Termostaatti hautomo järjestelmä omin käsin

Termostaatti yrityshautomo käsillään

Yksinkertainen elektroninen laite lämmittää munat inkubaattorissa - termostaatti. Tuottaa mekaaninen laite on vaikeaa, mutta ihmiset tuntevat elektroniikkaa, voi tehdä sitä. Mikro-ohjain auttaa tehokkaan lisääntymisen lintujen, toimii vahvistimen lämpöenergiaa.

Miksi tarvitsen termostaatti Hautomotoiminnalle

Maanviljelijät käyttävät digitaalista termostaatti-inkubaattorissa. Laite pystyy luomaan laitteen lämpötila kehittämiseen tarvittavia alkioita. Moderni inkubaattorit välttämättä varustettu tällaisia ​​laitteita. Jos tällainen laite ei ole, sinun täytyy ostaa tämän kohteen tai rakentaa omaa. Teknologian edut:

 1. termostaatti ylläpitää oikean lämpötilan kaikkina aikoina;
 2. voit asettaa tietyn tilan kullekin siipikarjan;
 3. kun laite ylikuumenee tilaa, se on kytketty pois päältä;
 4. ominaisuuden avulla virran säästämiseksi.

Onko mahdollista tehdä termostaatti kätensä

Useimmat yrityshautomot markkinoilla, on suoritettava elementti. Puutteen kompensoimiseksi tällaisen ohjaimen voi itsenäisesti. Tehdä laitteesta helposti, se vaatii tiettyjä taitoja. 2-variantit osannut luoda digitaalinen lämpötilan ohjain:

 • Sähköinen Engineering - monimutkainen prosessi, jossa käytetään sähkö- ja muita laitteita. Muodosta säädin Tämän sovelluksen voi vain ihmisiä, jotka tuntevat alan elektro.
 • Termostaattinen menetelmä vaatii osien käyttö, on aiemmin kotimaan sähkölaitteesta. Etsi osat voivat olla laitteita, Kiinan, Venäjän ja eurooppalainen tuotanto, jotka perustuvat lämpötilan säätö (rauta, vedenkeitin, curling).

Sähköinen lämpötila-anturit on-off-

Jotta termostaatti inkubaattoriin omiin käsiinsä, sinun täytyy löytää tai ostaa tarvittavat radio- komponentit ja juottaa ne kaavion. Töihin tarvittavat varaosa, joka vastaa vakiojännitteellä. Sinun tapauksessa ota zenerdiodin. Voit käyttää mitä tahansa. Lisäksi voit ostaa seuraavat osat:

 • transistorit (315 ja CT MP 42);
 • Thyristor KU 201-202 (huomaa, että siellä oli kirje H nimitys);
 • KD-diodit 202, teho 600 W - 4 kpl. (Ne on oltava kirjaimet N tai HC);
 • muuttuva vastus (30-50 ohmia), se on tarkoitus säädellä tilassa;
 • termostaatti.

Transistori on laitettiin putkeen, lasista, laittaa design muna. Hanki eräänlainen lämpömittari hautomon. Hän valvoo lisätä tai vähentää lämpötilan. Laitteen se perustuu siihen periaatteeseen, että kun ohjain on kytketty virta on katkaisua kontakteja. Inkubaattoriin lämmitetään lamput. Jos verkko ei ole kytketty virtaa, akku alkaa kulua.

termostaatti-inkubaattorissa kaavion

Termostaatti inkubaattorissa omiin käsiinsä ilman järjestelmää on vaikea tehdä. Oivalliset lähtökohdat voivat olla rakentaa tietyn teollisen säätimen mallit:

Suunnittelu Näiden laitteiden sopivien tehdas luoda kopion kotona. termostaatit järjestelmä löytyy liitteestä tähän käyttöohjeeseen. Jos tällainen asiakirja ei tarvitse piirustuksia on-off-laitteessa on kokoelmissa tai erikoistuneita foorumeita, joissa ihmiset, joilla on maata, kertovat kokemuksistaan.

1

Kokoaminen termostaatti hautomo kädet pohjalta termostaatin suoritetaan käyttäen seuraavat tiedot:

 1. Etsi termostaatti tahansa kodinkone, joka on varustettu niitä ja rikkoa sen. Pysäyttämään laitteiston toiminta on kiinteä ja puhdista kaikki osat.
 2. Laitteen sisällä hajosi pour eetterillä. Pyyhi kotelo ja tehdä suljettavaan. Ominaisuuksien vuoksi eetteriä, laite on herkkä lämpötilan muutoksille: jäähdytys - supistuvan, kun kuumennetaan - laajentaa.
 3. Levy liittää termostaatti hampaat. Jos kaikki on oikein koottu, säädin toimii.

Video: kotitekoinen termostaatti hautomo

Valeri, 36 vuotias: Jotta lintu käyttämään konetta haudottaviksi "Tuhkimo". Se toimi hyvin, mutta viime aikoina hajosi termostaatin. Kaavion mukaisesti esitetään ohjeet, tein uuden itse käytettävissä olevista osista. Isäntälaite on vaikeaa ilman koulutusta ei suorita tätä prosessia. Pystyin kerätä oikealle, kääntyi itse tehtyjä analoginen ohjain.

Nikolai, 48 vuotias: Yli 10 vuotta, jotka harjoittavat viljelyyn lintu tilalla. Jälkeläisille ilmestyi nopeasti hakea yrityshautomo. Laite teki itse analogisesti teollisuuden kanssa. Termostaatti joutui korjailemaan omin käsin. Perustin sen uunista otettuna rikkoutuneesta rautaa. Säädin on kääntynyt työntekijöitä, huomattavasti helpottanut työtäni.

Anton, 45 vuotias: Äskettäin oli tarve lämpötilan kytkin. Talous on kasvanut, en voinut tarkkaavaisia ​​lämmittämiseksi laitteen sisällä. Naapuri esitetty, että on mahdollista asentaa termostaatti ja kertoivat omaa tuotantoa, miten sen uunista. Tänäänkin yrityshautomo nostaa ja laskee lämpötilaa automaattisesti.

Termostaatti hautomo käsissä - järjestelmä

automaattinen lämpötilan säädin sisällä inkubaattoriin munat, riippumatta siitä, onko väline on tehty, yksin tai tehtaan, viittaa yhteen tärkeimmistä tämän tuotteen.

Luonto mukaan poistoon nuorten lintujen eri lajien sopivia olosuhteita tarvitaan. Esimerkiksi, hanhi munien kuoriutumisen lämpötila inkubaattorissa eroaa kuteen poistaminen parametrit. Kananmunissa inkuboidaan lämpötilassa 37,7 °, hanhi tarvitsevat 38,8 °.

Rakentaa yrityshautomot erikseen kunkin tyyppiselle lintu epäkäytännöllinen, joten ne tarjoavat hallinnan ja ylläpidon edellytykset käyttää termostaattien. Jos päätös on perustaa omatekoinen termostaatti hautomo, ota sitä vakavasti.

Tällaiseen työskentelyyn vallassa, jotka hallitsevat perusteet elektroniikan, hän osaa käsitellä paitsi juotin, vaan myös mittalaitteita. Lisäksi taidot ovat käyttökelpoisia valmistettaessa piirilevyjä, kokoonpano ja kokoonpano elektroniset laitteet.

Tässä artikkelissa puhumme miten voit tehdä itse ja säädä termostaatti inkuboida munia.

Jos otamme pohjaksi tuotanto tehtaan tavara termostaatin, saatat kohdata ylitsepääsemättömiä vaikeuksia kokoonpanon, ja erityisesti perustamalla tällaisia ​​tuotteita.

Kiertää tarpeettomia ongelmia, se on parasta valita järjestelmä saattaa tuotteet kotona.

Tärkeimpänä kriteerinä tahansa termostaatit on tarjota korkea herkkyys muutoksille sisälämpötilan sisällä inkubaattorissa, ja välitöntä vastetta näihin muutoksiin. "Homebrew" useimmissa tapauksissa hakea kaksi vaihtoehtoa rakentaa sääntelyviranomaisten:

 1. Rakentaminen laite, joka perustuu elektroniset komponentit ja piirit. Menetelmää monimutkainen ja saatavilla koulutettuja ammattilaisia;
 2. Tuotanto termostaatti säädin perustuu kodinkoneet.

Otetaanpa lyhyt katsaus kahden tuotantolaitoksen variantteja.

Tuotanto termostaatti perustuu piirejä ja elektroniset komponentit

Alla oleva kuva esittää kaaviokuva improvisoituun ohjaimen lämpötila inkuboinnin aikana.

Jos harkitset järjestelmässä tämä laite on mahdollista tehdä, sen kokoonpano edellyttää laajaa lomakkeissa.

Itsenäisten tuotannon laitteen täytyy ostaa seuraavat radio:

 • Zener tahansa, joka voi tarjota jännite vakauttamisen 7-9 volttia;
 • Kaksi transistoria, joista yksi MT 42 millä tahansa kirjain tai vastaava, toinen sarja CT-315, aakkostettu indeksi voi olla mikä tahansa;
 • Tyristorin sarjassa KU 201 KU-202, merkki nimitys on H;
 • Neljä sarjaa diodi 202 KD, edullisesti H tai kirjeen nimitykset HC. On mahdollista käyttää muita puolijohdekomponenttien, jollei sallittu teho 600 W;
 • tila, säätö on tehty minkä tahansa muuttujan vastus vastus 30 ohmia 50;
 • Vastuksen R5 on oltava tehohäviö vähintään 2W, loput 0,5 wattia;
 • Tarvitset myös ostaa rele ISU (Multi-yhtenäinen).

Kun järjestelmässä kuva, lämpötila-anturi työntyy transistori VT1, joka on sijoitettu lasiputkeen ja sijoittaa suoraan tarjottimella munia. Kun käynnistät ohjaimen verkkoon, tulipalot releet avautuvat ja sen inkubaattorissa lämmitetään valaisimia, jotka on liitetty verkkoon 220 voltin.

at irti verkosta, relekoskettimet sulkeutuu ja on liitetty työhön akku ja autojen lamput lämmitykseen. Kanssa jatkamista syöttöjännite, rele laukeaa uudelleen ja yhdistää toisen kosketinparin laturi Akunvarauslaitteen. Säätövastuksen on asetettu kynnys haluttu lämpötila. erityisvaatimukset laturi ei, Voit käyttää mitä tahansa saatavilla.

Termostaatti sääntelytehtävässä

Tämä vaihtoehto on yksinkertaisempi valmistaa ja samalla hyvin varmatoiminen. Sen tuotanto on löydettävä jokin termostaatti kodinkoneita, esimerkiksi rautaa.

Sen on oltava tietyllä tavalla valmistautua toimintaan. Tehdä tämä mitenkään mahdollista täytetään kehon eetterillä termostaatti ja hyvin tiivistetty.

Eetteri on hyvin herkkä mitään muutosta ulkolämpötilan, joka johtaa muutokseen termostaatin kotelon. Ruuvi, joka on juotettu koteloon, on liitetty jäykästi koskettimien kanssa. Oikealla hetkellä se kytketään päälle tai pois päältä lämmityselementti. Näytteille haluttu lämpötila pyörimisen aikana säätöruuvin (numero 6 kuvassa).

Huomaa, että ennen munia, sinun täytyy virittää haluttuun lämpötilaan ja lämmetä hautomon.

Joten, kuten voidaan nähdä kuvauksen, termostaatti on vaikea tuottaa inkubaattorissa. Se voi tehdä jopa koulupoika, joka on kiinnostunut radio elektroniikka. Piiri ei sisällä niukkoja radio komponentteja. Elementit on asennettu piirilevylle tai mount-pisteen johdotus.

Jos itse tuotettu "sähköinen kana," hyödyllistä lisätä prosenttia lähdön nuorten siipikarjan, antaa laite automaattisen kierron munat inkubaattorissa.

Tässä videossa opit tekemään termostaatti hautomo omin käsin:

Näinkö? Tilaa tämän sivun päivityksiä RSS tai pysy kuulolla VKontakte, Odnoklassniki, Facebook, Twitter tai Google Plus.

Valinta termostaatti kotiin hautomo

Onnistunut inkubointi munat siipikarjan on mahdotonta ilman vakaata tilan lämpötila. Termostaatti-inkubaattorissa tulisi tarjota tarkkuus ± 0,1˚S, ja mahdollisuus muutosten välillä 35 39s. Tämä vaatimus vastaa suurin osa kaupan digitaalisia ja analogisia laitteita. Tarpeeksi virtaa termostaatti voidaan tehdä kotona, sillä edellytyksellä alkeiden elektroniikan ja kyky pitää käsissä juotin.

Ensimmäisessä kunnallisen ja teollisen hautomoja viime vuosisadan lämpötilaa ohjataan bimetallirele. Lievittää ne sisällä ylikuumenemisen lämmittimet kontakteja vaikutteet kuuluvat eivät suoraan vaan tehokkaista virtarelettä. Tämä yhdistelmä löytyy halvempia malleja tähän päivään. Yksinkertaisuus järjestelmä on avain luotettavan toiminnan, ja tehdä tämän termostaatin Hautomotoiminnalle omin käsin voisi missään lukiolainen.

Kaikki myönteisiä asioita tyhjäksi alhainen resoluutio ja säätö monimutkaisuus. Lämpötila inkuboinnin aikana olisi alennettava aikataulun mukaisesti välein 0,5s ja tehdä se juuri säätöruuvia rele sisäpuolella inkubaattorissa on erittäin ongelmallinen. Pääsääntöisesti, lämpötila pysyy vakiona koko "inkuboinnin", joka johti vähenemiseen kuoriutumiskyvyn. Muotoilu nupilla ja mitta-asteikolla on helpompaa, mutta retentio tarkkuus vähenee ± 1-2˚S.

Useita vaikea löytää analoginen lämpötilan ohjain inkubaattorissa. Yleensä tämä termi on tarkoitettu tyypin järjestelmässä, jossa jännitteen taso otetaan anturin verrataan suoraan vertailutasoon. Kuorma kytketään pois päältä, joka pulssi tilassa riippuen ero jännitetasot. Tarkan säätelyn jopa yksinkertainen piirejä on alueella 0,3-0,5? C, ja käyttää tarkkuus operaatiovahvistimet kasvaa 0,1-0,05˚S.

Karkeaan asetus haluttu tila laitteen kotelossa on jackals. lukeminen vakaus on vain hieman riippuvainen huoneenlämpötilassa, ja jännitepiikkien. Poistaa häiriöiden vaikutus koettimeen yhteys on suojattu kaapeli minimiin pituus. Tämä kategoria voi johtua, ja harvinaisten mallien kanssa analoginen ohjaus kuorman. Lämmityselementti niitä koko ajan, ja lämpötila säädetään tasaisen muutoksen teho.

Hyvä esimerkki tästä on malli kolmen 02 - Analog termostaatti hautomo, jonka hinta on enintään 1500 ruplaa. 90-luvulta lähtien viime vuosisadan se oli varustettu sarja- yrityshautomot. Laite on helppo käyttää ja tulee kauko-anturi 1 m, virtajohto ja kuormitusmittari lanka. Tekniset parametrit:

 1. Kantavuus tavallisella verkkojännite on 5-500 wattia.
 2. Säätäminen alue - 36-41˚S jonka tarkkuus on parempi kuin ± 0,1˚S.
 3. Ympäristön lämpötila on 15-35 ° C: ssa, sallittu kosteus 80%.
 4. Kontaktiton triac kytkin kuormia.
 5. Kotelon mitat 120h80h50 mm.

Tarkempi säätö tarjoaa digitaalisen instrumentoinnin. Klassinen digitaalinen termostaatti-inkubaattorissa eri analogisen signaalin käsittelymenetelmä. Otetaan anturin jännite menee analogi-digitaalimuuntimen (ADC), ja vasta sitten putoaa vertailuyksikön. Aluksi ennalta määrättyyn arvoon digitaalisessa muodossa verrataan haluttuun lämpötilaan vastaanotetaan anturin, ja syötetään ohjauslaitteeseen, joka vastaa komentoa.

Tämä rakenne parantaa merkittävästi mittaustarkkuus, minimaalinen riippuu ympäristön lämpötilasta ja melua. Vakaus ja herkkyys ovat yleensä rajalliset anturin ja poistojärjestelmä. Digitaalinen signaali antaa meille mahdollisuuden saada arvon nykyinen lämpötila nestekide- tai LED-näyttö aluksella ilman monimutkaistaa piiri. Merkittävä osa teollisuuden malli on lisätoimintoja, pidämme esimerkkiä monia moderneja laitteita.

Talouden mahdollisuuksia digitaalinen termostaatti Ringder THC-220 on tarpeeksi kotitekoinen kotitekoinen inkubaattorissa. Lämpötilakontrolli 16-42˚S ja ulkoinen pistorasia liitettäväksi kuorman mahdollistaa käyttää laitetta off-kausi - esimerkiksi, ohjata ilmastoidussa huoneessa.

Tarkistettavaksi yhteenveto laitteen ominaisuudet:

 1. Nykyinen lämpötila ja kosteus anturi alueella näytetään LCD.
 2. Näytetään lämpötila-alueella 100 ° C: -40˚S, 0-99%: n kosteudessa.
 3. Valittujen ominaisuuksien näkyvät ruudulla muodossa symboleja.
 4. Vaiheinen asennus 0,1˚S lämpötila.
 5. Kyky säätää kosteus 99%.
 6. 24 tunnin ajastin muodossa jako päivä / yö.
 7. Kantavuus yhden kanavan 1200 wattia.
 8. Lämpötilan vakaus suurissa huoneissa ± 1s.

Monimutkaisempia ja kalliimpia suunnittelu on yleissäädin XM-18. Saatavilla oleva laite Kiinassa, ja Venäjän markkinoilla on kaksi versiota - ja Englanti ja kiinalaisten käyttöliittymä. Vienti versio Länsi-Euroopan valinnassa, tietenkin parempi.

Kehittäminen laite ei vie paljon aikaa. Riippuen siitä, onko lämpötilan tulisi olla hautomossa, voit säätää tehtaalla ohjelman kanssa 4 avaimet. 4 etulevy näytöt arvot näytetään lämpötila, kosteus, ja edelleen käyttöparametrit. Näyttö pelitiloja tapahtuu 7th ledit. Kuuluvan ja näkyvän hälytyksen, kun vaarallisia poikkeamia helpottaa suuresti valvontaa. Mahdollisuudet Välineen:

 1. Työskennellä 0-40,5˚S lämpötila-alue, jossa tarkkuus on ± 0,1˚S.
 2. 0-99%: n kosteudessa säätö, jonka tarkkuus on ± 5%.
 3. Enimmäiskuormaa kanavalla lämmittimen 1760 wattia.
 4. Maksimikuorma kosteus kanavat moottorit ja signalointi enintään 220 wattia.
 5. Väli pyllähdys munat 0-999 min.
 6. tuuletin jäähdytyksen aikana 0-999 sekuntia. välien kausia 0-999 minuuttia.
 7. Hyväksyttävä huoneenlämpötilassa -10 + 60 ° C, suhteellinen kosteus ei ylitä 85%.

Valitsemalla termostaatit anturin lämpötila hautomo, harkita mahdollisuutta suunnittelua. Pieni yrityshautomo tarpeeksi pään lämpötilan ja kosteuden valvonta, ja suurin osa uusia kalliita laitteita vaihtoehdot jäävät lunastamatta.

Huolimatta monenlaisia ​​lopputuotteita, monet ihmiset haluavat kerätä lämpötilan säätö piiri yrityshautomo käsillään. Yksinkertaisin versio, alla, oli yksi suosituimmista radioamatöörien malleja 80-luvulla. Yksinkertainen asennus ja saatavilla elementti emäksen kiristä haittoja - riippuen huoneen lämpötilassa ja epävakaus verkon häiriöitä.

Amatööri piiri operaatiovahvistimet ovat usein ylivoimainen suorituskyky teollisuuden kanssa. Yksi näistä järjestelmistä, kerätään Shelter KR140UD6, voimaa toistaa myös aloittelijoille. Kaikki tuotteet löytyi jokapäiväisessä radio lopulla viime vuosisadan. Kun terveen piirielementtien alkaa toimia heti, ja tarvitsee vain kalibroitava. Voit löytää vastaavanlaisia ​​ratkaisuja muissa OU haluttaessa.

Nyt enemmän ja enemmän piiri on PIC-ohjaimet - ohjelmoitavat piirit, joiden toiminta vaihtelee firmware. Teki heistä termostaatit ovat yksinkertaisia ​​piiri, toimintakykyä eivät anna parasta teollismallit. Kaaviossa alla on suuntaa antava, sillä se vaatii vastaavan EEPROM. Jos sinulla on ohjelmoija amatööri foorumeilla helppo ladata valmiita ratkaisuja yhdessä laiteohjelmistokoodin.

Painosta lämpötila-anturi on suoraan riippuvainen toiminnan nopeus säädin, koska liian massiivinen runko on suuri inertia. "Karkea ylös" herkkyys pienoiskoossa termistori tai diodi voidaan yllään yksityiskohtaisesti osassa muoviholkki. Joskus vuotaa se täytetään epoksihartsilla. Yhden rivin mallien alkuun lämmitin anturin paremmin suoraan pinnan yläpuolella muna on yhtä kaukana lämmityselementtejä.

Inkubaatio - ei vain kannattavaa, mutta hauskaa. Tarjota teknistä luovuutta, monille se on tullut harrastus elämää. Älä pelkää kokeilla ja toivottaa teille onnistunutta toteuttamista hankkeista elämään!

1