Teräketjun kulmat ketjusaha konepöydällä

Teräketjun kulmat ketjusaha konepöydällä

Sahaketjun leikkaava hammas koostuu hammastangosta (1), hampaan siipistä (2) ja syvyysmittarista (3). Hampaan siivessä on pystysuorassa oleva päätyterä (4) ja yläreuna (5), joka kallistuu kulmassa taaksepäin, sijaitsee vaakasuunnassa.

Jotta ketjulla olisi optimaaliset leikkaustekijät, leikkauslinkit teroitetaan tietyllä tavalla

Seuraavat hiomakulmat valitaan

Terän teroituksen takakulma

Yläterän takakulma muodostaa hampaan kulman taakse kulmassa. Tämä kulma on välttämätön ylemmän terän leikkaamiseksi puuhun.

Kartiomainen hammassuoja muodostuu Päätyterän takakulma. Tämä kulma on välttämätön lastujen sivuttaisleikkaukseen.

Päätyterän reuna muodostaa leikkaavan hampaan liukupinnan viivakulma. Etukulmiin yksittäisten tyyppisiä teräketjun poikkeavat toisistaan: esimerkiksi, karbidin ketjut Rapid Duro se on yhtä suuri kuin 65 °, ja piiri pituussuunnassa sahauksen Picco Micro X on kallistuskulma 80 °.

Yläterän etukulma luonnehtii ylemmän terän kaltevuuden takaisin. Tämä kulma mitataan leikkaavan hampaan liukutason suhteen ja on, riippuen sahaketjun tyypistä 50 ° - 60 °. Yläterä on pääterä ja ylätangon etukulma on tärkein kulma. On vaikea mitata, mutta se on erittäin tärkeä tehokas sahaus.

Teroituksen kulma tai vaihtoehtoisesti suunnan kulma saadaan mittaamalla yläreunan reunasta oikeaan kulmaan ohjauspalkkiin nähden.

Yksittäisten teräketjujen teroituksen kulma on osittain erilainen riippuen ketjun käyttöolosuhteista.

Perussääntönä: mitä suurempi on teroituksen kulma, sitä suurempi leikkaustehokkuus leikkaamattomana pehmeä puu. Jyrkkää ja / tai kovaa puuta leikattavan teroituksen kulman pienentäminen edistää moottorisahan sujuvamman iskun ja vähentää tärinää.

On suositeltavaa välttää teroituksen kulma yli 35 ° ja alle 25 °. Poikkeuksia ovat pitkittäissahaamiseen tarkoitetut sahat ketjut - niiden teroitus on jopa 5 °.

Etureunan, hiomakulman ja ylätangon kulma muuttuvat teroituksen aikana. Nämä kulmat vaikuttavat ratkaisevasti teräketjun leikkauskykyyn, - noudata aina määrättyjä arvoja.

Yrityksemme korjaa ja terää teräketjuisten ketjujen teräketjut huomioiden kaikki valmistajien määrittelemät teroituksen kulmat.

Benzoinstrumentit ja sähkötyökalut, kiinnittimet, kulutustarvikkeet ja tarvikkeet toimitukseen

Ketjun ketjun kulma. Miten valita oikea?

Jopa suosittu Stihl ei ole iankaikkinen: kerta toisensa jälkeen moottorisahojen hampaat kuluvat, mikä on helppo saada selville muodostuneiden lastujen luonteesta. Tasainen leikkuuterä, lastut ovat matalia, koska työreuna ei leikkaa, mutta puu hajoaa. Luonnollisesti operaattorin käyttämä toiminta kasvaa voimakkaasti. On aika terävöittää sahaa. Miten se tehdään oikein - valitse optimaalinen tekniikka, määritä, mikä hampaan teroituksen kulma olisi ja kuinka tarkistaa sen?

Teräketjun hampaan tylpän leikkausreunan ulkopuoliset merkit

Muista, että ketjusahan hammas on monimutkainen kokoonpano (ks. Kuva 1), joka riippuu ketjun suunnasta. Siinä on kaksi työskentelyreunaa: sivuttainen, joka on kohtisuorassa linkkien liikkumisakseliin ja yläosa, joka sijaitsee tietyllä kulmalla ketjun liikkeen suuntaan. Lisäksi jokaisella hammassarjalla on rajoitin, jonka parametrit määräävät poistettavan sirun korkeuden. Koska leikkauksen päävoima putoaa täsmälleen työstökulmaan, sen jälkeen mitä hammasta terävöittää kulma, kaikki myöhemmät työkalut ovat riippuvaisia.

Kuva 1 - Moottorisahojen toiminnalliset osat ja niiden ulkonäkö

Ennen kuin aloitat pitkän työn moottorisahalla, hän joutuu suorittamaan tarkastuksen ja suorittamaan kokeiluhake, jonka seurauksena:

 1. Näkyy visuaalisesti hammaskulman vieressä olevan kartiomaisen osan läsnäolo (tai poissaolo) sekä sen radiaalinen pyöristys - puhkeamisen tärkeimmät merkit (ks. Kuva 2).

 1. Tarkista syöttövoima, jolla työkalu toimii tasaisesti ja nopea leikkaus. Teräviä hampaita varten hampaiden ensimäinen hetki implantoidaan puuhun nopeasti ja ilman merkittävää materiaaliresistanssia.
 2. Selvitä ketjun tärinät tasaisen leikkauksen aikana - jos ne ovat havaittavissa, hampaiden on oltava teroitettuja.
 3. Tarkastele hiljattain leikatun pään ulkonäköä (varsinkin jos työkalua käytetään pituussuuntaiseen sahaukseen). Karkeilla hakkeilla ja jalkojen läsnäollessa ketjuketjamaljat joutuvat teroittamaan.

Hiomakulmat ja moottorisaharan kokoonpano

Hampaan leikkaavaan reunaan on tunnusomaista seuraavat parametrit:

Lisäksi jokaisella työkalun mallilla on oma hammaspyörä, jonka arvo kotitalous- ja puolivalmisteisiin malleihin liittyy moottorisahojen tehoon ja vääntömomenttiin, jota moottori kehittyy. Esimerkiksi pituussuuntaisessa sahauksessa piki on pienempi (esim. 0,325 tuumaa). Suorituskyky vähenee, mutta vaaditut ponnistelut ovat huomattavasti pienemmät. Kotitalouksien moottorisahojen vaiheiden ylemmät arvot ovat äärimmäisen harvinaisia, lähinnä puun hakkuiden suuren halkaisijan hakkuessa. Moottorin teho ei saa ylittää 2500 wattia.

leikkuureunan paksuus useimmat valmistajat moottorisahoista asetetaan yhtä ja yhtä suuri kuin 1,3 mm (on reunat, joiden paksuus on 1,1 mm, mutta ensinnäkin, ne ovat erittäin vaikea jauhaa kotona, ja, toisaalta, tällaiset yksiköt on äärimmäisen vähän toiminnallisia: niitä voidaan käyttää vain ohuiden oksojen sahaamiseen).

Ketjuprofiilin korkeus voi olla joko 0,625 mm tai 0,762 mm, ja kotitalouksien bensiinityökaluissa käytetään useimmiten matalaa profiilia. Terävällä rajoittimilla tämä parametri on erittäin tärkeä, koska liian siedettävien arvojen alenemisen myötä työkalun värähtely lisääntyy käytön aikana, vaikka leikkauksen laatu pysyy edelleen tyydyttävänä. Siksi hammastuksen terävöittämiseen ei ole syytä osallistua rajoittajan korkeuden pienentämiseen.

Moottorisahojen ketjun teroituksen kulma riippuu työkalun päätehtävistä - poikkileikkaukselle tai pituussuuntaiselle sahaukselle. Koska pitkittäissuojaus puun kestävyyden saamiseksi on aina huomattavasti korkeampi, hampaan reunan on oltava erittäin terävä. On suositeltavaa tehdä se alueella 6 ... 12 ° (vertailua varten - ja enimmäispoikkeama on 25 ... 30 °). Luonnollisesti ensimmäisessä tapauksessa teroituksen tulisi tapahtua useammin ja varsinkin huolellisesti, koska hampaan kaltevuus on liian pieni ja sen nopea haketus vaikuttaa moottorisahaan. Tämä on erityisen tärkeää silikonille ja mangaania sisältäville rakenteellisille seosteräksille valmistetuista liitoksista, esimerkiksi 40HГС tai 35HГСA.

Ketjun teräketjujen teroitusmalli

Kun olet hankkinut moottorisahan, on suositeltavaa saada erityinen malli (katso kuva 3), jonka avulla voit helposti asettaa optimaaliset hammaskierrokset. Avulla ohjataan arvojen ylä- ja takanurkat loppuun terien ja etureunat (se on ilmoitettu valmistajan ohjeiden, ja se voi vaihdella välillä 65 ... 80 ° C).

Erityisen tärkeää on käyttää mallia arvioidakseen ylemmän terän takakulman arvoa. Tämä ketjuketjun ketjuntakulma on muutoin erittäin vaikea, mutta sen on pysyttävä rajallisissa rajoissa - 50 - 60 °.

Moottorisahakkeen hiomakulmaa voidaan muuttaa riippuen siitä, millaista työtä tehdään. Puun kovuus kasvaa, sen arvon pitäisi olla pienempi. Yleensä kulman optimaalinen arvo on 10 ... 12 ° - pitkittäisahaussa ja 25 ... 30 ° - poikkileikkaukselle.

Kuva 3 - Mallin ulkonäkö moottorisahan hampaiden hiontaan

Teroitus voi tapahtua manuaalisesti käyttäen pyöreää tiedostoa, jonka halkaisija on 4 ... 5,5 mm tai koneella. Ensimmäisessä tapauksessa on erittäin tärkeää sijoittaa työkalu oikein teroitetun hampaan suhteen. Tiedoston työosan yläreuna on noin viidesosa hampaan yläreunasta. Työkalu on kohtisuorassa ketjun akseliin nähden ja 25 ... 30 ° kulmassa hampaan yläreunaan

Yksi pyöreä tiedosto ei riitä. Rajoittimen terävöittämiseksi tarvitset tasaisen tiedoston ja työmaan puhdistamiseen, joka poistaa muodostetun sahanpurun. Myynissä on myös erityisiä pidikkeitä, joiden kohdalla ketjun akselin akselin suuntaisen liikkeen suunnat on mitoitettu. Kuten kuviosta 1 nähdään. 4, pidike voidaan kiinnittää hampaan yläpuolelle ja levätä yläreunaan. Koska haltijan korkeus on sovitettu tiettyyn ketjun vaiheeseen, se on valittava suhteessa tiettyihin malleihin ja merkkeihin.

Kuvassa 1 on esitetty vähimmäisvaatimus, joka on asetettu oikean ketjun teroituksen kulman saavuttamiseksi käsin. 5.

Kuva 5 - Hiomatyökalujen ja työkalujen sarja

Ensimmäinen terävöittää yhden suuntaisen hampaat ja sitten toinen. Aloita työkalun kevyellä painamisella siihen suuntaan, vähitellen kuorman lisäämistä. Hionnan aikana pyöreää tiedostoa kierretään säännöllisesti akselinsa ympäri.

Mekaaninen teroitus koneessa

Terävöittäminen koneessa on paljon kätevämpää, eikä se edellytä esiintyjän korkeaa pätevyyttä. Tällaisilla koneilla on sähköinen käyttö, ja niissä on erityiset hiomalaikat.

Kotitalousalan työpaja kannattaa ostaa pienikokoisia yksiköitä, jotka eivät vie paljon säilytystilaa, ja soveltuvat nopeisiin ja laadukkaisiin hiomaketjuihin eri valmistajien ketjuhaasteista. Tällaisten yksiköiden tulisi toimia kiinteästä 220 V: n virtalähteestä, niillä on alhainen virrankulutus (jopa 100 W) ja asennus piiriin.

Laitetta valittaessa on kiinnitettävä huomiota seuraaviin teknisiin ominaisuuksiin:

 • Mahdollisuus käsitellä hampaita, joilla on erilainen paksuus yläreunasta ja eri ketjupisteestä;
 • Mahdollisuus teroituksen kulman säätämiseen aikaisemmin määritetyissä rajoissa;
 • Vaihdettavien hiomalaikkojen läsnäolo;
 • Leikkauksen leveyden vakioarvo.

Suunnittelu kone on yksinkertainen ja sisältää käyttömoottorin, akselin, jossa on kiinnike hiomalaikka, kahvasta, jossa on ohjaimet, laitteen kiinnittämiseksi koneen ketjun. Voiman säätämiseksi painamalla teroitettu jousilukitsinelimen on säädetty. Nykyiset mallit hiomakoneita on varustettu ero lukitus, joka tarjoaa itsekeskittävä tuotteen koneeseen. Kätevästi työn kiinnittimeen on mitta-asteikko.

Valinnaisesti koneita voidaan myös varustaa pienoiskoossa hehkulamppu, joka tuottaa valaistuksen työalueen, ja hydraulinen tehostin helpottaa teroitus.

Turvallisuuteen työn tarjoamia taitettava turvasuojus.

Jätä kommentti käyttäen Vkontakte

haku

Uusimmat kommentit

 • proinstrumentinfo.ru äänitystyökalun Kraftool. Keltavihreä laatua
 • Vladimir äänitystyökalun Kraftool. Keltavihreä laatua
 • Sasha kirjoittaa moottorisahaa Miten valita hinnan ja laadun?

Kaikki oikeudet pidätetään © 2018 Proinstrument. Kaikki mitä tarvitsee tietää rakennus työkalut

Arviosi on vastaanotettu ja lähetetty ylläpitäjälle.

Teroitus moottorisahan ketjut

Käyttö moottorisahan sallii muuttaa koko ja muoto puuta ja muita materiaaleja. Moottorisahan leikkaus elementti on ketju, joka liikkuu suurella nopeudella käytön aikana. Piiri on järjestetty terän geometria, joka aiheuttaa nopean leikkaus. Ajan ketju on tylsä, ja tarve teroittaa hampaita. Teroitus ketju - toimenpide, joka voidaan tehdä itse, koska se ei ole vaikeampaa kuin mikään muu terää teroitus. Ainoa ehto on teroitus voidaan kutsua käyttämällä erityistä suunnittelua. Tämä on niin, että syntyy hampaiden on epätavallinen geometria: koostuu kaksi leikkaavaa reunaa, kulma on luotu sivulta ja ylhäältä tason. Erityinen vaikeus teroitus on, että yläpinta on kulma suhteessa linjaan piiri liike, joka on säilytettävä suurella tarkkuudella.

Teroitus teräketju koneeseen

Intensiivinen käyttö moottorisahan teroitus suoritetaan usein, usein useita kertoja päivässä. Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä siihen, että piiri tapaamispaikka merkittävästi nopeuttaa prosessia. Näin ollen sahat tulisi käyttää niin, että sen mahdollisuuden eliminoimiseksi, välisen kontaktin ketjun ja maahan. Kun useita contiguities sirut ovat erittäin pieniä, ja piiri on hieman syvemmälle materiaalia.

Kun otetaan huomioon tällainen asia voidaan todeta: usein on terävöittää teräketjun, sitä pienempi on metalli- kerros poistetaan. Lisäksi, jos usein teroittaa kestoikää leikkuuelementtiä moottorisahan kasvaa merkittävästi. Tärkein ehto voidaan kutsua moitteeton suorittaminen työn, mikäli se on tehdä käsillään. Asianmukaisesti toteuttaa menettelyä voidaan tarjota vain, jos siihen on erityinen kone.

Merkki siitä, että leikkuuelementti pyöristettyjä ohjeen moottorisahoista voidaan kutsua suuri syöttövoima. Moitteettomasti teroitus ketju määritellään selvä lasku syöttövoima eli moottorisaha sisältää helposti pienellä painikkeen. Toinen piirre tarve Jauhatusmyllyjen voidaan kutsua saamiseksi hyvin pieniä siruja.

Kuljettavat teroitus moottorisahaa, kun testi katsotaan vapaaehtoista. Hionta suoritetaan piirejä, jotta huomattavasti vähentää stressin elin, hidastaa syklisen kuormituksen polttoaineen kulutusta. Lisäksi, jos et teroittaa hampaita ketjun aika on todennäköisesti lisää kulumisesta kaikki solmut, mikä aiheuttaa käyttöiän lyhenemiseen käsikirja moottorisahaa.

Jotta kunnolla terävöittää omiin käsiinsä, vaikka käytät konetta, sinun pitäisi tietää hampaan geometria. Osatekijät ovat:

Kun tämä hampaan terä koostuu seuraavista osista:

 1. Mekaaninen terä.
 2. Yläterä.

Terävöittämään kättä tarvitsee, koska pää ja ylempi terä on asetettu oikein suhteessa toisiinsa tarjota paras sahaustehon. hammas loput muodostaa tietyn kulman ylemmän terän. Tällainen kulma on muodostettu syöksyä terän materiaaliin. Terävöittää kätensä olisi myös otettava huomioon, että takana terä pienenee - tämä rakenteellinen piirre muodostaa kulmassa loppuun terän. Se on suunniteltu tarjoamaan sivuleikkausvaikutukset pelimerkkejä.

Hammas moottorisahat

Liukupinnan ja päätyosan terän muodostaa kulmassa. Tässä tapauksessa kulma on kiinteä arvo, se vaihtelee 60-85 astetta.

Jos teroitus hampaat kädet olisi otettava huomioon, että se on ylempi terä on tärkein, ja kulma niiden muodostaman - tärkein kulma.

Yhteenveto, kun otetaan huomioon erityisesti geometria panna merkille, että teroitus kulmaa voidaan vaihdella riippuen sovelluksesta. Yleinen sääntö, jota on noudatettava, jos teroitus hammas kädet, voit esimerkiksi seuraavat: mitä suurempi kulma, sitä suurempi suorituskyky moottorisaha, mutta lasku indikaattorin tarjoaa enemmän tasaisuutta teriä, vähemmän tärinää ja pidemmän käyttöiän. Teroitus syytä pitää mielessä, että parametri olla välillä 25- 35 astetta. Poikkeuksena voidaan kutsua muunnoksen suorittamisen terän, joka on suunniteltu pitkittäinen leikkaus - 10 astetta pitää monet valmistajat leikkaus elementti moottorisahaa.

Tiedostot voidaan tehdä työtä ko. Suorittaa tiedosto vaaditaan poistaminen metallikerroksen pinnasta. erikoissarjalla on luotu tilaisuutta varten:

 1. Tiedoston kierros ottaa epätavallinen tyyppi teränpitimeen.
 2. Tasainen tarvittavat tiedostot hallita syvyys rajoitusta.
 3. Koukku.
 4. Special malli.

Työkalunpidin, jossa on pyöreä luotu tiedosto uurreviivojen, käytetään oikean asennon avulla. Itse levyn käytön aikana on kosketuksessa syvyysvasteen ja terän pintaan ja menee tiedosto ja poistaa metallikerros. Tiedoston käyttämistä erityisellä haltija varmistaa asianmukainen sopivaksi työkaluja käsitellylle pinnalle. tarpeellista ainoastaan ​​tiedoston, joka on tarkoitettu kyseisen työn suorittamiseen.

Kulmat kun teroitus tiedostoa

Sääntöjen teoksen ovat:

 1. Pitäisi tehdä sama määrä liikkeitä.
 2. On tarpeen säätää puristusvoimaa pinnalle käsittelyn aikana.
 3. Malli, joka käytetään tiedostoa, voit tarkkailla tärkeitä indikaattoreita teroitus.

Eri iskun pituus epätasaisuutta ei havaita, ja halkeamien muodostumista materiaalissa. Jos indeksi eripituiset alussa Käsittelyn lopuksi kouruhampaan opilivaem kannalta pienempiä.

Käyttö erikoiskoneita

Et voi aina käyttää kädessä väline mallin. Esimerkiksi, jos leikkuureuna aikana tulee kosketukseen maan kanssa, on todennäköistä, sen muodonmuutoksia. Tässä tilanteessa se käyttää erikoiskone.

Kone on kahdenlaisia:

Työstökone, rakenne, joka näyttää bowsaw mutta pyöröviila. Laite voi hakea yhdenmukaistaa pituudet kaikki reunat indikaattorin palauttaa oikea geometria. Katsottu kone on monimutkainen järjestelmä parametriasetuksen käsittely. Teroitus suoritetaan noin 2-3 liikettä, jonka jälkeen laite on asetettu uuteen paikkaan.

Sähköinen kone on helppo käyttää. Erityinen kokoonpano mahdollistaa sijoittaa pinnan käsitellään asianmukaisesti, sekä tuoda ajaa suurella tarkkuudella. Joissakin malleissa on automaattinen ruuvipuristimen puristus- järjestelmän aikaan alentamalla levyn. Kustannukset sähköinen suoritusmuodon hieman korkeampi, mutta se parantaa huomattavasti suorituskykyä, voidaan saavuttaa tarkimmat tulokset.

Manuaalinen teroitus Stihl PDF-muodossa

Saatat myös olla kiinnostunut artikkelissa:

Jätä pyyntö koneisiin

 • Anodisointi kotona

 • Copyright © 2018 Konetyökalut, metallin ja puun.

  Rekisteröidy uutiskirjeemme! Ole tietoinen uusien tuotteiden, viimeisimmät trendit, teknologiat!