Talvirullalaakkojen voiteluaine

Mitkä ovat hyviä voiteluaineita auton ovien saranoiden ja lukkojen voiteluun

Koneessa koneiden normaali käyttö vaatii yksiköiden jatkuvan voitelun tietyn ajan kuluttua riippuen osan käytön voimakkuudesta ja ulkoisten tekijöiden vaikutuksesta (lika, pöly, sadanta).

Auton käytön aikana, säännöllisesti 1-2 kertaa neljänneksen aikana, on välttämätöntä suorittaa kaikkien auton osien ennaltaehkäisevä huolto. Ensinnäkin seuraavia tarkastellaan:

Ja jos testattavissa mekanismeissa ei ole voitelua, autoilijoilla on kysymys, ja mikä on parasta rasvan lukkojen ja saranatartioiden rasvaa?

Tätä tarkastelemme artikkelin lopussa, mutta puhumme ensin voiteluaineiden ominaisuuksista.

Voiteluaineet: Ominaisuudet

Voiteluaineet, jotka on suunniteltu voittamaan auton mekanismit, jaetaan seuraavasti:

 • neste (öljy);
 • puolikiinteät (muoviset voiteluaineet);
 • kiinteä (molybdeenidisulfidi, grafiitti).

Nimityksellä:

Raaka-aineiden luonteen ja luonteen perusteella:

 • mineraali;
 • semi;
 • synteettinen;
 • vihannes.

Voiteluaine on aine, jonka pohja on lisätty erilaisia ​​lisäaineita ja muita aineita tarvittavien ominaisuuksien aikaansaamiseksi. Peruskoostumus sisältää komponentit:

Voiteluaineilla on tiettyjä ominaisuuksia:

 • viskositeetti;
 • vahvuus;
 • pakkasenkestävyys ja lämmönjohtavuus;
 • voitelu kyky;
 • fysikaalis-kemiallinen stabiilius;
 • mekaaninen stabiilius;
 • tarttuvuus;
 • veden kestävyys;
 • anti-ominaisuudet;
 • korroosionkestävät ominaisuudet.

Voiteluaineiden tärkeimmät parametrit riippuvat koostumuksesta sisällytetystä sakeutusaineesta ja sen nimi on osa voiteluaineen nimeä.

Teollisuus tuottaa seuraavia voiteluaineita:

 1. rengas (solidoliinit, jotka on jaettu tavanomaisiin ja puristinliuokseen);
 2. monimutkainen rengas (uniolit - Uniol-1, Uniol-3, Uniol-3M);
 3. natrium-kalsiumvesi (rasva 1-13, rasva-konstoliini - UT-1, UT-2, YAN3-2);
 4. litium (lithol - Lithol -24, Fiol- 3 Fiol- 1 Fiol- 2 Fiol- 2M Severol -1 CIATIM -201, LSTS- 15);
 5. barium (VTV-1).

Mitä paremmin auton oven luukut lukittuvat

Lukkojen voiteluaineiden on oltava tiettyjä ominaisuuksia:

 • alhainen kitkakerroin;
 • erinomainen jäätymisvastus;
 • pitkä käyttöikä;
 • koostumuksen homogeenisuus ja stabiilisuus;
 • korkeat korroosionestot.

Useimmat autoilijat joutuivat ratkaisemaan samanlaisen kysymyksen: millaista voiteluaineita voitaisiin käyttää auton oviyksiköiden käsittelyyn? Hyvin todistettu - valkoinen litiumrasva SP5545 Vaihda monikäyttöinen litiumrasva (kuva alla).

Mekanismien säännöllisen ehkäisemisen voiteluaineena on suositeltavaa käyttää - silikonilämmönkestävä rasva HG5501, jota voidaan käyttää muovia, metallia ja kumia varten.

Se sisältää silikonin, joka työntyy työkappaleen pintaan muodostaen polymeerikerroksen, jolla on vettä hylkivä ominaisuus ja pienentää kitkaa osien kosketuspintojen välillä.

Erinomaiset ominaisuudet ovat - voiteluaineet Molykote G 4500 Luquid Grease, jonka avulla voidaan luotettavasti suojata ovien ja matkatavaroiden kuljettajien yksityiskohtia.

videot: kuinka voitele oven lukitus oikein.

On välttämätöntä tarkkailla huolellisesti auton ovien saranoita. Ovet eivät saa puristaa ja "tarttua" avattaessa.

Positiivinen palautetta autoilijoilta sovelluksesta adheesio synteettinen voiteluaine Wurth 2000, anna sen suositella voitelusilmukoiden, kaapeleiden, vaihteiden, rullien, lukkojen käyttämiseksi.

Kun voiteluaine levitetään auto-osiin, se tunkeutuu ja luo suojapinnoitteen osiin. Tietyn ajan kuluttua liuotin haihtuu ja voiteluaineen suojakerros luotettavasti suojaa korroosiota vastaan ​​ja suojaa kosteudelta. Voiteluaine kestää alkaleista, hapoista ja suolavedestä.

Samanlaisia ​​ominaisuuksia ovat - Molykote Multigliss rasvaa.

Olemme pitäneet hyviä voiteluaineita silmukoiden ja auton lukkojen voitelemiseen. Valitse haluamasi!

Kuinka voitele autosi ovet

Jokainen auton omistaja, varovainen hänen henkilökohtaisesta kuljetuksestaan, hoitaa aina oikea-aikaista palveluaan. Muuttamisen lisäksi moottoriöljyn tai muiden nestemäisten, jarrupalat, vyöt, suodattimet ja muut kulutusosat on tarpeen valvoa valtiollinen elin elementtejä ja tietyllä jaksotus käsittelemällä niitä erityisiä suojaustoimenpiteitä, korroosionesto aineita.

Yksi niistä ruumiinosista, jotka ovat kaikkein alttiimpia korroosiolle, ovat ovet. Pääsääntöisesti ne alkavat ruostua alareunasta sisäpuolelta, koska tässä osassa havaitaan suurinta kosteuden kerääntymistä, joka purkautuu sisäisten ovikanavien kautta erityisten aukkojen kautta.

Movil

Ruostumista vastaan ​​alareunoihin oven sisäpuolelta, se oli asianmukaista käsitellä "Movily" - paksu ruskea neste, joka luo ylimääräisen suojakerroksen kehon pinnalla ja tehokkaasti suorittaa tehtävänsä koko vuoden. Kannattaa tämä työkalu on edullinen, joten sen ostolla on varaa jopa taloudellisin autoilija.

Sovelletaan "Movil" konventionaa- harja alkaa hoito kehon pinnan sisä- puolella lukko oven sarana, joka on suojattava haitallisten ympäristötekijät, mutta muilla keinoin, ei vain poistaa kosteuden, vaan myös hiljainen käytön liikkuvat mekanismit vastaa ovien avaamisesta ja sulkemisesta.

Silikoni rasva

Oven saranoiden voitelemiseksi käytetään erityistä silikonirasvaa, joka löytyy mistä tahansa autokaupasta. hän:

 • Poistaa squeaks ja ulkomaisen melun;
 • Poistaa tiivistymisen, joka on muodostettu oven saranoihin;
 • takaa mobiilimekanismien häiriöttömän toiminnan ovien avaamisen ja sulkemisen yhteydessä.

WD40-käsittely

Pääsääntöisesti suurin osa autoilijoiden kohtaamista vaikeuksista on talven kylmässä. Tämä sisältää tyhjentyneet paristot, odottamattomat sähköiset ongelmat ja jäädytetyt ovilukot estäen kuljettajat pääsemästä autojensa salonkiin.

Jotta oven lukot toimisivat häiriöttömästi kaikissa sääolosuhteissa, ne on voiteltava ajallaan tähän tarkoitetuilla välineillä.

Oven lukon voiteluprosessi on esitetty alla:

WD-40 on erittäin helppokäyttöinen öljyinen neste, joka voidaan helposti ruiskuttaa lukkojen toisiinsa ja käyttää muihin vaikeasti tavoitettavissa oleviin alueisiin, jotka vaativat lisävoitelua. Se helpottaa lukituksen lukitusta, kun oven kanteen asetettua avainta ei voi kääntää kumpaankaan suuntaan avataksesi auton ja päästä salonkiin.

WD-40: n käyttöaika ei ole niin pitkä kuin toivomme, että muutaman päivän kuluttua vaikeissa pakkasissa saattaa olla tarpeen uudistaa lukkojen käsittely tällä tavalla.

Sulatuslukot

Erityisnesteitä sisältävät suihkeet - pääsääntöisesti nimeltään "Sulatuslukit" tai jotain sellaista. Löydä ne myynnistä ei tule olemaan vaikeaa.

Tällaisia ​​välineitä erottaa erityinen koostumus, jonka johdosta käsitellyt osat ja liikkuvat elementit saavat lisävoitelua ja toimivat paljon paremmin. Tärkeintä on, että nämä tuotteet ovat pitkäkestoisia, joten sinun ei tarvitse huolehtia ovenlukkeista ja avainpehmuista liian usein.

Hyödyllinen moottoriöljy

Moottoriöljy - jos käsi ei ole erityisiä keinoja voiteluun ovien lukot, ja niiden käsittely on kiireellinen, voit käyttää tavanomaisia ​​moottoriöljyä, jäännökset, jotka ovat todennäköisesti tallennetaan auton tavaratilassa, jos täytön moottorin.

Voitele oven saranat

Voit liittää ovilukot minkä tahansa luetelluilla työkaluilla, eikä aikaa kestä kauan. Saat tuloksen lähes välittömästi. Älkää hylkää auton itsevahvistusta voidaksesi oven saranoita ja lukkoja, sinun ei tarvitse paljon aikaa, mutta ajankohtainen hoito säästää vaivoista ja ennakoimattomista tilanteista.

Näin ollen, kun olet oppinut autoväriä, älä viivyttele näiden töiden tekemistä huomenna, varsinkin jos talvikausi ei ole kaukana, ja sinun on valmistauduttava etukäteen. Valitse pari tuntia päivittäisestä rutiinista oman auton huoltoon.

Todennäköisesti hänellä on se, että pääset toimistoosi joka päivä. Henkilökohtaiseen liikenteeseen ei koskaan päästä irti, kaikkien aggregaattien ja sen tilan toimintaa on seurattava tarkasti, mukaan lukien unohtamatta ehkäiseviä töitä ja voitelemalla kaikkia liikkuvia mekanismeja. Tämä voidaan tehdä sekä erikoisautojen korjaamoissa että itsenäisesti.

Kuinka rasvaa auton ovien saranat ja kuinka varoittaa lukon jäädyttämistä?

Kysymys on, miten voidellaan auton ovien saranoita ja lukkoja, herättää monia auton omistajia, erityisesti tulevan kylmän sään aattona. Siksi keskustelemme toimenpiteistä, jotka mahdollistavat näiden solmujen toimivuuden myös vaikeissa pakkasissa.

Auton ovien saranoiden ja lukkojen voiteluaine - huolehtivat autostasi

Valitettavasti useimmat meistä pakenevat aerosolien, rasvan ja muiden autojen hoitotuotteiden huoltoon tai erikoistuneisiin myymälöihin vasta ongelman jälkeen. Ja vain muutamat eivät salli näiden komplikaatioiden takia auton kunnon huollon vuoksi. Loppujen lopuksi jopa maallikko tietää, että hankaustietoihin kohdistuu entistä voimakkaampi kuluminen ja silmukoiden mekanismi koostuu juuri tällaisista elementeistä.

Joten miksi odottaa esiintymisen vinkumista tai takavarikkoa, ja sitten kaikenlaisia ​​tapoja yrittää poistaa erittelyjä, jos voit vain säännöllisesti, vähintään kerran vuodessa, käsitellä yksityiskohtia erityisen työkalun, eikä koskaan käsitellä edellä mainittuja ongelmia. Lisäksi sääolosuhteet vaikuttavat kielteisesti lukkojen ja saranoiden kuntoon. Sate, lumi, korkea kosteus, lämpötilan muutokset - kaikki tämä vaikuttaa korroosion esiintymiseen ja voimakkaampaan kulumiseen. Ja tämän seurauksena ovia ei suljeta tarpeeksi tiukasti, ja jonkin ajan kuluttua ne alkavat kaataa.

Myös todennäköisesti kaikki, vaikka hän ei törmännyt, kuulin, kuinka kieltäytyä työstä lukot, erityisesti hyvin matalissa lämpötiloissa. Ongelma syntyy nesteen, joka jollakin tavalla, sisällä, ja sitten jäädyttää, tiukasti rajoittaa pyörivä mekanismeja. Korkealaatuisten voiteluaineiden saranoiden ja lukitsee auton välttää kaikki nämä ongelmat.

Öljytty saranat ja lukitsee auton ovet - valita keinot

Jopa parikymmentä vuotta sitten voiteluaineena käytetään monin eri keinoin käsillä, se on kerosiinia, ja etikkahappoa, ja jopa saatavilla kaikissa lääkekaappi jodia. Mutta ne ajat ovat kaukana takana, ja tänään valinta erikoiskemikaalien on melko laaja. Tarkastellaan mitä ominaisuuksia niillä pitäisi olla jokaiselle elementille erikseen. Jos nariseva ovi auton, se on ehdottoman välttämätöntä voidella saranat. Materiaalit, joita käytetään näihin tarkoituksiin, on varmasti pystyy helposti tunkeutumaan väliin muodostettuja aukkoja hankausta elementit, ja luoda pinnalle suojaavan kalvon.

Voiteluaineet lukot ei tarvitse pelätä alhaisissa lämpötiloissa, on erinomaiset ruosteenesto-ominaisuudet ja pienin kitkakerroin. On myös erittäin tärkeää, että ne olivat vastustuskykyisiä pesua, eivät ole ositettu, minkä jälkeen öljyinen eritteiden ja, tietenkin, oli pitkäaikainen vaikutus. Silti vaikka nykyään on olemassa monia vaihtoehtoja, kuin rasvata oven auton, valitse tarvittavat välineet, ei enää ohjaa tietosuoja- ja tuotteen laatua. Joten, koeteltu silikonivoiteluaineella lukot ja saranat voidaan hoitaa erityisellä spray Liqui Moly tai tuttuja WD-40.

Miten poistaa narisevia ovet auton, voitele lukkojen ja ääriviivat sinetin?

Kun auton ovet voiteluaine valittu ja ostettu, siirtyä suoraan työprosessin. Tietenkin voit mennä polun vähiten vastustusta ja yksinkertaisesti ripottele spray avaimenreikä, mutta tällainen toiminta ei anna parasta tulosta. Joten meidän täytyy purkaa koko Lukkoseppä, ajaa. Voit tehdä tämän, tietenkin, poista lukot. Kun kärkiosa, kierrä pultti, jonka avulla ne on asennettu. Sitten sinun täytyy siirtää oven kahvan vastakkaiselle puolelle avaimenreikä, ja purkaa sitä.

On mahdollista, että se irtoaa heti, sinun täytyy ravistaa sitä hieman eri suuntiin. Oven sisäpuolella on kaksi vipua, joten ne on asianmukaisesti voitele lisäksi kuuluvat käsittelee kaikki liikkuvat osat kahvasta ja lukko sisäpuolelta. Pääset se, poistamalla suojaava muovi. Mutta tietää vastauksen kysymykseen, miten poistaa narisevia ovet auton, sinun pitäisi saada perehtynyt menetelmän voitelu silmukan, kuten usein ongelmia niiden syntymässä tämän epämiellyttävää ääntä.

Tämä menettely on paljon helpompi yläpuolella, koska se ei tarvitse purkaa mitään. Sinun tarvitsee vain ensin puhdista ja rasvasta pintaa. Tätä tarkoitusta varten sopivia bensiini-, joten ota harjalla ja varovasti pestä pois kaikki lika pois sen saranat. Sitten samana harja (vain pesty) ruisku tai hoitoon niiden liitokset. Jos aine spray voi, ongelma on yksinkertaistettu vielä lisää, ne on yksinkertaisesti ripottele silmukka.

On tärkeää kaikki edellä mainitut menettelyt ennen talvikauden sekä suorittamaan jokaisen painepesurilla, koska se menee takaisin veteen lukot ja saranat.

Joka kerta purkaa lukko, obzavedites spray erityinen putki, joka toisesta päästään on sijoitettu annostelijaan, ja muut - linnan. Sitä paitsi, sinun ei satu antaa avautuvuus ovia kylmässä, koska lukitusmekanismit voivat työskennellä jälkeen asianmukaista hoitoa, mutta ääriviivat oven tiiviste voi vain jäätyä, etenkin pesun tai sulaa. Sitten olet vaarassa repiä tiivisteet, jos tarpeeksi vahva, tai eivät saa laitteen sisälle. Voit kysyä tallentaa kuin liimaa oven auton näin on, mutta se on parasta käyttää silikonirasvaa varten kumituotteita.