tikkaat leveys korko

Perussääntöjen ja sääntöjen suunnittelu portaita

Mukaan trendejä aikamme kaikkien sivistyneessä maailmassa on pakko mahtua sääntöjä ja määräyksiä, keksitty mukavuutta ja turvallisuutta elämään. Portaat eivät olleet niin erilaisia. Suunnitteluprosessia on erittäin tärkeää ottaa huomioon sellaiset tekijät kuin:

- vaihe leveys ja maaliskuussa;

- kallistuskulma vaiheista;

- korkeus portaita SNIP.

Kaikki edellytykset rakennusosat esitetään "rakennusmääräykset". Mieti seuraavaksi numeeriset indikaattorit avaintekijöitä ja ilmoitettava syyt niiden tapaamisen, tarvittavat tiedot itse analyysi ja suunnittelu.

Perustamisen jälkeen ensimmäinen porras rakentajat tiesi säännön, jonka menestys on taattu. Varmistamaan helppo liikkuminen noudatettava harmoninen suhde liike eteenpäin etäisyydet ja korkeudet nousun / laskun. Nämä kaksi arvot ilmaistaan ​​välinen pystysuora etäisyys pintojen viereisten askelmien (x) ja etäisyys niiden reunat (y). Ihanteellinen kaava johdettuja XVII Blondel, on muotoa: 2x + y = 60-66 kanssam . Siitä kasvoi vielä kahdesta kaavasta: Turvallisuus kaavaa, jonka mukaan x + y = 46 , ja kaava mukavuussyistä: y-x = 12 .

Nykyään tiede rakentaminen oli jo pitkällä, ja säännöt tuli kertaluokkaa suurempi. Nykyaikaiset ihmiset ovat enemmän kiinnitetty huomiota kysymyksiin henkilökohtaisen turvallisuuden. Itse asiassa jo aiemmin mainittu normi SNIP, vaikka, ja jättivät tilaa mielikuvitukselle, vielä listan vaatimuksia, jotka täytyy seurata tarkasti.

Välttää hallinnollisia rikkomuksia ja muita ongelmia, jotka seurata tätä listaa:

 1. Jos rakennuksessa on enemmän kuin kaksi kerrosta pitäisi olla suuri span.
 2. Muuntuva tikkaita saa käyttää ainoastaan ​​kulkua ullakon tai kellarissa.
 3. Leveys portaat tulisi olla 80 cm 1 m 20 cm yhden kanavan. On tärkeää noudattaa tätä leveä koko pituudeltaan portaat.
 4. Yksi marssin pitäisi mahtua 3-18 astetta, julkisilla paikoilla - 3 16. pitää myönteisenä pariton määrä vaiheita, se alkaa ja lopettaa nousun / laskun samalla osuudella.
 5. Kulma tulisi kasvussa vähintään 26 ja enintään 45 astetta.
 6. Korkeus portaiden vaiheet: 150-200 mm. Standardit mahdollistavat ero sisällä maaliskuu 5 mm.
 7. portaan leveys on 250 mm, ainakin. Kellarissa ja ullakolla alaraja - 200 mm.
 8. Uloke summa - enintään 30 mm.
 9. Portaat mukainen palanen leveyden olisi vastattava vaiheet, jos kaksi välittömästi vierekkäistä maaliskuu -. Vähintään 1,3 m oven vaiheessa täytyy säilyttää 1 m etäisyydellä tapauksessa ovien kääntyä auki ulospäin -. Laskea oven leveys .
 10. Korkeus aidan pitäisi päästä 900 mm, voidaan asentaa kaide ja jopa 1100 mm. Välinen tolpat on toivottavaa vajausta 100-150 mm, erityisesti kodeissa, joissa on lapsia.

Kun valitset tyyppi otettavana vaatimuksia, joita esittää asiakkaan. Mitä esimerkiksi liikenteen tyyppi on kuorma, joka tehdään suunnitella, soveltava teknologia ja muotoilu ratkaisuja. On tärkeää ottaa huomioon, kuinka paljon tilaa, joka on mahdollista erottaa portaiden alla ja sijoittaa sopii sijoitus tukee.

Usein asiakas muistaa tarve tikkaat jälkeen rakennetut toteuttamaan merkittäviä teoksia. Tämä asettaa huomattavia rajoituksia suunnittelussa ja aikarajoitukset pakko valita vähemmän tehokkaita tai esteettisiä vaihtoehtoja. Ihannetapauksessa olisi kehitettävä hankkeen rakentamisen itse rakennuksen.

Koska portaat ovat korkean riskin alue, suunnittelijan on otettava huomioon turvallisuuskysymykset. Valita oikea korkeus tikkaat, kuten on kuvattu asetusten ja edellä. Useimmiten se on epäsuhta standardien aiheuttaa monia loukkaantumisia. Suunniteltaessa portaiden kaide ja kaide on otettava huomioon paino, niiden on kestettävä. On suositeltavaa ottaa huomioon 100 kg painon aikuiselle voisi nojata, vakuuttaa eikä epäonnistua kaiteeseen.

Ja lopuksi - kriittinen korkeus tikapuut. Kuilu katon ja tikkaat on 1,95 m, edullisesti 2 m. Nämä mitat koskevat portaiden aukon.

On tärkeää pohtia, mistä aineesta valmistettu vaiheessa. Jos pinta on sileä ja liukas, on suositeltavaa korjata matto.

Mats palvelee paitsi jarrutus, pelko roolin, mutta myös esteettinen ja äänieristys. Hyvä vaihtoehto kotiin tikkaita.

Mittaukset ja materiaalit rakentamisessa

Suorittamaan mittauksia sillä ehdolla, että tikkaiden on tehdä ajan viimeistelytyö, tarvitset tasolla, mittanauha, ja toinen pari käsiä. Kiva saada pitkä suora rautatie ja neliö.

Testata kohtisuorassa seinään kulma. Mitataan katon korkeus, lattian paksuus, sen jälkeen, kun mittausten suorittamiseksi piirretty kuvaaja suunnitelma ja avaruuden osassa, johon näyttää paitsi lattian mitat ja aukot, mutta myös ovia, ikkunoita, jne.

Hyvä insinööri on hyvä taloustieteilijä, siinä mielessä, että hänen työnsä ei pitäisi pitää varten kohtuuttomia kustannuksia. Luominen portaat luonnos, se on harkitsemisen arvoinen, että standardi puutuotteiden paljon halvempaa luotu tilauksesta, joten on parempi yrittää suunnitella hauska muotoilu halvempia materiaaleja. Tuotanto vakio portaiden osat - laajalle levinnyt käytäntö, yleensä ne luovat yrityksille harjoittavat asennus portaat.

Yhdysvalloissa, esimerkiksi, käytäntö itse luominen portaat on niin laaja, että yritys määrittää vakio-osat siirretään henkilöitä. Venäjällä standardin työkappaleet eri yrityksissä on samanlainen. Suuri osa on suositeltavaa tilata modulaarinen muodossa kuin mahdollista valinta voidaan rajoittaa koon perusteella ajoneuvon kuljetusta varten. Laatu puun emäksen riippuu käyttöolosuhteista.

rapussa evakuointi normi

Päätavoitteena rakentamismääräykset sattuessa evakuointi - paloturvallisuus ja helpottamaan nopeaa ja osaava henkilöstö evakuointia. Nyt muutaman sanan evakuoinnin portaita ja portaikkoja.

Portaissa evakuointi maaliskuu leveys on sama, ja joka tapauksessa olla pienempi kuin leveys oviaukon. Kulmakerroin on yhtä suuri kuin yksi yhteen, leveys ja korkeus porrasaskelman GOST - 25 ja 22 cm, vastaavasti.

Porrashuoneisiin hyväksyttävää järjestely putkisto kaasujen, kaapit rakennettu paitsi viestintää ja asennus, vaiheet Pullistumien yli 2,2 m. Sallittu sijoitettu korkeintaan kaksi hissiä ohjaamot. Porrashuoneet vaaditaan saada ympäröivälle alueelle, suoraan tai eteisen ja kattoikkunat tekee vähintään 1,2 neliömetriä.

Toivomme artikkeli on hyötyä sinulle itsenäisen suunnittelu portaita. Materiaali yritti ilmaista kaikkein ymmärrettävässä muodossa. Onnea rakennuksen edessä. Muista, vain sitominen osaksi kokonaiskuvaa tikkaiden hankkeen suunnittelun, esteettisiä ja suunnitteluun liittyvät päätökset rakennuksen, voit saavuttaa hyvän tuloksen, rakentaa pitkäaikaisia, käytännöllinen, esteettinen ja kustannustehokas.

Alla oleva video näyttää, miten laskea koko vaiheet ohjelmaan AutoCad

Korkeus portaat: GOST. Laskentavaiheista koon ja kaltevuus portaat

Portaikon suunnittelu, sen ulkonäkö, mukavuus ja turvallisuus ovat välttämättömiä kaikille kotiin. Onnistunut tikkaat rakenne lisää yleistä viihtyvyyttä taso ihmisiä, jotka käyttävät sitä tulevaisuudessa, ja vaikuttaa myös ergonomia huoneen. Annettu merkitys ja rakentamisen, johto perusteet suoritettiin lähes kaikki sen osat: span pituus ja leveys, koko kotelot, lukumäärä ja askelten korkeuden portaat (GOST SNP).

Ajoissa laskeminen parametrien

Perusulottuvuudet portaiden rakenne lasketaan kehitysvaihe projektin kotona. Leveys ja korkeus portaiden vaiheiden avulla rakentajat laskea tärkeimmät parametrit tulevaisuuden rakennuksen.

Usein suunniteltaessa portaat hanke ohjaavat voimassa olevien määräysten ja toiveita rakennuksen omistajalle. Tarvittavat hallinnolliset järjestelyt koskevat rakennus- ja korjaustyöt tarpeen. Kun olet piirtänyt kaunis, silmiinpistävää mielikuvitus tikkaat - on puoli voittoa. Suunnittelussa tulisi olla toimiva, luotettava, helppokäyttöinen ja turvallinen.

Erityisen tarkkaa huomiota vaaditaan portaat julkisissa rakennuksissa tai oppilaitoksissa.

Koska se säätelee rakentamista portaiden

Asiakirjoja, jotka sisältävät standardit, säännöt ja määräykset, joiden mukaisesti upotettu kaikki portaat - GOST ja SNIP.

Siellä Gost +8717,1-84 ja 8717,0-84 portaisiin tehty betonista ja teräsbetonista. Viimeksi mainittu asiakirja koskee myös tikkaat, valmistettu metallista rakenteita.

Jotkut heidän kohteita kuvata sitä, mitä korkeuteen pitäisi olla marsseja, monta askelta ne tulisi sijoittaa ja kuinka korkeita ne täytyy tehdä. Määrittelee myös kulma portaita järjestetty, leveys ja tyyppi aidat.

Jotkut mitat on esitetty erityisiä arvoja, toiset edustavat alueella, jolla isäntä rakentajat voivat valita sopivat niiden määrä.

Mitä "optimaalinen kaltevuus portaita?"

Kulma, jossa portaiden tulee sijaitsemaan yksityisellä talonrakennuksessa, monikerroksinen kerrostalon tai julkisiin tarkoituksiin - on suositeltavaa arvoa. Pienin kulma on 20 astetta, maksimi - 50 astetta.

Pienempi kulma osoittaa, että tikkaat on alhainen, se on, se on litteä. Tietenkin tällaisen askeleen on melko helppo nostaa ja laskea putoamisvaara, mutta tällainen rakenne saadaan useita kertoja kauemmin ja vie paljon enemmän tilaa. Usein suunnittelijat vaativat omistajat säästää elintilaa vähentämällä portaiden pituus. GOST vahvistetaan suurin kallistuskulma 50 astetta, niin jyrkkä nousu tasolle turvallinen ihmisten.

On kuitenkin olemassa poikkeuksia, kuten asennus portaat ullakoilla ja kellareissa. On jyrkkiä portaita, koska niiden käyttäminen vain ajoittain ja tilan puute voidaan ratkaista.

Optimaalinen (varten omakotitalon) pidetään portaita, kulmassa 30-35 astetta. Tämä alue indikaattoreita vastaa luonnollisen rytmin ihmisen liikkeen.

Mitä tietoja huomioitu kuluessa hankkeen

Tärkeimmät muuttujat vaikuttavat tikkaat ovat:

 1. Korkeus kussakin kerroksessa.
 2. Yhteisten alueiden sisustus.
 3. Ulkoasu ikkunat, ovet ja avaa aukkoja.
 4. Muoto ja ominaisuudet seinämien huonetta (lokeroita, listoja).

Nämä tiedot, jotka määräytyvät rakennuspiirustukset, vaikuttaa se, mikä tulee olemaan korkeus portaat, vieraat myös muista ottaa huomioon. Lisäksi kuvioissa on mahdollista nähdä, mitä tulee kokonaiskorkeus tikkaat marches pituus, määrä ja koko pyörivän alustoja.

Olemassaolo asetusparametrit ei tarkoita, että tikkaita ei ole tarpeen luottaa. Yksittäiset hankkeet ovat tarpeellisia, koska lopullisen koon vaikuttavat monet tekijät (portaat ja aidat materiaali valmistus-, viimeistelyn tyyppi käytettyjen materiaalien sisä).

korkeus portaat (GOST) Miten lasketaan?

Kallistuskulma rakenteen riippuu useita vaiheita tulee, niiden korkeus, ja niiden välinen etäisyys.

Standardit määrittelevät hallinnolliset asiakirjat - GOST ja SNIP. Korkeus tikkaiden voi olla 12 cm 22 cm. Valinta tiettyyn kohtaan koko vaikuttaa asennusrakenteen ja sen tarkoitusta. Niille portaat, jotka nopeasti ja usein käytetään, on suositeltavaa valita arvo on noin 14,5-17,5 cm.

Puhua syvyys kulutuspinnan (vaakatason, jossa henkilö kävelee) täytyy määrittää sen optimaalinen arvo: sallittu alue on 25 40 cm, kuitenkin, mukavin tunnistettuja, leveys 30-37 cm ..

Syy siihen, miksi nämä arvot tulee koko keskimääräisen ihmisen jalka, ja myös sen leveys askel. Jos jostain syystä ei voida soveltaa optimaalisten parametrien tai tikkaat suunniteltu poikkeama estää sijoittaminen vaiheita, kuten mitat projektikehittäjien vähentää syvyys 14,5 cm. Samalla ne tarjoavat ulkonema lisää syvyyttä kaksi tai kolme senttimetriä (uloke vaiheelle).

Mikä on nousuputki ja mitä pitäisi olla huipussaan

Korkeus astetta joka tikapuut riippuu koosta ja paksuudesta nousuputken itse vaiheessa. Kutsutaan pystysuora nousuputken sijoitettuna kahden kulutuspinnan.

Kuten on jo todettu, vakiokorkeus portaat on 14,5-17,5 cm. Tässä tapauksessa parametrit laskennan sisältyy pakollinen tarkistaa mukavuutta ja turvallisuutta. Tehdä tämän, taita kulutuspinnan leveys ja nousuputken korkeus (piirustuksessa). Jos määrä on alueella 44 cm 48 cm, tikkaat voidaan pitää turvallisena.

Standardi portaat sisältää keskimäärin 12-15 astetta. Tämä määrä mahdollistaa useimmat ihmiset turvallisesti kiivetä alusta loppuun rakentamisen tai purkamisen.

Määrittää, kuinka monta askelta on on rakennettu portaita, isäntä käyttää seuraavaa menetelmää:

 1. Laskettu tai mitattu koko portaiden pituus (etäisyys ensimmäisestä vaiheesta toisessa kerroksessa kerros).
 2. Jakaa tuloksena arvioitu pituus on nousuputken.
 3. Pyöristetty saatu koon kokonaisluku ja suorittaa uudelleenlaskennan uusilla tiedoilla.

Tämä algoritmi on melko yksinkertainen, koska prosessi todellinen laskennassa otetaan huomioon monia muita tekijöitä (paksuus lattia ensimmäisessä ja toisessa kerroksessa, erittäin tyyppi tikkaita, leikata tasot).

Tänään tikkaat valinta monet omistajat taloja helpottaa olemassaolon laadukkaita valmiita moduuleja betonista (ylempään palkkaluokkaan kuin B15).

Ne ovat mukana valmistukseen sertifioitu valmistajat, joten kaikki vaatimukset GOST ja SNIP (korkeus porrasaskelmien, niiden syvyys ja leveys, sekä kaltevuuskulma).

Tällaisten rakenteiden on paljon helpompaa, nopeampaa ja halvempaa rakentaa portaita. RC-tikkaat on hyvin vahva ja rohkaistaisiin erilaisia ​​koriste-aineita ja tekniikoita, joten ne on asennettu kodeissa ja julkisissa rakennuksissa.

Tiettyjä näkökohtia suunnittelun portaat

Korkeus porrasaskelmien (GOST tarjotaan) tulisi olla sama kaikille tikkaat elementtejä. Tämä vaatimus, joka on tarkoitettu ihmisen tasapainoa, liikkuvuutta ja lattiat.

Lisäksi asiantuntijat sanovat, että ihmiset ovat mieluummin valmiiksi nousun tai laskun, jalka, jonka he alkoivat liikkua ylös portaita. Siksi monet rakenteet sisältävät parittoman määrän astetta.

Jos sivuston välillä marches koostuu useita tasoja, eroa niiden korkeus tulisi olla sama kuin vaihe korkeus.

Kierreportaat ja portaat

Suunniteltaessa kierteiset tai kierreportaat suunnittelijat joutuvat käsittelemään zabezhnymi vaiheita. Vaatimukset, jotka koskevat niiden korkeus, ovat samat kuin suora, sorvaamalla tai yhdistetty rakenteisiin.

Kuitenkin, koska erityinen muoto vaiheita, tiukka sääntely edellyttää urasyvyyden ja leveys portaita.

Tämä johtuu siitä, että siirtymään kierrerakenteiksi eivät ole niin hyvin ja turvallisesti kuin perinteinen. Tästä syystä suunnittelijat ovat ole suositeltavaa rakentaa tikapuut ensisijaiseksi.

Usein kierreportaat käytetään nostamaan ullakon tai ylimääräisenä ajoneuvo. Monet uudet mallit ruuvityyppi on erittäin mukava muotoilu ja tullut tärkein koristelu huoneeseen. Parantaa mukavuutta tulevien asukkaiden leveyden ja korkeuden välinen askelmatasoilla pitäisi olla mahdollisimman lähellä optimaalista parametreja.

Kierreportaat eivät ole aivan soveltuvat asennettaviksi julkisissa rakennuksissa ja oppilaitosten. Lisäksi ne tulisi välttää, jos talo elää liikuntaesteisille. Kuitenkin, jos omistaja on edelleen hyvin haluaa nähdä kotiinsa juuri tällainen tikkaita, hänen pitäisi laittaa kaikki tärkeät ja taulu (makuuhuone, keittiö, olohuone) pohjakerroksessa.

Mitat portaita - kaivaa kaikki yksityiskohdat omasta

Koko tikkaat suoraan riippuvaisia ​​sen suunnitteluun ja rakennusmateriaali. Jos teet virheen laskelmissa, rakenne voi näyttää ruma ja ovat mahdollisesti vaarallisia. Miten välttää virheitä suunnittelussa ja oikein ratkaista - lue artikkeli.

Mitä suunnittelu portaat ovat ja mitä parhaansa, jotta

jokin seuraavista vaihtoehdoista voidaan valita riippuen sijainti:

 • Odnomarshevye. Tämä tyyppi on hyvin harvinaista, koska ei sovellu käytettäväksi sisätiloissa vakiokorkeus. Useimmiten tämä rakennetyyppi käytetään vajoamisesta kellariin, sekä uudistumista hissien pienten korkeus kadulla. Kun tikkaat on pitkä, hänen kehittäminen erityisiä väliaikaisia ​​sivusto virkistys aikana nousuja.
 • Half-tahtiin. Yleisin tyyppi löytyy asuin- ja hallintorakennukset kahdessa kerroksessa. Voi olla vakiolomakkeella tai suoritetaan muodossa kirjaimella "T". Puute rakenne - vaatii suuren alueen rakentamiseen.
 • Ruuvi (kaareva). Tällaiset tikkaat kehittää ovat käyttökelpoisia tilan säästämiseksi. Koska sen epätavallinen suunnittelu voi olla vaarallista lapsille ja vanhuksille, varsinkin pienessä leveys.
 • Yhdistetty. Tikkaat sisältävät erilaisia ​​elementtejä. Kiitos niiden asianmukaisesta järjestämisestä, voit luoda ainutlaatuisen, jotka ovat sekä käytännöllisiä ja esteettisesti miellyttävä.

Yleisin portaikko kaksikerroksisia asuntoja - puoli-tahti

Toiminnoista riippuen ja toimintaolosuhteet valittu tulevaisuuden materiaali tehdään tikapuut. Se voidaan tehdä yhdestä materiaalista, kuten puuta tai betonia, tai koostua useista. Tällaisia ​​variantteja kutsutaan yhdistetään. Ulkokäyttöön tulisi käyttää rakennusmateriaaleja, jotka kestävät sään. Jotta tämä täydellinen betoni, lasi, metalli jne. Mutta tikkaat sisätiloissa vähemmän oikukas, vaikka se voi olla toi ankaria vaatimuksia, varsinkin jos ne sijaitsevat alueilla, joilla on suuri määrä matkustajia.

Luotaessa portaat valmistettu luonnonmateriaaleista suositeltavaa käsitellä niitä erityisiä kyllästyksen jotka estävät haitallisia tekijöitä. Kun oikea lähestymistapa, voit käyttää tiloja paitsi sisä- myös tilojen ulkopuolella. Käsittely suoritetaan sen jälkeen loppuun kaikki työ, ja vaiheessa portaat rakenne. Puu-, metalli-, betoni, tiili rakentaminen - ne kaikki vaativat ajoittaista suojaa korroosion estämiseksi, tuhoa ja rappeutuminen.

Tärkeimmät ominaisuudet portaat - mitä kiinnittämään erityistä huomiota

Suunnittelussa portaat on tarpeen luoda rakenne, joka olisi erittäin kätevä päivittäiseen käyttöön. Voit tehdä tämän, on normien ja standardien tehdä rakennuksen mukava ja turvallinen. Merkitys annetaan ja leveys. Omakotitalojen tämä parametri vaihtelee 80-140 cm, julkisissa rakennuksissa, koska se alkaa 135 cm ja 240 cm rajoitettu. Jos aikoo käyttää tikkaita aikana evakuoinnin kuin varauloskäynnin, portaita mitat ei saa olla pienempi kuin 90 cm.

Portaisiin, joissa on suuri määrä toimia, jotta varustaa välityynystä

Kun rakenne on suuri määrä vaiheita, on edullista varustaa välityynyn. Niiden leveys on summa leveydet kahden marsseja, ja jopa ylimääräistä 10 cm Jos mahdollista, on suositeltavaa tehdä alueelle suurempia -. Laajempi. Kallistuskulma portaikon - väliseen tilaan kaksi paikkaa - on sijaittava väli 26 ja 45 astetta. Optimaalinen arvo on 23-37 astetta.

Rakenteet, joilla on ylimääräinen arvo, ja johtava barn ja kellareissa ovat kaltevuus 33-36 astetta. Vähemmän tilaa, sitä jyrkempi on portaita. Jos se on mahdotonta antaa kaltevuuden portaiden yli 23 astetta, on suositeltavaa muuttaa rakennetta rampin lisämukavuutena. Mutta arvo on yli 45 astetta on parasta valita tikapuut tai taitto analoginen.

Kaikki vaiheet tulisi olla samankokoisia, ja ensimmäistä ja viimeistä lupa tehdä poikkeuksia, jotta voi tulla parillinen määrä vaiheita. Mukaan GOST vakiokorkeus tasolla tahansa portaikko on alueella 12-25 cm. Kun kerrostalojen, joissa on useita kerroksia, tämä luku ei saisi ylittää 19 cm. Tällä järjestelyllä tikapuut tehtfivfit tulisi olla vähintään 3 yksikköä, muuten rakenne on korvattu ramppi . Suositeltu enimmäismäärä vaiheissa maaliskuussa - 16, muuten se on tarpeen lisätä korkeutta tai vaiheita, tai muuttaa tikkaat rakenne.

Tikkaat tulisi varustaa kotelo, varsinkin jos on lapsia

Etäisyys askelmaa kattoon tulee olla vähintään 2 metriä. Varmista tikkaiden olisi aidattu, vaikka jotkut moderni design voidaan rakentaa ilman niitä. Jos sinulla on pieniä lapsia, etäisyyden pitäisi tehdä vähintään aidat välissä elementtejä. On suositeltavaa sinetöidä pleksilasi tai karkaistu. Kotelon on oltava vahva, ja se on suunniteltu, että punnitaan alustava kilogrammaa. Optimaalinen korkeus aita kaide olisi 90-100 cm, lapsille on suositeltavaa tehdä ylimääräinen kaide korkeudella 70-75 cm. On välttämätöntä tarjota suunnittelu valaistus yöllä.

Mielenkiintoista! Tulla huoneen tikkaat, jossa on standardi kokoa, on välttämätöntä, että etäisyys kattoon on moninkertainen 15.

Laskettaessa peruselementit suunnittelu

Laske oikea koko lavan voit tietäen syvyys kulutuspinnan ja uninen korkeutta. Tikkaat vaiheet vaikuttaa suoraan turvallisuuteen ja käytettävyyssuunnittelu. Turvalliseen rakentamiseen pidetään, jos summa Näiden mittarien on 46 cm: 26 + 20, 28 + 18, ja vastaavat. Tämän niin sanotun turva-kaava ja ihanteellinen arvo pidetään indikaattori 29 + 17. Käytännössä se ei aina ole mahdollisuutta toteuttaa optimaalista kokoa porrasaskelmien mukaisesti edellä mainitut arvot.

Tässä tapauksessa on suositeltavaa käyttää kaavan Blondel, joka ottaa perustaksi ihmisen keskimääräisen vaihe:

b - leveys kulutuspinnan;

h - askelten korkeuden.

Yksi katsoa parametrien suosittelemia laatijat modernin kirjallisuuden, joka esittää tietoa korkeus ja leveys porrasaskelmia riippuen korkeudesta lattiat ja vakio leveys kulutuspinnan:

Yksi katsoa parametrien suosittelemia laatijat modernin kirjallisuuden, joka esittää tietoa korkeus ja leveys porrasaskelmia riippuen korkeudesta lattiat ja vakio leveys kulutuspinnan:

Tärkeää! Suurin sallittu syvyys prostupni kotiin rakentamiseen ei saa ylittää 32 cm!

Lasketaan vaiheet itse ei ole niin vaikeaa. On välttämätöntä tietää huonekorkeus. Tämä arvo on jaettuna askelten korkeuden. Jos lopullinen versio murto-arvo, vain kokonaisluku osa on otettu. Tässä tapauksessa, kuten edellä mainittiin, se saa tehdä ei-standardi ensimmäinen tai viimeinen vaihe. Joissakin tapauksissa, rakennetaan erityinen koroke portaat, jonka korkeus on valittu siten, että lopullinen määrä vaiheita on kokonaisluku ilman pyöristystä.

Laskea syvyys toimenpiteet keskimääräinen nousu osa ihmisen. Sen arvo on 63 cm. Tästä kuviosta, sinun täytyy ottaa kaksinkertainen korkeus podstuponka. Usein varustettu pintakuvio - erityinen overlay vaiheessa on valmistettu massiivipuusta 50 mm paksu.

Laskea lattiatilaa varattava portaikko, on tarpeen siirtää suunnittelun liukuun. Se on muodoltaan suorakulmion, jonka toinen puoli on sama kuin valittu leveys maaliskuussa, ja toinen - projektio sen pituutta. Laske toisen indikaattorin on helppoa. Tätä varten, vaiheet on kerrottuna syvyydellä, joka on niiden määrä.

Nyt voit laskea pituus tikkaat verkossa. Neliö tämä arvo on neliöiden summa leveyden maaliskuussa ja uloke sen pituutta. Tarkka arvo on yhtä suuri kuin neliöjuuri tuloksen. Tässä tapauksessa, murto-osa-arvo on myös poistettava. Määrittämällä kallistuskulma, sinun täytyy tietää arvo sini kulma suora suhde pituuteen kerroksen tikkaat marssia.

Täysi tai osittainen kopiointi tiedot sivustosta ilman aktiivinen linkki on kiellettyä.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Siirry työkalupalkkiin