Sähkömoottorit, yksivaiheiset 220V

220V-vaihemoottori

Vuorottelevat sähkömoottori 220 on artikkeli, jonka teho poikkipinta 0,18-3,0 kW. Tällainen mekanismi on varustettu yksi vaihe, joka syöttää laitteen verkkovirrasta. Käyttää yhden vaiheen laite osuus sekä kotimaan ja teolliseen käyttöön. Tyypillisesti tämä mekanismi on asennettu eri sähkölaitteita.

erilaisia ​​sähkömoottorit

siellä valtavasti erilaisia ​​moottoreita. Heistä erottaa seuraavanlaisia ​​niistä:

 1. laitteet yleiseen teolliseen käyttöön. Niitä käytetään teollisessa tuotannossa laajoilla alueilla. Ne ovat suojassa mahdollisilta hapettumiselta ja saada räjähtävä epäpuhtauksia.
 2. Sähkötoimielimiä DC ja AC. DC laitteen virta akun tai muun energialähteen kanssa vakiovirralla. AC-sähkötehoa vaaditaan vain lähde vaihtovirralla.
 3. Laitteet, joissa on synkroninen ja asynkroninen roottori. Synkroninen moottori pyörii taajuuden magneettikentän, ja asynkroninen päinvastoin.
 4. Sähkömoottorit yksivaiheiset, kaksivaiheinen ja kolmivaiheiset verkon. Toimii yhdellä vaihe verkon yhden vaiheen, kaksi-vaihe-verkon kaksi vaihetta ja kolmivaiheverkon kanssa kolme vaihetta.
 5. Laitteet, joissa on oikosuljettu roottorin tai vaihe. Puuttuessa korkea käynnistysmomentti käytetään oikosulkumoottorin. Tapauksissa, joissa mekanismi kokee kohonnut kuormille esittää hakuvaiheessa roottorien.

Ero moottori määritetään joitakin parametrejä:

 • Asennus suunnittelu;
 • ilmastolliset suorituskyky;
 • muutos;
 • Nopeuksien lukumäärä.

Laitteet, joissa on yksi vaihe käytetään sekä kotitalouksissa että teollisuudessa. Ne on sijoitettu erilaisia ​​mekanismeja. Ne toimivat verkkovirrasta vaihtovirran jännite on 220 V koostumus yhden vaiheen mekanismi on sisäänrakennettu pienikokoinen kondensaattori.

Lisäämiseksi käynnistysvirta, moottori on varustettu säätölaitteella, joka käsittää kaksi säiliötä kondensointi alkaa ja työ. Lisäksi nämä kohteet, ohjauslaite, joka on varustettu rele käynnistyksen ja ylivirtareleillä. Tämän seurauksena laitteiden toimintaa tapahtuu säätelee Launcher käynnistää astiayksikön moottorin käynnistyksen tilan tai kun läsnä on uudelleenkäynnistyksen.

Sähkömoottori, joka on tyyppiä, jota käytetään aktivoimaan mekanismeja, kuten kirvesmiehen työkaluja, pumput, kompressori laitteet, teollisuus- ilmanvaihtokoneisiin, kuljettimet, hissit, Rehunmurskaimet, betonin sekoittimet ja muita laitteita.

Staattori laite on asennettu kaksinkertainen mutkainen. Tämä on tarpeen moitteettoman toiminnan lauhdutuskapasiteettia. Kapasiteetin kondensaattori ei saa vaikuttaa ilmakehään, se on sijoitettu paikkoihin, jotka on suojattu ja kylmyydeltä. Lisäksi hyödyntämällä sähkömoottori, on tarpeen valvoa koko lauhdutuskapasiteettia.

Tekniset tiedot yhden sähkömoottorit

Sähköiset toimielimet ovat käytettävissä yhdellä vaihe seuraavissa versioissa:

Laitteet voidaan varustaa ilmasto suorituskyky: "V2", "V3", "UHL4". Sähkömoottorien 220 faasi tuotetaan alhaisella teholla. Muihin kuvaus yksivaihemoottoreihin esitetty alla olevassa taulukossa esimerkkinä moottorin merkki «AIRE».

Yksivaiheiset sähkömoottorit tuotemerkin "Ira" varustettu 220 käyttämiseksi eri kodinkoneista. Ne toimivat syöttö- jännite 220 V. laitteen suunnittelu on jo sen kokoonpano kondensaattoreita. Pistokkeet yhden vaiheen mukainen mekanismi kytkentäkaavion ja voi välittömästi on ohjattavissa. Nimitys «AIRE» määritellään yksi vaihe moottorin, jossa kaksi käämitystä ja kondensaattorin kapasitanssi.

Moottorin käyttö 220 vuoksi seuraavat ehdot:

 • 220V ja 50 Hz;
 • in «S1» toimintatila;
 • suojaus «IP 54»;
 • Jäähdytyksen «IC 041 ';
 • luokka lämmönkestävyys eristys "B tai F» GOST 8865-3;
 • ilmastolliset tekijät mukaan GOST 15150-69 ja GOST +15543,1-89.
 • tiheys ilman leikkauskuva pölyn 2 mg per 1 m3;
 • mekaaninen suorituskyky "M1" mukaan GOST 17516,1-0;
 • kuormien Tärymoottorit 1. kovuuden mukaan GOST +17516,1-90.

Yksivaiheiset sähkökäyttöjen ovat suuri kysyntä keskuudessa monenlaisia ​​kuluttajia. Hehän toimivat täydellisesti 220V. Laite on esitetty pienikokoinen, joten se on kätevä käytössä ja säästää sähkönkulutusta. Kuormitus sähkömittari on lähes aina minimaalinen. Yllättävää yksivaiheinen sähkömoottori ja sen yksinkertainen toimintaperiaate. Liittää se ei tarvitse olla osaamista ja pätevyyttä on erikoistyökaluja. Korjaus Tällaisten laitteiden on melko alkeellinen. Mutta minimoimaan vahingot laitteen, on parempi valita laitteen todistettu tuotemerkkejä.

Laite ja liitäntä 220 yksivaiheiset sähkömoottorit

220V yksivaiheiset sähkömoottorit käytetään laajalti erilaisissa kuluttajien ja teollisuuden sovelluksiin: jääkaapit, pesukoneet, pumput, porat, hionta ja vastaavia koneistus koneita. Niiden tekniset ominaisuudet ovat hieman huonompi ominaisuuksien kolmivaihemoottorit. Kaksi yleisintä yksivaihemoottoreihin AC teho virran:

Ensimmäinen on rakenteeltaan yksinkertaisempi, mutta on useita haittapuolia, Tärkein niistä - vaikeus muuttaa suuntaa ja roottorin nopeus.

Edelleen pitää yhden vaiheen epätahtimoottoreita ja vaihtovirta kommutaattorin moottorit.

Yksivaiheinen asynkronimoottorit

220V yksivaiheinen moottori, kuten voi, riippuen suunnittelun alueella 5 W 10 kW. Sen roottori - se on tavallisesti oikosuljettu käämitys ( "oikosulkumoottorin") - kuparia tai alumiinia sauvat umpinaisia.

Kuten yksivaihemoottoreita on tyypillisesti kaksi siirtynyt 90 ° suhteessa toisiinsa mutkainen. Työskentely (pää) samalla vie suuren osan staattorin rakojen ja käynnistysohjelman (tuki) - loput. Ja sitä kutsutaan yksivaiheinen, koska hänellä on vain yksi käyttöjärjestelmä mutkainen.

Kulkevan vaihtovirran ensiökäämin läpi luo määräajoin vaihtelevan magneettikentän. Sitä voidaan pitää koostuvan kaksi pyöreää, joilla on sama amplitudi, jotka pyörivät vastakkaisiin suuntiin.

Lain sähkömagneettisen induktion, muuttuva magneettivuo synnyttää indusoidun virran roottorikäämitysten suljettu, se on vuorovaikutuksessa tuottavan alalla. Jos roottori on paikallaan, hetkiä vaikuttavien voimien yhtä suuret, niin että roottori pysyy paikallaan.

Jos roottori alkaa pyöriä, niin tasa hetkiä näiden voimien rikottu, koska se kääntyy liukuva suhteessa pyörivän magneettikentän on erilainen. Tämän seurauksena - ampeerin voima roottori pyörii suoralla magneettikenttä on paljon suurempi kuin kääntöpuolta.

Induktio virta roottorikäämitysten voi tapahtua vain silloin, kun rajan magneettikentän viivojen. Ja tämän, ne on pyörimään nopeudella hieman pienempi kuin pyörivän kentän taajuus (yksi napaparilla - 3000 r / min). Siksi nimi, joka sai tällaisia ​​moottoreita, asynkroninen.

Lisäämällä mekaanisen kuorman pyörimisnopeutta vähennetään, kasvaa induktio virta roottorikäämitysten. Tämän seurauksena - lisääntynyt ja mekaaninen teho moottorin, ja virrankulutus niiden AC.

On selvää, että käsin purkautua roottorin kullakin alussa moottori on hankalaa. Luomaan alkuperäisen käynnistysmomentti, ja aloittaa kelaus käytetty. Koska se on juosta käämi suorassa kulmassa, luoda pyörivän magneettikentän nykyisen se on vaihesiirretty suhteessa työvirta käämin 90 myös °.

Tämä voidaan saavuttaa sisällyttämällä piirin virtalähteen vaihemuunnetaan elementti. Vastus tai kelan aikaansaamiseksi vaihesiirto ei voi olla 90 °, mutta useimmissa tapauksissa se on loogista käyttää kondensaattorin vaihesiirtymäpiirin elementti. Tässä tapauksessa, sillä on paras yhden vaiheen moottorin käynnistyksen ominaisuuksia.

Kun fazovraschayuschy elementti on kondensaattori, Yksivaihemoottorit voi rakenteellisesti olla:

 • jossa alkaa kondensaattori (kuvio a.);
 • lähtöaineiden ja käynnissä (kuvio b).
 • Vain toimintakondensaattorin (kuvio. C).

Ensimmäisessä (yleisin) vaihtoehto tarjoaa yhteyden kondensaattori alkaa käämin lyhyesti aloitusaika, jonka jälkeen ne ovat poissa käytöstä. Toteuttamaan sen, voit käyttää rele aikaa, tai yksinkertaisesti koska piirin aikaan painamalla käynnistyspainiketta. Ohjainpiiri on tunnusomaista suhteellisen pieni käynnistysvirta mutta nimellisesti tilassa ominaisuudet ovat alhaiset. Syynä on, että staattorin kenttä on elliptinen (suuntaan napojen, se on vahvempi kuin kohtisuorassa).

Ajo töihin, pysyvästi kytketty kondensaattori toimii parhaiten nimellinen tilassa, mutta on keskinkertainen käynnistysominaisuuksia. Variantti käynnistämiseen ja kondensaattori on välissä kahden edellä kuvatulla tavalla. Laskettaessa kapasitanssin arvoja on suhteellisen yksinkertainen: työ 0,75 uF kohti 1 kW: n, lähtöpisteestä - 2,5 kertaa enemmän.

AC kommutaattorimoottori

Harkitse AC kommutaattorimoottori. Universal kerääjä moottorit syötetään eri lähteistä, kuten AC tai DC. Ne ovat usein käytetään työkaluja, ompelu ja pesukoneet, Kotilihamyllyt - tarvittaessa käänteinen, säätää roottorin nopeus tai kierto 3000 kierrosta / min.

Käämitykset staattorin ja roottorin kommutaattorin moottori on kytketty sarjaan. Käämeihin roottorin virta syötetään harjat kosketuksessa Keräyslevyille, jotka on kytketty roottorin päiden käämien.

Käänteisfaasi-moottori kollektoriin suoritetaan muuttamalla napaisuus verkkoliitäntä staattorin käämien tai roottorin, ja pyörimisnopeus voidaan säätää muuttamalla virran määrä käämien.

Tärkeimmät epäkohdat tämän moottorin:

 • kalleus;
 • monimutkaisuus laite on käytännössä mahdotonta itsenäisesti suorittaa korjauksia;
 • merkittävä määrä kohinaa, vaikea hallinta, luominen radiohäiriöiden.

On vielä lisätä, että laitteiden käyttö, jotka sisältävät yksivaihemoottori, se olisi mahdollisimman huolellista paneutumista valintaan lajissaan, kytkentäkaavio, miten oikein suorittaa laskennan elementtejä.

Sähkömoottorin 220: kuvaus, ominaisuudet, ominaisuudet yhteydet

Sähkömoottori 220 on yksinkertainen ja laajalti käytetty laite. Tästä johtuen stressi sitä käytetään usein kodinkoneet. Kuitenkin, se ei ole ilman haittapuolia. Siitä, mitkä tiedot ovat sähkömoottorit, niiden soveltaminen, haittoja ja ongelmanratkaisutapoja sekä mahdollisuus liittää verkkoon kuvaamaan artikkelissa.

Yksivaiheinen laite. kuvaus

Mieti asynkroninen sähkömoottorin 220V, 2,2 kW, yhden vaiheen 3000 rpm. Tällaiset sähkömoottorit saattavat olla kahdeksankymmentä tai yhdeksänkymmentä asumiseen.

Ensimmäinen tyyppi ilmaisee, että moottorin kiinnitysalustaan ​​keskelle sen akselin on etäisyys kahdeksankymmentä millimetriä. Akselin halkaisija on yhtä suuri kuin kaksikymmentä kaksi millimetriä, ja avain - kuusi kuusi millimetriä. Akselin pituus on viisikymmentä millimetriä, ja paino - noin kaksikymmentäkaksi kilogrammaa.

Yhdeksänkymmentä kotelo tarkoittaa, että on yhdeksänkymmentä millimetriä päässä moottorin akselin sijainnin keskellä. Brutto halkaisija kaksikymmentäneljä millimetriä, avain - seitsemän tai kahdeksan millimetriä. Pituus viisikymmentä millimetriä, ja paino - noin kaksikymmentäkaksi kilogrammaa.

Kasvit tuottavat moottori 220, jossa on tällaiset parametrit ovat:

 • Mogilev Sähkömekaaniset Plant (malli Aire 80S2).
 • Luninetsk "Polesyeelectromash" (malli AIRE80D2 Aire ja 90L2).
 • Jaroslavlin "Eldin" (malli RAE90L2).
 • Mednogorsky "Uralelektro" (malli ADME80S2).

Kaikki nämä mallit ovat kotitalouksien takia moottorit käynnissä 220 volttia. Ne asennetaan koneeseen hiontaan parketti tsiklevaniya koneissa puulle, murskaimia, kompressorit ja porauslaitteet ja niin edelleen. Aire Haittana on, että heillä on heikko lähtökohta.

Voimme harkita esimerkkinä sähkömoottoria 220 AIRE80S2 kompressoriyksiköt. Tyhjentää paineella vastaanottimeen kirjoitetaan ilman ongelmia. Ottaa ylärajan kymmeneen ilmakehään jolla moottori sammuu. Air kuluttaa kuusi-kahdeksan yksikköä ilmanpaineessa.

Mutta kun kompressori laitteet valitsemalla Ota sitten AIRE80 tai 90 ei välttämättä käynnisty ja pörinä. Tämä jäljellä oleva paine saa aiheuttaa painetta mäntien, ei salli moottorin rentoutua. Ja tämä tapahtuu paitsi kompressorin. Mikä tahansa asynkroninen-vaihemoottori 220V Aire on samanlainen ongelma. Sen ratkaisemiseksi, on suositeltavaa asentaa ylimääräinen kondensaattori, jota saa käyttää vain moottorin käynnistykseen, mikä on noin kaksi tai kolme sekuntia. Jos tekniikka toimii vain yhteen vuorottelutila, voit asettaa painikkeen PNVS. Sitten pitämällä se toimii vain kaksi kondensaattori, ja vapauttamalla lisämekanismia käytöstä.

Jos laitetta käytetään aktivoimaan, sinun täytyy kerätä järjestelmän, ottaen huomioon aika rele ja käynnistin magneetin.

Talossa on sähköverkon 220 on kätevin voimanlähteenä kodinkoneiden. Jotkut moottorit pystyvät käynnissä suoraan sitä, ja lisälaitteita tarvitaan muille.

Yleensä ei ole kysymys siitä, miten yhdistää yhden vaiheoikosulkumoottorille 220. Se on vain kytketty verkkoon. Mutta puute on, että tehokkuus on hyvin alhainen.

Ohjeet eri laitteen

Käyttää kahden vaiheen moottori vaatii kaksi osaa: paperi kondensaattori vähintään viisisataa wattia ja alentamalla automaattinen muuntaja, koska useimmat sähkömoottorien työskennellä satakymmenen wattia. Käämitys on suora yhteys, yksinkertaisesti soveltaa oikean jännitteen, ja toinen syötetään kondensaattorin läpi. Mutta se on sallittua käyttää vain paperia lajinsa.

Kolmivaihemoottorit ei ole suunniteltu kondensaattoreita. Siksi niitä voidaan käyttää vain hyvin pienillä kuormilla. Muuten yksinkertaisesti kelaus poltettu. Nimelliskuorma on syötetty todellinen kolmivaiheinen verkko.

Jos sinun pitää kytkeä universaali kommutaattorimoottorilla sarjalla heräte, kela on kytketty kerääjä ja harjakokoonpano. Lataamisen jälkeen akseli laite, jonka moottori toimii, tarvitaan jännite kytketään.

Yleensä kommutaattorin moottorit DC: t ovat matalan jännitteen. Siksi jotta kytkeä sähkömoottori 3000. 220 m, on tarpeen soveltaa sopiva virtalähde muuntaja ja tasasuuntaajan.

Kytkeminen kolmivaihemoottori

Nyt ei ole harvinaista, kun autoilijat käyttävät moottoria. Jos se täytyy vaihtaa tai korjata, voi herätä kysymys siitä, miten yhdistää moottorista 220 verkkoon. Kolmivaihemoottorinsa voidaan aktivoida helposti käymättä asiantuntijoiden seuraavien ohjeiden.

Nämä välineet voivat olla hyödyllisiä ruuvimeisseli, lämpöreleillä, teippiä, mekaaninen, magneettitoimilaite ja testeri.

Vanha kone ja poista merkitty nollajohdin avulla sähköteipillä. Jos se on asetettu uudelleen, nollajohdin voidaan helposti tunnistaa käyttämällä indikaattoria. Lopussa hänen lamppu hehkuu.

Uusi moottori lisätään Magneettiventtiiliä varusteet sekä aseen kanssa ja lämpörele. Venttiilit asennetaan paneeliin.

Terminen kytkin on kytketty käynnistin. Valitsemalla jälkimmäinen, sinun täytyy olla varma, että se vastaa moottorin tehon.

Lujittavan tuloliittimet liittimiin koneen, lukuun ottamatta nollajohtimen. Lähtöliittimien samaan lämpöreleen. Lähdössä käynnistin kaapeli on kytketty suoraan moottorin käydessä.

Ainakin yhden kilowatin Laite voidaan kytkeä ohi magneettikytkin.

Kytkeä moottorin kansi poistetaan. Päätelmät terminaali on kytketty muodostavat kolmion, tai tähti. Päät yhdistetty johdolla tyynyt. Kun tähden muotoinen koskettimet on kytketty sarjatuotantona.

Jos päätelaitteet sijaitsevat satunnaisesti, sitten käytä testaaja. Se on liitetty päihin, löytää mutkainen. Sen jälkeen kytketty kuten tähden muoto, ja käämin kerätään pisteeseen. Loput päät on kytketty.

Moottori peitä kannella ja tarkista mekanismin toimintaa. Jos akseli pyörii väärään suuntaan, johon tarvitset johdot syötettävä yksinkertaisesti päinvastainen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Siirry työkalupalkkiin