Thuja lajeja

Tuija: katsaus mielenkiintoisimmista lajikkeiden

Yksi suosituimmista keskuudessa kuljettajien havu- koristepuina on tuija. Se on ikivihreä puu tai pensas, joka kuuluu Cypress perheeseen. Tämä perhe sisältää myös niin laajaa havupuut kuten Cypress, kataja. Nuori arborvitae on neula neulat. Neulat on vaaleanvihreä sävy. Aikuisilla on myös suomumaisia ​​lehdet, väri - tummempi. Puu voi kasvaa lähes 100 vuotta.

Useimmat lajikkeet kestävät pakkasta. Tui värimaailma vaihtelee riippuen lajikkeita. Esimerkiksi puu on sininen ja keltainen. On kolme metriä korkea tuija ja varpuja.

Suosituin Venäjällä nauttii Länsi arborvitae.

Länsi arborvitae - eräänlainen. Se voi kasvaa jopa 20 metriä, mutta Venäjällä Länsi arborvitae harvoin kasvaa yli 7 metriä. CZK muodot ovat:

Viljelty useita Länsi arborvitae lajikkeet. Joukossa ovat yhteisiä lajikkeita: Smaragd, Barbant, Danica, Columna ym. Kuitenkin jotkut amatööri puutarhurit etsimään hyllyiltä puutarhanhoito vähemmän suosittu mutta yhtä harvinaista lajikkeita. Alla ovat yleisimmät lajit valokuvista. Usein puutarhurit ja maisema suunnittelijat, päättää istuttaa tuija, kysyy: "Mikä on parempi istuttaa maassa?"

DeGroot Spire - lajike ystäville tarkentamista

DeGroot Spire - Laadukas erilaisia ​​länsimaisia ​​arborvitae. On ainutlaatuinen sarakemuotoon muoto, se on kapea ja suora kruunu ja sitä pidetään kaikkein kapea sarakemuotoon lajeja. Korkeus tätä viljelmää - jopa 3 metriä. DeGroot Spire on yleistä länsimaissa.

Tämä puu - ihanteellinen maisemointi ja puutarhanhoito tontteja. Esimerkiksi DeGroot Spire järjestää mitään hedge, vaikka se saavuttaa korkeus 5 metriä. Pitkä, mutta ohut vihreä seinä ei vie paljon tilaa päällä.

Thuja occidentalis Degroot Spire ( «DeGroot Spire").

DeGroot Spayr on etuja, kuten pakkasen ja vaatimaton maaperän. Istuttamalla puu on parempi niillä alueilla, jotka ovat hyvin Illuminability auringonvaloa. Varjo tekee Crown en murenevan. Ihanteellinen maaperä viljelyyn luokka on yhdistelmä seuraavista osista:

Kasteluun vain yksi vesiämpäriin. Kastelu säännöllisesti - kerran viikossa. Kevät puu syötetään. Primer vaatii säännöllistä multaa ja löysää. Keväällä puu suojaan, palovammojen välttämiseksi auringonvaloa. Talvella kruunu pyydetään vetämään nauha kosteisiin lunta ei ole vaurioitunut kruunu.

Holmstrup - on ikivihreä pensas. Kruunu muoto on pylväsmäinen. Kypsä puu kasvaa jopa 4 metriä korkea. Color kruunu - Rich Green. Talviaikana neulat väritys ei muutu. Neuloja eri tiheys holkin edustaa hiutaleita.

Tui Holmstrup ( «Holmstrup").

Tämä lajike on vastustuskykyinen pakkasta, varjo-todiste ja kestää tuulisissa olosuhteissa. Bush ei vaadi suurta maaperän hedelmällisyys. Tämä pensas - erinomainen vaihtoehto Venäjälle. Pani hänet parhaat paikat, hyvin valaistu auringon säteet. Vai pitäisikö valita ei liian tummennetut paikkoja.

Pensas - erinomainen valinta istutus ryhmissä tai yksittäin. Suojaukset ovat harvoin luotu käyttämällä Holmstrup.

Fastigiata - arvokkaita lajike kokeneille puutarhurit

Yksi lajikkeiden uzkolonovidnyh TUI on fastigiata. Tämä lajikkeisiin lajiketta kasvatettiin ensin Saksassa. Kypsä puu kasvaa jopa 12 metrin korkeuteen. Se kasvaa hyvin nopeasti. Visuaalisesti kuin Cypress. Neulat puu on pehmeä ja miellyttävä tuoksu. Käpyjä ovat pieniä.

Thuja occidentalis fastigiata ( «fastigiata").

Tämä lajike rakastaa aurinkoa ja suosii hedelmällinen maaperä. Keväällä taimien on toivottavaa kattaa kevään aurinko ei vahingoita niitä. Parantaa maan rakennetta, sen multaa. Silppuava avulla ruohon. Talvella hakea multaa kuusen oksat. Lapnikom estää lisääntymisen hiirillä.

Kanssa Fastigiaty muodostavat usein suojaukset. Ne eivät ole vain kauniita, mutta ei myöskään vie paljon tilaa. Laadukkaita lajeja ei pelkää koriste aliarvostus. Suunnittelijat käyttävät puu suuri maisemaan koostumuksia, käytä sitä ryhmässä istutuksia. Se menee hyvin erilaisia ​​kukkia ja pensaita.

Ne ovat hyvin suosittuja, päivitä maisema näyttävät hyvältä kaikissa koostumuksissa. Valitettavasti monet heistä - "oikukas." Seuraavat ovat yleisimpiä Venäjän lajike.

Thuja occidentalis YELLOW Ribon - faneille keltainen lajikkeiden arborvitae

YELLOW Ribon - yellow cultivar arborvitae. Se on pieni kooltaan. Bombeerausmuodon - kartiomainen. Thuja aikuisten korkeus on 2 metriä. Se kasvaa tarpeeksi nopeasti. Crohnin on erilainen väljyys, joten anna sille toivottavaa tiheys säännöllisesti aliarvostus puu.

Neulat nuorten puiden on oranssi väri, yhä vihreä kasvaa. Talvisin aikoja kruunu muuttuu ruskeaksi. Aurinkoinen johon tämä kasvava Thuja, kirkkaampi väri kruunu.

Lajike on vaativa kasvuolosuhteet. Maaperä on hedelmällinen ja kostea istuttaa tyytyväinen kauneudellaan.

Tui Yellow Ribbon ( «KELTAINEN Ribon").

Kauniita kultaisia ​​neuloja tekee tällaista erittäin arvokas. Vuonna landashaftnom muotoilu tui KELTAINEN Ribon muottiseinämät jotka ovat syvä keltainen sävy. Ne istutetaan konteissa, ja koristele niiden käyttöä pensasaidat ja muistomerkki seinään.

Thuja Golden Globe - keltaiset pallot kesämökeille

Golden Globe on ominaista sen hidas kasvu. Muodossa kruunu havupuu kulttuuri on pallomainen. Aikuinen korkeus pensas enintään 1 metri.

Neulat erilainen väljyys. Säännöllinen trimmaus voi saavuttaa tiheys. Päät versoja on kultainen väri, sisällä kruunu neuloja on vihreä. Syyskaudella neulat tulee sävy kuparia, keväällä tulee jälleen kultaa. Bush tyytyväinen kultainen väri, on suositeltavaa tehtaan koko auringossa tai hieman tummennetut.

Tui Golden Globe ( «Golden Globe").

Tämä pensas ei ole putken korkea maaperän hedelmällisyyden, mutta rakastaa kalkki-maaperä. Jotta vältettäisiin murtumista kruunu oksat liittyy talvella.

Pensaita käytetään istutus ryhmissä, ja ne saatetaan yhden. Myös käyttää niitä luoda kauniita suojauksia ja rajoja.

Tiedetään hyvin, ja monet muut lajikkeet tämän viljelyn. Erittäin suosittu lajikkeita, kuten: Brabant, Smaragd, Danica, Globoza. Erikoisliikkeisiin ja lastentarhat, on enemmän ainutlaatuinen ja harvinaisempia lajikkeita. Alla on lajikenimityksiä arborvitae länteen ja lyhyt kuvaus.

pikkupoika - on suhteellisen uusi lajike kääpiö pallomaisia. Korkeus on enintään 0,5 metriä. Kasvu on hidasta. Neulat on arborvitae Emerald väri. Pikkupoika edellyttää korkeaa maaperän hedelmällisyyttä. Hän rakastaa aurinkoa, mutta ei vastenmielinen kasvaa osittain varjossa. Tässä viidennessä käyttö luomisessa:

Hoseri - alkuperäinen lajike Puolasta. Tämä on toinen kääpiö pallomainen puulajien. Suomumaisista neuloja on tummanvihreä väri. Syksyllä saa pronssinen väri neuloja. Hoseri rakastaa kosteutta, ei nirso maaperän ja varjo-proof. Myös tämä kulttuuri kestää pakkasta ja ei pelkää tuuli.

Mirjam - on toinen kääpiö lajikkeiden arborvitae. Aikuinen kasvi kasvaa jopa 80 cm. Neulat on kirkkaan keltainen väri, tulossa syksyllä pronssi. Kasvien kasvu on hidasta. Kokonsa tätä Thuja - ihanteellinen Rock Gardens ja laskuja ruukuissa.

brabant - on arborvitae, jolla on suurempi korkeus. Puuyksilöiden - jopa 21 metriä. Käytetyt ryhmässä ja yksittäisten istutukset sekä luomisessa suojaukset.

Globoza - kääpiö havupuu kulttuuri. Kruunu muoto muistuttaa palloa. Korkeus enintään 1 metri. Thuja Globoza luomisessa käytettiin kivinen puutarhoissa, rock puutarhat, sekä ryhmä- ja yksittäiset koostumuksia.

Danica - toinen laaja-laatu muunneltavuus. Tämä kääpiö kulttuuri. Sort Danica luomiseen käytetään erilaisissa maiseman koostumuksia alipinariev ja käytetään luoda rajoja. Näillä pensaat Kasvien pienille puutarha tontteja.

smaragdi - toinen yhtä suosittu muoto arborvitae. Puutarhurit usein istuttaa tämä kulttuuri maansa. Korkeus puu voi saavuttaa 4,5 metriä.

Columna - Toinen suosittu puu puutarhureita. Bombeerausmuodon - pylväsmäinen. Korkeus 7 m.

Woodward - Thuja pallomainen. Korkeus pensas on pieni, korkeintaan 2 metriä. Käytetään mixborders, Polycontrast erilaisia ​​maiseman koostumuksesta.

Istutukseen pitkin aitoja käytetään usein lajikkeita kuten Holmstrup, fastigiata, Brabant, Smaragd.

Mitä Thuja kaikkein vaatimaton?

Vaatimaton monenlaisia ​​tämän kulttuurin. Valitsevat usein Brabant, Smaragd, Holmstrup.

Paljonko arborvitae taimet?

Yhden hinnalla taimi - 150 ruplaa ja yli.

Olen mukana Rock Gardens. Käytettynä arborvitae Rock Gardens?

Soveltuu Rock Gardens matalakasvuisia lajikkeita. Venäjällä suosituimpia ovat kääpiö muotoja Länsi arborvitae. Ihanteellinen Alpine seuraavissa luokissa: Danica, Golden Globe, Woodward Filivormis. Niissä kaikissa on pallomainen muoto.

Voinko käyttää viides mixborders?

Mahdollista. Huolimatta siitä, että mixborder liittyy erilaisia ​​värejä ja sävyjä, havupuut sovellettu menestyksekkäästi mixborders. Thuja on monia sävyjä: vihreä, sininen ja keltainen.

Lyhyt ja selkeän yleiskuvan joidenkin johtavien tuotemerkkejä. Tiedot toimitti videon, jotta on mielenkiintoista noviisi puutarhurit.

Arborvitae lajikkeita, kuvaus lajikkeita, viljely

Nykyään kasvava havupuut puutarhassa, toimistossa tai kotona on yleistymässä. Ihmiset ovat kyllästyneet syömisen orvokit ja hortensiat, haluan sisustaa kotiin majesteettinen Cedar tai tarjous ikivihreä pensas nimeltään arborvitae. Siinä kaikki tänään, ja me puhuu. Tällöin Tuija lajikkeet jätä paljon vaihtoehtoja suunnittelussa sisustus. Sen ikivihreä neulat ilahduttaa sinua ja täyttää talon elämää ja kauneutta. Tällöin kasvin ei voi kutsua oikukas, se voi selviytyä erittäin vaikeissa olosuhteissa.

Lähes jokainen haluaa tuoreita, mausteinen tuoksu, joka uhkuu puu. Se kutsuu levätä päivittäistä työtä. Kaikki lajikkeet arborvitae on suuri vastus mätänemään, ne ovat sitkeitä ja teplovynoslivye, eli puun hengissä jopa kasvihuoneessa, vaikka puutarhassa. Tämä kasvi kuuluu perheeseen sypressi. Luonnossa arborvitae - puun keskimääräinen korkeus se saavuttaa 12-18 m (joskus ne kasvavat jopa 75 metriä), tai pensas eri muodoissa. Neulat näistä kasveista on hyvin mielenkiintoinen, hilseilevä, ja taimien neulaskiteiseksi. arborvitae lajikkeet voit ostaa puutarhasi niin kuin haluat. Alla me tutkimme perustyyppiä, niin sinulla on täydellinen kuva tämän merkittävän havupuu perheen.

Kaikki lajikkeet arborvitae, kuvaamme ei toimi, koska monet heistä. Kuitenkin annamme sinulle ohjeita, joiden perusteella voit suunnitella ostaa. On kolmeen pääryhmään:

  • Kääpiö - yleensä käytetään rock puutarhat ja rockeries.
  • Tuuhea lajeja käytetään pensasaitojen istuttaminen.
  • Soliternye Tui - se on kaunis, suunniteltu yhden laskun.

Tähän mennessä on viisi erilaista arborvitae ja kymmeniä eri muodot ja lajikkeet. Thuja occidentalis sopii puutarhanhoitoon kaikissa ilmasto-vyöhykkeellä. Se on kaikkein sitkeitä ja vaatimaton, on useita muotoja ja lajikkeita. Toinen laji, joka myös hengissä kaikissa olosuhteissa - on japanilainen arborvitae. Se löytyy Japanissa, se kasvaa sekoitettu metsiä ja vuoria korkeudessa 1000-1800 metriä. Puu voi saavuttaa 18 metrin korkeuteen. Tällaiset arborvitae pakkasenkestävä, vaatimaton huolehtimaan, ne ovat melko pitkään ilman vettä.

Keski-Venäjällä kasvaa jättituija. Se ei ole niin hyvin siedetty talvella, nuoret versot jäätyä hieman vuoden vakavia pakkaset, mutta kasvi voi toipua nopeasti. Arbor vitae eri viuhkamainen oksat. Keskellä vyöhykkeellä se kasvaa vain varjolla. Lopuksi, Thuja koraiensis - on pensas levittää oksat ja pehmeä neuloja. Kuitenkin vain kasvaa eteläisillä alueilla. Nyt haluaisimme nähdä enemmän erilaisia ​​arborvitae, joten voit valita paras vaihtoehto kotona tai puutarhassa.

Toisella tavalla sitä kutsutaan sarakemuotoon arborvitae. Tämä kasvi tuli meille Pohjois-Amerikasta. Se kasvaa hyvin varjoisassa alueilla savea ja hiekkamaassa. Ainoa edellytys - riittävästi kosteutta juuristo. Kasvavan tänä Thuja voi jopa 20 metrin korkeuteen, ja puu elää jopa 1000 vuotta. Eli lasku riemuitsee jopa lastenlastenlasta. Levittävät sarakepohjainen arborvitae juurtumista. Se on suosituin Venäjän havupuu puutarhoissa.

Halkaisija kruunu kasvi jopa 5 metriä, on otettava huomioon, kun valita paikka laskeutua. Tietenkin huoneeseen tai talvipuutarha on erittäin suuri kasvi, mutta se on upea koristelu puutarhassa. Nuori puu on pyramidin muotoinen se, kun vanhemmat puut ovat munanmuotoinen kruunu. Neulat ovat puu muodossa asteikot, tummanvihreä väri, talvella se olettaa ruskean sävyn.

Tiedätkö mistä kasvaa puuksi? Jos et ota huomioon leviämistä käyttämällä pistokkaat ja versoja lastentarha olosuhteissa on siemenet. Tietenkin, Tuija taimet puiden täyttyä paljon nopeammin kuin siemeniä. Hedelmät Tui - kuoppia. Ne kasvavat pieni, enintään 12 mm. Sisällä on kaksi siementä. Taimi vuosittain lisää jopa 30 cm korkea ja 10 cm: n halkaisija, eli kasvu on paljon nopeampi kuin puu tai setri.

Puun tämän rodun on punertava sävy, se on melko pehmeä. Resin puusta ei erotu, mutta kustannuksella eteerisiä öljyjä, se tihkuu miellyttävä tuoksu. Juuret sijaitsevat kompaktisti ja eivät kasva.

Se kasvaa parhaiten tässä Thuja maassa tai paikalla omakotitalon. Tämä kasvi rakastaa valoa, mutta sietää varjossa, joten jos ei ole vapaata aurinko sivustot - sillä ei ole väliä. Hedelmällinen musta maaperän se ei ole pakollista, se on parasta kasvi tuntuu päällä savimaa, kasvaa hyvin kevyt, hiekkainen maaperä. Se voi kasvaa jopa alanko, jossa maaperä on kostea. Puuta ei pidetä nirso. Vanhoja puita täydellisesti siirtää sekä lämpöä ja kylmää, voi hyvin kaupunkiympäristössä.

Tämä on toinen suuri katsoa, ​​että on täydellinen puutarha sisustus. Tämä arborvitae talvena turvallisesti kuljettaa jopa vakavin pakkaset, ja siksi voidaan käyttää puutarha sisustus. Se on puu, jossa on kapea kruunu jopa 6-7 metrin korkeuteen ja halkaisijaltaan jopa 1,3 metriä. Erittäin mielenkiintoista on rakenne kruunu, lyhyt, paksu varret. Neulat ovat hilseileviä, tumma-vihreä väri, joka käytännössä ei muutu talven. Istutetaan tietyssä järjestyksessä, se on täydellinen koriste puutarhan.

Thuja pyramidin kasvaa nopeasti, jopa 20 cm vuodessa. On vaatimaton maaperään, mutta paras tunne kohtalaisen hedelmällinen maaperä keskipitkän kosteutta. Kuivuus tuo erittäin huono, samoin kuin täysi varjossa. On parasta valita hieman varjostus alueilla. On erinomainen muodon karsintaa puita, voidaan käyttää muodostumista korkea (jopa 4 metriä), ja muodostunut svobodnorastuschih suojaukset.

Ei aina, eikä missään puutarhassa tarvitsevat jättiläispuuta. Jossain suunnittelusta haluavat laittaa siro pensas. Älä kiirehdi poista lisävaruste arborvitae taimia. Esimerkiksi tämä tiheä pensas on hieno koristelua sisäänkäynnin huvimaja. Sen korkeus on 3-5 metriä, kruunu halkaisijaltaan 1-2 metriä. Crohnin kartiomainen, hieman epäsiisti, jossa on tiheästi haaroittuneet oksia. Hän on kotoisin Kanadasta. Erittäin tyylikäs on neulat näistä kasveista. Vuonna taimia on kullankeltainen, iän, se muuttuu kirkkaan, sitruuna-keltainen. Aikuis- kasveissa hankkii pronssi sävy. Tämä laji kasvaa hitaasti, noin 10 vuotta Thuja saavuttaa vain 2 metriä.

Kasvava Pine Bush

Lajike Sunkist ei vaadi maaperän olosuhteisiin. Hän on valoa vaativat ja hyvin siedetty hiukset. Talvella kylmä on menossa läpi helposti, lukuun ottamatta erittäin vahva. Tämä holkki suositellaan värikäs, seoskoostumuksien, ja myös näyttää hyvältä muodossa yksittäisten istutus. Se suosii kosteita, hedelmällinen maaperä ja kuivuus sietää kovaa. Jos pudonnut pitkä, kuiva ja kuuma aikana, ja et pysty suorittamaan kastelu arborvitae on tullut vaiheeseen siementen massa. Tämä johtaa menetykseen koristelua.

Ja jatkamme tarkastella hämmästyttävä havupuu kasvi, kutsutaan Tuija. Lajien ja lajikkeiden esitetään niin kaunis lajike, joka sinun täytyy ajatella hyvin huolellisesti ennen kuin itse valita tai kasvi. Seuraava näkymä - on pieni, koriste puu, jopa 3,5 metriä ja leveys 1,5 metriä. Potti yleensä kasvaa paljon pienempi. Se houkuttelee munanmuotoinen, tiheä Kroon, jossa on lukuisia ohuita, pystysuoraan järjestetty versoja. Neulat ovat sinivihreä, talvi oletetaan kuparin väri. Keskimääräinen kasvuvauhti on hyvin vaativa maaperän, on tarpeen varmistaa hedelmällinen ja hyvin kostutettu maaperään. Tämä pieni pensas on ominaista suuri pakkaskestävyys. Alkuperäisen muodon kruunu tekee viidenneksi houkuttelevin vaihtoehto soliternyh istutus ja kontti viljelyä. Toisin sanoen se on paras huone arborvitae, kotitekoinen tai kasvatetaan ruukuissa, jotka ovat ikään kesäpuutarhassa, raitista ilmaa.

Toinen suhteellisen pieni laji, joka on ihanteellinen säiliön sisällön. Tämä pensas pallomainen, jopa 2 metriä. Neulat ovat vaaleanvihreä, jossa talven, siitä tulee ruskehtava. Versot ovat suora ja tasainen, nostetaan pystysuoraan ylöspäin. Se kasvaa hyvin hitaasti, on noin kymmenen vuotta pensas saavuttaa korkeus 1 metri. Thuja on erittäin kätevä kasvaa sekä huoneessa ja puutarhassa. Tämä pensas varjoa sietävä ja talvenkestävät, kuivuutta kestävien. Hän tarvitsee varmistaa hedelmällistä ja kosteassa maaperässä. Tästä tyyppinen, on huomattava, että se on huonompi kuin muut kuljettaa kuiva ilma. Se tarvitsee useammin kastelua, kun kasvanut sisätiloissa on toivottavaa obkladyvat sammalta, että maaperä ei kuiva.

Nämä ovat suosituimpia lajikkeita arborvitae. Toivomme, että voisimme kiinnostaa sinua, ja sinun yrittää laskeutua hänen dacha, tai talon vieressä on ikivihreä, itse asiassa hoito ei ole iso juttu hänelle.

Thuja lajeja ja lajikkeita

Tämä artikkeli auttaa sinua tietää millaisia ​​TUI olemassa, nimet tärkeimmät lajikkeet soveltuvat viljelyyn. Myös kuvasivat koristeita, joissa menetelmiä maiseman suunnittelu, harkitse aihe siitä, mikä on paras sopiva arborvitae suojauksen.

Thuja (Thuja) viittaa ikivihreitä havupuiden (pensaat) perheen Cupressaceae (Cupressaceae). Se on tiheä kruunu. Havupuu neulat scalelike muodossa sillä on ominainen haju. Kukkia ja nuppuja vain näe joidenkin TUI ne eivät muodosta. Tuya puutarhassa auttavat olennaisesti koristeena. Hän tuntee suotuisasti jälkeen hiustenleikkuun, kuten kihara, tapana antaa kasvin mielenkiintoisia muotoja.

Thuja occidentalis (Thuja occidentalis)

Tämäntyyppinen arborvitae puutarhurit laajaa. Se sisältää lajikkeet, jotka soveltuvat puutarha, puisto istutukset Venäjän Euroopan puoleisessa osassa, jossa talvet hyvin.

Sellainen tuli meille Pohjois-Amerikasta. Se oli kasvatettu koristekasvina viljelykasvien vielä XVI vuosisadalla, ja myöhemmin tuotu Eurooppaan. Kotimaassakin sadon nimitystä "amerikkalaisen elämän puu" ja "kynä puu". Pehmeys puun se on levitetty valmistukseen kyniä. Ja intiaanit TUI arkut käytetään rakentamiseen kanootteja, koska se vastustaa homeelle puuta.

Niistä lajikkeita voidaan erottaa Brabantin Smaragd, Danica, Wagner, Golden Globe, Holmstrup, Hoseri.

Thuja Brabant (Thuja occidentalis Brabant)

Tämä Thuja muistuttaa sarakkeeseen. Korkeus on 20 metriä halkaisijaltaan - jopa 4 m talvi, neula-kuten lehdet ovat alkaneet kasvaa ruskea .. On varren kuori on ruskehtava tai punainen sävy, joka on ominaisuus liuskainen. Lajike on sijoittunut nopeimmin kasvavia lajeja. Vuotuinen kasvu tynnyri korkeus on noin 35 cm leveä - 15 cm.

Kukinta tapahtuu keväällä (huhti-toukokuu). Kun Thuja ottsvetot alkaa näkyä pieniä soikeat ruskea käpyjä, täysin kypsiä loppukesästä.

Kasvaville arborvitae Brabantin soveltuu kuten aurinko- alue, ja hieman varjostus. Kasveille ole toivottavaa tuulinen alueilla.

Hedelmällisen maaperän poimia, märkä.

Puut konteista ennen kuin laitos, hyvin kasteltu.

Istutus kasvi, sinun täytyy tarkistaa aseman juuri kaulus, vastaavan pinnan päällä.

Vuoden ensimmäisen kuukauden istutettu kasvit vaativat viikoittain kastelua single. Jokaisena puu tarvitsee 10 litraa vettä. Sitten kastelunopeutta nousi kahdesti viikossa 15-20 litraa. Löysää maaperä ei ole syvä (10 cm), koska juuret ovat lähellä pintaa. Aikana mulching lisättiin turpeen tai hakkeen, penkereen korkeus ja 7 cm.

Tyyppi pakkasta. Nuoret yksilöt ensimmäisessä talvella on suojattava. Tätä tarkoitusta varten sopii täydellisesti kuusen kuusen oksia, ja voimapaperia.

Lajiketta on osoittautunut erinomainen materiaali laitteen green screen. Tämän saavuttamiseksi ominaisuus kahdesti vuodessa (maalis- ja elokuu) tarvitsevat säännöllistä obstriganie.

Smaragdus Thuja (Thuja occidentalis Smaragd)

Kartiomainen arborvitae, oli noin 5 metriä korkea. Se on puut, tummanvihreä väri. Vuonna kylminä kuukausina, hän ei muutu. Eräänlainen hitaasti kasvava.

Optimaalinen paikka istutus on tyyni kohokohtia, vaikka läsnäolo penumbra on myös hyväksyttävää. Kasvi kasvaa hyvin kosteassa maaperässä vysokoplodorodnom.

Laitos ei ole ihastunut kuivuus, on kasteltava säännöllisesti. Leikkaa usein ei tarvitse, eräänlainen hitaasti kasvavien Smaragd.

Asteen pakkasta. Nuoret eläimet olisi suojattava palovammojen aiheuttamaa auringonsäteilyn alkukeväästä.

Elävä seinämän TUI ei ole tiheä, koska yläosa, huomautti alkuun kruunu ei ole täysin yhdistää. Laajalti käytetty istutus yhden tehtaan, ryhmä järjestely, suunnittelu kujilla. Lajeja on ihanteellinen koristelu puutarhojen, jolloin painollinen komposiitti ratkaisuja.

By myc Smaragd sovellettavan kihara kampauksen, jonka avulla voit luoda suunnitteluun lomakkeita.

Danica Thuja (Thuja occidentalis danica)

Tämä pieni Thuja muistuttaa pallo. Jopa 60 cm korkeita ja 1 m leveä. Neulamaiset lehdet muodostavat tiiviin vaaleanvihreä kruunu, hankkii kevyt pronssi väri talvella. Lajike on hitaasti kasvava. Vuoden aikana, holkki nousee enintään 5 cm. Laitos voidaan levittävät pistokkaita vain. Houkutteleva muoto on Danica arborvitae Thuja Aurea Danika (Danica Aurea). Se eroaa kruunu kelta-vihreä väri.

Tämäntyyppinen arborvitae istutettiin tuuleton auringossa tai osittain varjossa. Sillä on alhainen herkkyys kuivuudelle, mutta on toivottavaa valita istutus hedelmällinen savimaata kostea.

Ensimmäisessä kuussa, sekä kuivilla helteessä, kasveja on kasteltava runsaasti, suihke, multaa. Keväällä tehdä salpietaria, tuhka ja orgaanisia lannoitteita.

Lajike ei ole kovin herkkä kylmä. Hän viettää talven lumen alla korkin. Harvoin palovammoja näkyvät kevätaurinko.

Laajalle levinnyt näkemys oli maiseman suunnittelu. Voit luoda lähes tasapainossa Tusi kasvit istutettu pitkänomainen eriä joiden Krone on sarakepohjainen muoto tai yaytsepodobnoy.

Thuja Danica myös menestyksekkäästi hakenut rekisteröintiä vihreällä rajalla ja yksi istutus.

Wagner Thuja (Thuja occidentalis wagneri) tai Thuja Wagner

Ikivihreät lajit jopa 3,5 metrin korkeuteen, leveys ja 1,5 m. Paksu, muistuttaa muna kruunu ohut pystysuora oksat. Päissä ovat hieman painua. Green harmaantumiseen männyn neulasia talvella tulee ruskehtava. Keskimääräinen vuosikasvu. Kuoppia on muodostettu.

Sopivat optimaalisesti avoin kirkas tyyni tarkkuudella hedelmällinen kosteassa maaperässä. Jos pohjavesi ei ole syvä, sinun hyvä salaojitus laitteeseen. On tarpeen asianmukaisesti paljastamiseksi juuri kaulan tasan maan. Laitos on istutettu keväällä tai syksyllä.

Tarvitaan tuottamaan matala muokkauskustannukset (enintään 10 cm). Myös, maaperän bioleikkuu turpeella tai haketta. Paksuus -. 7 cm tarpeen tuottaa leikkaus kruunu muodostumista.

Hyvä talvi tuo. Ensimmäisinä vuosina istutuksesta nuoret pensaat suojissa auttaa estämään palovammoja. Kruunata ei vaurioidu paineessa lunta oksat ainetta ei saa sitoa yhteen.

Laatia puutarha voi olla yksittäisiä tapauksia, vaihtelut ryhmässä. Istutus tehdään pitkin kujia, istutus yhdistää muihin puita ja pensaita. Arborvitae suojaus olisi hyvä vaihtoehto tavallista aidan alueella.

Golden Globe Thuja (Thuja occidentalis Golden Globe)

Alhainen kasvi pyöristetty muoto kruunu. Korkeus ja leveys enintään 1 m. Neulat epätavallinen kellertävä värisävy kultainen värisävy. Talven, se hankkii ruskehtava sävy. Erilaisia ​​hitaasti kasvava. Vuosikasvu sostavlyaet8-10 nähdä.

Itse kasvi tuntevat hyvin valoisassa paikassa, Penumbra on myös sallittua. kosteutuu kevyt savimailla maaperä soveltuu istutettavaksi pensaat. Kasvi kasvit sekä keväällä ja syksyllä.

Kuumin aika on tarpeen tehdä määräajoin kastelua ja kastelu. Nuoret kasvit tuottavat katteeksi, käyttämällä ruohon tai turvetta. Löysää maaperä syvä. Leikkaus tuottaa ei ole tarpeen, terveyttä karsiminen keväällä riittää.

Thuja Golden Globe tarpeeksi sietää kylmää. Vuonna lumiset talvet kruunu voi vaikuttaa, joten on tarpeen vahvistaa nivelside.

Koska se on kaunis väri, ja viides pallomainen muoto on laajalti käytetty koristelussa, esimerkiksi koostumuksessa, kiviä. Lajike näyttää hyvältä rockeries, on kivinen puutarhojen koristeena viherkattojen, parvekkeet.

Holmstrup Thuja (Thuja occidentalis Holmstrup)

Ulkonäöltään muistuttaa Thuja Holmstrup kartio, jopa 4 m. Suomumaisia ​​lehdet kiinteänä aineena kihara halkaisija enintään 1 m. Neulat väri smaragdinvihreä, se ei muutu talvella. Lajike on hitaasti kasvava. Vuoden aikana kasvi kasvaa 12 cm korkea ja 4 cm leveä.

Sopii hyvin aurinkoinen alueilla tai paikoissa, joissa valo varjo. Laji mieluummin kosteutettu, hedelmällinen, valutettu maahan.

Vaativat säännöllistä kastelua, sirottelemalla kastelu menetelmä, matala muokkaus, katteeksi, esimerkiksi kompostia. Keväällä tuottaa terveys karsiminen.

Se sietää talvi. Muutaman ensimmäisen vuoden taimet suositellaan kansi, suojaavat auringon polttama. Kruunata ei kärsi painetta jäätiköiden, se tulee kiristää.

Thuja tuo suuria kaupunkiolosuhteissa ja sitä käytetään laajasti maiseman suunnittelu. Sen yksittäiset yksilöt istutetaan ja ryhmät luovat vihreä aita, prosessi Rock Gardens, kasvatettu astioissa, käytetään yhdessä muiden puiden ja pensaiden "luominen" puutarha sisustus.

Hoseri Thuja (Thuja occidentalis Hoseri)

Se viittaa kääpiö lajikkeita. Kiinteä Kroon kuten pallo halkaisija saavuttaa 0,6 m. Havupuuta hilseilevä lehdet ovat tumman vihreä väri, kylmänä vuodenaikana hankkia pronssi. Tavallaan hitaasti kasvava. Vuonna kasvin korkeus kasvoi 5 cm.

Varjo-pensas, mutta istutus on parempi valita valaistu alue tai pieni penumbra, vailla voimakkaat tuulet. Maaperästä sopiva kostea savimaata.

Istutuksen jälkeen tuottaa katteeksi, esimerkiksi turvetta. Kuumalla kuiva sää vaatii säännöllistä kastelua. Keväällä ja syksyllä tarvitsevat ruokinta. Leikkaa tehdas ei ole tarpeen, se tarvitsee vain saniteetti- karsimisesta kuiva ja rikki versoja.

Riittää kun sietää talvella lumen alla korkin.

Kitukasvuinen arborvitae Hoseri näyttää hyvältä puutarhassa. Hänen koristella kivinen puutarhoissa, istutettu yhdessä muiden puita ja pensaita, joihin sisältyy erilaisia ​​koriste-sävellyksiä. Se näyttää hyvältä, koska raja-aita, kontti istutus.

Jättituija (jättituija), giant

Jättituija Zebrina

Korkeimman laatuaan. Luonnossa se kasvaa läntisessä Pohjois-Amerikassa ja saavuttaa korkeus 60 m. Halkaisija, 3-4 m runko. Thuja taitettu viittaa pitkäikäinen ja voi kasvaa jopa 800 vuotta. Crohnin tämäntyyppisessä tiheä, kartiomainen vajota maahan. Neula hilseilevä teräslevylaattaan täynnä vihreää. Niiden alapuolella vaaleita raitoja. Kuori on ruskehtavan punainen sävy. Shishechki pitkulainen kasvaa jopa 1,2 cm pitkä. Yksi suosituimmista Zebrina lajikkeita.

Korean Tui (Thuja koraiensis)

Korea - luonnollinen elinympäristö alue. Hitaasti kasvava lajeja. 9 saavutettua m. Crohnin tyylikäs vaaleanvihreä värisävy hopea alla. Bark väri ruskea-punainen. Muodostaa soikea kartiot, joiden pituus ulottuu 0,8 cm.

Japanin tuija (Thuja standishii) tai Thuja Standish

Koti tämäntyyppisen ikivihreä puu ovat vuoristossa Keski-Japanissa. Täällä on kasvi kasvaa jopa 18 m. Dekoratiivinen tavoitteeksemme kasvaa kotona ei ole ainoa. Puita käytetään, jotta saataisiin korkealaatuista puutavaraa. Kulttuuri on miellyttävä sitruunan eukalyptus maku. kruunu pyramidin muotoon. Kuorinta kuori on punertavan ruskea väri. Neulat ovat vihreitä, pohja on hopea vuorovesi. Pieni tummanruskea kuoppia ovat soikeat, kasvaa 1 cm.

Siten joukossa näiden lajien ja lajikkeisiin monimuotoisuutta TUI, jokainen voi löytää sopivia puita, jotka on todellinen koriste koristeellinen puutarhassa tai esikaupunkialueella.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Siirry työkalupalkkiin