Spathiphyllum Alana

Valitse yksi tyypit ja lajikkeet Spathiphyllum kuvia ja kuvauksia

Spathiphyllum havaittiin ensimmäisen ja kuvannut saksalainen kasvitieteilijä harrastaja Gustav Wallis XIX vuosisadalla. Mielenkiintoinen kasvi tiedemies ja edelleen yleisiä Kolumbiassa ja muissa alueen maissa, monet Spathiphyllum näkyy suo pankit lampien, aluskasvillisuuden trooppisten sademetsien.

Kun Yhdysvalloissa ja Euroopassa, tehdas on herättänyt huomiota viljelijöille ja miten kulttuuri huone, Spathiphyllum on tullut tunnetuksi kaikkialla maailmassa. Mutta valinta työtä uusien lajikkeiden ja hybridit aloitettiin suhteellisen äskettäin, vain puolivälissä 60-luvun viime vuosisadan.

Syntymistä soveltuu kasvaa huonekasveja ehdot:

 • kääpiö ja vaikuttava koko;
 • lehdet eri muoto ja väri;
 • Se on miellyttävä tuoksu;
 • kykenee pitkä ja lähes vakio kukassa, aiheutti merkittävää kasvua kiinnostusta kulttuuriin.

Nykyisin käytössä olevat Flower ystäville kymmeniä lajikkeita Spathiphyllum, kuva, joka mahdollistaa jatkuvasti yllättävä monimuotoisuus.

Ominaisuudet ja valokuva Spathiphyllum kukka

Spathiphyllum, kuten monet kasvit elävät trooppisilla ja subtrooppisilla vyöhyke, vuosi ei irtoa lehtensä, jäljellä vihreä ja houkutteleva. Lehdet kasvit ovat melko suuria, pitkulainen suikean, jossa upotettu suonet ja kiiltävä pinta.

Koska Spathiphyllum käytännössä mitään varsi, tai se on vahvasti lyhenee ja leviävät pitkin maahan, lehdet nousevat suoraan maaperään. Ja kukinnan kasvien kukka varret nousevat tyylikäs valkoinen suojuslehdistä ympäröivä valkoinen tai kellertävä tähkä. Toisin kuin yleisesti luullaan, kuva ei kukka Spathiphyllum, ja sen kukinto. Ja täällä pieniä kukkia kerätään korvaan ei terälehtien tai ulkonäköä.

Siksi evoluution kuluessa, kasvi on saanut valkoisen ja vehreää suojuslehti, joka näytti lippua, houkuttelee hyönteisiä. Tähän mennessä tiedetään kasvitieteilijät yli neljä tusinaa lajia Spathiphyllum, mutta vain muutamia lajeja käytetään kulttuurin tilaa ja maisemointiin. Yleisin asukkaat kynnykset ovat kasveja, jotka kuuluvat lajeihin Spathiphyllum Floribundum ja Wallisii.

Tumman vihreät lehdet Spathiphyllum Floribundum katsottuna kuvan Spathiphyllum, tiheä, hyvin havaittavissa ohut ja midrib varren pituus 10 cm.

levy itse on 20 cm pitkä, ja nuoret lehdet kirkastumistaan ​​jo kypsä. Kukka varret ovat 15-20 cm nousta yli lehdet, perianth valkoinen, verrattuna muuntyyppisten keskisuurten, pitkä vain 4-8 cm ja leveys ei ole suurempi kuin 3 cm piirre muodossa -. Pitkä vuoden kukintoja.

Jos vertaamme valokuvan tai miellyttävä Spathiphyllum Spathiphyllum Blandum edellisen sellaista edustajan välittömästi havaittavissa eroja muoto ja rakenne lehtiä. Tämä suuri Spathiphyllum luonnossa kasvavat Surinam, pitkänomainen elliptinen-muotoinen lehdet ovat selvästi erottuvat uponnut laskimot. Pituus yksi levy on 30 cm, sama koko ja ruoti kiinnitetty maanalainen varsi hiipivästä kasvi.

Vihreänkellertävä pituus 20 cm ja suojuslehti kukinnon-korva sijaitsee yläosassa lyhyen kannattomia. Kukat ilmestyvät säännöllisesti, ja asianmukaista hoitoa kasvi kukkii jatkuvasti.

Tehdas Spathiphyllum Cannifolium katsottuna kuvassa Spathiphyllum ja sen kukka, tihein ja kapea kaikilta lähilajien lehdet jopa 40 cm.

Vastakkaisella suojuslehti valkoinen, ja "kääntöpuolen" on voimakas vihreä sävy. Pituus kattaa tämä suuri, houkutteleva kasveja on 10-22 cm, joka on kaksi kertaa suurempi kuin valkoinen tai kellertävä maissintähkä. Ominaisuudet laji on se, että kukat on korostunut aromi ja korva ei kokkareista mutta tasainen. Luonnossa kasvit tämän lajin löytyvät trooppisten metsien Etelä-Amerikan sekä Trinidad.

Brasiliassa todettiin, toinen mielenkiintoinen Spathiphyllum lajikkeita. Se Spathiphyllum Cochlearispathum - kasvi, joka kasvaa metrin korkea ja erittävät ohut kiiltävät lehdet elliptinen. Joiden leveys on 12-15 cm: n pituudelta yksi rikas vihreä arkki saavuttaa 30-40 cm, jossa varret on myös hyvin pitkä ja voi kasvaa jopa 70 cm.

Nimi muodossa johtui kovera säästävää, kuten kuvassa Spathiphyllum, muoto, valkoinen huntu, joka, kun ne erääntyvät tähkä muuttuu tumman vihreäksi.

Tämäntyyppinen Spathiphyllum nimetty sen löytäjä ja askeettinen kulttuurin G. Wallace, on kaikkein vaatimaton ja siksi yleisin nykyään. Wild Spathiphyllum Spathiphyllum Wallisii Wallis ja tuli perusta valintatyön aktiivisesti käynnissä maailmassa, ja antoi faneille paljon huonekasveja mielenkiintoisimmista ja suosituimmista lajikkeista.

Tällaisia ​​laitoksia ovat pieniä, ja useimmat niistä korkeus nousee 30-40 cm, joka kotona on valtava etu. Toisin kuin on jo kuvattu laji on Kolumbia antaa pitkänomainen, totesi jättää jopa 24 cm. Petioles joustava, pitkä, lopulta taipua ja jättää heidät laiha.

Kukinto tämän lajin pituus ei ylitä 3-5 cm ja kätkeminen niiden valkoinen tai vihreä kansi ainakin kehittämiseen tähkä tulla täysin vihreä. Cob y paljasti kukka Spathiphyllum, kuten kuvassa, melkein valkoinen tai kermaa, ja sitten myös muuttuu vihreäksi. Tällaista ominaisuuden vuodenaikojen kukkii - keväästä syksyllä.

Vuosien mittaan työn kasvattajien toi hyvää hedelmää, ja kukka viljelijät tuntevat nyt ole ainoa laji esiintyy luonnossa, mutta myös näyttävä lajikkeet ja hybridit Spathiphyllum.

Useita lajikkeita, kuten hybridi kasviperäistä, voidaan nyt löydetty kukkakauppoja. Maailmassa tunnetaan suuri Spathiphyllum Mauna Loan, nimetty tulivuori Havaijilla. Koukeroinen ja laatu tunne, ja valokuva Spathiphyllum Domino aina herättää huomiota, koska epätavallinen kirjava viherkasvit.

Kaunis kasvi valkoinen suojuslehdistä yleisesti elliptinen, kovera ja hienovaraisesti kermainen kätkeminen maissintähkä. Kirkkaan vihreä huomautti lehdet järjestetään varret 10 senttimetrin pitkä varsi ja kasvaa lyhennetty, joskus maanalainen varsi. Melko lyhyt, 5 cm, on järjestetty tähkien korkeissa 25 senttimetrin kantoja.

Syntymäpaikka näyttäviä kasveja - Kolumbia, jossa kun ensimmäinen otettiin Spathiphyllum Wallis. Kukinta Mauna Loan pitkittynyt tai lähes jatkuvaa, kukinto voidaan leikata siten ne säilyttävät tuoreuden jopa kuukauden.

Yksi suosituimmista ja hyödyllisiä lajikkeita Spathiphyllum Chopin, Spathiphyllum Chopin, se on universaali, vaatimaton kasvi koristeluun asuin sisätilojen ja maisemointi toimistoja ja julkisia rakennuksia. Kasvi selviytyy imeytymistä haitallisten aineiden haasteen ilmaan. Samalla holkki on melko pieni ja tuskin saavuttaa korkeus 35-40 cm.

Se Spathiphyllum lajikkeet Rich Green kiiltävät lehdet uponnut suonet ja terävä kärki. Perianth pitkänomainen, valkoinen, vihreä kärki ja veined.

Lisäksi ensimmäisellä puoliskolla päivän kasvista kuuluvat herkkä tuoksu, joka varmasti lisää kulttuurin houkutteleva viljelijöille.

Vain yksi kuva Spathiphyllum Domino välttämättä aiheuta innostuneen vastaanoton ja kannattajien mielenkiintoa huonekasvien. Spathiphyllum Domino - se on harvinaista tyyppi kasvi, joka on lisäksi vaatimaton, toinen merkittävä etu, värikäs kirjava lehvistö lukuisia valkoiset täplät ja viivoja.

Tällöin kasvi on hyvin kompakti ja korkeus enintään 35 cm. Kuten kaikki tällaiset lajikkeet, kirjava lajike tuntuu riittävän hyvin valaistu ikkunat, mutta suorassa säteet voivat menettää houkuttelevuutta ja alkaa kuihtua. Siksi Domino vaatii pimennysosa näyttö, hyvä kastelua ja puute luonnoksia. Aamulla Laitoksen omistaja pilaa aromi, jonka intensiteetti keskipäivällä vähenee.

Hollantilainen kasvattajat perustuu Spathiphyllum Wallis sai vieläkin mielenkiintoisempaa, kuin domino, kirjava lajikkeita, jotka ovat valkoinen väri kattaa koko sektorin lamina. Spathiphyllum Picasso - mannaa puutarhurit jotka eivät pysty huolehtimaan kasvien huolellisesti ja rakastava epätavallinen kulttuuriin.

Kasvi, kuten kaikki Spathiphyllum, vaatimaton ja vaativa vain peitto, jonka pitäisi olla kirkas, mutta ei tulikuuma. Erikoisuus tässä luokassa, kuten nähdään kuvan kukka Spathiphyllum on kirjava väritys ei ole vain lehtiä, mutta myös tyylikäs, jossa on terävä kärki perianth.

Hollantilainen lastentarha erikoistunut Cupido ovat kotieläimiä Spathiphyllum. Erie tämä kasvi on tullut niin tunnettu koko maailmassa, joka kompakti Spathiphyllum Wallis kasvanut asiantuntijoita Alankomaista ansaitsi nimen Spathiphyllum Cupido.

Kasvit kirkkaan vihreät lehdet ja sulavasti kaareva kukinnot sängyt koristavat tahansa sisustukseen, ja osoittavat itse nekapriznymi mahtuu lemmikkieläimet.

Spathiphyllum Alana korkeus noin 50 cm, lehdet kasvavat takaisin lähes mutka, kuten muiden kasvilajien Wallis ja pysyvät lähes pystysuora.

Lehdet ovat kiiltävät, tiheä, rikas vihreä väri. Bract leveä, tehokkaasti huomautti, jossa on havaittavissa vihreä suonet kääntöpuolella.

Tämä hybridi Spathiphyllum voidaan turvallisesti johtuvan kaikkein koriste ja tehokkaasti. Spathiphyllum tunne pensaita voi päästä korkeus viisi jalka, mikä tekee tavallaan yksi suurimmista joukossa nykyisiä sisätiloissa lajikkeita.

Tehtaalla on suuri houkutteleva lehdet tumman kiiltävän värin ja pituus 40-80 cm. Suuri kukinto Spathiphyllum Tunne kuin paljon hyötyä verrattuna muihin vastaaviin lajikkeisiin. Esiintyvät yläpuolella lehtien, perianths on valkoinen väri, sitten vähitellen muuttuu vihreäksi ja sulautuvat on yhteinen tausta. Cob suuri, pehmeämpi kuin muut kasvit, kukka Spathiphyllum, kuten kuvassa säilytetään pitkään.

Muun pitkä lajikkeiden Spathiphyllum, kuvassa, on huomattava Makea Silvio hybridiperäisiä hennon silmuja ja tuuhea pensas jopa 75 cm. Tätä taustaa vasten monenlaisia ​​erityisen näyttävät pienoiskoossa kasveja Spathiphyllum Strauss 30 senttimetrin korkeudella.

Joskus voi kuulla, että taimitarhat tarjoavat Spathiphyllum kanssa punaisia ​​tai vaaleanpunaisia ​​suojuslehdet. Kuitenkin ennen kuin periksi houkutteleva tarjous ja kiire ostaa harvinainen kukka, se auttaa ymmärtämään luokitusta.

On käynyt ilmi, valkoisia huntu voi vain vaikutuksen alaisena piikki keinotekoisesti kemikaaleja ja suojuslehti vain muuttuu vihreäksi luonnollisissa olosuhteissa.

Silti kasveja, jotka liittyvät läheisesti Spathiphyllum ja ottaa värillisiä perianth siellä. Se on tunnettu kukkakaupat anthurium ansiosta kasvattajat lajikkeesta riippuen kykenee miellyttää omistajalle tulipunainen, viininpunainen, vaaleanpunainen ja melkein valkoinen päiväpeitteet kukinnot.

Spathiphyllum ja Anthurium on paljon yhteisiä morfologisia ominaisuuksia, niin lännessä käytettävät kasvit yleisnimi - rauha lilja.

Muuten, jos Spathiphyllum pidetään taikakalu naisten onnellisuuden, The anthurium - ruumiillistuma ihmisen hyvinvoinnin ja voimaa. Vaikka punainen Spathiphyllum vielä onnistunut saamaan nämä kasvit voivat olla hyvä pari ja täydentävät toisiaan ikkunalaudalla.

Kukka onnea - Spathiphyllum

Jos kotona Spathiphyllum kasvaa - ei yksinäisyyden pelko. Tehdas ei ole vain hämmästyttävää kauneutta, mutta myös maagisia voimia. "Naisten onnea", "onnellinen kukka", "ihmisen onni", "kukka rakkauden" - koska se on tavallisesti kutsutaan. Mukaan luullaan, Spathiphyllum - maaginen kasvi, joka auttaa löytämään jälkipuoliskolla, ja vahvistaa murenevan avioliitto. Kukka lisäksi tuoda perheen harmoniaa ja harmonia.

Koti ihana kukka on Amerikassa, Brasiliassa ja Filippiineillä. kasvi nimi muodostuu kahdesta kreikan sanasta "uni" - "peitetty" ja "phylum" - "lehti". Grow Spathiphyllum kotona voi olla kuka tahansa. Tärkeintä hänestä huolta.

Spathiphyllum: lajike ja valokuvia

Spathiphyllum on nurmikasvien kasvi kuuluu Araceae perheeseen. Se on jolla on soikea yksiosainen läsnäolo suonissa suuria vihreitä levyjä, valkoinen tai keltainen kukkia. No varret.

Kukkii keväällä, useita viikkoja. Mutta jos se on hyvä hoitaa sitä, voit saavuttaa toista kukinnan. Ikivihreä kauneus, herkkä kukkia ja Rich Green esitteitä yksinkertaisia ​​makuja ehtojen teki suosiossa puutarhurit.

Spathiphyllum - valoa ja lämpöä rakastava kasvi, ja se kukkivat vain silloin, kun huoneen lämpötila on 18-23 astetta. Kukka on pelkää luonnoksia ja kylmää. On yli neljäkymmentä erilaista! Mutta vain harvat voivat kasvaa tasainen. Kuvassa, jotkut heistä.

Spathiphyllum Chopin Chopin tai voi päästä korkeus 30 cm. Laitos on jolla on kirkkaan vihreä arkkia, venytetty valkoinen ja vihreä päiväpeitteet. Tällainen johtuu siitä, että tiivis, houkutteleva ja vaatimattomia huolehtiminen on eräs yleisimmistä kotona puutarhanhoidossa.

Spathiphyllum Makea Chico on suuri hybridi. Se voi päästä korkeus seitsemänkymmentä senttimetriä.

Spathiphyllum Picasso on koristeellinen kasvi, joka on peräisin Hollannin Spathiphyllum Wallis. Ominaista piirre - tietty väri arkkia. Päällyste voi olla vihreä valo putkisto, vihreä vaaleita pisteitä, valkoinen vihreitä pisteitä. Lisäksi kaikki nämä vaihtelut voivat olla läsnä samassa kukka.

Spathiphyllum Tunne on koristeellinen hybridi näkemyksiä. Kukkien pidetään yhtenä suurimmista, voi päästä korkeus puolitoista metriä. Laitos on jolla suuria kukintoja, uurrettu leveä ja pitkä vihreä lehtiset. Se tuntuu hyvältä valossa ja pimeässä paikassa.

Spathiphyllum Domino - kompakti lajeja, saavuttaa korkeus kolmekymmentä senttimetriä. Piirre kasvi on epätavallinen maalaus lehtineen. Kukinto valkoinen tai kellertävä, päiväpeitteet - valkoinen, ajan mittaan, väri muuttuu ja muuttuu vihreäksi. Tämän vuoksi kukka on nimeltään "Domino". Vaatimaton hoidon, kasvaa hyvin kotona.

Spathiphyllum Wallis. Tämä laji on yksi nirso hoidon. Kukka soveltuu erinomaisesti elämään ympäristöolosuhteissa. Laitos on varustettu kapea ja pitkä hunnut, tummanvihreä esitteitä. Se pääsee korkeus kolmekymmentä senttimetriä.

Spathiphyllum Alana - kaunis koristekasvina saavuttaa korkeus viidenkymmenen senttimetriä.

Spathiphyllum Quatro - hybridi, jotka ovat peräisin Spathiphyllum Wallis, saavuttaa korkeus kolmekymmentä senttimetriä.

Kuinka hyvin hoidat kukka, riippuu kukinnan, olla tarkkaa kestoa. Huolimatta siitä, että luonnollisissa olosuhteissa onnea kukka kasvaa lähinnä alemmille tasoille sademetsän, ja viittaa varjoa sietävät, on edullista pitää se alla kirkas mutta hajavaloa, esimerkiksi itäpuolella ikkunan. Jos valaistus on riittämätön, se voi heikentää merkittävästi kukinnan aikana.

Kastelua ja lannoitusta kasvien kotona

Kevään ja kesän kasvi on kasteltava runsaasti. Yritä täyttää kukka, kosteus ei pysähdy. Koko syksyn ja talven kastelu pitäisi olla maltillinen. Runsaasti kastelua ja kylmä ikkunalaudalla talvella ovat vaarallisia kasveille.

Kasteluveden on puolustettava ainakin yhden päivän. Jos näet, että Spathiphyllum levyt sagged - pour ja ripottele sitä. Muuten, Lehvästöruiskutus kukka on vakio. Kasvi rakastaa kostutetussa ilmassa, joten overjoyed tarjotin kostean sammalta tai hiekkaa.

Yksi kastelu intensiiviseen kasvuun ja kaunis kukkii pitkään ei riitä. Spathiphyllum tarvitse lannoittaa. Aikana jousen syötetään edullisesti kukka mineraalilannoitteiden suhteessa yksi ja puoli grammaa lannoitetta litrassa vettä. Kesällä ja kukinnan aikana on myös tarpeen tehdä lannoitetta.

Jos kukka on vielä pieni, se on tarpeen ruokkia kerran kahdessa viikossa. Kun kasvi saa vahvempi ja kasvaa, määrä ruokkimista alennetaan kerran kuukaudessa. Hyvä viittaa Spathiphyllum ja orgaanisia lannoitteita. Talvikaudella, lannoitteita ovat vähemmän ja vähemmän.

Valaistusta koskevat vaatimukset, lämpötilan ja kosteuden

Spathiphyllum pitää ja että on tärkeää, kasvaa hyvin hajavalon. Kosketus lehtien suoran auringon on vaarallinen kasveille. Voit myös sijoittaa potin pimeässä. Tärkeä edellytys - pritenenie kukka kesällä.

Entä lämpötila, kasvien sopivin 18-23 astetta. Spathiphyllum kestävät lämpötilan lasku, mutta se pysäyttää kehitystä. Kesällä ja keväällä pitämään lämpötila 22-23 astetta, ja talvella 16 - 19. Siirto kuumuutta tehdas pystyy, mutta tässä tapauksessa se on runsaasti kasteltava.

Naisten onni pitää korkea ilmankosteus. On hyödyllistä spray hänelle. Suosittelemme istuttaa Spathiphyllum potin tarjotin. Se on täytetty vedellä. Haihtuminen luo erityisen mikroilmaston.

Oikein valittu maaperä - hyvä kehitys ja mukavaa Bloom

Maaperän kasvit olisi löysä ja hedelmällinen. Luonnon olosuhteissa Spathiphyllum elää maaperässä, joka koostuu pudonneet lehdet, hiili ja homeelle oksat. Näin ollen, edullisesti, luoda tällainen seos sisä- Spathiphyllum turpeen puutarha maaperän, perliitti, hiili, sora ja kuori.

Muutamia vihjeitä istuttamisen kasveista

 1. Nuoret kukkia täytyy repot vuosittain. Tämä on tärkeä edellytys jatkokehitystä Spathiphyllum. On kuitenkin tärkeää tietää, miten uudelleenistuttamiseen kukka.
 2. Kukat ovat saavuttaneet viisi vuotta on suositeltavaa elinsiirtoa vasta kun juuret tyhjennysaukosta.
 3. Kasvattaa tehtaan, edullisesti matalassa astiassa. Suurissa tarakh maaperä muuttuu hapan, yleensä jo ennen hallita juuristo.
 4. Joka vuosi, pakkauksen on oltava suurempi kuin edellinen.
 5. Ennen kuin poistat kasvin vanhasta astiaan, kaada se.
 6. Jos haluat kasvaa suuri kasvi rikas lakanat ja kaunis kukinnot elinsiirron aikana erilliset kukka sivuversojen (heille se kuluttaa paljon virtaa).
 7. Täyttää pohjan uuden kapasiteetin kuivatuskerros - noin kaksi senttimetriä, sitten ripottele tuore substraatti - kolme senttimetriä.
 8. Seuraavaksi laita kukka alustalle yhdessä paakku maa.
 9. Vähitellen lisätään maaperään.
 10. Viimeinen vaihe - kastelua. Jos maa on märkä, kaada vähän, jos kuiva - runsaasti.
 11. Illalla, sinun täytyy suihkuttaa kasvi. Tähän käyttöön ratkaisu: EPIN - 2 tippaa vettä - 200 ml. Tämä järjestely nopeuttaa omalta juurtuvat prosessi.
 12. Kaksi tai kolme päivää, ei kastella kukkia, mutta vain spray.

Tärkein menetelmä kappaleen - jako holkin. Jotta tämä menettely on keväällä, kun istuttamisen. Erotettu emokasvia sivuversojen juuret. Ole varovainen ja yritä vahingoittaa heitä. "Lapset" on istua erillisissä ruukuissa. Alustan tulee olla sama kuin aikuisten kasveja.

Voit yrittää harjoitella toisella tavalla - mukaan siementen lisäämiseksi. Valitettavasti se on aikaa vievää ja vaikeaa, ja kaikki eivät ole valmis hallinnoimaan sen suorittamiseen. Kerättyään siemenet ei suositella viivyttää laskeutumisen ne maahan. Koostumus maaperän - hiekka ja turve. Laskun jälkeen siementen on katettu. Voit tehdä tämän, voit käyttää lasia tai elokuva. Maaperän kasvihuoneessa tulisi olla kohtalaisen kostea. Älä myöskään unohda määräajoin tuuletuksen taimet.

Taudit ja tuholaiset Spathiphyllum

Usein tärkein tuholaiset ovat kukka hämähäkki punkki ja kirvoja. Eroon niistä kuin mahdollista. Pyyhi lehdet saippualiuoksella nikotiinia sulfaatti. Ennen siirtymistä käsittelylaitos, maapeitteen elokuva, keinot ei ulotu maahan. Lopussa päivän, pese lakanat huumeiden jälleen maatavoittavat elokuva. Jotta laskeutumisen estämiseksi tuholaisia, on tarpeen pestä lehdet tai pyyhkimällä kostealla sienellä.

Laitokseen voi vaikuttaa ruoho. Spathiphyllumin lehtien tummat paikat näyttävät tuhoeläinten kolonisaatiosta. Hyökkäyksen voittamiseksi on mahdollista saippua-tupakkaliuos. Pyyhi ne vaurioituneet levyt. On tarpeen lisätä pieni kerosiini liuokseen. Hoidon jälkeen pese lehdet miedolla saippuavedellä.

Usein kukka vaikuttaa mealybug. Se johtuu liiallisesta kosteudesta. Vaurio on piilotettu, yleensä esitteiden välissä. Sen vuoksi on tarpeen tarkastaa kasvi säännöllisesti. Jos hyönteisiä on vähän, pyyhi se vain kostutetulla alkoholilla ja poista ne. Jos hyönteisiä on paljon, hoidetaan aktellismin avulla.

Miksi lehdet muuttuvat keltaiseksi? Ilmiötä voi olla useita syitä. Jos lehdet ovat kellastuneet runsaan kukinnan jälkeen, kukka on todennäköisesti tyhjennetty. Tällöin se pitäisi syöttää, juotava säännöllisesti. Toinen syy ei ole leikattu kukkapenkki. Se vie paljon voimaa kasvin, joten lehdet voivat muuttua keltaiseksi. Melko yleinen syy kellojen kellastumiseen on ikä. Tämä on melko normaalia, eikä sinun pidä huolehtia siitä. Leikkaa vain lehdet. Jos nuori kasvi muuttuu keltaiseksi, on todennäköistä, että sillä ei ole vettä ja ravinteita.

Miksi lehdet kuivuvat? Tärkein syy on kosteuden puute. Kastelu tässä tapauksessa ei riitä, tarvitset kosteaa ilmaa. Palauta lehti terveydentila auttaa säännöllisesti ruiskuttamalla ja kuormalavalla vedellä, joka on asennettu alle tai sen vieressä.

Miksi spathiphyllum kukoistaa? Kukinnan puute voi johtua liian tilava "koti". Siirrä kukka säiliöön ja pienempi ja pian tyydyttää rehevän kukinnan. Toinen syy - väärä sijainti, veden puute, lannoitus tai valaistus. Voit tehdä kasvit kukkivat. Voit tehdä tämän laittamalla potin kynnyksen itäpuolella, säännöllisesti ruokkia ja vettä.

Miksi lehdet tummuvat? Mustat levyt voivat johtua liian kuivuneesta ilmasta, liiallisesta kastelusta ja lannoitteiden puutteesta.

Miksi kukinnat ovat vihreät? Tämä on melko normaalia joillekin kasvilajille, joten sinun ei pitäisi huolehtia.

Miksi lakanat värjätään? Pimeiden tai ruskeiden pisteiden esiintyminen johtuu usein liiallisesta kastelusta ja päällystyksestä.

Menestyksen salaisuus on kukan oikea viljely

Nyt tiedät kuinka hoidat kukkia. Kasteluun, ruokintaan, lämpötilaan, valaistukseen, kosteuteen ja lisääntymiseen liittyvien perussääntöjen noudattaminen edistää aktiivista kasvua ja intensiivisyyttä, mikä on tärkeää pitkän aikavälin kukinnan kannalta. Nähtyään, kun kasvi kukoistaa, sinun tulee tehdä kaikkensa, jotta nautit spathiphyllumin poikkeuksellisesta kauneudesta.

Kasvin kasvattaminen ei ole vaikeaa. Tärkeintä on rakastaa rakkautta ja lämpöä prosessiin, ja uskokaa minua, lopputulos on ehdottomasti hyvä.

Kaikki oikeudet pidätetään. Kopiointimateriaali on mahdollista

Jos lähteelle on avoin aktiivinen linkki.

Ainutlaatuinen spathiphyllum: hoito, siirto ja kuvaus suosituista lajikkeista

Monien mielestä Spathiphyllum on pitkään halunnut tyylikkään kukan epätavallisesta rakenteesta, lehtien kauniista väreistä ja muodoista sekä ihanaa tuoksua, joka voi ajoittaa muutamia lajikkeita aamuyöllä. Toinen kiistaton etu kukka on hoidon helppous. Jopa kukatonta tietämättömiä henkilöitä voi saavuttaa hyviä tuloksia, huomioimalla muutamia helposti ylläpidettäviä kasvien ylläpitoa koskevia sääntöjä.

Spathiphyllumin epätavalliset ominaisuudet

Kukka levitettiin laajalti spathiphyllumin epäsäännöllisten ominaisuuksien vuoksi ilman puhdistamiseksi haitallisista epäpuhtauksista, patogeenisista bakteereista ja sienistä. Se toimii eräänlaisena luonnollisena suodattimena, poistamalla ilmakehästä hyödyttömiä, joskus jopa vaarallisia elementtejä ja kyllästyttäen happea.

Kukan toinen nimi on naisen onnea. Uskotaan, että hän tuo perheiden hyvinvointia naimisiin ja parantaa naimattomien tyttöjen kohtaloa.

Muutamat muut nimet omaksivat kukan epätavalliseen ulkonäköönsä. Sen valkoista terälehteä pidetään usein kukana. Itse asiassa tämä ei ole niin. Kerma-valkoinen sauva korvan muodossa keskellä on kukka, ja ympäröivä valkoinen "purje" tai "huntu" on fiktio evoluutiosta houkutella hyönteisiä. Tämä ominaisuus selittää tehtaan nimen. Käännöksen kreikankielestä "spathe" - verho, "phyllon" - arkki. Kun kukka kukkii, kukkakimpun ympärillä oleva terälehti on lumivalkoinen, mutta kukinnan loppua kohti se muuttuu vihreäksi. Ehkä mielenkiintoinen artikkeli tulee olemaan laskeutumisesta ja hoidosta ulkona malva.

Rauhallinen uni ja terve hermosto

Lisäksi kukka on ominaisuus rauhoittavan hermoston, joka on joutunut pitkään psykologiseen stressiin. Palauttaa kehon stressin ja emotionaalisen stressin jälkeen. Voi palauttaa terveellisen unen ja parantaa aivotoimintaa. Se vaikuttaa positiivisesti henkilön kykyyn työskennellä ja kasvattaa kestävyyttä.

Sellaisten hyödyllisten ominaisuuksien selittäminen on yksinkertaista - huoneen ilman puhdistaminen, kyllästyminen hapella ja bakteerien tappaminen, se antaa vahvan ja laadukkaan unen, mikä lisää tehokkuutta sekä henkiseen että fyysiseen toimintaan. Tietenkin heillä on rauhoittava vaikutus jokaiseen ihmiseen ja esteettiseen ulkonäköön.

Spathiphyllumin hoito - yleiset säännöt

Mitään erityisiä vaikeuksia ei saisi aiheuttaa spatiafyllisen naisen onnellisuuden hoitoa, tärkeintä on noudattaa muutamia yksinkertaisia ​​sääntöjä.

Kun ostat spathiphyllumia varastossa olevasta potista, on muistettava, että tilapäinen substraatti täytetään säiliöön, joka sisältää vähimmäismäärän ravintoaineita ja on vaihdettava lähitulevaisuudessa.

Sisäkasvien karanteenien järjestäminen

Mutta spathiphyllumin uudelleenistuttamista heti oston jälkeen ei suositella. Se on mukautettava uusiin olosuhteisiin ja samalla tarkistettava, onko se tartunnan aiheuttama tauteja, jotka voivat siirtyä muihin sisätiloihin. Siksi uusi kukka-vieras on karanteenissa viikon sisällä.

Mitään paljon tekemistä ei ole tarpeen. Vain kasvi asetetaan huoneeseen, jossa se kasvaa tulevaisuudessa. On suositeltavaa, ettei se aseta ikkunan ikkunaan muiden talon väreiden vieressä, vaan aseta se jonnekin sivulle, jossa hajallaan oleva auringonvalo putoaa siihen. Tällä hetkellä kastelun on oltava kohtuullista, ei ole tarpeen tuoda lannoitusta. Karanteeni kestää vähintään viikon - enintään kolme.

Siirrä spathiphyllum toiseen pottiin

Ennaltaehkäisevän eristämisen jälkeen kukka tarvitsee elinsiirtoa ravitsevampaan maaperään. Se voidaan ostaa jo valmiiksi, erityisesti perheen Aroid-edustajille.

Tarvittaessa voit yhdistää maaperän itse. On muistettava, että kasvi mieluummin kasvaa löysällä maaperällä hieman happamalla pH: lla.

Kuinka tehdä maaperän itse?

Maaperän seoksessa tarvitaan seuraavia komponentteja: turve, lehtimuusu, turve, karkea hiekka. Ne otetaan suhteessa 2: 1: 1: 1. Lisäksi lisätään 0,5 osaa tiilen ja hiilen hienoa murusia. Viimeinen osa voidaan korvata kookoskuidulla tai puunkuorella. Kaikki elementit sekoitetaan perusteellisesti. Maaperän hedelmällisyyden lisäämiseksi siihen lisätään pieni määrä superfosfaattia.

Miten laitetta siirretään?

Myös elinsiirto ei ole monimutkainen spathiphyllum: istuttaminen ja sen jälkeinen jättäminen ei aiheuta erityisiä vaikeuksia. Aluksi on välttämätöntä vettä runsaasti kasvi, joka oli helpompi saada se potin. Säiliötä ravistellaan hieman, minkä jälkeen poistetaan kasvi, jossa on maapähkinä. Nyt, kun maaperä on valmis, on tarpeen valita oikea uusi maljakko.

Laitoksen kapasiteetin vaatimukset

Alkuperäinen piirre sisältää spathiphyllumin hoidon: kukinnan runsaat nuolet tapahtuvat vain, jos juuret ovat täysin kasaantuneet maaperään ja kasvatettu potilamääriin. Sen vuoksi ei ole välttämätöntä valita suurta alusta sille, vaan sen pitäisi vain ylittää siirrettyjen kasvien juurtajärjestelmän volyymit muutamia senttimetrejä. Paras vaihtoehto nuorelle pensastolle on potti, jonka halkaisija ei ylitä 15-20 cm.

Teknologia spathiphyllum -siirto

Spathiphyllumin lisähoito ja siirto koostuu yksinkertaisimpien sääntöjen noudattamisesta. Jos holkin juurisysteemi tyhjennetään, se on poistettava. Kasvien siirto on toivottavaa, kun se ei kukoistaa.

Jos kuitenkin siinä on lumenvalkoisia nuolia, ne poistetaan ruohonleikkurilla, koska kasvi altistuu stressille ja asettuu uuteen paikkaan. Tällöin ei tarvita ylimääräistä kuormitusta tarjoten hänelle kukkia. Lisäksi liian nuoria lehtiä leikataan, samoin kuin kuihtuneet ja kuivatut lehdet.

Juurijärjestelmä on myös karsittava. Tällöin poistetaan liian pitkät juurten oksat sekä hajoavat juurikkaat.

Sitten kuivatus asetetaan potin pohjalle. Paras materiaali tähän on sardeldi, mutta se voidaan korvata pienellä sora-aineella ja hienoksi yksityiskohtaisella tiilellä. Sen jälkeen valmistettu tai ostettu maaperän seos peitetään juuri ennen säiliön reunaa.

Keskellä sijoitetaan holkki, siististi ja symmetrisesti sijoittamalla kasvin juuret sivulle. Yläpuolella kaadetaan vielä yksi kerros maaperää ja hieman painetaan alas holkin pistorasiaan. Se on pidettävä tiukasti maaperässä, älä tappaa, joten sen pohja on hieman haudattu ja hieman kulje- tettu.

Kasvin valkoisessa varressa näet tummat tuberkulmat. Nämä eivät ole taudin oireita, vaan munuaisia, joista ilmavoimat tulevat ulos. Niitä ei saa sirotella maapallolla kokonaan. Vähitellen ne kasvavat maahan ja juurtuvat siihen itsekseen, mikä antaa hyvän vakauden kukalle.

Tämän jälkeen antelias sprinkling spathiphyllum, sekä runsaasti sprinkle hänen kruunu suihke. Kaikki tämä spathiphyllum tarvitsee elinsiirron jälkeen on hyvä maaperän kosteus ja lehtien kastelu. Lisäksi se tarjoaa korkealaatuisen valaistuksen ilman suoraa auringonvaloa.

Aikuisten transplantaatio, hyvin kasvaneet kasvit suoritetaan edellä määriteltyjen sääntöjen mukaisesti. Samanaikaisesti on myös mahdollista monistaa spathiphyllum jakamalla rhizomi. Tämä on helpoin ja tehokkain tapa saada lisää uusia kasveja. Tärkeintä on jakaa pensas niin, että ruusuke sisältää 2-3 terveellistä, täysin kehittynyttä lehtiä ja täyden, ehjän juuren juuren. Taimet istutetaan saman tekniikan mukaisesti kuin ostetut kasvit, kun ne siirretään uuteen astiaan.

Spathiphyllum kasvaa, on välttämätöntä pitäytyä vain muutamia sääntöjä ja määräyksiä. Jos et tarjota yksinkertainen, mutta pakollisia hoito Spathiphyllum kotona: kuiva kasvit kuihtuvat ja kuolevat usein.

Ensinnäkin oikea kastelu järjestetään. Trooppinen kasvi ja viihtyy hyvin kostutettu maaperään. Emme voi sallia täydellistä kuivumista maaperään. Jos paakku on kuiva kokonaan, sitten Spathiphyllum lehdet kellastua ja tehdas on mahdotonta säästää.

Toisaalta, liian vetinen maaperä voi olla tuhoisaa. Zagniyut juuret ja kasvi on mennyt. Siksi talvella hoitoa Spathiphyllum eliminoi usein kastelua.

Talvella, se on yleensä suositeltavaa antaa kukan lepotilaan. Määrä kastelu on vähentyneestä syömisestä yleensä pois, ja lämpötila pidetään alueella + 16 ° C + 17 ° C: ssa Tässä tapauksessa, valaistuksen taso ei heikkene. Kukka tulisi saada päivittäinen annos pehmeä valo. Tämä tehdään, jotta kukka sai voimaa tarvitaan runsaasti kevään ja kesän kukinnan.

Jos tuottaja on päättänyt, päinvastoin miellyttää itseäsi ja rakkaansa kukoistaa "purjelaiva", kun ulkona kylmä ja luminen sää, talvikunnossapidon Spathiphyllum täysin erilainen. Huoneen lämpötila nostetaan + 21 ° C + 24 ° C, Bush runsaasti juotetaan ja ruokitaan säännöllisesti. Mutta keväällä kasvin voi "väsynyt" ja alkaa vahvistua kesällä ja keväällä, mikä vähentää värien.

valaistus vaatimukset kukka

Spathiphyllum suosii hyvin valaistuissa tiloissa, mutta ei rakasta, kun se on alttiina suoralle auringonvalolle. Ne voivat aiheuttaa palovammoja lehtensä. Se soveltuu parhaiten hänen pohjoisen ikkunalaudat, jos ne eivät kuulu Loggia tai parveke.

Jos tämä ei ole mahdollista, niin se tuntuu hyvältä itsestään, ja kaikki muut huoneet, joissa pääsy eri puolilla maailmaa. Mutta sitten se ei tule laittaa ikkunalaudalle, jossa on riski "kärventää" lehtiä. On parempi valita paikka, jossa se on täysin tarjoamia auringonvaloa, mutta ei suoraa ja suodatettua.

Varjossa kukka on parempi olla. Lehdet alkavat venyä, häivyttää ja kasvaa matala.

Kukka naisen onnellisuutta ei kranttu lämpötilan järjestelmää. Talvella lämpötilat voivat vaihdella välillä +16 ja + 24 ° C: ssa Ja alemmat lämpötilat häntä olkapäähän. Jopa t + 13 ° C, kasvi menettää koristeellinen vaikutus, mutta ei enää kasvaa ja vapauttaa nuolta.

Sopivin lämpötila kesällä: + 22-24 ° C: ssa Kukka seistä, ja korkeamman lämpömittarin. Paahtavan ilman joiden lämpötila nostetaan + 27 ° C ei tuo vakavaa haittaa laitoksen, jos se on hyvin kastellaan ja suihkuta.

Lajikkeita ja laadut Spathiphyllum - ja ominaisuudet

Tunnettu siitä, että sillä ei ole varsi, lehdet kasvavat suoraan ulos maasta pieniin petioles. Soikea, suikea lehdet leikataan pitkittäin ja poikittain raitoja hyvin painetaan pintaan ja muodostavat kauniin helpotus.

Kukat muodostuvat kerma tähkä kääritty valkoinen, huomautti purje. Kukinnan aikana, se on maalattu valkoinen väri, sitten se muuttuu vihertävää.

Niin suosittuja lajikkeita: Sensation Sweet Chico, Picasso, Lauretta, Quattro, Chopin, Cupido, Alan Strauss.

Yhtä suosittu on erilaisia ​​Chopin tai Chopin. Se on pienikokoinen, pensas korkeus ei ylitä 35-40 cm. Lehdet ovat tumman vihreitä, kiiltävä, kohokuvioitu raidat. Kukat valkoinen huntu, vaalean vihreä saari ja suonet. Vuoden ensimmäisellä puoliskolla päivänä se tekee miellyttävä tuoksu. Sääntöjä noudattavien edellä mainittiin, on mahdollista hoitaa Spathiphyllum Chopin kotona. Joskus hoito Spathiphyllum Chopin Vkäsitellään lehdet sienellä kastettu puhtaaseen veteen. Siten, Spathiphyllum esti taudin ja mahdollisuus monien tuholaisten, kuten miinaajakärpästen.

Merkittävin piirre Cupido lajikkeiden - korkeat varret, joiden avulla jossain määrin korvata kasvin varret. Ne ovat hyvin hoidettuja lähtee pystyasentoon ja, toisin kuin muut lajikkeet, lehdet eivät leviävät pitkin maanpintaa ja kasvaa. Korkeus kasvi on 50 cm.

Lehdet ovat kiiltävät, soikea, joissa on terävä pää, hyvin viilto laskimot. Kukat ovat kuin kynttilän liekki, jossa sydänlanka on väriltään valkoinen väri ja liekki - kirkkaan valkoinen. Purje kukka puhtaan valkoinen ilman vihreitä raitoja. Yleensä hoito Spathiphyllum Cupido sama periaatteiden sisällön muita lajikkeita. Tärkeintä, että tarvitaan - laatu kastelua hyvä valaistus ja kohtuullisessa lämpötilassa ilman ääriarvoja.

arvosana Alan

Lajittelu Alan ulkoinen muistuttaa ominaisuuksiltaan hyvin Cupido. Sen lehdet kasvavat myös korkeilla pistokkaita, muodostaen pystyttää pensas. Lähtee kaksi lajiketta on vaikea erottaa toisistaan. Ainoa piirre Erottamiskyvyn - Alan takapuolelle purjeen keskellä, vihreä palkki kulkee. Ei vain ovat lähes identtiset ulkonäkö kukkien hoito Spathiphyllum Alana ei eroa huolehtii luokan Cupido.

Lisääntymiskausina jättiläinen kukkalajeista on poistettu, kasvua, joka voi olla enintään 1 m ja enemmän. Mutta tutkijat otettiin huomioon myös vaatimukset pienten tilojen ja loi mini-Spathiphyllum - kompaktissa muodossa möhkäleitä, jotka eivät ylitä 10-15 cm korkea.

Yksi edustajista miniatyyri lajikkeita on Spathiphyllum Strauss kruunu korkeus enintään 30 cm. Sen lehdet ovat nahkea, pitkänomainen, upotetulla prozhiliny, loistava. Huopa kukka lumivalkoinen, ja hän näyttää vaaleankeltainen tähkä.

Punainen Spathiphyllum - siellä vai ei?

Kukka saman perheen Araceae nimeltään Flamingokukka usein kutsutaan Spathiphyllum punainen, sekoittamalla se naisten onnellisuutta. Tämä yleinen virhe liittyy huomattavassa määrin samanlaisia ​​muotoinen kasvi kukka ja lehdet "yhteisö". Heidän tärkein ero - värit purjeet. In Spathiphyllum se voi olla puhdas valkoinen tai vihreä pilkkuja ja raitoja. Loppupuolella kukinnan, se muuttuu vihreäksi. Anthurium on tyypillistä laaja valikoima värejä kannet: valkoinen, oranssi, punainen, violetti, viininpunainen. Lue artikkeli: Tehdas Myrtle: sääntöjen sisätiloissa sisältöä.

Sinun täytyy kirjautua jättää kommentin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Siirry työkalupalkkiin