Veden lämmitysjärjestelmä

Tyyppisistä laitteista ja kuuman veden lämmitys

Jos välität lämpöä asunnoissa on keskuslämmitys harteilla ja sähköyhtiöiltä asukkaat esikaupunkien rakennukset on ratkaistava ongelmia itse. Yleisin vesi lämmitysjärjestelmiin omakotitalojen - vettä, koska ne ovat kaikkein käytännöllisin. Ja toimintaperiaate kuuman veden lämmitysjärjestelmä on varsin yksinkertainen - rakenne on suljettu järjestelmä, joka sisältää kattila, putkisto ja jäähdytyslevyjen.

Meidän ilmasto ilman lämmitysjärjestelmien voi tehdä. Yleisin tyyppi lämmittämiseksi tilojen, jossa jäähdytysneste on vettä. Poikkeuksia ovat taloja, joissa kukaan ei ole koti talvella. Jos kylmän kauden veden lämmitysjärjestelmä ei toimi, se jäätyy.

Vesi lämmitysjärjestelmä koostuu osista, joista kukin suorittaa tietyn toiminnon:

 • primäärisen kuumennuksen ja lämmittimet;
 • putkistot;
 • paisunta-astiat, säiliöt;
 • Verenkierrossa olevan ja syöttöpumput;
 • turvallisuusyksiköt;
 • valua-Tyhjennyslaite;
 • poistoilman jäsen, ja meikit työkalut;
 • Pysähtyä ja säätöventtiilit.

Vesi lämmityslaite on dual-virtauksen tai liikkeeseen, ja niissä on kaksi putkistot. Yksi niistä - tarjonnan hänen jäähdytysnesteen tulee lämmittimen ja luovuttaa lämpöä. Toinen - käänteinen siihen jäähdytysneste palautetaan lämmityslaite.

Kuten veden lämmitys osia käytetään veden musta teräsputki, jonka halkaisija on 50 mm, sähköisesti ja saumattomien putkien, joiden halkaisija on yli 50 mm. Lämmitysjärjestelmiin käytetään putkia, jotka voi toimia keskitason lämpötilassa 250 ° C ja ylipaine korkeintaan 1,6 MPa.

Maku kaasu putki Metal seuraa koko, joka on merkitty mm. Saumattomien teräs ja sähköinen määriteltyjen tuotteiden seinämän paksuus ja ulkohalkaisija.

Asennus putken vesilämmitysjärjestelmän omakotitalojen

Asennus kaasuputket koti veden lämmitys suoritetaan kierreliitäntöihin tai hitsaamalla. Luomalla rakenteita, ne kiinnittyvät kiristimet ja terässankoja ja sijoitetaan niitä risteyksiä seinien ja lattioiden erityisissä hihat. Paidat, kytketään hämähäkki ja toinen liitososa kaasuputkien valmistetaan valuraudasta tai teräksestä. Saumaton ja sähköisesti yhdistetty asennus hitsaamalla tasainen laipat. Yhdiste on valmistettu käyttäen pinnoitteilla. Ruuvaamalla ja sovellettu nauha FUM johto on päällystetty silikonilla tai vaseliini, ja pitkän kuitupellavan Belisle, lyijyhilse ja punainen johto. Laippaliitosten ovat käytettyjen paronitovye tiiviste, tekninen kumilevy ja tiiviste tai asbestia aluksella.

Putket ja liittimet voidaan asentaa huoneeseen kahdella tavalla: avoin ja piilotettu. Kun tehdyn avoimen putken käytetään vastukset ja huomioon laskettaessa alueella lämmittimet. Piilotettu tiiviste tehdään erityiset kanavat, furrows kaivoksissa. Putket täytetään liuoksella, joka viimeistely tai sulkeminen PEITELEVYT.

Sopivan johdotus, vesi lämmitysjärjestelmiin on tärkeä tehtävä, että talon rakentamiseen.

Seuraavat johdotukset järjestelmää käytetään useimmiten:

 • luonnollinen tai pakotettu (pumppauksen) liikkeeseen jäähdytysnesteen;
 • kaksi-putki, single-putki, säteily tai "Leningrad" järjestelmään.

Luonnon ja pakkokiertokeitin

Pienelle talon sopiva veden lämmitysjärjestelmä luonnon kiertoon. Perusperiaate Tämän järjestelmän on seuraava: jäähdytysnesteen (vesi) siirtyy pois lämpöpattereihin ja takaisin vaikutuksen alaisena hydrostaattinen paine, joka syntyy, koska ero tiheys jäähdytettiin lämmön väliaineeseen ja lämmitetty.

Lämmitetty kattilaveteen helpottuu, joten kiivetä pääkanavan. Häneltä jakamiseksi nukkuville se saapuu lämmityslaitteiden. Ajon putkien läpi vähitellen jäähtyy ja raskaampaa. Sitten jäähdytysveden alkaa liikkua alaspäin nousuputkien ja koko palautusjäähdyttäen paluulinjan, jäähdytysaineen palautetaan kattilan, jossa siirtymä lämmitettyä vettä.

Koska vesi on jatkuvasti jäähdytetään, prosessi luonnollisen kierron tapahtuu jatkuvasti. Järjestelmästä, mikä aiheutuu ero veden lämpötila, ns kiertävä paine. Raja kuuman veden järjestelmässä ei saa ylittää +95 ° C: ssa, ja jäähdytettiin - +70 ° C: ssa Estää liiallisen jäähdytyksen veden ja vähentää painetta, tärkein nousuputken kansi eristys. Toinen toimenpide, joka vaikuttaa paine - tämä on korkeus lämmittimen yläpuolelle kattilan. Edellä laite sijaitsee, sitä suurempi paine tarvitaan kierrättämällä sitä. Optimaalinen etäisyys säteilijän ja keskellä alakerrassa kattilan tulisi olla 3 m.

Lämmitysjärjestelmät luonnon kierron jäähdytysnesteen ovat ylempi ja alempi johdotus.

Valitettavasti luonnollinen kierto järjestelmä on epätäydellinen:

 • Tarvittavat laitteet halkaisijaltaan suurten putkien, mikä lisää materiaalien kulutus ja korkeat kustannukset asennus;
 • Se vaatii paljon polttoaineen kulutusta;
 • Se tarvitsee paljon aikaa, jotta tällainen järjestelmä;
 • lämmittämättömissä huoneissa järjestelmä saattaa jäätyä;
 • halkaisijaltaan suurten nykyisten putket näkyvät unaesthetic.

Yleisimmin käytetty lämmitysjärjestelmä pakotetaan jäähdytysnesteen. Tässä järjestelmässä, esteetön liikkuminen varmistetaan käyttämällä Nestekierron pumppu, joka on liitetty paluulinjaan. Vesi piiri kiertopumppu liikkuu johtuen paine-ero eteenpäin ja taaksepäin liikkeen. Tällaiset lämmitysjärjestelmät ovat käteviä käyttää monikerroksisia asunnot. Sujuvan toiminnan järjestelmän tarvitsevat jatkuvaa sähköä.

Edut tämän järjestelmän:

 • kovassa helteessä;
 • pieni menetys jäähdytysaineen haihtumisen kautta;
 • kyky käyttää halkaisijaltaan pieniä putkia;
 • kyky säätää ilman lämpötilan huoneessa, sekä kapasiteetin koko järjestelmän.

Kaksiputkijärjestelmä vesilämmitysjärjestelmän omakotitalojen

Kaksiputkijärjestelmä veden lämmitysjärjestelmä talon sinetöidä johdot katon alle, ja paluuputki - alle lämmittimet. Vettä syötetään syöttöputkeen siitä kulkee lämmityslaitteen ja olla poistoputkeen.

Paremman vesikierto paineen lämmitysjärjestelmässä tämäntyyppisen on suositeltavaa olla kattilan alla kuumennuslaitteista - kellarissa. Jos tämä ei ole mahdollista, vesikierron lisääntyy johtuen sen jäähdytysputket, jotka sijaitsevat yläpuolella kattilan. Tästä lämmitysputket toteutetaan avoimessa huoneissa. Eristys alttiina vain tärkeimmät uninen. Kattilan tuotetaan kodinhoitohuone sisäänkäynnin läheisyydessä ja tiloissa. Tulo- ja poistoputket paremman veden kulku olisi viisto.

Lämmitysjärjestelmässä käyttäen alkuainetta, kuten paisuntasäiliö - astia, jonka kapasiteetti on 40-50 litraa. Paisuntasäiliö on asennettu joko ullakolla tai lämmitetyssä tilassa. Tämän vesi syötetään veden tai kaadetaan käsin. Estämään veden täynnä amme kaatunut ylivuotoputki, ja se ohjaa ylimääräinen neste pääsee valumaan.

Järjestelmä vaakasuora veden lämmitysjärjestelmä: 1 - laajeneminen; 2- lämmittimet; 3 - venttiilit; 4 - tahti ovi; 5 - veden purkautumista järjestelmästä; 6 - Kattilan.

vaakasuora kuuma vesi lämmitysjärjestelmä voidaan käyttää kodin lämmitys. Tässä järjestelmässä paisuntasäiliö sijaitsee välittömästi edellä kattilan. Vaakasuora lämmitysjärjestelmä tehokkaasti soveltaa lasitus tilaa kehän ympäri. Vesi tulee kattilasta lämpöputken. Neste kulkee kaikki laitteet ja takaisin kattilaan. Lisäävän veressä kiertävän paine, lämmityslaitteita on korkeampi, venttiilit asennetaan kahden putken lämmitysjärjestelmä.

Yhden putken vesilämmitysjärjestelmän omakotitalojen

Rakentaminen kaksikerroksinen talo kaksiputkijärjestelmässä veden lämmitysjärjestelmä ei ole mitään järkeä. Toisessa kerroksessa on aina lämpimämpi kuin ensimmäinen, koska siellä on suuremmat liikkeessä painetta. Se on tarkoituksenmukaista käyttää yhden putki veden lämmitysjärjestelmä, joka tarjoaa samat kiertävän painetta kuumennus laitteista ensimmäisessä ja toisessa kerroksessa. Tämä järjestelmä vaatii vähemmän kulutusta putkien ja työvoimakustannusten niiden asennusta. Putki järjestelmä toimii seuraavasti: lämmönsiirtoaine kuumennetaan ennalta määrättyyn lämpötilaan, ja päästää peräkkäisessä järjestyksessä läpi kaikki patterit ja lämmityslaitteita, jossa jokainen osa lämmöstä. Rakentaa tämä järjestelmä on helpoin, ja se ottaa pienemmän määrän materiaalia kuin järjestelyssä kahden putkijärjestelmän.

Mutta järjestelmää on sen haittoja: kunkin lämpöä lämmityslaite ei voi säätää. Lisäksi, koska etäisyys kattilan lämmönsiirtonesteen jäähtyy ja näin ollen antaa vähemmän lämpöä.

Säteittäinen ja "Leningrad" vesi lämmityspiiri

Pösäteilyjärjestelmä eroaa muista vesihuolto patterit. Kukin lämmityslaite jatkaa kaksi putkea eteen- ja taaksepäin veden virtausta. Tällaisia ​​putkia ei ole yhteyksiä, mutta niiden pituus on paljon suurempi kuin kaksi putkistossa. Ray järjestelmä vaatii tasapainottamista ennen käyttöä.

"Leningrad" järjestelmä auttaa säätelemään lämmöntuottoa kunkin säteilijän ja käytetään putkijärjestelmä. Akku varustettu eristysventtiilit ja ohittaa ohitus (Bypass putki pienempiä). Tässä tapauksessa, lämmönsiirtoneste kiertää silmukan kautta, vaikka hanat akut ovat täysin kiinni.

Veden lämmitys omakotitalossa omin käsin

veden lämmitys ovat useimmiten käytetään lämmitykseen omakotitalojen. Niille on ominaista yksinkertaisuus, vertaileva edullisia ja korkea hyötysuhde. Jos on olemassa suora kädet ja kokemusta työkalujen, mikään ei estä lämmitysjärjestelmä luoda omia. Avulla tämän tarkastelun opit tekemään veden lämmitykseen omakotitalojen omin käsin, jota esittää järjestelmää havainnollistavia esimerkkejä.

Olemme myös kertoa:

 • Sen tärkeimmät lajikkeet kuumaa vettä lämmitysjärjestelmiin;
 • Tietoja käytetyistä materiaaleista ja lämmön nielujen
 • Käytössä Nestekierron järjestelmissä;
 • Keinoista asennus putkien ja jäähdyttimet;
 • Valinnasta lämmityskattiloiden.

Luettuaan tarkastelun voit tehdä johtopäätöksiä ja luoda tehokas vesilämmitysjärjestelmän omakotitalojen omin käsin.

Tyypit veden lämmitysjärjestelmä yksityiskodissa

On olemassa useita erilaisia ​​veden lämmitys yksityiskoteihin. Täällä me tarkoitamme tavallinen lämmitysjärjestelmän avulla patterit, lattialämmitys ja jalkalista lämmitys. Yksittäiset lajit voidaan yhdistää toistensa kanssa, mikä mahdollistaa tehokkaan lämmityksen. Esimerkiksi makuuhuoneet ja olohuonetta on asennettu tavanomaisten lämpöpatterit, sekä kylpyhuone ja wc usein noudattaen lattialämmitys - täydellinen ratkaisu niille, jotka eivät voi seistä kylmässä ja ei pidä kylmää laatta. Katsotaanpa yksilön lämmitys tyypit ja niiden edut.

Jäähdytin lämmitysjärjestelmät ovat ajattomia klassikoita. Heidän työnsä on siirtää lämpöä jäähdytysnesteen läpi jäähdyttimen asennettu tiloihin. Tällaiset lämmitysjärjestelmät asennetaan valtaosa rakennuksista eri tarkoituksiin - asuin-, teollisuus-, hallinnon, talouden, ja monet muut. Niitä on suhteellisen helppo asentaa - tarpeeksi venyttää putkeen ja kytketty jäähdyttimet häntä.

Aiemmin veden lämmitys omakotitalon säädetty asennuksen vieviä valurautainen lämpöpatterit. Ajan mittaan ne korvattiin kevyempi ja ohuempi teräs patterit valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Myöhemmin tuli ilmi alumiini lämpöpatterit - ne ovat helppoja, halpoja ja kestävyyttä. Yksityisen koti on täydellinen akku.

Tärkein etu jäähdyttimen on, että ne eivät tarvitse täyttää tehdyn betonilaatan. Koko asennus pelkistetään asennus kattilan ja patterit kanssa niiden myöhempää yhteys. Lämpöpatterit tarjoavat tehokkaan sisätilojen lämmitystä ja eivät riko sisustus, varsinkin kun ne toimivat nykyaikaisen multi-osassa alumiini akku.

Vesi lattialämmitys järjestelmä yksityinen koti voi toimia erillisessä tilassa sekä toissijainen. Itsenäisessä tilassa, että on tarpeen antaa putkia lämpöpatterit katoaa, ja kaikki lämpöä luovuttava lattiat. Tällä tällaisissa kerroksissa voidaan turvallisesti soittaa lapsia, heidän ei myy eikä proskvozilo. Olet jatkuvasti saada jänistää? Sitten varmasti pitävän aina lattialämmitys. Avustavassa tilassa, ne toimivat täydennyksenä patteri-.

Lattialämmitys järjestelmät ovat hyviä keittiöön, kylpyhuoneeseen ja wc, jossa lattia on yleensä aina kylmä laatat. Munivat auttaa tekemään lattiat lämmintä ja mukavaa. Esimerkiksi kylpyhuoneessa sinun ei tarvitse tulla paljain jaloin kylmällä laatta. Sama koskee wc. Jos keittiö on laattalattia, rohkeasti Lay Lattialämmitysjärjestelmän täällä. Toinen paikka, jossa lämmin lattia lohduttaa ominaisuus on makuuhuone - sopivat, hieman miellyttävä päästä pois alta lämmin huopia ja tulla hänen kantapäät kylmällä lattialla.

Moderni lämmitysjärjestelmät, jotka perustuvat klassisiin alumiini lämpöpatterit, tunnettu siitä, että lämpöä niistä jaetaan vain ylöspäin - luonnollisen konvektion. Seurauksena kaikki lämmin ilma nousee, ja sen tilalle tulee kylmää ilmaa. Ei ole mitään yllättävää, että kotitaloudet ovat alkaneet saada jänistää. Ainoa etu on se, ettei kylmää ikkunasta, kun hän on kuljettaa pois konvektion katosta. Mutta mitä tehdä lämmityksen? Älä laske jäähdyttimet eniten seksiä?

Way out tullut jalkalistat lämmitysjärjestelmä. Se käyttää pienikokoisia lämpöpatterit, messinkiä tai alumiinia. jäähdytysnesteen syöttö on kautta pienen halkaisijan muoviputkia. Järjestelmä täydentää nosturit, ilma Purger venttiili ja muut tarvittavat lisälaitteet.

Kaikki tämä on pakattu erityiseen muovi sokkeli - ilma pääsee lämmitetty ja lämmittää tässä ovat seinän yläosasta. Viereisessä huoneessa lämmittää infrapunasäteilyn lämmitetty seinät ja lattiat. Luonnoksia puhaltaa lattialle, lämmitetty huoneet eivät ole saatavilla. On kuumia paitsi seinät, mutta myös itse kerrosten, jolloin huoneen lämmin ja mukava.

veden lämmitys yksityiskodeissa

Olemme jo keskustelleet päätyyppiä veden lämmitykseen. Ei perustu etuja ja haittoja kuvatut järjestelmät, voimme päätellä, että paras on asentaa lämpöpatterijärjestelmät ja lattialämmitys (lisänä vessaan, wc ja keittiö). Nyt meidän täytyy puhua asennus- ja kytkentäkaaviot. Ensin katsomme etuja ja haittoja lämmitysjärjestelmien luonnon ja pakkokierto.

Menetelmiä luonnollisia kiertoon

Suunnittelu ja asennus lämmitys luonnon kierto älä unohda kaltevuus putkien, tämä on tärkeää.

Käyttö lämmitysjärjestelmien luonnon kiertoon vain oikeutettua silloin, kun se on tarpeellista lämmittää omakotitalon pienikokoisia. Kuumennusväliaine tällaisissa järjestelmissä siirtyy painovoiman ansiosta ja fysiikan lakeja, jonka mukaan kuumennettu väliaine aina liikkuu ylöspäin. Kun kattilan, vesi kuumennetaan menee ylös alas putken kauimpana jäähdytin. Se myös vastustettu muiden patterit. Jäähdytettiin, vesi menee alas paluuputkeen ja alas kattilan.

Huomatkaa että asennus lämmitys luonnon kierto tarkoittaa pakollista luominen bias - kustannuksella jäähdytysnesteen virtaus helpottuu. Maksimipituus vaakasuuntainen osa ei saa olla yli 30 metriä (olettaen, että etäisyys kattilan viimeiseen jäähdytin).

Edut menetelmiä luonnollisia jäähdytysnesteen - edullisia, ei tarvitse ostaa lisälaitteita, lähes täydellinen hiljainen. Että haittoja eristää tarvetta luoda suorempaa reittiä kuin mahdollista (jäähdytysaineen paine putkessa on hyvin pieni), tarvetta ostaa suuri halkaisija putken ja rajoitetussa määrin koko lämmitysjärjestelmä.

pakotetun kierrätysjärjestelmä

Suurin ero lämmitys pakotetun kierron järjestelmiä, joissa luonnollisen kierron - on läsnä pumpun, jonka vuoksi bias voi unohtaa putket.

Kaavio veden lämmitys omakotitalojen pumppu vaikeampaa. Täällä lisäksi akkuja, asettaa erityinen pumppu, joka käyttää jäähdytysneste koko järjestelmässä. Paine järjestelmässä kasvaa, mikä tarkoittaa sitä, että:

 • Voimme luoda useita mutkia;
 • Lämpö suuria taloja (useita kerroksia);
 • Pieniläpimittaisen letku.

Usein nämä veden lämmitys tehdään suljettu, poistaa sisäänpääsyn happea jäähdytysneste - se aiheuttaa korroosiota metallisen elementtejä. Lisäksi on mahdollista poistaa tarvetta asentaa paisuntasäiliö korkeimpaan kohtaan. Siellä käytetään tyypiltään suljettua paisuntasäiliömallit minkä lisäksi koottu ilman Purger venttiili ja venttiilit.

Olemme jo keskustelleet edut kuuman veden lämmitysjärjestelmien kanssa pakkokierto. Mutta on haittoja - on tarve ostaa lisää laitteita, mikä lisää kustannuksia työtä. Mutta on mahdollista säästää materiaaleja ja ostaa edullisia muoviputkia. Suosittelemme käyttämään näitä järjestelmiä, koska ne ovat luotettavia ja tehokkaiksi talojen lattialämmitys tahansa arkkitehtuurin.

Asennusvaihtoehdot vesi lämmitysjärjestelmiin

Putki lämpö käytetään usein omakotitalojen pienille alueille, laajoille alueille suositella katseensa kahden putkijärjestelmien.

Miten parhaiten luoda putket ja kytke patterit? Jos sinulla on pieni talo, vain 2-3 huonetta, voit säästää hieman materiaalista ja antaa putkistojen. Täällä jäähdytysneste kulkee peräkkäin kaikki patterit, se saavuttaa viimeisen akun palaa kattilan paluujohtoon. Tällaisen vuori käytetään yhdistämään alemman paneelit. Haitta on puute lämpenee kaukaisin huonetta lämmöntuottoa säteilijöiden vähentää jäähdytysaineen lämpötilaa.

Kaksiputkijärjestelmä järjestelmät ovat kehittyneempiä. Niissä kaukaisin jäähdyttimen noudattaen-osainen putki, josta mutkia on tehty väli- jäähdyttimet. Jälkeen käydään läpi jäähdyttimen, jäähdytysnesteen lähetetään paluuputkeen. Tämä järjestelmä mahdollistaa tasaisen lämmityksen kaikissa huoneissa, mutta sen tärkein haitta on lisääntynyt monimutkaisuus asennuksen.

kattilat vaihtoehtoja yksityiskoteihin

Miten valita vedenkeitin lämmitykseen omakotitalojen? Kattilat ovat yhden piirin ja hengen-piiri, seinä ja lattia. Ne poikkeavat toisistaan ​​myös tyypin polttoaineen neste, kaasu, sähkö ja kiinteän polttoaineen. Kumpi on parempi?

Puuhella lämmitykseen on erittäin houkutteleva, mutta se vaatii huomiota säilyttää talon lämpötilaa.

veden lämmitykseen uunin omakotitalossa ilman kaasutus harvoin - ne kiinnittää huomiota niihin, jotka haluavat antaa oman asunnon yksinoikeus. Tämän seurauksena valo näyttää kiinteältä uunin mukaisesti rakennettu periaatteen takka ja kiinteää polttoainetta käyttävien. Säilyttääkseen tietyn lämpötilan kotitaloudessa huoneissa on jatkuvasti pop uuniin polttopuuta, mutta tämä on oma viehätyksensä - voit nauttia romanttisen illan edessä räiskyvät puuta.

Vuonna negazifitsirovannyh kodeissa usein asennettu sähkökattiloissa ja nestettä. Ensimmäisessä tapauksessa, asiakkaat odottavat valtava energiakustannuksia, kun taas toisessa tapauksessa ne jatkaa ikuista tuoksu diesel- tai lämmitysöljyä. Mutta polttaa nestemäisten polttoaineiden kaikki nämä edullisempi kuin käyttö sähkökattiloiden.

Ulkoilu voidaan käyttää pakko vedenkiertojärjestelmän ja luonnon. Wall käytetään vain järjestelmissä pakkokierto.

Kaasutetaan lämmitykseen koteihin käytetään lattia- ja seinälle kattilat. Ulkoilu tarkoitettu käytettäväksi järjestelmissä, joissa luonnon kiertoon ja pakkokierto joissa on ulkoinen kiertopumput. Niillä on edullinen, mutta ei voi ylpeillä hyvä suorituskyky - he usein ammuttu "ilmapiiri".

Mitä seinälle kattilat, ne on suunniteltu käytettäväksi vesi lämmitysjärjestelmiin kanssa pakkokierto. Tällaisissa kattiloissa on usein valmistettu kahdesta silmukan, jonka avulla ei ainoastaan ​​lämmittää tilaa, mutta myös valmistaa kuumaa vettä. Nämä rakenteet on sisäänrakennettu sitominen - on paisuntasäiliö ja kiertovesipumppu.

Kaasutetaan käytettäväksi kodeissa, suosittelemme käyttöä seinälle kattilat, tai yöpyä yhdessä lattialämmityksen kattila yhdessä vedenlämmitin epäsuoran lämmityksen (taloudellisin ja luotettava vaihtoehto). Lämmittämään koteja ilman kaasua on paras vaihtoehto kiinteille ja nestemäisille kattilat. Myös sallittua luomisen varustettujen lämmitysjärjestelmien toimivat nestekaasulla.

Tyypit veden lämmitys kodeissa

Aiemmissa artikkeleita me kirjoitimme miten valita patterilämmitystaloudessa, miten rakentaa veteen lattialämmitys ja omat omassa asunnossa tai talossa. Kaikki tämä on osa veden lämmitysjärjestelmä.

Järjestelmä on jaettu kahteen tyyppiin, tämä lämmitysjärjestelmä luonnon kierto, joka on usein kutsutaan painovoiman ja lämmityksen kiertovesipumppu.

Valita, kuuman veden lämmitysjärjestelmä sopii paremmin kotiin, sinun täytyy tietää heidän perustavanlaatuisia eroja.

Lämmitysjärjestelmän luonnon kiertoon

Se toimii kiitos fysiikan lakeja, vaan lain vetovoima tai vakavuutta maasta, niin se on usein kutsuttu painovoiman.

On tunnettua, että vettä kuumennettaessa muuttuu vähemmän tiheä ts kevyempi, niin se nousee. Heti kun hän luovuttaa lämpöä, sen tiheys kasvaa joka se pahenee ja alkaa ajaa alas.

Siksi vesi luonnollisesti alkaa kiertää jatkuvasti.

Veden lämmitys toiminut kunnolla, on tärkeää varmistaa hyvä veden virtausta järjestelmässä.

Mitä se tekee?

Jos vesi on vain seisoo putkissa tai se ei ole tarpeeksi nopea, niin lämmittää talon se on yksinkertaisesti mahdotonta. Paristot ovat jatkuvasti kylmä, koska se antaa lämpöä huoneeseen, he eivät tee kuumaa vettä.

Estää tällaisia ​​ilmiöitä, on tärkeää asianmukaisesti valita putkien halkaisija, niiden vaakasuoraan ja pystysuoraan. Tyypillisesti haluttu halkaisija riippuu kattilan ja on määritelty tiedot.

Käytön aikana kattilan, on tärkeää, että se ei ylikuumene eli kiehuvaa vettä ei tapahtunut, koska se väistämättä johtaa lisääntyneeseen paine järjestelmässä vuoksi, mitä voi tapahtua läpimurto putkia tai tuhoutuminen kattilan. Näin vältetään paisuntasäiliö, joita käsitellään seuraavassa.

Asentamalla veden lämmitysjärjestelmä alkaa valinnan paikkaan, jossa se on kattilassa. Lämmitysjärjestelmän luonnon kiertoon, se on alin kohta.

Kattila on ruokinta nousuputken, joka on sijoitettu niin korkealle kuin mahdollista. Yleensä hänen tehdas ullakoilla. Tämä ehto on tarpeen varmistaa kiertonopeutta ja halutun paineen.

Lopussa tarjonnan nousuputken asennettu paisunta-astian auki. Käytettäessä suljettua-tyyppinen säiliö tässä vaiheessa asetettu tuuletusaukkoa, ja säiliö itse on lisätty paluuputkeen, lähellä kattilan.

Kun kaikki tämä on tehty, kiinnitä johdot alla patterit.

Yksi tärkeimmistä työolot Luonnollisen kierron järjestelmä, Se on paikka lämmittimien yläpuolella kattilan. Mitä korkeampi ne ovat, sitä nopeammin jäähdytysnesteen nykyisen järjestelmän.

Jotta tällainen lämmitys putki voidaan käyttää eri materiaaleista: polypropyleeni, muovi, kupari, rauta, jne. Kun käyttö polypropeeni ja metalliputkia, on tarpeen kiinnittää huomiota lämpimäksi niin kuumentamalla vesi Järjestelmä voi soittaa lämpötila 95 0 C.

Valmistajat suosittelevat käyttämään putkia nykyaikaisten polymeerimateriaalien, koska vastus nykyisen lämmön väliaineen (veden) on huomattavasti alhaisempi kuin metalli, ja näin ollen nopeutta vesikierron ja parempi.

Tärkeää. Halkaisija putket ja tulevat ulos kattilasta tulee olla sama. Halkaisija muutos on mahdotonta, koska kattilanvalmistajan teki Suoritusarvolaskelmat perustuu tiettyyn putken halkaisija.

Koska tämä vesi lämmitysjärjestelmä toimii kustannuksella veden luonnollinen virtaus, on tarpeen virtausvastus oli minimaalinen vaikutus veden. Siksi asettaa suuri halkaisija putki, lämpöpatterit, jossa on suuri poikkileikkaus kanavia.

Kaikki tämä näyttää kiusallinen ajoittain. Vailla tällaista haittaa veden lämmitysjärjestelmän pakotetun kierron.

Veden lämmitysjärjestelmä pakkokierrätys

Kuten tiedätte, että normaalia toimintaa lämmitysjärjestelmän tarvittavat vedenkierto (jäähdytysneste) putkien läpi. Jos gravitaatio järjestelmässä kaikki johtuu vetovoimia, pakkokierron järjestelmissä tämä toiminto on määritetty pumpun, joka aiheuttaa veden kiertämään.

Pääsääntöisesti nämä ovat pieniä konepumppua noin 100 wattia. Kiitos heille, voit hallita nopeutta vesihuollon, joten se enemmän tai vähemmän. Tämä mahdollistaa lämpötilan patterit.

Tehokkuus veden lämmitysjärjestelmä pakotetun kierron edellä, kuin luontevaa, että säästää polttoainetta.

halkaisijaltaan pienempi putki käytetään sellaisia ​​järjestelmiä kuin voittamiseksi virtausvastus auttaa pumppua.

Käyttäen putkia on pienempi halkaisija ja suuri kattilan hyötysuhde on merkittävästi pienemmät asennuskustannukset ja lämmityksen kanssa pakotetun kierron.

On olemassa muutamia eroja vesi lämmitysjärjestelmiin kanssa pakkokierron luonnollisesta.

 1. Saatavuus pumpun, joka asettaa takana syöttöputken
 2. Tällaisessa järjestelmässä, kattilan ja patterit voidaan sijoittaa samalle tasolle.
 3. Pienemmät putkien. Riittää putket ¾ tuumaa.

Yhdistetyt veden lämmitysjärjestelmä

On niin kutsuttu yhdistetty veden lämmitysjärjestelmä. Sen ytimessä on järjestelmä, jossa luonnollinen kierto, paluujohtoon, joka pumppu on asennettu.

Pumppu on asennettu ylimääräinen ohitus putkiosa. Se sisältää myös sulku- palloventtiilit ja sulkuventtiili.

Se toimii seuraavasti. Niin kauan kuin on olemassa sähköä ja kiertovesipumppu ja lämmitys toimii järjestelmän pakkokierrätys heti on sähkökatko, sulkuventtiili avautuu ja se muuttuu painovoima.

Tällainen järjestelmä käytetään usein kodeissa, joissa he haluavat modernisoida vanhan veden lämmitysjärjestelmä luonnon veden virtaus, sen tehokkuuden lisäämiseksi, jossa on sähkökatkoksia.

Tällöin pumppu nostaa nopeus veden putkissa, joten lämmitys talon tehostuu.

Avoimen ja suljetun lämmitysjärjestelmä. paisuntasäiliö

Paisuntasäiliö on kahta tyyppiä: avoin ja suljettu, jota kutsutaan myös kalvo.

Tapauksessa tyypiltään avoin paisuntasäiliö, veden lämmitys järjestelmää kutsutaan auki, ja jos me valita kalvo säiliö, vastaavasti, suljettu.

Molemmat säiliöt voidaan asentaa, kuten painovoiman veden lämmitykseen sekä lämmitysjärjestelmissä kanssa pakkokierto.

Paisuntasäiliö avoin tyyppi asennettu korkein kohta lämmitysjärjestelmän. Suurin haitta on se, että happi läpi tulee lämmitysjärjestelmä, joka aiheuttaa korroosiota joidenkin metallien. Valurauta kattilat, kuten korroosio ei ole kauhea. Siinä tapauksessa, jos olet asentanut teräs lämmityskattila, paisuntasäiliö on suljettava tai kalvo tyyppiä.

Kalvopaisuntasäiliö monimutkaisempi laite kuin auki. Se on asennettu aina toimitetaan painemittari ja varoventtiili takana pääputken.

Kun asennat Kalvosäiliö, järjestelmä on suljettu. Ilmaan vahingossa kiinni jäähdytysneste poistetaan ulkopuolelle, yläosassa järjestelmän antaa sille ilmanpoistaja.

Tähän kysymykseen ei tietenkään voi. Kukin lämmitysjärjestelmä on etunsa.

Pumppaus järjestelmä on mukavampaa. On mahdollista automatisoida, säätää lämpötilaa jokaisessa huoneessa, vaikka se riippuu sähköä.

Järjestelmä luonnon kiertoon ei voida automatisoida. On inertimpi se ei tarvitse sähköä. Se sopii hyvin esikaupunkien maa taloja joissa sähköä katkeaa ajoittain tai ei lainkaan.

Miten määritellä tehokkuuden lämmitysjärjestelmän

Toivottavasti kaikki vivahteet ja toimintaperiaate eri malleja olet ymmärtänyt. Ehkä jopa, olet koukussa. Nyt on aika ymmärtää, toimii oikein veden lämmitysjärjestelmä. Siksi johtopäätös, suosittelemme katsomaan lyhyt video aiheesta, jossa asia on esitetty kokonaisuudessaan.