Taulukko kierteitetty porat

Mitat Kierrereiät: taulukoita, työkaluja, leikkaamisen

Leikkaamiseen sisäkierre joitakin yksityiskohtia, sinun täytyy etukäteen porata reikä. Sen koko ei ole sama kuin kierteen halkaisija, mutta on hieman pienempi. Etsi poran halkaisija lanka voi olla erityisen taulukon, mutta sinun täytyy tietää enemmän ja kierre tyyppi.

Kierre määrittävät, halkaisija poran

Mikä tahansa lanka on tunnettu siitä, että kaksi parametria:

 • halkaisija (D);
 • nousun (P) - etäisyys yksi kierros toiseen.

Ne määräytyvät GOST 1.973.257-73. Normaali sitä pidetään tärkeänä askeleena, mutta se vastaa useita pienempiä. Pieni askel käytetään, kun sitä sovelletaan ohutseinäisiä artikkelit (putkien ohut seinämä). Myös hieno kierros tulostus kierre - tapa säätää asetuksia. Myös, välissä on pieni kynnys käämien voi parantaa liitoksen tiiviys ja voittaa ilmiö samovyvinchivaniya yksityiskohtia. Muuten leikata vakio (suuri) vaihe.

Kierretyypeillä ja sen tärkeimmät ominaisuudet

Kierre monia lajeja, kuten jokaisella on omat ominaispiirteensä, jotka muodostavat, kierteen halkaisija on kulloinkin erilainen. Kaikki ne on rekisteröity vieraita, mutta yleisimmin käytetty metrinen kolmiomainen ja kapeneva metrinen kierre. Jatkamme puhua niistä.

Kolmikulmainen kierre normaalisti nähdä pultit ja vastaavat kiinnityselementit, kartiomainen - useimmissa hygieniatuotteissa, joissa irrotettavan liitoksen.

Soveltamiseksi langan kanssa kädet käyttää pienissä laitteissa:

 • Levy (jota kutsutaan myös chaser) soveltamiseksi kelojen ulkopuolella (tyypillisesti putken tai metallitanko (pin);
 • hanat - sisemmän (tässä näissä ennalta tarvitse tehdä reikä).

Hana (ylhäällä) ja muotin (alaosassa)

Tehnyt kaikki nämä työkalut seoksia, joilla on eri suuri lujuus ja kestävyys hankausta. Niiden pinnat urat ja urien, jolla saadaan peilikuva työkappaleeseen.

Kaikki hana tai kuolla leimattua - ne syötetään kirjoitus osoittaa tyypin lanka, joka leikkaa laite - halkaisijan ja piki. Ne työnnetään haltijat - palautuvia ja plashkoderzhateli - siellä kiinnitetään ruuveilla. Puristi laite pujottamiseksi pidikkeeseen, sen kuluminen / työnnetään paikkaan, jossa se on tarpeen tehdä irrotettavan liitoksen. Vieritys laite on muodostettu kelat. Siitä miten oikein laittaa laitteen alussa työn riippuu täsmälleen onko "vahvistaa" kierrosten. Koska ensimmäinen käänteen yrittää pitää suunnitteluun pehmeästi ja vältä muutokset ja vääristymät. Jälkeen useita kierroksia, prosessi on helpompaa.

Voit manuaalisesti Katkaise lanka pk halkaisijaltaan. Monimutkaisia ​​tyyppejä (kaksi- ja kolmitie) tai työskennellä isoilla käsi ei voi - liikaa ponnistus. Näitä tarkoituksia varten erityinen koneelliset laitteet - sorvit kiinteillä heihin hanat ja kuolee.

Sovelletaan kierteet voi olla lähes mikä tahansa metallit ja niiden seokset - teräs, kupari, alumiini, rauta, pronssi, messinki, jne. Sitä ei suositella kuuma rauta - se on liian kovaa, ei voida saavuttaa työskenneltäessä alkaa murentua ja laatua kierrosta ja siksi yhteys on epäluotettava.

Työkalu työhön

Meidän on työskenneltävä puhdasta metallia - Poista ruoste, hiekan ja muut epäpuhtaudet. Sitten paikka, jossa sitä sovelletaan lanka, on välttämätöntä rasvaa (muuta kuin valurautaa ja pronssi - "kuiva" on tarpeen käsitellä niitä). Voiteluun on erityinen emulsio, mutta jos näin ei ole, voit käyttää liottaa saippuaa. Voit käyttää myös muita voiteluaineita:

 • pellavaöljy teräksen ja messingin;
 • Tärpätti kupari;
 • kerosiini - alumiini.

Parametrit metrinen kierre

Voit usein kuulla neuvoja käyttää salakuuntelu kone tai mineraaliöljyä tai silavaa. Ne toimivat hyvin, mutta asiantuntijat sanovat, että on parempi olla tekemättä sitä - pelimerkit tarttuu tahmea aine, joka johtaa nopeaan heikkenemiseen hanan tai kuolee.

Kun leikkaus ulkokierteen suulake on sijoitettu juuri kohtisuorassa pintaan putkeen tai tankoon. Töissä hän ei pitäisi heiluttaa tai epäsäännöllinen kelat saadaan ja yhteys on ruma ja epäluotettavia. Erityisen tärkeitä ovat ensimmäinen kierrosta. Miten ne "vahvistaa" ei riipu siitä, onko yhdiste sitten vinossa.

Aiheuttaen sisäkierre osa kiinteä liikkumaton. Jos tämä on pieni, se voidaan kiinnittää ruuvipenkkiin. Jos suuri levy - varmistaa sen liikkumattomuuden käytettävissä olevia menetelmiä, esimerkiksi kiinnittämällä baaria. M

Hana on työnnetty reikään niin, että se on yhdensuuntainen reiän akselin ympäri. Pienellä vaivalla, hieman, alkaa pyöriä tiettyyn suuntaan. Kun tunnet, että vastus lisääntynyt, ruuvata hanan ja puhdista takaisin hänen pelimerkkejä. Kun puhdistus prosessi jatkuu.

Prosessi leikkaus valokuvassa

Napauttamalla sokea reikä, sen syvyys on hieman enää tarvita - Tässä ylijäämä olisi tultava kärki kosketa. Jos rakentavasti ei ole mahdollista, katkaista kärki kosketa. Tällöin käytettäväksi uudelleen, se ei sovi, mutta muuta vaihtoehtoa ei ole.

Saadakseen laatua kelat, käytä hana tai kahta noppaa - rouhinta ja viimeistely. Ensikierron tehdään karkea, toinen - viimeistely. Myös yhdistetyn päällystyskoneen säiettä. Niiden avulla voit tehdä kaiken kerralla.

Toinen käytännön neuvoja, että pöly ei pääse työalue, leikattaessa tehdä täysi kierros myötäpäivään, ja sitten puoli kierrosta vastaan. Tämän jälkeen työkalu palautetaan paikkaan, mihin jäit ja taas tekevät yhden kierroksen. Tämä jatkuu, kunnes haluttu pituus.

Taulukko valinta poran halkaisija kierteitetty

Kun sisäiset kierteet sen alla aikaisemmin porattu reikä. Se ei ole yhtä suuri kuin langan halkaisija, koska leikattaessa materiaalin ei poisteta lastujen ja suulakepuristetun, koko kasvaa ulokkeiden. Koska ennen hakemuksen täytyy valita poran halkaisija kierteen. Tämä voidaan tehdä olevien taulukoiden mukaisesti. Niillä on kunkin langan, mutta esittää suosituin - metrinen, tuuman putki.

Jälleen kerran huomaa, että halkaisija poran ruuvi annettiin suurille (vakio kierre).

Taulukko halkaisija sauvan ketjuttaminen

Kun toimitaan ulkokierre tilanne on hyvin samankaltainen - metalliosat suulakepuristetaan, ja ei leikata pois. Koska tangon halkaisijan tai putken, joka lanka on sovellettu, tulisi olla hieman vähemmän. Miten tarkalleen - katso taulukko alla.

Taulukko kierteet. Ensimmäisessä sarakkeessa. metrinen kierre gb jo mm, ja se johtuu siitä, että metristä.

Tarkistus. Taulukko reikiä vnutr.rezbu, otsikko 1. sarake

Arkkia koot ja poraa reiät kierre: metrinen, tuuma

Performing sisäkierre ei yleensä aiheuta ongelmia. Kuitenkin, joitakin ominaisuuksia työkaluja ja valinta leikkaamalla reikiä metriset kierteet siellä.

Ne eroavat pääpiirteistä:

 • Järjestelmä hammaskivi halkaisija (tuumaa, metrinen, jne.);
 • useita merkintöjä (kaksi-, kolmi- tai single-pass);
 • profiilin muoto (suorakulmainen, puolisuunnikkaan muotoinen, kolmikulmainen, pyöreä);
 • ruuvin pyörimissuunta (vasemmalle tai oikealle);
 • saattamista työkappaleen (sisäinen tai ulkoinen);
 • muodostaa osan (kartio tai sylinteri);
 • nimitys (alusta, kiinnitys, tiivistys ja kiinnitys).

Mukaan luetellut ominaisuudet ovat seuraavanlaisia:

 • lieriömäinen (MJ);
 • metrinen ja kartiomainen (M, MK);
 • Putki (G, R);
 • Edison pyöreä (E);
 • puolisuunnikkaan (Tr);
 • kierros terveyssiteen kiinnittimen (Kp);
 • Resistenttejä (S, S45);
 • tuuma, myös kartiomainen ja lieriömäinen (BSW, UTS, NPT);
 • OCTG.

Välineitä sisäkierteet

Jotta sisäinen leikkauksia, tarvitsee tap - kierteisen työkalu terävillä uria. Kanta voi olla kartiomainen muoto tai sylinterin. Urat kulkevat langan ja rikkoa osiin, joita kutsutaan kammat. Se kammat reuna ja toimivat pinnat.

Saada puhdas ura, metalli poistetaan vähitellen, kerroksittain. Tämä vaatii hyvin pitkän työkalun tai asetettu.

Yhden hanat havaitsi myös myynnissä, ne ovat usein käytetään korjaamaan revitty kierteet. Viipalointi ostaa uusia pakki. Siksi hanat myydään yleensä pareittain rouhintaan ja viimeistelytyöt. Ensimmäinen leikkaa matala ura, toinen on puhdistuksen ja syvenee se. On olemassa kolme-pass välineitä. Ohut enintään 3 mm hanat myi kaksi, laajempi - kolme. Kolme-pass hanat työnnetään palautuvia. Laite palautuva toisin, mutta niiden koko on vastattava koko leikkurin.

Vuonna joukon työkaluja erottuvat riskejä sovellettu loppupäässä. Jos katsot tarkkaan, huomaat eron muodossa:

 • ensimmäinen tappi leikata huomattavasti yläosien hampaiden, ulkoinen halkaisija on hieman pienempi kuin muiden työkalujen joukon;
 • toinen hana lyhyempi intaking segmentin enää harjojen. Sen halkaisija on hieman suurempi kuin ensimmäinen;
 • Kolmas hana on täynnä hampaita vaakunat, ja sen halkaisija on sama kuin koko tulevaisuuden säiettä.

Hanat on jaettu putkeen (merkitty merkinnällä «G») leikkaamiseksi kierre putken sisällä ja Metric - yleisempää.

Laatu riippuu ominaisuuksista hana: se on hyvä metallin ja terävä. Pidentää työkaluja ja parantaa laatua kierrevoiteluainetta käytetty. Yleensä ostoon kestävän leikkaus taitoa tarvitaan tekemään 3-5 yritystä.

Ennen leikkaus tulisi tehdä käyttäen porausreiän työkappaleeseen. Reiän halkaisija poran tulisi olla sama koko sisemmällä säiettä. Kun koko reiän porat tehty oikein yhteen, on mahdollista rikkoa työkalun tai uria huonolaatuinen saadaan.

Aikana metalli teräpala ei putoa sirut, ja pakotetaan työpintojen hanan muodostamalla urat työkappaleen profiilin. Kun otetaan huomioon tämä ominaisuus, koko pora, joka on reikä lanka, poimia hieman pienempi kuin nimellinen halkaisija kierteen tulevaisuuden.

Esimerkiksi, kun leikkaa M5 (uran halkaisija on 5 mm), valitse poranreikä, jonka reikä on 4,2 mm. M4: n leikkaamiseksi poran halkaisijan tulee olla 3,3 millimetriä ja etukäteen M6-hanan esiporaus 5 mm: n porakoneella. Tämä indeksi lasketaan ottaen huomioon kierteen nousu. Vaihe voidaan laskea matemaattisesti, mutta käytännössä keinona vastaavaan taulukoita, jossa väliottokertoimien M5 askel on 0,8 M4 indeksi on 0,7, M6 - 1. vähennys halkaisija vaihe indeksi ja halutun halkaisijan pora. Kun työskentelet haurasmetalleilla, esimerkiksi valuraudalla, porauksen halkaisijaa tulisi pienentää 0,1 mm verrattuna taulukossa suositeltuun kokoon.

Reiän halkaisijan laskennan kaava kolmiportaisten hanojen yhteydessä:

tässä: Dm on hanan halkaisija.

Taulukko 1. Langan halkaisijoiden ja valmistusaukon välinen vastaavuus

Ennen työn aloittamista hankaus työnnetään neliön varaan - jakoavain. Caps voi olla tavallinen tai räikkä. Carving tehdään siististi, ensimmäinen läpikulku tehdään napauttamalla nro 1 loppuun. Erityistä huomiota on kiinnitettävä kulkusuuntaan: vain myötäpäivään, kun taas jonkin verran vaivaa. Se on seuraava: Puoli kierrosta kierrosta vuorotellen 1/4 kierrosta vastaan ​​ruuvi rikkoo sirut.

Taulukko 2. Reiän halkaisijat tuuman langoille

Pari rasvapisarat helpottavat työstämistä sokeilla kierteillä. Vaikka käytetään joskus koneöljyyn voiteluaineena, teräksen käsittelyyn kuivausöljy on optimaalinen. Alumiiniseoksilla on suositeltavaa käyttää kerosiinia, alkoholia tai tärpättiä. Voit hakea ja tekninen öljy, mutta vähemmän vaikutusta.

Kotitekoinen tappi alumiiniseoksille

Voit luoda sisäpuolisia lankoja messinki- tai kevytmetalliseososissa käyttämällä kotitekoista työkalua ja porat perinteisestä sarjasta. Sopiva kalibroitu teräslanka. Seulan avulla leikataan ulkopuolinen lanka, jonka jälkeen työkappale kovettuu. Kovettumisen jälkeen on tarpeen vapauttaa osa kypsiä oljen värille. Leikkausreunat on teroitettu tangon tai teroittajan avulla, alustava, joka on kiinnittänyt yksityiskohdan kauluksen istukkaan.

Video miten leikata sisäkierre:

Kuinka valita poranterän halkaisija langan leikkaamiseen?

Kun tekniikka napauttamalla yleensä on tuntematon, kuinka oikein valita koko läpimitan reiän kierre?

Porauksen aikana porauksen halkaisija voidaan laskea kaavalla: langan halkaisija - kierteen nousu = poran halkaisija. Esimerkiksi jos haluat leikata langan 18x1.5, sitten 18-1.5 = 16.5 mm. Tämä on tämän kierteen poran halkaisija.

Käytännöllisyydestä on luotu taulukko, jossa kaikki yleisimmät langan tyypit, mukaan lukien hienosäätöketjut, on jo laskettu uudelleen. Kun valurauta tai muu hauras seos porautetaan, poran halkaisijaa on pienennettävä 0,1 mm taulukon arvosta.

Oikean poran halkaisijan (eli kierteitetyn reiän läpimitan) valitsemiseksi on välttämätöntä avata GOST 19257-73

Tämä on GOST "Reikiä metristen kierteiden leikkaamiseen. halkaisijat".

Periaatteessa kaikki ei ole "amatöörin suorituskyky9, on GOST, joka selvästi osoittaa reikien (ja siksi poran halkaisijoiden) halkaisijan koskettamista, siitä ja hylkäämisestä.

On toleransseja, rajoissa on välttämätöntä ja valita porat.

Tietenkin ja metallin, jossa lankaa leikataan, voi olla erilainen, standardi määrittelee standardin toleransseilla, kun metrisiä kierteitä leikataan valuraudasta, teräksestä, kuparista ja alumiinista joissakin metalliseoksissa.

Myös GOSTissa on useita taulukoita

Sisäkierre leikataan hanojen avulla, luonnollisesti esiporaisilla rei'illä (halkaisija, ks. GOST).

On tärkeää tarkastella reiän syvyyttä, on mahdollista käyttää kahta tai jopa kolmea napautuslangaa.

Jotta määritettäisiin tarkasti, millaista poraa käytetään tiettyyn säikeeseen, sinun on käytettävä taulukoita sääntelyasiakirjoista.

Älä etsi mitään laskentakaavoja, koska niitä on jo pitkään korostettu standardeihin.

Erityistä huomiota on kiinnitettävä lankaan, koska siitä sama kierteinen lanka itse, kierre reikä muuttuu.

Esimerkiksi langan M10 aikana porauksen muutoksessa myös poran halkaisija muuttuu:

Kierteen pituus 1,5 - käytä 8,5 millimetrin poraa;

Kierteen pituus 1,25 - käytä poraa 8,7 millimetriä;

Kierteen korkeus 1,0 - käytä porakruunua 9,0 millimetriä;

Kierteen korkeus 0,75 - käytä 9,2 millimetrin poraa;

Kierteen pitch 0,5 - käytä 9,5 millimetrin poraa.

Kierteen korkeus on laskenut 1,5: stä 0,5 millimetriin ja poran halkaisija on kasvanut 8,5: stä 9,5 millimetriin.

Kyllä, olen samaa mieltä miehestä, joka ei tunne sisäpuolisten halkaisijoiden päänvientiä, asia on monimutkainen ja ei ole toteutettavissa. Siksi sinun täytyy oppia yksinkertaisia ​​temppuja tässä tapauksessa. Kierreyhteyksissä metrisiä kierteitä käytetään useimmin. Mutta luonnollisesti on muita lajeja, mutta emme puhu niistä. Esineiden sisältämät kierteet leikataan hankauksilla, joihin mitat ovat. Ja aina tärkeä asia on porauksen valinta koskettimelle, tällaisissa tapauksissa on aina mahdollista käyttää tavallista taulukkoa sellaisissa tapauksissa, joissa kaikki on täsmennetty yksityiskohtaisesti:

No, viimeinen suositus on aina kierteen yhteydessä, käytä öljyä, mikä olisi helpompaa leikata sitä.