tulppaanit kasvaa

Kasvava tulppaanit ulkona: Kevät iloa. Millä ehdoilla tärkeää pitää kasvaa tulppaaneja?

Kasvava tulppaanit, joskaan ei pidetä erityisen vaikea vaatia puutarhurin erityisiä ponnisteluja. Saada suuria kukkia silmuja, sileä eikä haalistu, ne tarvitsevat asianmukaisen hoidon.

Tulppaanit onnistuneesti kasvanut vielä kylmempi alueilla maamme. Ja voit tehdä sen myös, jos valitset sopiva arvosana värejä ja voi mennä vikaan lasku päivämääriä.

Minkälainen valita tulppaaneja kasvit

On noin 3000 lajikkeita tulppaanit. Mukavuussyistä, ne yhdistyivät ryhmissä ajoitus kukinnan. Merkitään suosituin lajikkeiden tulppaanit, sovellu viljelyyn eri ilmasto-olosuhteissa ja vaatimattomia hoitoa.

Varhaisen kukinnan. Silmut kukkivat huhtikuussa. Yleisimpiä lajikkeet ovat kysyttyjä - Schrenk, Candy Prince. Erittäin kauniita kukkia kaksinkertainen terälehtiä - Ice Cream, Monte Carlo, Terry punainen.

Srednetsvetuschie. Tulppaanit tässä luokassa silmut auki toukokuussa. ne kukkivat lyhytikäisiä, mutta hyvin kaunis. Kaunis lajike yksinkertaisia ​​kukkia - Alexander Pushkin, Eric Hofso, Marian unelma, Tanska, Havran, venäläinen prinsessa.

Pozdnetsvetuschie. Tulppaanit kukkivat toukokuun lopulla. Ne ovat resistenttejä lämmölle, mutta loppukeväästä pakkaset voivat tuhota ne. On parempi luopua lasku, jos asut pohjoisilla leveysasteilla. Tulppaanit tässä luokassa ovat erityisen uninen. Kauniin yksinkertainen lajikkeet - Queen of Night, Prince Vladimir, Ballad. Joukossa lajikkeiden frotee huomionarvoista - Double Beauty Apeldoorn, Angelica.

Katso kukinnan tulppaanit voi olla huomattavasti aikaisemmin kuin huhtikuussa sillä ne kasvavat kasvihuoneessa. Tällainen menetelmä on yleensä parempana kokenut kukkakaupat ja lastentarha ammattilaisia, jotka ovat ammattimaisesti tislaamalla värejä.

Sivusto valitaan ja valmistella maaperää viljelyyn tulppaanit

Kasvihuoneen suojaa kukat toivottuja ulkoisille vaikutteille. Mutta jos aiot kasvaa tulppaaneja kedolla, Valita paikka laskeutua tarkasti. Maa tulee olla tasainen, hyvin valaistu ja suojassa voimakkaat tuulet. Varjossa silmuja ole täysin esitetty, kukinta kestää pitkään.

Paras maannosten tulppaaninviljelykseen - valo, hiekka liejunsekaista, runsaasti humusta, neutraali tai lievästi emäksinen reaktio. Jos maaperä on savea, lisätä tässä joen hiekkaa nopeudella 2 kauhat per 1 m. Hiekkainen maaperä humus tai turve laimealla. On liian hapan maaperä lisäämällä kalkkia nopeudella 50-55 g / m. On tärkeää, että pohjavesi alueella underlain alle 60 cm, muuten - vymoknut sipulit, ja kasvit kuolevat.

harkita sääntöjen viljelykierron. Tulppaanit kasvavat hyvin, kun kaikki kukkien ja vihanneksiin. Poikkeuksia ovat sipuli ja belladonna, koska niiden tauti voi tarttua tulppaaneja.

Valitsemalla taimiaineiston tulppaaninviljelykseen

Kasvaa tulppaanit kolmella tavalla - siemenistä, sipuleista lapsista.

valitsemalla siemen kuten taimiaineiston valmiina hoidon ja pitkä odotus - tulppaanit kukassa vähintään 5 vuodenaikoina. Tämä vaihtoehto sopii paremmin ammattilaisille, jotka tuovat uusia lajikkeita ja hybridit kasveja.

kasvava tulppaanit sipuleista - paras vaihtoehto rento puutarhurit, koska se on helpoin. Ostaessaan taimiaineiston Kiinnitä huomiota ulkonäköön sipulit - sen pitäisi olla merkkejä taudin ja näkyviä vaurioita. Bulbil hyvälaatuisia - tiheä, alle 3 cm: n pituisia. Tulevaisuudessa pystyt korjata omia taimiaineiston, kaivaa sipulit lopussa kasvukauden. Ennen istutusta terveitä yksilöitä ennaltaehkäisyyn 1 tunnin ajan, käsitellään 0,2% fundazol tai kaliumpermanganaatti, ja sitten kuivattiin. Ennen istutusta sipulit kasvihuoneessa pitäisi olla kylmässä (5-7 ˚C)

laatu tulppaanin sipuleita

Lapset - sama tulppaanin sipuleita, vain pienempiä. Järjestelmässä istutus ja hoidon sääntöjen ovat tässä tapauksessa samat, mutta värit näkyvät vasta ensi vuonna. Vaativat lisää suojaa ja ruokinta vauvoille.

Istutus sipulit: avoimella kentällä, kasvihuone

Kevätkylvön tulppaaneja ei ole niin suosittu meidän leveysasteilla kesän jälkeen kasvit eivät Bloom - heillä ei ole aikaa hankkia tarvittavat ravintoaineet kasvulle. Parempi juurtumista sipulit syksyllä - jousen osa on kirkas päässä kukkivat silmuja.

Podgadat ajoittain juurtua taimet ennen ensimmäistä pakkanen. Lähi-bändi sopivana ajankohtana - syyskuun loppuun kello +5 asteen. Tässä tapauksessa aikaisin kukkivat lajikkeiden tulppaanit istutettu 2 viikkoa aikaisemmin kuin myöhemmin. Istuttaa kukkia kasvihuoneissa tehdään marraskuussa.

tulppaanit kaavio kasvu

tulppaani istutus avoimissa pelisäännöt:

• Valmista lovi tai yksittäisiä reikiä kasveille. Alareunassa kaada kerros lannoite sipulikasveja, peittämällä se hiekalla paremman kuivatuksen. Välinen etäisyys kasvien - 10-15 cm välillä rivien - 30-40 cm.

• sipulit voi istuttaa 3 kpl "Donets alas." Ne eivät kuitenkaan saa koskea. Istutus Syvyys - 10-15 cm.

• Lamput "opudrite9raquo; tuhka, ripottele hedelmällistä maata ja Zamulchiruyte tulevaisuuden kukkatarha humus tai turvetta.

• Kun tulevat jäädyttäminen istutus sivusto voidaan peittää tai jättää kerros olkia.

Istutus tulppaanit kasvihuoneessa ei poikkea lasku auki maahan. Laskeutumisen jälkeen tarvittavaan 2kk kasvihuoneen lämpötila pysyy +5 astetta. Kohti tammikuun lopussa, lämpötila nostettiin vähitellen +22 oC. Kun ensimmäiset taimet, huolehtia keinovalaistuksen kasvien maanpinnan yläpuolella (vähintään 6 tuntia / päivä). Jos et noudata sääntöjä hoidon, sitten maaliskuun alussa, näet kasvihuone kaunis tulppaanit.

Kun lumi sulaa alueella, varmista, että sipulit ovat itäneet. Jos löydät nuoret varret jälkiä sairauden, poista tartunnan saaneet kasveja sänkyä. Idättämättömät lamput myös kaivaa. Terveet kukkia voi liikkua pienen jäätyä, mutta aktiivisesti kasvaa, ne alkavat vasta, kun katu on tarpeeksi lämmintä. Asianmukaisesti huolehtia tulppaanit:

Kastelua. Tulppaanit rakastavat kosteutta, mutta kosteikko kasvattaa ne eivät - pysähtyminen veden johtaa mätänevät juuristo. Jos jousi on seissyt kuiva, älä unohda säännöllisesti kostuttaa kukkia, muuten ne kuihtuvat. Huolehdi veteen kastelu suuria määriä putoamisen lehdillä. Keinokastelukäyttöön puolustaa veteen.

Lannoitteita. Kauden tulppaanit täytyy ruokkia 3 kertaa. Ensimmäinen lannoitetta (typpi ja fosfori) johtaa, kun täysi varret näyttävät. Juuri ennen kukintaa Fertilizer voi kaliumia ja typpeä. Kun tulppaanit ovat jo ottsvetut, hedelmöittää maaperän fosforia ja kaliumia. Paljon helpompi käyttää lannoitteita nestemäisessä muodossa, kohdistamalla ne kastelu. Älä käytä sisältävän siteen osa jopa pieni määrä klooria. Et voi käyttää ja lantaa.

Kitkeminen. Sopivaksi ole yllättynyt sienitaudit säännöllisesti poista rikkaruohot kukkapenkkiin.

Kun tulppaanit ottsvetut, jonkin aikaa edelleen hoitaa niitä, valmistautumaan ensi kaudella merkittäviä laatua sipulit. Heti katkenneet siemen valinnan, jotta kasvi ei uhrata energiaa siementen muodostumisen - emme tarvitse. Mutta varren lehdet lähtevät välttämättä tai bulbils satoa huomattavasti. Jätä varret sängyllä kellastumista. Piilottaa hänen huolimaton ulkonäkö, miettiä etukäteen istutus järjestelmän ympärillä tulppaanit muita värejä, jotka "zamaskirovali9raquo; ruma kuva.

Kasvava tulppaanit: keräämistä ja varastointia sipulit

Heinäkuun alussa, sipulit ovat jo kypsiä - he voivat kaivaa. Laadullinen istutus materiaalin tulisi olla pyöristetty, suuri koko (vähintään 3,5 cm), ruskea asteikot. Mutta litteä lamppu viive - ne eivät anna hyvää taimet ensi kaudella. Välittömästi sen jälkeen kaivaa sinun täytyy laittaa heidät laatikoihin 2-3 päivää kuivua. Ennen varastointia hoitoon lisäysaineistopakkaukset 0,2% fundazol.

Varastoinnin aikana, sipulit niitä kertyy biologisesti aktiivisia aineita, jotka ovat tarpeen aktiivisen kasvun tulppaanit. Siksi kun sellainen taimiaineiston ne tarjoavat oikeat olosuhteet:

Paras vaihtoehto - antaa sipulit mesh laatikot olkea tai sahajauhoa on 2-3 sarjassa. Pysyvä ilmanvaihto ei anna heidän kuivua tai lahoa liiallisesta kosteudesta. Kuukautta myöhemmin, säilytyslämpötila voidaan alentaa 15-17? C

Koulutusta sipulit tulppaanit pistils 3 nupit on signaali siitä, että ne pian istutetaan - jäähdytyksen käynnistys materiaalin ennen istutusta.

Kasvava tyuplyanov: taistelussa tauteja ja tuholaisia ​​vastaan

Tulppaanit ovat alttiita tauteja ja tuholaisia. Ja syy ei useinkaan ole edes tartunnan saaneita sipulit, ja noudattamatta jättäminen sääntöjä istutuksesta ja hoidosta kasveja.

Yleisiä sairauksia ruusut:

Fusarium. Lehdet ja varsi tulppaani alkaa kellastua ja kuiva, on sipulit on harmaa patina, juuret alkavat mädäntyä. Kyseisen kasvitaudit pitäisi kaivaa pitää tarttumasta niistä muista kukkia kukkapenkki. Maaperää ja kasveja käsittele sienitautien.

Rhizoctonia. Juuristo säilyy terveenä, mutta nuoret taimet tulppaanit mätänemään. Tappio voidaan nähdä - paikan päällä muodostunut rihmasto säikeet. Torjunnan Rhizoctonia tulppaanit - maanviljelyksi ja sipulit sienitautien.

Harmaahomeen. Tulppaanit näkyvät kelta-harmaa pisteitä eri kokoisia ja muotoisia. Maanpäälliset osa laitoksen on epämuodostunut. On havaittu, että kukat istutetaan maahan, jossa on korkea pitoisuus kaliumia ja magnesiumia, ovat vähemmän alttiita esiintyminen botrytis. Vastustuskykyisiä tautia varhaisen lajikkeiden tulppaanit. Ehkäisyyn sipulit käsitelty erityistä sulfa huumeita. Jo kukinta hoitoon tartunnan saaneista kasveista sienitautien.

harmaahometta sipulit tulppaanit

Botritioznaya rot. Vaikutuksen sipulit. Kukkia kasvanut niistä - lievästi värillinen, helposti rikki. Ehkäisyyn hoitoon taimiaineiston sienitautien.

Pestrolepestnost (Mosaiikkivirus). Tauti näkyy epätasaista väriä tulppaanin terälehtiä. Lajikkeesta riippuen, virus ilmenee eri tavoin - esimerkiksi punainen tulppaanit nähdään enemmän punaista raitoja. Vaalean vihreitä raitoja voi näkyä lehtiä. Saastuneita kasveja ovat kaivettu maa käsittele sienitautien.

Ehkäisyyn välttämättä desinfioida välineitä, että tauti ei ole siirtynyt toisiinsa sänkyä. Sairaat kasvit paremmin kaivaminen heti haltuun ja maan, jolle se kasvoi. Kemikaaleja, varmista, että niiden koostumus ei klooria!

Niistä tuholaiset vaikuttavat tulppaanit, huomaa:

Root sipuli punkki. Vaarallisin tuholainen, joka syö paitsi tulppaanit, vaan myös muita sipulikasvit. Tämä pieni hyönteinen on vaaleankeltainen, silmiinpistävää sipuli - se on joko eivät idä tai antaa heikko kasvi. Jottei laittaa maahan sipuli punkki, tarkasta taimiaineistojen ennen istutusta sivustolla. Sipulit voi ripottele hieman liitu - hyönteiset kuolevat. Ja myös se auttaa lämpökäsittelyä bulblets - laita ne muutamaksi minuutiksi kuumaan veteen (35-40 ° C).

Oranzhereina kirva. Tämä siivetön hyönteisiä pituudeltaan 2 mm vihreä, keltainen tai vaaleanpunainen. Kirvoja ravinnokseen kasvinesteuutteita ja vahingot sen varsi, kukka varret, sipuli. Vaurioituneet osat tulppaanin epämuodostunut. Hyviä tuloksia torjunnassa kirvoja osoittavat torjunta. Sen esiintymisen voi olla, jos istutettu lähellä ruusuja pyretriumkasveista tai tagetes - kirvat eivät pidä näitä kasveja.

Viljelijät saattavat joutua muiden "napastyami9raquo; - etanat, etanat ja hiiret. Etanat ja etanoita poistaa manuaalisesti. Taistelemaan hiiriin käyttäen myrkkyä syöttejä. Mutta varmista, että ennen myrkky ei saanut lemmikkieläimiä.

Herkkä jyrsijät ja taimiaineiston jäljellä seuraavaan kauden talletus.

© 2012-2018 "Naisten mielipide." Kun kopioit materiaalit - viittaus lähde on pakollista!

Päätoimittaja portaalin Ekaterina Danilova

Sähköposti: [email protected]

Ota yhteyttä: +7 (965) 405 64 18

Kasvava tulppaanit: istutus, hoito, eteneminen, tuholaiset ja taudit

Yleensä sipulit säädettyihin vetolaatikot tai paketit kuvia tulevaisuuden tulppaanin, joka auttaa tekemään valinnan. Mutta kiinnittää huomiota viisaampaa olla väriä terälehtiä, ja sen tyypistä suhteessa ajoitus kukinnan. Kasvava tulppaanit ja laadukasta hoitoa heille on vaikeampaa jos laittaa useita varhaisen ja myöhäisen kukinnan lajikkeita. Mutta jos sijoittaa ne niin, että kukat ovat haalistuneet, korvattu kukkivat, voit tehdä omassa puutarhassa Tulip kukkapenkkiin joka viihdyttää sielun varhaisesta keväästä melkein kesäkuun loppuun.

Toiseksi on toivottavaa etsiä ostaessaan sipulit - niiden kokoa. Tyypillisesti myyjät niiden lajittelu ja suurempien myydä kalliimpia, ja hiukan halvempi. Periaatteessa tehokas viljely tulppaanit on mahdollista, kun istutus sipulit minkä kokoisia tahansa, mutta ensimmäisenä vuonna heittää kukka varret vain suuria ja pieniä on vuosi tai kaksi tai kolme (iästä riippuen) vuosittain antaa suuremman halkaisijan lamppu, kunnes ne saavuttavat halutun iän . Siksi jos todella haluat nauttia kukkien vuonna istutus pienet sipulit ota mitään järkeä.

Kolmas tärkeä ominaisuus valittaessa sipulit - niiden kunto. Ehkä siitä riippuu pääasiassa viljelyn tulppaanit tuo sinulle iloa tai yksi pettymys. Muista, kuin jos et ole varma myyjien palming pois halvalla, mutta vaurioitunut lamppu, ne kasvavat hyvin, eivät suostu ostamaan niitä. Tulppaanit kohdistuu kasaan haavaumia. Joka haavat polttimon voi elää silmien näkymätön viruksia ja sieni-itiöitä. Sijoittaminen materiaalia niiden alueella, olet vaarassa paitsi odottaa tulppaanit, mutta myös tartuttaa loput kukkia. Lisäksi sinun ei tarvitse ottaa shriveled ja näivettynyt sipulit eivätkä kuuntele luottamus siihen, että he voivat liota vedessä. Mutta suojaava asteikkojen sipulit ole yksimielisyyttä. Jotkut viljelijät uskovat, että se on parempi, kun he ovat, muut suosittelevat niiden poistamiseksi. Tulppaanin sipuleita myydään usein täysin alasti, valkoinen ja ilman yhdestä suojaava mittakaavoissa. Ota nämä mahdollisimman vaan ne on puhdistettava ennen istutusta, koska me kuvaile alla.

Valinta paikka istutus

Jos alueen lähellä pintaa maata pohjaveden, tulppaanit voi myös kasvaa, mutta paikassa, jossa lasku on vaadittava korkea valua läpi.

Ensinnäkin, ei tarvitse istuttaa useita suuria lamppujen kukkivat, ja pienet, että se antaa vain paljon vihreää.

Toiseksi, mikä tahansa koko sipulit syvennetään maaperään noin kolme niiden läpimitta. Hieman yli haudata sipulit suositellaan hiekkamaassa, ja hieman vähemmän savea.

Kolmanneksi, kun istutus sipulit olisi vielä iti (vain viivoitetut määrä toleranssi alkio ei ole enemmän kuin pari millimetriä) ja ei ole juuria. On toivottavaa etch sipulit ennen istutusta liuokseen, jossa oli kaliumpermanganaattia pitämällä niitä siellä useita tunteja. istutus aika - joko keväällä tai syksyllä, kun maan lämpötila saavutti markkaa + 7 + 9 astetta.

Jos viljely tulppaanit on vain vuoksi hyödykkeen sipulit, sinun täytyy katkaista silmut heti kukintaa (huomaa, ei leikkaa ne kukkakimput, eli katkaista katseet). Avaamaton silmut katkaista ei ole tarpeen, koska polttimo se ole hyvä.

Viimeisenä vaiheena hoitaa tulppaanit on niiden kaivaminen jälkeen koko musertava pois vihreän massan kuivaus sipulit, niiden käsittely sienitautien ja mitoitus. Kaikki nämä toimet ovat tarpeen eliitin lajikkeita, ja yksinkertainen tulppaanit voidaan jättää maahan.

Täytyy sanoa, että luonnossa on tärkein menetelmä, jolla tulppaanit ovat laajentamassa valikoiman kasvun ja kaapata koko laaja niityt ja loputon aroilla. Siemenet kypsyvät kolmen kammion laatikko. Jokainen solu on erittäin tiiviisti toisiinsa ja ne on järjestetty litteä levy, jossa on erittäin kevyt siemeniä. Kun boll kypsyy ja muuttuu jäykäksi, se murtuu ja siemenet saa tarpeeksi unta. He vain tuulla ja kantaa kauas. Hän kaatui maahan, siemen pysyy pinnalla. Että se oli itäneet, hän tarvitsi hengissä kylmä. Jos talvi erottuu yllättäen lämmin, siemenet eivät idä ja odottaa ensi talven. Näitä ominaisuuksia on otettava huomioon, jos päätät harjoitella viljelyn tulppaanit siemenet.

Joten siemenet eivät ehdi nukkua kentällä, laatikko pitäisi leikata juuri ennen ne kypsyvät, kunnes ne ovat melko kuivia ja laittaa kypsyä ilmanvaihto. Kunkin alueen ja kunkin luokan aikoja kerääminen eri laatikoihin. Niin kauan kuin he kypsyvät, sinun täytyy valmistautua kukkapenkkiin. Voit tehdä tämän kaivaa valitun tontin, maustettu humusta ja hiekkaa ripotellaan päälle. Se kylvetty että tuskin maanpinnan peittämiseen. Tässä siemenviljelmiä tulppaanit, tarkemmin, sen ensimmäinen vaihe päättyy.

Siemenet itävät keväällä omasta, kun ilman lämpötila nousee nolla tai hieman korkeampi. Jos yhtäkkiä tapahtua pakkasta, taimet eivät tuhoudu, vain hidastaa niiden kehitystä. Siementen itävyys alkaa siitä, että sikiö sisällä hieman lisääntynyt koko, sitten räjähtää päällysteen kuori ja alempi kärki sirkkalehden syöksyy maahan haudattu noin 3-6 cm 10-13 päivä. Syventämään pysähtyy. Samaan aikaan, on ensimmäinen ja ainoa juuren. Yläosa sirkkalehtien tuottaa pinnalle alkiossa, kuten valkoinen säiettä. Saavutettaessa pituus noin 6 cm, sen kärki on muodostettu paksunnos, ja itsensä valkoinen juova vähitellen muuttuu vihreäksi.

Korkeuden paeta ensimmäisenä vuonna ei ylitä 10 cm, lehdet se ei ole. Tehokas siemenviljelmiä tulppaanit tässä vaiheessa on pakollinen kastelua ja kitkemistä, rikkaruohot, jotka eivät estä nuoret versot vahvistumistaan. Ensimmäinen sirkkalehti hänen elämänsä muotoja kasvukauden maanalainen rönsyjä joka zaglubit crumb-lamput noin 50-60 mm. Kun maa ampua kuolee, se ei tarvitse kaivaa. Ensi keväänä se muodostaa juuret olla jopa 12, ja kentällä jäävät ensimmäinen levy, joka ilmeisesti on täsmälleen sama kuin tulevan aikuisen tulppaani, ovat huomattavasti pienempiä. Pään kanssa kasvukauden, tämä ensimmäinen ruohosipuli kuihtua, antaa elämän uuden korvaavan. Jo nyt on mahdollista ja kaivaa sipulit tulppaanit ja aikuisten laitettiin takaisin syksyllä. Muuten, se putoaa maahan noin 20 cm prosessi "istutus - kaivaminen." Täytyy toistaa joka vuosi, kunnes sipuli muuttuu aikuinen ja ei heitä tervetullut piikki.

Taudit ja tuholaiset

Kasvava tulppaanit voi mutkistaa sairauksia, jotka vaivaavat nämä kukat eivät ole niin harvinaisia. Venäjällä on noin kolme tusinaa tulppaanit aiheuttamien sairauksien bakteeri-, virus- ja sieni-infektiot. Yleisimmin raportoituja:

1.Seraya rot (toinen nimi botritioz). Tämä tauti aiheuttaa vain kaksi loisen - sienen Harmaahome ja erityisiä milkweed loinen Botrytis tulipae. Levitetään sieni-itiöt ilmassa, erityisesti intensiivisesti märkää. Lehdille sairaiden tulppaanit näyttävät pieniä ruskeita pilkkuja tai keltainen. Ne nopeasti koko kasvaa, yhdistää, ja kun kaapata pakenevat pohja tulppaani kuolee. Estämiseksi tulppaaninviljelykseen välttämättä käsitä hoitamiseksi lamput tai mangaani ratkaisu on suunniteltu erityisesti tätä lääkettä, esimerkiksi, tarkoittaa "Maxim", "fundazol" "Formaliini 1%." Jos tauti on edelleen aloitettu, tulppaanit hoitamiseksi kiireellisesti sienitautien Botrytis "Gamairom", "laskettuna" sama "Maxim" tai muuta. Pahoin saastunut kasvit on hävitettävä.

2.Fuzarioz (joskus kutsutaan pehmeää lahoa). He kutsuvat sitä sieniä, mutta laji Fusarium. Se jaetaan pääasiassa maaperän ja hyökätä puhdistamon pohjaan, alkaen varret. Fusarium vaikea viljelyn tulppaanit, joka ilmenee vasta lopussa kasvukauden kun sipulit maahan jo huonossa kunnossa. Ulkoiset oireita taudin ovat muodossa normienvastaisten kasveja - se on heikentynyt, ei kehitä yhtä aktiivinen kuin terve sukulaisia. Fusarium ja vaarallista sipulit, massa varastoidaan niin kuin sienten aiheuttaa niiden jako eteeni. Tämä kaasu aiheuttaa kuoleman jopa infektoitumattomien taimiaineiston. Kukkakauppias mukana tulppaanit tuottaa hyödyke sipulit, sinun täytyy valita lajikkeita, jotka ovat vastustuskykyisiä eteeni tai varastoida kasvimateriaalin hyvin ilmastoidussa tilassa. Torjuntatoimenpiteet rajoittuvat pääasiallisesti tuhoaminen sairaiden kasvien, maaperän hoitoa, jossa he kasvoivat "Karbationom" ja asianmukaisesta varastoinnista sipulit.

3.Tifulez. Tämä infektio aiheuttama sieni Typhula Borealis, on taipumus viettää talven maaperässä kukkapenkki ja osui äskettäin istutettu sipulit. Ja ne putoavat maahan järkyttää potilaiden polttimot. Siksi oikea viljely tulppaanit ei ole mahdollista ilman vakavaa asennetta istutusta materiaaleja. Ennen kuin laitat sipulit maahan ei tarvitse vain olla syövytetty, mutta myös tutkia huolellisesti ja hylätään ne, joilla on eri paikoista. On myös erittäin toivottavaa kaivaa tulppaanin sipuleita, paljon myöhemmin itävät luokalla määräajassa. Jos ne näkyvät tappion kukkapenkki täytyy hoitaa sienitautien eikä istuttaa uusia sipulit sitä useita vuosia.

4.Pestrolepestnost. Tauti on viruksen. Virusten hyönteisten verisoluja käyttämällä puutarhatyökaluja. Pestrolepestnost vaikuttaa paitsi tulppaanit, vaan myös muita lilja. Ensimmäiset oireet eivät ole lajikkeelle tyypillisiä valkoisia raitoja lehdet ja terälehdet. Varsinkin mutkistaa tauti kasvaa tulppaaneja kirkkaita värejä, koska terälehdet lyönnit ovat lähes näkymättömiä. Käytössä tulppaanit kirjava lajikkeita tauti ilmenee epäsymmetria värejä, muuttaa terälehtien väri. Mutta kasvi ei kuole, vain vähitellen kutistuu kukkia ja sipulit, taivutettu varsi. Torjuntatoimenpiteet muodostuvat tartunnan saaneen kasveja. Se on huomannut, että pestrolepestnost yhä selvemmäksi happo maaperään, niin varten ennaltaehkäisy on tarpeen, jotta saavutetaan neutralointi maaperän.

5.Avgustovskaya tauti. Tämä sairaus tuo loinen Tupakka nekroosivirus, lähinnä asuvat tupakkakasviin ja lisäksi rikkakasvien juuria eikä vain niitä. Tulppaani se läpäisee vaurioita juuret ja sipulit. Ensimmäinen taudin oireita - ruskea raitoja lehtiä. Myöhemmin he crack, lehtiä ja varsi ovat kaarevat, ja sipulit potilaiden selvästi ruskeita pilkkuja. Kontrollitoimenpiteitä ovat rikkakasvien ja sairaiden kasveja ja viljelyn tulppaanit on välttämättä perustuttava noudattamista sääntöjen viljelykierto, eli muutos purkupaikkojen tulppaaneja.

6.Bakterialnaya pehmeää lahoa. Tämä sairaus esiintyy toissijainen vaurion jälkeen tulppaanin sipuleita sipuli punkki. Alkuvaiheessa on jo sairastunut sipulit eivät näe sitä, mutta laskeutumisen jälkeen maahan, kuten sipulit tarjoavat taimet, samanlaiset kuin terveillä. Tämä on mitä sairaus mutkistaa viljelyn tulppaanit. Myöhemmin sisällä sipulit näyttävät sairailta pehmeät paikat jossa paine, joka erittää limaa. Vahvasti sairaat sipulit tulla täysin pehmeä, ja pian muuttuu limakalvon massa vastenmielinen haju. Maassa oleva osa, kasvanut ulos sairaita sipulit laho. Jos tartunta bakteerien rot tapahtui aikana kasvukauden, ensimmäinen merkki voi toimia keltaisuutta lehtien kärjet ja wilting avaamattomia nuppuja. Tallenna potilas ei voi olla tulppaani. Ehkäisevät toimenpiteet ovat pakollisia kastiketta sipulit ennen istutusta maahan ja laskemme talletuksen.

7.Belaya rot (toinen nimi Blight). Aiheuttaa tauteja suvun sienistä, Sclerotium, joita voi olla läsnä maaperässä jälkeen se kasvoi sairastuneita kasveja, jopa 5 vuosi. Siksi viljely tulppaanit monta vuotta samassa paikassa ei suoriteta. At sipulit taudin oireita voivat olla poissa tai täplät näkyvät harmaina tai väri, jolla on tunnusomainen varten sienitauteja päällystämiseksi myseeliä. Ensimmäinen oire, että istutetut sipulit maahan iski valkoinen rot - epätasainen itävyys. Lisäksi kaikki Itäneistä idut ovat yhtä terveitä ulkonäkö, monet heistä ovat liian heikkoja, nopeasti kellastua. Ennalta ehkäisevät toimenpiteet koostuvat preplant maaperässä valmisteissa vastaan ​​valkoinen lahoa.

Lisäksi näitä sairauksia esiintyy tulppaanit penitsilleznaya rot, hometta, rupi, kurvulariya ja muita sairauksia.

Mutta ei rajoitu mikroskooppisen loisia vaikuttaa tulppaaneja. Ärsyttää kukkakauppa ja täysin nähtävissä paljaalla silmällä tuholaisia. Joukossa, kirvoja, sukkulamadot, hoverflies, etanoita, kriketti, hakaset, pihdit. Kamppailevat heidän kanssaan mekaanisesti (käsin keräämällä) ja hyönteismyrkkyjä. Ehkäisevät toimenpiteet ovat syksyn kaivaminen sängyt (sipulit ennen istutusta), viljelykierto, rikkaruohojen torjunta ja teurastukset sairaiden sipulit ilman katumusta.

"Sivusto kasvin" www.pro-rasteniya.ru

Jos artikkeli mielenkiintoisia, voit jakaa sen sosiaalisten verkkojen

© 2018 Sivuston kasveista. Kaikki oikeudet pidätetään.

Tulppaanit - istutus ja hoito kedolla

 • Tulppaanit - kukat ovat hyvin suosittuja, nyt puhutaanpa istutuksesta ja hoidosta heidän kedolla. Sen kauneus, he ovat voittaneet sydämet monet ihmiset. Vaatimaton kukkia koristavat paitsi tonttien, mutta myös kaupungin kukkapenkkiin. Muotia tulppaanit tulevat meille Hollannista. Upea kukka koskaan lakkaa miellyttää kauneudellaan ja runsas värivalikoima monta vuotta. Tulppaanit on viljelty Persiassa. Sitten hän oppi niiden olemassaolosta Turkissa ja Euroopassa. kukka Nimi tulee Itä päähine "turbaani". Turkissa, tämä tyylikäs kukka pakottaa käyttämään turbaani.

  Tulppaani kuuluu lilja perheen. On olemassa monia lajikkeita näistä kauniita puutarhoja kukkia. Korkeus kasvin riippuu lajikkeesta. pienoiskoossa lajeja ei ylitä 20 cm. Siellä tulppaanit korkeus 70 cm.

  Kukat kellomainen olla eri väriä. Terälehdet tulppaanit ovat yksinkertaisia ​​ja frotee. Ja nyt lisää

  Kasvava ruusuja auki maahan

  Tulppaanin sipuleita, on toivottavaa ostaa ennen istutuskauden. Paras aika tähän - heinäkuun lopussa - syyskuun puolivälissä, kun he ovat levossa. Istutuskauden ostaa laadukkaita taimiaineistojen tulee olemaan erittäin vaikeaa. Keväällä, yleensä myydä vanhat lamput, joilla ei ole aikaa myydä viime kaudella.

  Etusija on annettava sipuleita ohut iho kullanruskeita. Halkeamat niitä ei pitäisi pelotella teitä. Tärkeintä, että lamppu itse ei vaurioitunut, koska kasviaineisto helposti loukkaantunut.

  Paksu, tiheä sipuli tummanruskealla asteikot viittaa siihen, että se ei sovi kasvit, juuret on hyvin vaikea itää.

  Jos et voi vain istuttaa kukkia, tulppaanin sipuleita korjatuista viileässä huoneessa. Ne tallennetaan erillään muista sipulit. Jos kiinni sairaat sipulit, ne tarttuvat terveitä.

  Kooltaan se on parempi ottaa sipulit ovat nuoria, terveitä sipulit keskikokoiset. Niiden pitäisi näyttää hyvältä. On sovi istutettaviksi lamppu on mekaanisia vaurioita, hometta tahroja, kuivattu massa.

  Pinta polttimo pitäisi olla tiivis ja selkeä. Se ei ole tarpeeton ottaa lamppu kädessä. Pieni paino osoittaa tauti. Terveet sipuli tuntuu raskaalta.

  Kun ostat sen on tutkittava pohjapinta levy lamppu. Laatua sipulit näkyvissä juuri tubercles. Älä osta taimiaineiston pehmeällä Donets, mätiä tai itäneet juuret.

  Kun istuttaa tulppaaneja? Aika ja istutus päivät

  Keski-Aasia - syntymäkoti lähes kaikki lajikkeet tulppaaneja. Luonnossa ne kasvavat aroilla, aavikot, juurella, vuoristoinen kuivilla alueilla. ne muodostavat kirkkaan kukinta matot aikaisin keväällä. Puhkeamista lämmön kaunista tulppaanit kuihtuvat. Mutta sipulit jatkuvat syvälle maahan. Syksyllä ne ovat uusia juuria. Spring Awakening talviunestaan, tulppaanit kukkivat jälleen ilahdutti meitä kauneudellaan.

  Luonnossa tulppaanit kukkivat vasta talven jäähdytyksen. Tänä aikana ne kertyvät ravintoaineiden auttaa heitä kasvamaan.

  Kokeneet viljelijät istutettu tulppaanit syksyllä. istutus riippuu alueen kasvavaan kukkia ja ilmasto-olot.

  Keskellä bändi olosuhteet tulppaanit ovat parasta istuttaa syyskuun lopulla.

  Eteläisillä alueilla harjoittavat alusta lokakuussa, jolloin lämpömittari indikaattorit pudota 7-10 ° C Juuristo on muodostettu lamput 3-4 viikkoa. On syytä pitää mielessä, että sää voi tehdä omia säätöjä.

  Varhaisen istutuksen tonkia viivästyy, sipulit voi kehittyä Fusarium. Lisäksi lämmin ilma saattaa harjun umpeenkasvu rikkaruohot, joka vie pois voimassa tulppaaneja.

  Liian myöhäistä istuttaa kukkia Myös se ei ole suositeltavaa. Koska halla juuristo ei voi muodostua. Ne voivat mädäntyä tai vymerznut. Tyypillisesti nämä tulppaanit kukkivat huonosti, niiden sipulit eivät sovellu edelleen istutusta.

  Jos sipulit istutetaan marraskuussa, niiden suojaa talven kuusen oksat ja -lehdet.

  Jos et nähnyt suositellun istutus päivämäärät, tulppaanit parempi maa vasta joulukuun alussa, jolla sijattu oljilla tai kuivia lehtiä. Kukkia istutetaan keväällä, jäljessä kehityksessä.

  Kevät - epäsuotuisa aika istutus tulppaanit. Kukkia, tietysti kasvaa, mutta kukkivat myöhemmin. Nopeuttaa kukkasipuleihin ennen istutusta on sijoitettu jääkaappiin yön yli.

  Jäähdytyksen jälkeen ne pestiin heikko ratkaisu kaliumpermanganaatin ja istutetaan auki maahan. Tämä on tehtävä ennen huhtikuuta. Jos sijainti tällä hetkellä on vielä jäässä, sipulit istutetaan säiliöihin ensin, ja sitten varovasti siirretty sänkyyn.

  Valintaan sijainti ja sivuston valmistelu tulppaanien

  • Mukavin tulppaanit on hyvin valaistu paikka.
  • Herkkä kukkia voi sietää luonnoksia, joten ne tulee suojata kovalta tuulelta.
  • Ne soveltuvat alueilla, joilla on sileä pinta, joka on suojattu pohjaveden.
  • Normaaliin kasvuun ja kehitykseen kukat tarvitsevat paksun hedelmällistä maata.
  • He rakastavat irtomaata neutraalilla tai kohtalainen happamuus.

  Valitsemalla paikka purkaa, on syytä pohtia, miten kasvi on kasvanut ennen. Hyvä edeltäjät pidetään vihanneksia ja kukkia. Ehkäistä virustaudit ei voida istutettu paikalle Solanaceae ja sipuli.

  Kasvu tulppaanit monessa suhteessa riippuu valinnasta maaperään. Sen pitäisi olla löysä, hedelmällinen, hyvin virtaava ilma ja kosteus. Useimmat niistä ovat sopivia multa ja hiekka liejunsekaista maaperän runsaasti humusta. Muut maaperää voidaan rikastaa tekemällä tiettyjä lannoitteita.

  Sandy Ground nopeasti kuivuvat, ne sisältävät riittävästi ravinteita. Näiden puutteiden korjaamiseksi, tulppaanit ovat usein juotetaan ja syötetään kemiallisia lannoitteita.

  Raskaan savimailla on vaikeampaa. Jotta ne soveltuvat tulppaanit, he tekevät suuren joen hiekka, turve, lahonnut lantaa. Tämä auttaa lisäämään läpäisevyyttä maaperän. Kun turpeen sen happamuus neutraloidaan kalkilla tai liitu. Vuosina voimakasta kasvun raskaan Maaperä on löysätä usein.

  Keväällä paikassa tulevaisuuden tulppaanin istutus, maaperän olisi hitaasti lahoavaa orgaanisia lannoitteita. Sopii hyvin lahonnut lantaa tai kompostia.

  Soveltuu kasvaa vain terveitä ja laadukkaita sipulit. Ennen istutusta, kaikki sipulit olisi tarkasteltava huolellisesti, jotta ajoissa havaita Saastunut aine.

  Jos aiot istuttaa sipulit, jotka ovat kasvaneet omaan, 30 minuutin kuluessa ne olisi vakiinnutetaan 0,5% kaliumpermanganaattiliuoksella. Taimiaineistot ostettu erikoisliike tai puutarhamyymälä, täysin valmiita lasku.

  Istutus tulppaanit välttämätöntä valmistaa sängyt 1-1,2 metriä leveä pitkittäinen tai poikittainen uria. Pituus harjanteiden voi olla minkä tahansa kokoinen.

  Valmis sipulit varovasti painetaan pohjaan vaon, jotta se ei vahingoita juuristo, nukahtaa maahan.

  Upotussyvyys riippuu koosta sipulit ja maaperän tyyppi.

  Kevyitä maita tulppaanit istutetaan syvemmälle kuin raskas. Rivien välissä kiinni 20 cm. Sipulit istutetaan joka 9-10 cm.

  Monet viljelijät istutettu tulppaanit luurilla. Tehdä tämän, ottaa metalli putken 5 cm: n halkaisija, jolla on mäntä, joka voidaan kiinnittää. Sarakkeenvalintaosan maa haluttuun syvyyteen, polttimo lasketaan alas hyvin, ja mäntä työnnetään maahan. Tällä menetelmällä on monia etuja. Oikein istutettu sipulit on suojattu vaurioilta, ja ojentaa sen ei jäädy.

  Istutukseen tulppaanit käytetään myös muovinen kori. Tämä menetelmä on yksinkertainen. Sipulit siististi pohjalle asetettujen korin säiliö laitetaan valmistettu syvennykseen ja peitetään maa. Kukkasipulit ei voi kadottaa maaperään. Milloin tahansa ne voidaan kaivettu.

  Kun massa istutus tulppaanit valmisteltuun kohtaan poistettiin maakerroksen paksuus 10-15 cm, on aseteltu sipulit ja sirotellaan maahan. Tässä menetelmässä, lasku voi olla kukka kuvio, tulppaanit eri värillä.

  Ehdot hoidon tulppaanien

  Huolimatta siitä, että tulppaanit ovat vähän huoltoa kasveja, jotka ovat vastustuskykyisiä erilaisia ​​sairauksia, sopimattomasta hoidosta näiden vaatimattomia kukkia voi johtaa mätää sipulit, varsi muodonmuutoksia ja esiintyminen sokea nuppuja.

  Hyvin valmisteltu maa helpottaa suuresti huolta kukkia.

  Pääsääntöisesti tulppaanit päästä pois lumen alta maaliskuun lopulla - huhtikuun alussa. Jos olet suojassa talven kukkia, multaa poistuu heti kun lumi tulee alas. Maapallon lämmittää nopeammin, ja tulppaanit kukkivat aikaisemmin.

  Kun ensimmäiset taimet kukkia, ne olisi hyvä tarkastella tunnistamaan vialliset ja sairaiden sipulit. Että tauti ei välitetä terveen tulppaanit, huono sipulit kaivaa ja tuhota.

  Lisätä hapen pääsyn juuret maapallon ympärillä bakteereita huolellisesti löysää. Tämä toimenpide suoritetaan koko voimakasta kasvun aikaa tulppaanit. On erityisen tärkeää löysätä maahan jälkeen kastelua.

  Tulppaanit tarvitsevat kohtalainen kastelua ennen kukintaa. Ylikuivumisen estämiseksi korotetussa kerros.

  Top kastike lannoite tulppaanit:

  1. Kun taimet näyttävät ulos maasta, heidän täytyy ruokkia typpilannoitteiden lehdille on mennyt kasvua.
  2. Toinen syöttö suoritetaan, kun sijoittaa useita levyjä tulppaanin. Tällä hetkellä sinun täytyy käyttää monimutkaisia ​​lannoitteita.
  3. Muodostamisen aikana nuput todella tarvitsevat fosforia ja kaliumia.
  4. Viime kerralla monimutkaisia ​​mineraalilannoitteiden käytetään kun Bloom silmut.

  Aikana syöttöjä olisi huolehdittava siitä, että kukat eivät saa polttaa. Sovelletaan lannoitteiden pilvisellä säällä tai kastelua.

  Kukinnan tulppaanit kastelu pitäisi olla runsaasti kastelua niitä vain lämpimällä vedellä. Kehittävät hyvin, niiden pitäisi ruokkia fosforia kaliumlannoitteisiin. Kehitys sipulit edistää mangaani, sinkki ja boori.

  Kukinnan tulppaanit myös suorittaa tarkastuksia, kaivaminen sairaat yksilöt.

  Kukkiva tulppaanit loppuu hyvin nopeasti. Jälkeen nuutuminen kukkia kaada toinen 2-3 viikkoa. Kukinto että haalistunut, on tarpeen nipistää pois kasvi ei uhrata energiaa siementen muodostumisen.

  Tavallinen punaisia ​​lajikkeita ovat yleensä muutaman vuoden kasvaa samassa paikassa ilman kaivaa ylös ja istuttamisen. Mutta lajikkeisiin tulppaanit säästää sisustus, sinun täytyy kaivaa. Muussa tapauksessa ne menevät syvälle maahan, ja kukat kasvaa matalia.

  Vuoden lopussa kesäkuun puolivälissä, kun lehdet kuihtuvat ja pehmenevät puoli - voit alkaa kaivaa.

  Poistamisen jälkeen maasta, sipulit puhdistetaan, kuivataan varjossa. Sijoitetaan sitten laatikkojen ohut kerros ja annetaan pudota huoneessa, jonka lämpötila on noin 20 ° C: ssa Olisi hyvin tuuletettu.

  On tarpeen lajitella ja tarkistaa sipulien varastoinnin aikana - sairaita ja mätä poistetaan välittömästi.

  Videoita kaivaminen ja varastointia sipulit

  Tulppaanit voidaan levittävät siemeniä ja vauvoja.

  Siemen menetelmä on hyvin pitkä - työn ammattilaisille ja jalostukseen uusia lajikkeita. Siemenet kylvetään laatikoihin ja viljeltiin 3 vuosi yhdessä paikassa, laskeutuivat erillisen kerroksen kasvatukseen. Ja edelleen kasvussa useita vuosia. Ensimmäisessä kukkii voi olla 5-6 vuoden kuluttua istutuksesta. Todella koristeellinen, niistä tulee 10 vuotta myöhemmin.

  Ja se ei peri lajikkeisiin merkkejä vanhempia. Joten on ristipölytettiin kukkia tulppaanit.

  Helpommin ja nopeammin kasvaa tulppaaneja lapsilta. Varsinkin lapset säilyttävät lajikkeisiin merkkejä vanhempien sipulia.

  Että he ovat muodostaneet pikkusipuleita, pitäisi leikata kukka kukinnan aikana. Sitten tavanomaiseen aikaan kaivaa polttimo jälkeen musertava lehdet.

  Pieni sipulit erotetaan ja istutetaan syksyllä erillisessä sängyssä. Talvella suojaa. Doraschivat ne kaksi tai kolme vuotta, nyppiä kukkia. Anna rakentaa hyvän täysi lamppu ennen kukintaa.

  Joka kesä kaivaa, kuten aikuisetkin kukkivat sipulit.

  Sipulit jäljellä maahan ovat kovasti Regale hiiri. Suojella kukkia jyrsijät alueen vieressä tulppaanit ja narsissit on istutettu metsäkanalinnut. Sipulit nämä kasvit ovat myrkyllisiä hiirille. Lisäksi tuholaisia ​​ei kestä vuoteet tsinoglossumom.

  Huolehdi turvallisuudesta sipulit voi varovaista hoitoon ne spray kerosiinia ennen istutusta tai voiteen "Vishnevsky". Hiiriä myös luopumaan haju paprika. Torjunnassa jyrsijät voivat käyttää rakeista myrkkyä. Hän haudattu vieressä kaunis tulppaanit.

  Kasvi tulppaanit ilo oman alansa - istutuksesta ja hoidosta niistä on nyt ole liikaa vaivaa!

  Vilpittömästi, Sophia Gusev.

  Muita hyödyllisiä artikkeleita:

  31 elokuu 2016 | 01:19

  Varsin mukava tulppaanit, mutta uusia lajikkeita, hybridit eivät jää kylmäksi. Niin kauniita ja epätavallinen raidallinen frotee kukat)))

  Tosi ja hoitoa he vaativat asianmukaista, mutta tällainen yksityiskohtainen kuvaus artikkelin, että kenenkään ei pitäisi syntyä vaikeuksia 🙂

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published.

  Siirry työkalupalkkiin