Värilämpötila LED-lamppuja

Mitä värilämpötila LED-lamput

Hei rakkaat ystävät! Kun kaikki tervetulleita päällä "Sähköasentajat talossa." Viime vuosina kysyntä LED tuotteiden kasvaa jatkuvasti. Innovatiivisten valonlähteitä käytetään eri talouden aloilla.

LED-valot ovat varustettu uusia autoja, korostaa rakennuksen, yritys- ja ulkovalomainosta. Niitä käytetään projektoreita, katujen ja toimistojen valaistus, samoin kuin monet muut keksinnöt ihmisen.

käsite värilämpötila on LED-lamput ei edes tarkoita lämmön määrä antaa pois ne, ja on täysin erilainen merkitys. Tämä - näköhavainnon vaikutuksen valonlähteen ihmissilmällä. Lähestyttäessä värin spektrin auringon valo (keltainen) määrittää "lämpö" kunkin valaisimen.

Voit myös aiheuttaa yhdessä kynttilän liekki, ja saat heti ymmärtää, miten tämä ilmiö on kuvattu. Sen sijaan, sininen värisävy valon liittyy samea taivas, luminen yövalo. Tämä valo saa meidät kylmä, kalpea kuvia. Mutta on erityistä tieteellistä selitystä.

Kun kuumentamalla metallikappaleiden, se näkyy ominaisuus hehkua. Ensinnäkin värivalikoima on punainen. Lisäämällä alueella värilämpötilan alkaa vähitellen siirtyä keltainen, valkoinen, kirkkaan sininen ja violetti.

Kukin väri vastaa metallin hehku lämpötila-alueella, joka mahdollistaa kuvaamaan ilmiötä tunnetuilla fysikaalisia suureita. Tämä auttaa karakterisoida värilämpötila ei vahingossa määrää, mutta tietyn ajan lämmityksen tuottamiseksi haluttu väri spektri.

Spektri luminesenssi väri LED kiteitä hieman erilainen. Hän eroaa mahdolliset värit metallin hehku johtuen eri menetelmää niiden alkuperästä. Mutta kokonaiskonsepti on sama: saada Chosen varjossa vaatii tietyn värilämpötila. On syytä huomata, että tämä luku ei ole mitään tekemistä sen kanssa lämmön määrä tuottaman valaisimet.

Haluan toistaa, jota ei pidä sekoittaa värilämpötila ja fyysinen lämpötila (lämpö), joka yksilöi lamppu, ne ovat erilaisia ​​indikaattoreita.

Laajuus värilämpötila LED-lamppujen

Tänään kotimarkkinoilla tarjoaa laajan valikoiman valonlähteet LED kiteitä. ne kaikki toimivat eri lämpötila-alueilla. Ne valitaan yleensä riippuen asennuspaikka, koska jokainen valaisin luo oman, persoonallisen ilmeen. Samassa huoneessa voidaan merkittävästi muuttaa, muuttamalla se vain valon väriä.

Optimaaliseen käyttöön kunkin LED valonlähde olisi määriteltävä etukäteen, mitä väriä olet mukavin. Käsite värilämpötila ei ole erityisesti liittyy LED-lamppuja, ja se ei voi sitoutua tiettyyn lähteeseen, se riippuu vain spektrin koostumus säteilyn valittu. Värilämpötila oli aina kussakin valo yksikkö, vain vapauttaa niiden tavallinen hehkulamppu hehku oli vain "lämmin" keltainen (emissiospektri oli standardi).

Kynnyksellä fluoresoivia ja halogeeni valonlähteet tuli käyttöön valkoinen "kylmä" kevyt. LED-valaisimet on ominaista entistä laajemman väriavaruuden minkä vuoksi riippumaton valinta optimaalinen valaistus on tullut monimutkaisemmaksi, ja kaikki sen sävyt tullut ehdoksi materiaalista puolijohde toteutetaan.

Viestintä värilämpötilan ja valaistus

Täsmällinen tieto taulukkomuodossa arvojen tämä ominaisuus auttaa ymmärtämään, mitä väriä se menee eteenpäin. Jokainen meistä on ominaista sen värinäkö, niin määrittää visuaalisen lämpöä tai viileyttä valovirran ainoastaan ​​yksiköihin epäonnistuu.

On perustuttava keskiarvoihin tuoteryhmät toimivat tietyllä spektrin ja ottaa huomioon erityiset käyttöolosuhteet (asettautumispaikan, valaistu tila, tarkoitus, jne) lopullisessa valinnassa LED-lamppuja.

Nykyisin kaikki valonlähteet perustuu luminesenssikykynsä bändi kuuluu kolmeen pääryhmään:

  1. - lämmin valkoinen valo - toimivat lämpötila-alueella 2700K ja 3200K. Niiden emittoima spektri lämmintä valkoista valoa hehku paljon samankaltainen kuin tavanomainen hehkulamppu. Lamput tällaiset värilämpötila suositellaan käytettäväksi asuinalueet.
  2. - fluoresoiva valkoinen valo (normaali valkoinen) - alueella 3500K ja 5000K. Heidän hehku on visuaalisesti liittyy aurinkoinen aamulla valossa. Tämä valovirta neutraalilla alueella, jota voidaan käyttää asuin- teknisten tilojen (eteinen, kylpyhuone, wc), toimistoissa, luokkahuoneissa, tuotantolaitokset ja niin edelleen.
  3. - viileä valkoinen valo (päivänvalo valkoinen) - alueella 5000K ja 7000K. Muistuttaa kirkkaassa päivänvalossa. Ne valaisevat sairaalan rakennus, tekniset laboratoriot, puistot, kujia, parkkipaikoilla, mainostaulut ja muut.

Näiden ominaisuuksien täysin selvää, että kun alhainen värilämpötila hallitsee punainen eikä sinistä. Kun lämpötila nousee - näyttävät vihreää ja sinistä väriä, ja punainen katoaa.

Mistä voin tietää tämän vaihtoehdon?

Pakkauksessa Jokaisen valaisimen valaistus valmistajat ilmoittavat laatuvaatimukset. Joukossa muita ominaisuuksia, kuten teho, jännite, järjestelmän taajuus, on ilmoitettava värilämpötila on LED-lamput (Tämä ei koske ainoastaan ​​LED-lamput). Tämä tärkein tekijä kannattaa ehdottomasti kiinnittää huomiota osto valaisimet.

Muuten, tämä ominaisuus näkyy ei vain pakkauksessa, vaan myös lampun itse. Tässä on yksi esimerkki, LED-lamppu 7 watin 4000K lämpötila. Asensin sen taloni, keittiössä, paistaa miellyttävä päivänvalon.

Ja tässä on toinen esimerkki symbolien LED valokeilassa kipsilevykattoihin, lämpötila 2800 Kelvin. Lamput, jonka värilämpötila valon lämmintä valoa samankaltainen kuin hehkulamppu ja on asennettu nukkuva tilaa yhden objekteista.

Ohjeellisen asiakirjan SP 52.13330.2011 "Luonto- ja keinotekoinen valaistus" suosittelee käyttämään erilaisia ​​säteilylähteitä, riippuen niiden tyypistä, valmiuksien ja valovirran ominaisuudet. asuintilojen säädetty varustaa pieni ja matalan lämpötilan "lämmin" kevyt laitteita, ja nonresidential asentaa suurempi lampun normaalin "valkoinen" valoa.

On osoitettu, että valkoinen valo on optimaalinen työprosessin, koska se sisältää osan sinisen spektrin on suotuisia vaikutuksia ihmisen, auttaa häntä keskittyä kiihdyttää reaktiota ja työmenetelmiä kehon. Hyvä säteilylähteet on valittu 3500K ja 5600K, valkoinen tai neutraali valo, hieman sinertävä sävy. Tämä kattavuus tarjoaa mahdollisuuden tehostaa maksimiin merkkiin.

Sopivat sekä fluoresoiva ja LED-valaistus, vaikka viime huomattavia energiasäästöjä.

Päinvastoin, suuri virhe on asentaa paikkaan lamput viileä valkoinen valo vaihteluväli lähellä 6500K. Tämä johtaa nopeaan väsymys työntekijöiden valituksia päänsärkyä ja jyrkkään laskuun suorituskykyä.

Huoneistoissa ja yksityiskoteihin, valkoinen valo ei suositella. Ei välttämättä asettaa samat kaikkialla lamput, parempi käyttää yksittäisiä suosituksia valaistus tällaisilla alueilla. Voit määrittää valkoisen neutraali valaisimia keittiö, kylpyhuone ja eteinen. Niiden lämpötila voi olla välillä 4000K ja 5000K.

Mutta makuuhuone ja lasten huoneet, jossa rentoutua, on suositeltavaa käyttää lämpimät värit valon spektrin. Niin paras ratkaisu on lämmin valkoinen valo 2700 K lähemmäs 3200. Se poistaa päivittäin jännitteet, luo mukavuutta ja anna rentoutua.

Kätevä ja tehokas käyttää normaalia valkoista valoa lukutilassa ja työalue sekä valaisemaan peilit ennen sovelletun meikkiä. Tällä tavoin voit saavuttaa mahdollisimman väriä kontrastia ja tilat työnkulun.

Työpöytä lapsi paremmat valmiudet lamppu lämpötila 3200-3500K. Se ei luo väsymystä silmiä, ja läheisyys valkoinen taajuuksien tulevat yhteen ja virittäytyä työtä. Kaikille LED-lamput ja käyttölämpötila määritelty paketissa.

Tässä oikeastaan ​​kaikki rakkaat ystävät. Jos pidit tämän artikkelin, olisin iloinen, jos jaat sen sosiaalisia verkostoja.

Miten valita värin lämpötilan LED-lampun?

Yksi tärkeimmistä parametreista on LED-valaisin - on värilämpötila lampun, joka on LED-laitteiden vaihtelee laajalla alueella. Tämä termi viittaa lämpötilaan, jossa yksivärinen musta keho alkaa säteillä valaistusjärjestelmän alueella (vastaa valon sävyn, joka luo lamppu).

Mitä matalampi värilämpötila LED-lamput, lämpimämpi sävy sen hehkun. Esimerkiksi kynttilän liekki, luku on 1500-2000 K, hehkulamput - 2700 K, ja niin kutsuttu kylmä lamput päivänvalo - 6000 K ja suurempi. Valitsemaan valaisinlaitetta, joka perustuu sen värilämpötila on tärkeää tietää tietoja.

Koska tämä luku vaikuttaa käsitys esineitä?

Nykyaikaiset valmistajat tuottavat Lamput eri värilämpötila indikaattoreita. Kaikki ne luovat erilaisia ​​valaistus, jonka ominaisuuksia voidaan käyttää tiettyyn tarkoitukseen. Lämmin punertavan keltainen, vaalean kullan tai sinivalkoisemmalta hehku vaikutuksia näköhavainnon tilaa, samoin kuin tunnetila, joka sisältää henkilöistä tällä alueella.

Jos valita oikea värilämpötila LED-lamppu, voit lisätä ulkonäköä tuotteen ja lisätä halukkuutta ostajat ostoksen. Museoissa hyvin järjestetty valaistus korostaa kaikkia värisävyjä ja tekstuurin ominaisuuksia näyttely, joka myös houkuttelee kävijöitä. Julkisilla paikoilla, valkoista valoa eri värilämpötila auttaa luomaan sopivan ympäristön aamulla, iltapäivällä tai illalla kellonaika.

Suositukset valita värilämpötila ledilamppujen

Valinta olisi tehtävä tehtävien mukaisesti asetettu ennen valaistusjärjestelmä:

2700 K. Laitteet, joissa on tällainen toimenpide luoda kodikas, lämmin valaistus. Suositellaan asennettavaksi ravintoloita, oleskelutiloja, aulatilat sekä asuinalueilla.

3000 K. Se on lähellä neutraalia valkoista valoa, jolla on hieman kellertävä sävy. Luomiseksi huoneen intiimi ja ystävällinen ilmapiiri. Lamput, jonka värilämpötila on asennettu toimistoissa, kaupoissa, kirjastoissa.

3500 K. Net neutraali valo, jossa tilanne näyttää ihmisten turvallisuus ja asettua. Nämä valot ovat myös hyviä toimistoihin, ne ovat usein sijoitettu näyttelytiloissa, kirjakaupoista, elokuva lämpiö.

by 4100. Tämä on enemmän virkistävä viileä valoa. Hän on tarkoituksenmukaista silloin tarvitaan varmistamaan tuottava ja hyvä värinäkö esineitä. Tämä on värilämpötila LED-lamput asennetaan usein suurissa supermarketeissa, terveyskeskuksissa, koulutustiloja.

sillä 5000-6000. Jos valaisin tuottaa terävän valkoista valoa lähellä päivänvaloa, sen värilämpötila on todennäköisesti on tällä alueella. Silmälääkärit eivät suosittele pitkäaikaista oleskelua kyseisen valoa ja varoittaa tämäntyyppinen ledilamppujen illalla tai yöllä. Mutta suorittaa lääketieteellisiä tutkimuksia, taidegalleriat, museot, korukauppoja kylmä päivänvalon saadaan käyttöön. Hän täydellisesti välittää kaikki sävyt, antaa hyvän näkyvyyden esineitä ja ympäristöä.

Voiko LED-lamppu hehku antaa eri lämpötiloissa?

Jotkut valmistajat alkoivat tuottaa valaistukseen, säteilevä hehku eri värilämpötila. Heidän laite mahdollistaa valon värin säädön mukaisesti erityinen tilanne. Se on erittäin kätevä ja fysiologinen, koska aamulla on luonnollisesti lämpimämpi keltainen valo, ja iltapäivällä voit poistaa puute valo tulee ikkunoista keinovaloasennukset samanlaisen sävy, jos se on tarpeen työskennellä, lukea tai tehdä työtä.

Muut liittyvät artikkelit:

Kopiointi, kopiointi, jakelu, uudelleenjulkaisu (kokonaan tai osittain), tai mikä tahansa muu käyttö materiaalien ja levittänyt paperille, ilman kirjallista lupaa sivuston ylläpitäjä ei ole sallittua. Rikkoo tekijänoikeuksia saavat syytteen pohjalta Venäjän ja kansainvälisen oikeuden.

Mikä on värilämpötila olevat LED?

Värilämpötila ei ollut mielekästä arvo, jota käytetään hehkulamppu, joka tämä vaihtoehto oli standardi. Kun diodi lamppu tai kaistale LED, väriavaruus laajeni ja valita oikea LED-valo on tullut yhä vaikeampaa, koska sen sävy johtuu puolijohde- materiaali. Alla olevassa taulukossa osoittaa pidetään alueella ominaisuuksiin (Kelvin):

On kolme valikoimia:

  • lämmin valkoinen valo (2700 - 3200);
  • luonnollinen päivänvalo (3500 - 6000);
  • kylmä (6000).

Miten valita oikea valaistus kaduilla tai kotona? Toimisto pidetään sopivin lamppu, jonka värilämpötila on alueella 2800-6600 K. Esimerkiksi, hehkulamppu kuuluu ensimmäiseen ryhmään. Valo antaa sisätilojen mukavuutta. Toimimaan parhaiten olisi luonnonvaloa.

Käyttää suositeltavaa LED-valo, joka on alueella 4400-5600 K. Tämä tarkoittaa, että valo on valkoinen tai neutraali väri. Tämän seurauksena tehokkuus henkilökunta on suurimmillaan. Alla on taulukko, jonka kautta voit valita optimaalinen arvo:

Mitä väri muuttuu? Jos värilämpötila on erilainen (keltainen, sininen tai oranssi sävy), tehokkuutta ja siten tuottavuuden henkilökunnan kesken vähenee. Jos LED on kevyt oransseja, sitten suorituskyky laskee 80%.

Tärkeää! Miksi lamppu tai neutraalin valkoista valoa enemmän optimaalinen työhön? Koska se sisältää sininen spektri, joka auttaa reaktion kiihdyttämiseksi ja pitoisuus päiväsaikaan työaikana.

Toimistoihin ja tuotantoon tämän LED-valo on sopivin, sillä juuri hän lisää tuottavuutta ja tehokkuutta.

Mutta miten parhaiten valita värilämpötila LED-lamput talon tai asunnon? Esimerkiksi lamppu, joka on sininen spektri ei käytetä huoneissa nukkumaan (lastentarha tai huone). Asuintalo tai litteä värilämpötila valitaan yksilöllisesti jokaisen huoneen.

Koska lämpötila valaistus olohuoneessa tai makuuhuoneessa on valittu ottaen huomioon se, että LED-lamppu syttyy alueella lämmin valkoinen (2700 - 3200 K). Hehku tällä tasolla antaa tilaa lämpöä ja mukavuutta.

Kylpyhuoneen käytetty fluoresoiva ja valkoinen väri (4000 - 5000 K). Keittiö tämä lamppu on myös sopiva. Tämä emissiospektri sopii kotitoimiston tai paikka lukea, ja sitä voidaan myös käyttää akvaarion valoa tai telineitä kasveille.

Valon intensiteetti riippuu useista arvoista, mutta välillä spektri ja aste kirkkaus riippuu suoraan ei. Mutta tämä arvo, vaikka ei pidetä keskeisenä, mutta vakiintuu luminesenssihyötysuhde. Esimerkiksi lamppu, joka teho on sama, mutta erilainen emissiospektri tarjoaa erilaisen valon intensiteetin.

Selitti sen kaiken hyvin yksinkertainen: kevyt, jota LED-valo sijaitsee korkealla arvoalueella 6000 K (viileitä värejä), sen avulla on mahdollista löytää kirkkain valo. Mutta se toimii, jos parametrit, kuten tehotasoa ja tyyppi diodi vastaava.

Älä unohda luonnollinen prosessi vähentää emission intensiteetin (samentuminen kiteiden). Tämä niin sanottu hajoamista, kun tietty aika valot heikentynyt ja vähemmän tehokas. Valolle kestävät kauemmin, sinun täytyy ostaa tuotteita osoittautunut tuotemerkkejä. Parhaasta valmistajat LED-lamput meillä kuvattu erillisessä artikkelissa.

Tämän perusteella voidaan päätellä, että värilämpötila on LED-lamppu on yksi tärkeimmistä indikaattoreiden nykyaikainen valaistus. Jos et ota sitä huomioon, valaistusjärjestelmä on tehotonta ja epämiellyttävää.

Jos huone on käytetty moniin eri tarkoituksiin, eli joitakin suosituksia, jotka voivat auttaa sinua valitsemaan paras vaihtoehto valaistus. Esimerkiksi olohuone, makuuhuone ja lastenhuone on parempi varustaa lähteisiin, mikä päästää lämmintä valoa.

Lopuksi suosittelemme tutustumaan videon, joka osoittaa selvästi, miten keittiössä näyttää, kun LED-lamput eri värilämpötila:

Joten katsoimme, mikä on värilämpötila LED-valoja ja joka on parempi talo, asunto tai toimisto. Toivottavasti edellyttäen taulukot ja vihjeet auttoivat päätät valita kaikkein parhaan suorituskyvyn!