takka laite

Miten takka yksityiskodissa

Toisin lieskapesään suunnittelu on paljon helpompaa: esimerkiksi tulisijojen ei vaadi monimutkaisia ​​asetuksia savupiippuja. Kuitenkin, koska tämä pienempi tehokkuus: lämmönsiirron tulesta on alhainen, ja kaikki lämmitetty ilma poistuu ilmakehään.

Getting rakennukseen, muista, että palo laite - tiukasti todennettu prosessin mahdolliset poikkeamat perusparametrit hyväksyttävää. Miten takka ja mitä tarkoitusta sen komponenttien löydät tältä sivulta.

Kun laite on takka talossa, sinun on ensin arvioitava ala ja tilavuus huoneeseen, johon se asennetaan, ja perusteellisesti perehtynyt piirustusten. Riippuvuus koko takka määrän lattiapinta-alaa ja on edustettuna "Recommended mitat takka" taulukossa.

Taulukko "Suositeltava mitat takka":

Optimaalinen mitat takka (cm)

Paljon tilaa ja sen pinta-ala

Suositeltava mitat elementtien mukainen takka pinta-ala on esitetty taulukossa "Recommended elementtien mitat takan."

Table "Suositeltava koot elementtien takka":

Portaali leveys (cm)

Portaali korkeus (cm)

takaseinän tulipesän Leveys (cm)

Lakaistaan ​​Korkeus (cm)

Poikkileikkaus savupiipun (karkea seinät) (cm)

Poikkileikkaus savupiipun (sileä seinä) (cm)

Laite- ja yksityiskohdat takka yksityiskodissa: mitä se koostuu takka

tulipesän pohjan (alle) on levitetyt tulenkestäviä aineita. Arinan alta tarkoitettu sisältävää polttoainetta ja polttamalla. Kipinäsuoja asetetaan vaakasuoraan syötetty toisesta hilan nostetaan 8-10 cm uunin pohjan. Pohjaan uunin, on toivottavaa nostaa noin 4 cm: n korkeudelle lattiasta - se antaa ylimääräistä eristys ja keskittyä enemmän ilmavirtauksen.

Takka portaali (suun takka) - koristeellinen elementti takka (ulko-osa), joka ympäröi uunin. Portaali alue ei saisi olla enempää kuin 2%: n huoneessa, jossa takka on asennettu, ja korkeus - kaksi kertaa syvyys uunin.

Mantel - portaali kasvot, sen yläosa, joka on yleensä sijoitettu koriste-elementtejä. Savu cornice - rakentavan osa takka, leijuu avoin osa uunin. Se on usein muotoiltu joukko, jolla on erilainen muoto.

takka pöytä - se on valmistettu palamattomista aineista tulipesän pohjaan, joka eristää poltto-osan. Se tekee predtopochnuyu alue, joka on osa sisustus, ja suorittaa toiminnon tulipalon. Alustan pitäisi tulla eteenpäin vähintään 50 cm sivuilla - vähintään 25 cm, ja predtopochny arkki - kautta linjan toinen 25 cm.

Tärkeä osa palo - markkinarako, vuorattu tulenkestävät tiili. Firebox suunnittelee paljon, ne ovat suoraan riippuvaisia ​​tyyppinen palo ja käytetystä polttoaineesta. Avoin tulipesässä on useimmiten puoliympyrän, suorakaiteen tai neliön. Esimerkiksi Classic Englanti takka poikkileikkauksen on muodoltaan puolisuunnikkaan. Kaltevuus takaseinän lisää säteilyn tehokkuutta ja on se elementti, joka tarjoaa paloturvallisuuden suunnittelu. Seinä on vuorattu tulenkestäviä tiiliä. Parempi käsitellään sisäseinien, sitä enemmän lämpöä ne heijastavat. Lisätä lämmönsiirto niitä päällystää arkkia ruostumattomasta teräksestä tai pronssista. Joissakin malleja, nämä levyt tekevät irrotettava. Hyvä veto takka tulipesä riippuu koot liikaa (syvä tulipesän) johtaa vähenemiseen lämpökapasiteetti, puute (matala syvyys) - ei hyödynnetä savua, joka johtaa sen tunkeutumista tiloihin. Mitat tulipesässä riippuvat määrä ja pinta-ala tilojen, joka taloa takka, sekä poikkileikkaus savupiippu. Seuraavia parametreja suositeltavaa seurata: syvyyden suhde korkeuteen - 1: 0,5-0,65, korkeus suhde leveyteen - 1: ,6-+0,8.

Kun laite takan yksityiskodissa, parantaa pitoa ja lisää lämpöä huoneeseen, takaseinä tulipesän varovasti päästää sisälle. Kiillotuksesta alkaa 1/3 koko korkeudesta ja pääsee alkuun kohta 20-22 °. Maksimoida veto päälle tulipesän vähentää tasaisesti, muodostaen nokan. Pakollinen ehto, joka on otettava huomioon, jos suunnittelussa takka, - suhde leveys ja syvyys tulipesän tulisi olla 2: 1 tai 3: 2. Muoto tulipesään valitaan riippuen sisustus huoneen ja takka. Arina - on alkuaine, jota käytetään ylläpitämään polttoaineen jakelua ja ilman syötetään alla. Se sijaitsee uunin alaosassa edellä tuhka-kuoppaan kanava.

Puhutaan mitä on takka, älä unohda tuhkalaatikko (kammion kerätä tuhkaa). Tuhkalaatikon edustaa litteä laatikko tehty pronssista tai ruostumattomasta teräksestä, joka voidaan poistaa, puhdistaa ja asettaa keskeyttämättä palaminen tulipesässä. Joskus tuhka edessä tehdään reikä ilman syöttämiseksi arinan.

Takaisin takka uuni on valmistettu paloa kestävistä materiaaleista ja suorittaa toiminnon lämmöneristys.

Kaasun kynnys (hammas savu, savu puomi) - elementti, joka on asennettu takaseinään lakaistaan. Se on suunniteltu estämään ilman sekoittumista virtauksen, joka johtaa noen kertymistä ja infiltraatiota kylmää ilmaa huoneeseen, niin että palo alkaa tupakoida. Muoto ja mitat kynnys riippuu rakenteen suorituskyvyn tulipesän ja poistokanavat. Kynnys on yleensä muotoiltu lokero tai on tasainen. Sen leveys olisi sama leveys savupiipun tai suurempi kuin se.

Toinen osa takka - polta kammio, joka on järjestetty piipun ja uunin ja suunniteltu keräämään palamistuotteita.

Yap (savu laatikko savupiippu) on kahta tyyppiä:

 • kantaja - pystyy kestämään painoa, joka on asennettu sen savupiippuun;
 • kevyt - käytetyt laatta lattiat, joka vie koko kuorman itseensä.

Savupiippu suunnittelu, ohjain ja kipinäsuojan takka

Rakenne takka savupiippu (konvektori-) on yläraja, kapeneva savupiippuun. Sen takaseinä tiukasti pystysuora ja kulkee piipun, ja sivukiskolle alle kulmassa 45-60 ° siihen. Savupiippu takka ei eroavat rakenteellisesti putken uuniin. Se pohjalla on poikkileikkaus, yleensä yhtä suuri kuin 10-15% pinta-alasta suun. Mukavin savupiippujen kartiomainen muoto, koska toiminta ne keräävät seinille vähemmän nokea. Suositeltu seinämän paksuus on savukaasujen laite kamina- yksi tiili, se lisää teploemkost.Dymovaya venttiili (pellin) - veto säätelevä venttiili uunissa. Savupiippu takka sulkee tämän venttiilin (pyörivä tai tavallinen), joka estää kosteuden pääsyn kylmän ilman huoneeseen tai lämmin vuoto ja säädä kuormitukselle. Suositeltava korkeus, jolla asentaa venttiili, - 2 m.

Asentoa muuttamalla Luistin voidaan ohjata palamisnopeuden ja lämpökapasiteetti takka.

ohjain - tuulilasi laite, joka on asennettu piipun, ja tarjoaa kasvu veto tuulen voima. Tyypillisesti, ohjauslevyt on pyöreä poikkileikkaus, mutta neliön tai suorakaiteen savupiippujen ne ovat kiinnittyneet avulla siirtyminen yhteyksiä.

Kipinäntappaja - tulipalo metalli suutin asennetaan savupiippuun. On muodoltaan ontto katon korkki ja metalliverkko kummallakin puolella, jonka silmäkoko on enintään 0,3 cm tuhka-kuoppa-kanava voidaan sijoitettu lattian alle tai takka, ja sen aukko -. Alaosassa takka, Zolnikova laatikko tai sivuseinät palotilan. Kanavan (tai kanavien) tuo ilmaa tulen ulkopuolelta tai viereisessä huoneessa, ja auttaa välttämään vetoa. Sijainti tuhka-kuoppaan kanavia voi olla erilainen, mutta tarjonta avautumisen pitäisi olla lähellä takka.

Laite takan: mitä se on ja miten liiketoimintaprosesseja?

Jos talo päätti asentaa takka, on tarpeen säätää kaikille mahdollisuus turvallisen toiminnan. Tämän vuoksi on tärkeää ymmärtää, mistä lämpöprosesseissa tapahtuu, ja joka määrittää niiden tehokkuutta. Kaunis portaali uunissa ja polttaminen polttopuut ovat vain pieni osa lämmittimen, koska takka laite sisältää useita näkymätön kasvot elementtejä. Perinteisesti, osa yksikkö on jaettu ulkoiseen (koriste) ja sisäinen, jotka suorittavat päätehtävä.

Konfiguraatio ja pääosat takka

Nelikulmainen portaali kehystys uunin - standardin versio seinämän läheisen takka. Se voi myös olla kulmikas, puolisuunnikkaan, soikea muoto. Kaikki riippuu vaikutuksen että hän antaisi sisustus. Muodosta riippumatta, lämmön yksikkö on tärkein osa, jota ilman se ei voi toimia:

Materiaaleina käytetään kunkin osan takka, joka vaikuttaa sen suorituskykyyn lämmöntuotto ja kestävyyttä. Laite voidaan koota yksittäisistä komponenteista, kaupasta ostettu, tai tiilestä. Erittäin tärkeää on eristetty palotilaan. Tämä on erityisen on tärkeää, talot tukkien tai puutavaraa katot samaa materiaalia.

Oikea laite tulipalo puutalossa tarkoittaa, ettei ole kosketuksessa kuumennetun laitteen osat puun. Tämä koskee lattiat, seinät, katot. Vieressä seinät on koteloitu ei-palava materiaali; ne voidaan myös eristää mineraalivilla estää liiallisen lämmityksen. Joka tapauksessa, puutalo - ei syytä luopua mukavuutta, joka antaa takka. Jos eriste tekniikka havaitaan, tulipalon vaaraa vähenee nollaan. Siksi ymmärrys kaikista laitteen osista on tärkeää oikea asennus, suojelu ja ylläpito termisen yksikön.

Tuotanto insertti on tehty valuraudasta tai teräksestä. Self-tyytyväisiä sen muuraus fireclay tiiliä - luotettavin kuumuutta kestävästä materiaalista. Asennuksen kone valurautainen tulipesä paremmin suojella metallia edelleen tuhoisaa kosketuksiin avotulen. Voit tehdä tämän, se on myös levinnyt sisälle fireclay tiili. Jos Uunien teräs, varmista, että se on yhtä vahvaa suojaamaton teräs on paljon vähemmän rautaa.

Tiili kone on myös mahdollista varustaa uunin raudan. Sen rakenne, riippumatta materiaalista, käsittää seuraavat elementit:

 • tuhka tarjotin,
 • arina,
 • palotilan,
 • savustuslaatikko,
 • vaimennin (pelti savupiippu, käytetään, jos tulipesässä suljettua tyyppiä)
 • läpinäkyvä ovi (jos on järjestetty takka, jossa on suljettu polttokammion).

Tulipesässä avotulella työnkulku on seuraava:

 1. Palotilan täytetään tukit, sytyttää niitä. Palaminen prosessi on riippuvainen venttiili-portti: mitä enemmän se on auki, sitä enemmän happea syötetään uuniin. Polttopuut polttaa voimakkaasti, nopeasti lämmittää kehoa takan. Jos laite on avoin palotilan, intensiteetti palo ei ole säännelty.
 2. Tukit on sijoitettu arinalle, joka toimii myös ohjata hapen. Ainoastaan ​​tässä se pääsee alla, pohjan läpi venttiilin rungon. Tuhka putoaa arinan läpi tuhka laatikkoon, josta se on rake pois tai ravistaa (se riippuu laitteesta: sisäänrakennettu tai ulosvedettävä järjestely).

Kaasut kerätään savustuslaatikko ja lähetetään savupiippu kadulla. Putki voidaan varustaa pakko luonnos, joka on tuuletin, joka ohjaa kaasut pitkin putkea ja estää niiden leviäminen huoneeseen. Piipun on valmistettu seuraavista tulenkestävien materiaalien:

Eristys lämpöyksikkö kotona on tärkeää parantaa turvallisuutta. Ensisijaisesti perustaa tyytyväinen, esimerkiksi tulenkestävät tiilet. Sen on oltava vahva, jotta se ei romahtaa sen painon. Pinta-ala on 0,5 m ennen uunin eristävä arkki rautaa. Ylilämpösuojaus päällekkäisiä lattiat asbestia materiaaleja.

Harmoniaa tulisijan ja kodin riippuu sen vuori. Sillä ulkovarusteiden joukko-portaali, joka on päällystetty kivi, tiili, marmori keinotekoista tai luonnollista. Valittu materiaali pinnoitetaan pakoputkeen, joka rakentaa putken osalle sijaitsee huoneessa.

Laite ja asennus tulisijan

Ennen asennusta takan tietyssä huoneessa on vastata kysymykseen, mitä tehtäviä laitat laitteiston edessä. Monet kuluttajat yrittävät löytää tämän laitteen yleispätevä ratkaisu, mutta se ei kykene suorittamaan useita toimintoja. Sinun pitäisi ymmärtää, että koriste-esine ei ole suurin lämmöntuotto. On tärkeää muistaa myös, että välillä takka asunnossa ja kolmikerroksinen talo on suuri ero.

Ennen asennuksen aloittamista tulisijan, sinun pitäisi tutustua laitteeseen. Joka tällaiset laitteet ovat tärkeimmät osatekijät, joista on syytä korostaa:

Portal - on koristeellinen osa muotoiluun ja ympäröivän uunin. Firebox itse - se on markkinarako, jossa voit rakentaa tulipalo. Kun laite takka on tärkeää muistaa, on savupiippu, jonka kautta savu poistetaan. Kaikkein koristeellinen osa koko rakenteen portaali seisoo, ja loput toiminnallista roolia toteutetaan pian.

Takkojen asennus kokoonpano sisältää valtavan määrän pieniä osia. Muotoilu on melko massiivinen, joten tarvitaan luotettava pohja, joka tulee läpikäymään huomattavia paineita. Perustukselle on lähes mahdoton erottaa sovi missään rakennetta.

Jos mahdollista, kannattaa harkita, onko mahdollista vaiheessa suunnitella talon rakentaa perustan takka ja päärakennuksen samanaikaisesti, koska samaan aikaan ei enää tarvitse suorittaa purkamista pinnoitteita. Et kuitenkaan voi tehdä pohja siten, että ne muodostavat yhtenäisen rakenteen, koska he kantavat erilaisia ​​kuormia. Kutistuminen operaation aikana on erilainen, too.

Tulisi olla emästen raon 5 cm, joka on täytetty hiekalla. Kuitenkin asennus tulisijan mukana tarve noudattaa muita sääntöjä. Jos vertaa koko tulisijan perustuksen mittauspöytä takka itse parametrit jälkimmäinen on yli 5 cm. Pohjustaa tulee olla vähintään 50 cm. Lopullinen arvo riippuu maaperän tilan.

Joskus välilehti suoritetaan enemmän vaikuttava syvyys. Jos joudut työskentelemään hiekkamaassa, sinun pitäisi olla tietoinen joitakin ominaisuuksia. Vaikutuksen alaisena perusta tällaisen materiaali tiivistetään, niin lyhyessä ajassa voi prosest. Savimaa ovat epäluotettavia, ne eivät ominaisuuksiltaan määräytyy vallitsevan kosteuden. Jos se on tarpeeksi suuri, maaperä ei voi kantaa kuormaa.

Asennuslaite mukana takka emäksen, kuten materiaalit, joita käytetään:

Sideaineina täyteaineita peruselementit ulkonevat sementti tai kalkki-sementti. Valmistettaessa seoksen on riittävä suhteessa sementin ja hiekan, joka on seuraava: 1-6.

Ominaisuudet takka asennus: asennus savupiipun

Takat, kokoonpano ja asennus, jotka voidaan toteuttaa yleismies on savupiippuja. Ne olisi kerättävä sääntöjen mukaisesti ja vaatimuksia, muuten se on mahdotonta puhua turvallisuudesta jopa korkealaatuista takat. Savupiippu ei saa sijoittaa ulkoseiniin. Putki sijaitsee lähempänä harjanteen.

Jos osa putken kadulla on vähemmän, tämä vaihtoehto on paras. Paras materiaali savupiippu toimii tiili. Lähdössä tätä osaa ei saa saattaa sateenvarjot ja heijastimet. Suorittaminen asennus takka kädet, täytyy muistaa, että on tärkeää varmistaa ilmanvaihto, muuten laite ei toimi.

Verrattuna auki suljettuja rakenteita, ensimmäinen häviäjiä. Luodaan työntövoima tarvitaan voimakkuus, se voi olla ulostulo antaa kaasun ja ilman kautta savukaasujen rakenne varmistaa poistamalla palamistuotteet. Savukaasujen tulisi kestää musta lauhde, ja myös kestää pakokaasun lämpötila. Sen pitäisi luoda siten, että tämä solmu vastaa rakennuksen tuleen ja suorituskykyvaatimukset.

Ominaisuudet hormiasennelmassa

Asennusohjeet takan määrätään sääntöjen noudattamisen kun asennat savupiippuun. Jokaista menneisyyden voidaan pitää tiettyjä prosesseja parantaa savun mallistosuunnittelun, rakentaa ja asentaa sen. Jos haluat käyttää tiili, on ensin järjestää säätiö, voit aloittaa tehdyn seinät.

Emme saa unohtaa shvabrovke, vihjeitä ja tarve piippuhatusta. Jos savupiippu on keraaminen, se tulisi toteuttaa kiinnityksen modulaarisia elementtejä. Suunnittelussa tulisi sisällyttää saatavuus tarkastuksen ja tee liitännät.

On tärkeää huomioida asennettaessa lämpölaajeneminen, joka on ominaista prosessin hyväksikäyttöä. Rikkovat kireys kanava ei ole sallittua. Luodessaan ja suunnittelu rakentamisen pitäisi laskea järjestystä hormiasennelmassa sen korkeus, poikkileikkaus ja vastaavia komponentteja.

Asennus takan kotona on liitettävä noudattamista paloturvallisuuden sääntöjä. Muuria laitteistot olisi valmis palo-kestävistä materiaaleista, kuten keraamisten laattojen. Laite toimii tehokkaasti vain tasaisella pinnalla.

Pohjaan uunin täytyy olla suojaava pinnoite tulenkestävistä materiaaleista. Paras ratkaisu joukossa jälkimmäinen pidetään basalttivillaan. Asennus takkasydän ei suositella suorittaa paljaan pinnan lattian. Sivuseinät ei saa olla paksuus on alle 6 cm; osalta takana, sen paksuuden tulisi olla 10 cm.

Uunien ja takkojen, kokoonpano ja asennus, jotka voidaan suorittaa itse, on toiminnallinen ja koriste komponenttien tiloissa. Mitä tulee ensin, sitten ne voidaan sijoittaa seinää vasten ja jopa nurkkaan. Jos keskeinen tehtävä on ilmaistu ruoanlaittoon ja luoda viihtyisää lähellä seinän lämpöenergian sijainnin laitteet tullaan käyttämään sen lämmitin, mutta tämä tekijä ei ole kriittinen.

Asenna tarvittaessa sähköinen paloturvallisuusvaatimukset ovat hieman lieventää. Ennen insertin lattialle pinota tulenkestävä pinnoite, on mahdollista käyttää metallilevyä tämän. Lähin seinämä on poistettava lämmittimen 125 cm uunin luukku. Ylhäältä katon on säilytettävä etäisyydellä 120 cm. Etäisyys sivuseinät huoneen syttyviä pintojen tulisi olla 50 cm. Tämä koskee myös etäisyys sivuseinämien laitteen. Suojata lattia on välttämätöntä luoda perusta tiili.

Asennukseen Kuoren takka, voit käyttää erilaisia ​​materiaaleja. Yhtenä niistä toimii graniitti, mutta istuvuus ja seuraavat päätökset:

 • lasittamattomat laatat;
 • keraamiset lasitetut laatat;
 • kipsilaattojen irtotavarana;
 • luonnonkiveä viilu;
 • simulointi eri kivilajeja.

Kunkin lajikkeen laatat valinnut liima, joka on yhdistetty pinnan ja vuorausmateriaalin. Liimakoostumus on oltava lämpöä kestävää sietää lämpötilan vaihtelut.

Takka, ja asennuslaite on kuvattu paperin viilutettu pinta puhdistuksen jälkeen ja pohjustusta. Lisäksi emäs on linjassa kipsi. Jos seinät on kohdistettu täydellisesti, sitten ne asetetaan majakat, ja vahvikeverkon on kiinnitetty pintaan. Tässä tapauksessa pinta napsahtaa kipsi, ja kohdistus suoritetaan sääntö.

Jos haet paksu kerros et halua, niin sovellus olisi toteutettava laaja lastalla ja levittää koostumusta pinnan. Laatta asetetut vasta kerrokset on täysin kuiva ulos ja saada voimaa. Liimaus tehdään hammastetun lastan joka jättää ura varmistamaan hyvä tarttuvuus. Tehdyn pitäisi aloittaa alarivillä, nousee huipulle.

Ensimmäinen rivi on tarpeen saada ihanteellinen vaakasuora vesivaa'an avulla, koska se riippuu tarkkuutta koko muuraus. Tämä koskee kaikkia tuotteita, jotka on pinottu vuorotellen, ja ei kaoottisessa sekaisin. Jotta saataisiin sama määrä vaaka- ja saumat, kukin isäntä turvautuu sen päätöksiä. Rivien voit lisätä paloja laatta, kun - voit valita tiettyjä ristejä, mutta ne soveltuvat pienten nivelten alueella 5 mm.

Ennen kuin valitaan suunnittelu takka, sinun täytyy ajatella turvallisuutta. Esimerkiksi suljetun tulipesään voittoja avoimen tässä suhteessa. Siksi kaikkein oikean päätöksen talossa, jossa on lapsia, laite on takka valurautainen tulipesä.

Jos se on suljettu rakenne, sinun täytyy tietää, että se on kammiossa palaminen puuta, jossa yksi lasitettu seinät. Erittäin kätevä ovi nostolaite, joka siirretään ylöspäin alla vuori ja voit kytkeä uunin suljettu auki.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Siirry työkalupalkkiin