Standard ikkunan kokoa

Ikkunan koko Standardi: sillä huoneet erityyppisiä

"Ikkunat - silmät talon." Niin sanoi kerran viisas mies, viittaamatta nuorten emäntä, ikkunat pitäisi olla puhdas. Mutta tässä artikkelissa ei suinkaan lasien ja niiden suuruus.

mitä Ihannemitat omakotitaloissa ja huoneistoissa? Ja mitä virheitä välttää mitattaessa ikkunat?

Vakiokoko ikkunat asuntojen

Ikkunasta - yksi tärkeimmistä asioista vaikuttaa ulkonäköön rakennuksen. Tämän vuoksi ne on valittu siten, että ne luonnostaan ​​katsot edestä.

Standardit ikkuna-aukkojen Se on olemassa sääntelyä valon yksityiskoteihin ja lisää.

Ominaisuudet ikkuna-aukkoja perustuvat siihen tarkoitukseen, johon huone on tarkoitettu, mutta Se tarjoaa myös:

 • kyky siirtää valoa ikkunaan paketti;
 • maantiede;
 • koko rakenne;
 • asteen sopivassa valaistuksessa.

Perustuvat rakentamismääräykset, laskemme standardin ikkunan. Lisäksi ne on suunniteltu puhdistukseen kahdesti vuodessa, ja alueille, joilla on huono ekologian - 4 kertaa vuodessa.

Nyt myös ikkunoiden määrä pakkauksessa ja niiden välinen etäisyys - kunkin asiakkaan laskea taitekerroin palkin ei, mutta valaistus vähenee.

Jos otat yhden ikkunan normaalin leveys ja korkeus alue 470H470 kohteesta mm mm 1470H870. Tietenkin kaikki riippuu koosta aukon.

Käsittelemme kahden ja kolmen puolinen ikkunat. Ikkunat kaksilehtinen vaihtelevat 570H1170 kohteesta mm mm 1470H1470. Ikkuna-aukon, jossa on kolme kohdealueelle kohteesta 1170H1770 mm 1470H2070.

Tiedätkö miten muovi rinteitä ikkunat käsillään? Tiedot ovat tässä artikkelissa.

Nyt tarkastelemme ikkunoiden monen standardin tehdasvalmisteiset talon. täällä kaikki Se riippuu talon:

 • for "brezhnevki" Koot simpukkapuhelin laatikko 1300H1400 mm, jossa on kolme ovea - 2100H1400 mm;
 • "uusien suunnitelma": kaksi ovea 1460H1430 mm, kolme - 1780H1430 mm;
 • että "Stalinka" tunnettu siitä, että T-muotoinen ikkuna, sen koko voi olla 1500H1900 mm 1250H1800 mm ja 1080H1800 mm;
 • for "Hruštšov": Kaksinkertainen ikkuna 1208H1340 mm kolmiliuskaläpän - 2040H1500 mm;
 • että "voimistelutossut": kaksi ovea 1300H1400 mm, kolme - 1760H1400 mm.

sisällön ↑

Älä luota Vakiokokojen, koska niitä ei ole lähtökohtaisesti - seinämän paksuus ja korkeus aukkojen kaikki kodeissa ovat vastaavasti erilaisia, ja standardit ovat erilaisia.

On tarpeen kutsua zamerschika että oikein mitata mittaukset, eli korkeus ja leveys. Kuitenkin alustavat mittaukset laskea arvioituja valmiista rakenteesta, on mahdollista tuottaa omia.

Tiloissa, joissa vuokralaisten ja vieraat ovat pitkän aikaa suhde alueen ikkunat huoneeseen on 1: 8.

Jos ikkuna on ainoa asia huoneessa - aseta se keskelle pitkä seinälle - Tässä tapauksessa valo pysyy ajan tasaisesti koko huoneeseen tasaisesti ja tehdä. Ylempi kaltevuus saisi luoda liian kaukana katosta.

Löytää optimaalinen koko ja muoto ikkunan pitäisi lähestyä viisaasti ja otettava huomioon useita ominaisuuksia. Yksi näistä - aste valaistuksen. On hyvä, ja mikä tärkeintä, oikein suunnitella aukkojen kokoa, Huomioon seuraavat seikat:

 1. Mukavin yksittäisten on valaistus, jossa ikkunan leveys ei ole pienempi kuin 55% leveydestä koko tilan.
 2. Sääntöjen mukaisesti, alhaisen valaistusvoimakkuus saavutetaan edellyttäen, että lasi alue ei ole pienempi kuin 10-12,5% kokonaispinta-alasta huoneen.

Ihanteellisin mittasuhteet pidetään suorakulmion, jonka leveys suhteella leveys ja korkeus 80H130 nähdä. Nämä ikkunat ovat helppokäyttöisiä, ja eivät aiheuta tarpeettomia taakkaa laitteisto.

Standardit ikkuna-aukkojen on valtioneuvoston ohjesäännön standardin 11214-86 numeroitu. Tämä standardi määrittelee mitat parvekkeen oven. Yhdenmukaisia ​​tämän standardin, vaihtelee ikkunan leveys 870 - 2670 mm, korkeus 1160-2060.

Alla olevassa taulukossa on tutustuttaa sinut tyypillisiä mitat ikkunoita GOST.

Normaali ikkunan leveys lasketaan ottaen huomioon rakenteen tavoite, tila- tai tiloissa, sen sijainti ja koko, koska taso luonnon auringonvaloa, joka riippuu maantieteellinen sijainti, määrittää aste valaistus.

vakiokehikossaan tehdään mukaan GOST, koska on tärkeää, että ikkunat talossa tarvittavat normi päivänvaloa.

Siten, mitat kaksi- ja kolmiliuskaläpän ikkuna mukaisesti valmistettuja GOST olisi 1300H1400 mm mm 2050H1400.

Sen tiedon arvo ominaisuuksien vaikuttavat seuraavat tekijät:

 • alue tiloista;
 • haluttu valaistus;
 • arkkitehtonisia piirteitä rakennuksen ja huoneen itse.

Perusteella yleisesti hyväksyttyjen normien, ikkunan alue Se on peräisin alueen huoneeseen, ja talon koosta. Mikä vaikuttaa koko aukon? Ensinnäkin on ikkunat, ikkunaluukut ja kuinka paljon se muodostaa itse.

Kuten näette, valinta ikkunan kokoa - melko aikaa vievää. On välttämätöntä estää vahinkoja runkoon ja materiaaleja. Paras tapa - palkata Gager, että hän teki kaiken ammattimaisesti. On parempi ylihintaa, mutta sitten nauttia hyvin organisoitu ja vino ikkunat, kuin kärsiä mitat.

Katso tämä video optimaalinen koko ikkunan avaaminen:

Miten tehdä talon

Hae tältä sivustolta:

Mikä on koko ikkunat talossa? standardi aukot

Valinta koosta ikkuna-aukkojen riippuu valon ja mukavan elämän. Ja jos ihmiset standardin kerrostalot eivät pysty valitsemaan oikeaan ikkunaan, asukkaat yksityiskotien helposti kokeilla suurempia ikkuna kokoja. Mutta on tarpeen tarkastella paljon rakentamisen sääntöjä ja ominaisuuksia jottei vähentää lämpöhyötysuhde rakennuksen eikä uhata turvallisuutta asukkaille.

Ikkuna yksiköitä talossa

Valittaessa lopullinen koko ikkunan, sinun tulee selvästi ymmärtää riippuvuus koko lasitus alue: valinta suuret ikkunat puutalossa on kylmä, valittaessa pikku - pimeää, ja se johtaa pysyvään käyttöön uusia valonlähteitä. On tarpeen löytää keskitie ja keskittyä rakentamaan lakeja ja asetuksia.

Valinta ikkunan kokoa puutalossa riippuu suoraan tarkoituksesta ja sijainnin.

Valitessaan suhde alueen seinät ja lasitus tulisi harkita näitä lakeja:

 • Muoto ja pinta-ala huoneen. Pitkänomaisten huoneet tarvitsevat kaksi ikkunaa ja enemmän, mutta nuorille riittää yhden luukun keskellä seinää.
 • Järjestely ikkunoiden suhteessa valon puolelle. Suuret ikkunat sijaitsevat Länsi- ja Etelä puolin - se antaa suuremman maksimivalaistuksen. Näissä huoneissa huonekasveja tuntuu erittäin mukava.
 • Nimittämisestä huoneen. Suuret ikkunat asetettu olohuoneessa, toimisto- ja muut huoneet, joissa ihmiset ovat säännöllisesti, ja joissa suuri määrä luonnonvaloa tarvitaan.

Tyypillisesti tällainen huone suunniteltaessa lounaispuolella puolella rakennusta. Makuuhuoneen laatu valaistus itse, ja ei tarvitse, niin se sijoitetaan pohjoiseen tai länsipuolella, ja se tarvitsee vain yhden ikkunan yksikkö.

Suomen skandinaaviseen tyyliin talot

Myös pohjoisen puolella se päätti sijoittaa keittiöön ja muut varastot taloudellisia ominaisuuksia. Historiallinen tosiasia, ennen suuret ikkunat asennettu Suomen tai Skandinavian kodeissa: koska luonnonvaloa parantaa mielialaa ja lisää tehokkuutta, mikä oli tärkeää lyhyellä talvipäivinä. Näissä huoneissa oli mukava olla jatkuvasti: kirkas luonnonvalo voisi syventää kevyt ja lämmin seinät ja valkoiset huonekalut valinta.

Tietenkin täydellinen kopio Suomen tyyli Venäjän kodeissa ei ole aina mahdollista, mutta joitakin osia voi vielä lainata.

Vakio asetukset ja ominaisuudet ikkuna järjestelmien

Valmistukseen muovista ikkunajärjestelmät joudut sovelletaan rakennusalan yritys, tai jos haluat tallentaa suoraan valmistajalta, ja se tarjoaa standardin valikoiman.

Pääsääntöisesti koko ikkunoiden kehyksen puutalo seuraavasti:

 1. YHDEN (korkeus 400-1470 mm, leveys 400-870 mm);
 2. Jaettu (korkeus 570-1470 mm ja 870-1470 mm leveä);
 3. Tricuspid (korkeus 1170-1470 mm, 1770-2070 mm leveys).

Standardi mitat ikkunat talossa valmistajilta Venäjällä

Valinta tuntuvampia lehtien ole täysin turvallinen: lasi - on hauras materiaali ja erityinen sitova vaatii. Jos aiot parveke toisessa kerroksessa, ovi on vakiokoko (korkeus 2100-2200 mm, leveys 700-900 mm).

Kaikki nämä ikkunakokoja tuottavat enemmistön rakennusliikkeet, ja jos haluat tehdä yksinoikeudella järjestyksessä, ikkuna asettaa huomattavasti kalliimpia.

Vakio-ikkuna järjestelmät on suunniteltu samantyyppinen aukkojen kerrostalojen elementtitalot, ja niiden kysyntä on riittävän suuri, mutta erikoiskoot rakennusliikkeet suorittaa paljon harvemmin. Siksi hinta on paljon korkeampi. Suunniteltaessa tulevaisuudessa harkita sijainti kaikki huonekalut, ja sen mitat.

Etäisyys ikkunasta lattialle

Keskimääräinen standardi ikkuna tulee sijaita korkeudella 80-90 cm lattiasta: Se antaa hyvän yleiskuvan sekä istuu ja seisoo henkilö, ja kynnyksen alla, voit laittaa työpöydälle tai muu huonekalu. Yläreuna lohkon sijoitetaan yleensä korkeus 220-230 cm lattiasta.

Erityisvaatimukset on ikkunat puinen kylpy huonetta: huoneita kylpylän ei tarvitse hyvä valaistus, mutta säilyttämistä ja lämmöneristys on erittäin tärkeää. Näiden vaatimusten, standardi kylpy ikkunan höyrysaunassa ei ole suurempi kuin 600 × 600 mm, ja muualla ikkunasta, voit tehdä enemmän, kuten 1000 x 1200 mm.

Suurin arvo muovi-ikkuna rakentaminen

Kun valitset suuria yksittäisiä ikkuna malleja lisääntynyt alueen venttiilit, sinun täytyy tietää on vaatimus kirjattu erityisillä rakennusmääräykset:

 • Alueen koko rakenteen saa olla yli 6 m². metriä. Muuten se ei kestä tuulikuorma, ja huonolla säällä ikkunat voi haljeta ja särkyä.
 • Ohita turvallisuussäännöt ei ole: sääolosuhteet eri alueilla Venäjällä ovat vaihtelevia ja arvaamattomia. Suuret lohkot pitäisi olla väliseinän, ja alue läppien ei saa ylittää 2,8 neliömetriä. m. suurin sallittu koko venttiilien on 110? 240 cm. suunnittelussa ikkuna-aukkojen, katsovat, että hyvä muotoilu voi nopeasti vaurioitua. Profiilit metallia kolminkertainen (Kolmekammioiset) lasitus tulee olemaan erittäin vaikeaa, ja koska raskaat huonekalut alkaa pian laskeutua ja SAG. Kertainen kun taas izvedet, ja se alkaa hajota liitoksistaan, käyttää tällaista rakenne on epämiellyttävä, ja vieläkin vaarallinen. Jos päätät asentaa kaareva ikkuna, sen säde tulisi olla vähintään 35 cm. Suuresta koosta venttiilien Vaatimukset ovat samat kuin perinteisissä rotaatiojärjestelmillä.

Tarkastele panoraamaikkunat lasitus talo

Jättäminen täytä näitä vaatimuksia voi olla vaarassa asukkaille, joten älä sivuuttaa niitä, vaikka panoraama ikkunat. Jos haluat varmistaa, että talon hyvin valaistu, sinun pitää tilata moderni design panoraama lasitus erityistä karkaistua lasia, tai ns triplex. Tietenkin, hinta on paljon kalliimpaa, mutta ne ovat paljon turvallisempia ja antaa kaikille asukkaille hyvä tarkistaa. Kun teet valinnan, mitä kokoa ikkuna taloon varaat harkita ilmaston ominaisuus ja tuulikuorma omalla alueella. Jos talvella kylmä, lämpö nopeasti läpi kaksinkertaiset ikkunat, mikä merkitsee vuositasolla kasvu kustannukset lämmityksessä.

Koko reikiä ikkuna kokoonpano

Välys ikkunan puurunkoinen talo

Mitat puuikkunoilla kehyksen talot eivät ole samat kuin aukon koko. Ne ovat arvokkaita, tämä poikkeus on asennuksessa tarvittavat kotelon seuraavissa ruutuun ja kynnysten. Suunnitellusta korkeudesta alareunan ikkunan täytyy pudota takaisin alas noin 5 cm 4 cm - helman paksuus ja 1 cm: n - vaahtokerroksen. Leveydeltään kuin ikkunan reikä 14 cm 5 cm kummallekin puolelle asennetaan ja kiinnittämiseksi laatikko kotelo 2 cm kummallekin puolelle kerros vaahto kestävä kiinnitys.

Yläaukko suurempi kuin noin 10 cm: tämä jätetään rako, koska on aika tanko on jätetty pois. Kun laskelmat ja suunnittelussa on otettava huomioon alareunan kehyksen, se on sijoitettu korkeudelle, on suurempi kuin 1 m korkeudella lattiasta. Tällöin ikkunalaudalla ei ole kätevää tehdä käsin ja valaistus huoneessa ei riitä.

Vaatimukset profiilia ja lasi

Valitessaan ikkuna yksikkö täytyy myös valita oikea profiili ja ikkunat. Valitse on vaikeampaa, jos laitat metallista ja muovista runko: kun määrä ehdotuksia rakentamisen markkinat kasvavat, ja sinun täytyy tietää tarkalleen, mitä kriteereitä järjestät enemmän.

Täällä on muutamia ja tärkeitä vaatimuksia:

 • Kameroiden määrän on kaksinkertaiset ikkunat. Talojen maa tyyppiä tai tiloja, joita käytetään vain kesällä, voit laittaa kaksinkertainen lasin. Kuitenkin talvella, tämä paketti ei riitä. Meidän täytyy saada kolminkertainen-ruudussa ikkunat on ilmarako, ne suojata kotiin jäätymisen, vaikka kustannukset ovat huomattavasti suuremmat kuin yksikerroksisen paketteja.
 • Kammioiden lukumäärä on muoviprofiili. Mitä enemmän kameroita, sitä parempi profiilin pitää lämpöä, koska ilma on paras eriste. Pääomalle objekti toteutettu valita 3 tai 4-ruudussa lasi.
 • Valinta tiivisteen. Valinta Tämän materiaalin kiinnittävät hyvin vähän huomiota, mutta koska kiitos sinetöidä kaikki aukot poistuvat ja luonnoksia. Halpa ja kumi materiaali "dubet" lopettamalla suorittaa ydintoimintojen. Jotkut valmistajat tarjoavat tiivisteet läpinäkyvä elastomeerityyppi: arvo sen yläpuolella, mutta suojaa kylmältä on paljon parempi ja parempi.
 • Tarvikkeet. Pääsääntö - älä kitsastella sitä. Halpa lukot, puristimet, kahvat nopeasti hajottaa ja löysä saranat ja ohut runko välttämättä johda vinossa ja notko ja ikkunaluukut. Tämän seurauksena - on rahaa kalliita korjauksia, joten säästöt eivät ole arvoinen investointi.

Valinnassa ikkunajärjestelmiä puurunkoinen talo - erittäin vaikea ja vastuullinen tehtävä, ja se on parempi keskustella päätöksen kanssa Masters ja ammattilaisia. Halvin ja edullinen vaihtoehto - ikkuna metallia, ne voidaan tilata tahansa rakennusalan yritys. Muovi-ikkuna rakentaminen vaikuttaa merkittävästi ekologia, joten kun ne on valittu on päätettävä etukäteen kysymys laadukkaita ilmanvaihto, mutta ne ovat hyvin pidetään lämpimänä ja toiminta kestää teitä paljon kauemmin. Huoneet ovat valoisia, kodikas ja mukava, ja hyvin laskettu koko lasi-ala antaa riittävä valaistus.

Koot ikkunoita.

Rakennusten suunnittelussa tahansa Nimitys tehdään tietyin ikkunakokoja riippuen vaatimuksista tarvittava valaistus huonetta. Näiden valaistus ilmaisin riippuu rakennuksen koosta, sen tarkoitus, taso luonnonvaloa, ja muut tekijät. Myös suuri merkitys on kyky ikkunan yksikön lähettämään valoa huoneeseen.

Suhde koko tilojen ja ikkunan kokoa Se määritetään standardin kaava perustuu vakiintuneeseen rakennus koodeja. Nämä standardit määrittelevät kynnysarvon valaistuksen yksityisten ja julkisten rakennusten, joka sijaitsee pohjoiseen ja etelään 45 astetta 60 astetta leveyttä. Esimerkiksi, jos rakennus sijaitsee pohjoiseen 60 astetta, on tarpeen käyttää kertoimella 1,2. Jos rakennus sijaitsee etelään 45 astetta pohjoista leveyttä, valaistuksen on määritettävä käyttäen kertoimella 0,75. Indikaattorit lasketaan kunnon pakollinen lasien riippuen rakennuksen sijainti. Niin, puhdista ikkunat rakennuksessa, joka sijaitsee ole saastunut kaupunginosissa on oltava vähintään 2 kertaa vuodessa, ja rakennukset, jotka sijaitsevat teollisuusalueilla, puhdista ikkunat pitäisi olla vähintään 4 kertaa vuodessa. Lisäksi kyky ikkunan avaaminen siirtää valon määrä vaikuttaa lasin ja niiden välisen etäisyyden. Koska valonsäteet taittuvat ja imeytyy (tapauksessa kehyksen yli 2 lasin), sitten olennaisesti vähentynyt valaistus huoneessa.

Rakentamisen aikana erilaisia ​​rakennuksia, käyttäen standardia Vakiona ikkunakokoja. Kuitenkin joissakin tapauksissa, ei-standardi parametreja voidaan säätää. Riippuen ikkunan runko eristetty vakionäkymään koot:

 • kaksinkertaiset ikkunat ikkuna kokoonpano;
 • ikkuna kokoonpano kolminkertaiset ikkunat;
 • yhden lasitus, rivi- kehys.

Mukaisesti GOST 11214-86, 23166-99 standardi määriteltyjä mittoja ikkuna-aukkojen 60 korkeus; 0; 120; 135; 150 ja 180 cm ja leveys 60; 0; 100; 120; 135; 150 ja 180 cm, ja on järjestetty 8-12%: n kosteuteen.

Standardi koot ikkunat koostuvat useista osista ja suoraan lasit. Esimerkiksi, jos standardi ikkuna kokoonpano, jonka leveys on yhtä suuri kuin 1320 mm, lateraalinen poikkileikkaus on 85 mm ja keskimääräinen poikkileikkaus vastaa 130 mm, leveys ikkunan jokaisen lehden tulisi olla vähintään 525 mm. Siten ikkunointi valjaat puolelta tulisi sisältää noin 7,5 mm: n lasin. Jälkeen suorittaa yksinkertaisia ​​laskutoimituksia näyttää siltä, ​​että näkyvä ikkunan leveys on 510 mm. Standardi koko ikkuna-aukon on myös riippuvainen seinien rakentamisessa ja neljäsosa koko. Seuraavat ovat taulukot vakionäkymään kokoja noin-hintoja.

Taulukko 1: Standard yhden koon ikkunat.

Standardi ikkunan koko, mm.

Taulukko 2. Standard koot kolmiliuskaläpän ikkunat.

Standardi ikkunan koko, mm.

Taulukko 3. Tyypilliset mitat simpukoiden ikkunat.

Standardi ikkunan koko, mm.

Kaavamainen esitys yhden, kahden ja tri-up.

Koot ikkunoiden oleskelutilat.

Se tapahtuu niin, että samassa talossa paneelin ikkunakokoja poikkeavat 10-15 cm. Tällaisissa tilanteissa vakiokoko on unohtaa ja ikkunan koon mittausta, tarvitsevat apua pätevä ammattilainen. Kaksipuoliskoinen standardi ikkuna on oltava seuraavat mitat: korkeus 1300 mm ja leveys 1400 mm, tri-box Standard koko: leveys 2050-2070 mm, korkeus 1400 mm. Näillä indikaattorit vakiokoko ikkunoiden ja tulee tasoittaa rakentamisen aikana asuinrakennusta välttämiseksi vaikeudet mahdollisen tulevan korvaaminen ikkunat.

in Hruštšov ikkunan kokoa Se riippuu leveydestä ikkunalaudat. Tapauksissa, joissa ikkunalaudalle laaja koko on kaksi läppää 1450 mm 1500 mm, ja kolme läpät 2040 mm x 1500 mm. Kapeat ikkunalaudat ikkuna- koot vaativat kaksi venttiiliä 1300 mm 1350 mm ja 2040 mm kolmessa siivet 1350 mm.

varten laskeminen kattoikkunoiden koot, lisäksi vakioparametreja katto kallistuskulma otetaan huomioon. Olemassa malli, joka on ikkunan korkeuden riippuu tasaisuus katon. Välinen etäisyys orret on oltava leveämpi kuin ikkunan kehyksen vähintään 4-6 cm.

Huolimatta siitä, että tyypillisessä talossa ikkunakokoja voivat vaihdella perustuu tyyppi talossa voit karkeasti määrittää ja ikkuna kokoa. Lisäksi määritetään ikkunan koko sillä on suuri arvo, ja tulokulma auringonvaloa.

PVC-ikkunat voi olla mikä tahansa koko ja on täysin ongelmitta. Viime vuosina se tuli muotia taipumus tehdä ikkunoiden ovat erittäin suuria. Nämä ikkunat näyttävät erittäin vaikuttava ja kaunis, mutta on syytä muistaa noin käytännöllisyys ja kestävyys. Esimerkiksi suunnitella kestää mahdollisimman pitkään, avaamalla läppä on parempi olla tekemättä alueen yli 900 neliömetriä. mm. Kuuro puite ei pitäisi tehdä yli 1000 neliömetriä. mm. Tämä rajoitus johtuu siitä, että seurauksena lisääntyneen kuormituksen, lasitettu pian väänny.

Moderni teknologia mahdollistaa tehdä muovi-ikkunan mukautettuja kokoja, jotka sopivat kaikkiin vaatimuksiin. Kuitenkin ikkunat, tilauksesta, on arvokkaampi kuin standardi. Onko tällainen menot perusteltuja, täysin riippuvaisia koko ikkuna-aukon.