Sähköliesialusta

Sähköliesiastit: mitä ne ovat ja miten valita oikein?

Sähköinen uuni, kuten mikä tahansa sähkölaite, on suuri vaara. Virheellinen kytkentä ja siksi sähköliesiin tarkoitetun pistorasian käyttö on usein tulipalovaaran syy. Siksi ei ole tarpeetonta tutustua tuotepassiin ennen sen asentamista.

Tärkein kysymys, joka syntyy asennettaessa pistorasia sähköliesiin: mikä on laitteen virrankulutus? Tästä tekijästä riippuu johtojen valinta, joka summataan siihen. Jo noin 10-15 vuoden ajan kaikki tuotetut sähkötuotteet ovat pääasiassa eurostandardeja. Siksi nykyaikaisen sähkölevyn kytkeminen vaatii kolme johdinta: vaihe, nolla ja kolmas maadoitus.

Jos talosi kuuluu Neuvostoliiton kehityksen aikoihin, niin todennäköisesti sinulla ei ole maadoitusta. Voit suorittaa kolmannen johtimen kutsumalla asiantuntijaa (sähköasentaja). Tarvitset maadoitusta paitsi liittää sähköliesiastiat, mutta myös kodin moderniin kodinkoneisiin. Määritä, onko kolmas lanka tarpeen tarkastelemalla laitteen pistoketta.

Ennen sähkökiukojen asennusta on tarpeen tarkistaa syöttölaitteeseen liitetty laite. Se sijaitsee suojassa suoraan laskuun. Ennen sen asentamista on varmistettava, että huoneeseen liitetyssä kaapelissa on poikkipinta vähintään 6 mm. Muussa tapauksessa sinun on vaihdettava se.

Ihanteellinen vaihtoehto on liittää sähköliesiastiat erillisen automaattisen koneen avulla, jolla on suoja. Tällainen laite kytkee nopeasti sähkö pois, jos levykappale katoaa yhtäkkiä.

Jotta uusi sähköliesi kestää sinua monta vuotta, sinun on valittava oikein ruusuke. Sinun tehtäväsi ei ole ostaa ensimmäistä. Voit tehdä tämän asiantuntevasti lukemaan tuotteen passin huolellisesti. Useimmissa tapauksissa ihanteellinen vaihtoehto on sähköliesi 40a. Jos teho on kolmivaiheinen, siinä täytyy olla 5 kontakti. Tämäntyyppisellä pistorasialla on aukko "euro" alla, joten voit liittää niihin lähes kaikki pistokkeet.

Sähköliittimien pistorasioiden asentaminen tapahtuu tappien ja itsekierteittävien ruuvien avulla. Asennuksen aikana on parempi irrottaa virtalähde.

Siten oikea liitäntä pistorasia laitteen, jonka hinta vaihtelee 150-300 ruplaa, on iloa pitkäksi aikaa ja poistaa ulkonäkö mahdollisten sulkemisten. Suorita kaikki edellä mainitut työt tulisi olla pätevä asiantuntija - päällikkö sähköasentaja. Muuten, jos on ongelmia, et kukaan ei tehdä reklamaation, ja vakuutus, jos sellainen on, virasto ei korvaa.

Tunnettujen ominaisuuksien tuntemisen ansiosta voit suojata itseäsi ja rakastettasi sähkölämmittimen asennukseen liittyvistä mahdollisista ongelmista.

1

Sähköliesialusta: asennus ja liitäntä

Sähköliesi kuuluu tehokkaisiin laitteisiin, joilla on paljon suurempi virrankulutus kuin useimmissa kodinkoneissa. Sähkötauon pistorasian valinta ja sen kytkentä on oltava perusteellisia ja kaikkien turvallisuusstandardien mukaisia, ja tällaisen sukan asennuksen monimutkaisuus riippuu monista tekijöistä. Artikkelissa keskustelemme siitä, miten valita paras myyntipiste ja asenna se oikein.

Ennen kuin päätät, mihin pistorasiaan tarvitaan sähköliesi, sinun on ymmärrettävä, millaisia ​​pistorasioita on olemassa ja miten ne eroavat toisistaan.

Pistorasia avoimelle asennukselle. Se on tarkoitettu avoimeen johdotukseen, se kiinnitetään suoraan seinään yläpuolella. Käyttö: Puutalot parvekkeella, kadulla, paikoin korkea kosteus (kylpyhuone, keittiö, lähellä uima-allasta, jne ...).

Suljetun asennuksen pistorasia. Se liitetään lankojen sisäpuolella hukkaan. Pistorasian sähköisen osan asennus edellyttää syvenemistä seinään (purkissa). Käytetty: asuinalueilla.

Ulkoisten tekijöiden vastustaminen

IP-koodin merkitseminen - 2 numeroa pakkausta kohden:

 • Numero 1 - suojausaste erikokoisia vieraita hiukkasia vastaan. Nollasta 6, jossa 0 - ei ole suojaa, ja 6 - pölytiivis.
 • Numero 2 - suojausaste kosteutta vastaan. 0 - 8, jossa 0 - ei suojaa, ja 8 - pitkästä yöpymisestä veden alla.

Sähkömittarin liitäntäjärjestelmän kuvaus auttaa tekemään kaikki asennustyöt ilman ammattitaitoisen sähköasentajan apua. Älä unohda sammuttaa virtalähdettä ennen työn aloittamista.

Lue, mikä on RCD, miten se toimii ja mitä sinun tarvitsee tehdä tämän artikkelin lukemisen jälkeen. Ehkä lukemisen jälkeen haluat asentaa tällaisen laitteen sähkökaappeesi. Loppujen lopuksi turvallisuus on aina oltava ensiksi.

 • Liitin ilman maadoitusta. Yksinkertaisin pistorasia. Se on tarkoitettu sähkölaitteiden liittämiseen pistokkeella ilman maadoitusta.
 • Liitin maadoituksella. Lisäksi reiät tappien niillä on erityinen plug-tapin (tyyppi F, CEE 7/5) tai yhteystietoja sivuilla (CEE 7/4) - maadoitus. Tämä malli muodostaa yhteyden maadoituskoskettimiin jo ennen kuin pistokkeen pistokkeet tulevat kosketuksiin virtakoskettimien kanssa.
 • Suojapinnoilla varustetut liitännät. Tehokoskettimien aukot on suljettu muoviverhoilla, jotka avautuvat vain, kun pistokkeen tikat tulevat kosketuksiin samanaikaisesti.
 • Ruusu ejektorilla. Pistorasian kotelossa on ejektori, joka toimii kun painiketta painetaan.
 • Socket ajastimella. Voit asettaa yhteyden muodostamisen ja yhteyden katkaisemisen automaattisesti.
 • Suojakytkimet (RCD). Asennetaan vaaratilanteisiin.

Työskentelyn kestävyys ja liittimien liittämisen luotettavuus sähköliitännän alapuolella on luonteenomaista enimmäiskierrosten lukumäärä "on-off". Laadukkaat pistorasiat on suunniteltu 100 tuhannelle kierrokselle. Yhtä tärkeä:

 • Yhteystiedot. Parempi jousimekanismi kahdella tassalla.
 • Leikkeitä. On kaksois- ja pikakiinnitys. Molempia tyyppejä pidetään luotettavina, mutta toinen on helpompi asentaa ja kalliimpaa.

Ominaisuudet valittaessa sähköliesi pistorasiaan

Tavanomaiset pistorasiat on suunniteltu virroille 10A ja 16A, mutta kytkettäessä suuremman teholaitteen koskettimet kuumennetaan ja mahdollisesti sytytetään. Siksi sinun on valittava suurimman kuormitusvirran pistorasia.

 • virrankulutus jopa 7 kW - standardi 32A-pistokeliitin (nimellisvirta), mutta antaa lyhyen ajan kuormituksen 40A;
 • tehonkulutus yli 7 kW - pistoke nimellisvirralla 63A.

 • Yksivaiheinen liitäntä - tämä on kodinkoneiden standardi, käytetään kaksisuuntaista pistoketta, jossa on tai ilman maata. Usein kolmas kontakti käytetään - nollaus, joka yhdistää laitteen metallikotelon nollapotentiaaliin suhteessa maahan.
 • Kolmivaiheinen liitäntä - teollisuuslaitteiden ja joidenkin maahantuotujen laitteiden standardi.

Monet kodinkoneiden turvallinen käyttö vaativat maadoitusta. Kerromme teille, miten pääset maahan yksityiseen taloon ja miten vältät yleisimmät virheet.

Lue, mitkä elementit sisältyvät yksityisen talon lämmitysjärjestelmään ja mitä kukin tarvitsee tästä artikkelista.

Vaihtoehtoja miten piilottaa putken kylpyhuoneessa ja siten eroon sisätilojen rihkama voit klikkaamalla tätä linkkiä: http://www.komfortek.com/vodosnabzhenie/truboprovody/ kak-spryatat-truby-V-vannoj.html

 • Yksi vaihe on pistorasia, jossa on kolme kosketinta.
 • Kolme vaihetta - liitin, jossa on viisi kosketinta.

Liittimien asentaminen ja sähköliesi liittäminen

 1. Suosittelemme, että valitset pintarakenteen ruusukkeen.
 2. 3 x 4 mm: n poikkileikkaukseltaan moni- johtokourusta käytetään kuparia.
 3. Järjestelmän mukaan kaapelin säikeet on kytketty pistokkeeseen ja vastaavasti pistorasiaan.
 4. Kaapeli sähköliesi liittämistä varten on kytketty 40A: n erilliseen suojakytkimeen. On toivottavaa asentaa RCD tai differentiaalinen automaatti.
 5. Jos ei ole erityistä suojaavaa maadoituspiiriä, kaapeli voidaan liittää käyttöpaneelin metallikoteloon. Älä kytke "nolla" ja "maadoitettuja" kontakteja toisiinsa tai suojakoteloon.
 6. Kaikki koskettimet on puhdistettava ja suojattava hapettumiselta (zaluzhit-suonet juotosraudalla tai ristikkäillä hihoilla).
 7. On tärkeää liittää sähköliesi mahdollisimman tarkkaan ja tarkkaan. Huonosti liitetyt koskettimet nopeasti hapettuvat ja alkavat lämmetä, mikä voi johtaa oikosulkuun.

Näetkö epätarkkuuksia, epätäydellisiä tai virheellisiä tietoja? Tiedätkö, miten tehdä artikkeli paremmin?

Haluatko ehdottaa julkaisukuvia aiheesta?

Auta meitä parantamaan sivustoa! Jätä viesti ja yhteystietosi kommentteihin - me ota yhteyttä sinuun ja yhdessä julkaisemme julkaisun paremmin!

Meillä on sähköpistorasiat avoimella asennuksella ilman maadoitusta. Vaikka se on suunniteltu monille sykleille, se on hajonnut ja korjattu. Erittäin hyödyllisiä vinkkejä pistorasian asentamisesta on annettu, meidän on tarkistettava uudelleen, onko kaikki oikea.

Virtalähde

 • Vasya - Kuinka tehdä maadoitus yksityisessä talossa6
 • michman666i - Loistelamppujen käynnistimet ja kuristimet2
 • veantr - Johdon poikkipinta teholla4
 • Alexey - LED-lampun himmentimet: laite, valinta, asennus2

Kaikki oikeudet sivustolla esitettyihin valokuvausmateriaaleihin kuuluvat heidän tekijöilleen.

Socket sähköliesi omilla käsillä

Sähköliesi on melko voimakas laite, joka kuluttaa suurta määrää sähköä ja vaatii pakollisen maadoituksen. Tällaiselle levylle tarvitset erityisen pistorasian maadoituksella, jonka valinta ja asennus harkitsevat tässä artikkelissa.

Sähköpistokkeen valinta

Tyypillinen sähköliesi ei toimi, tällaisia ​​tarvikkeita varten tarvitaan jotain tehokkaampaa - 20 tai 32 ampeerin pistorasia. Joissakin tapauksissa, kun sähköliesi ei ole varustettu uunilla ja sillä on vain muutama poltin, myös standardi kotitalouspistorasia sopii.

Tällöin tarvitsemme erityisen pistokkeen maadoitetulla pistokkeella, joka varmistaa pistokkeen liittämisen maahan ja vasta sitten virtakoskettimilla. Pistorasiaan kuuluu pistorasia + pistoke.

Pistorasian valinta riippuu tulevan kuorman maksimivirrasta.

Määritä kuinka monta ampeeria sähkökiuas kuluttaa yksinkertaisen kaavan avulla:

(P (kW) * 1000) / 220 V - yksivaiheiseen liitäntään

((P (kW) * 1000) / 220 V) / 3 - kolmivaiheinen.

Laskettaessa nykyistä arvoa on otettava huomioon, että tulos on likimääräinen, koska tehonmenetyksiä kuvaava tehokerroin ei ole otettu huomioon.

Yksivaiheinen ja kolmivaiheinen liitäntä

"Vaihe 9raquo; sähköinen vastaanotin - tämä on toinen indikaattori, jonka haluat navigoida, kun valitset ja liitetään pistorasiaan.

Vaihtoehtoja on kaksi:

Kuten kuvista näet, yksivaiheiseen liitäntään tarvitset pistokkeen, jossa on kolme liitintä ja kolmivaiheinen pistorasia, jossa on viisi liitintä.

Useimmin käytetään yksivaiheista yhteyttä, koska kodeissa yleensä ei ole mahdollisuutta kytkeä kolmivaiheverkkoon. Kolmivaiheinen kytkentä tehdään teollisuuslaitoksissa tai kun asennetaan tuodun tuotannon levy.

Sähköliesiin asennettavan pistokkeen asennus

Sähköliesiin sijoitetun pistorasian asennus ei ole erilainen kuin perinteisen pistorasian asennus. On kuitenkin otettava huomioon tällaisten myyntipisteiden tärkeimmät erot asennus- ja vaiheliitännän avulla.

Jotta liittää levy yhden vaiheen, kolme-johtiminen kaapeli on käytettävä, ja kolmivaiheisen viisijohtiminen virtalähde täytyy erottaa johtimet.

Liitäntöjen tyypit asennusmenetelmällä

Asennusmenetelmällä on vain kaksi erilaista pistorasiaa:

Ensimmäinen tyyppi soveltuu asuintiloihin. Ulostulo on asennettu erityiseen kapeaan seinään tai, jos seinämä on puinen - eristävä vuori.

Toinen tyyppi, joka on suunniteltu avoimeen johdotukseen, sisältää pistorasian asentamisen yläpuolella. Tämä yhteys on tarpeen huoneissa, joissa on korkea kosteus, esimerkiksi kylpyhuoneessa.

Tällöin otetaan huomioon piilotetun asennuksen pistokkeen asennus.

Ennen kuin aloitat, sinun täytyy käyttää booli järjestää reikä seinään, ei kaukana useimpien levy ja aseta erityisiä podrozetnik.

Astia on kiinnitetty reikään kipsin tai kipsin avulla.

Seuraavaksi sähköpaneeliin asennetaan erillinen katkaisija ja asetetaan kolmen ytimen kuparikaapeli, jonka läpimitta on vähintään 4 m2. Tätä varten sinun täytyy upottaa seinässä erillinen stroba ja laittaa kaapeli siihen, vie se valmiiseen reikään.

Kun lanka on asetettu, voit aloittaa sen liittämisen sähköverhouspistorasian vastaaviin liittimiin.

Tärkeää! Laskimon päiden täytyy välttämättä olla hyvin puhdistettuja ja zaludit suojata niitä hapettumiselta.

Johdotus tehdään värimerkinnän mukaisesti kiinnittäen erityistä huomiota maadoitukseen, joka on kytketty pistorasiaan.

Jos talossa ei ole maata, se on tehtävä erikseen.

Mutta joskus määrittää maa on erittäin vaikea lanka, kuten lanka ei eroavat värin, joka on tyypillinen vanhoja taloja. Tässä tapauksessa on välttämätöntä käyttää yleismittari: irrottamalla tarvittava jännite kiinni koetin laite putken tai jäähdytin, ja toinen koetin vuorotellen koskettaa päiden kunkin johdot, ja yksi, joka osoittaa ainakin vastus, on maahan.

Kun olet purkanut liitännän, voit kiinnittää pistorasiaan purkkiruudussa. Tätä varten käytä itsekierteittäviä ruuveja, jotka kaikki tarvitsevat 2 kappaletta.

Työn lopussa kansi asetetaan päälle ja pistoke testataan.

Tärkeää! Laitetta kytkettäessä on noudatettava suurinta tarkkuutta, jotta vältetään kosketuksen hapettuminen ja oikosulku.

Tällainen työ liitäntä pistorasiat sähköliesi, mistä omistaja edellyttää suurta hoitokoteja prosessiin ja perustiedot. Mutta kun olet tutkinut tarpeeksi materiaalia aiheesta, voit tehdä sen itse ja ilman paljon vaikeuksia. Tällainen tieto voi tulla kätevä useammin kuin kerran, sillä nyt kaasuliesistä huomattavasti huonompi modernin sähköhyötysuhde ja korvattiin lähes kaikkialla.

Hyödyllinen video sähköliesialustapistorasiasta:

Videot sähköuunin ja pistorasian asentamisesta:

1