Thuya West kuva

Tui: yleiskuva mielenkiintoisimmista lajikkeista

Yksi havupuiden koristepuiden puutarhurien suosituimmista on thuya. Se on ikivihreä puu tai pensas, joka kuuluu Cypress-perheeseen. Tällainen perhe sisältää myös laajalle levinneet havupuut, kuten sypressi, kataja. Nuorilla on neula neuloja. Neuloilla on vaaleanvihreä sävy. Aikuisilla on myös hilseilevä lehdet, väri - tummempi. Puu voi kehittyä lähes 100 vuotta.

Useimmat lajikkeet ovat vastustuskykyisiä pakkaselle. Tujan väripaletti vaihtelee lajikkeista riippuen. Esimerkiksi puu on sininen ja kellertävä. Kolme metriä korkeita puita, samoin kuin kääpiön pensaat ovat korkeat.

Suosituin Venäjällä on Läntinen Thuya.

Länsi Tuya on laji. Se voi kasvaa 20 metriä, mutta Venäjällä Länsi-Tija harvoin kasvaa yli 7 metriä. Kruunujen muodot ovat:

Suuri määrä Länsi-Tui-lajikkeita kasvatetaan. Niistä on yleisiä lajikkeita: Smaragd, Barbant, Danica, Columna ja muut. Kuitenkin jotkut amatööri puutarhurit etsi vähemmän suosittuja, mutta ei harvinaisempi lajikkeita puutarhakasvien hyllyille. Alla ovat yleisimmät lajikkeet valokuvilla. Usein puutarhurit ja maisemasuunnittelijat, päättävät istuttaa thuju, kysytään kysymyksestä: "Mikä on parempi laittaa maahan?"

Degrout Spray - lajike loven etsintään

Degrute Spire - länsimaisen lajikkeen lajike. On ainutlaatuinen pylväsmuoto, kapea ja suorakulmainen kruunu ja sitä pidetään kapeimmaksi pylväsmuotojen joukosta. Kasvin korkeus on korkeintaan 3 metriä. Degert Spire on laajalle levinnyt lännessä.

Tämä puu on ihanteellinen vaihtoehto maisemasuunnitteluun ja maisemointiin. Esimerkiksi Degrout Spy auttaa varustamaan mitään aitausta, vaikka sen korkeus olisi jopa 5 metriä. Pitkä mutta ohut vihreä seinä ei vie paljon tilaa sivustolle.

1

Thuya on Länsi Degroot Spire ("Degrute Spire").

Degrute Spray on sellaisia ​​etuja kuin vastustuskyky pakkaselle ja vaivatonta maaperän olosuhteisiin. Puun istutus on parempi niissä paikoissa, jotka ovat auringon säteet hyvin valaistuina. Varjo tekee kruunusta hauraampaa. Ihanteellinen maaperä tämän lajikkeen viljelyyn on seuraavien komponenttien yhdistelmä:

Kasteluun riittää yksi vesiämpäri. Kastelu on säännöllistä - kerran viikossa. Keväällä puu syötetään. Maata tarvitaan multaa ja löysää säännöllisesti. Keväällä puu on suojattu palovammojen välttämiseksi. Talvikaudella kruunu on kiristettävä nauhalla niin, että märkä lumi ei vahingoita kruunua.

Holmstrup on ikivihreää pensaita. Kruunun muoto on pylväsmuotoinen. Aikuisten puu kasvaa korkeintaan 4 metriä. Kruunun väri on kyllästetty vihreä. Talvella neulojen väri ei muutu. Bushin neulat ovat hyvin tiheitä, ne ovat vaa'at.

Thuya Holmstrup (Holmstrup).

Tämä laatu on kestämään huurretta, sävyistä suvaitseva ja hyvin sietävä tuulinen sää. Pensaat eivät vaadi suurta maaperän hedelmällisyyttä. Tämä pensas on erinomainen vaihtoehto Venäjälle. Laita se parhaiten paikoissa, jotka valaistuvat aurinkoisina. Tai sinun ei pitäisi valita liian varjoisia paikkoja.

Pensaat - erinomainen valinta istutusryhmille tai yksittäin. Suojaa luodaan harvoin Holmstrupin avulla.

Fastigiata - arvokas lajike kokeneille puutarhurijoille

Yksi kapeakaulainen tui on Fastigiata. Tämä lajikevalikoima viljeltiin ensin Saksassa. Aikuisten puu kasvaa korkeuteen 12 metriä. Se kasvaa hyvin nopeasti. Visuaalisesti se on kuin sypressi. Puun neulat ovat pehmeät ja miellyttävä tuoksu. Koloilla on pieni koko.

Thuja Länsi Fastigiata (Fastigiata).

Tämä lajike rakastaa aurinkoa ja suosittelee hedelmällistä maaperää. Keväällä nuoria taimia on suojattava niin, että kevät aurinko ei vahingoita niitä. Maaperän rakenteen parantamiseksi se multaa. Maidon käyttämiseen käytetään kaltevaa ruohoa. Talvisin likaa käytetään mulchingiin. Lapnik estää hiirien lisääntymisen.

Fastigiatan avulla muodostetaan usein pensasaita. Ne eivät ole vain kauniita, mutta eivät myöskään vie paljon tilaa. Lajike lajike ei pelkää koristeellisia hiusleikkuja. Suunnittelijat käyttävät puuta suurissa maisemakoostumuksissa, käyttävät sitä ryhmäkasveissa. Se on täydellisesti yhdistetty erilaisiin kukkia ja pensaita.

Ne ovat erittäin suosittuja, ne virkistävät maisemaa, ne näyttävät hyviltä kaikissa sävellyksissä. Valitettavasti monet heistä ovat "kauhistuttavia". Seuraavassa kuvataan yleisimpiä lajikkeita Venäjällä.

Thuya West Yellowow Ribon - kynnin keltaisille palkkioille

Keltainen Ribon on keltainen tuya-lajike. Se on pienikokoinen. Kruunun muoto on kartiomainen. Aikuisen thuyan korkeus on korkeintaan 2 metriä. Se kasvaa tarpeeksi nopeasti. Särmä on löysä, joten on toivottavaa leikata puu säännöllisesti, jotta se antaa tiheyden.

Nuorissa puissa olevat neulat ovat oranssinvärisiä ja kasvavat vihreällä. Talvella kruunu tulee ruskeaksi. Mitä aurinkoisempi paikka, missä tämä tuya kasvaa, sitä kirkkaampi on kruunun väri.

Lajike on erittäin vaativa kasvatusoloihin. Maaperän on oltava hedelmällistä ja kosteaa, niin että kasvi on tyytyväinen sen kauneuteen.

Thuya Yellow Ribbon (keltainen Ribon).

Kauniit kultaiset neulat tekevät lajista erittäin arvokkaita. Maisemasuunnittelun avulla Tui Yellow Ribon muodostavat seinät, joilla on runsaasti keltainen sävy. Ne istutetaan säiliöihin, ja ne koristavat niiden suojien ja muistomerkkien käytön.

Thuya Golden Glob - keltaiset pallot kesämökille

Golden Globe on ominaista sen hidas kasvu. Tämän havupuuviljelmän kruunun muoto on pallomainen. Aikuisen holkin korkeus on enintään 1 metri.

Neulat ovat löysät. Säännöllinen karkaisu mahdollistaa tiheyden saavuttamisen. Haulikoiden päissä on kultainen väri, kruunun sisällä neulat ovat vihreät. Syksyn aikana neulat saavat kuparin sävyt, keväällä taas kultainen. Se, että pensas on tyytyväinen kultaisella värillä, on suositeltavaa istuttaa se aurinkoisissa paikoissa tai hieman varjostettuna.

Thuya Golden Globe (kultainen maapallo).

Tämä pensas ei putoa korkeaan maaperän hedelmällisyyteen, vaan rakastaa kalkkiin kelpaavaa maata. Jotta oksat eivät hajoaisi, kruunu liitetään talvikauteen.

Pennut käytetään istutusryhmissä, ne istutetaan ja erikseen. Myös niiden avulla luodaan kauniita pensasaita ja jalkakäytäviä.

On monia muita tämän kulttuurin lajikkeita. Erittäin suosittuja ovat sellaiset lajikkeet kuin: Brabant, Smaragd, Danica, Globosa. Erikoisvarastoissa ja lastentarhoissa on enemmän ainutlaatuisia ja harvinaisempia lajikkeita. Alla on länsimaisten lajikkeiden nimet ja niiden lyhyt kuvaus.

Pikku poika Onko suhteellisen uusi kääpiö globulaarinen lajike. Korkeus ei ole yli 0,5 metriä. Kasvu on hidasta. Tällaisilla neuloilla on smaragdin väri. Pikkupoika vaatii runsaasti maaperän hedelmällisyyttä. Hän rakastaa aurinkoa, mutta hän ei haittaa kasvaa penumbra. Tällainen thuju käyttää luomassa:

Hoseri - tämä on alkuperäinen lajike alun perin Puolasta. Tämä on toinen kääpiömäinen pallomainen puu. Sileillä neuloilla on tummanvihreä väri. Syksyllä neulat saavat pronssia. Josery rakastaa kosteutta, ei ole nälkäinen maaperästä ja sävyistä. Myös tämä kulttuuri on vastustuskykyinen pakkaselle eikä pelkää tuulet.

Mirjam - tämä on toinen kääpiö. Aikuisten kasvien pinta-ala kasvaa 80 cm: iin. Neulojen kirkkaan keltainen väri muuttuu pronssiksi syksyllä. Kasvin kasvu on hidasta. Kokoonpanon takia Thuja on ihanteellinen vaihtoehto kivikkopuutarhoille ja istutukseen ruukkuihin.

brabant Tämä on thuya, jolla on suuri korkeus. Puiden korkeus on jopa 21 metriä. Käytetään ryhmässä ja yksittäisissä istutuksissa sekä suojausten luomisessa.

Globoza Onko kääpiö havupuu. Kruunun muoto muistuttaa palloa. Korkeus ei ylitä 1 metri. Thuya Globosaa käytetään kivipuutarhan, kivikkopuutarhan luomisessa sekä konserteissa ja yksittäisissä sävellyksissä.

Danica - Toinen yleinen lajike. Se on kääpiökulttuuri. Danican lajiketta käytetään erilaisten maisemakoostumusten luomiseen, alipinarisaatioihin, ja sitä käytetään myös hillitsemiseen. Näiden pensaiden avulla istutettiin pieniä puutarhatilastoja.

smaragdi - Toinen ei-suosittu lajin thuya. Puutarhurit usein laittaa tämän kulttuurin kasaan. Puun korkeus voi olla jopa 4,5 metriä.

Columna - Toinen suosittu puu puutarhureille. Crown muoto - sarakkeen muotoinen. Korkeus on 7 metriä.

Woodward - Toista pallomaista. Pensaan korkeus on pieni, enintään 2 metriä. Sitä käytetään mixbordersissa, erilaisissa monikontrastisissa maisemakoostumuksissa.

Kasvien pitämistä pitkin käytetään usein sellaisia ​​lajikkeita kuin Holmstrup, Fastigiata, Brabant, Smaragd.

Mikä tuya on eniten vaatimaton?

Monenlaiset kulttuurit ovat vaatimattomia. Usein valita Brabant, Smaragd, Holmstrup.

Paljonko Tuyus taimet?

Yksi taimen hinta on 150 ruplaa ja enemmän.

Minä teen rock-taidetta. Kuinka niitä käytetään alppihiihteissä?

Alpinariumeille soveltuvat matalan kasvun lajit. Venäjällä suosituimmat ovat kääpiölaji Länsi-Thui. Ihanteellinen alppihiihtolevyille ovat seuraavat lajikkeet: Danica, Golden Globe, Woodwardie, Filivormis. Heillä kaikilla on pallomainen muoto.

Voinko käyttää thuyaa mixbordersissa?

Voit. Huolimatta siitä, että mixboarder olettaa monenlaisia ​​värejä ja sävyjä, havupuita käytetään menestyksekkäästi mixbordersissa. Thuyalla on useita sävyjä: vihreä, sininen ja keltainen.

Lyhyt ja selkeä yleiskatsaus eräistä erinomaisista lajikkeista. Videon tiedot toimitetaan siten, että ne kiinnostavat pyrkivä puutarhurit.

Suosittuja routavaroittavia Tui Länsi -lajikkeita, kuvaus ja valokuva

Thujia Länsi - tämä koristeellinen ikivihreä kasvi. Shade-suvaitsevainen, pakkasluonteinen, on sekä puita että pensaita. Euroopasta tuotiin Pohjois-Amerikasta. Alun perin asutettiin joen ja suotojen varrella, vaativaa hoitoa. Siksi se on erittäin suosittu koristepuutarhoissa. Thuya Westernilla on monia lajikkeita, ja ennen kuin valitset sinusta kiinnostuksen, sinun on tunnettava sen ominaisuudet. Tarjoamme suosituin kylmää kestäviä lajikkeita arborvitae länteen.

Havupuu koriste ikivihreä puu. Crohnin kapea, kanoninen, tiheä, tiivis-symmetrinen, joiden halkaisija jopa 1,8 metriä. Neulat ovat tumman smaragdinvihreä, ikivihreä, hilseilevä, kiiltävä,. Kasvien korkeus on noin viisi metriä. Hedelmät -. Ruskea kyhmyjä kokoa 0,7 cm kasvaa hitaasti, vuoden kasvavan vain 5 cm leveä ja 10 cm korkea.

Thuja Smaragd on pylväsmäinen erilaisia, mutta ilman hiustenleikkuun on muodoltaan kartiomainen. Kasvi on vaatimaton, elää pitkä (150 vuotta), ja mukautuu täydellisesti eri sääolosuhteissa. Se kasvaa lähes kaikissa maaperässä vaan mieluummin raikas ja savimaata kalkilla. Kaupunki ylläpitää hyvät edellytykset. Erittäin iso pakkasta, mutta kevättalvella kärsii auringonpolttama.

Laitoksesta toiseen paremmin valaistuksessa, vaikka se ei ole huono liikkuu ja varjoisa. Erinomainen ionizes ja puhdistaa ilmaa. Viljeltyjä säiliön kulttuuri, käytetään luomiseen elävien aidat ja kaikkien kotitalouksien koostumuksia.

Tämä on havupuu ikivihreä puu. On columnar ja nopeasti kasvavien lajikkeiden arborvitae länteen. Ainoa lajike, päästä korkeus yli kahdeksan metriä. Vuoden aikana kasvaa 20 cm korkea ja 4-6 cm leveä. Elää jopa kaksisataa vuotta. Crohnin kapean pystysuuntaisen, columnar, halkaisija noin 1,5 m. Neulat siinä on tummanvihreä, hilseilevä, kiiltävä, myös talvella. Hedelmät - pyöreä ruskea käpyjä.

Siemenet ovat kapeita, tasainen. Selkärangan arborvitae on vaatimaton, mutta ei voi sietää tiivistetään maaperä ja vaatii kostea, ei yli-kuivaa maata. Hän pitää valaistu ja tummennetut paikoissa, aurinko sen kruunu on tiheä ja valoisa, ja varjossa kadonnut tiheys. Se on ehdoton pakkasta. Tämä on kaikkein kylmän kestävä kulttuuri kaikenlaisia ​​arborvitae länteen pylväsmäinen. Sopii täydellisesti luoda elävän korkea aidat. Leviäminen on pistokkaita.

Arborvitae lajikkeet fastigiata - tehokas koristeellinen columnar havupuu kapealla ja tiheä kruunu. Kasvien korkeus on yli kuusi metriä. Joka vuosi kasvaa 25 cm korkea ja 5 cm - leveä. Kuori taimia punaruskea väri, ja aikuiset - harmaa-ruskea, sileä. Neulat ovat kiiltävät, hilseilevä, smaragdi-vihreä. Hedelmät - harvinainen, pitkänomainen, ruskea kokkareita noin 1 cm.

Pelottomuus. Istutus Thuja fastigiata suositellaan hyvin valaistuissa tai varjostettuina. Se suosii hedelmällinen kostutettu sisältävien kalkkia maaperässä. Tämäntyyppinen arborvitae täydellisesti näyttää yhden ja ryhmässä istutukset, sopii kaunis panoraama koostumuksia, viljellään suojaukset. Tehdas elää jopa kaksisataa vuotta.

Ikivihreä havupuu Bush pyöreä muoto. Kasvien korkeus 1,5 m ja leveys on sama. Se kasvaa hitaasti, viisi senttimetriä korkeat ja viisi leveä vuodelle. Hän elää 200 vuotta. Crohnin kasvi tiheä, pallomainen. Hedelmät pyöreä, ruskea, ja 0,7 cm. Neulat ovat tumman vihreitä, suuri, hilseilevä.

Sitä käytetään alentamaan elävä aidat, koriste yhden ja ryhmä laskua. Hän rakastaa valaistu, tuuleton ja tummennetut paikkoja. Se suosii kostea, raikas, ilman seisova pintavesistä, hedelmällinen multa. Se sietää erilaisia ​​podkormki.Morozostoykaya.

Tämä kääpiö tiheä pallomainen pensaiden suora ja tasainen, kasvatettu ja tiheästi versoja. Neulat kultainen, keltavihreä, hilseilevä, iso. Lajike on hitaasti kasvava. Aikuinen kasvi saavuttaa noin metrin korkuinen ja 1,2 metriä leveä.

Juuristo on matala, se ei siedä tiheä kosteutta ylimääräistä multaa. Thuja occidentalis Golden Globe mieluummin valaistu ja tummennetut alueet.

Mieluummin tuore, kostea, hedelmällinen multa ilman vettä pysähtyminen. Asteen pakkasta. Älä unohda, että kevättalvella kun maaperä ei ole vielä sulanut, ja aurinko paistaa kirkkaasti, taimien voi saada neuloja polttaa.

Tämän vuoksi on tarpeen kattaa agrovoloknom tai kuusen kuusen oksat, kunnes sulanut maaperä. Sitä käytetään alhainen suojauksia tai rajojen, pallomaisia ​​korostus eri koriste-koostumuksissa.

Kääpiö havupuu koriste pallomainen kasvi ohut, lähekkäin versoja taimien peitetään neulat - Teddy Thuja. Kasvu on hyvin hidasta. Korkeus kymmenen kasvien - 0,3 m, leveys - 0,4 m. Neulat ovat tummanvihreä (syksy - pronssi), ohut, neula-like. Crohnin pallomainen, hieman löysät ajan.

Se vaatii varsin kostea (ei siedä kuivaa ilmaa ja kuiva maaperä) ja hedelmällisen maaperän, mutta overfeeding kasvaa nopeasti ja menettää muotonsa. Sitä suositellaan pientä puutarhaa, Rock Gardens, Rock Gardens, kivinen ja kanervan puutarhat. Se suosii kevyt tai varjostettuina. Frost, mutta kevättalvella voi saada neuloja polttaa auringosta, joten älä unohda ottaa varotoimiin.

Tämä ainutlaatuinen lajitella Arborvitae Länsi jolla on alkuperäiseen muotoonsa, jolla on kapea-pyramidin ominaisuus ja riittävän tiheä kruunu. Kasvi voi kasvaa jopa kaksi tai kolme metriä. Valettava jopa ilman sen leikkaamisen säilyttää klassisen sarakemuotoon muoto. Kruunu leveys 1,2 metriä.

Monivuotinen koriste ikivihreä havupuu. Kasvava vuosi 10-20 cm korkea ja 4-6 cm leveä. Versot ovat suhteellisen lyhyitä, tiheästi järjestetty. Neulat ovat paksut, tumman vihreä, hilseilevä, ei muuta väriä ympäri vuoden. Thuja Holmstrup vaatimaton maaperää, mutta mieluummin kostea hedelmällinen multa, ei siedä kuivaa ja yli-kastelua maaperän.

Voit laittaa sen paremmin valaistuissa paikoissa tai osittain varjossa. Thuja Holmstrup aurinko on kirkas ja tiheä muodossa, varjossa kruunu ohenee - tarpeeksi fotosinteza.Morozostoykaya. Sitä käytetään yhden ja ryhmässä istutukset, elävä aidat, puutarha sokkelo kujat ja pieni. Upeasti kestää kaupunki olosuhteissa.

Yksi arvokkaimmista lajikkeiden arborvitae länteen kultainen väri männyn neulasia, sopivat erinomaisesti luoda kullankeltainen seinät, taustasta erottuvalla katsomalla tummempi kasveja. Kauniisti koristella kujat ja eri maisemaa koostumuksia. Se on ikivihreä havupuu koriste kartiomainen suuri pensas. Kasvin korkeus 3-5 metriä, leveys - 1,5 metriä. Sen pystysuora oksat ja tiheästi haaroittuneet, vääntyy hieman.

Neulat ovat hilseileviä, kiiltävä, suuri ja kirkas, kullankeltainen taimia. Se kasvaa hyvin auringossa tai osittain varjossa, mutta varjossa vihreä, kruunu löystyy. Lajike on vaatimaton, mutta se vie hedelmällinen, raikas ja kosteassa maaperässä. Kasvi on kylmä kestävä, tuulta, sävy sietävä. Pelkäätkö sunburns aikaisin keväällä, joten sinun täytyy suojata kasvin agrovoloknom tai kuusen kuusen oksat. Poistettu kansi kun maaperä sulanut.

Hitaasti kasvava (vuotuinen lisäys vain viisi senttimetriä) havupuu kääpiö pensaiden kartion tai munanmuotoinen muoto. Kymmenellä vuodella se saavuttaa noin 1,5 metriä. neulat väri muuttuu kesällä kullankeltainen, ja talvella - ruskea. Nuoret oksat peitetty neuloja, ja aikuiset neulat muuttuu hilseilevä. Hedelmät - pyöreä, ruskea kuoppia noin 0,7 cm.

Se suosii hyvin valaistuissa paikoissa ja Penumbra, varjoisassa paikoissa neuloja menettää kullankeltainen väri ja tiheään kruunu. Mieltymys hedelmällinen ja kostea maaperä, jossa ei ole seisovaa vettä. TUI Reingold talvisin korkeat pelottomuus. Alkukeväästä on suositeltavaa kattamaan kasvien agrovoloknom tai kuusen kuusen oksia, estää auringonpolttama. Sitä käytetään pienillä alueilla, vuonna pensasaidat, kivi puutarhat, yksi- ja ryhmän istutukset.

Kääpiö havupuu ikivihreä kasvi pallomainen kruunu, ja sitten - muna. Enimmäiskorkeus kaksi metriä, leveys - 0,4 metriä. Neulat ovat vihreitä, hilseilevä. Versot tiheä, tasainen ja suora. Hedelmät - pienet, ruskea käpyjä. Hän pitää hedelmällistä ja kosteassa maaperässä.

Hiekkamaassa olisi hieman savea. Se kasvaa hyvin osittain varjossa, mutta valitse kirkkaassa valaistuksessa. Laitos on sitkeitä ja varjoa suvaitsevainen. Sopii koristeluun julkisivun osien, ryhmä ja yksittäisiä istutusten kivinen puutarhoissa. Mahdollista kasvattaa astioihin koruja terassi tai parveke leveä.

Haluan kasvaa neilikka. Ostaa siemeniä tämän kukan voi olla hyvä säilyttää, tässä :.

Miksi Viljanrouhimet Niva ei ole luettelossa? He paras!

paljon biologisten ja geologisten virheitä: esimerkiksi kirjoitti, että savi on tyypillisesti happamaksi, kuitenkin.

Erinomainen artikkeli, paljon hyviä vinkkejä! Olen nyt Thaimaassa ja mursi hänen päänsä, jos se on järkevää.

Hei! Nimeni on Andrew. Haluan oppia miten kasvaa melonien myynnissä hehtaarilta normeja. .

  • © 2018 Agronomu.com
  • luottamuksellisuus

Minkä tahansa materiaalien Näillä sivuilla on sallittua viitaten agronomu.com

Toimittajat portaalin voi olla samaa mieltä kirjoittajan omia ei ole vastuussa tekijänoikeuksien alaista materiaalia oikeellisuudesta ja sisällöstä mainonta

Thuja occidentalis

Thuja occidentalis (latinalainen nimi Thuja occidentalis) - ikivihreä puu perheen Cypress. Tui on syntyi Pohjois-Amerikassa, Euroopassa, se otettiin keskelle 16. vuosisadalla Espanjan ja Portugalin navigaattorit.

Nimi "arborvitae" tarkoittaa kreikan kielessä uhri tai suitsukkeita. Se, että puiden polton tiettyjen lajien arborvitae julkaissut miellyttävä tuoksu, joten sitä käytettiin aikana jumalanpalveluksessa ja uhrauksia.

Thuja occidentalis (occidentalis) - puu arvokkaita vahva ja kestävä puu ja korkea koriste ominaisuuksia, joten se on yleisesti kasvatetaan pyrkiessään päämääräänsä, joka puutarhurit, maisema suunnittelijat, papit, haarukka ja huonekalujen valmistajat ovat erilaisia.

Thuja occidentalis.

Kuvaus: Thuja occidentalis kasvaa 12-20 metriä, on kompakti pyramidin tai soikea kruunu ja kompakti juuristo. Se kasvaa hitaasti.

Nuoret arborvitae kuori sileä, punaruskea, lopulta tulee harmaanruskea, vanhuuden alkaa irrota, erottamalla pitkät, kapeat nauhat.

Neulat poikkeavat muista neulasista ikivihreä puu - se hilseilevä talvi saa ruskehtavan sävyn. Neulat ovat pieni koko - 0,2-0,4 cm, painuvat tiiviisti oksat. Neulat elää 2-3 vuotta, ja sitten pudota pieniä oksia.

Hedelmät pieniä kuoppia, kooltaan 8-12 mm, hilseilevä. Kussakin kartioita on kahdessa siemenet keltaisella siivet.

Puu lähes kaikenlaisia ​​arborvitae punertava, pehmeä, mutta vahva, miellyttävä tuoksu mänty, hartsi kanavat ei kestä mädättäjäbakteereita.

Luonnossa kasvaa erilaisia ​​arborvitae, pohjalta, jotka eri lajikkeita kasvatettiin kasvaa puutarhoissa ja puistoissa. Venäjällä, Länsi Tuija edusti 10-14 talvi-kestäviä lajikkeita. Sanomme, että jotkut lajikkeet arborvitae länteen, mukautettu Venäjän olosuhteisiin, ja esittää lyhyt kuvaus.

Grade Brabant (occidentalis Brabant) - puu sarakepohjainen kruunu ja vihreä neuloja, kasvaa ruskea talvella. Korkeus 4-5 metriä, kruunu halkaisija - 1,5 metriä, vuotuinen kasvu korkeus nousee 30-35 cm, ja leveys - 15 cm.

Brabant - kylmän kestävä lajike, joka ei vaadi monimutkaista hoitoa. Se voidaan istuttaa auringossa tai tummennetut alueet, mutta voimakkaat tuulet viides on suojattava. Se sietää leikkaus, jolloin muodostumista halutun muotoinen kruunu. Käpyjä ruskea, pieni - välillä 1 cm kypsymisen syksyllä. Lajike on sopiva istutusta kujat ja pensasaitoja.

Grade Brabant.

Luokka Smaragd (occidentalis Smaragd) - puu tiheä kruunu rakenne ja kartiomainen muoto. Jopa 4,5 metriä. Puikot ovat tummanvihreä, väri pysyy samana talvella.

Se kasvaa hyvin hitaasti, joten he eivät useinkaan tarvitse hiustenleikkuun, mikä helpottaa huoltoa. Smaragd - photophilous, pakkasnestettä puu, mutta se on suojattava vakavia pakkaset ja luonnoksia.

Grade Smaragd.

Erilaisia ​​Columna (occidentalis Columna) - puu eri kapea, kompakti pylväsmäinen kruunu ja noin 7 metriä korkea, joiden halkaisija on jopa kuusi metriä. Vaakasuora versoja, tiheä, tummanvihreää neuloja, sen väri on lähes ennallaan talvella.

Kasvu korkeus - noin 20 cm vuodessa. Siedä kuivuutta - care se vaatii runsaasti kastelua.

Lajike Columna.

Luokka Holmstrup (occidentalis Holmstrup) - matala, jopa 3,5 metriä korkea puu, pylväsmäinen kruunu halkaisija on 1 metri. Neulat ovat vihreitä, ei muuta vuodenajasta riippuen.

Se kasvaa hitaasti - noin 12 cm korkea ja 3-4 cm leveä, ei vaadi usein niitto, ja kantaa sitä hyvin. Se kasvaa hyvin tahansa maahan, Pakkasenkesto ja lämpötilan muutoksia, se voidaan istuttaa aurinkoisella tai kevyesti varjoisaan paikkaan. Kaikki tämä tekee hoidon Tusi Holmstrup melko helppoa.

Grade Holmstrup.

Grade fastigiata (occidentalis fastigiata) - talvi-hardy puu sarakepohjainen kruunu ja tiiviisti vasten takakonttiin oksat. Neulat ovat pehmeitä, vihreitä, eivät muutu vuodenajasta riippuen. Se on vahva maku. Kasvaa jopa kuusi metriä korkea, ja vuotuinen kasvu noin 30 cm. Käpyjä pieniä ruskeita.

Hoito fastigiatoy on usein aliarvostus, kastelu, maankatteiden maaperän neulasia, joka lopulta tulee lannoitetta hänelle.

Mieluummin kohtalaisen kostea savimaata, istutus on sallittua soilla, mutta laadukkaita tyhjennysjärjestelmä.

Grade fastigiata.

Luokka Sunkist (occidentalis 'Sunkist') - sitkeitä puu tai pensas 3-5 m pitkä, kartiomainen kruunu, jonka halkaisija on 1-2 metriä. Oksat paksu, rehevä, neuloja kirkas, kultainen, ikä tulee sitruunankeltainen, bronzoveet talvi.

Kasvu on hidasta, 10 vuotta kasvaa jopa kahden metrin korkeuteen. Helposti Kestää leikkaus ja muotoiluun kruunu. Hoito ei ole monimutkainen, mutta kuivuus siedetään heikosti. Puute kosteutta alkaa siemen-massa, koska joka kärsii koristeellisuutensa. Valon puute vaikuttaa laatuun neuloja ja varjossa. Sopii yhden istutus tai yhdessä muiden puita ja pensaita.

Grade Sunkist.

Grade Wagner (occidentalis wagneri) - Hardy puu tiheä munanmuotoinen kruunu jopa 3,5 metriä korkea ja noin puolitoista metriä leveä. Pystysuora oksat, roikkuvat. Neulat ovat sini-vihreä, kupari tulee talvi. Kasvaa keskimääräistä muoto kruunun pintansa hyvin, joten karsinta ei tarvitse kuluttaa liikaa.

Erityistä huolellisuutta ei tarvita, mutta vaativa maaperän, voidaan istuttaa auki, valoisa paikka. Lajike oli kasvatettu istutukseen kujilla ja konteissa.

Grade Wagner.

Claude Variety Of Gold (occidentalis liinalla kultaa) - pakkasen Bush noin kaksi metriä korkea ja kruunu jopa 1,2 metriä halkaisijaltaan. Crohnin kartiomainen muoto, hilseilevä tai neulamaisia ​​neuloja, sitruuna-keltainen tai keltainen oranssi sävyt, talvi hankkii kuparin väri.

Se kasvaa hitaasti, hoito tarvitsee helppoa. Istutus pensaat on parempi valoa, suojassa tuulet ja laatii paikka varjossa männyn neulasia haalistuu. Se kasvaa hyvin maltillinen emäksinen hedelmällistä maaperää. Resistenttejä kuivuus, vettyminen on huonosti siedetty. Lajike on sopiva istutusta kujat ja yhdessä muiden pensaat ja puut.

Claude Variety kultaa.

Istutettavaksi ja viljely Venäjällä ei ole vain Thuja occidentalis, mutta myös Arbor vitae (Thuja orientalis) - aura, jossa asuu Luoteis-alueella Kiinassa.

Kuvaus: Thuja Aurea - useimmiten se on puu 15-20 metriä korkea. On kuitenkin olemassa yksilöitä kasvaa luonnossa, jonka korkeus yltää 35 metriä ja halkaisija kruunu - 14 metriä.

Crohnin nuoret puut pyramidin muotoinen, aikuisilla se tulee pyöreä, epäsäännöllinen muoto, joka on helposti korjattavissa hiukset. Arbor vitae Aurea usean johtui kasvi, mutta voi kasvaa ja pensaita.

Kartioita Arborvitae Itä eroavat käpyjä arborvitae länteen. TUI Aurea mehukas, mehevä ja vihreä, kkyuchkoobraznymi outgrowths. Kypsyvät, ne muuttavat väriä ja ruskeiksi, ne muodostavat siemeniä, kuten vehnä.

Tuija (Platikladus) itään.

Thuja Aurea kasvaa hyvin neutraaleja ja lievästi emäksinen maaperä, jopa jauhomaiselta. Kahden ensimmäisen kuukauden hoidon se koostuu kastelua, joka suoritetaan 10 päivän välein. Jos taimi säilyy hyvin, voit tehdä ilman kastelua. Thuja Aurea - laitos on pitkäikäinen, suotuisissa olosuhteissa, on voitava elää 1000 vuotta.

Kaikenlaisia ​​arborvitae - ja länteen ja itään, soveltuvat muodostumista suojaukset, kujat, kivinen puutarhat, Välimeren maisemaa. Vaikka joitakin eroja, lähes kaikenlaisia ​​arborvitae ovat pakkasenkestäviä, koriste- ja hyvää sopeutumista uuteen maastoon.

Thuja occidentalis - vaatimattomia kasvi, joka voi kasvaa pohjalta kaikenlaisten ja kaikissa olosuhteissa, mutta niiden mieltymykset ovat ja häntä.

Thuja occidentalis rakastaa kirkkaassa valaistuksessa, mutta varjossa sen paremmin säilynyt koristeellinen neuloja. Puu kasvaa hyvin kuiva maaperä, mutta mahtuu kosteissa pohjavesi. Kiitokseksi ahkera hoitoa ja optimaalinen kastelu Thuja occidentalis kasvaa kaunis puu kauniit ylellinen kruunu.

Viides pistokkaat, siemenistä tai taimet. Koska arborvitae kasvaa hyvin hitaasti, helpoin tapa ostaa valmiina kasveja lastentarha, mutta jos haluat koko prosessi kasvaa arborvitae siemenestä suuri puu voidaan tehdä itsenäisesti.

Siemenet Tui harvoin säilyttää kaikki ominaisuudet vanhemman puun, erityisesti hybridit, ja kasveja puutarhamyymälöissä ja lastentarhat ovat melko kalliita. Joten kannattaa kotona etenevät pistokkaita viides - vain tässä tapauksessa voit saada ulkoasua haluat kaikki lajikkeelle.

Samalla, voit kokeilla siemenet - ehkä monia uusia tapauksia on erinomainen koriste ominaisuuksia ja haluat istuttaa niitä tulevaisuudessa.

Siemenet kasvit korjataan syksyllä, talvella silmut auki, ja siemenet putoavat pois niistä. Leikkaus kartiot kuivataan huoneenlämpötilassa ei ole suurempi kuin 7 astetta. Kun asteikot kuivua, siemenet voidaan poistaa ja varastoida kangas pussi. Ensilumi pussien suoritetaan huoneesta, makasi maassa ja peitetty lunta 30 cm - niin siemenet tarvitaan kerrostumista.

Istutus siemenet suoritetaan keväällä, lovi, joiden välinen etäisyys on 10-15 cm tuija siemenet ovat pieniä, joten niitä ei upotettu syvälle -. 0,5 cm riittävän urat kasvit kaadettiin veteen ja sen jälkeen, kun kylvö ne ripottele kuiva katteena alkuun. neuloja tai sahanpurua.

Kastella taimet säännöllisesti, mutta kohtuullisella volyymit, ensimmäinen kerta, kun he pritenyayut vahvasta auringonvalolta. Thuja occidentalis kasvaa hyvin pitkään - ensimmäisenä vuonna se kasvaa 4-5 cm seuraavan kahden vuoden aikana 10-20 cm ja 25-40 cm.

Hoito taimet on bioleikkuu maaperän ympärille sahanpurua tai turvetta. Sukellus tehdään kolmen vuoden kuluttua istutuksen istutus pysyvä paikka annetaan jälkeen 4-5 vuotta.

Thuja occidentalis pistokkaista. Pistokkaat leikataan keväällä aamulla tai illalla tuntia sekä pilvisellä säällä. Pistokkaat on paras ottaa apikaalisella puolella versoja vuoden, puun iässä 4-8 vuotta. pistokkaat pituus on alueella 10-12 cm.

Pistokkaat sijoitetaan heikko kaliumpermanganaatin 24 tuntia. Sitten suorittaa lasku maaperään syvyyteen 5-6 cm, loivassa kulmassa - 20-30 astetta. Pistokkaat voidaan istuttaa säiliöihin, ruukuissa tai avoimella alueella, mutta kalvon alle etäisyydellä 10-15 cm toisistaan.

Istutus pistokkaat suoritetaan valamisen maaperän arkki maa, humusta ja hiekkaa, kuten Thuja occidentalis rakastaa hedelmällinen, valo maaperä.

Säiliöt pistokkaat kellarissa, ja kynnyksellä lämmön ne istutetaan avata maahan, edullisesti yhdessä multakokkare.

Pistokkaat keväällä mahdollistaa pistokkaat juurruttaa hyvin ensimmäisenä vuonna ja alkavat kasvaa. Kesällä pistokkaat vähemmän hedelmällistä - ensimmäisenä vuonna tällaisten pistokkaita kallusviljelmänä näyttää siltä, ​​mutta massa juurtuminen tapahtuu vasta toisena vuonna.

Thuja occidentalis photophilous kasvi, se tarvitsee auringossa 6-7 tuntia päivässä, muuten se alkaa venyttää, ja kruunu on harvinaista.

Istutus taimet lastentarha. No tehdä tästä enemmän kuin potin, jossa kasvaessaan taimi. Hyvin kaadettiin neuloja hieman humusta ja pintamaan ämpäri vettä kaadetaan. Taimi poistetaan varovasti potin, sijoitetaan hyvin ja suoristaa juuret, sitten peitettiin maalla ja kastellaan uudelleen.

Ensimmäistä kertaa lannoittaa taimi ei tarvitse, se häiritsisi hänen normaalia sopeutumista uuteen paikkaan. Tulevaisuudessa huolta taimi kasvanut tulisi koostua kastelu, irtoaminen maaperä, rikkakasvien ja lannoitteita nitrofosfaattia.

1