Thuja occidentalis Columna

Thuja Columna: istutus sopii arvosana koostumuksia viherrakentamiseen

Yhdessä monia lajikkeita arborvitae, ansaitsee erityistä huomiota Länsi lajike - lajike Columna.

Johtuen tällaisia ​​puita sisäkenttä on mahdollista luoda erilaisia ​​maiseman koostumuksia.

Kuvaus arborvitae länteen Columna vaihtelee kuvauksen muiden tämän perheen jäseniä.

Tämä laji kasvaa suora, on kapea kruunu, jotka muodostavat columnar. Oksat ovat lyhyitä puuta. Vuodesta Tui runko he menevät tiukka ja vaakasuunnassa.

Columna Thuja kasvaa hitaasti. Koko vuoden, vain 15 cm lisätään sen korkeus ja lopullisen korkeuden puun kunnon -. Raja on ominaista 10 metriä.

kruunu halkaisija arborvitae Columna nousee 1,5 metriä. Kuori Tämän lajin Tui punaruskea väri. Jos kosket siihen, voit tuntea karheus.

Neulat on paksu puu, se on tumman vihreä väri. Talvella väritys kruunu ei muutu. Ohut juuristo arborvitae Columna (Columna) tiheästi toisiinsa mykorritsojen (root-sienen rihmasto). Ehkä tästä syystä tämä puu ei vaadi maaperän koostumuksesta.

Thuja löytyy emäksinen märkä maaperä ja happo substraatteja, ja hedelmällistä maata. Selkärangan on hyvin herkkä tiivisteet, jotka näkyvät maan pinnan.

Paras paikka astuu maihin arborvitae lajikkeet - osittain varjossa tai aurinkoisessa paikassa, ja paras aika solusiirtoa Tui - keväällä.

1

Istutus arborvitae ja hoito - avainkomponenttien hyvän puiden kasvua.

Jos näitä prosesseja ei oteta huomioon antaa heille vähän aikaa, puu jää ilman, kyennyt kasvamaan kunnolla.

Thuja occidentalis Columna lajikkeita käytetään pääasiassa viherrakentamiseen suojaukset. Näin ollen, se on istutettu puuryhmä. Voit myös käyttää yhden istutus.

Jos aiot istuttaa puu hedge välillä taimet ja vanhoja puita tehdä etäisyys 0,5-3 metriä. Kun kaksirivisen istutus etäisyys puiden välissä tulisi olla 0,5-0,7 metriä. Rivien tulisi olla vapaata tilaa puoli metriä.

Viides Columna istutettu syvyys ei ole suurempi kuin 80 cm. Lasku syvyys riippuu käytettävissä kentällä juuret kooma, halkaisija ja korkeus taimi kruunu.

Perushoito on usein kastelua puita.

Ensimmäisen kuukauden kuluttua istutuksesta, kaikki kasvit alttiiksi sadetus. Jos on olemassa mahdollisuus, että tämä prosessi pitäisi tapahtua joka päivä.

Viikoittain kastelu puita nopeudella 1 litra vettä kohti 20 cm: n pituudelta sylinterin.

Lämpimänä vuodenaikana, kun ei ole sadetta, sinun täytyy kiinnittää tarkempaa huomiota kastelua. Tällaisina aikoina, puu kruunu menettää paljon vettä, ja sitä olisi jotenkin kompensoida.

Kuiva kausi kunkin laitoksen sinun täytyy kaataa noin kaksi ämpärillistä vettä. Kastelu taajuus - kahdesti viikossa.

Selkärangan viides keväällä ruokitaan ja leikataan se kuivattiin talvella oksia. Kastiketta, käytä vain varat näihin tarkoituksiin.

On muistettava, että rehu kasveja aloitetaan heti, kun taimet on kaksi vuotta. Care Tusi keväällä ja syksyllä pienenee, ja se, että on juurelle tehdä orgaaninen lannoite ja komposti.

Arborvitae lajikkeet Columna houkuttelee kirvoja, mikä pilaa ulkonäköä puuta. Sen torjumiseksi käyttäen malationi joka käsitellään varsi ja kruunu. Sama lääke voi auttaa taistelussa ja Coccidae.

Katso seuraava video tarkastelun Tui Columna:

Näinkö? Tilaa tämän sivun päivityksiä RSS tai pysy kuulolla VKontakte, Odnoklassniki, Facebook, Twitter tai Google Plus.

Thuja occidentalis Columna (Thuja occidentalis Columna)

Jos haluat luoda hedge ikivihreitä kanssa vaatimaton luonne, ja jopa mausteinen tuoksu männyn neulasia, sinun kannattaa harkita mahdollisuutta istutus arborvitae länteen Columna.

Thuja occidentalis Columna (Thuja occidentalis' Columna) -vechnozelenoe hoikka havupuiden Cypress perheessä derevo.Otnositsya eräänlainen paljassiemenisistä havupuut. Tällainen Länsi arborvitae kasvaa nopeasti ja on kapea, mutta erittäin tiheä sarakemuotoon kruunu. Sen hilseilevä kiiltävän neuloja (lehdet) on maalattu kirkkaan vihreä väri ja on kyky muuttua hieman talvella, jossa ruskean värin, häipyminen keväällä.

Kylmässä kasvun neulaset ruskea väri tulee voimakas. Se sijaitsee lyhyen pyöristetty oksat ulottuvat runko vaakasuoraan ja tiheästi. Kuori runko karkea, punaruskea väri. Columna Thuja antaa hedelmiä pienten kokkareiden, josta on tulossa ruskea väri syksyllä.

Juuristo Columna ohut, tiheään kietoutuvat mykorritsojen (root sienirihmaston samankaltaisuutta). Asianmukainen istutus on erittäin tärkeää, että terve ja nopea kasvien kasvua. Laiminlyödä sitä, ja säännöt hoidon kasveja voida - puu vain lopettaa kasvaa.

Levittävät siemeniä ja Thuja käytetään useimmiten luoda suojauksia, mikä tarkoittaa sitä, että maa on tehtävä ryhmissä. Myös sallittua ja yhden laskun. Kaikki riippuu puutarhan suunnitteluohjelman.

Kasvi on sitkeä ja hyvin sietää ankarat talvet. Silti se on katettava taimien kahden ensimmäisen vuoden istutuksen jälkeen, ja keväällä pritenyat ensimmäisestä auringosta, joka voi tehdä ozhogi.V kuiva kausi vaatii erityishuomiota muodossa kastelu. Kun kyseessä on puute kosteutta, oksat menettävät mehukkuus kuivuvat, erityisesti nuorilla rasteniy.V kuin lannoitus istutus parempana NPK.

Se on koristekasvina selviää ja sopivat täydellisesti suunnittelussa tahansa sivuston. Myös kestävät haitallisia päästöjä, mikä mahdollistaa purkaminen arborvitae Columna puistoissa, valtateillä ja teollisuusalueilla.

Korkeus eri ikäkausina, korkeus aikuisten kasvien

Aikuisten kasvien tuiKolumnadostigaet korkeus 8-9, vähintään 10 metriä. Se todella voidaan kutsua pitkäikäinen, koska kestoa sen käyttöikä on noin 200 vuotta. Vuonna Thuja kasvaa 15-30 cm, ja kymmenen vuoden ajan noin 3 metriä. Halkaisija aikuisten kasvi on noin 1,5 metriä, kasvoi 5-7 cm vuodessa.

Erot muista lajeista

On olemassa erilaisia ​​lajikkeita Länsi arborvitae, joista voit valita sopivalle korkeudelle, halkaisija ja väri kasveja. Jokainen niistä on houkutteleva ja ainutlaatuinen tiettyyn tarkoitukseen. Mutta kaikki eivät voi luoda korkean aidan lyhyessä ajassa.

Columna Thuja western (kanadantuija Columna) voidaan oikeutetusti katsoa johtuvan Cypress korkein kasvuvauhti kaikkien lajien ja lajikkeiden TUI. Näin voit nimetä arvokkaimmat lajike Columna Tui luoda suojaukset ilman hiustenleikkuun. Sen säännöllisen muotoinen kruunu ehdottomasti ei tarvitse viimeistään samaan aikaan ei näytä vähemmän houkuttelevia rajattu sukulaisia.

Kumpi on parempi, vai Columna Smaragd?

Molemmat lajikkeet Länsi arborvitae ovat srednerosloe kasveja niiden luokassa. On vaikea sanoa, mitä arborvitae, Columna tai Smaragd parempi, kaikki riippuu siitä, kuinka pitkä "aidan" haluat kasvaa. Ymmärtää ero, ja selvittää, millaisen arborvitae päätät ostaa ja laskeutuvat sivuston tarkastella lähemmin vertailevassa taulukossa.

optimi happamuus - pH 4,5-6

On kaksi tapaa kasvaa arborvitae:

Kasvava siemenistä Tui - melko hankala ja pysyvien työpaikkojen. Keskimäärin tämä tunteelle on työlästä 2 -5vuosi. Siemenet uutetaan kerätyt kartioita, jotka on sijoitettu lämpimään kunnes ilmaiseminen. Minkä jälkeen ne upotetaan veteen ja sitten lasketaan maahan, verhottu mäntypuru. Tämä menetelmä antaa tulevaisuudessa sietävän kasvin, mutta joidenkin menetyksen koriste ominaisuuksia.

Paljon hilpeä, mutta tietenkin kalliimpi hinta osto ja Taimettumisen ovat kasvaneet. Tuolloin hankinnan jälkimmäisen, huomaa läsnäolo juureen savi paakku, mikä osaltaan nopeammin tottua myc. Täytyy kaivaa reikä 2-3 kertaa enemmän savi paakku, joissa tila on täynnä mustaa maaperän turpeeseen tai muihin hedelmällistä maaperää. Tiivistetään sitten maaperä ja runsaasti kastellaan. Edellä parempi zamulchirovat turve, humus lehtien tai muuta materiaalia olevan kerroksen ainakin 5-7 cm, mikä luo edellytykset säilyttämistä kosteuden, leviämisen estämiseen rikkaruohot ja ylikuumenemisen estämiseksi tai alijäähtyminen. Vältä läheisyys pohjaveden.

Kun istutus keväällä tai alkukesästä, alustan tulee hedelmöittää monimutkainen lannoitetta. Jos istutus tehdään loppukesällä tai alkusyksyllä, on tarpeen lisätä superfosfaatin (250 g). Nuori arborvitae istutetaan lämpö tulee suojata suoralta auringonvalolta, aiheuttaen palovammoja. Tähän päivään laitos säkkeihin, ja kostutettu illalla.

Ensimmäisen kuukauden kylvämisen jälkeen kasvi tarvitsee erityistä hoitoa ja kastelua. On suositeltavaa suorittaa 1 kertaa viikossa yhden kauhan kullekin taimi illalla BPEminua. Kun kyseessä on jatkuva kuivuus - 1,5-2 ämpärillistä 2 kertaa viikossa.

Ensihoidon suositellaan matala maanmuokkaus, joka tapahtuu ylihuomenna poliva.Takzhe kasvi vaatii poistamista kuivan versoja varhain vesnoy.Poskolku Columna Thuja alttiiksi hyökkäys kirvoja, perusteellisesti pilaa kruunu, jousi tulisi käsitellä runko ja kruunu karbofosom, mikä auttaa myös voittamaan ja Coccidae.

Kustannukset taimet vaihtelee laitoksen ikä. Myös hintavaikutus ja määrä ostettu kasveja. Jos haluat ostaa tuija Columna korkeus 1,6-1,8 m ja halkaisija 45 cm, tällaisen elinsiirtoa on maksettava alueella 3500 ruplaa. Hinta alenee jokaisen kymmenes kasvi.

Täsmälleen mikä muuttaa arvoa Tui, joka saavutti korkeus 1,8-2 m, alkaen 4200 ruplaa kappaleelta. Näin ollen, kasvien korkeus alle 2,5 metriä joutuvat maksamaan 6000 ruplaa.

Hieman halvempaa maksaa nuorten taimien ovat saavuttaneet korkeus 30 cm, mutta ne ovat alttiimpia auringonpolttama ja sairauksia.

Tontille avulla arborvitae voi luoda erilaisia ​​maisema kompozitsii.V lukien:

  • istutus single kasvi;
  • kuin kuja;
  • suojaukset.

Purku yhden kasvien käytetään laajasti maisemia mökki ja puutarha tontteja. Columna näyttää hyvältä vieressä muiden lajien havupuiden, erottua taustasta harmonian ja väri.

Puutarha kuja ansaitsevat vähemmän huomiota ja vetovoima. Taimet arborvitae ovat viihtyisiä ja siro puutarha. On hienoa istua varjossa TUI tai kuljeskella kujilla niistä kuumina päivinä.

Mutta useammin tällaista arborvitae hankitaan luoda suojaukset, jotka korvaavat yhä enemmän erilaisia ​​aidat.

Jokainen haluaa tuntea tyyni ja rauhallinen. Varsinkin kun puhumme alueen ympäri taloa tai puutarhassa. Mukavuus ja turvallisuuden tilasta ja yksityisyyttä helposti tarjota hedge arborvitae Columna. Vuoden kehitysvaihe maiseman suunnittelun puutarhassa tai aiot ostaa ja asenna hoikka joukkoon arborvitae on konstailematon ja tehdas tulee olemaan hauskaa ja rakentaa suojaa.

Kuvassa kuinka tyylikäs ja jalo ilme riviä arborvitae Columna hedge. Tämä upea laitos miellyttää silmäsi ja piilottaa yksityiset ulkopuolisilta.

Viestiminen puutarha- foorumeilla, aloittelijoille ja ammattilaisille vaikutelmia jaettuna istuttamalla ja hoito Tusi Columna.

Niiden analysointi on varmistaa, että tällainen Länsi arborvitae kasvaa hyvin kylmässä ilmastossa, sietää hyvin lämpöä, kasvaa nopeasti ja luo ikivihreä hedge hoikka ja tiheä kasvi. he suosittelivat skannata kasvi on saavuttanut puoli metrin korkeudelle, joka antaa parhaat tulokset elinsiirtoa. Leikkaamoiden pitäisi olla vain silloin sinun täytyy lopettaa kasvun ja parantaa tiheys. Loput - kaikki on yksinkertainen, edullinen, helppo ja kaunis.

sanoo edustaja "Lokakuu" Garden Center Noin myc Columna.

putoava

(Thuja occidentalis «Columna»)

Ikivihreä koristepuu kapea pylväsmäinen kruunu muoto. Se kasvaa enintään 10 metriä. Vuotuinen kasvu noin 15 cm korkea ja 5 cm leveä. Kymmenen vuoden puu kasvaa keskimäärin 3 metriä. Crohnin saavuttaa puoli metriä halkaisijaltaan. Puikot hilseilevä tummanvihreä, kiiltävä. Talvella eivät muuta väriä.

Hedelmät Arborvitae - harvinainen ruskea pitkänomainen nystyröitä pituus on 1 cm.

Optimaaliset kasvuolosuhteet ja hoitoa koskevat säännöt

Vaativat maaperän, se suosii kosteita hyvin hedelmällistä maaperää. Ei siedä kuivumisen ja maaperän tiivistymisen. Jonka happamuutta ei ole hassu. Normaalisti kehittyy koko auringossa ja varjossa. Alue on hyvin selvennetty kruunu tulee tiheä ja kirkas, jopa pimeissä paikoissa, päinvastoin, siitä tulee vähemmän tiheää. Se ei siedä äärimmäisiä lämpötiloja. Vain puuistutuksineen suositellaan suojautua kylmältä. Vanhoja puita Tämäntyyppisen arborvitae on ehdottoman pakkasenkestäviä. Ensimmäisinä vuosina istutuksen jälkeen taimi tulee pritenyat poltosta kevät auringonvalo käyttäen säkkikangas. Se sietää leikkaamista.

Voidaan istuttaa viidennen rivin jossa etäisyys 3 metriä puiden välissä. Columna Thuja arvokkain luoda suojauksia. Optimaalinen syvyys taimien jopa 80 cm.

Helposti levittävät pistokkaita kantapää, joka on otettu taimien keväällä, ennen heräämistä tai aikaisin heräämistä munuaisiin.

Ehkä lisääntymiselle havupuu pistokkaat ensimmäisen aallon jälkeen kasvun, mutta he eivät onnistuneet täysin juurtua siis vaativat valoa talven viileässä huoneessa.

Nuori kompakti muoto voidaan levittävät jako, jota varten ne on yhde keväällä ja syksyllä jakaa.

Ehkä lisääntymiselle vaakasuora kerrokset, jotka ovat juurtuneet vuoden aikana, mutta tämä menetelmä ei takaa säilymisen tyypillinen muoto kruunu.

Koska Thuja riittävän vakaa kaasuja ja savua, se on hienoa podoydetdlya istutus puistoja ja kujilla. Harmoninen ryhmässä vaahtera, koivu, mänty ja pihlaja. Se näyttää hyvältä suojaukset tämäntyyppisen arborvitae.

1