvoimainen, violetti kukkii voi heittää kukkia 5-6, kun kaikki silmut kukkivat, violetti rosmariini yksinkertaisesti lumoaa silmän kauneudellaan ja loistoa.

Tämä lajike haluaa kohtalainen kastelua, joten älä liioittele kastelua, mutta hyvän kukinnan, kukat tulee sijoittaa valoisassa huoneessa.

Yksi herkkä lajikkeiden orvokit, se on erittäin arvostettu keräilijöiden sillä se on lumivalkoinen kukat, orvokit tämän harvinaisuus. Tämä lajike ei ole turhaa nimeltään "kimppu" suuri valkoinen violetti kukat, jotka toimisivat hieno koristelu tahansa morsian. Kukinto tämmöinen muistuttavat tähdet, kukinta upeasti ja on kevyt miellyttävä tuoksu. Lehdet sekä kukkia, on yhtenäinen väri on tummanvihreä.

Erinomainen Amadeus koristavat tahansa kokoelma amatööri viljelijä. Kaksinkertainen kukat valkoinen keskusta Crimson terälehtiä ja valkoinen reunus ei jätä ketään kylmäksi.

Amadeus lehdet keskikokoinen vihreä väri, niin sanotusti, lajike ei nirso eikä vaadi sinulle paljon huomiota, mutta jos käsittelemään kasvia rakkautta ja huolenpitoa, sinut palkitaan rehevä kukkii viehättävä Amadeus.

Kauneus Magenta on seurausta kovan työn lahjakas kasvattaja E. Lebetskoy.

Tulos, voin kertoa teille, on yksinkertaisesti upeita. Tumma punaruskea terälehtiä kehystävät tumman vihreät lehdet näyttävät erittäin tyylikäs. Reuna kehyksiä kukinnot tuskin havaittava valkoinen reunus.

Krupnovat, reheviä kukkia fringed lajikkeet "Birth of Love" kuin pörröinen pilvi, lempeä maitomainen vaaleanpunainen väri värit antaa hellyyttä ja keveys tämän kauniin kasvi.

Violet rakastaa tällaista lämmin, aurinkoinen päivä ja ei ole kovin runsaasti kastelua. Violetti kukintoja ei kestänyt kauan, noin kaksi viikkoa, ja miellyttävä, sillä isännät ja heidän vieraansa.

Tämä lajike on tunnettu ennen kaikkea sen muuttuvan luonteen. Kasvattajat usein kutsuvat häntä kameleontti keskuudessa orvokit. Ja asia on, että määrä valkoista väriä terälehdet pienenee jokaisen kukinnan, saadaan sininen tai harmaa, ja lopulta meressä vähitellen erilaisia ​​nimeltään "Black Pearl".

Erikoisuus tässä luokassa on se, violetti Chimera - mutantti kasvi, tämä lajike ei perustu kasvattajia, hän kääntyi vahingossa tapahtuneen mutaation vuoksi on kahdenlaisia ​​orvokit. Kukat tämän lajikkeen on myös erityinen. Violetti väri voi vaihdella vaalean sinisestä syvään Crimson sävyn. Kukin terälehti on valkoinen tai violettia valoa keskilinjalla. Tämä on tarpeen erottuva merkki Chimera.

Yksi suosituimmista lajikkeista orvokkeja, ei ainoastaan ​​kasvattajille, mutta myös yksi tavallisten fanien huonekasvien. Tämä lajike on paljon kirkkaan Crimson kukinnot serenevyh sävyjä. Blossoms Paul Bunyan rehevä ja pitkä. Lehdet tämän viehättävän kukka Terry tummanvihreää. Ainoa haitta tässä luokassa - kukka kasvaa hyvin nopeasti ja vaatii usein istuttamisen.

Erilaisten violetti ihastuttavat niiden kukkii lähes ympäri vuoden. Sen kukat ovat hyvin herkkiä melkein ilman usein vaaleanpunainen väri, mutta joskus maitomainen persikka väri kukkia. Kukat itsessään eivät ole kovin suuria, mutta paljon niitä pensaassa. Darling ei nirso hoidossa, rakastaa lämmintä ja kohtalainen kosteutta. Jos haluat enemmän kukkia terälehdet valkoinen väri, sitten laittaa violetti viileämpään paikkaan.

Se on hyvin monimutkainen nimissä orvokit, ja itse asiassa se on hyvin epätavallista. Sädehtivän Crimson kukkia keltaisella sydän koristeltu tummanvihreä lehdet vaaleanpunainen leikata reunan ympäri. Tämä eksoottinen lajike tullut välttämätön koristeet ikkunalaudalla.

Ympäri maailmaa on yli 500 lajia orvokit, kyllä, kyllä, kasvattajat ovat yrittäneet. Kaikesta tästä kauneuden olemme yrittäneet valita kaikkein epätavallinen ja mielenkiintoisia lajikkeita. Jos suosikki brändi on sijoittunut listallamme, älä huoli, ja kirjoittaa se kommentteja. Kiitos huomiota.