Technonikol katto

Pehmeä katto Technonikol: koko arvostelu riippumattomien asiantuntijoiden

Olette pitkään miettinyt, mitä on pehmeä katto Technonikol, aktiivinen mainonnan usein, ja onko mahdollista luottaa kotimaisiin tuotteisiin? Itse asiassa, se riippuu siitä, mitä kapasiteettia käytetään ja kuten Kateaineiden tuottaa millä tahansa standardilla. Siksi voimme miettiä kysymystä näiden tuotteiden luotettavuus sisällä.

Hieman yrityksen Technonikol

Technonikol yhtiö rakennusmateriaalien markkinoilla vuodesta 1992 ja tänään on merkittävä valmistaja ja toimittaja katto (eikä vain) materiaaleja. Tämä tuotantolaitos 41 5 maassa ja edustus yli 70. Puhumme Katemateriaalien, polymeeriset kalvot ja kuivatus, tiivisteiden, kattomateriaalin, asfaltti ja komposiitti vyöruusu. Ja sitä paitsi sen tärkeimmät tuotteet, Technonikol tarjoaa monenlaisia ​​materiaaleja - laaksoon, verho nauhat, harjun elementtejä, ja paljon muuta.

Raaka-aineet Technonikol kasveista peräisin suuret eurooppalaiset valmistajat, ja itse tuote on sertifioitu laatustandardin ISO 9001 ja eurooppalaisen standardin EN 544. Muuten, suora jälleenmyyjä Technonikol - Tehnobud yritys.

Pehmeä tela katto: Laaja hintaluokan

Rulla materiaalit Technonikol Oyj on nykyaikainen markkinat eri hintaluokissa:

 1. Economy - katon nopea ja helppo asentaa.
 2. Standard - materiaalit, joita on helppo käyttää katoissa eri rinteitä.
 3. Business - laadukkaita "hengittäviä" materiaalit.
 4. Premium - eniten kestäviä materiaaleja. Käyttöikä - 25-30 vuotta.

Kaikista rulla materiaaleja voidaan tunnistaa Technonikol tällaisen myynnin johtajat:

 • Linokrom BIPOL ja Standard, jotka tehdään eniten vankka perusta.
 • Ecoflex. Erityinen plastomeeristen-elastomeerisen lisäaineita mahdollista, että materiaali kestää korkeita lämpötiloja ja pakkasta, ja jossa tällainen katto on myös "hengittää".
 • Lopettaa Technoelast liekki tuotettu liekki kestävästä materiaalista.
 • Materiaali turistiluokan Bikrost onnellinen korkea vedeneristys, joille ei tarvitse lisäkerrosta.
 • Technoelast sisustus on arvokas suunnittelun näkökulmasta, koska Se on laaja valikoima värejä, jotka eivät ole tottuneet tällaisiin aineksiin.

Rullakatteet valmistajan on kiinnitetty kattoon käyttämällä erityistä mastiksit ja bitumia, joka on esilämmitetty:

PVC-kalvo katto: yhden ja kahden kerroksen

Kuten PVC kalvot Technonikol tuottaa kaksi katoille: yksikerroksisen ja kaksikerroksinen.

Kaksoiskerroksen on sellainen kakku: emäksen eristys ja PVC-kalvo. Lämpöeristys (käyttäen mineraali board) ytimen, jossa on alempi kerros, jonka paksuus on 7-17 cm, leveys ylemmän -. 3-5 cm Tällainen "nippu" maksimoi jakaa kuormituksen katolle.

1

Mutta muuttamisesta pehmeä katon Technonikol edellyttää ammattikäyttöön tarkoitettuihin laitteisiin:

Pehmeä laatta Technonikol: kuuluisa "Shinglas"

Vyöruusu kotimainen tuotanto alla "Shinglas" -merkki (Shinglas) alettiin valmistaa vuonna 2003, kun yhtiö Technonikol hankki ensimmäisen merentakaisten tehdas - Liettuassa. Tuotteet osoittautui tarpeeksi laatua, koska mukaan valmistajan, ostettiin lisälaitteita sekä tutkimus- ja kehitystyötä tehdään jatkuvasti. Ja toinen laatta Technonikol ei tuottanut ollenkaan, vain Shinglas.

Ja jo vuonna 2007, tuotantoprosessien työmaalla alkoi suoritettavasta kansainvälisen laatustandardin. Tästä johtuen korkealaatuisia raaka-aineita putoaa puotiin, ja korkealaatuisia raaka-aineita - laatu lopputulos. Ohjataan tuotanto bitumiseoksiin asennusta tehnonikolevskoy laatat.

Tähän mennessä tämä on valmistettu lasikuidusta vyöruusu, joka on molemmin puolin bitumilla ja ripottele basalttisen karkeus. Valinta malleja on vaikuttava! Koska tällaisten värillisten rakeet käyttämällä ceramization - kuumentamalla 700 ° C, jossa lisätään epäorgaanisia pigmenttejä. Mutta epäorgaaninen ei muuta väriä tai auringossa tai kuumuudelta. Väri Tällaisen katon tietenkin saattaa muuttua hieman iän myötä - mutta vain siksi, että pöly ja noki.

Erityinen tuotantoteknologia

Shinglas tehty viime aikoina bitumiemulsio, joka ominaisuus on varsin erilainen kuin tavanomainen raaka-aineista, ja vahvistaminen ja polyesteri tai lasihuopa.

Kohokohta tuotannon Shinglas laatat, jotka alusta alkaen sen tuotanto ei muunnettu linja rullan materiaaleista ja erikoislaitteet, erityisesti vyöruusu. Toisin merkittäviä: nyt kiven sadetus soveltaa myös kuuma bitumisideaineesta, mutta koska se on kiinnitetty paremmin sekä joustavuus vyöruusu saa enemmän. Toinen seikka: perusasiat lasikuitua vyöruusu tämä merkki ei ole alareunassa, ja pystyasennossa, mikä on myös myönteinen vaikutus laatuun.

Yhdessä muiden materiaalien

Takuun eri kokoelmista sen laattojen Technonikol tarjoaa 10-60 vuotta. Mutta se ei suosittele Technonikol Shinglas valmistaja, joten tämä sekoittuminen pehmeiden laattojen eri valmistajilta. Kyllä, epätavallinen väritys tässä tapauksessa on todella helppo päästä, mutta tämä yhdistelmä, kukaan ei voi taata. Onhan eri valmistajien - eri laatua!

Ja arvioida, onko laatua laatat, hänelle helppo haju, jäykkyys ja ulkonäkö rakeita. Niin, liian pistävä haju osoittaa, että materiaalina vyöruusu on käytetty epätäydellisesti hapettuneen bitumia, kemiallisia prosesseja, jotka ovat yhä käynnissä, ja suurin osa katon ei ole hyvä. Kuten kovuuden, se on hyvä keskellä maahan Technonikol väittää - kun levyt eivät ole kovin joustava, mutta ei liian kova. Kuitenkin sellainen rakeiden puhuu puolestaan: sen soveltamista vahvuus, tasaisuus ja väri - ensimmäinen laadun mittari tuotannon.

Muuten, mukaan jotkut vyöruusu markkinoilla ajaa käsi riittää tulla murunen murentua. Tämä ei ole vain epämiellyttävää roskat omassa hiukset kotona isäntä katon - on jatkuvasti tukossa viemäreihin ja salaojitus. Mutta kivi rakeet on välttämätöntä paitsi esteettinen tekijä - se on tärkeä suoja pinnoitteen mekaanisen ja ympäristövaikutukset.

Erityisen vakiintunut laatta Shinglas Siperiassa, jossa lämpötilan ja jatkuva kuormitus tuskallista lunta. Mitä eteläisen Venäjän alueilla, pehmeä laatta minkä tahansa valmistajan eivät ole vielä muodissa. Kaikki asiasta aiemmin surullinen kokemus - bitumimateriaalit ilman muokkaaja ei kestäisi paahtavan auringon ja juuri sulanut.

Moderni laatat Shinlas koostuu bitumi ja erityinen posypku että ihana sietää kuumuutta, tuuli ja arojen. Ja vakuuttava esimerkki onnistuneesta soveltamisesta laadun tiilikatto kuumassa maat voivat tuoda Kaliforniaan, joissa vähintään 80%: n katto on peitetty tällä aineella.

Ja lopulta se tulee ilmi laatat, joka on useita etuja verrattuna muihin vastaaviin tuotteisiin:

 1. Käytännöllisyys ja kyky suorittaa asennuksen yksinkertaisin työkaluja.
 2. Korroosionesto. Toisin metalli katot, pehmeä laatta Shingas ei lahoa eikä hapettua.
 3. Vononepronitsaemost. Jopa pitkän sateen ja lumen sulamisen keväällä, mitään ylimääräisiä tiivistys ei ole tarpeen.
 4. Vastustuskyky tuulen. Kuten katto voi rikkoa tuulen. Se ei yleensä purjehtia johtuu siitä, että laatat eivät muodosta kokonaisuus, ja jokainen tear yksin on käytännössä mahdotonta - liian hyvä asentaa.
 5. Lämpötilan muutosten. Laatta Shinglas helposti kestää sekä äärimmäinen kuumuus kuuma kesä ja vakavia pakkaset.
 6. Hiljainen. Tällainen katto - yksi meluntorjuntatoimenpiteistä ei sateessa eikä rakeita, et kuule.
 7. Kestävyys. Kiitos laadukkaan kivi jauhetta väri katon väri on kirkas lähes koko pinnoitteen eliniän.

Houkuttelevia tuotteita Technonikol että virkamiehet yksi ensimmäisistä venäläisten teräksen tuottajat kouluttaa perinteisen rakentajia. Ja tiedät miten tehdä sen ilo, kuin vozishsya uutta tuntemattomia materiaalia. Varsinkin kun asennus on todella helppoa:

Koska kestävämpi vaihtoehto Rullakatteet vyöruusu aivan täydellinen. Muuten, eduista voi vielä todeta, että se kestää raekuurot, rankkasateet ja lämpötilanvaihtelut. Kuumina päivinä, vaikutuksen alaisena auringonvalon elementtien vyöruusu edelleen tiukasti kiinni. Ainoa asia, sinun pitäisi kiinnittää huomiota on pätevyys päälliköiden, jotka se on laskettu. Pilata kiero kädet voivat jopa paras ja nykyaikaisia ​​materiaaleja.

En puhu Technonikol tietysti kuullut, mutta ei kulkeutunut, ja niiden tuotteet eivät osta koskaan. Mainonta pehmeä katto nähnyt, mutta oikeasti - älä luota uuden teknologian kotimaisten brändien. Mutta jos laatat Shinglas Siperian testejä ja sieltä kesti kylmä, kannattaa ottaa sitä huomata. Pidin siitä, että se on joustavampi, koska tekniikka. Yritän ainakin kysyä hintaa.

Olen samaa mieltä kirjoittajan tämän tekniikan avulla voit tallentaa lämmön ja äänieristystä. Hyvä tuki väri ja säilyttää sisustus. Hyödyllistä tietoa, olen jo pitkään halunnut korvata, mutta ei osaa tehdä. Nyt teoreettinen mielessä se on täysin valmis itse järjestely katon. Täällä ostetaan vedeneristys ja kattomateriaalina. Nyt voin täysin töihin.

Ystävältä kuulin tällaista katon. Nykyisin hän peitti katon maassa ja oli tyytyväinen, että väestön ominaispiirteisiin. Rohkaisevana, että se on kestänyt pari vuodenaikaa ole mitään valittamista. Päätin ostaa tuotteen, mutta ei tiedä miten tyyli se. Menin etsimään ohjeita ja suosituksia internetissä: törmäsin tähän tietoa. Kuten materiaalien saatavuus, kaikki on kirjoitettu selkokielellä. Nyt hankitun tiedon kanssa viikonlopun aikana suorittaa asennuksen katon.

TekhnoNIKOL on yksi suurimmista kansainvälisten valmistajien luotettavia ja tehokkaita rakennusmateriaaleja. Yhtiö tarjoaa markkinoiden uusinta teknologiaa, jossa yhdistyvät kansainvälinen kokemus ja kehittää omaa tutkimuskeskusta. Yhteistyö instituuteille ja arkkitehtoninen työpajoja TekhnoNIKOL mahdollistaa joustavan ja reagoida nopeasti asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin.

Tänään TekhnoNIKOL - on 52 tuotantolaitosta 7 maissa (Venäjä, Valko-Venäjä, Liettua, Tsekki, Italia, Iso-Britannia, Saksa), 18 koulutuskeskuksia, 6 tutkimuskeskusten 22 toimistossa 18 maassa ympäri maailmaa. Tuotanto toimitetaan yli 0 toteaa. TekhnoNIKOL pääkonttori sijaitsee Venäjällä, Puolassa, Italiassa, Kiinassa ja Intiassa. Tulot TekhnoNIKOL tuotanto monimutkaisia ​​2016 oli 70 miljardia ruplaa.

Tuotteet Rakentaminen: alkaen katto on lämpöeristetty materiaalit

TechnoNICOL Corporation edustaa laaja tuotevalikoima Rakenne: rulla kattotiiliä materiaalit, kuivatus kalvot, polymeerikalvojen tasakatoille, eristeet, ja komposiitti vyöruusu, tiivisteiden, katemateriaalin, materiaalien kuljetukseen ja tienrakennuksessa. Tavoitteemme - maksimoida tyydyttämään asiakkaan, mikä edistää nykyaikaisen tuotannon eristeet ja laaja valikoima tuotteita, voit tehdä oikean valinnan.

TechnoNICOL yhtiö on yksi ensimmäisistä Venäjän valmistajat alkoivat kiinnittää paljon huomiota Koulutus rakentajat innovatiivisten teknologioiden ja siinä käytetään nykyaikaisia ​​rakennusmateriaaleja ja tekniikoita. Omissa koulutuskeskuksissa Oyj esittelee järjestelmän koulutuksen asiantuntijoita.

Varustettu moderneilla kokoonpanolaitteet, seisoo, malleja, hyväpalkkainen yleisö ja harjoittelu alueilla, koulutuskeskuksia Oyj TekhnoNIKOL tullut lisätukea alueilla korkeammalle ja erityisopetusta työntekijöille, asiakkaille ja kumppaneille.

TekhnoNIKOL - vain paras vedeneristys, lämmöneristys, ääneneristys ja katto materiaaleja ja tekniikoita nykyaikaisen rakentamisen.

Pitää yhteyttä TekhnoNIKOL

Säännöllinen postitus uutiset, oppimateriaalit

ja tapahtuma ilmoituksia. Sillä jokainen, joka liittyy rakentamiseen ja korjaamiseen

Ominaisuudet pehmeä katto Technonikol

yritys "Technonikol" yksi suurimmista valmistajista Katemateriaalien Venäjällä pidetään. Yhtiön asiantuntijat ovat luoneet aivan uudenlaisen vyöruusu (Shinglas). Katon Technonikol kysyntä markkinoilla matalaa rakennuksessa. Laadukkaita tuotteita ilmaisee laatusertifikaatti eli ISO 9001.

Rullakatteet tuotemerkin Technonikol

Ominaisuudet Technonikol pehmeä katto

Pehmeä katto (vyöruusu) - tämä on suhteellisen uusi tuote Venäjän rakennusmarkkinoilla, mutta siitä huolimatta hän helposti suosiotaan. Tämä johtuu käytännöllisyys ja materiaalin kestävyys. Katon Technonikol sopeutuneet täydellisesti sääolosuhteet Venäjän federaation.

Sitä voidaan kutsua pehmeitä katto katemateriaalien, jotka tehdään perustuvat bitumi. Näitä materiaaleja ovat:

 • vyöruusu asfaltti;
 • polymeerikalvo;
 • mastiksi ja rulla katto.

Huoneessa on pehmeä katto rakenteen ansiosta se kestää kaikki mekaanisen ja ilmaston vaikutuksia:

 • Perusteella pehmeä laatta pidetään lasikuitua. Hän on kyllästetty molemmin puolin bitumi ja alkuun suojattu basaltti hiekkaa karkea. Se johtuu hänen materiaali pystyy ottamaan eri värejä.
 • Sisemmällä puolella on peitetty laatta bitumi-polymeeri-massa.
 • Vuorostaan, ylempi kerros on itseliimautuva massa piiriin aine.
 • Suojaus pintalevy - silikononizirovannaya elokuva.

Eräänlainen pehmeä katto Technonikol katto

Luontaiset ominaisuudet pehmeä katto:

 • 100% vedenpitäväksi;
 • kestävyys mekaanista rasitusta;
 • käytännöllisyys;
 • virheetön kannalta suunnittelu ratkaisuja;
 • eristys;
 • pakkasta.

Joten mikä on tärkein erot pehmeä katto Technonikol muiden katemateriaalien?

 1. Ensinnäkin vyöruusu eivät vaadi asentamista erikoislaitteet.
 2. Toiseksi vyöruusu pystyy toteuttamaan kaikkein epätavallinen ajatuksia suunnittelija. Hän omaksuu helposti kaikenlaista, tavallisesta harjakaton kupolin ja sipulikasvit.

Valtava valikoima pehmeä katto TekhnoNIKOL vaeltaa anna kenenkään, edes kaikkein hienostunut design fantasioita. Se on tuotettu eri värivalikoima, eri muodoissa ja eri leikkaukset reunat paanun.

Teknologia muuttamisesta Technonikol pehmeä katto

Asennus Rullakatteet toteutetaan kahdella tavalla:

Mekaaninen kiinnitys käytetään talonrakennuksessa kanssa tasakaton ole. Paneelit kiinnitetään mastiksin sekä kiinnikkeet.

Katon Technonikol pidetään yhdessä useiden taustalla laattojen kattotiiliä kynnet, sinkitty määrän neljä kappaletta. Tämä kiinnittäminen voi lisätä kynnystä katon vahvuus.

Technonikol fuusioimalla materiaali katolle tapahtuu käyttämällä sulaa bitumia. Kun tehdyn tarvetta käyttää kaasupoltin. Tämä asennus on mahdollista vain rakennukset tasakaton.

Kuvassa kuinka kiinnityslämpötilaa kattotiiliä Technonikol

Ominaisuudet pinoaminen pehmeä katto:

Pinta katto, joka on suunniteltu vahvistamaan Technonikol tarpeeseen:

 • yhdenmukaistaa ja tehdä sileä
 • kuiva kosteus

Pinnan on läpäistävä ilma hyvin, se ei ole suositeltavaa asennus pehmeä katto sateella. kosteuden tulisi olla vähintään 80%. Muuten materiaali voi turvota.

 • Asiantuntijat ehdottavat käyttäen emäksenä kosteudenpitävä lastulevy tai OSB;
 • Kestävyyttä rakenteen pohjan alle olisi käytettävä rima puuta tai vaneria. Rakenne rimat on oltava kestävä, luotettava ja voi kestää suuria kuormia;
 • Sorvaamalla puu on käsitelty erityisellä antiseptinen, estää homeen kasvua;

Ihanteellinen aika vuodesta pehmeä katto aikaisin keväällä tai syyskesällä. Se on näiden kausien aikana ilma lämmitetään 6 astetta, ja tämä lämpötila on sopivin annetun kattotiiliä materiaalia. Jos lämpötila ehdot eivät täyty, on tarpeen käyttää hiustenkuivaaja rakennus, se mahdollistaa bitumin otetta oikein. Myös, eivät tuota lämpöä käytössä, kuten paalun kasvot esiintyminen ongelmia poistamisen suojakalvo.

Lisätä elinikää katon tarpeen huolehtia ilmanvaihto:

 • Muodostamiseksi ilmavirtauksia katon laitetta käytetään - ilmastin;
 • Laatat vahvistetut levittää suuntaan ylöspäin. Voit aloittaa missä tahansa kulmassa;
 • Kun asetat pehmeä katto limittäisjatkoksen lisäkiinnitetty nauloilla;

Kate Technonikol Video

Näin tapahtuu asennuksen joustavan katon Technonikol, video näyttää pehmeä laatta makaa esimerkki standardista katto.

Katso video editointi pehmeä laatta

Johtuen elastisuutta ja pehmeyttä katto, se on helppo kuljettaa. Kuten auringon säteet materiaalin lämmittämiseen, joka osaltaan parantaa kytkimen arkki (duplex vedenpitävät).

Kattotiiliä pie TekhnoNIKOL pehmeä katto

Kattorakenteet pie - monikerroksinen rakenne, joka estää altistuminen katon negatiiviset tekijät aiheuttavat käytön aikana.

Kerroksia katto piirakka Technonikol pehmeä katto (ylhäältä alas):

 1. katon Technonikol
 2. vuori
 3. sorvaus
 4. Kontrbrus (vasta-)
 5. Gidrobarer tai SDM-kalvo
 6. eristys
 7. karkea häkki
 8. Parobarer
 9. ristikon järjestelmä
 10. lämpöeristys
 11. Alempi kori (pitää eristys)
 12. höyrysulku

Pohja - betonilaatta.

Kuvassa kattorakenteen kakku

Jos pohjan katto on betonilaatta, kerrokset kattovuoraukseen kakku seuraavasti (ylhäältä alas):

 1. katto matto
 2. Sementti-hiekka tasoitekerrokseen vakavuuden kerros kevytsorarakeiden
 3. eristys
 4. höyrysulku
 5. betonilaatta

Jos tukiasema on puolisuunnikkaan muotoinen levy katto, katto kakku kerrokset on järjestetty seuraavasti (ylhäältä alas):

 1. katto matto
 2. Mineraalivillaeristeiden
 3. höyrysulku
 4. puolisuunnikkaan muotoinen arkki

pehmeä katto Hinta Technonikol

"Technonikol" Yhtiö tarjoaa monenlaisia ​​materiaaleja ja luokka. Kattotiiliä rullat Technonikol aktiivisesti käytetään asuin- ja teollisuus- esineitä.

Kustannukset kunkin luokan riippuu laadusta ja elämän materiaalin, kuten pehmeä katto luokka "Economy" kestää noin 5 vuotta, ja "Premium" luokan materiaalit antavat taattu elämän 30 vuotta.

"Premium" on korkein lujuus luokka, luotettavuus, ja on lisäksi erityisiä ominaisuuksia:

 • Läsnä koriste rullatavarana, eri väri;
 • Muutokset ylimääräisiä lisäaineita, jotka antavat materiaalille kyvyn "hengittää" ja vähemmän syttyviä.

Materiaalin jakaminen luokkiin:

Kuvassa katto on peitetty pehmeällä katto Technonikol palkkio

 • "Premium" luokka. Ominaista pitkä käyttöikä, yli 25 vuotta. Brand: Technoelast. Hinta - alkaen 92,50 ruplaa / m2.
 • "Business" luokassa. Siinä yhdistyvät korkealuokkaiset materiaalit kattoihin, kutsutaan "hengittäviä" katto. Brand: Uniflex. Hinta - alkaen 79,75 ruplaa / m2.
 • "Normaali" luokassa. Suunniteltu kattojen erilaisia ​​puolueellisuudesta. Postimerkit: Bikroelast, BIPOL. Hinta - alkaen 55,75 ruplaa / m2.
 • "Economy" luokassa. Ominaista helppo ja nopea asennus. Brand: Bikrost. Hinta - alkaen 48,95 ruplaa / m2 ..

Asennus maksaa pehmeä katto Technonikol vaihtelee 150-300 ruplaa. Lopullinen hinta riippuu työn kokonaismäärää ja katon muotoilu.

Katto on suuri ja kallis elementtejä rakennuksen. Oikea asennus katon tarvitsevat laadukkaita materiaaleja ja ammattimainen asennus. Asennustyöt on tehtävä korkeimmalla tasolla. Silloin katto kestää pitkään.

Alla on opetusvideota tiivistämään tasakatoille avulla Technonikol materiaaleja.

Katto on suuri ja kallis elementtejä rakennuksen. Oikea asennus katon tarvitsevat laadukkaita materiaaleja ja ammattimainen asennus. Asennustyöt on tehtävä korkeimmalla tasolla. Silloin katto kestää pitkään.

Kommentit: 2

Technonikol hyvä sen hinta. Tämä yritys loi alusta lähtien 90-luvulla, ja vaikka he tekevät tuotteita, seuraavat vaatimukset Euroopan mittakaavassa, mutta on huonompaa laatua. Mutta kustannukset useita kertoja halvempaa. Valitse, asentaa se? .. Koska kysymys yksittäisistä asennustenologialla on samanlainen kuin muut katot. Mitään monimutkaista. Kysymys sen kestävyyttä .. Silti syntyperäinen suomalainen katto kestää kauemmin.

Haluaisin kuulla teiltä CP laitteen katon telan materiaalien (TekhnoNIKOL):

- alue 2600m2 ammattikäyttöön lattia N75-750-0.7;

- kustannukset työn ja materiaalikustannukset esitettävä erikseen;

- Roiskeet olet valmis lähettämään tietoja yhtiömme.

Vilpittömästi, insinööri V. eläkkeellä

1