Tyypit hitsit

Hitsausliitokset: tyypit saumat ja nivelet

Suorittaessaan hitsauksen tuottavat erilaisia ​​yhdisteitä. Hitsit voidaan liittää ei ainoastaan ​​metalleja, vaan myös muita erilaisia ​​materiaaleja. Pinottu yksiosainen kiinnittimet käsittävät yhdisteen, joka osaa erottaa useisiin osiin.

Saatua yhdistettä hitsausprosessin jaettu näiden vyöhykkeiden:

 • Kanta fuusio - rajan perusmetallin ja hitsausmetallin saatu. Tämän vyöhykkeen jyviä, jotka eroavat rakenteeltaan valtion perusmetallin. Tämä johtuu sulaa osittain hitsauksen aikana.
 • FIELD terminen vaikutus - perusmetalli vyöhykkeessä, joka ei kohdistu reflow, vaikka kuumennuksen aikana metallin, sen rakenne on muuttunut.
 • Hitsaussauman - osa, joka on muodostettu aikana kiteytyminen metallin jäähtymistä.

Riippuen sijainnin rajakkain kohdetta kukin on jaettu eri suhteessa toisiinsa tällaisia ​​yhdisteitä:

 1. Butt. Liitosten rakenne-elementtejä suoritetaan yhdessä tasossa päätypinnat toisiinsa. Riippuen eri paksuudet osat voi päät toisiinsa nähden pystysuunnassa siirrettävissä.
 2. Kulmaliitos. Tässä tapauksessa yhdistelmä päiden tehdään kulmassa. Hitsausprosessin suoritetaan vierekkäisten osien.
 3. Yhdiste päällekkäisyys. Lisätietoja hitsaus järjestetty rinnakkain osittainen päällekkäisyys.
 4. Päätyliitäntään. Hitsattavat osat on suunnattu yhdensuuntaisesti toisiinsa nähden ja ne on liitetty päistään.
 5. T-liitos. Tässä tapauksessa yksi pää osien vieressä toiselle puolelle osaan kulmassa.

Hitsaus yhteydet myös luonnehtia tyyppisiä hitsit, joka voidaan luokitella joiltakin osin.

On olemassa useita parametreja, jotka voidaan luonnehtia kaikkien vastaanotettujen hitsit:

 • leveys - on koko sauman välinen rajat, jotka on piirretty näkyviin yhtymäsaumoja;
 • hitsin juuren - kääntöpuolella sen, joka on mahdollisimman kaukana etupuolelta;
 • pullistuma - määritetään suurimman kuperan osan liitoksen ja on merkitty etäisyys tasosta perusmetallin korkeimman ulkoneman rajan;
 • kovera - tämä indikaattori on merkitystä, jos se on paikka hitsin koska itse asiassa, on vika; Tämä parametri on määritetty kohtaan, jossa sauma on suurin taipuma - hänen maahan metallin taso koko mitattu koveruus;
 • kateetti sauma - se esiintyy vain kulman ja T-liitokset; mitattu tässä kuviossa pienin etäisyys sivupinnasta yksi työkappaleen ennen johdanto liitossauman toisella pinnalla.

Tyypit ompeleiden menetelmällä toteutuksen

 • Yksipuolinen hitsit. Ne toteutetaan täysin metallin tunkeutumisen koko pituudelta.
 • Kaksisuuntainen muotoilu. Tekniikan mukaisesti sen jälkeen, kun yksipuolinen hitsaus, hitsin juuri on poistettu, ja vasta tämän jälkeen hitsaus suoritetaan toisaalta.
 • Yksikerroksisen saumat. Single pass hitsaus suoritetaan yhdessä hitsisauman.
 • Monikerroksinen saumat. Niiden käyttö on tarkoituksenmukaista, kun suuri metallin paksuutta, eli kun suorittamaan hitsausta yhdessä työvaiheessa ei ole mahdollista tekniikan. Kerros sauma koostuu useista rullia (kulkee). Tämä rajoittaa leviämistä alan lämpövaikutukset ja saada vankka ja laadukkaan hitsin.

Tyypit hitsien kolmiulotteisen aseman ja pituus

Erottaa tällaista hitsausasentoon:

 • alempi kun hitsattu sauma sijaitsee alemmassa vaakasuorassa tasossa eli 0 ° kulmassa suhteessa maahan ..;
 • vaakasuora hitsaus suunta on vaakasuora ja kohde voidaan kallistaa välillä 0 ° ja 60 °;
 • pystysuora, tässä asennossa hitsattava pinta on tasossa 60 ° ja 120 °, ja hitsaus suoritetaan pystysuunnassa;
 • Katto kun työ suoritetaan kulmassa 120-180º, että on, hitsit yläpuolella isäntä;
 • "Kun vene", tämä säännös koskee vain nurkkaan tai T-liitoksissa kohta on asetettu kulmassa, ja hitsaus suoritetaan "nurkkaan".

Jaottelu pituus:

 • jatkuvaa, joten se toimii lähes kaikissa nivelissä, mutta poikkeuksiakin;
 • Ajoittainen silmukkaa, ne tapahtuvat vasta nurkkasalvokset; Kahden- nivelet Tämän tyyppisiä voidaan suorittaa sekä shakki ja ketjussa järjestyksessä.

Tämän rakenteen ansiosta sovelletaan tapauksessa, jossa paksuus käytetyn metallin hitsaus, enemmän kuin 7 mm kokoa. Leikkuureuna - on metallin poistamiseksi reunojen jossain muodossa. Tämä prosessi suoritetaan, kun yhdellä ajolla hitsaus puskusaumat. Tämä on tarpeen, jotta voidaan saada asianmukaista hitsin. Kuten paksu materiaali, leikkaus on tarpeen ensin sulatetaan juuripalon ja sitten ensi helmi tasaisesti täyttämällä ontelo kiehua koko metallin paksuutta.

Leikkaavia reunoja voidaan suorittaa, jos metallin paksuus on alle 3 mm. Koska sen pienempi arvo johtaa burn-kautta. Leikkaus on tunnettu siitä, että rakentava parametrit: aukon - R; kulmaleikkuureunoilla - α; ikävyys - kanssa. Sijainti näiden parametrien esittää piirustuksen hitsin.

Viistämistä lisää määrä tarvikkeet. Siksi tämä arvo yrittävät minimoida. Se on jaettu useita erilaisia ​​suunnittelun:

1

Ja pienen paksuuden hitsattava materiaali 3-25 mm tavallisesti käytetään yksipuolinen V-muotoinen leikkaus. Viiste voidaan suorittaa molemmissa päissä tai yksi niistä. Metalli 12-60 mm on suositeltavaa hitsata kaksipuolisella X-muotoinen kasautumista. Kulma α leikkaamiseen X, V-muoto on 60 °, jos viisteen suoritetaan vain yhdestä reunasta, arvo α on yhtä suuri kuin 50 °. Paksuutta 20-60 mm olisi edullisinta nopeudella hitsiaineen kun U-muotoinen leikkaus. Viiste voi myös olla muodostettu toiseen tai molempiin päihin. Sameutta olla 1-2 mm, ja raon arvo on yhtä suuri kuin 2 mm. Suuri metallin paksuus (yli 60 mm), tehokkain tapa leikataan leikkuureunat. Hitsausliitokselle on erittäin tärkeä tässä menettelyssä, se vaikuttaa useita yhteisiä tekijöitä:

 • toiminnallisuutta yhdiste;
 • lujuus ja hitsin laatua;
 • taloudessa.
 1. Käsikaarihitsausta. GOST 5264-80 hitsit ja yhdisteitä ovat tyypit, suunnittelu mitat hitsaus päällystettyjen elektrodien kaikissa avaruuskohdissa. Tämä ei sisällä pelkästään teräsputket.
 2. Hitsaus teräsputkia. GOST 16037-80 - määritellään perustyyppiä, huippuluokan muotoilua koot koneelliset hitsausmenetelmä.
 3. Hitsaus putket on valmistettu kuparista ja kupari-nikkeliseokset. GOST 16038-80.
 4. Kaarihitsauksessa alumiinia. Hitsatut saumat. GOST 14806-80 - muoto, koko, reuna valmistelu käsin konehitsauksen alumiinin ja sen seokset, menetelmä suoritetaan suojakaasuun.
 5. Jauhekaarihitsauksella. GOST 8713-79 - hitsaussaumojen ja liitännät tehdään automaattisen tai konehitsaukseen painoon, vuon tyyny. Se ulottuu metallin paksuus on 1,5-160 mm.
 6. Alumiinihitsausta jalokaasuilla. GOST 27580-88 - vakiona manuaalinen, puoliautomaattinen ja automaattinen hitsaus. Se suoritetaan ei-sulava elektrodi jalokaasuilla täyteainetta ja peittää alumiinia, jonka paksuus on 0,8-60 mm.

Määräysten mukaisesti läsnä hitsien on esitetty kokoonpano piirustukset tai yleisessä muodossa. Näytetään hitsit yhtenäisillä viivoilla, jos ne ovat näkyvissä. Ja jos päinvastoin - katkoviivan segmenteissä. Näiden linjat ovat poistettu huomiotekstit yksipuolista nuoli. Symbol of hitsit suoritetaan hyllyllä johtaja. Merkintä on hyllyllä, jos sauma on etupuolella. Tässä suoritusmuodossa nousevan nimitys tulee sijaitsemaan hyllyn alla. Tämä sisältää tietoa sauma seuraavassa järjestyksessä:

 • Ylimääräiset merkkejä. Risteyksessä johtaja hylly kuvake voi olla:

┐ - sauma hitsaus tehdään asennuksen aikana.

 • Nimeäminen hitsit, niiden rakenneosat ja GOST Connection.
 • Nimi sauma standardia.
 • Hitsaus mukainen menetelmä sääntelynormeja.
 • Jalka osoitettu, tätä kohtaa sovelletaan vain nurkkasalvokset.
 • sauma epäjatkuvuus, jos sellaisia ​​on. Tämä määrittelee sijainnin vaiheen ja hitsauksen segmentit.
 • Muita kuvakkeita ylimääräisiä arvoja. Pitävät niitä erikseen.

Nämä merkit ovat myös päälle levitetään hyllyn, jos hitsaussauman näy piirustuksessa, ja sen alla, kun näkymätön:

 • 9shy, 9shy, irrotus hitsikuvun;
 • pintakäsittely ja jotka tarjoavat sujuva siirtyminen epäjaloa metallia, poistaa notko ja epätasaisuudet;
 • sauma suoritetaan avoimen linjan; Tämä merkki koskee vain näy piirustuksessa hitsaussaumoissa;
 • pinnan hitsin.

Yksinkertaistaa, jos kaikki rakennesaumoissa tehdään yksi vieras, on sama muotoilunsa ja mitat, merkintä ja hitsaus normeja erittelyissä. Rakenteet voivat olla kaikki, mutta suuri määrä identtisiä saumoja. Sitten he jaettu ryhmiin ja määrittää sarjanumerot kullekin ryhmälle erikseen. Jossain vaiheessa sauma täydellinen nimi. Toisaalta laittaa vain sarjanumero. Ryhmien lukumäärä ja määrä silmukkaa kukin niistä olisi määritelty standardissa asiakirjoissa.

Lajikkeita ja teknologia hitsaussaumojen - kattoon, vaaka-, pysty-

Hitsin - linja sulan metallin reunoilla kahden pariutumisen rakenteita, jotka johtuvat altistumisesta valokaari terästä. Tyyppi ja konfiguraatio saumat on valittu kussakin tapauksessa erikseen, sen valinta riippuu sellaisista tekijöistä, kuten laitteiston kapasiteettia käytetään, paksuus ja kemiallinen koostumus hitsattu seoksia. Tällainen sauma hitsaus tapahtuu myös, kun kolvi polypropyleeniputkiin.

Tässä artikkelissa kuvataan, minkä tyyppisiä saumat ja teknologian pilotointiin. Perehdymme pysty-, vaaka- ja katto nivelet sekä oppia hoitamaan puhdistus ja tarkastus vikojen aiheesta.

1 luokittelu hitsit

Luokittelu saumatasoitukseen lajikkeiden suoritettu monista tekijöistä, joista tärkein on yhteyden tyypin. Tässä vaihtoehdossa saumat on jaettu:

Olkaamme tarkastella kutakin esitetyistä vaihtoehdoista yksityiskohtaisesti.

Tämä yhteys menetelmää sovelletaan, kun hitsaus päätyosat putkien, neliö profiili ja pellistä. Liitososat on järjestetty siten, että jätetään rako 1,5-2 mm (halutun kiinnittäminen kiinnittimet tiedot) niiden reunojen väliin. Työskenneltäessä metallilevystä, jonka paksuus on enintään 4 mm, sauma on säädetty vain toisella puolella, levyt 4-12 mm, se voi olla kaksinkertainen, yhden edelleen, on paksuus 12 mm - vain kaksinkertainen.

Menetelmät leikkaus saumat

Jos seinämän paksuus osat on 4-12 mm, tarvittaessa mekaaninen leikkuuvarat ja sulkemalla reunat yhteen seuraavista menetelmistä. Yhdiste erityisen paksu metalli (12 mm) suositeltava suoritetaan käyttäen X-muotoinen strippaus, muut suoritusmuodot on epäedullinen, koska tarvitaan suuria määriä metallia täyttää sauman, joka lisää virtausta elektrodit.

Kuitenkin joissakin tapauksissa voidaan päättää, hitsaaja cooking paksua metallia yksi sauma, joka edellyttää täyttämällä se useissa vaiheissa. Saumat tällainen konfiguraatio kutsutaan monikerroksista, monikerroksinen sauma Hitsaustekniikalta kuvassa.

Päällekkäisyys liitoksia käytetään yksinomaan hitsaus metallilevyn 4,8 mm: n paksuinen levy keitetään molemmin puolin, mikä sulkee pois mahdollisuuden kosteuden arkkien väliin ja niiden myöhempää korroosiota.

suoritetaan tällainen sauma on erittäin vaativa tekniikka huomioiden oikean kallistuskulma on elektrodi, joka on vaihtelee välillä 15-40 astetta. Jos epänormaalia täyttö sauma metalli tulee siirtymään pois liitosviivasta, mikä vähentää merkittävästi liitoksen lujuutta.

T-kytkentä tehdään muodossa kirjain "T9raquo, se voidaan toteuttaa kahdella tai yhdellä kädellä. Saumojen määrä ja tarvetta vähentää loppuun osan riippuu sen paksuus:

 • 4 mm - yksi sauma ilman päät leikataan;
 • 4-8 mm - kaksinkertainen, leikkaamatta;
 • 4-12 mm - kanssa yksipuolinen kasautumista;
 • Yli 12 mm - kaksipuolisia, kaksinkertainen leikkaus.

Yksi erilaisia ​​tee yhteyksien ulkopuolelle sauma käytetään liittämään kaksi kohtisuorassa tai kallistettu toisiinsa metallilevyjä.

2 Tyypit saumoja kolmiulotteisen aseman

Lisäksi luokittelua tyyppinen yhteys, ompeleita jaetaan lajikkeita, riippuen asemasta tilaan, jonka mukaan ne ovat:

Pystysuora sauma alhaalta ylös

Ongelmana on täytäntöönpanon pystysuorat saumat liukumasta alas sulan metallin, joka on painovoiman. Tässä se on tarpeen käyttää lyhyt kaari - pitämään elektrodin päähän niin lähellä metallia. Hitsaus pystysaumat edellyttää, että toteutetaan alustavan työn - strippaus ja leikkaus, jotka on valittu tyypin perusteella ja paksuus metalliyhdisteen. Jälkeen valmistamiseksi kohdetta kiinnitetty haluttuun asentoon ja rajat yhteys on tehty karkea "prihvatami9raquo;, jotka estävät siirtymisen työkappaleiden.

Pystysuora sauma hitsaus voidaan suorittaa ylhäältä alas tai alhaalta ylös, mitattuna sopii jälkimmäinen muunnos on edullinen. Elektrodi on pidettävä kohtisuorassa liitoselimen, annettiin se pönkittää hitsattu reuna kraatterin. Liike elektrodi on valittu perustuu haluttu paksuus sauman, kaikkein kestävä liitos saavutetaan poikittainen siirtymä elektrodin puolelta toiselle ja silmukka värähtely.

Pystytasossa vaaka-tyypin liitokset näkyvät vasemmalta oikealle tai oikealta vasemmalle. Hitsaus vaaka saumat monimutkainen valuminen alas kylpyyn, joka vaatii ylläpitämään suurta kallistuskulma elektrodin - 80-90 0. Estää sisäänvirtaus metallin sellaisiin paikkoihin, voidaan siirtää ilman poikittaisvärinään elektrodin, menetelmä kapeiden rullien.

Liikkeen nopeus elektrodin valitaan siten, että kaaren keskus hallussa ylärajan sauma ja alareunan sulan ei päästä yläpäähän edellisen rullan. Erityistä huomiota tässä olisi kiinnitettävä yläreunaan, altteimmat muodostumista eri vikoja. Hitsata viimeinen rulla on tarpeen puhdistaa muodostaman sauman kuonan ja noki.

Vaikein suorittaessaan katto niveliä. Koska tällaisessa kolmiulotteinen asema sulan pidetään yksinomaan pintajännitys Metallisutuura itsensä täytyy tehdä mahdollisimman kapea. Standardi rulla leveys - enintään kaksi kertaa leveys käytettävät elektrodit, kun taas elektrodit on sovellettava halkaisijaltaan 4 mm.

Kun reititys hitsin elektrodia on pidettävä kulmassa 90-130 0 pariutumista konetta. Rulla elektrodi on muodostettu värähtelevän liikkeitä reunasta reunaan, jolloin ääriasennossa elektrodin puolella viivästyy, jolloin vältetään vastapäästöt. Huomaa, että hitsaajat ilman kokemusta ei ole suositeltavaa ottaa kattoon nivelet.

2.1 Hitsaustekniikka katon liitokset (video)

2.2 Puhdistus ja tarkastus vikoja

Muodostamisen jälkeen sauman pintaan on liitetty osat kuona, pisaroita sulan teräksen ja kuonan, jossa itse sutuuran voi olla kupera muoto ja työntyvät tason yläpuolelle metallia. Korjaustietojen vikoja avulla puhdistus, joka suoritetaan vaiheittain.

Aluksi, jonka taltan ja vasaran sinun täytyy poistaa mittakaavassa ja kuona, jäljempänä kautta mylly, joka on varustettu hiomalaikka tai hiomakone, linjassa liitoksen tason. Raekoko hiomalaikan valitaan perustuen vaadittu pinnan sileys.

Vikoja hitsata yhteisen kokematon asiantuntijat johtuvat yleensä epätasainen tai elektrodin liikkeen ja pakottaa oikein valittu nykyinen arvo. Jotkut viat ovat kriittisiä, jotkut voidaan korjata - joka tapauksessa hitsi seuranta niiden läsnäolo on välttämätöntä.

Mieti mitä viat ja miten suorittaa tarkastukset:

 1. Fuusiot - riittämätön täyttö sulan metallin rajapinta vähentää merkittävästi sidoslujuus. Syistä: pienellä virralla, liiallinen nopeus elektrodin. Säätämisen jälkeen nykyisen ja vähentää kaaren pituus vika on poistettu.

Ne voivat myös muodostaa vikoja, kuten halkeamia, jotka näkyvät metalli jäähdytys vaiheessa. Halkeamia on kahta kokoonpanoissa - joko pitkin poikittain saumaan. Riippuen siitä, mihin aikaan halkeamien muodostumista luokiteltu kuuma ja kylmä, jälkimmäinen näkyy jähmettymisen jälkeen liitäntä liiallisen kuormituksen että erityisesti hitsin tyyppi eivät kestä.

Kylmähalkeama on kriittinen vika, joka voi johtaa täydellinen tuhoaminen yhdistettä. Kun kyseessä on koulutuksen on otettava uudelleen hitsata vaurioituneet alueet, jos ne ovat liian paljon - sauma on leikattava ja uudelleen tehdä.

Tyypit saumat ja saumat

Hitsaus on yksi tärkeimmistä tavoista yhteyden, jota käytetään teollisuudessa ja yksityiselämässä. Tämä on suhteellisen halpa ja luotettava menetelmä, joka on pysyvä yhteys. Ottaen huomioon, että on olemassa useita metallisia lajien, joista kukin on piirteitä tiivistys, sekä eri käyttötiloissa ja vaatimukset itse yhdisteen jaetaan eri hitsausliitosten ja saumat.

hitsausvyöhykkeessä

Seostus Area - kestää 0,1-0,4 mm perusmetallin. Se sisältää osittain fuusioitu viljaa. Kun metalli on lämpenemisen alueella, se on neulamaisia ​​rakenne. Se on alhainen vahvuus ja korkea murenevuus.

Vyöhyke terminen vaikutus - se on jaettu neljään osaan. Ensimmäinen osa koskee epäjaloa metallia, joka on lämmitetty lämpötilaan yli 1100 celsiusastetta. Sillä on karkea rakenne. Vilja-alan, noin 12 kertaa suurempi kuin standardi. Koska ylikuumenemisen pienenee sitkeys, sitkeys ja muiden mekaanisten ominaisuuksien metallia. Tämä on heikoin osa, hitsaus, joka usein tapahtuu raossa.

Toisen osan - normalisoi vyöhyke, jossa perusmetalli lämmitetään 900 asteeseen. syyrakenne paljon hienompaa kuin edellisessä tapauksessa. Tämä vie paljon 1-4 mm.

Kolmas osuus - vyöhykkeellä epätäydellinen kiteyttämällä. Täällä, pohja metallia lämmitetään 750-900 asteeseen. Hän löysi sekä pienet että suuret jyviä. Koska epätasainen jakautuminen mekaaniset ominaisuudet kiteet vähennetään.

Neljäs osa - vyöhyke uudelleenkiteyttämällä. ALA lämmitettiin 450-750 astetta. On toipumassa muoto jyviä, jotka ovat muotoaan aiemmat vaikutukset. Est tämän osan leveys on 5-7 mm.

Vyöhykkeellä perusmetallin - alkaa osa, joka lämpenee vähemmän kuin 450 astetta. Tässä rakenne on samanlainen kuin epäjaloa metallia, mutta koska lämmitys teräksen menettää sen ominaisuuksia linnoitus. Rajoille jaetaan nitridit ja oksideja, jotka heikentävät viestinnän jyviä. Metalli saa suuremman lujuuden tästä paikasta, mutta saa alemman sitkeys.

Täysi luokittelu saumat ja nivelet

Tyypit hitsit jaettu eri kategorioihin eri kriteerien mukaan. Yksi niistä on eroa ulkonäöltään. Täällä erottaa:

 • Koveraa (ne menettävät);
 • Kupera (ne ovat myös vahvistettu);
 • Normaali (ne ovat litteitä).

Mukaan tyypin suorituskyvyn löytyi:

Mukaan ajokertojen:

Mukaan kerrosten lukumäärä:

 • Monikerroksinen (hitsaus paksua metallia);
 • Yksipuoliset.

Luokittelu hitsien allokoi lajikkeet pituus:

 • Pistehitsit (luoda niitä avulla vastushitsauksessa);
 • Kahdenvälistä shakki;
 • Kahdenvälistä ketju;
 • Yksipuolinen ajoittainen;
 • Yksipuolinen jatkuva.

Tyypit hitsit suuntaan voima:

 • Edestä (poikittainen) - suoritetaan kohtisuora voima;
 • Siipi (pitkittäinen) - voima on yhdensuuntainen sauman;
 • Karsastaa - työtä tehdään kulmassa;
 • Yhdistetty - se yhdistää kylki ja edestä lajeja.

Tyypit hitsaussaumojen ja nivelet avaruudellinen sijainti:

Tehtävistä ja tarkoitus hitsit luokat ovat:

 • Laajennettava - jonka poikittainen värähtelevän liikkeet elektrodin;
 • Kierre - saumaleveys joka käytännössä ei ylitä halkaisijan hitsauselektrodin.

ominaisuudet saumat

Tämä on yleisin variantti, joka on yhdiste, jolla on tavallinen levyinä tai päätypintoihin. Se vaatii vähimmäismäärän metallin ja aika. Se voidaan toteuttaa ilman viisto reunojen jos ohuita lehtisiä. Paksujen tuotteiden edellyttää valmistamiseksi metallin hitsausta varten, jossa viiste reuna tarvitaan syvyyden lisäämiseksi provarkoy. Tämä on totta, jonka paksuus on 8 mm ja edellä. Jos tuote on paksumpi kuin 12 mm, on oltava kahdenvälistä puskuliitos viiste. Tällaisia ​​yhdisteitä pidetään usein vaaka-asennossa.

"T" T-tangon erilaisia ​​yhteyksiä ja liitoksia edustettuina kirjaimilla. Se voi olla yksi- tai kaksipuolinen, ja voi myös yhdistää artikkeleita eri paksuisia. Jos vähemmän kohtisuoraan asennettu tuote, elektrodin hitsauksen aikana, on kallistettu 60 astetta. Voit myös käyttää patalappuja kallistaa pala ja tehdä yksinkertaisemman version Welding "veneessä". Tämä vähentää todennäköisyyttä muodostumista vastapäästöjä. Sauma on yleensä levittää yhdessä vaiheessa. Nyt on olemassa monia laitteita automaattiseen hitsaukseen HQ.

Kulmikas katsotaan yhdiste, joka on kulmassa 90 astetta tai muita arvoja. Tällaiset yhteydet usein väistyä reuna sauman pystyi makuulle haluttuun syvyyteen luotettavuuden varmistamiseksi. Kahdenväliset provarkoy muodostaa yhteyden vahvempi.

Tätä menetelmää käytetään hitsauksessa levyn paksuus on pienempi kuin 1 senttimetri. Ne sijoitetaan päällekkäin toistensa kanssa, ja keitetään molemmin puolin. On tarpeen varmistaa, että niiden välillä kastumiselta. Joskus on parempi sidos, yhdiste on keitetty lopusta.

Geometria hitsin

Tyypit hitsit soveltamiskeinot ja niitä kannattaa kiinnittää huomiota perus geometriset parametrit.

 • E - leveys on muodostettu hitsin;
 • S - paksuus työkappaleen;
 • B - välinen rako hitsataan työkappaleeseen;
 • T - sauma paksuus saadaan;
 • H - syvyys-hitsattu osa;
 • Q - koko kuperan osan.

 • A - paksuus pienahitsi, joka. Alku konveksisuus arvon ja lasketun korkeudet;
 • P - arvioidun korkeuden, joka vastaa kohtisuoran peräisin syvin noin hypotenuusan sulamiseen suuri suoraan kolmion kaiverrettu ulko-osan sauman;
 • Q - kuperuus build-alueen;
 • K - pienahitsin jalka on etäisyys pinnasta yhden työkappaleen toisesta kulmasta rajoja.

Kaikenlaisia ​​hitsattujen saumojen rakoihin eroavat merkittävästi niiden ominaisuuksiin. Näin ollen, jokainen tapaus on välttämätöntä valita parametrijoukon onnistunut yhdistelmä. Ensinnäkin meidän pitäisi kiinnittää huomiota kolmiulotteisen aseman. Sitä helpommin kulkee työ, sitä parempi hitsin laatuun. Useimmat käyttäjäystävällinen muotoilu pidetään vaakasaumat siis master yrittää laittaa työkappaleen sellaisessa asennossa. Joskus edes tarvitse kääntää useita kertoja samaa tuotetta, tarjota laadukkaita hitsi. "On tärkeää! Sitä ei pidä unohtaa, että hitsaus kerralla auttaa saavuttamaan paremman linnoitus kuin useissa vaiheissa. Siksi on välttämätöntä löytää tasapaino mukavuutta ja ajokertojen. "

Kun paksu aihiot aina raivata reunat ja sitten edelleen käsitellä pinta lisätä hänen puhtaus. Silmukoimisvariantteja ovat kaikkein yksinkertainen ja edullinen käyttää, koska ne on helpompi korjata vääristymisen geometriaan vastaanotetut. Sen lisäksi, että oikean valinnan tyyppinen liitos on tarpeen kiinnittää huomiota myös lämpötilaa, koska silloin he voivat liikkua provarkoy alueen ja tuotteen yksinkertaisesti sulattamalla tai huonosti.

Jaa sosiaalisten verkostojen

Röntgentarkastuksen hitsausliitosten

+Sisältö Zone hitsin täydellisen luokittelu saumat ja nivelet

Röntgentarkastus Hitsien

+Sisältö Zone hitsin täydellisen luokittelu saumat ja nivelet

Stiloskopirovanie hitsit

+Sisältö Zone hitsin täydellisen luokittelu saumat ja nivelet

Laskettaessa poikkipinta-ala hitsin

+Sisältö Zone hitsin täydellisen luokittelu saumat ja nivelet

Laskettaessa poikkipinta-ala hitsin

Jotta kunnolla suorittaa laskennan poikkipinta-ala hitsin

Vahvistaminen hitsin

Usein parhaillaan johtamiseen hitsaus toiminnan toteuttamiseksi tarvittavat vahvistaminen hitsin

Puute sulahitsisauman

Menetelmässä hitsaus on puute sulahitsisauman että

Valinta hitsausvirtaa riippuen elektrodin halkaisija

Hitsaus on yksi luotettavimmista tavoista saada laatua yksiosainen

hitsin jalka

Ammatillinen rakennuksen rakentaminen teräsrakenteiden, sekä luoda

Erittelyt juottaa POS-40

Paremmin juotosmetalliin juotoksen aikana käyttäen juotokset joka

Jotka elektrodit käytät?

Millainen sulahitsaamalla käytät?

Täysi tai osittainen kopiointi materiaalien sallittua aktiivinen linkki

1