Tuotteet puusta portaat

Laatu kohteita puusta portaat: 5 tyypit

Erityisen kauneutta ja ainutlaatuisuutta tahansa Kotelo voi antaa puuportaita kanssa lankaelementtejä tikkaat on melko monimutkainen rakenne. Että portaiden rakenteet pidetään erinomaisen yhdistelmän suunnittelu-, kauneutta ja selkeyttä. Ei niin helppo luoda alkuperäisen koostumuksen ratkaisu, varsinkin jos se muodostuu käsin. Jotta tuotteen rakenteen nostamiseen toiseen kerrokseen itse, huolella valmistella eivätkä pelkästään piirustuksia, mutta myös aihioosan tilat.

Komponentit portaat

Tikkaiden puun täytyy löytää ei ainoastaan ​​materiaali, mutta myös tarvittavat komponentit, joista kukin tarvitaan erityistä tarvetta.

Jälkeen kaikki laskelmat sinun täytyy ostaa tarvikkeet puuportaat tarvittavaan määrään

 1. Kosour - on kannatinpalkki, säilyttää vaiheet ja nousuputken pohjaan. Että se on suuri kuormitus koko rakenteen.
 2. Bowstring tarvitaan tukea laakerielementti. Se on varustettu erityisillä uria, jotka päätyosa kunkin vaiheen. On syytä huomata, että merkkijono käytetään, kun yksi puoli tikkaiden asennetaan seinäpintaan. Merkkijono ei ole niin tärkeää kuin kosour, koska se ei kestä suuri kuormitus, ja siksi vaikka tikapuut välissä kaksi seinät, voidaan luopua merkkijono, mutta ei ilman kosoura.
 3. Kuten vaiheet, joita käytetään puiset palkit, jotka koostuvat osista, kuten kulutuspinnan ja nousuputken. Sijaitsevat kulutuspinnan pinnan jalalla, kun nouseva tai laskeva portaita, ja nousuputken palkin alle asennetaan vaiheessa, joka sulkee tilan kulutuspinta ja lisäksi se tukee ylemmän vaiheessa. Itse vaiheet voidaan suorakulmainen, säde tai pyörivät, riippuen tikkaita rakenteita.
 4. Tuotantoon kaiteet käytetty puinen tolppa ja rautatie. Tällaisia ​​komponentteja puinen elementit voivat olla eri koko, tyyppi ja muoto. Usein luodessaan portaita käsillään tolpat ja kaiteet ostaa järjestyksessä.
 5. Jos tikkaat puoli-tahti, välttämättä tarvitse syöttää postitse asennustuki.

Ennen kuin alkaa tehdä tikkaat, sinun on ensin laskettava sen parametrien ja tehdä piirustus. Että on mahdollista valmistaa materiaaleja, sekä lisäosia, kuten tarvikkeet ja helat.

Jos haluat, voit käyttää joko asiantuntijoiden palveluja suorittaessaan laskelmia tai erityinen ohjelma käynnissä verkossa. Ne auttavat suunnittelemaan tulevaisuuden rakentamisen ja laskea materiaalit ja kiinnikkeet mahdollisimman tarkasti ja ilman minimaalinen virhe.

Joka tikkaat olisi? Vankka, luotettava, vakaa ja kestävä. Varmistaa, että malli oli kaikki nämä ominaisuudet, on välttämätöntä tutkia yksityiskohtaisesti kuvauksen erilaisia ​​rakenteita. Lisäksi on syytä kvalitatiivisina hankitaan kaikki yksityiskohdat. Ja keräämistä haluat käyttää kestävä kiinnitys materiaalista, ei liimaa, vaikka tehokkain.

Muotoilu tikkaat omakotitalossa pitäisi mahtua kokonaisuudessaan sisustustyyli, ja yleensä iloksi sen moitteeton ulkonäkö

Paras vaihtoehto suuren portaiden muotoilu vetoaa siihen erikoistunut yritys, joka tarjoaa paitsi laskemista, mutta myös valmistaa ja mahdollisesti tuotteiden kokoamiseen.

Jos kuitenkin haluat tehdä tikapuut omasta, täytyy löytää paikka myynnin erinomainen rakennusmateriaali.

 • Voit tehdä jousi ja kosour tarvitse ostaa baareja 50h250 ja pienin sallittu leveys voi olla 150 mm;
 • Tuotantoon nousuputken käytetään säteen paksuus on 25 mm, mutta on mahdollista käyttää paksumpaa puuta;
 • Kulutuspinta palkkien 30-40 paksu.

Koska kaiteet ja tolpat asettaa enimmäkseen veistetty, on edullista ostaa niitä tilata tai valmiita.

1

Puulajit portaiden tuotteita

niiden tuotanto portaat ja osien ei pysy paikoillaan, ja lähes joka päivä uusia malleja tulee ulos, joista jokaisella on omat ominaisuutensa ja jopa erilaisten rakenteellisten osa kokoonpanon. Ennen kuin aloitat Osta kohde, on syytä todeta, että, mitkä ovat erilaisia ​​portaita, valita sopivin vaihtoehto kotiisi.

Kierreportaat ovat varsin näyttäviä ja usein auttaa toteuttamaan rohkeita sisustus hankkeita

Kierreportaat käytetään erityistapauksissa. Yleensä niitä käytetään paljon tilaa säästävä.

Lisäksi se on erinomainen esteettisiä ominaisuuksia. ruuvirakennet- pidetään hieman toimiva, esimerkiksi se ei ole mahdollista nostaa huonekaluja ja isoja vaatekappaleita puolestaan. Toisin sanoen, tällaista rakennetta voidaan käyttää yksinomaan laskemiseksi ja nostamiseksi. Valmistuksessa kierreportaat edellyttää monimutkaisia, ja mikä tärkeintä ammatillista harkintaa. Portaikko - on yleisin variantti suunnittelu. Se koostuu useista marches tai toisin sanoen portaat. Yksinkertaisesti sanottuna vaiheista ja laskua. Portaat voivat olla eri konfiguraatio.

Jokainen niistä on: odnomarshevaya, puoli-tahti, trehmarshevaya. Ne voidaan järjestää seinään, ja jonkin matkan päässä siitä. Ainoa haittapuoli on, kuten tikkaita pidetään suureksi. Joskus säästää tilaa huoneeseen yrittää käyttää kulmaan tikkaita käännetty 90 tai 180 astetta. Marsh voi olla kaareva rakenne, jossa paikka nousukulma. Tässä tapauksessa, tikkaat asennettu pituusleikkurin tyyppi.

On syytä huomata, että puoli-tahti ja trehmarshevye portaat voidaan tehdä ilman perusteilla mutta pyörivällä vaiheita.

Mitä materiaalia tehdä elementit puuportaita

Ensi silmäyksellä ei ole mitään eroa, mitä tällaista materiaalia valitaan rakentamiseen puuportaita. Hän mänty tai koivu.

Ensimmäinen, käytetty puu on oltava korkealaatuisia. Useimmiten ymmärtää laatu on yhtenäinen rakenne puukuiduista

Kuitenkin, se ei ole vain pinnoite, mutta myös ominaisuudet kunkin kankaan, perustuu siihen, että ja tehdä valinta osto puu:

 1. Kuusi on edullisia, yhtenäisiä rakenne, valon sävy ja hyvin suosittu. Lisäksi materiaali kestää erilaisia ​​stressiä.
 2. Pyökki - kevyt puu, harmahtava tai punertavan keltainen sävy. Suhteen vahvuus pyökki ei ole liian voimakas, ja toimintaa ja erityisesti kosteuden huoneessa, jossa ajan myötä puusta voi turvota ja huomattavasti tilavuus kasvaa.
 3. Tammi on vaalean keltainen väri, mutta käytön aikana hieman tummempi. On syytä huomata, että tammenlehti, joista yli 5-7 vuotta näyttävät varsin tyylikäs, tehokas ja tyylikäs. Oak on ihanteellinen materiaali rakentamiseen portaat paras vaatimukset.
 4. Tuhka on kevyt sävy, ominaisuus, rakenne, lujuus suurempi kuin tammi, ja myös erinomainen joustavuus. Materiaali on käytännössä ole altis ulkoisille vaikutteille.
 5. Lehtikuusi on tumma kullankeltainen ja kellertävä vaaleanruskealla raitoja. Se eroaa muista roduista mahdollisimman suurta voimaa, mutta on myös ominaisuuksia, kuten kovuus ja kestävyys.
 6. Maple on sävyltään ja erinomainen sitkeys, joka saavutetaan poistamalla huokoset verkossa. Haittana on vaikeuksia käsitellä rodun.

Lopullinen valinta on kuluttajalle, mutta neuvot haluat kuunnella.

Tikkaille oli paitsi kestävä, vaan myös kaunis se on annettava lisävarusteita.

Puinen portaat ovat yleensä asetettu ja puinen kaide. Ne toimivat pohjana pystytuet, joita kutsutaan "tolppa"

Pääsääntöisesti, iso pallot samasta puusta, josta tehty rakenne on asennettu tulo tukipilarit ja pienempiä voidaan sijoittaa koko kaiteen pituudelle, mikä lisää turvallisuutta, kun liikkuvat portaita. Paljon helpompi ryhtyä pieni pallo kuin rautatie, joka voi olla liukkaita, ja anna öljyn on kuivunut muodossa kiiltävä kansi.

Katsaus elementtejä puuportaat (video)

Joten, jotta voidaan määrittää parhaalla mahdollisella tavalla, on suotavaa suorittaa ennalta mitattua tilaa, luoda projekti, sillä ei ole väliä paperilla tai 3D-muodossa tietokoneen ja vasta sitten tehdä valinnan suhteen tikkaat malliin. Vasta sen jälkeen kun tällainen toiminta toteutetaan vyschityvanie rakentamisen yksityiskohtia.

Mikä on tikkaat?

Portaat - on monimutkainen rakenne. Yhdistelmä suunnittelu ja kauneuden yksittäisten elementtien luo yhden yhdistetyn päätös, yksilöllisyyttä tuotteen. Tässä artikkelissa me tarkastelemme kaikki elementit portaat, kuljettaa ja sisustus, ja antaa neuvoja siitä, mitä materiaaleja soveltuvat parhaiten toisiinsa.

Lisäksi materiaalien huolellinen valinta yksittäisten elementtien, on syytä pohtia tulevaisuuden tyyli portaat ja paikka sille olisi sisätilojen tiloissa. Onko se "suorita show" tai vaatimaton on asettunut käytävällä. Vain sopusoinnussa on kauneutta.

Kuten jo mainittiin, portaat - on monimutkainen engineering mekanismi. Se sisältää:

 • Laakeri palkit: jäykkääjillä merkkijono.
 • Vaiheet (tai kulutuspinta).
 • Nousijat.
 • Tukipilarit.
 • Friisi vaiheessa.
 • Suojaukset (tolpat).
 • Kiskot (kiskot).
 • Mezhdumarshevye sivusto.
 • Pituusleikkuria (sijaan sivustoja).
 • Sokkeli.

Kaikki elementit puuportaat sekä metalli- ja betoni olisi laskettu ja sopii täydellisesti. Kerro lisää kunkin ainesosan.

Tämä on tärkein osa portaikko, tukipalkin, johon koko rakenne. Jäykisteet on tehty puusta tai metallista tai valettu betoniin. Tarkoituksesta riippuen portaikon ja sen paino rakenne voi olla yksi keskeinen kosour, kaksi tai kolme sivua - yksi keskimmäinen lisä. Kolmas kosour raskaita rakenteita, joissa liikenteen.

He tekevät samaa tehtävää kuin jäykisteet. Vain, toisin kuin ne, eivät kulutuspinnan päälle palkkien ja leikataan sisäreunan.

Koko ja valittu materiaali, samoin kuin limakalvon vaiheissa riippuu mukavuutta ja turvallisuutta tikkaita. Ne ovat mukavin tason leveys on 30 cm. Ihmisen jalka on mahduttava kokonaan pinnalla.

Kaikissa vaiheissa portaat ja nousuputket tulee olla samankokoisia.

Joka perustuu portaat kohde (sisäinen tai ulkoinen) kulutuspinnan on tehty betonista, puusta, graniitti, marmori, klinkkeri tiili, metalli-, keraami- tai posliini laatat. Konkreettisia toimia viilu: ulkopuolella portaat laatat sisältä - mitä tahansa materiaalia, riippuen muotoilu.

Tämä mutkikas sana nimeltään pystysuora osia, jotka yhdistävät kulutuspinnan. Portaat nukkuville, niin sanottu "sokea" - marssii jännevälit. Niitä pidetään luotettavampia ja visuaalisesti koetaan turvalliseksi. Uninen korkeus 15 senttimetriä - mukavin nostamiseen.

Sääntöjen mukaan, portaikko rakenne, jossa on enemmän kuin kolme vaihetta täytyy suojata. Useat tolpat span nimeltään kaide. Jos lento on syytä vapaasti avaruudessa, se on suojattu molemmilta puolilta. Tikkaat on kiinnitetty toiselle puolelle seinää, esimerkiksi kiskot, aidat on vain ulkopuolelta. Seinä voidaan kiinnittää kaide.

portaat Aidakkeet (tolpat) - tämä on mielenkiintoisin sisustuselementtejä. Rikkaus oikealla materiaalilla, muotoja ja kuvioita luoda todella hyvä tuote. Se on kiinnitetty aidan span style että suunnittelija tarkoitettu. Ohut lasi, tai puhdistettu väärennettyjen tai veistetyt puiset - rungon jännevälit ja ne ovat silauksen.

Mukaan vaatimuksia SNIP korkeus portaiden kaiteet ei pitäisi olla alle 90 senttimetriä, ja etäisyys yksittäisten tolppien enintään 15 senttimetriä, joten siellä ei liukastui vauvan pään.

Tämä on jotain, jotka liukuvat kätesi kun kiivetä portaita. Kaiteet järjestetään aidat. Ne voidaan valmistaa eri materiaaleista, tärkein edellytys sen - pinnan tasaisuuden. Kaiteeseen pitäisi olla haketus ja karheus.

Jos jänneväli yli kymmenen askelta, on suositeltavaa jakaa hänen alusta. Mies vaakatasossa voi vetää henkeä ja rentoutua hieman. Kun ensimmäinen lento sivusto voi mennä vastakkaiseen suuntaan. Kaikki portaat jaetaan välittömiin ja kääntämällä. Suora marsseja voidaan jakaa useilla paikkakunnilla. On selvää, että kodeissa pitkä tikkaita ei täytä. Mutta katu suora ja leveä mallit ovat monissa kaupungeissa. Esimerkiksi portaita on Mamajevin kurgaani ja Potemkin portaille Odessa - valoisa heidän edustajansa. Rotary marssit ovat neuvoteltavissa neljännes (kierto kulma on 90 astetta.) Ja lattian Nykyinen (kiertokulma 180 astetta.).

Tämä kaunis sana askelta pyörivissä portaita, jotka toimivat ympäristöissä. Jos ei ole tarpeeksi tilaa marssi muotoilu laadukkaat palvelut, niiden tilalle on ottanut pituusleikkuria, kapea toisesta päästä ja leveä toisella. Nämä kauniit kulutuspinta pidetä kovin turvallista kävellä.

Mielenkiintoinen yhdistelmä materiaaleja

Olemme jo puhuneet aiemmissa artikkeleita monenlaisia ​​tikkaiden rakenteisiin - Full Metal (tulipalo portaat), puu (toisessa kerroksessa), betonia (sisäänkäynnit). Puhuimme komposiittirakenteen. Niistä haluan mainita. Vaikea vetämät tikkaat ovat niiden charmia, ne esittävät dynamiikkaa ja elämää. Esimerkiksi kiviportaita täydellisesti rauhassa keskittyä rauta kaiteita. Laatta ja lasi, puu ja taonta - tällaisia ​​yhdistelmiä on tullut klassikoita arkkitehtuurin portaat. Tietenkin, mahtavaan marmoriportaikko ylellinen laaja maaliskuussa ja scalloped tolpat ihailtavaa. Mutta nopean rakentamisen vaiheet graniittia ja kaiteet ruostumatonta terästä on myös hyvä. Hyvin valittu elementtejä portaat luoda harmoninen rakenne, joka täydellisesti sovittaminen aikaisempaan sisustus ja täydentää sitä sen täydellisyyttä.

Lopulta cutscene portaiden tyypit ja kuinka valita oikea komponenttien kaikille tuttu, mutta rakenteeltaan erilainen. Kertoa meille ajatuksiasi ja käydä vuoropuhelua!

Puu portaat: elementtejä, tyypit, laite

puu - Tämä on yleisin aineiden valmistuksessa portaiden yksityiskodeissa, kaksikerroksinen huoneistoja, mökkejä ja maa taloa. Puu on niin suosittu, koska sen rakenne, koostumus ja erilaisia ​​lajeja. Tekemällä tikkaita puusta, se on varmasti ainutlaatuinen ja kaunis, tekee kaikki sisätilojen tuoreutta ja muuttumista.

Tärkeimmät edut puuportaat ovat seuraavat:

 • Puiset portaat ovat ympäristöystävällisiä.
 • Ne ovat kevyitä, joten älä anna kuormittaa tukirakenteisiin ja lattia.
 • Puu on esteettisiä ominaisuuksia.
 • Asennus puuportaat tehty ilman erikoislaitteita.
 • Edulliseen hintaan.
 • Kyky luoda yhdistetyn tikkaat, esimerkiksi puu, metalli, puu, marmori, puu ja lasi.

Puinen tikkaat koostuu laakerin osia, jotka palvelevat kiinnitys vaiheet. Vain osa portaikkoa on maaliskuu - jatkuva sarja vaiheita, joita kutsutaan marssit väliset siirrot laskua.

Puuportaat voidaan tehdä yhdestä tai useammasta puulajeja, se kaikki riippuu osoitetut määrärahat portaat ja tikkaat toiminnalliset ominaisuudet. Tukirakenteen, ja on ryhdyttävä massiivipuuta, joka sulkee sisäänsä elementit voidaan valmistaa koristeellinen puun.

mänty - on edullisin ja yleisin aineiden valmistuksessa portaita. Mänty massiivipuuta, joka on helppo käsitellä. Jos haluat yksinkertaisen tikkaat kotiin - mänty sopivin vaihtoehto. Kuusipuuta ei valmistuksessa käytetty tikkaat, koska se on hyvin pehmeä rakenne ja se on alttiina kulumiselle.

tammi Se yhdistää parhaat ominaisuudet kallis puu: kestävyys, esteettisyys, alhainen mätäneminen, kestävyys, suhteellinen helppous käsittelyssä. Portaat tammi pyökki portaat menettävät parametrit veden vastus. Mutta tämä puuportaat koristavat tahansa sisustukseen.

lehtikuusi - se on ihanteellinen materiaali valmistukseen portaita, koska se on hyvin vankka rakenne, kustannukset puun alla tammea. Portaat lehtikuusesta voidaan suorittaa lanka, joka antaa sille enemmän ulkonäköä sisustus.

Cedar, marjakuusi, saarni ja kirsikka - nämä ovat joitakin kallein puu. Heillä on vankka rakenne, joten voidaan suorittaa suunnittelu kokonaisuutena. Nämä puu edistävät ekspressiivisyyden sisätilan.

Tyypit ja puiset portaat

Riippuen ulkoasu hanke on puuportaat valitaan.

kierreportaat - tikapuut, jotka vaiheet on järjestetty ympäri Keski sarake. Nousut ja laskut tehdään pitkin kierukkamaista rataa. Tämäntyyppinen portaikko säästää tilaa huoneessa, mutta niistä on tullut koristelu. Haittapuolena tikkaat joka jatkuvasti liikkua tikkaita ei ole kovin kätevää.

portaat - tämä on mukavin ja monipuolisin tyyppi tikkaita. Vaihe sijaitsee peräkkäin suorassa. Kelluva jaettu:

 • Odnomarshevye portaat, jonka rakentaminen kaikkein yksinkertainen, älä oleta laskua.
 • Mnogomarshevye tikkaat pyöritetään 90 asteen kulmassa. Tämäntyyppinen tikkaat koostuu kahdesta lennot ja laskeutumista. Tällaiset portaat helppo asentaa tilavia huoneita.
 • Mnogomarshevye tikkaat pyöritetään 180 astetta. Tämän tikkaat, joka koostuu kahden marsseja. Tällaiset portaat säästää tilaa huoneessa, mutta tarjoaa kätevän päivitys.

kääntämällä portaikko - tikkaat, joka kokoaa yhteen sen suunnittelu mnogomarshevuyu ja kierreportaat. Portaiden kiipeäminen tapahtuu pitkin kierukkamaista rataa, mutta marssi, kätevä ja mukava vaiheissa. Rotary portaat ovat oikealla ja vasemmalla. Porraskäytävien poissa.

taittuvat tikkaat - tikkaat, joka suoritetaan ilman suojaelinten. Ne ovat erittäin luotettavia ja kestäviä - tämä on heidän tärkein etu. Miten sulattaa, niitä käytetään ajaksi korjaustöiden tai syöttää ullakkotilaan.

Laite puinen tikkaat

Vuodesta valinta asennus portaat se ei riipu ainoastaan ​​ulkonäkö tikkaita, mutta myös sen luotettavuutta.

sekundaaripalkit - viittaus kalteva palkit, jotka ovat tarpeen asennusvaiheet. Pääsääntöisesti, vaiheiden tai päällekkäisiä tai niitä uriin. Tämän tyyppinen kiinnitys sopii odnomarshevyh portaita.

bowstring - sivuttainen kaltevuus viitesäteiden, joiden väliin on asennettu tasolle. Tämän tyyppinen kiinnitys sopii Extra tai portaikkoon.

Bolza - eräänlainen kiinnitys portaat, jossa toisella puolella vaiheen kiinnitetty seinään, ja toisaalta vaiheessa puoli on kiinnitetty teräselementti. Tällaisen asennus tikkaat hankkia massiivinen ulkonäkö. Sopii tällaista kiinnityksen portaikon.

tukipilarit - eräänlainen ruuvin kiinnikkeet tai nivelrakenteet missä vaiheessa on kiinnitetty suoraan pylvääseen.

Riippuen mieltymykset ja alue, jolla aiot sijoittaa puuportaita, portaiden suunnittelu ja valitut tiedot, jotta se. Joka tapauksessa, puuportaat talossa näyttää jalo.

1