tyyppisiä rele

Mikä on Relay: tarkoitus, toiminto, toimintaperiaatteet ja muutos

Tätä laitetta käytetään kotitalouksien ja teollisuuden sähköverkkojen. Sen kanssa, ovat juhlava valaistus ja ohjaamaan polttomoottorien. Jos tiedät mitä releet koska se on järjestetty joitakin käytännön ongelmat voidaan ratkaista itsenäisesti.

Releen ohjausjännite sähkörasian

On olemassa erilaisia, kuten hyvin monimutkaisia ​​muutoksia välittää mitä se on yksinkertaisia ​​sanoja voidaan selittää seuraavasti. Oletetaan, että verkko on kytketty voimakas moottori, varmistetaan tehokkuutta veden syöttöpumppu. Kalliita laitteita hoitamaan tehtävänsä pitkään, se suojaa erilaisia ​​haitallisia ulkoisia vaikutuksia. Taajuusmuuttajan kotelon asennettu lämpötila-anturi. Ylikuumenemistilanteessa se ohjausreitille verkkoon tahdonvoimaa, ehkäisee hätätilanteessa.

Tässä piirissä, kaksi piirit ovat käytössä:

 • Jossa käytetään alhaisen 5-24 V käyttöjännite anturit, ohjauselektroniikan, ohjaus ja näyttö.
 • Sähkövastukset, lamppuja ja muita korkean tehon kuluttajat ovat yhdistettävissä 220 / 380V.

Rele sisältää virta päälle / pois päältä virta-laitteet vastaanotettaessa signaali pienen ohjauspiirissä. Palaute tässä tapauksessa on poissa, mikä sulkee pois mahdollisuuden keskinäinen vaikutus piirejä eri jännitteet (virrat).

Erikoistunut suojareleiden sähkömoottorin

Toimintaperiaate sähkömagneettisen releen

Näissä piirustuksissa kaavamaisesti havainnollistaa tyypillistä Tämän tyyppinen kytkin.

Toimintaperiaate laitteen

Kun jännite syötetään kelaan kulkevan kautta kelojen nykyisen luo EMF. Metallista muodostetaan ydin magneettikentän houkuttelee ankkuri. Hän avaa yhteysryhmä, ja sulkee muut. Vastaavat muutokset tapahtuvat virtapiirit.

Tyypillinen sähkömagneettinen rele

Tutkittuaan yleisen järjestelmän helpompi ymmärtää, mitä rele, jota sovelletaan käytännössä. Kuvassa todellista tuotetta, että suojakansi on poistettu. Tässä lukitsemiseksi jousen asennossa, erityinen elementti ikeen. Kuparilanka kela kelataan runko on tehty dielektrisestä materiaalista. Tarkoituksena muut osat on sama kuin edellä olevassa kuvauksessa.

Laitteet tässä luokassa on tunnusomaista seuraavia symboleja:

 • Ne pystyvät pienessä koossa (9-11 cm. Kuutio.) Haluat kytkeä kuorma piiri voimakas kuluttajien (3,5 kW).
 • Kaavamainen "eristäminen" ketjut saada tehokkaasti. Releet häiriöitä sietävän. Ne eivät pysty vahingoittamaan vahva impulssit virtapiirit.
 • Mekaanisessa kosketuksessa häviöt ovat minimaaliset. Kustannukset tällaisia ​​tuotteita ei ole suuri.

Mutta et voi oikein vastata kysymykseen, mikä on sähkömagneettinen rele, jos ei luetella puutteita:

 • Liikkeen nopeus mekaanisten kontaktien on pieni. Tämä rajoittaa laitteiden kuin suojalaitteet.
 • Kosketuspintojen hapetetaan ajan, niiden pinta on epämuodostunut kipinöitä päästöjä. Rajoitettu resurssilohkoja on keväällä. Kaikki edellä mainitut vähentää kestävyyttä releen.
 • Kun kommutointien esiintyy voimakkaita sähkömagneettisia häiriöitä. Sinun täytyy käyttää ylimääräistä suojausta tai monipuolistaa herkkään elektroniikan kuten häiriöitä lohkoja.

Toimintaperiaate sähköisen rele

Joitakin haittoja edellä luetelluista, eliminoidaan käyttämällä puolijohdekomponenttien. Transistori, esimerkiksi, se pystyy suorittamaan toimintoja kytkimen. Jos soveltaa jännite haluttuun arvoon ja polariteetin siirtyminen "kanta-emitteri-" ja "kollektori-emitteri" piiri voi siirtää voimakas virta. Sen arvo on paljon suurempi kuin pohja piiri. Tämä ominaisuus on erityisen hyödyllinen signaalin vahvistus.

Toisin sähkömekaanisia laitteita, puolijohde risteyksissä eivät menetä hyödyllistä toimintoa ajan kuluessa. He suorittavat nopeampi vaihtaminen, ja jopa satoja tuhansia Kytkentätoimintoja sekunnissa ei niiden poistamiseksi järjestelmästä. Potentiaaliset käyttäjät ovat houkutelleet tiiviyttä, keveys.

Mutta kuten edellisessäkin tapauksessa, objektiivisen arvioinnin täydentää haitallisia parametreja. Puolijohdelaitteet ovat vahingoittuneet, ei ainoastaan ​​sen voimakkaan virran, mutta myös Sähkömagneettisten kenttien voimakkuus yli. Heistä tulee epävakaa läsnäollessa vastaavan melua. Jotkut lajit voivat vaurioitua staattisen varauksen. Osa kytketään energia muuttuu lämmöksi, joten sinun täytyy varmistaa sen tehokas poisto.

Kaaviokuva auton kääntyy rele

Rele, luotu käyttämällä tätä järjestelmää kutsutaan myös "sähköinen". Vaikka on olemassa tietty epätarkkuus. Elektroniset komponentit on asennettu vain ohjauspiirejä. Kytkentä on tehty ruoko kytkimiä, jotka on sijoitettu kelat (K1, K2, K3). Kirjain "K" merkitään tavanomaisella sähkömagneettisten releet.

Tässä kuviossa esitetään järjestelmä sisällyttää imuputki (a), transistorin (b) ja tyristorin (c) voidaan käyttää kytkintä.

Erilaisia ​​releet ja niiden tarkoitus

Olemme tutkineet sähkömagneettiset, kontaktiton ja kaksi rele, jotkut parametrit ja ominaisuudet. Mutta käytännössä se on tarpeen ratkaista erilaisia ​​ongelmia. Näin ollen, spektri muunnosavaimista on paljon laajempi.

Esimerkiksi, polarisoitu rele toimintaperiaate on erilainen kuin perinteisessä järjestelmässä. Nämä laitteet vastaamaan mikä polariteetin signaalin kelalle syötetään.

Käytön polarisoitunut releen autotekniikan

Tämä kuvio esittää kytkentäkaavion ohjauspiirin avaimen-markkeri lamput ja laivalla radio. Polariteetista riippuen signaalin kuormaa vastaava virta. Tämä suoritusmuoto havainnollistaa toimintaa varoittamaan käyttäjän päälle / pois päältä hälytysjärjestelmän.

Erillinen ryhmä releet on suunniteltu näitä laitteita. Reed-kytkimet on asennettu yhteydet, joilla on ferromagneettisia ominaisuuksia. Ne aktivoituvat, kun riittävän voimakas magneettikenttä.

Termostaatin lämpötila-anturi käytetään asettamaan haluttu toimintamuoto uunin

Tämä laite on integroitu mikroprosessori. Rele toimii, kun käyttäjän määritetty aikaväli

Tässä laitteessa, voit asettaa suurin jännite taso

Tämä tekniikka mahdollistaa hallita useita piirejä DC

virrankulutus rajoitin Kolmivaiheinen verkostot

Asennus ja sovelluksen ominaisuuksia

Esimerkeistä on selvää, että rele erottuu paitsi rakennusalalla, mutta myös muihin tarkoituksiin. Moderni laitteet yhdistävät ne anturit, täydentävät mikroprosessori ohjausyksiköt. Joidenkin laitteiden kytketty tietoverkkoihin. Ne etäältä lähettävät valvonta tietojen mukaan esiintyminen vaaratilanteita. Nykyisin tuottaa monenlaisia ​​tuotteita, yhdistää yhteinen nimi, "rele". Siksi on mahdotonta esittää yhden soveltaminen teknologia. Kussakin tapauksessa on välttämätöntä suorittaa virallisia ohjeita tehtaan valmistaja.

Yleiset päätelmät ja lisäsuosituksia

Jos tiedät, mitkä ovat releet, on helpompi poimia tuotteen tiettyyn tarkoitukseen. Sisältö tämä artikkeli auttaa tekemään oikeita valintoja laitteiden kotitalouksien ja kaupallisia hankkeita.

RCD: mitä se on. Yritetään ymmärtää, mitä se on RCD, sen ominaisuuksia, ominaisuuksia ja vaihtoehtoja käytettäväksi. Ja ottaa huomioon myös vivahteita, jotka on otettava huomioon valittaessa.

Saatat myös olla kiinnostunut:

jättänyt kommenttia peruuttaa vastaus

© 2017 Aquatic-Home.ru. Kaikki oikeudet pidätetään

Internetin tietosanakirja noin apuohjelmia kotona

 • Sivukartta
 • Kysy asiantuntijalta
 • Ehdot ja tekijänoikeus
 • Ota hallinnon

Kopiointi ja materiaalien käyttö on kielletty!

tyyppisiä rele

 1. Toimintaperiaate ja tarkoitus releen
 2. Yhteensä välityslaite
 3. Luokittelu ja tyypit releet

Sähköasentaja on jo pitkään ollut vakiintunut kaikille inhimillisen elämän ja toiminnan. Laajalle levinnyt useita laitteita, mukaan lukien, jotka on tarkoitettu virranhallinnan. Tämä erilaisia ​​releet ovat sähkökytkimiä kytkemistä tai irrottamista ketjun ennalta määrätyissä olosuhteissa. Kaikki tällaiset laitteet eroavat ominaisuuksista ja tulosignaalityypistä. Ilman niitä, se ei voi olla työtä nykyaikaisen teollisuuden laitteita, ja monet muut elektroniset laitteet.

Kaikki releet ovat sähkömagneettisia kytkentälaitteen avulla, johon liittyy automaattinen säätö hallitun objektin. Laukaisulaite tapahtuu kuluessa tietyn signaalin siihen. Virtapiirit, säädettävissä rele, luokitellaan hallinnassa. hälytys piirin kytkin laitetta kutsutaan ohjaus.

Kaikki releet ovat laitteita, jotka vahvistavat signaalin. Eli tarjonta pienikin määrä sähköä laitteisiin, aiheuttaa sulkeminen vahvempi ketjua. Rele voidaan kytkeä AC tai DC. Ensimmäisessä tapauksessa, toiminta tapahtuu, kun tulosignaali on tietyllä taajuudella. Vakiovirralla toimintatilan releen tapahtuu, kun virran kulku tulee yksipuolinen, tai sähköä liikkuu kahteen suuntaan.

Siten, rele on suoraan osallisena sulkemalla ja avaamalla piiri. Näillä laitteilla on ohjauslaitteet energisoiva ja laitteiden kuluttaa sähköenergiaa.

Tällä hetkellä tuotetaan pääasiassa elektroniset releet, juoksu luotettava mikroprosessorit. Analoginen ohjaus rele sisältää sen jäsenyys kokonaisuuteen, joka sisältää transistorit, vastukset ja muut komponentit siru. Käyttö releet täysin automatisoi työ prosesseja, kuten on annettu asetettu aikaväli, jolloin laite on kytketty päälle ja pois päältä.

Yksinkertainen rele piiri sisältää ankkuri, magneetteja, ja liitoselementit. Kun sähkömagneetti herätetään ankkuri-piiri tapahtuu kontakti sulkemisen ja edelleen ketjun.

Kun virta laskee tietyn arvon puristusvoima jousi palauttaa ankkurin alkuasentoon, seurauksena, avoimen piirin tapahtuu. Tarkempi Laitteen toiminta varmistetaan käyttämällä vastuksia. Suojaavat kipinöitä ja virtapiikkejä kondensaattoreita käytetään.

Useimmissa sähkömagneettinen rele on enemmän kuin yksi kosketinpari, ja enemmän. Tämä tekee mahdolliseksi ohjata monia sähkövirtapiirien kerralla.

Kaikki releet luokitellaan eri perusteita:

 • Hakemuksen mukaan, ne jaetaan valvonnasta relesuojaus ja automatisointiin sähköjärjestelmiä.
 • Periaatteen mukaan työtä he voivat olla sähkömagneettista, magneto-sähköinen, induktio, puolijohde ja lämpöä.
 • Riippuen syöttölaitteen parametrin jaettu virta releet, teho, taajuus ja jännite.
 • Niiden vaikutus ohjausosa, ne voivat olla yhteyttä ja kontaktittomia.

Riippuen säätösuureeseen rakenteet releet jaetaan useisiin perustyyppiä:

 • Sähkö. Niiden avulla osallisuutta ja pois virtapiirit. Ne ovat välttämättömiä työskenneltäessä suuri voimalla c.
 • Reed. Näissä laitteissa kela käytetään kielikytkimen, joka on tyhjiö sylinterin. Joskus se on täynnä tietty kaasutyyppi. Kielikytkimen sisäpuolella sähkömagneetti.
 • Elektroterminen. Toiminta näiden laitteet käyttävät periaatetta lineaarinen laajeneminen metalleja.

On olemassa muita releet, kuten ajoitus releet, työskentelee erityisjärjestelyt käyttämällä erityisiä reaktiivisia komponentteja.

tyyppisiä rele

• Sähkömagneettinen releet - on tyypin sähkömekaaninen rele, periaate, joka perustuu sovelluksen magneettikentän kelan liikkuvaan ankkuriin, joka on liitetty mekaanisesti liikkuvia koskettimia.

• Polarisoitu rele - sähkömagneettinen rele, jossa on apu- kestomagneetti. Kuten releet toimivat vain silloin, kun virta virtaa käämin tiettyyn suuntaan. Tunnettu siitä, että suuri herkkyys.

• Reed-kytkin - se tyypin sähkömekaaninen rele kapseloitu yhteystiedot. Releen kärjet ovat analogisia Reed-kytkin. Edut tämä kytkin on, että sen koskettimet eivät vaikuta sisäänpääsyn vieraita aineita (lika, pöly) pinnalla kontaktien.

• Staattinen rele - Erillinen rele, jonka toiminnan periaate ei merkitse suhteellisen liikkeen osien toistensa suhteen.

• Sähkön ja releet. Toimintaperiaate tämän rele Se perustuu käyttäen lämpö sähkövirtaa.

• monostabiili sähköinen kytkin - sähköinen kytkin, joka muuttaa tilaansa, kun se alistetaan noin tulosuureen (esim. Jännite (virta)) ja palaa alkutilaan menetys näitä vaikutuksia.

• Bistabiili sähkö rele - rele, joka muuttamalla sen tilaan, kun se alistetaan noin tulosuureen (virta, jännite ,.) päättymisen jälkeen tämä toiminta ei ole palautettu sen alkuperäiseen tilaan. Palata alkuperäiseen tilaan on enemmän vaikutusta.

• Hermeettisesti suljettu releet - turvallinen rele, joka kykenee kosteussuojan, kun täysin veden alla.

• nykyinen rele - mittausreleille, joiden tunnusomainen suure on sähkövirtaa.

• jännitereleistä - mitataan sähköinen releet, joiden tunnusomainen suure on sähköinen jännite.

• Ajoitus releet. Tämän tyyppiset releet ovat loogisia sähköisesti releen ohjattu ajan. Toisin sanoen, annetaan (tai jäykästi asennettu) laukeamisaika (yksi tunti, yksi päivä, jne.) Vaihdon jälkeen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Siirry työkalupalkkiin