Valonheittimet varten kipsilevykatot

Valonheittimet varten kipsilevykattoihin: näkemyksiä, mitat, asennus

Nykyään jokainen korjaus on valmis ilman kipsilevyä. Sen kanssa, eri pinnoite aikavälillä. Täydentää sisustus, käyttö valonheittimet varten kipsilevykattoihin. Ne on helppo asentaa ja ne sopivat erilaisiin tiloihin. Ne asennetaan paitsi kodeissa, mutta myös monissa julkisissa paikoissa. Markkinoilla on laajalti edustaa suuri määrä tuotteita, jotka eroavat suorituskyky ja ulkonäkö.

Valaisimet kipsilevyjen katot, jonka mitat ovat melko pieniä, voivat kattaa pienen pinta-alan. Siksi valaistus olisi käytettävä enemmän kuin kaksi laitetta. Heidän määränsä riippuu huoneen koosta.

Valonheittimet käytetään useammin kuin muut valaisimia. Ne tekevät seuraavat toiminnot:

 • käytetään pääasiassa valaistus tilojen erikokoisia;
 • yövalo tai varavoimageneraattoria;
 • korostaa koriste-elementtejä huoneen.

Tyypit paikkoja kipsilevykatot

Tätä tyyppiä ripustaa. Toimet on suunniteltu:

 1. Muokattavissa. Kohdevaloilla kuivarakentajalle katot tämäntyyppistä kääntölaite. Valaisemaan erityinen pinta, käännä se sivuttain. Niitä käytetään usein olohuonetta, joissa on tarpeen muuttaa suuntaa ajoittain.
 2. Pysäköitynä. Valovirran Tällaisten laitteiden on vain suunnattu alaspäin, toisin sanoen, ei ole pyörivä mekanismi rakenteessa. Niitä käytetään valaistukseen pieniin tiloihin, kuten kylpyhuoneessa tai keittiössä. Suurissa huoneissa on välttämätöntä käyttää suurta määrää kiinteitä valaisimiin.

Lisätiedot. Valaisimet varten kipsilevykattoihin mukautettua käytetään ei vain ensisijainen valoa, mutta myös valaista tärkeimmät rakenteelliset elementit.

Valonheittimet varten kipsilevykattoihin, kuva, joka on esitetty artikkelissa, erottaa lamput:

Kohdevaloilla kipsilevyjen katto halogeenilamput on tunnusomaista pienet ulkomitat ja korkea kirkkaus. Tämän vuoksi niitä käytetään yläpuolella rakenteiden paksuus on pieni. Tärkein etu on alhainen virrankulutus on korkea kirkkaus. Valaisemaan huoneen pieni alue mahtuu useita laitteita. Niistä haitat eristetty käyttäjien asennettava valaisin. Niiden asennus vaatii erityistä varovaisuutta.

Spot LED lamput kipsilevykattoihin tarkoitus antaa lisää koristevalotuotteet. Tällaisissa laitteissa voidaan asentaa LED, ja muutama. Yhden optio käytetään luoda tähtitaivas.

Valonheittimet varten kipsi enimmäismäärä hehkulamppujen suosituin väestön keskuudessa, koska ne ovat alhaiset kustannukset. Niillä on suuret mitat, niin käytetään pääasiassa huoneen valaistus katto paksuuden ollessa huomattava. Vaihda lamppu on helppo.

Nämä valot voi olla kahdenlaisia: avoin ja turvallinen. Ensimmäinen tyyppi on käytetty silloin, kun huoneen ilmankosteus on normaalia tasoa. Suojattu käyttää tiloissa, joissa korkea kosteuspitoisuus, kuten kylpyhuoneessa. Niistä kielteisiä puolia suuren tehon kuluttajien huomata ja lisälämmitystä valaisinsuunnittelun.

Jälkimmäinen lamput - energiaa säästävä. Niillä on monia etuja muihin. Tärkein myönteinen ominaisuus on alhainen virrankulutus. Ne eivät lämmitä lampuilla. Kuitenkin on haittaa - niitä ei voi kytkeä päälle ja pois päältä toistuvasti. Nämä toimet johtavat palamisen lampun. Monet käyttäjät käyttävät neliön valonheittimet varten kipsilevykattoihin.

Tärkeä tekijä valittaessa kohdevalaisimen on suojan. Tämä tekijä on kiinnitettävä erityistä huomiota, jos valaisin käytetään kylmässä tai kosteissa tiloissa. suojan taso on merkitty kuten arvo: PXX, jossa XX - se luvut, jotka osoittavat ominaisuus lampun. Eli millä edellytyksillä voidaan käyttää. Kun tämä arvioitu tilat pöly, kosteus ja lämpötila.

Kustannusten kannalta lamppu riippuu tekniset ja lamput. Myös hinta vaikuttavat sellaiset parametrit:

 • valmistajan
 • laatu lähtöaineena;
 • suojan.

Pääsääntöisesti kallein ovat muokattavissa ledilamput.

Valonheittimet varten kipsilevykatot - asennus

ovat asennuksen päävaiheet:

 • Merkintä valaisin kattoon (sinun täytyy laskea tarkkaa määrää);
 • Leikkaa reiät valot;
 • yhdistää laitteita pistorasiaan (ennen kuin se täyttää tämän kohteen, tarkista valot huollettavuutta);
 • Asenna laite on valmis paikka.

Huoneen valaistus riippuu paljon valaistuksen huoneeseen. Seuraavat tekijät huomioon valittaessa tiettyyn paikkaan

Tietty määrä kiinnikkeet pitää sijoittaa, riippuen kohteesta tiloissa. Siksi nämä suositukset on korostettu:

 1. Vuonna lastenhuone laitteet on asennettu paikkoihin lasten leikkiä. Muilla alueilla on varustettu muita lähteitä.
 2. Makuuhuoneessa valonheittimet sijoitetaan ympäri kehä. Tarjota valaistuksen ohjaus, voit käyttää himmennin tai muita kytkimiä.
 3. Käytävällä lamppu on asennettu keskelle kattoa. Siten, Bude valo visuaalisesti laajentaa tilaa.
 4. Vuonna olohuoneen lamppu on asennettu paitsi kehä, mutta myös keskellä. Tarvittava määrä valoa ohjataan himmennin tai kytkin.
 5. Kylpyhuoneen kalusteet asennetaan suojataan koko kehä kattoon.

Siten, asennus suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 1. Sähkökaapeleiden järjestetään ennen asennusta kipsiä päällysteen.
 2. Käytä kynän katossa merkitty asennuspaikka pisteen valaistus.
 3. Leikkaa reiät laitteen asentamisen. Näihin tarkoituksiin käytettyjen rakennuksen veitsellä tai porata.
 4. Lähetät koulutus. Valitsee tarvittavat johdot kytkeä. Jos reikä asentamista varten suurten, löytää tarvittavat tilaa ei ole vaikeaa. Muussa tapauksessa käytä liitteitä. Tämän jälkeen kytke lamppu. Yhteydet perusteellisesti eristetty.
 5. Jotta oikein päättää asennuksen sinun on tutkittava tukirakenne. Tyypillisesti se on jousi ja puristus- antenneja, jotka on kiinnitetty yläosaan katon.

Asennus on melko yksinkertainen, joten se voi suorittaa jokainen omasta.

Monet käyttäjät ovat tyytyväisiä valonheittimet varten kipsilevykattoihin. Niistä tärkeimpiä etuja on asennuksen helppous. Lisäksi on olemassa monenlaisia ​​niitä, joten jokainen voi valita valon taskussa. Niitä käytetään paitsi ensisijainen valoa, mutta valaisemiseksi eri koriste-elementtejä. Hinta riippuu määritysten lamput, niiden määrästä ja Käytettävät lamput. Kallein ovat tuotteita, jotka käyttävät valoa lähettävä diodi. Hinta vaihtelee 500-4000 ruplaa.

Kohdevalo on tullut erittäin suosittuja keskuudessa. Ne pystyvät tarjoamaan valaistuksen tahansa huoneeseen. Kaikki mitä tarvitaan - on laskea oikea määrä laitteita, ja aseta sijoitus.

Valonheittimet varten kipsilevykattoihin: tyylikäs valo

Kipsilevy ainutlaatuisena käytetty materiaali rakentamiseen katot, muutti lähestymistapoja valaistuksen näillä alueilla. Tämä johtuu paitsi teknisiä vaatimuksia, mutta myös on moderni muotoilu, jossa valaistus tulee sen täydentävää osaa. Jos ensimmäinen valittu yksi valonlähde, nyt valonheittimet varten kipsi enimmäismäärä sijaitsevat ympäri kehä. Tässä järjestelmässä on monia selviä positiivisia hetkiä.

Kalusteet voidaan sijoittaa mihin tahansa kipsilevyn kattoon

Edut kohta valaisimet

Valinnanvapaus kalusteet ja niiden asennus vaihtoehtoja. Valikoima valaistus tuotteita, joita tarjotaan markkinoilla tänään, voit nauttia roikkuu, yläpuolella tai Valaisin. Asennus pistevalonlähteiden mahdollistaa joustavasti valita vaihtoehdoista laajentamiseen tilaa, sekä käyttää erilaisia ​​tapoja koristella huonetta kautta valaiseva keinoin. Luova, rajoittamaton yleissopimusten lähestymistapa päätellen kuvia kipsilevykattoihin valaistus, jolloin tekevät huoneesta ainutlaatuisen.

Valonheittimet on viisto katto olohuoneessa

Asennuksen helppous. Järjestää huoneen valaistusjärjestelmä voimasta jopa ei-asiantuntija. Jos henkilö on ainakin jonkin verran tietoa sähköasennusten ja turvallisuusmääräyksiä, se on todella tehdä oma.

Yhdistelmä kattokruunut ja valonheittimet

Hyöty käyttämällä. Huolimatta siitä, että valonlähteet asetettu muutamia, niillä kaikilla on pienitehoisia, jotka yhdessä antavat enemmän säästöjä kuin yksi tai kaksi voimakasta sipulit. Asianmukaisen jakelun valovirran sitä käytetään yhtenäinen, tehokas ja vaikuttava määrin.

Valonheittimet varten kipsilevykatot: erilaisia

Nykyaikaisen tuotannon Electricals tarjoaa useita erilaisia ​​valaistuslaitteita, josta voit valita erilaisia ​​tyyliltään ja sisällöltään vaihtoehtoja luoda valaistusjärjestelmä. Luettelossa seuraavissa laitteissa:

 • Kattokruunu riipus tyyppi;
 • yläpuolella valaisimet;
 • loistelamput;
 • pyörivä tai paikallaan kohta;
 • LED nauha.

Kohdevalo vuonna ositettua lounge

Kattokruunu, perinteinen osa valaistuksen järjestelmät eivät aina sovi valotuksen kipsilevy kattoon. Pääasiassa tämä johtuu siitä, että enimmäismäärää lasketaan visuaalisesti. Sen vuoksi esimerkiksi valokuvien kattokruunu katto kipsilevy taustavalolla voidaan käyttää alueilla, joilla on riittävästi tilaa jäljellä sitä. Ja alueilla, joilla se on soveltanut yhdistetty menetelmä valaisimet.

Yhdistelmä kohta ja hajavalon makuuhuoneessa

Kattokruunu voidaan kiinnittää kahdella tavalla: aikaisemmin valmistettuun erityinen profiili tai alustaan ​​päällekkäisiä. Kiinnittäminen telineeseen minkäänlaisten kipsilevyn pohja ei ole suositeltavaa. Mutta jos paikka kattokruunu ei ole olennaisen tärkeää, että on parempi käyttää muunlaista kalusteet. Katto näyttää harmoninen ja moderni.

Valonheittimet katoissa. Valokuvainstallaatio vaihtoehtoja. Kuvat rakenteita valaistu valmis. Vinkkejä valinta valonheittimet ja sijainnin sääntöjä.

Täydellinen yhdistelmä suspension ja valonheittimet

Valokuva kipsilevykattoihin valaistus valonheittimet

Tämä on erittäin siisti ja kompakti tuotteita. On olemassa tiettyjä sääntöjä asentamista tällaisten kiinnikkeet saada suurin hyöty niiden käytöstä. Tämä määrä riippuu katon korkeus ja määritetään etäisyys välillä. Mutta niiden välinen etäisyys saa olla enintään yksi metri, jos tilat eivät ole muunlaisia ​​valaistus.

Suuri LED-valaisimet on keittiön kattoon

Miten valita lamppu kattokruunut ja valonheittimet varten kipsilevykattoihin

Niistä lamput voidaan käyttää kattojen, rajoituksia. Ne yleensä riippuu koosta lampun. Se voi olla tavanomainen hehkulamput, halogeeni tai LED-tyyppinen. Katto kipsilevy on suositeltavaa käyttää halogeeni.

Lampputyypit valonheittimet

Ne ovat kestäviä ja kustannustehokkaita, eivät päästä paljon lämpöä. Mutta on välttämätöntä liittää muuntajan laitetta voitaisiin käyttää. Tämä johtuu siitä, että syöttöjännite on 220 V ja halogeenilamppu on suunniteltu 12. On myös 220 voltin "galogenki", mutta niiden elinikä on lyhyempi.

Muista! Johdotuksen ja valot olisi annettava palosuojaus.

Valonheittimet ovat erinomainen lähde lisävalaistuksen kylpyhuone

Kun valitset laitteen ja sen sijainti tulisi kiinnittää huomiota suojaa ulkoisia vaikutuksia vastaan. Suora uhka kalusteet ovat pölyltä ja kosteudelta. Merkintöjä koskeva laitteet voivat määrittää suojan kaksi ensimmäistä numeroa. Yksi niistä osoittaa suurimman koon elementtejä, jotka voivat tunkeutua laitteen, toisen - aste suojaa kosteudelta.

Valaisimet rakennettu vääriä tolppiin

Osoitin voi osoittaa, että lamppu on suojattu hiukkasia, joiden koko on enintään 50; 12; 2,5; 1 mm. Nämä indikaattorit on numeerinen määre, 1-4, vastaavasti. Koodiin 5 ja 6 sisältävät tietoja, jotka laite on suojattu pölyltä osittain tai kokonaan. Jos merkintää lamppu alkaa nollasta, se tarkoittaa, että ei ole pölyä suojaa.

Varten, joissa korkea kosteuspitoisuus kalusteet oltava kosteussuoja

Tuotteen etiketissä numero 1 tarkoittaa, että lamppu on suojattu tippumisen pystysuunnassa, 2 - kulma 15 °, 3 - kulmassa 60 °, 4 - tuulen törmää lampun kumpaankin suuntaan, 5 - lamppu on suojattu suihkun 6 - voimakkaan suihkun 7 - lyhyen aikavälin upottamalla, 8 - jatkuva upottamalla, 0 - ei kosteussuoja.

Tiloissa, joissa matalat katot, sisäänrakennettu valaistus ovat välttämättömiä

Ennen asennusta otteluita kipsilevykattoihin tarpeen suorittaa markup. Tässä otetaan huomioon kerrosten lukumäärä, jos monitasoisen rakenteen, ja etäisyys seinät paikka, jossa ruho kiinnittimet on asennettu. Sijainti Profile ja lamput pitäisi olla sama.

Hieno yhdistelmä hajallaan ja spottivalaistuksessa olohuone

Kaapeli on kiinnitetty rakenne-elementit, mutta ei tiukka. Paikassa, jossa valaisin 15 on muodostettu cm silmukka on lisätty. Lanka johdetaan järjestyksessä ensimmäisestä viimeiseen piirielementin. Toteuduttua sähkö- tapahtuma, voit aloittaa pujottaminen arkkien kipsilevyn kattoon ja tehdä viimeistely.

Yhdistelmä eri valaistus on erittäin kätevä

Tärkeää! Johdotus on täysin homogeeninen: ainoastaan ​​alumiinista tai kuparista. Muuten, se voi johtaa kaapelin tuleen.

On toinenkin versio kaapeleita. Se liittyy, joka yhdistää kunkin lampun itsenäisesti. Turvallisuuden, kunkin langan asetetaan erityinen aallotettu putki ei-palavan materiaalin. Jotta ne vastaavat reiät kiviseinään liitetiedostoja paikoissa lamppuja, on tarpeen tietää täsmällisesti työkalun halkaisija. Hän merkitä pakkaukseen tuotteen. Helpompaa ja siistimpää olisi, jos reikä oli porattu erityisillä suuttimien porata koronochnyh.

Valonheittimet visuaalisesti tehdä kattoon suurempi

Järjestämisestä valaistus levylattioissa ei ole vaikea prosessi. Hän pystyy selviytymään omillaan, mutta on tärkeää muistaa kaksi sääntöä. Ensimmäinen, tarkkailla väli ei ole yli 1 m lamppujen. Toiseksi, sinun täytyy käyttää korkean tehon lamput välttämiseksi ylikuumenemisen kattosysteemin.

Valonheittimet katoissa. Photo asennusvaihtoehdot

Katto LED-valot talon: ydin harmoninen valaistus

LED lamput sisävalaistus: piirtoheitin ja upotettu

Asennus alakatot kahden tason huone: valokuvat ja suositukset

LED nauhat valaisemiseksi katot. Basic majoitusvaihtoehtoja

Plussat ja miinukset Sisäkattojen kylpyhuoneessa: kuvia ja vinkkejä

Parempi valaistus - kohdevalaisimet varten kipsilevykatot

Valonheittimet varten kipsilevykattoihin hyvältä ja vaikuttava valonheittimet tullut ei vain valaisinlaitetta, mutta myös suunnittelun käsitteen "taivas huone". Tee katto voi olla kaunis ja toimiva avulla asiantuntijoita, ja tietyllä tasolla tietoa voidaan hallita ja omiin käsiinsä.

Kipsilevy taustavalolla: Mitä etuja

Tämä muotoilu menetelmä - alakatto valaistus - niin hyvä, että tapetaan yhdellä iskulla "kaksi kärpästä", laadukas valaistus (toiminnot) ja muotoilu (design).

Valitessaan katto laitteen, sinun:

 • Erinomainen align katto kattaa;
 • Sinun ei tarvitse valmistella pohjaan ennen asentamista enimmäismäärä;
 • Etsi helppo tapa piilottaa viestinnän rakenteilla
 • Ostaa erilaisia ​​vaihtoehtoja kattojen koristeluun: monitasoinen, jossa valon leikkiä, jne

Kipsilevy valaistus - helpoin tapa piilottaa vikoja katossa

Niistä miinuksia voidaan todeta vain kaksi merkittävää - vähintään 10 cm, te alentaa kattoon, asennus itsessään on mahdotonta ilman taitoja työskennellä sähköjohdot.

Asennus ja kohdevalaisimien (video)

Piirustus kattoon kipsilevyn taustavalolla: voimme tehdä itsemme

Kyllä, yksinkertainen piirros läsnäollessa minimaalinen taitoja voi helposti tehdä itse. Tässä tapauksessa skaalaus voidaan laskea tietokoneella, jos sitä tarvitaan. Opetat koodeja koosta erityisen ohjelman ja palvelu laskee tietoja tarvitset.

Asentamassa kattoon kipsilevyn alkaa piirustus

Piirustus kaavio, tietenkin tarvitsevat - muotoilu voit rakentaa, ei saa olla vain päässäsi.

Complex piirustukset (monitasoisen katot) pitäisi tehdä asiantuntija. Mukana on myös juhli tulevaisuuden valaistus piiri.

Tyypillisiä piirustukset löytyvät internetistä, sopeutuminen edellytyksiä hänen asunnossaan.

Sisäänrakennettu valot katossa kipsilevyjen: Luokka

Valonlähteet ovat niin erilaisia, että päättää, mitä tarvitset, että olisi parempi oppia ominaisuuksia kaikille.

Myynnissä tänään näihin ryhmiin Lamppujen:

 • Eri jännite;
 • Erilaisia ​​mahdollisuuksia pyörimisen;
 • Erilaisia ​​lamppuja.

Lamppu kriittiset erot eivät ole, mutta eri olosuhteissa eri lampuista on omat etunsa.

By tyyppiset lamput ovat lamput:

 • Tavallinen hehkulamppu;
 • energiaa säästävät lamput;
 • LED-lamppu;
 • Halogeenilamput.

Sisäänrakennettu valot kattoon kipsilevyn näyttävät toimiva, käytännöllinen ja moderni

Erilaisia ​​valaistus- ja suunnittelun piirre toteutus:

Peruuttamaton upotettavia valaisimia eivät muuta suuntaa valon. Kääntämällä tällaista mahdollisuutta. Tuleva laite kosteudelta ei ole suojattu, suljettu lamppu voidaan asentaa, ilman pelkoa tällaisten ulkoisten vaikutusten.

LED valonheittimet varten kipsi enimmäismäärä: mitä suunnittelu valita

Suunnittelu, ehkä ole kaikkein tärkein asia, mutta se on parempi ottaa huomioon tällä kertaa. Ensinnäkin tietysti tarkistanut pääpiirteistä esineen - kuinka kirkkaasti se loistaa, mikä on valon suuntaa, hajallaan valo, tai putoaa kunnolla.

On LED-valot, jotka luovat valoa pitsi kattoon.

Tähän mennessä on valtava valikoima LED valonheittimet varten kipsilevykatot

Mitä suunnittelu, valonheittimet sopivimman klassinen tyyli huoneita ja antiikkityyliset. Tällöin olet valinnut tiukasti, rauhallinen valaistus "pronssi". Voidaan asentaa koristeena.

Sopii koristeluun klassisen huoneen lamput lasi sävyjä, Crystal sävyjä. Ne on järjestetty symmetrisesti.

Korkean teknologian tyyliin hyväksi kromi ja jalo metallinhohde. LED-lamput voidaan täydentää nauhalla.

LED-taustavalo kattoon Kipsilevynauha: Ominaisuudet

On olemassa monia etuja LED nauhat - se on helppo asentaa, ja pitkä käyttöikä, ja runsas valikoima värejä, nauha kulutus pienen määrän sähköä. Lisäksi tämäntyyppisen energian mekaanisesti vahva, joten ei ole mitään ahdistusta, joka upottaa nauha tarkoittaa juuri jotain rikkoa.

LED nauhat valaisemaan kattoon kipsilevyn on helppo asentaa, se on kestävä ja kuluttaa vähän virtaa

On diodi nauha säätimiä voidaan käyttää - kuten ohjausjärjestelmä pystyy toistamaan taustavalaistu. Eli sen nopeutta, kirkkautta ja väriä.

Tehokkain LED nauha, mutta myös kallista ja pidetään SMD5050 teipillä.

Piilotettu kevyt kipsilevy katto Miten piilottaa taustavalo

Tee asennus piilotettu valaistus voi ihminen yksin, tämä vie muutaman askeleen. Tällöin taustavalo käytetään piilottamaan räystään.

Viisi askelta asennukseen piilotettu valaistus:

 • Merkitse liimaviivaa räystään, etäisyys yläreunasta katto - 10 cm.
 • Liittää cornice liima - neste kynnet, ja titaani voi olla. Voit käyttää akryyli tiivistysaine.
 • Mitoitus väliset liitokset planochki räystään, erityisesti tarvitsevat huomiota nivelten kulmat huoneeseen.
 • Räystään uudelleenrullatulle johdot, kiinnitä hihna laitteen virta. Kiinnitä se seinään kapron kaapeleita.
 • Nauha on liitetty liittimeen "+" ja "-". Nauha pituus 5 m on kytketty rinnan virtalähteeseen.

Piilotettu valot kattoon kipsilevyn - suosituin suunnitteluratkaisua

Tämä on helppo tapa, mutta joskus tekee ja suljetun kapealla kanssa luuranko.

Laatikko kattoon kipsilevyn taustavalaistu kättensä

Paperimassasta ruutuun, jos teet sen laadullisesti tulee pitkä miellyttää omistajat näyttävät. Usein laitetta käytetään salaisia ​​valaisu katot.

Ainoa haittapuoli Laatikon kattoon kipsilevyn valaistus on, että se tekee katto on hieman pienempi. Jos sinulla on korkea katto, niin tämä vivahde ei häiritse

Styling diodi taustavalon ruutuun markkinarako, se voidaan sulkea ja avata. Asennuksen aikana jäykisteet olisi laajennettava rajatylittäviin oppaan profiilin markkinarako. Markkinarako, ja nauha on sijoitettu.

Voit tehdä niin kapealla ja: liittämällä oppaan profiilin henkarit, anna hänen (liitä) U-muotoisen profiilin.

Saamme käännetyn kirjain "U" kapealla muodostunut nauha asennetaan pitkin kehä.

Laatikko kattoon kipsilevyn valaistus (video)

Etuna Kipsilevy katot, jotka ovat luonnollisia ja turvallisia - kipsi kerros ja kartongin kerros on ympäristöystävällistä. Kaikki muut edut on optimaalinen valinta katon järjestely, joka koristaa valoisa ja nykyaikainen valaistus.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Siirry työkalupalkkiin