Syklaami kukka hoito muutos kuva

Syklaami: Care kotona (kuva). Viljely, jalostus, suurimmat ongelmat hoidossa syklaami kotiin

Syklaami tai dryakva - monivuotinen koristekasvina.

Kotimaataan pidetään Välimeren maissa ja Vähässä-Aasiassa.

Suvun syklaami (Cyclamen L.) käsittää noin 15 lajia.

Näistä myynti on yleisin Persian syklaami, Euroopan, Cos, Napoli.

Persian syklaami kotoisin itäisen Välimeren. Se on tummanvihreä sydämen muotoinen lehdet marmori kuvio. Se kukkii syyskuu-maaliskuu frotee tai yksinkertainen kukkia. Kukkien väri vaihtelee valkoisesta eri sävyjä punainen. Lepoaika - touko-kesäkuussa.

syklaami Euroopassa luonnossa se esiintyy Keski- ja Etelä-Euroopassa. Sitä kutsutaan myös Alpine orvokit. Lehdet olivat pienempiä kuin Persian. Kukat henkivät tuoksu, jonka intensiteetti riippuu väri kukka: kevyempi väri, hienovaraisempia tuoksu. Tällainen ainoa syklaameille joka ei Listopad lepotilan aikana.

syklaami Cos Se nimetty Kosin saarella, jossa se havaittiin ensimmäisen kerran. Sillä on oma erikoisuus: terälehtien laajennettiin merkittävästi alustasta ja on tumma täplä.

Cyclamen plyuschelistny tai napolilainen eroaa muista lehtimuoto: johtuen sinuate hammastettu reunat ne muistuttavat muratinlehtien. Se kukkii syys-marraskuussa. Kukat kuultavaksi lehtiä.

Sisätiloissa puutarhatalouden viljellään pääasiassa Persian syklaami. Hän osoitti paljon lajikkeita. Korkeus varret, ne jaetaan standardi (20-30 cm), väliaine (15-22 cm) ja alhainen kasvava (enintään 15 cm). Suosituimmista lajikkeista: Charlie Scarlet perhonen, kevät perhonen, Lila, Rosa, Flamingo, La Sylphide, Topaz, Rembrandt, Elf, Bellissima.

Syklaami riippuvat voimakkaasti lämpötilasta: aktiivisesti kuin kasvi ne alkavat, kun märkä ja viileä. Lämpötilan kasvaessa, ne ovat valmiita lepoaika. Tämä luo tietyn vaikeuksia huolehtii syklaami kotona, varsinkin lämmityskaudella. Jos kuitenkin noudattaa tiettyjä sääntöjä hoidon tämän oikukas, kauniit kukat, perhoset voi nauttia jo vuosia.

Syklaami: Care kotona - kopiointi, siirto, lepoaika

levittämään syklaami ei ole kovin helppo kotona. Sitä voidaan kasvattaa siemenistä ja delenki mukula.

Jos siemenet ostetaan puutarha myymälöissä, niin osto on tarpeen nähdä loppumispäivämäärien pakkauksessa: siemenet säilyvät elinkelpoisena jopa 2 vuotta.

Läsnäollessa talossa kukkivan syklaami kukkakauppias jälkeläisilleen täytyy työskennellä "mehiläinen-opylitelem9raquo;: siitepölyä yksi kukka pumpulipuikolla tai siveltimellä siirtää toiselle. Vahvistamaan onnistumisen pölytys prosessi toistetaan useita kertoja. Paras aika tämän - aamuna aurinkoinen päivä.

Kypsä siemenet säilytetään 2 kuukautta ja sitten päällystetty, pre-liottamalla zirkonium.

Substraatti sekoitetaan vermikuliitilla tai turvetta maa arkki yhtä suureen osaan. Siemenet voimakkaasti haudata maahan ei ole tarpeen, Aseta ne pinnalla, ripottele ohut maakerros. Optimaalinen lämpötila itävyys + 20 ° C (korkeammassa siemenet putoavat lepotilaan, ja vähintään 18 ° C: ssa todennäköisesti niiden hajoaminen). Lasku tulee ajoittain kostuttaa ja tuulettaa.

Versot alkavat näkyä noin 4-6 viikkoa. Tästä näkökulmasta kulho taimet sijoitettiin hyvin valaistu paikka (mutta ei suoraa auringonvaloa), jonka lämpötila on + 15 + 17 ° C: ssa Kun taimet näyttävät pieniä kyhmyjä ja 2-3 lehtiä, he sukeltavat erillisiin säiliöihin. Viikon kuluttua kasvit syötetään mineraali lannoitteiden (annos pienennetään kertoimella 2 pakkaukseen). Syklaameille kasvatettava siemenistä kukkia 12-18 kuukauden kuluttua istutuksesta. Se tapahtuu niin, että kukinta alkaa jopa myöhemmin (3-4 vuotta).

lisääntymiselle syklaami jakamalla mukula suoritettiin seuraavasti:

• Muina kasvit (kevät-kesä) mukula kaivettiin maasta, paloitellaan;

• Jokainen delenki pitäisi olla munuaisten ja juuria;

• Leikkeet kuivattiin, käsiteltiin sienitautien tai jauhetulle hiilelle;

• delenki istuvat erillisissä ruukuissa ja laittaa teplichku tai peitetty muovilla kupit.

Kun valitset taimiaineiston puutarhassa kaupoissa, kiinnittää huomiota ulkonäköön: mukula olisi elastista, ei nahistuneita, ilman täpliä lahoa.

Cyclamens, varsinkin kukinnan reagoivat huonosti elinsiirtoa. Siksi ostettu tai omien ruukkukasvi voidaan istuttaa, kun he alkuunsa. On parempi viivyttää tätä menettelyä alussa aktiivisen kasvukauden (elokuu - syyskuu) - merkki on kasvua uusien lehtien jälkeen lepoaika. Uusi pot valitaan hieman suurempi kuin vanhan. Alareunassa kerros kuivatus vaaditaan fraktioiden eri laajennetuiksi savea tai soraa. Maaperä ennen istutusta toivottavaa irtoaminen kaliumpermanganaatin tai sienitautien. Syvenevä syklaami mukula istutus riippuu kasvin. Siten, Persian syklaami mukula on istutettu maahan vain 2/3, kun taas muut lajit täysin haudata. Istutetut kasvit sijoitetaan viileässä ja valoisa paikka. Kasteluun kasvua uusien lehtien vähitellen lisääntynyt.

Loppukeväästä - alkukesästä, kukinnan jälkeen syklaami vuonna lepoaika alkaa. Nahistuneita lehdet ja kukat nyppiä, vähentää kastelua minimiin (välttää täydellisen kuivumisen maaperän). Pot mukulan järjestetään tai kyljellään viileässä ja ilmanvaihto tallentaa siten syksyyn. Poistoon kasveista lepotilasta (alkusyksystä), se tuo esiin ja vähitellen kastelua.

Cyclamen Care kotona - maaperä, valaistusolosuhteissa kukinnan

Syklaami kuten ympäristön valo, on parempi pitää ne osittain varjossa - suora auringonvalo aiheuttaa palovammoja niitä. Optimaalinen suunta on länteen ja itään. Pohjoisella ikkunat syklaami valo ei riitä, ja että Etelä ikkunalaudalla täytyy tehdä varjossa.

Syklaami tarvitsevat hyvän terveyden ja ravitsemukselliset valutettu maaperän kanssa neutraali tai lievästi hapan reaktio (pH 5,5-6,0). Substraatti on valmistettu arkki seosta humusta, hiekkaa, humusta yhtä suureen osaan. Määrittää happamuutta, voit käyttää erityistä koeliuskaa. Menettely suoritetaan seuraavasti: ahtaalla maaperän sekoitetaan veden kanssa, ratkaistaan ​​saostamiseksi ja saatua liuosta upotettiin koeliuska. Tulosta verrataan asteikon pakkauksessa.

Toimenpiteiden sarja määrittää happamuutta

Jos tällaista koeliuskat, voit karkeasti määrittää happamuutta reaktion etikka - kaada ne kourallinen maan ja arvioimaan tuloksia. Jos paljon kuplia, maaperä on emäksinen, jos muutama niistä - reaktio on neutraali. Jos mitään ei tapahdu, se tarkoittaa, että maaperä on hapanta.

Miellyttää kukinnan syklaami, tiettyjen ehtojen on täytyttävä:

• suhteellinen koko potin - tiiviissä tai liian suuri kapasiteetti kukinta on estetty;

• Sopimaton maan happamuutta;

• Virheellinen lasku: Persian syklaami kasvi, jättäen "makushku9raquo; mukula maanpinnan yläpuolella, muun tyyppisiä täytyy root tunkeutuminen. Välinen etäisyys mukulat ja reunan potin pidetään kaksi tai kolme senttimetriä;

• kasvit tarvitsevat lepoaika ja oikea tie ulos siitä.

Cyclamen kotihoitoa - eläinten ruokinnan ja juottamisen

Pääsääntö kun kastelu syklaami - maltillisesti ja tarkkuutta. On tärkeää välttää waterlogging ja kuivumisen maata. Kukkien vaikuttavat usein juuri home, minkä vuoksi on tarpeen kostuttaa ainoastaan ​​alemman kerroksen maaperän. Se on parempi kastella syklaami reunalla potin (ei pudota outlet-keskuksen, lehdet ja silmut) tai pannun: laittaa potin tehtaan altaan tai ämpäriin, poistaa 15 minuutin kuluttua. Kukinnan dryakvu runsaasti kastellaan puolusti vettä. Jälkeen alkuunsa kasvi kastelu vähentää asteittain, ja alussa lepoaikaa (maaliskuu-elokuu) täysin pysähtynyt.

Syklaami kuten on märkä ja viileä. Ei ole tarpeen pitää se lähelle lämmönlähdettä - kasvi heittää lehdet ja mennä lepotilassa. Parantaa kosteus noin Ruukun voidaan sijoittaa tarjottimelle märkä kiviä. Ennen kynnyksellä silmut syklaami voidaan satunnaisesti ruiskuttaa.

Syklaami alkaa syöttää aikana aktiivisen kasvun ja kukinnan. Alusta lähtien aktiivisen kasvun kasvun lehdet syötetään seoslannoitteiden joka 2 viikko. Kun silmut ilmestyi, vähentää typen annoksella ja suurentaa määrä kaliumia ja fosforia.

Syklaami kotona: miksi hän kuoli?

Syklaami - vaativa kasvi, herkkiä virheitä hoitoa. Kellastumista lähtee mahdollista useista syistä:

• puute kosteutta maaperässä ja ilmassa;

• Laitos on nälkää - kukinnan aikana se on tarpeen ruokkia;

• tuholaisten tai tautien;

• luonnollinen tila alussa lepoaika.

Jos lehdet rumeta muodossa kitukasvuinen ja kovettuu, kukat kuihtuvat, kukka varret taivutetaan sitten vierailulle myönnetty syklaami punkki. Tavanomaiset hyönteismyrkyt hyväksytty käytettäväksi kotona, eivät toimi sitä. Tehtaan tuhota estämiseksi leviämisen tuholaisen.

vaurioitunut ripsiäisistä Lehdet peitetty hopeanhohtoinen paikkoja. Nämä hyönteiset ovat viruksen kantajia kiiltoa lehdet, jotka muuttavat muotoaan, ne näyttävät ruskeat "razvody9raquo;. Ajan myötä lehtiä terät nekroottisiksi. hoitoon sairaiden kasveja voida, se on hävitettävä. Thrips käytetyt hyönteismyrkyt (Fitoverm, Akhtar, Agrovertin).

Vaurioituneet lehtiä ripsiäisistä syklaami

jos kukka varret lyhenevät lehdet ja kukat kukkivat niiden alle, syy on väärä huuhtelutoimintoon: ylikostumis- tai overdrying savi kooma yhdessä alhaisessa lämpötilassa.

Syklaami kuolevat usein sieni- ja bakteeri-sairauksia. Märkä ja kylmä ilma yhdistettynä hänen huono verenkierto syntymässä botrytis. Samalla lehdet kellastua, ne näkyvät harmaahomeen. Kyseinen kasvin osa on poistettava huolellisesti (homeitiöt levittää helposti ja ilmavirrat) ja hoitoon kasvifungisidinen (pikemminkin fitosporin-M, fundazol). Ehkäisyyn usein tuuleta huone, vähentää kastelua.

märkä rot Se osoittaa terävä kuihtuminen kasveja ja mädäntynyt haju juuriston. Tautia esiintyy kautta saastuneen veden tai sairaan kasvi. Hoito voi olla.

Fusarium - sieni-tauti verisuoniston kasvi. Se ilmenee kellastumista lehtiä, usein toisella puolella kasvi. Ajan sieni vaikuttaa koko kasvi. Alkuvaiheessa taudin syklaami fundazol liuos kaadetaan, ruiskutetaan pinta osa Topsinom-M.

Fusarium-hometta syklaami

© 2012-2018 "Naisten mielipide." Kun kopioit materiaalit - viittaus lähde on pakollista!

Päätoimittaja portaalin Ekaterina Danilova

Sähköposti: [email protected]

Ota yhteyttä: +7 (965) 405 64 18

Oikut syklaami: kotihoidon

Monet viljelijät haluavat kasvaa syklaami, kotihoitoon, jolle ei yleensä ole ongelma, jos et noudata sääntöjä. Loppujen lopuksi tämä kukka on hyvin tunnelmallista ja saavuttaa menestystä hänen kasvatus on vaikeaa.

Syklaami on rakastettu sen kauniita kukkia ja siitä, että se kukkii syksyllä ja talvella, kun muut kasvit lepovaihe alkaa. Asianmukaista huoltoa syklaami kotona voit nauttia sen kukinnan yli puolet vuodesta, kun muut viljelykasvit lepäävät.

Rakastan tätä kukkien ja jalostajat. Niiden hybridit johdettu puutarhurit iloksi laaja coloristic paletti, eri näköisiä, miellyttävä tuoksu. Hybridit johdettu niin paljon, että he voivat poimia sisustus kodeissa.

Tehtaalla on monia muita nimiä. Soita se maanläheinen leipä dryakvoy Euroopan, päärynä punainen, alppi orvokit, omenat maanläheinen, sianlihaa perunoiden ja monilla muilla nimillä. Latinankielinen nimi - Cyclamen Vernum.

Tehdas kuuluu ryhmään:

 • sipuli ja mukulakasvit;
 • nurmikasvien perennoja;
 • alpinarnye lajeja.

Cyclamen kuuluu perheeseen Primulaceaesta. Luonnollisissa olosuhteissa, kasvaa Välimeren, Euroopassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa.

Syklaami - mukuloita monivuotinen nurmi luontoa. Kasvaa korkeus on 15-30 cm. Se on pohjapinta lähtee pyöristetty tai sydämen muotoinen. Niiden reunat voivat olla sileä tai hammastettu. Värimaailma lehdet - tummanvihreä. Pinnalla arkin ovat erilaisia ​​malleja hopeaa, harmaata tai sinertävä sävy.

Kukinnan aikana, dryakva Euroopan lomakkeita monta varret. Jokainen niistä sijaitsevat yhden kukkia. Jotkut lajikkeet on vahva ja miellyttävä tuoksu. Kukat ovat pieniä ja suuria; värit - lumesta-valkoisesta tumman vaaleanpunainen ja vaalean oranssi sävyjä. Taivutettu takaisin corolla lohkoa muistuttavat perhonen.

Kaikki lajikkeet ja hybridit dryakvy myrkyllisiä. Kun hoitaa tämä kasvi on tarpeen noudattaa turvallisuussääntöjä. Nature Cyclamen - se ephemeroid kulttuuri. Kukka kasvaa syyskuusta maaliskuuhun ja sitten lehdet ja silmut menetetään, ja mukula lepää vasta ensi kaudella.

Kukka kaupat voit ostaa sisätiloissa syklaami kuten lajikkeet:

Cyclamen persicum on kaksinkertainen ja yksinkertainen kukkia ja sydämen muotoinen lehdet. Väri heidän tummanvihreä kuviollinen marmoroitu. Kukkia maalattu valkoinen koko punaisen.

Cyclamen Vernum tai alppihiihtoa violetti kasvaa Euroopassa. Persian lajikkeet on ominaista pieni koko lehtiä. Se on miellyttävä tuoksu. Se on mielenkiintoinen piirre: intensiteetti hajun riippuu kukkien väri. Kasveissa kevyempiä kukkia tuoksu miellyttävä ja hienovarainen. Tämä lajike ei putoa lehtensä lepotilassa aikana.

Syklaami kukka Cos - hänen syntymäkoti Kosin saarella - eroaa muista lajikkeista: lohko laajentaa jyrkästi reunaan, se on merkittävä tumma täplä.

Vuonna napolilainen syklaami (vaihtoehtoinen nimi - plyuschelistny) mielenkiintoinen lehtien muoto. Ne ovat hyvin samankaltaisia ​​kuin muratinlehtien sinuate-hammastettu reunat. Cyclamen kukkii plyuschelistny syksyllä. Tämä lajike varret ensin näkyviin ja sitten lähtee.

Kotona lähinnä viljellyt lajikkeiden Persian. Heillä on yksi jako - korkeudella varret:

 • alimitoitettu korkeus 15 cm;
 • sredneroslye 20 cm;
 • standardi tai klassinen, jopa 30 cm.

Hyvä kasvu ja runsaan kukinnan kasvi on tarpeen säätää haluttuun lämpötilaan. Jos ilman lämpötila siinä huoneessa, jossa kasvava syklaami, tulee olla yli +17 ° C: ssa, se voi alkaa kukkia ja jättää yleensä reset valmisteltaessa lepoaika. Tämä ominaisuus pelottaa monet puutarhurit. Mutta tämä ongelma voidaan ratkaista menestyksekkäästi, obkladyvaya maaperän potin jääpalojen.

Joten tsiklomeniya huone, kukka, hoito, elinsiirrot - miten se kaiken oikein, varsinkin kun laitos on juuri toimitettu kaupasta?

On kaksi mielipiteitä elinsiirtoa huonekasveja kerran ostanut ne varastoon:

 • Ostin kukkia täytyy välittömästi uudelleenistutusten;
 • kiireellinen elinsiirtoa loukkaantunut väriä, ja ne katoavat tällaista häiriötä.

Kokeneet viljelijät ja kasvattajat vahvistaa, että oikeus on ensimmäinen selvitys. Istutetaan kotiin oston jälkeen syklaameille sairastuvat vähemmän, enemmän kukinnan aikana.

Tämä johtuu siitä, että kauppa saa kukat ruukkuihin, täytettiin mullalla, kuljetus- koostuu turvetta. Pysyvään viljely tämä maaperä ei ole sopiva.

Onnistuneen viljelyn kulttuurin pitäisi noudattaa joitakin suosituksia:

 1. 1 Cyclamen kasvatettu kirkkaassa valossa, koska se ei siedä vetoa.
 2. 2 kasvi tuntuu miellyttävältä + 14 ... + 16 ° C: ssa Nostamalla huoneen lämpötila voi aiheuttaa kellastumista ja pudota lehdet ja varret.
 3. Primer 3 käytetään syklaami valutettu ja ravitsevaa; sen pitäisi olla lievästi hapanta. Pochvosmes ylös lehtien ja turpeesta maa, hiekka ja humusta.

Määrittää happamuutta ilmaista käyttämällä erityistä koeliuskoja. Lyhyesti, tämä menetelmä on kuvattu seuraavasti: pieni määrä maa-istutus sekoitetaan veteen. Liuosta asettuu, sakka vajoaa pohjaan. Testiliuska upotetaan liuokseen ja tarkastella väri muuttuu. Tarkista tulos voi olla asteikolla "Self-määritys maaperän happamuus." Se on painettu pakkaukseen.

Määrittää happamuutta ja kansallisten menetelmää käyttäen etikkaa. Tietty määrä maaperän kastellaan etikkaa ja tarkkailla reaktio. Emäksinen maaperä tarjoavat monia ilmakuplia, neutraali - pieni määrä, hapan maaperä ei anna mitään reaktiota.

Mieti seuraavaksi muutamia sääntöjä sisällön syklaami pannulla kotona:

 1. 1 Tulokkaiden kiinnostunut tietämään miten hoitaa syklaami kotona talvella, kun lämmitys. Se on sijoitettu pois lämmityslaitteita. Valvotusti kosteus ruiskuttamalla kukkia. Lähelle lämmönlähdettä asetetaan pieni säiliö vedellä tai märällä lay alla kankaalla. Jäähdytä maanpinnan potin avulla jääpaloja.
 2. 2 Alhainen lämpötila ja paljon vettä voi aiheuttaa kuoleman syklaami. Siksi miten huolehtia kotona kulttuuria olisi etukäteen tiedossa. Vinkkejä puutarhurit ja kasvattajat jalostukseen syklaameille miten hoitaa niitä, kylvää ja jakamaan mukulat auttaa tulokkaita onnistua.
 3. 3 Vesi kasvi lavalta. Tällainen kastelu suojelee mukuloita tulvilta ja rappeutuminen entisestään.
 4. 4 kukinnan vaikuttaa koko potin. Syklaami tiiviissä tai erittäin suuria säiliöitä kukkivat huonosti.
 5. 5 puute kukinnan voi johtaa ravitsemukselliset puutteet. Lannoitteita pitäisi tehdä 2 kertaa kuukaudessa. Voit tehdä tämän, hakea lannoitetta kukkivat kasvit.

Kukkakauppa noviisi on tärkeää tietää, miten uudelleenistuttamiseen syklaami. Tällöin myös noudatettava joitakin sääntöjä:

 • repot tehtaan jälkeen shoppailu kaupassa tai kun potti alkoi sulkeutua;
 • Cyclamen elinsiirtoa kotona kun mukula on tullut läheinen alus, suoritetaan syksyllä;
 • kun uusi potin halkaisija 2-2,5 cm enemmän kuin edellinen;
 • sinun täytyy varmistaa, että yläosassa mukula ei peitettiin maalla;
 • neuvoja kokeneemmilta puutarhurit miten uudelleenistutusten syklaami, että se on menestyksekkäästi kehittänyt lisäksi sisältää tietoja maaperän; se koostuu arkin maa, joki hiekka, humus ja turve (suhde pochvosmesi 3: 1: 1: 1);
 • potin tulisi olla tyhjennysaukko;
 • sijoitetaan pohjalle tyhjennyskerros kapasitanssi LECA.

Jos jätät kaudella, jolloin istutetut kasvit ovat mukavin kanssa, voit elinsiirron sen lepoaika. Vain vettä syklaameille tulee aloittaa 2 viikon kuluttua elinsiirrosta.

Monet kysymykset johtuvat aloittelija puutarhurit siitä hoidosta kukka lepovaiheessa. Miten kastelu syklaami tällä hetkellä minne laittaa, miten säilyttää? Tämä on kaikki hyvin tärkeää lisäviljelyä kulttuurin.

Levätä kasvi alkaa valmistella päätyttyä kukinnan ja kuihtuminen lehtiä. Jotta ei vahingoittaa mukulat on syklaami lehdet poistetaan vain silloin, kun täysin kuivuneet varret. Vähennä kastelua, lannoitusta ja ruiskutuksen päättyessä kokonaan. Kukka siirretään pimeässä ja viileässä paikassa. Se voi olla kellarissa.

Lepoaika syklaami lämpötila varastoinnin alue ei ylitä + 12 ° C: ssa Kastelu tänä aikana järjestelmän - 1 kertaa 2viikko pieni määrä vettä maaperään ei ole kuivuneet, ja mukula ei menetä turgor. On tarpeen seurata tarkasti maaperän kosteutta potin. Tyydyttyneitä maaperään voi aiheuttaa mätänevät mukulat.

lepovaiheen päättyy ulkonäkö nuoret lehdet. Kukka tuo valoa. Se olisi levitettävä. Lisätä kastelua. Tänä aikana laitos ei ole suihkutetaan, ja aika on täydellinen elinsiirtoa syklaami.

Kukin tunnettujen lajikkeiden on joitakin kasvatus vivahteita, jotka ovat erilaisia ​​kuin muut. Esimerkiksi Persian syklaami vaaleanpunainen toistetaan vain siemen. Alpine violetti hyväksyttävä molemmat. Taimiaineistoa voi kerätä eniten, ja voit ostaa siemeniä erikoismyymälöissä sekoitetaan.

Mukula on jaettu siten, että jokainen puoli on elävä munuainen. Viipaleet sirotellaan hienojakoista aktiivihiiltä.

Kylvämällä siemeniä niiden esiliotettu 12 tuntia liuosta, jossa oli kaliumpermanganaattia. Väriratkaisu hieman vaaleanpunainen. Voit käyttää kasvustimulantteja.

Kasvaville taimet, saat valmiiksi maaperän kaktukset tai puita. Se lisäsi hiekkaa ja perliitti. Seos sekoitetaan perusteellisesti. Lisäämällä hiekkaa on mahdollista säilyttää kosteutta ja tekee perliitti valamisen maaperän irtonainen ja ilmava.

Maaperä tekevät urasyvyys 1-1,5 cm, hyvin kastellaan vedellä, levitä siemenet ja peitti heidät. Välimatka siemenet -. 3,2 cm säiliö suljetaan tumma elokuva. Versot syntyä kuukaudessa. Transplanting pysyvään paikka tehdä kun kasvit tulivat lehti 2 ja muodostivat paksuuntunut runko.

Asianmukaisen hallinnan maatalouden tekniikoita kasvaa syklaami kukkakauppias takaa menestyksen. Kukka moodiness voidaan helposti kiertää tarkkailemalla sääntöjä hoidon. Muista, että kun kasvanut Cyclamen kasvit Hoito tulisi olla jatkuvaa ja järjestelmällistä.

Tarina yhden lukijamme Irina Volodina:

Erityisen masentunut silmäni, jota ympäröi suuri ryppyjä sekä tummia ja turvotusta. Miten poistaa ryppyjä ja pussit silmien alla kokonaan? Miten selviytyä turvotusta ja punoitusta? Mutta mikään ei ole niin vanha tai nuori mies hänen silmänsä.

Mutta kun he nuorentaa? Plastiikkakirurgia? Opin - vähintään 5000 dollaria. Laitteisto hoidot - nuorentaminen, kaasu-neste kuorinta, radiolifting laser facelift? Hieman edullisempi - Tietenkin kustannukset 1,5-2 tuhatta dollaria. Ja kun kaikki tämä aika löytää? Kyllä, ja edelleen kalliita. Varsinkin nyt. Siksi itselleni, päätin toisella tavalla.

Suositumpia syklaami ja yksityiskohtainen kuvaus

Cyclamen in Ammattikirjallisuusmateriaalin Alpine orvokit, koska se on levinnyt Alpeilla. Nimi kasvi on saanut Kreikan «Kyklos9raquo;, joka tarkoittaa" krug9raquo;. syklaami juuri todella muistuttaa ympyrää.

Ihmisiin, kukka kutsutaan myös "sika leipää" ja "dryakvoy9raquo;. Koti kasveille pidetään Välimeren rannikolla Etelä-Euroopassa ja Keski-Aasiassa. Luonnonvaraisia ​​lajeja löytyy Kreikassa ja Syyriassa, jotkut lajit löytyvät Krimillä ja Kaukasuksella (yli 10 lajia).

Uskotaan, että laitos on sopivat optimaalisesti emotionaalinen ihmisiä. Kukkia syklaami vaikuteta henkilö. Paljastaen suljettu energiaa, ne täyttävät huoneen positiivinen. Olon takia syntyy talossa rennossa ilmapiirissä. Kukat syklaami kannustavat myönteisiä toimia, erityisesti, tehdä jotain mukavaa niille, jotka ovat lähellä.

Miksei kukinta Schlumberger? Vastaus tähän kysymykseen löytyy täältä.

Samalla se ei ole suositeltavaa pitää talossa, jossa lapsen syntymä on suunnitteilla. Ihmiset uskoivat, että laitos vaikuta mahdollisuuteen käsitys. Koska syklaami yhdistävät hedelmättömyys ja mahdolliset viat, lapsi. Huolimatta taikausko, kasvin miellyttää meitä runsas kukinta talvella pakkasta.

Kuvia yleisimpiä lajeja ja lajikkeita

Tehdas kuuluu perheeseen Primulaceaesta. Cyclamen on monivuotinen yrtti, jotka ovat juuri-. Miten tämä hämmästyttävä kotiin kukka, löytyy voivat perehtyä myös kuvagalleria

Lehdet sijaitsevat pitkiä petioles punaruskea. Lehdet ovat soikeat sydän lopussa varren. Kukat ovat eri värejä.

Luonnossa on 50 lajia Cyclamen-. Laajaa Persian syklaami. Kaikki muut lajit pidetään hybridit persia sukulainen, joista osa on lueteltu Red Book kasveja. Kasvi on myrkyllinen Cyclamen sipulit aiheuttaa voimakasta ärsytystä ja ihotulehdus, varsinkin kun iho saa mehua syklaami.

suosituin villi syklaami näistä tyypeistä:

 • Kreeta syklaami (Cyclamen creticum) - pieni kasvi korkeus 15 cm, valkoisia tai vaaleanpunaisia ​​kukkia ilman täpliä;
 • Syklaamialkoholi vääriä Iberian (Cyclamen pseudibericum) pidetään kaikkein kauniita kasveja kaikista lajeista kukkii maalis-toukokuussa, kukat kirkkaan violetti tai lila-violetti, on paikalla juuressa suklaalla violetti;
 • Amazing Syklaami (Cyclamen mirabile) - sulkeumia on vaaleanvihreä tai harmaa tumman vihreät lehdet, kukat ovat väri valkoisesta vaaleanpunainen terälehtiä niiden sahalaitaiset;
 • Intaminatum syklaami (Cyclamen intaminatum) on pyöristetty lehdet, kukat ovat eri sävyt valkoisesta vaalean vaaleanpunainen, lähellä pohjaa levyn ei ole tahroja.

Variety syklaami - Persian

Cyclamen persicum - latinankielinen nimi kasvin. Root on litteä pallomainen muoto, sen halkaisija on 15 cm. Kulttuurinen muodossa kasvien kukat on punainen, vaaleanpunainen, violetti, valkoinen ja väri. Lehdet oli sydämen muotoinen, jonka halkaisija enintään 14 cm. On tumman vihreä tausta arkki on marmori kuvio valkoinen tai hopea-reunustetut. Koko rakenteessa ja intensiteetti väri voi vaihdella.

Persian syklaami kukkii syksystä alkukeväästä. Lepoaika osuu touko-kesäkuussa. Tällä hetkellä tehdas on karistanut lehtensä. Puutarha muodot ovat erikokoisia lehdet ja kukat, eri värejä kukkia. Standardi syklaami laji kasvaa jopa 30 cm, ja koko pienoiskoossa on enintään 15 cm. Luonnollinen muotoja syklaami enemmän tuoksuva kuin kasvihuoneessa. Isänmaa - Välimerellä.

Euroopan syklaami Persian ei erityisen erilainen

Syklaami europaeum - latinankielinen nimi kasvin. Tämä ikivihreä yrtti. Juurimukulaa on muotoa, sen halkaisija on 10 cm. Joskus juuret ovat muodoltaan epäsäännöllisiä. Juuristo on varustettu maanalainen rönsyjen, jotka ovat sellaisten mukulat. Lehdet ovat sydämen muotoinen hopea kuvio. 2-4 cm halkaisija arkki. Kukinta-aika on keväällä ja syksyllä. Isänmaa - Keski- ja Etelä-Euroopassa.

Syclamen caucasium - latinankielinen nimi kasvin. Tätä tyyppiä kutsutaan myös syklaami Cos, ja syklaami valkoihoinen piti sitä alalaji. Hajautettu syklaami Kaukasuksen Kaukasus ja vuoristometsät Krimin vuoret. Kukka että se jätetään sinne myöhään syksyllä ja talvella lumen alla. Luonnonvaraisia ​​lajeja alkavat kukkia jälkeen lumi sulaa, arviolta huhtikuussa. Kulttuurinen Cyclamen kukkivat helmikuusta huhtikuuhun.

Kukat syklaami halkaisijaltaan ja 1,5 cm on erilaisia ​​värejä tummia täpliä juuressa Lehtiruodin. Yleisin kasvi valkoinen, Carmine-punainen ja violetti-vaaleanpunaisia ​​kukkia. Cyclamen korkeus ei ylitä 10 cm: kesä kasvi lehti nollaa koko lepoaika :. myöhään syksyllä.

Plyuschelistnomu (napolilainen) vaatii tilaa

Murattisyklaami - latinankielinen nimi kasvin. Sitä kutsutaan myös napolilainen Cyclamen, vaan pitäisi kutsua kasvi vielä plyuschelistnym. Jotkut viljelijät kutsuvat sitä Euroopan. Nimetty näkemyksiä hederacea lehtiä muodossa, jotka muistuttavat muratinlehtien.

Kasvit kukkivat syyskuussa ja lokakuussa. Piirre tyyppiä pidetään järjestyksessä kukinnan ja vihreä ulkonäkö. Tehdas ensimmäinen alkaa kukkia, mutta sitten jättää sinne. Vaaleanpunainen väri halkaisija oli 1,5 cm tai enemmän. Juureen tasainen, sen pinta muistuttaa korkki. Kasvi reagoi huonosti elinsiirtoa, sitä kauemmin se on yhdessä paikassa, runsaammin esiintymiä.

Miten kunnolla huolta kotona?

Jos päätät ostaa kasvi, on tarpeen kiinnittää huomiota laatuun lehdet: niiden on oltava tuoreita, taipumatta. Syklaami root sileä, ei ryppyinen, joka sijaitsee maanpinnalla. On suositeltavaa valita ensimmäinen kukkivat kasvit, ne kestävät pidempään säilyttää houkuttelevan näköisiä.

Jos sen jälkeen kerran hankinnan jälkeen syklaameille kuihtuneet, ei tarvitse hätääntyä. Kukinnan jälkeen, useimmat kasvit irtoa lehtensä ja pudota ajan lepokauden.

Nämä kasvit eivät hävitä. On tarpeen laittaa ruukut syklaami pimeässä paikassa, vähentää kastelua. Ruukuissa saisi kuivalle maalle.

Tarvitsenko elinsiirtoa oston jälkeen?

Mukula elinsiirtoa voi kaivaa

Cyclamen ei tarvitse istuttaa oston jälkeen. Transplanting kasvit tarvitsevat oston jälkeen vain, jos se oli istutettu liikenteen turve. Tällöin syklaami root varovasti pestiin lämpimällä vedellä poistamiseksi kiinni turve. Huuhtelu tehtävä huolellisesti, jotta se ei vahingoita polttimo, varsinkin siinä vaiheessa kasvua. Suositeltava juuret pesun jälkeen prosessi kornevinom.

Kaikkein paras aika elinsiirtojen - vuoden aikana. Loppukesästä, useimmat lajikkeet syklaami tulla pois lepotilasta. Elinsiirtoa viettää kun mukulat ovat juuri alkaneet näkyä nuoret lehdet.

Mitä tarvitaan potin syklaami? Kasvit eivät pidä suuriin ruukkuihin. Etäisyys lamppu potin seinään ei saa ylittää 3 cm, joten ennen kuin ostaa asuntoja syklaameille välttämättä muistaa sääntö. Kun istuttamisen syklaami ei suositella täysin sokaissut polttimo.

Maaperän seos on oltava 1/2 tai 2/3 mukulan. Mukula siirretään uuteen potin kiinteä maa, vahingoittamasta juuria. Syklaami laittaa valoisa viileässä huoneessa ja kohtalaisen kastellaan. Kun lehdet alkavat kasvaa aktiivisesti, lisätä kastelua.

Cyclamen altistuu tappion erilaisia ​​sairauksia, joten maa on höyrytetty ja käsittele vaaleanpunainen kaliumpermanganaattiliuoksella. Tällä ruukun on lisätty välttämättä kuivatus. Primer on suositeltavaa ostaa neutraali tai erikoista syklaami. 2 osa valmista maaperän lisätään yksi osa perliitti ja yksi osa karkeaa hiekkaa.

Turve Cyclamens on parempi olla kaataa. Se voi korvata pohjalakana. Sitten sijasta 2 muotoleikat- Land ottaa vain yksi osa ja yksi osa lehtien maa. Kylvämisen jälkeen tehtaan potin on suositeltavaa lisätä pieniä kiviä kätkeminen kuin ylempi kerros. Tämä voi olla herne sora, graniittia tai kivi koko jopa 1 cm.

Syklaami täytyy ruokkia 1 kerran kahden viikon. Tätä tarkoitusta varten lannoitetta kukkivia kasveja. Lannoite ei ole käytetty lepoaikaa. Kun lehtiä kellastumista tai värin muutos vaalean vihreä, on välttämätöntä suihkuttaa pesää rautakelaattikompleksia voi hedelmöittää juuret.

Bloom ja lepoaika rutiini

Cyclamen siedä kuivaa ilmaa tulevan patterit. Näin ollen, kun ikkuna kasvaa pensas on suojattava lämmin kuiva ilma virtaa. Kesällä kaikkein lajikkeiden syklaami putoaa lepoaika. Tällä kasvit alkavat kellastumista ja putoavat lehdet.

Kastelu tällä hetkellä pienenee. Potin kukka poistettu pimeässä viileässä. Tätä tarkoitusta varten sopivia kellarissa, mutta ei jääkaappi. Varmista, että maa ei kuivu, sitä säännöllisesti kostuttaa.

Lepotilassa kestää 2-3 kuukautta. Sitten kasveja siirretään pysyvään paikkaan ja vähitellen kastelua. Milloin ensimmäinen syklaami lehdet, kastelu aleni odotetusti.

Kun kastelu ei ole toivottavaa, että vesi pääsee PIP, se on parempi pannulla

Cyclamen ei siedä maaperän ylivuoto, se on paljon vaarallisempi kuin kuivaus maaperän potin. Samalla emme voi sallia kuivaus savi koomaan. Jos kuitenkin maa oli kuiva vahingossa, laittaa potin tehtaan vesiämpäriin, jotta vesi ei pääse reunaan potin 1-2 cm. Tuntia myöhemmin potti voidaan pyyhkiä kuivaksi ja sen tilalle.

Kastelu suositellaan lokeron juureen ituja ja eivät kastuneet. Photophilous kasvi tarpeeksi, mutta se ei siedä suoraa auringonvaloa. Mainio syklaami pohjoisen puolella ikkunan, muissa tapauksissa, sinun täytyy tehdä varjossa.

Optimaalinen lämpötila kasvun

Syklaami kasvaa hyvin + 14-16 ° C: ssa Se ei ole suositeltavaa ylittää huoneen lämpötila + 25 ° C: ssa Jos huone paljon kuuma, sinun täytyy kostuttaa tehtaan spray suihkuttamalla pienin. Mutta se pitäisi tehdä huolellisesti, ei saada vettä kukkia ja juurien.

Tallentaa kasvi lämpö voi olla kiinnittämällä potin märkä kevytsoraa tai soraa. Optimaalisella temperamaalausten tila ruiskutus tarvitaan. Kun ilmanvaihtolaitoksen on suojattava vedolta.

Useimmat syklaami lajikkeet lisääntyvät vain siemeniä, joita voi ostaa erikoismyymälöissä helposti. On myös mahdollista kertominen jako mukulan tähän ovat ihanteellisia lajikkeiden Euroopan, Kaukasian ja persia. Levittävät jakamalla Bush mukula voi olla vain lepoaika.

Lisääntyminen Cyclamen- siemeniä - helpoin vaihtoehto

Mukula kuivataan ja leikataan paloiksi. Yksi osa on, että se sisältää osan juuret ja silmut ja lehdet. Viilto kuivataan. viillon ja käsiteltiin aktiivihiilellä. Jokainen osa istutetaan potin tavalliseen tapaan.

Kasvaminen kotona siementen

syklaami siemen kylvö suoritetaan potin joulukuussa. Itävyys on noudatettava lämpötilaan, noin + 20-22 ° C: ssa Siemenet itävät sisällä 1,5-2 kuukautta. Elinsiirron taimet kun mukula on 2 lehtiä. Mukula täysin sirotellaan maahan. Huhti - toukokuun alussa, kasvit istutetaan yksittäisiin ruukkuihin. Ne kukkivat 14 kuukauden kuluttua istutuksesta.

Talvella syklaami aktiivisesti kukkia. Huonelämpötila tällä hetkellä ei pitäisi olla enemmän kuin 20 ° C, muuten kukka alkaa taittaa arkki kaksinkerroin ja pudota lepoaika etukäteen. Kasteluveden tulisi olla kylmempää kuin huoneen lämpötila 2-3 °.

Hedelmöittää kasvit tarvitsevat, kun kaksi ensimmäistä on silmukoituvat korkeus 9-11 cm, toisen kerran - jälkeen 7-11 päivää. Syöttämiseksi sopivia gibberelliinin liuos oli 0,01%, joka ruiskutetaan lehdet.

Sairaudet: hoitoa ja hoivaa varsinkin tällä kaudella

Kasvien tunnettu seuraavista häiriöt ja masennus:

 1. Ohimenevä kukinta. Syy: puute mineraalien kuumalla säällä. Kukka on lannoittaa ja jäsensi viileässä paikassa.

Sisällä lehteä jotain haitallista elämää

Asianmukaista hoitoa syklaami kukkii runsaasti. Kesällä kasveja voidaan ottaa parvekkeella tai sisäkenttä varjoisaan paikkaan. Mukulat saa istuttaa varjossa puiden avoimella alueella, talvella tuo huoneeseen. Yksi pesä voi tuottaa jopa 50 nuppuja. Kun itsepölytyksestä kasvi on sidottu paljon vähemmän siemeniä kuin pölyttävät hyönteiset pensaita.

Miksi kellastua, kuihtuu ja kuivia lehtiä?

Cyclamen rauhoittaa fractious lasten ja haitallisia kissoille

Syy tähän ehto voi olla jyrkkä muutos lämpötilassa. Lehdet voivat kellastua ja kuihtuvat kuivumisen seurauksena tai kostuttamalla savi kooma, maaperän ehtyminen. Yhtymäkohdassa lepotilassa kauden kasvi putoaa lehtiä myös, prosessi liittyy lakastumisen ja kellastumista.

Miksei kukkivat, ja miten se kukkia?

Jos kasvi ei kukkivat tilaa hyvin kuuma. On tarpeen alentaa huoneen lämpötila, syklaami hedelmöittää. Jos lämpötila ei ole mahdollista vähentää pensas ruiskutetaan 2-3 kertaa päivän aikana, tuuleta huone. Ruokkimiseen sopivan fosfori-kalium lannoite, sinun täytyy vähentää typen määrää.

Laitoksessa käytetään kansanlääkinnässä erityisesti suorittavat hoitoon sinuiitti syklaami. Kaupallisesti saatavilla farmaseuttinen valmiste lyofilisoituna jauheena. Lopullinen tiputettiin nenään sairauksien nenän. Hoito on vasta-aiheinen raskaana syklaami.

Apteekissa öljy myydään syklaami (infuusio), joka käytettiin hoitoon nenänielun, päänsärky, ja usein vilustuminen ja allergiat. Tee valmistelu perustuu rypäleen siemenöljyä. Se ei ole suositeltavaa käyttää keinoja alle 5-vuotiaat ja raskaana olevat naiset.

Miksi kuivaa lehdet Nephrolepis? Muista lukea tämän artikkelin.

Folk enteitä liittyy syklaami

Cyclamen pidetään rauhantekijä ihmisiä. Hän maksaa konflikteja perheessä, se auttaa rauhoittamaan tuhma lapsi. Laitos antaa toivoa toivottomalta. Kukka auttaa voittamaan ujous ja kompleksit, suljettu suositella ihmisille.

Lopuksi tarjoamme tutustua videon Alice Bartov noin piirteitä kasvavien syklaami ja hoitaa sitä. Nauti katsomassa ystäviä, ja anna kasvi antaa sinulle iloa!

Katso epätarkkoja, puutteellisia tai virheellisiä tietoja? Osaat tehdä tarinan paremmin?

Haluatko tarjota julkaista kuvia aiheesta?

Auta meitä tekemään sivustosta paremmin! Jätä viesti ja yhteystietosi kommentit - otamme yhteyttä ja yhdessä teemme julkaisun paremmin!

Kaikki käytettävissä selitti kaikkien ponyala.V ryhmä on video värejä elinsiirtoa, pidin siitä, kiitos.