Symbolien virtapiirit

Edellytyksenä graafinen merkintä on sähköisen piirikaaviot

Kaaviokuva - tämä on tekstin sisältö kuvataan tiettyjen symbolien ja toiminta sähkölaitteen tai joukko laitteita, jotka avulla lyhyesti ilmaista tekstiä.

Jotta lukea mitään tekstiä, että sinun täytyy tietää aakkoset ja sääntöjä käsittelyssä. Joten, lukeminen järjestelmiä olisi tietoinen symbolien - symboleja ja säännöt koodaamaan yhdistelmiä.

Sillä perusteella, virtapiirit on ilmastoitu kuvia nimetä eri elementtejä ja laitteiden sekä niiden välisistä yhteyksistä. Kieli korostaa moderni piirien symbolit painotetaan päätoiminnot suoritetaan järjestelmän kuvatulle elementille. Kaikki oikein ehdollinen graafinen merkintä elementtejä sähköisten piirien ja osat annetaan taulukkomuodossa standardeja.

Ehdollinen graafisia symboleja on muodostettu yksinkertaisista geometrisistä muodoista: neliöt, suorakaiteet, ympyrät, sekä kiinteitä ja katkoviivoilla ja pisteitä. Niiden yhdistelmä erityinen järjestelmä, joka tarjoaa standardin on helppo kuvata kaikki mitä tarvitaan: erilaisia ​​sähkölaitteita, välineet, sähkökoneiden, linja mekaanisten ja sähköisten liitäntöjen, tyyppisiä yhteyksiä käämien, nykyinen tyyppi, luonne ja valvonnan menetelmiä, ja niin edelleen ..

Lisäksi tavanomaisissa graafinen merkintätapa sähköinen kaavio vielä erikoismerkkejä toiminnan selittämiseksi ominaisuudet piirielementin.

Esimerkiksi on olemassa kolmenlaisia ​​yhteystiedot - normaalisti auki, normaalisti kiinni ja siirtymisestä. Sopimukset heijastavat perustehtävänä yhteyshenkilö - piiri ja kytkennät. Määrittää muita toimintoja tietyn henkilön standardi tarjoaa käyttöön erikoismerkkejä sovelletaan liikkuvan osan henkilön kuva. Muita merkkejä voimme löytää kontakteja järjestelmään ohjauspainikkeilta, aika rele, rajakytkimet, jne

Yksittäisiä elementtejä virtapiirejä ei ole yksi, vaan useita muunnelmia viittaavat kaavioissa. Esimerkiksi, on useita vastaavia suoritusmuotoja merkitsevät kytkentäkosketinten sekä useita vakioesitystapaan muuntajan käämien. Kukin symboleista voidaan käyttää tietyissä tapauksissa.

Jos standardia ei ole oikea nimitys, niin se on tehty, perustuu periaatteeseen toiminnan Elementin merkintätapa analogisen laitetyypeillä, laitteita, koneita periaatteita noudattaen rakentamisen standardeista johtuen.

Ehdollinen graafiset symbolit ja mitat joitakin osia Kaavio:

Standardeja. Edellytyksenä graafinen merkintä on sähköisten piirien ja automaatio järjestelmät:

GOST +2,710-81 nimitykset aakkosnumeerinen sähkö- piirien: lataa GOST +2,710-81

GOST +2,747-68 Mitat perinteisen piirrosmerkkien: lataa GOST +2,747-68

GOST +21,614-88 Kuvat ehdollinen graafinen: ladata GOST +21,614-88

GOST +2,755-87 kytkinlaitteet ja yhteystiedot yhteydet: lataa GOST +2,755-87

GOST +2,756-76 koetaan usein sähkömekaanisia laitteita: lataa GOST +2,756-76

GOST +2,709-89 tunnistamiset johdot ja liitännät: lataa GOST +2,709-89

GOST +21,404-85 nimityksiä välineitä ja keinoja automaation: lataa GOST +21,404-85

Yleiskatsauksen käytettyjen symbolien electroschemes

Mitä piirrosmerkit kaikkien käytettyjen elementtien järjestelmän, tämän tarkastelun annamme taulukkomuodossa, jossa tuote on ryhmitelty käyttötarkoituksen mukaan.

Ensimmäisessä taulukossa, voidaan nähdä, kuinka merkittävä eristämiseen, levyt, paneelit ja kaapit piirikaavio:

Seuraava asia mitä sinun tarvitsee tietää - symboli tarjonta pistorasiat ja kytkimet (myös selattava) on yksiviivakaavion asuntoa ja yksityiskodeissa:

Mitä elementtejä valaisimia ja valaisimet GOST osoittavat seuraavaa:

Vuonna monimutkaisempi järjestelmissä käytetään moottoreita, voi merkitä kohteita, kuten:

On myös hyvä tietää, miten graafisesti nimetyt muuntajat ja tukehtuu kytkentäkaaviossa:

Sähkölaitteet vieraille on seuraavat graafisen symbolin piirustuksissa:

Ja tässä, muuten hyödyllinen aloittelijoille sähköasentajille taulukko, joka osoittaa, mitä se näyttää koneessa Maasilmukan johdotuksen ja voimajohto itse:

Lisäksi kaavioihin, näet aaltoileva tai suora viiva, "+" ja "-" osoittaa, sellainen virta, jännite ja pulssi muoto:

Monimutkaisemmissa automaatio järjestelmät pystyvät vastaamaan outoja graafisia symboleja, kuten kontakti-yhteyksiä. Muista, kuinka nämä laitteet on esitetty piirikaavio:

Tämän lisäksi, sinun pitäisi olla tietoinen ulkoasua radioaktiivisten alkuaineiden hankkeissa (diodit, vastukset, transistorit, jne):

Eli kaikki ehdollinen graafinen nimityksiä sähkö- piireihin virtapiirit ja valaistus. Kuten jo vakuuttuneita siitä, jotka muodostavat melko vähän ja muistaa osoittamalla tavalla jokainen voi olla vain kokemusta. Siksi suosittelemme, että pidät kaikki nämä taulukoita, jotka lukiessaan hanke kotiin johdotuksen asettelun tai huoneiston voit heti määrittää, mikä piiri elementti on tietyssä paikassa.

Mielenkiintoinen video aiheesta:

Meillä on jo kertonut, miten tulkita koodatun johtoja ja kaapeleita. Yksilinjainen electroschemes myös esittää niiden kirjeiden tee selväksi mihin sisältyy verkkoon. Näin ollen GOST 7624-55, kirjaimin elementtejä sähköisten piirien seuraavasti:

  1. Rele virta, jännite, virta, vastus, aika, väli-, osoittaa, ja kaasu viive, vastaavasti - RT, RN, RM, RL, RV, SH, RC, RG, RTV.
  2. CG - ohjauspainikkeella.
  3. HF - rajakytkin.
  4. QC - Joukkueet ohjain.
  5. PV - rajakytkin.
  6. PO - pääkone.
  7. To - moottorin jäähdytysnesteen pumppu.
  8. DBH - moottori nopean liikkeitä.
  9. DP - moottori sisävuoro.
  10. LH - karamoottori.

Lisäksi seuraava kirjain nimitykset eristetty merkintä elementtejä kotimaisen radio- ja sähköiset piirit:

Tässä lyhyt katsaus symbolien virtapiirit on valmis. Toivottavasti nyt osaat nimetylle pistorasiat, kytkimet, valaisimet ja muut osat piiri piirustukset ja tilojen.

in "lamppu hehkulamppuun ajovalojen" ja "chuck valaisin" saman symbolin. Miten määritellä, missä haluat asentaa? Tai virheen täällä?

Tekijä ei ole sekava viittauksilla GOST 1955goda. Kääntää päätäsi 62-kalenterivuotta on liikaa. On hyvin tarkoituksenmukaista täsmentää päivämäärä GOSTov.S terveisin

Mutta että välineet (ryhmässä pistorasiat ovat samankokoisia) neliö ja kaksi mustat palkit ulospäin (II) ja musta neliö, jossa on kolme haaraa viiva ulospäin (-< jotain tällaista, mutta sezhe yksi keskellä)? Se on jotain televisio ja puhelin pistorasiat - mutta kuka on kuka? Ja kuten päivämäärään pistorasiaan kuvata?

Nimitys sähköisten komponenttien kaaviot

Ymmärtää, mitä on piirretty kaavio tai piirros, sinun täytyy tietää salauksen kuvakkeet, jotka ovat sitä ovat. Tämä tunnustus kutsutaan myös käsittelyssä piirustuksia. Ja helpottamaan tätä toimintaa lähes kaikki elementit ovat niiden ehdollinen kuvakkeita. Lähes, koska standardeja ei ole päivitetty, ja jotkin vetää jokaisen kuin voit. Mutta suurin osa, symbolit sähköisten piirien on asetuksissa.

Symbolit kytkentäkaaviossa: lamput, muuntajat, instrumentointi, perus elektroniset komponentit

Lajien virtapiirejä, on noin kymmenen, useita eri elementtejä, joita voi esiintyä siellä, kymmeniä ellei satoja. Helpottaa tunnustamista nämä elementit, otettiin käyttöön yhteiset symbolit virtapiirit. Kaikki säännöt määrätty vierailulle. Nämä standardit paljon, mutta perustiedot on saatavilla seuraaviin standardeihin:

Sääntelyn asiakirjoja, joissa graafisia symboleja elementin pohjan virtapiirit on rekisteröity

Tutkimus valtion normien hyödyllinen asia, mutta se vaatii aikaa, jota kaikilla ei ole tarpeeksi. Siksi, että tässä artikkelissa, symbolit virtapiirit - peruselementin pohjan piirustusten luominen ja kytkentäkaavioita, piirit.

Nimitys sähköisten komponenttien kaaviot

Jotkut asiantuntijat ottaa tarkasti kaaviota, voi sanoa, että se on ja miten se toimii. Jotkut jopa voi heti antaa mahdolliset ongelmat, joita saattaa syntyä aikana. Se on yksinkertainen - he tietävät virtapiirejä ja elementin pohja, ja ne ovat hyvin suunnattu kuvatekstissä piirielementit. Tämä taito on työtä riittää jo vuosia, ja, että "tutteja", on tärkeää muistaa aloittaa yleisimpiä.

LED nimitys, zener-diodi, transistori (eri)

Sähkö paneelit, kaappien, laatikoiden

Virtalähteen piiri talon tai asunnon varmasti läsnä nimeämistä sähköpaneeli tai kaappiin. Asunnoissa on pääosin asennettu päätelaitteeseen johdotus kysymykseen. Talot voi heijastaa asennuksen jakaja kaappiin - jos se on mennä radan kattavuuteen muita rakennuksia, jotka ovat jonkin matkan päässä talosta - kylpyamme, kesäkeittiö, Guest House. Näiden muilla symboleilla on seuraava kuva.

Nimeäminen sähköisten komponenttien kaaviot: kaapit, mittaristot, konsolit

Jos puhumme kuvien "täyte" sähkö-levyt, se on myös standardoitu. On symboleja RCD, katkaisijat, painikkeet, virta- ja jännitemuuntajien ja joitakin muita elementtejä. Heille annetaan seuraavassa taulukossa (kaksivaiheisessa sivutaulukkoon selaamalla klikkaamalla sanaa "seuraava")

Elementti pohja virtapiirit

Laadittaessa tai lukemisen piiri on käyttökelpoisia johtimien, päätteet, maa, nolla, jne. Tämä on jotain, joka yksinkertaisesti on noviisi sähköasentaja tai ymmärtää, mitä on esitetty piirustuksessa ja missä järjestyksessä sen elementit on yhdistetty.

Esimerkki grafiikka edellä on seuraavassa kaaviossa. Kiitos kirjaintunnuksia ja ilman kaikkia grafiikka selkeitä, mutta päällekkäisyys tietojen järjestelmissä ei ollut turha.

Esimerkki tehonsyöttöpiiri ja graafinen esitys johtoja siihen

Sähkökytkentäkaaviossa tulisi merkitä asennuspaikka pistorasiat ja kytkimet. Monet lajit pistorasiat - 220 V, 380 V, piilotettu ja avoin ympäristössä, jossa eri määrä "lasku" paikkoja, vesitiivis, jne Johtavat nimeäminen kunkin - liian pitkä ja hyödytön. On tärkeää muistaa, miten tärkeimmät ryhmät ovat edustettuina, ja lukumäärä yhteysryhmien määräytyy aivohalvauksia.

Nimeäminen myyntipisteistä piirustuksissa

Ruusukkeen yksivaiheinen 220 V on merkitty piirroksissa muodossa puoliympyrän yhden tai useamman ylöspäin ulkonevat segmenttejä. Segmenttien lukumäärän - aukkojen määrästä samaan koteloon (kuvassa alla). Jos vain yksi pistoke voi kytkeä sen - laatia yhden segmentin, jos kaksi - kaksi, jne.

Legend myyntipistettä sähkövirtapiirejä

Jos katsot kuvaa tarkasti, huomaa, että tavanomainen kuva, joka on oikealla, ei ole vaakasuora viiva, joka erottaa kaksi osaa kuvaketta. Tämä ominaisuus osoittaa, että pistorasia on uppoasennettu, eli sen on oltava alle seinän tehdä reikä, aseta podrozetnik jne Optio oikealla - pinta-asennukseen. Seinälle ei-johtava substraatti, sen ulostulon itse.

Huomaa myös, että alaosan vasemmalla kaavamaisen kuvan kulkee pystysuora viiva. Se tarkoittaa suojaavaa kontakti, johon syötetään maahan. Asennus pistorasiat maadoitus tarvitaan monimutkainen kodinkoneet, kuten pesukoneen tai astianpesukoneen, uuni, jne.

Nimeäminen kolmivaiheisen pistorasiat piirustuksissa

Mikään ei voi sekoittaa symboli-faasin poistoaukko (380 V). Numero ylöspäin ulkoneva segmenttejä yhtä suuri määrä johtimia, jotka on liitetty tähän laitteeseen - kolme vaihetta, maa ja nolla. Yhteensä viisi.

Se tapahtuu niin, että alempi osa kuvasta on maalattu mustaksi (tumma). Tämä tarkoittaa sitä, että kanta on vesitiivis. Tällainen laittaa kadulla, erittäin kosteissa (kylpyhuoneet, uima-altaat, jne).

Kaavamainen nimitys piiri näyttää pieni ympyrä yhden tai useamman T- tai T-muotoinen oksat. Mutkat muodossa kirjaimella "T" tarkoittavat avointa kytkintä kokoonpano, kirjaimella "T" - uppoasennuksessa. Väliottojen lukumäärä ilmaisee numeronäppäimillä tällä laitteella.

Ehdollinen graafinen merkintä kytkimet sähkövirtapiirien

Tavanomaisten voidaan viestiä kytkimet - jotta on / off valonlähteen useista pistettä. pririsovyvat kaksi "G" kirjaimet sama pieni ympyrä vastakkaisille puolille. Se viittaa yhden painikkeen-kytkimen.

Mikä on kaavamainen kuva-kytkimien kautta

Toisin kuin tavanomaiset kytkimet, näissä malleissa käyttäen dvuhklavishnyh lisää toisen nauhan yhdensuuntainen alkuun.

Heidän nimitykset ovat lamppuja. Lisäksi, erilaiset fluoresoivat lamput (fluoresoiva) ja hehkulamput. Kaaviot näytetään, vaikka muoto ja koko kalusteet. Tässä tapauksessa sinun ei tarvitse muistaa miten tarkastella järjestelmän, kukin lampputyypit.

Kuva kalusteet kaavioissa ja piirustuksissa

Lukiessa käsitteitä laitteiden täytyy tietää symbolien diodit, vastukset, ja muita vastaavia elementtejä.

Legend radioaktiivisten alkuaineiden piirustuksissa

Tuntemus ehdollinen graafisten elementtien avulla voit lukea melkein mitä tahansa järjestelmää - mikä tahansa laite tai johtoja. Nimityksiä tarvittavien osien on joskus laittaa alas kuvan vieressä, mutta suuri multi-elementti piirit löytyy erillisessä taulukossa. Siinä on kirjainmerkkiä piirielementtejä ja nimityksiä.

Lisäksi elementit kaaviot ovat graafisia ehdollisia nimensä ne ovat kirjainmerkkiä, ja myös standardoitu (GOST 7624-55).

Huomaa, että useimmissa tapauksissa käytetty Venäjän kirjaimia, mutta vastus, kondensaattori ja induktori on merkitty latinalaisia ​​kirjaimia.

On eriytyneisyyden nimeämisessä releen. He tulevat eri tyyppejä, vastaavasti merkitty:

Periaatteessa se on vain symbolit virtapiirit. Mutta suurin osa piirustukset ja kuvat, voit nyt voi ymmärtää. Jos haluat tietää lisää kuvia harvinaisia ​​elementtejä, tutkia vieraita.

Merkintä väärä pistorasiat. Maadoitusjohdin - vaakasuora viiva. Piilotettu / ulkokäyttöön - pystysuora viiva sisällä puoliympyrän. GOST +21,614-88

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Siirry työkalupalkkiin