Sähkömittari kauko käsittelyssä

Mittari joka lähettää lukemia: luonnehdinta kirjanpito laitteiden

Tässä artikkelissa käsitellään ominaisuuksia kirjanpidon laitteiden, kuten nykyinen, lähettämällä lukemat: erityispiirteet instrumentin, sen laitteen, mitä etuja ja haittoja järjestelmän laitteet käyttävät kaukosäädintä, lukeminen lähetysjärjestelmä kulutukseen sähköenergian ja säännöt tämän menettelyn mukaisesti vaatimusten sääntelyviranomaisten.

Mittarin, joka lähettää lukemat automaattisesti lähettää tietoja käytettyjen kilowattia

Mittarin, joka lähettää lukemat: tarjolla laitteita

Laskurit miehitetty etäluentajärjestelmään, sopii asunnon omistajat, jotka eivät halua kuukausittain pohtia, millä tavalla ja missä siirtämään raportoitu kirjanpidon laitteen. Jos kuluttaja sähköenergian perustetaan kotona vastaavaa laitetta, tiedonsiirto tehdään automaattisesti, ilman suoraa ihmisen puuttumista.

Käyttämällä laskurit etätiedonsiirto on kätevä sekä kodin omistajat ja yrityksille

Lähettämällä jumiin kilowattia ei vie paljon aikaa, ja prosessi on mukava ja kätevä. Yritykset, jotka harjoittavat sähkön, joiden avulla nämä laitteet voivat seurata tasoa energiankulutusta väestöstä.

Maailmanlaajuisesti, sähkömittarit, jotka kykenevät siirtämään tietoja etänä, annetaan järkeistää sähkönkulutusta ja saavuttaa tehokkaan toiminnan koko järjestelmän energian tuotannon, kulutuksen ja päättyen sen tietojenkäsittely maksamisesta laskujesi verkon kautta tietoa-mittausjärjestelmät.

Kiinnittää huomiota! Vuodesta tilinpäätösstandardin sähkömittarin laitteet kauko tiedonvälityksen on erilainen mahdollisuus vaihtaa hintoja. Kun poistat tietoja käyttäjä voi nähdä kolme indikaattoria: yöllä, yleistä ja päivä. Kun tämä kytkentä suoritetaan 15 sekunnin välein.

Tarkoituksena tieto-mittausjärjestelmät

Verkkojärjestelmiä keräämiseksi mittaustiedon mukaan laskurit indeksien järjestämisen prosessi datateleviestintäjärjestelmät laitteiden osuus kautta maailmanlaajuisesti internet-verkkoon.

Työpaikat vastaavia järjestelmiä automatisoitu. Johtuen ohjelmisto on lukea ne ja lähettää sitten datan energiantoimittajamaiden yhtiön palvelimelle.

Tiedot tuntia automaattiselle lähettää Internetin kautta

Tieto-mittausjärjestelmät käytetään automatisointiin seuraavista prosesseista:

 • keräämisessä,
 • tiedonsiirto;
 • analyysi indikaattorit energiankulutuksen.

Tieto- ja mittausjärjestelmät, energiahuoltoon yritykset eivät pelkästään heille pääsyn indikaattorit sähköenergian, mutta tarjoaa myös useita muita toimintoja. Tämä sisältää seuraavat ominaisuudet:

 • työkirjanpidon laitteiston tilassa useita tariffeja;
 • tai päättymisestä sähkön kuluttajien kauko-ohjauksessa;
 • yksilöllistyminen kanssa sähköä kuluttajille ehtoja allekirjoitetusta sopimuksesta;
 • lähettämistä varoitusmerkinnät;
 • analysoida tehokkaasti kerättyjen tietojen, jne.

Kiinnittää huomiota! Palaute asiakkaalta yritys harjoittaa energiahuollon tai palveluyritys kautta tietojenkäsittelyjärjestelmän avulla Internet.

Yksi etu käyttää älymittarissa teho analyysi

Edut automaattivaihteen mittarilukemien käyttäjille

Asentaminen metrin asunnossa automaattisen etätiedonsiirto, kiinteistön omistaja saa paljon etuja.

Hyödyt järjestelmän käyttäjille:

 • erimielisyyksien ratkaiseminen - tiskin lukemat kirjataan päivittäin. Tällainen tiedonsiirto järjestelmä välttää konfliktitilanteissa, jos sinulla on ongelmia kuitti tai tiedonsiirron suoritetaan tilaaja ei ole säännöllinen;
 • Ohjaus lukemat - Kirjanpito-laitteet tarjoavat tilaisuuden suorituskykyä paikkoihin, joita harvoin vieraili käyttäjä, esimerkiksi vuokrata asunnon, autotalli tai loma-asunnon;
 • Hyvä tarkkuus laskennan aikana Tariffinvaihto - jos lukemat mennessä tariffimuutokset ovat poissa, voimayhtiöt tuottavat suoriteperusteisina keskiarvojen. Yleisenä sääntönä on, että laskenta suoritetaan hyväksi toimittajalle. Käytön kirjanpito laitteiden toiminnan kanssa etäviestintään tällaisten ongelmien välttämiseksi;

Laskuri automaattinen laskuri on kätevä käyttäjille, jotka käyttävät useita tariffi sähkön mittaukseen

 • Kaukosäädin laskimen toiminnan - laitetta voidaan käyttää esilämmitykseen kotelon. Liitä vain laite pari tuntia ennen kotiin järjestelmään lämmittimiä lämmennyt huoneen saapumista. Tämä edellyttää älypuhelin;
 • turvallisuus - jos asunnonomistaja unohtaa sammuttaa sähkölaitteet, kuten rauta- tai lauta, ei tarvitse mennä kotiin. Riittää katkaista tasainen etänä poistamalla laskuri;
 • käytännöllinen ja aikaa säästävä - käyttäjän ei tarvitse kuluttaa aikaa ja vaivaa todisteiden jonot lipputulot tai tiedonsiirron käyttämällä standardimenetelmiä.

Voimayhtiö voi etäyhteyden poistaa käyttäjän vallasta

Tärkeää! Kun maksamatta jättäminen tilejä yritys voi etänä poistaa sähkön pääsy huoneistoon. Tätä varten työntekijät eivät edes tarvitse mennä velallisen asunnon.

Laitteiston kauko mittarilukemia plus sähkö

Laitteet on suunniteltu kirjanpito sähköenergian on eräänlainen muuntaja, joka uudistaa analogisen signaalin pulssitaajuus. Kun laskee nämä pulssit laskettu määrä sähkön.

Jos vertaa elektronisten laitteiden induktiiviset laitteet, erot vaikuttavat paitsi sisäisen rakenteen, jossa ei mekaaninen pyörivä elementtejä.

Ominaisuus nykyaikaisen sähköisen tyyppinen mittari on laaja lisäominaisuuksia

Tärkein ominaisuus on lisätoimintoja:

 • lisäsi aikaväli tulojännite;
 • kätevä järjestäminen monitariffimittareita kirjanpitojärjestelmät;
 • läsnäolo tilassa katselu aikaisempien kausien luvut (kk);
 • mahdollisuutta mitata tehonkulutusta;
 • yhteyden automaattinen poisto järjestelmän ja tiedonsiirto.

Suhteessa rakennuselementtien nykyaikaiset elektroniset tyyppi mittari on runkoäänen runko, joka on varustettu mittaus- virtamuuntajaa, riviliitin ja painetun piirilevyn. Jälkimmäinen toimii perustana asennus elektroniikkalaitteen komponentti.

Kiinnittää huomiota! Suuri määrä lisätoimintoja johtuu ohjelmiston läsnäolo mikrokontrollerin laitteeseen. Nämä komponentit ovat läsnä käytännöllisesti katsoen kaikissa sähkömittarit modernin sukupolven.

Omistajan omaisuutta voi irrottaa asunnon etänä käytöstä sähkömittari

Rakenne sähkömittareita, lähettää lukemat kauko-ohjauksessa

Suunnittelu nykyaikaiset elektroniset tyyppinen mittari koostuu seuraavista osista:

 • LCD-näyttö;
 • tuntia, näytetään reaaliaikainen;
 • virtamuuntajaa;
 • telemetrinen lähtö;
 • elintä valvonta ja hallinta;
 • virtalähde on tarkoitettu huoltoa elektronisen piirin;
 • valvoja;
 • optinen portti, joka voidaan asettaa valinnaisesti.

LCD-näyttö on aakkosnumeerinen indikaattori multi-bitin tyyppinen. Sen tärkein tehtävä koostuu näyttää toimintatilat laskurin. Tämän lisäksi komponentin näytetään informaatio kuluttaa sähköenergiaa, kellonajan ja päivämäärän.

Virtalähteen aikaansaa jännitteen mikro ja muut komponentit on asennettu elektroninen piiri. Kytketty siihen suoraan valvoja muodostaa nollaussignaalin mikro, joka syntyy, kun on olemassa katkaisua, tai teho. Lisäksi ohjaaja valvoo muutoksia tulojännite.

Se näyttää, paljonko sähköä käytetään näytön laskuri, kellonajan ja päivämäärän

Kello näyttää todelliset käytetty aika tarkkaa kirjanpitoa päivämäärä ja kellonaika. Joissakin suoritusmuodoissa, kuten laskurin vaihtoehto suorittaa mikro. Jotta kuormituksen vähentämiseksi tässä yksityiskohtaisesti usein tällaisiin tarkoituksiin vaatii erillisen siru on järjestetty. Se säästää virrankulutusta mikro, ohjaa tämä energia suorittamaan enemmän tärkeitä tehtäviä.

Telemetry laskuri lähtö on kytketty henkilökohtaiseen tietokoneeseen tai järjestelmään etätiedonsiirto. Optinen portti on suunniteltu ottamaan lukemia suoraan kirjanpidon laitteesta.

Kiinnittää huomiota! Optinen portti ei ole kaikissa laitteissa. Joissakin malleissa on mukana ohjelmatietoja.

Ja mikro-laitteet toimivat kauko sähkön siirtoon lukemat

Tärkein osa laitteen on mikro. Se suorittaa useimmat toiminnot:

 • Tulosignaalin muuntaminen, jotka virtamuuntajan digitaaliseksi dataksi;
 • matemaattinen käsittely;
 • seurauksena näytöllä;
 • vastaanotetaan komentoja hallintoelimissä;
 • hallintaliittymän kautta.

Laite voidaan kytkeä pois päältä, jos raja-arvo ylittyy määritetyn energia

Luettelo mikro toiminnot määräytyvät asennetun ohjelmiston. Tähän mennessä toteutettu aktiivista työtä parantamiseen tällaisten laitteiden, joka on lisätä lisäominaisuuksia. Nämä vaihtoehdot ovat kyky ohjata valtiovallan, kun taas siirrettäessä tietoja ohjauskeskuksella.

Tämä artikkeli auttaa sinua ymmärtämään, miten siirtää sähköä mittarilukemat Internetin kautta.

Usein laskurit se on toiminto, jonka avulla voit rajoittaa tehotasoa verkkoon. Jos on ylimäärä virrankulutus, laite katkaisee virran kuluttajalle käyttää verkkoa. Tämä järjestelmä toimii kontaktori tehonsyötön ohjaamiseksi. Laite voidaan myös kytkeä pois päältä, jos käyttäjä ylittää virtalähteiden raja tai pois ennalta maksetun saldon sähköä.

Kiinnittää huomiota! Joitakin muutoksia sähkömittarit on varustettu kortinlukijat, jotka hyväksyvät luottokortteja. Ne on suunniteltu täydentämään tasapainoa. Tämä kategoria sisältää laitteet STK-3-10 malliin ja STC-1-10.

Useimpiin elektronisten metriä asennettu moduuli yhdistää automatisoitu kirjanpito

Valvontajärjestelmä mittarit kauko käsittelyssä

Automatisoidut valvonta- kirjanpidon tietoja sähkön, kehitetty ansiosta syntymistä mikroprosessorien kohtuuhintaan. Hinta näistä laitteista oli suhteellisen edullinen, joten asentamaan tällaiset laitteet olisi varaa vain suuria yrityksiä teollisuuden alalla.

Kun keksintö elektronisten mittareiden ja PC automatisoitu kirjanpito ollut merkittävä askel eteenpäin. Ottamalla käyttöön matkaviestinpalveluiden on perustettu kuten langaton järjestelmä.

Automatisoidut kirjanpitojärjestelmät suorittaa seuraavat toiminnot:

 • keräämällä sähköenergian virtausta kohtuullisessa ajassa kaikilla jännitetasot;
 • prosessoidaan vastaanotetut tiedot;
 • sukupolven raportteja julkaistiin tai tehonkulutuksella (sähköenergian);
 • analyysi ja ennustaminen sukupolven (kulutus);
 • Maksun käsittely suorituskyky;
 • suorittaa laskutoimituksia sähköenergian.

Datalähetystä varten laskurin viestintäjärjestelmä käyttää GSM-

Järjestämisessä automaattisen rekisteröinnin seuraavasti:

 1. Voit suorittaa asennuksen korkean tarkkuuden laitteita kirjanpito. Tätä varten elektronisia mittareita asennettu sähköä mittauspisteiden.
 2. Siirtämään digitaalista tietoa (signaalit) lohkoihin, joissa on sisäänrakennettu muisti. Niitä kutsutaan "summaimet".
 3. Muodostamiseksi tietoliikennejärjestelmässä, esimerkiksi, GSM. Sitä käytetään datan lähettämiseen.
 4. Muodostavat keskus tietojenkäsittelyä ja varustaa tietokoneensa kanssa sopiva ohjelmisto.

Kiinnittää huomiota! Tähän mennessä on monenlaisia ​​elektronisia metriä asennettu sisäänrakennettu käyttöliittymä automatisoitu kirjanpito. Vaikka ne laitteet, joissa tällainen vaihtoehto ei ole käytettävissä, ne mahdollistavat optisen portti lukeman paikallisesti.

Mittaus sähkön kulutuksen laskurit, kauko lähetysparametreja, suoritetaan kunkin tunti

Miten siirtää lukemia automaatiojärjestelmän

Datan lähetys- suoraan ilman tilaaja. Se ainoa vastuu lähettämään ensimmäinen indikaattori. Nämä tiedot on ilmoitettava kunhan valmistaja ei lähetä ilmoitusta, joka ei ole enää tarvetta. Mittaus virrankulutus näitä laskureita suoritetaan tunnin välein. Kerran päivässä saatuja tietoja lähetetään tarkastuslaitos. Joissakin malleissa mobiiliyhteyden kautta.

Miten sähkömittareiden jotka lähettävät lukemia automaattisesti

Yksinkertaisin automaattinen siirto järjestelmien hoitaa työvaiheita:

 1. Kerätä tietoja.
 2. Datan siirtäminen.
 3. Analyysi saadut tiedot, se lisää säilytystilaa.

Rooli Pääosapuolten ensimmäisessä vaiheessa ovat laitteita mittaus suoritetaan järjestelmän parametrit, ja sähkömittareiden suoraan itse. Mittalaitteilla kategoria sisältää erilaisia ​​antureita, jotka on kytketty järjestelmään kautta analogi-digitaali-muuntimien tai lähtö on käytetty liityntärajapinnan.

Automatisoitu järjestelmä kerää, analysoi sen ja tallentaa palvelimelle

Linjaliityntä käytetään lähettämään informaatiosignaali, impedanssi on 12 ohmia. Koska kardinaliteetti lähettimen ominaisuudet ovat rajalliset, tällaisia ​​rajoituksia on asetettu useita laitteita ja vastaanottimia, jotka on liitetty tämän linjan. Enimmäismäärä antureita, jotka on laskettu vastaanottimen toiminta on 32 kpl.

Kiinnittää huomiota! Automatisoitu järjestelmä voidaan käyttää ei ainoastaan ​​elektroninen, mutta myös induktiomittareihin, jossa taajuusmuuttaja on asennettu. Se muuntaa määrä levyn kierrosten sähkö pulssi signaaleja.

Toisessa vaiheessa otettu käyttöön ohjaimet, välittää signaalin välisen rajapinnan linjat. Tämä menettely on tarpeen lukea tietoja ohjaimelle tai tietokoneelle. Jos yhdisteessä mukana enemmän kuin 32 järjestelmän anturien on vahvistettu keskittimien.

Kolmas vaihe käsitti palvelimella asennusohjelma ja ohjain, joka kerää tietoja, analysoida ja varastoidaan. Järjestelmä on välttämättä oltava sopiva ohjelmisto, jonka avulla se voi suorittaa asetus.

Siirtää parametrit etätoimintona sekä elektroniikan ja induktiolaitteesta

Sähkömittarit ja induktio tyyppi automaattinen siirtoverkon

ei vain elektronisia laitteita voidaan käyttää siirtämään parametrit etänä. Induktio laitteita, jotka on merkitty kirjaimella "D", varustettu telemetria lähtö. Itse asiassa, tämä ulostulo on pulssianturi. Luokkaan tällaiset laitteet sisältävät malli SRZU-I670D. Koska pulssigeneraattori sisällä kahden kaapelilla tiedonsiirtoa suoritetaan järjestelmässä, kerää ja käsittelee tietoa. Tiedot käsittävät tietoja pätötehon, joka kulkee puolestaan ​​laite.

Lähde pulssien mittaamiseksi muuntaja. Se lähettää magneettivuon leikkaa metallinen alalla, alumiini levy on asennettu akseliin. Edelleen, nämä pulssit lähetetään anturin piiri ja sen jälkeen viestintälinjan, joka ruokkii anturi.

Pulssi generaattori asennettu fotosvetodiodnaya pää. Se on pari koostuu LED ja valodiodin. Anturin sisällä mittari on tiettyyn paikkaan. Laite on asetettu niin, että pää oli kääntyi alumiini levy. LED lähettää valoa, joka heijastuu levyn, ja sitten se vie valodiodin. Pimennetyssä alan levylle antaa signaalin epäjatkuvuuden.

Nämä keskeytykset valvoo elektroninen piiri, muunnetaan ja syötetään viestintälinjan muodossa pulssisarjojen. Ne olivat vastaanottaa sitten vastaanottava laite laskee numeron tietyn ajanjakson ajan ja näyttää tuloksen näytöllä.

Sähkömittareiden kanssa etäluettava tarvittavien tietojen keskeytymätöntä verkkoyhteyden

Miksi se on sähköinen metriä lähettämisen valon lukeman

Teoreettisesti edellä kuvattua järjestelmää induktion laskuri mahdollista, mutta käytännössä se ei ole järkevää. Tällaisia ​​laitteita on vähitellen lopetettu ja korvattu sähköisiä. Poikkeuksia ovat paikallisesti isännöi kirjanpito laitteita.

Elektroniset laitteet luomiseen automaattisen lukemien siirtojärjestelmien on merkittäviä etuja, jotka aiheutuvat kattava osa ja laaja palvelukykyä.

Haitat Tällaisten laitteiden sisältävät tarvitaan pysyvä verkkoyhteys. Poistuessaan pitkään et voi käyttää sulake poistaa laskurin. Sillä tämä on erityinen kytkin. Ilman tekijä on tehdä sähkötöitä. Loput Elektronisten metriä, itsenäisesti lähettää lukemat, mukana etuja käyttäjälle.

Sähkömittarien lukemiin internetissä: yleiskatsaus online-työkaluja

Sähkömittari lukemat: miten poistaa tiedot kirjanpito laitteista

Mittarilukema sähkön: siirtää tiedot kätevin tapa

lämmityspiiri 2-kerroksinen omakotitalo: tyypit reititys laskennan ja laitteiden

Kahden tariffi sähkömittari: edut ja etuja käyttämällä

Kaasu lämpöä aseet: erityispiirteet laitteiden ja käyttösäännöt

Sähköisistä metriä ja mittaus varten "tutteja"

Elektroninen laskuri edustaa analogisen signaalin muuntimen pulssintoistotaajuudella laskeminen, joka antaa energian määrää.

Tärkein etu elektronisten metriä verrattuna induktio, on ilman pyörivien elementtien. Lisäksi ne tarjoavat laajan valikoiman jännitteillä, mahdollistavat helposti järjestää multirate- kirjanpito ovat takautuva tilassa - ts anna nähdä kulutetun energiamäärän tietyn ajan - yleensä kuukausittain; mitataan virrankulutus, se on helppo asentaa kokoonpanon AMR-järjestelmät ja on paljon enemmän lisäpalveluominaisuuksia.

Monimuotoisuus näistä ominaisuuksista löytyy ohjelmiston mikrokontrollerin, joka on olennainen osa nykyaikaisen sähköisen sähkömittarin.

Rakenteellisesti Electric laskuri koostuu kotelosta, jossa on terminaalinen lohko, mittausvirta muuntajan ja piirilevyn, johon kaikki elektroniset komponentit on asennettu.

Pääkomponentit nykyaikaiset elektroniset laskuri ovat: virtamuuntajan, LCD-näyttö, virtalähde elektronisen piirin, mikro-ohjaimella, reaaliaikakello, telemetrian lähtö, valvoja valvoo optisen portin (valinnainen).

LCD on monen numeroinen näyttö ja ne on tarkoitettu osoittamaan toimintatila, tieto perusteella sähköenergian, näytetään päivämäärä ja kellonaika.

Syöttöjännite käytetään saada teho mikro ja muita piirejä elementtejä. Suoraan kytketty lähteeseen valvojan. Valvoja generoi reset-signaalin mikro, ja kun virta on kytketty pois päältä, ja myös valvoo tulojännite muuttuu.

Reaaliaikainen kello käytetään laskemaan kellonajan ja päivämäärän. Jotkut Electric nämä toiminnot on määritetty mikro kuitenkin vähentää kuormitusta, yleensä käyttää erillistä siru, esimerkiksi, DS1307N. Käyttää erillistä siru vapauttaa teho mikro ja ohjata heitä tekemään vaativampia tehtäviä.

Telemetrian ulos yhteyden mittausjärjestelmän tai suoraan tietokoneeseen (tavallisesti muuntimen kautta RS485 / RS232-liitäntä). Optinen portti, joka ei ole kaikki sähkömittarien, voit ottaa tietoja suoraan sähkömittarien ja joissakin tapauksissa käyttää niiden ohjelma (parametrointi).

Sydän elektronisten sähkömittareiden on mikro. Tämä voi olla yritys siru Microchip (PIC-ohjain), ja NEC ATMEL tai valmistajille.

Elektroninen laskuri suorituskykyä lähes kaikki tehtävät, jotka mikro. Se on ADC muunnin (muuntaa tulosignaalin virtamuuntajan digitaaliseen muotoon, tuottaa sen matemaattinen käsittely ja tuottaa tuloksen digitaalinen näyttö.) Mikro-ohjain myös vastaanottaa komennon valvontaa ja hallinnoi sarjaliitäntöjä.

Mahdollisuuksia, joita on mikro, jälleen, riippuu ohjelmiston (SW). Ilman ohjelmisto - se on vain muovi - pii kuutio hymy. Siksi erilaisia ​​palvelutoimintoja ja tehtävät riippuu siitä, mitä toimeksiannon joutui ohjelmoija.

Tällä hetkellä kehitys sähköisen metrin puhuvat enimmäkseen kannalta lisäämällä "navorotov9raquo, eri valmistajat lisäävät kaikki uudet ominaisuudet, kuten jotkin laitteet voivat suorittaa tilan valvonnan toimittaminen siirron tämän tiedon valvontakeskukseen jne

Usein annetaan Electric tehonrajoitustoiminto. Tässä tapauksessa ylittää virrankulutus Electric käyttäjä katkaisee yhteyden verkkoon. Ohjata jännite, sisälle asennettu Sähkövirta vastaava kontaktori. Aivan on mahdollista, jos käyttäjä on ylittänyt varattu hänelle vallan rajan tai ennakkomaksun sähkön. Muuten, jotkut sallivat Electric täydentymään kassavarojen suoraan rakennettu niiden muovikortteja lukijoita. Tähän ryhmään kuuluvat Electric STK-STK-1-10 ja 3-10 tuotettu Odessa.

Pyrkii luomaan AMR (automatisoitu energiaa kirjanpito ohjausjärjestelmä) liittyy kynnyksellä mikroprosessori käytettävissä laitteissa, mutta viimeaikaiset kalleus tekee kirjanpito pääsy ainoastaan ​​suuret teollisuusyritykset. Kehittäminen AMR Research Institute suoritettu koko.

Ratkaisu edellytti:

varustaa sähkömittarit induktio anturit kierrosta;

luodaan laitteet, joilla voidaan laskea saapuvien pulssien ja lähettämään tulos tietokoneeseen;

kertyminen tietokoneen laskettaessa tuloksia ja raportointiasiakirjoja.

Ensimmäisessä kirjanpidon järjestelmät olivat erittäin kalliita, epäluotettava ja merkityksettömien komplekseja, mutta ne voivat muodostaa perustan luomista seuraavan sukupolven AMR.

Käännekohta kehittämiseen AMR on ollut syntymistä henkilökohtaisten tietokoneiden ja luominen elektronisten sähkömittareiden. Vielä suurempi sysäys kehittämiseen automaattisten kirjanpitojärjestelmien on antanut laajamittaisen käyttöönoton matkapuhelinjärjestelmä, mikä luo langaton järjestelmä, koska kysymys järjestämisestä viestintäkanavien on merkittävä tällä alueella.

Päätarkoituksena AMR-järjestelmän - kohtuullisessa ajassa väliajoin kerääntyä teho säätelyllä keskuksissa, kaikki tiedot kaikista jännitetasot ja käsittelee tietoja siten, että varmistetaan raporttien laatiminen kulutetaan tai toimitettu sähköteho (kapasiteetti) analysoida ja rakentaa ennusteita kulutukseen (sukupolvi ), analysoida kustannusmuuttujia, ja lopulta - tärkeintä - tehdä laskelmat sähkön.

Järjestämiseen AMR-järjestelmän olisi:

Energia mittauspistettä asentaa korkean tarkkuuden mittaus - Sähkölaskurit

Digitaaliset signaalit lähetetään niin sanottu "summatory9raquo, jotka on varustettu muistilla.

Luo viestintäjärjestelmän (tyypillisesti, viimeisen kerran tämän käytön GSM - viestintä), joka tarjoaa antamista edelleen paikallista (tehtaan) ja ylemmän tason.

Organisoida ja varustaa konesalin moderneilla tietokoneet ja ohjelmistot.

Eräs esimerkki yksinkertaisin järjestelmiin mittaus on esitetty kuviossa. On mahdollista valita useita yksittäisiä perustasoa:

1. Ensimmäinen taso - taso tietojen kerääminen.

Elementit tällä tasolla Sähkö- ja erilaisia ​​laitteita, jotka mittaavat järjestelmän parametrit. Koska nämä eri antureita voidaan käyttää laitetta, jossa on kytkentää varten RS-485-liitäntä, ja anturit on liitetty järjestelmään käyttämällä erityisiä analogia-digitaalimuuntimet. Huomiota kiinnitetään siihen, että on mahdollista käyttää ei ainoastaan ​​sähköinen sähkömittarit, mutta myös tavallisten induktio, konverttereiden määrää varustettu levy rotaatiot osaksi sähköisiä impulsseja.

AMR-järjestelmien yhteydessä käytetyt säätimet anturit RS-485-liitäntä. RS-485 tuloresistanssi vastaanottimen informaatiosignaalin linjaliitäntäpiirilevyllä on tyypillisesti 12 ohmia. Koska lähetysteho on rajallinen, se luo rajoitus lukumäärä vastaanottimia, jotka on kytketty linjaan. Mukaan RS-485-liitännän spesifikaation perustuu vastukset vastaanotin voi suorittaa jopa 32 anturit.

2. Toinen taso - tason viestinnän.

Tällä tasolla, eri-ohjainta kuljettamiseen signaalin. AMR-järjestelmässä on esitetty kuviossa 9 on osa toisen tason muunnin, joka muuntaa sähköisen signaalin RS-485 riviltä RS-232-liitäntä, on tarpeen lukea dataa tai valvonta controller.

Jos se vaaditaan yhdisteen yli 32 anturit, kun taas piirin tällä tasolla näyttää laitteita kutsutaan keskittimien. Kuviossa on esitetty rakentamiskaaviota järjestelmän annostelemiseksi antureiden määrä 1 247sht

Kolmas taso - tason tietojen keräämistä, analysointia ja tallentaminen. Osa tätä tasoa on tietokone, controller tai palvelimelle. Tärkein vaatimus laitteeseen tällä tasolla on saatavuus erikoistunut ohjelmisto kokoonpanon järjestelmän elementtejä.

Tällä hetkellä lähes kaikki elektroniset sähkömittareita on varustettu rajapintoja sisällytettäväksi AMR-järjestelmän. Jopa ne, jotka eivät ole tätä toimintoa, voidaan varustaa optisella portti paikallisille lukema paikan päällä asennuksen sähkön lukemalla tietoja henkilökohtaisen tietokoneen. Siksi nyt Electric on monimutkainen elektroninen laite.

Mutta en usko, että vain elektronisia mittareita voidaan käyttää kaukoluentaprosessien (ja tämä on tärkein tavoite on AMR järjestelmät).

M, on merkitty kirjaimella on "D9raquo, esim SR3U-I670D on telemetrian ulostulo (pulssigeneraattori), joka tarjoaa kahden siirtojohdon tietoa, joka kulkee aktiivisen yhteyden laskuri (reaktiiviset) energiaa järjestelmän kauko tietojen keräämiseen ja käsittelyyn. Kuviossa on vain osoittaa tällaisen Electric poistetaan kotelosta kannen:

Sivupaneeli on asennettu Electric pulssigeneraattorin (2). Miten tämä anturi?

Kerrataan induktio käyttämiseen. Se on osa, kuten alumiini- levy. Sen pyörimisnopeus on suoraan verrannollinen kuluttamaa tehoa kuormaan. Tässä levyn pyörimisnopeus, tai kierrosten lukumäärä ja numeerisen ominaisuus, joka voidaan muuntaa pulssit ja lähetetään viestintälinjan. Näin ollen, laskuri kiinteät anturit levitetään parametri, kuten pulssien lukumäärä 1 kWh.

Kun pulssi lähde on mitta muuntajan magneettivuon, joka määräajoin kulkee metalli alalla on asennettu käyttöakselille. Pulssit, jotka on johdettu siitä syötetään piirin anturin itse, ja sitten viestintälinjan. Teholähetin on samalla linjalla.

Periaatteessa mikä tahansa induktiivinen mittari voidaan varustaa pulssianturia, esimerkiksi, kuten E870.

pulssi E870

E870 anturi toimintaperiaate poikkeaa edellä esitetystä. Sen toimintaa tasaisen pinnan levyn Electric musta maali sovellettu pimennetyssä alalla.

Pulssianturin - taajuusmuuttaja on fotosvetodiodnuyu pää sen suunnittelussa - eli pari valodiodi - LED. Anturi on asennettu mittarin sisällä niin, että pää on suunnattu kohti levyä. LED-lähtevä signaali heijastuu levyn ja vastaanotetaan valodiodin. Koska pimennetyssä levysektorin, signaali on ajoittainen.

Elektroninen piiri loogisia elementtejä radalla näistä keskeytyksistä, muuntaa ja lähettää pulssit peräkkäin viestintälinjan. Pulssisuhdetta (toistotaajuus) näiden pulssien on suoraan verrannollinen levyn pyörimisnopeuden, ja siten virrankulutus ja voidaan visuaalisesti arvioida, että LEDit.

Toisaalta linkin vastaanottava laite vastaanottaa nämä pulssit, laskee numero tietyn ajanjakson ajan, ja tulostaa tuloksen näyttölaitteen. Näin ollen on olemassa kaukoluku sähkömittareiden lukemat. Näin rakentaa ensimmäinen järjestelmä kauko tietojen kerääminen.

Kuitenkin kysyttävä, - edellä käsittelimme RS 485 ja RS 232, ja tässä olemme pulssien sekvenssi.

Niin, joka tapauksessa, emme torjua induktio uvyazhem edellä nykyaikaisessa rakennus- kaavion AMR? Periaatteessa se voidaan tehdä. Muuntaa pulssi sekvenssin samassa RS 232-liitäntä ei ole liian vaikea, sovitin on suhteellisen yksinkertainen elektroninen piiri. Mutta ei paljon järkeä, että. Sähköinen induktio vähitellen häipyminen, ja missä ja asennettu, käytetään vain paikallisia mittalaitteiden.

Suunniteltaessa nykypäivän AMR-järjestelmät käyttävät vain elektronisia mittareita. Heillä on etuja induktio on "informatsionnom9raquo; suunnitella ja on lähes rajaton palvelukykyä.

Jaa tämä artikkeli ystävien kanssa:

Liity ryhmämme on sosiaalisten verkostojen:

Kaukoluku mittarin Mercury 230 langattoman viestintäkanavan kautta, järjestää modeemin SprutNet RS485 PRO

- PC esiasennettuna WindowsXP, SP3 ja internet-yhteys;

- Ohjelmisto tiedustelee mittari "Configurator" Mercury "metriä, releasecandidate 1.7.0;

- GSM / GPRS-modeemi SprutNet 485 PRO, versio «TCP-palvelin 1,1" ;

- SIM-kortti matkapuhelinoperaattori Beeline, staattinen palvelu IP-osoitteen;

- elektro- "Mercury 230 ART2-03 PQRSIDN»;

- muunnin portu RS232 - RS485 alkuasetusten modeemin.

Ensimmäinen parametri - 2020 - portin numero IP-osoitteita, joiden kautta dataa vaihdetaan;

toinen parametri - 1 - tarkkailun välein TCP-tilassa modeemi palvelimelle;

Kolmas ja neljäs parametrit - käyttäjänimi ja salasana, kun yhteyden APN, tässä tapauksessa tyhjä tila;

Viides vaihtoehto - static.beeline.ru - APN.

testaus TCP tila.

Ensimmäinen viesti sisältää tietoja laiteohjelmiston versiosta ja sen muoto. Modeemi on rekisteröity GSM-verkkoon. Seuraava on vahvistus oikeellisuudesta viimeksi vastaanotetun tekstiviestin kokoonpano ja raportit yrittää rekisteröinti TCP-socket parametrien johdettu kokoonpano tekstiviestillä. Edelleen, TCP-pohjaista palvelinta käynnistyy ja näyttää IP-osoitteen. Tämä osoite on sama kuin IP-osoitteen sopimuksessa kanssa matkapuhelinoperaattorin. Sitten, jos yhteys tilassa modeemin siirtyy ajoittaistarkistuksemme uuden tekstiviestin ja tilan TCP-palvelimelle.

suorita ohjelma "Configurator" Mercury "laskurin lukeman mittari. Panoksesta "viestintä parametrit" kuvio. 1, valitse "Liitäntätyyppi» - TCP / IP, täyttää IP-osoite ja portin numero verkon laitteen. Asetukset COM-portin nopeus nopeusyksikön modeemin kautta. Väliaikainen optiot ovat yksittäisiä, riippuen maantieteellisen alueen. Periaatteessa käyttö GPRS tarkoittaa "iso" aikaviiveitä. Klikkaamalla "Connect" -painiketta yhdistää puhelun. Indikaattori esitetään edistymistä liittymisen toiminnon. Tämän jälkeen voit suorittaa mittarilukema, Fig. 3.

Lukeminen suuren puiston sähkön TCP / IP-tilassa on etunsa seurataan jatkuvasti tehoprofiiliin tilaajien epätasapainon määrittämiseen ja siten "vuotamiseen" akusta. Tämä on tarpeen myös ns "herkkä" päivää, päivän huippukysynnästä pannessaan kyselyyn ohjelmisto, joka tukee automaattista rinnakkaisia ​​sähkömittarit pollattu tilassa. Käytettäessä CSD-tilassa tarkkailee jatkuvasti merkintöjen tulee hyvin kalliiksi yhteyden kustannukset. Kun määrät sähkön, on useita satoja, on järkevää rakentaa verkkoon kyselyn dynaaminen IP-osoitteen, jonka kanssa ei ole merkintäpalkkiota varten staattisen IP-osoitteen.

2. DV Kostomarov Verkko kysely teplovychisliteley SPT941 esimerkiksi GPRS TCP / IP-tilassa dynaamisen IP-osoitteellinen ja hätä kanava CSD tilassa käyttäen SprutNet PRO modeemit // Industrial Equipment. " 8. numero 2011. s 22-23.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Siirry työkalupalkkiin