Teplouzel

Lämpösuoja Lämpöyksiköiden: miten lukea piirustuksia ja mitä ne tarkoittavat

Merkityksen sähköaseman yleisessä lämmitysjärjestelmä, ei tarvitse paljon sanottavaa. Lämpösuoja lämpö- yksiköt osallistuvat verkon, ja sisäisen kulutuksen.

Taloudellinen käyttö ja lämmön syöttämiseksi käyttäjän taso riippuu oikean toiminnan laitteiston.

Itse asiassa, lämmitys laite on sallitun rajan, joka itsessään liittyy varustamalla se joukko testauslaitteet. Johtuen tällaisten sisäisten täyte määrittely keskinäisten vastuualueiden osapuolista edullisempia. Mutta ennen kuin käsitellä sitä, sinun täytyy ymmärtää, miten toimia terminen järjestelmiä Lämpöyksiköiden ja mitä he lukevat.

Miten määritellään terminen yksikkö piiri

Määritettäessä piiri ja sähköaseman laitteet perustuvat teknisistä ominaisuuksista paikallisen lämmön, vieras konttoriverkoston tilassa ja niiden lähteet.

Tässä osassa perehtyä jäähdytysnesteen vuokaaviot - thermal circuit terminen yksikkö.

Yksityiskohtainen tarkastelu auttaa ymmärtämään, miten olet yhteydessä yhteiseen moninaiset, paine verkostossa ja aktiivinen ohjaus, indikaattoreita, jotka ovat suoraan riippuvaisia ​​lämpövirta.

Tärkeää! Tapauksessa termisen liittyä solmu ei ole keräilijä, ja kaukolämpöverkkoon veden virtaus on yksi haara on väistämättä heijastuu muiden kustannuksella.

Jäsennys terminen yksikkö piiri yksityiskohtaisesti

Kuvio esittää kahden tyyppisiä yhteyksiä: ja - jos kyseessä on yhdistää kuluttajien suoraan kerääjä; b - kun se on kiinnittynyt kaukolämpöverkkoon haara.

Piirustukset kuvaavat graafiset muutokset jäähdytysaineen virtausnopeudet, kun esiintyy tällaisissa olosuhteissa:

A - yhdistää lämmitys- ja vettä (kuumaa) ja otsikot erikseen lämmönlähteen.

B - Laatikko samalla järjestelmien ulkopuolelle kaukolämpöverkkoon. Mielenkiintoista on, kiinnittyminen tässä tapauksessa on korkea painehäviö järjestelmän suorituskykyä.

Ottaen huomioon ensimmäisen suoritusmuodon, on huomattava, että luvut koko jäähdytysnesteen virtausnopeus kasvaa synkronisesti kulutuksen kuuman veden (I- tilassa, II, III), kun taas toisessa, vaikka kasvua termisen yksikön virtauksen ja tapahtuu, hänen kulutus lämmityksen pienenee automaattisesti.

Joka perustuu kuvatut ominaisuudet lämmönkierrosta terminen yksikkö, voidaan päätellä, että tämän seurauksena koko jäähdytysnesteen virtaus pidetään ensimmäisessä suoritusmuodossa, kun sitä käytetään käytännössä on noin 80%: iin levitysmäärä toisen prototyypin piiri.

Suunniteltaessa piiri terminen lämmitys yksikkö asuinalueella, sillä ehdolla, että suljettu lämmitysjärjestelmä, kiinnitä erityistä huomiota valintaan piirikytkennät lämmittimet kuumalla vedellä verkkoon. Valitun Hanke selvittää arvioidut kustannukset lämpöä kantajia, toiminnot ja sääntelyjärjestelmiä niin edelleen.

Valinta terminen lämmitys laite piiri määritetään ensisijaisesti verkon perustettu lämpö- tilassa. Jos verkko toimii lämpökäyrää, valinta piirustuksen perusteella tehdyt tekniset ja taloudelliset laskelmat. Tällaisessa tapauksessa, rinnakkais- ja sekoitetaan piirit-lämpö verrataan yksiköiden.

Piirteitä sähköaseman laitteet

Kodin kaukolämpöverkkoon toimisi kunnolla lämmityksen pisteiden lisäksi asennettu:

 • venttiilit ja venttiilit;
 • suodattimia kiinni likahiukkasia;
 • ohjaus ja tilastollinen laitteet: termostaatit, painemittari, virtausmittarin;
 • apu- tai varmuuskopio pumppuja.

Legend järjestelmiä ja niiden tulkitseminen

Yllä oleva kuva esittää kaaviota lämmitysyksikön yksityiskohtainen kuvaus osatekijöistä.

V-muotoinen istuva lämpömittari

Veden virtaus säädin

Venttiilien järjestelmän

Nimitykset suunnitelmiin Lämpöyksiköiden auttavat ymmärtämään laitteen toimintaan oppimalla piiri.

Insinöörit, keskittyen piirustuksissa, voidaan olettaa, jossa on verkon häiriö, kun ongelma ilmenee ja nopeasti ratkaista sen. Kaaviot lämmityslaitteita ovat käteviä, jos olet mukana suunnittelemassa uuden kodin. Tällaiset laskelmat välttämättä sisällytetty pakettiin suunnittelun asiakirjojen, sillä ilman niitä ei voi suorittaa järjestelmän asennus ja kaapelointi koko talon.

Tietoa siitä, mitä on piirustus lämmitysjärjestelmän ja miten se otetaan käytäntöön, on hyödyllistä kaikille, jotka ainakin kerran elämässään kohtaamaan lämmitystä tai veden lämmityslaitteita.

Toivomme materiaalin annetaan artikkeli auttaa sinua ymmärtämään peruskäsitteet ymmärtää, miten tunnistaa kaavion pääkomponenttien ja termit tarkoittavat peruselementit.

Mikä on lämmitys yksikkö lämmitykseen?

Hankkeen rakentamisesta oikea asennus Tämän laitteen on tärkeää säilyttää normaalin lämmityksen lämpötilan jokaisessa hyödyllistä huoneen kerrostalon ilman asukkaiden liittää autonominen lämmitysjärjestelmä.

Säännöllinen testaus saatujen tietojen kuvattua laitetta voidaan poistaa mahdolliset puutteet aiemmin rakennettu lämmityspiirin tai rikkoutuminen.

1 Mikä on lämpöenergiaa annosteluyksikkö?

Lämpöyksikkö - joukko laitteita, asennus hankkeen, joka on varustettu tarkoitus pääasiallisen kirjanpito- ja energian hallinta, jäähdytysnestemäärään sekä tuotteen rekisteröintiä ja valvontaa sen parametreja.

Lämpöenergian annosteluyksikkö

Solmu lämpöenergian mittaus - automaattinen moduuli kokoonpano on tehty putki järjestelmä antaa käyttäjätiedot hankkeen toiminta ja säätely lämmitys resursseja.

1.1 Kun asennettu lämmityslaitteita?

Asennus Lämpöyksiköiden ja niiden ylläpito suoritetaan yleensä tyypillisissä kerrostaloissa kunnallisista lämmitysjärjestelmiin.

Puolestaan ​​lämpöenergia mittayksiköt asennetaan kerrostalossa seuraaviin tehtäviin:

 • tarkkailun ja säätämiseksi toiminnan jäähdytysnesteen ja lämpö;
 • tarkkailun ja hydrauliseen ja lämmitysjärjestelmät;
 • jäähdytysneste tallennetaan dataa, kuten lämpötila, paine ja tilavuus.
 • laskettaessa tuote rahan kuluttajan ja lämpöenergian toimittaja, kun vastaanotettujen tietojen tarkastamiseksi tehdään.

Asennus lämpöenergian mittaus

Täytäntöönpanossa asennuksen suunnittelu lämmityslaitteet olisi harkittava, että luonnonvarojen kulutus syötetyn keskuslämmitys kerrostalossa mukanaan tiettyjä taloudellisia kustannuksia käyttäjien (tässä tapauksessa - asukkaat kerrostalon).

Vähentää kustannuksia, sekä ylläpitää terveyttä rakennettu solmun ennakoitua järjestelmä pitkään, kerrostalon voi, jos niitä on saatavilla ajoissa toimivaltainen valvontaelin kirjanpidon laitteiden ja palvelujen, mukaan lukien korkeatasoiset asennus laitteet ja putkistot.

2 laitteisto ja terminen piirisolmuun

Lämpöyksikkö, jonka asentaminen on säädetty alustavassa kunnan järjestelmien kerrostalojen, tehty monenlaisia ​​laitteita ja laitteita. Tällainen laite kykenee suorittamaan yhden useita toimintoja, kuten:

 1. Mittaus määrä ja paino lämpöenergiaa, sen paine, lämpötila, nesteen kiertävän kanavan läpi ja toiminta-aika.
 2. Keskittymisen ja tämän informaation tallentamiseen paikallisissa tiedotusvälineissä.
 3. Sen näyttämistä laskurit.

Sen tietojen perusteella tarkistetaan toiminnan lämmityslaitteiden kerrostaloissa, sen hallinta ja ylläpito.

Kirjanpito yksikkö suorittaa laite, kuten laskuri piiri, joka koostuu:

 1. Vastuslämpömittari.
 2. Laskin.
 3. Menovedenanturin.

Kumpi malli asetetaan ensisijaiseksi laitteeksi on tapahtunut (jossa on pyörre, ultraääni- tai sähkömagneettisia-mittari suoritusmuodoissa mittaukset), lämpömittarin voi koostua suodattimet ja paineantureita.

Kaavio termisen yksikön

Solmu huomioon lämpöenergian koostuu seuraavista osista:

 1. Venttiilit.
 2. Lämpömittarin.
 3. Terminen muunnin.
 4. Öljypohjaan.
 5. Virtausmittari.
 6. Lämmön tuotto-anturi.
 7. Lisälaitteita.

Asennus järjestelmien osuus lämpöenergian laitteiden kerrostalo puolestaan ​​merkitsee seuraavat perusvaatimukset:

 • tarve tehdä laitteiden asentamista laskentajärjestelmän vain rajapinnat tasapainossa kuuluvien putkistojen paikoissa lähinnä pääportin venttiilit lämmönlähteen;
 • kielto organisaatiosta jäähdytysnesteen hankevalinnasta henkilökohtaisia ​​tarpeita kaukolämpöverkkoon;
 • asetuksen tunnin ja keskimääräinen päivittäinen parametrit jäähdytysnesteen tuottaman merkintöjen osuus laitteet;
 • kirjanpito, joka on asennettu takaisin tiet ja putkistot sijaitsevat pisteen yhteyden podbitochnogo putki.

Toteuttaa toimivaltainen sääntely- ja valvontalaitteita kuvattu pätevien palvelujen tehnyt toimivaltainen tarkistamalla niiden asennus ja käyttö.

2.1 Kuka asentaa ja huoltaa lämmitys yksikkö kerrostaloissa?

Asunnossa rakennuksissa toimii keskuslämmitys (TC) ja kuumaa vettä (DHW), pääsyöttöjohto joka sijaitsee kellareissa, sen varustamisessa sulkuventtiilejä. Jälkimmäinen mahdollistaa poistaa talon lämmöntuotantoalaa sähköverkosta järjestelmästä.

Itse lämmitin, joka on varustettu altaaseen, venttiilit, instrumentointi ja on muotoilu sellainen laite hissi. Näiden vaativat jatkuvaa huoltoa, yleensä öljypohja, joka on teräsputken, jonka halkaisija DN 159-200mm ja vaaditaan kerätä likaa tulevan runkoputken suojella putket ja lämmittimet saastumiselta.

Asentaminen lämpöyksikkö, sen ylläpito, kuten siivous - työ lukkosepän palvelevat asuintalo vaatimukset täyttävä järjestävän organisaation kunnallistalouden.

Mikä on lämpö solmu ja miten se on järjestetty.

Tervehdys kaikille, jotka lukevat blogiani! Tänään haluan tarjota sinulle toisen artikkelin, joka on omistettu lämmitykseen. Tässä artikkelissa kerron sinulle outoa paikkaa talosi kellarissa, jota kutsutaan lämpöpisteeksi (tai lämpösolmuksi). Artikkelissa pyritään antamaan yleinen käsitys siitä, mikä on terminen solmu, miten se toimii ja miksi sitä tarvitaan. Alamme ymmärtää nämä kysymykset kaikkein tärkeimmistä niistä.

Lämmitysasema sijaitsee talon lämmityspään sisäänkäynnin kohdalla. Sen päätavoite on muuttaa jäähdytysnesteen parametrit. Laita se selkeämmin, lämpöyksikkö vähentää jäähdytysnesteen lämpötilaa ja paineita ennen kuin se tulee jäähdyttimeen tai konvektoriin. Tämä on tarpeen paitsi, että et polteta koskettamalla lämmityslaitetta, vaan myös pidentämään kaikkien lämmitysjärjestelmän laitteiden käyttöikää. Tämä on erityisen tärkeää, jos talon sisällä lämmitys laimennetaan polypropyleeni- tai metalli-muoviputkilla. Lämpöyksiköissä on säänneltyjä toimintatiloja:

Nämä luvut osoittavat jäähdytysnesteen enimmäis- ja vähimmäislämpötilan lämmityspäässä.

Myös nykyaikaisten vaatimusten mukaan jokaiseen lämpösolmuun on asennettava lämpömittari. Nyt kääntymme termisten solmujen laitteeseen.

Yleensä jokaisen lämpöaseman tekninen laite on suunniteltu erikseen asiakkaan erityisvaatimusten mukaan. Lämpöpisteiden toteuttamiseen on olemassa useita perusjärjestelmiä. Katsotaanpa heitä puolestaan.

Lämpöyksikkö, joka perustuu hissiin.

Hissiyksikköön perustuvan lämpöpisteen malli on yksinkertaisin ja halvin. Sen tärkein haittapuoli on kyvyttömyys säätää jäähdytysnesteen lämpötilaa putkissa. Tämä aiheuttaa haittaa loppukäyttäjälle ja lämpöenergian huomattavan ylityksen lämmityskauden aikana. Katsotaan alla olevaa kuvaa ja selvitä, miten tämä järjestelmä toimii:

Lisäksi, kuten yllä on osoitettu, lämpöjärjestelyyn voidaan sisällyttää paineenalennusvähennys. Se on asennettu hissin eteen syötettäväksi. Hissi on tärkein osa tätä järjestelmää, jossa jäähdytysaine sekoitetaan "paluu" kuumahöyrystimeen "syöttölaitteesta". Hissin periaate perustuu tyhjiön muodostamiseen sen ulostulossa. Tämän tyhjenemisen seurauksena jäähdytysnesteen paine hississä on pienempi kuin jäähdytysnesteen paine "paluu" ja sekoittaminen tapahtuu.

Lämpöyksikkö perustuu lämmönvaihtimeen.

Erityisen lämmönvaihtimen kautta liitetty lämpöpiste mahdollistaa lämmönsiirtovälin erottamisen lämmityspäästä talon sisäpuolelta jäähdytteestä. Lämmönsiirtoaineiden erottaminen mahdollistaa sen valmistuksen erityisten lisäaineiden ja suodatuksen avulla. Tällä järjestelmällä on runsaasti mahdollisuuksia säätää jäähdytysnesteen paine ja lämpötila talon sisällä. Tämä vähentää lämmityskustannuksia. Jotta tämä malli olisi selkeä, katso kuva alla.

Jäähdytysaineen sekoittaminen tällaisiin järjestelmiin tapahtuu termostaattiventtiilien avulla. Tällaisissa lämmitysjärjestelmissä periaatteessa on mahdollista käyttää alumiinipattereita lämmitykseen, mutta ne kestävät vain hyvää jäähdytysnestettä. Jos jäähdytysnesteen PH ylittää valmistajan hyväksymät rajat, alumiinisten lämpöpatterien käyttöikä voi suuresti pienentyä. Et voi hallita jäähdytysnesteen laatua, joten on parempi olla turvallinen ja asennettava bimetalli- tai valurautaiset lämpöpatterit.

LVI voidaan liittää vastaavalla tavalla lämmönvaihtimen kautta. Tämä antaa samat edut kuuman veden lämpötilan ja paineen säätelyn suhteen. On syytä sanoa, että häikäilemättömät rahastoyhtiöt voivat pettää kuluttajia laskemalla lämminveden lämpötilaa parilla asteella. Kuluttajalle tämä on melkein huomaamatonta, mutta talon mittakaavassa se säästää kymmeniä tuhansia ruplaa kuukaudessa.

Tässä artikkelissa kerroin lyhyesti lämpösolmusta. Tämä ei luonnollisestikaan ole täydellistä tietoa tästä erittäin laaja-alaisesta aiheesta, mutta alustava tieto on varsin sopiva. Voin sanoa, että nykyään lämpösolmut asennetaan paitsi monen kerrostalohkon lisäksi myös yksityisiin taloihin, jos ne ovat yhteydessä keskuslämmitykseen. Tämä ratkaisu edellyttää alkuvaiheen kustannuksia, mutta tulevaisuudessa lisäävät kodin mukavuutta. Sitä se on, kirjoita kysymyksesi kommentteihin ja käytä sosiaalisen verkostoitumisen painikkeita jakamaan artikkelin ystäviesi kanssa. Hyvästi!

Saatat myös haluta

Höyrysaunavahti, valinta ja asennus.

Hei kaikki! Tässä artikkelissa kerron sinulle suosittu ratkaisu saunan järjestämiseen - sähkölämmitin. Suosio sähkölämmittimet johtuu [...]

Lämpö laskurit, mikä se on ja miten se toimii.

Aika päivä kaikille! Aikaisemmin kirjoitin artikkeleita vesimittareista ja kaasumittareista, ja nyt on aika puhua lämpöistä. Heidän [...]

Jäätymätön jäähdytysneste lämmitysjärjestelmille.

Jäätymätöntä jäähdytysainetta sisältävä kemiallinen koostumus. Jäätymistä estävien jäähdytysaineiden kemiallinen koostumus enemmistöllä jaetaan kahteen tyyppiin, jotka sisältävät seuraavat aineet: Etyleeniglykoli - [...]

Lämmitysjärjestelmä mökille tai yksityiselle talolle.

Päivän ystävällinen hetki lukijoille! Tämä artikkeli on kirjoitettu nimenomaan ihmisille, jotka ajattelevat, millaista lämmitysjärjestelmää he tarvitsevat tekemään mökissäan [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Siirry työkalupalkkiin