sähkökotelon

Suojaa sähkömittari ja automaattinen - miten valita ja koota oikein

Katkaisijat ja sähkömittari - on tarpeen ominaisuuksia nykyaikaisen sähköverkon. Aseta ne erityisissä keskukset, jotka ovat itse jo asennettu kiinteästi sisäänkäynnit kerrostalojen. Ja mitä yksityinen elinkeinonharjoittaja omassa kotona? Ongelmana tänään ei ole sen arvoinen ollenkaan, koska markkinat jokainen itse löytää sopivaa paneeli mittari ja kone kokoja ja malleja. Muuten, viimeinen testi tänään on tärkeä rooli, koska levy on useimmiten asennettu sisälle taloon. Niinpä hän on välttämättä sovi sisätilojen huoneessa, joka asennetaan.

Aloita valinta olisi tyyppi, joka määritellään kaksi mallia:

Yleensä upotettu levyjä käytetään järjestelmää suljetulla johdotus. Se vie vähän tilaa, se ei häiritse. Jos asennus tehdään seinään, osa siitä tarttuu vain kansi. Ainoa hankaluus - se on välttämättömyys ennen asennusta tehdä markkinarako, jossa lisätään laatikkoon. Liittää tällaiset sähkö- laatikot voidaan kipsi- tai sementtilaastilla tai ruuveilla.

Overhead malli asentaa mihin tahansa pintaan ja kiinnitetään ruuveilla vain. Useimmiten niitä käytetään avoimessa sähkö-johtosarja. Vaikka se on universaali ohjausyksikkö, jossa voit liittää takapaneelin langan värin.

Kuten materiaalin tuottamiseen käytetty eristämiseen alle koneet ja laskuri, valmistajat tarjoavat kahdenlaisia: metalli, muovi. Sanoa, että jotkut paremmin ja jotkut eivät, tässä tapauksessa se on mahdotonta. Jopa muovisuojat riittävän vahva kestämään korkeita mekaanisia kuormituksia, koska ne on valmistettu termoplastisesta. Haluan lisätä, että molemmat versiot on kaunis ulkonäkö, jotta saman valinnan markkinoilla tänään suunnittelu on niin valtava, että jokainen asiakas löytää mitä hän tarvitsee.

Suunnittelu sähkökeskuksen

Laatikot katkaisijat ja tehonsäädön laskurit ovat melko yksinkertainen rakenne muodossa laatikon. Se sisältää:

 • Asumiseen.
 • DIN-linja, johon on istutettu katkaisijat ja laskuri.
 • Aukot taka- tai sivupaneelin sähköjohdoille.
 • Kiinnitysreiät.
 • Päälle läpinäkyvä kansi-ovi.

Varoitus! kilpi muotoilu voi olla erilainen, se kaikki riippuu siitä, mitä lisälaitteita vaatii asennuksen sähköverkon kotona. Esimerkiksi asennus releen jännitteen asetus tai RCD. Siten erikokoisia nyrkkeily.

1

Kuinka koota ja asentaa sähkö kilpi

Aloitetaan siitä, että missä tahansa rautakaupasta osastolla sähkölaitteiden voi ostaa valmiina sähkö kilpi, joka on automaatteja ja sähköinen ohjausyksikkö. Tietenkin se on kätevä, mutta on tässä tapauksessa yksi ongelma - koneet ja laskuri ei ehkä sovi sähkötehon kulutusta kotiverkossa. Siksi neuvosto - koota omia kilpi. Miten se tehdään?

Ensin täytyy tarkistaa sähköyhtiö omalla alueella, mikä merkki sähkön he ottavat käyttöön. Miksi? Viimeinen - muutamia malleja, jotka eroavat toisistaan ​​tarkkuusluokalle ja voimaa. Se on näitä kahta toimenpidettä, ja olisi sovitettava yhteen. Muuten, jos kauppa on valmis paneeli laskuri, niin olet onnekas. Jos ei, niin meidän täytyy valita ne kuriin koko laitteen.

Mitä muuta tarvitaan kokoonpanoa?

 • Kuparilanka yhden metrin pituinen ja 2,5 mm².
 • Automatisoitu kytkimet (lukumäärä määräytyy syötettyjen johtimia, ja lähtö lasketaan tehon kuluttajien kunkin piirin).
 • Kiinnittimet (ruuvit ja muovi tappien). Jotkut valmistajat asennustuotteet mukana tulee kilpi.

Ensin meidän on ennalta jakaa kaikki elementit sähkötaulun jotta ne eivät häiritse toisiaan, eikä peitä kiinnitysreiät. Tämä kaikki on kiinteä, niin voit jatkaa asennusta johtoja.

Varoitus! Muista, että asennus johdot vain pysty- tai vaakasuunnassa. Ei maa vinottain.

Älkäämme maalata, mitä yhteystapaa käytetään sähkökeskuksessa. Tässä on yksi vaihtoehdoista kaaviossa alla, jossa kaikki on selvästi osoitettu, että on mahdotonta tehdä virheen.

Ainoa seikka, että sinun täytyy kiinnittää huomiota on numerointi tai nimitys mittarin terminaali, joka yhdistää tulo ja lähtö johtoja. On tärkeää olla sekoittamatta mitä terminaalivaiheen, ja joka on nolla. Siksi on tarpeen avata vasta opetusta ja ymmärtää tämän kysymyksen, koska jokainen malli asemiaan.

Näin ollen on asennettu ja kytketty johtimilla toisiinsa. Jää vain asentaa. Tämän soveltaa kytkentärasia sen pinnan, jolle on asennettu, ja kynä tai muilla terävillä työkalu (ruuvimeisseli esimerkiksi) tehdä tavaramerkin alla kiinnitysosat. Nyt nämä poraa reiät 6 mm ja 6 mm syvä, missä jytinä tulpat. Mutta kun he viettävät kilven kiinnitys.

Jos kääntää ja asentaa kytkentäkotelolla ei ole ongelma, niin se liitetään omin käsin eivät ole oikeutettuja. Joten sinun täytyy soittaa edustajille sähkölaitoksen, joka pitää yhteyttä, eli yhdistää ohjaus laskuri, jonka lyijypitoisuus-kaapeli. Jos edustajat voimayhtiöt eivät tiedä, miten se on, sinun täytyy etsiä organisaation, johon on hankittu ja pääsyä tekemään tämäntyyppistä työtä.

Huomaa, että kun kytket säätimen kokoontuu tiivistys mittaria.

Ja vielä yksi asia. jotta voitaisiin suorittaa korjaus ohjauslaite ja sen purkaminen ilman ongelmia, sinun täytyy asentaa verkko (edessä) toisella koneella, kutsutaan yleensä. Useimmiten se on suuri ja asennetaan kytkentärasiaa ole suunniteltu. Mitä tehdä tässä tapauksessa? Ainoa ulospääsy - ostaa laatikko koneen alle ja aseta se vieressä vartija.

Monet ihmiset pitävät itseään kokeneita alan sähköverkkojen asiantuntijoita, niin sallivat paljon virheitä, jotka voivat olla vakavia seurauksia sekä omaisuuden ja mies itse. Näin ollen, muistaa, että suorittaa mitään korjauksia tai tarkistaa jännite kun pakottaa koneiden paneelissa, voidaan irrottaa yleinen katkaisija. Paremmin, yleensä ei panna missään ongelmia, kutsu sähköasentaja.

Operaattorin vartija asunnon ja talon omilla

Sähköpaneeli omakotitalossa, maassa, asunnossa on kaksi tehtävää: antaa panos ja sähkönjakelun ja luo turvallinen käyttää. Jos haluat ymmärtää ei ole yksinkertainen kysymys, voidaan koota vaihde käsillään. Alustavia kone ja laskuri on asetettava edustajat sähköyhtiön, mutta enemmän, kun laskuri piiri voi kerätä itse (vaikka ne eivät halua menettää rahaa). True teettämällä talon sinun tulee kutsua heitä olemaan läsnä alussa, kaikki testattu ja mitattu maapiiri. Kaikki tämä - maksetut palvelut, mutta ne ovat paljon vähemmän kuin koko kokoonpanoa kilpi. Jos teet kaiken oikein ja mukaan normien oman saada jopa paremmin itse, koska olet tekemässä.

Ja asunnossa omakotitalossa on useita vaihtoehtoja paneeli asettelua. Tämä koskee lähinnä asennuspaikalle epätahtikoneeseen ja laskuri. Yksityiskodissa voi laittaa laskuri pilari, ja konepistooli - seinään, lähes katon alla. Joskus laskuri laittaa talon, mutta jos hän rakensi sen pari vuosikymmentä sitten. Äskettäin talossa mittalaitteiden aiheuttavat erittäin harvinaisia, vaikka ei ole asetuksia ja direktiivejä tästä aiheesta ei. Jos mittari on sijoitettu huoneeseen, se voidaan laittaa levy, niin valinta paneelin malleja torjumiseksi mitat on otettava huomioon.

Joissakin kerrostalot ovat laskureita ruutuihin porraskäytävissä. Tässä tapauksessa kaapin ainoastaan ​​RCD ja koneita. Toisissa kodeissa, hän seisoo asunnossa. Kun päivität virta, kaapin täytyy ostaa niin, että ne sopivat ja myös laskuri tai ostaa erillinen laatikko tiskin aukkoon aseen.

Yksinkertainen sähköinen piiri pieni talo tai asunto

Kokoamisessa syöttöpiiri turvallisuus on erittäin tärkeää. Ensisijaisesti se antaa ihmisille: käyttävät RCD - RCD (kuvassa numero 3) asetetaan heti mittarin. Tämä laite laukeaa, jos vuotovirta ylittää kynnysarvon (oikosuljettu "maa" tai joku pisti sormensa pistorasiaan). Tämä laite katkaisee virtapiirin, minimoi sähköiskun. Kohteesta RCD vaihe siirtyy koneen tulot, jotka on aiheuttanut myös silloin, kun suurempi kuormitus tai oikosulku piirissä, mutta kukin omalla alueella.

Toisessa vaiheessa on varmistaa normaalin toiminnan kodinkoneita ja sähkölaitteita. Nykyaikaiset kehittyneemmät laitteet ohjataan mikroprosessori. Niitä optimaalisen suorituskyvyn vakaa voima. Nähtyään jonkin aikaa vetää meidän verkkoon, sitä ei voi kutsua vakaa: se vaihtelee 150-160 V 280 V. Tämä vaihtelu tuonti koneita ei kestä. Sillä vaikka se oli joitakin ryhmiä koneita, tehon syöttämisen kehittynyttä tekniikkaa, paremmat käytössä kautta stabilointiaine. Kyllä, se maksaa paljon. Mutta tulva ensimmäinen "lentää" ohjauskorttiin. He eivät ole korjattu, ja anteeksi. Kustannukset tällaisen vaihdon - noin puoli kustannuksista laitteen (enemmän tai vähemmän riippuen laitteen tyypistä). Tämä on tuskin halvempaa. Keräämällä vaihde käsin, tai juuri ennen suunnittelua, muistakaa tämä.

Yksi esimerkki asettelu pieni piiri paneeli - 6 automaatit

Sopii stabilointiaine yhdellä tai useammalla ryhmällä ja aktivoitiin ennen ja jälkeen RCD ryhmä automaatit. Koska laite on melko suuri, suojata se ei toimi asentaa, mutta seuraava - kiitos.

Myös paneelin asettaa kaksi linja: maadoitus ja katoaa. Maahan bussi saastuttavat kaikki maajohdot laitteista ja laitteet. At "nolla" bussledningen peräisin RCD, ja syötetään vastaaviin sisääntuloihin automaatteja. Merkitty yleisesti nolla N-kirjaimella, se hyväksytään käyttämään sininen johto aikana johdotuksen. Maadoitukseen - valkoinen tai keltainen-vihreä, punainen tai vaihe johdin ruskea.

Yksi vaihtoehdoista koonnut pienen läpän

Joissa koottavien sähkökeskuksen, sinun täytyy ostaa itselleni vaatekaappi, sekä rautateiden (kutsutaan DIN-kiskoon tai DIN-kiskoon), joka on kiinnitetty koneita, RCD ja kytkimiä. Asennettaessa kiskot, tarkista niiden taso vaakasuuntaisuus: ei ongelmia automaattisen asennuksen.

Yksi vaihtoehdoista DIN-kiskot koteloon läppä

Kaikki koneet on kytkettävä toisiinsa. Tämä voidaan tehdä käyttäen lanka - yhdistävät niiden tuloa sarjaan, tai käyttää valmiita yhdistävät kampa. Kampa - luotettavampi, mutta on kalliimpi, mutta kun ajatellaan aikaa kulutat yhteyden kaikkien koneiden, on epätodennäköistä, että muutamia kymmeniä ruplaa on on ratkaiseva.

Liitäntä kampa koneiden sähköpaneeli: nopeuttaa koottavien prosessi

Se ei ole aina valtaa järjestelmä on yksinkertainen: jakaa kuluttajaryhmiä kerroksiin, joitakin tuloksia maatilarakennuksen, autotallin valaistus, kellari, piha ja talon alueella. Jossa on suuri määrä kuluttajia, paitsi RCD jälkeen yhteensä laskuri, antaa sama laite, vain pienempi teho - kunkin ryhmän. Erikseen pakollisessa asentamisessa henkilökohtaisten suojalaitteiden, tehonsyöttöpäätteen kylpyhuoneeseen: se on yksi vaarallisimmista alueilla talon ja asunnon.

On toivottavaa laittaa suojalaitteiden ja kuhunkin tuloista, jotka ovat voimakkaita laitteet (yli 2,5 kW ja kapasiteetti voi olla jopa hiustenkuivaaja). Yhdessä stabilointiaineen, ne luovat normaalioloissa toiminnalle elektroniikka.

Myöskään vaikein piiri, mutta korkeamman suojan - enemmän vikavirtasuojiin

Yleensä kehittämisessä tarkka järjestelmän, sinun täytyy löytää kompromissi, jotta järjestelmä turvallinen eikä kuluta liikaa samalla paljon rahaa. Laitteet voidaan ottaa paremmin testattuja yrityksille, koska se on hyvin. Mutta sähköverkkoon - ei alue, jossa voit tallentaa.

Kyse kaapit / laatikot asennuksesta koneiden ja muiden sähköisten täyte, niiden lajikkeita. Tyypin asennus keskukset ovat ulkokäyttöön ja sisäistä. Asennuslaatikko kiinnitetty ulompaan seinään vaarnat. Jos seinät ovat syttyviä, se on asetettu eristävä materiaali ei ole johtavaa. Kun se on asennettu ulkoisena sähkörasian pinnan yläpuolelle seinän noin 12-18 cm On otettava huomioon valittaessa paikka asennuksen :. Jotta sopii huoltoluukku on asennettu niin, että kaikki sen osat olivat noin silmien tasolle. Tämä on helppokäyttöinen, mutta voi kohdata vamma (akuutti kulmat), jos paikka valittu kaapin epäonnistui. Paras vaihtoehto - ovi tai lähelle nurkkaan: ei ollut mahdollista lyödä päänsä.

Kotelo kytkimen ulkokäyttöön

Shield uppoasennustuote edellyttää niche: se on asennettu ja aidattuja. Ovi on samassa tasossa seinän pinta voi - työntyy muutaman millimetrin - riippuu kustakin kokoonpanoon ja kotelon rakenne.

Kotelossa on metalli, maalattu jauhe maalilla, on muovi. Ovet - kiinteät tai insertit läpinäkyvää muovia. Mitat eri - Vedä, leveä, neliö. Periaatteessa missään olosuhteissa tai markkinarako löytyy sopiva vaihtoehto. Yksi vinkki: jos voit, valita suurempi kaappi: se on helpompi työskennellä, mikä on erityisen tärkeää, jos olet rakennuksen vaihde omin käsin ensimmäistä kertaa.

Komponentit ja jakelulaitteen kiinnitys läppä

Valitessaan elin käytetään usein termiä kuten paikkaa. Tarkoittaa kuin yksinapainen kone (12 mm paksu) voidaan asentaa koteloon. Sinulla on kaavio se osoittaa kaikki laitteet. Mieti ne otetaan huomioon se, että kaksinapaisen ovat Kaksinkertaista, lisää noin 20% kehittämiseen verkoston (yhtäkkiä ostaa jotakin muuta laitetta, ja kytkeä mihinkään, tai asennuksen aikana valita yhden ryhmän tehdä kaksi ja niin edelleen). Ja useita "lasku" sivustoja etsiä sopivaa kilpi geometria.

Asennus ja liitäntäelementit

Kaikki nykyaikaiset koneet ja RCD on standardoitu asentamiseksi DIN-kiskoon (DIN-kiskoon). Kääntöpuolella heillä on muovinen suojus, joka napsahtaa muurille. Laittaa laite kiskon kiinnittämällä sen yli syvennyksen takaseinään, sormi painaa alas pohjalle. Napsauttamisen jälkeen jäsen on asennettu. Se jätti sen kytkettynä. Tee tätä järjestelmää. Vastaavat johtimet työnnetään liittimiin ruuvimeisselillä ja piirtää yhteydessä, Pyörivä potkuri. Voimakkaasti kiristää se ei ole välttämätöntä - voit peredavit lanka.

Toimimasta, kun virta on pois päältä, kaikki katkaisijat on käännetty "pois" -asentoon. yrittää ei ryhtyä lanka molemmin käsin. Yhdistämällä useita kohteita ovat virtalähde (input kytkin), ja sen jälkeen taas ovat kiinteät elementit, tarkistaa puuttuminen vika (oikosulku).

Tulon kytkemiseksi automaatti ja RCD

Vaiheen tulo syötetään tuloon automaatti sen ulostulo siirtyy tilaan sopiva panos RCD (sijoita hyppy valitun osan kuparilanka). Joissakin järjestelmissä, nollajohtoon syötetyn veden suoraan vastaavaan tuloon RCD, ja koska sen tuotanto menee linja. Vaiheen johdin lähdöstä suojalaite on kytketty yhdistävän kampa koneita.

Nykyaikaisessa piirit automaattista syöttöä kaksisuuntainen antavatHänen täytyy samanaikaisesti irrottaa molemmat johdot (vaihe ja nolla) että pettäessä kokonaan irrota verkko: niin ovat turvallisempia ja viimeinen sähkötyöturvallisuusvaatimusten. Kierrä sitten piiri RCD ja näyttää kuvan alla.

Kun käytetään bipolaarisen tulon automaatti

Noin asetus RCD DIN-kiskoon Katso video.

Missä tahansa järjestelmässä, maadoitusjohdin on kytketty väylään, joka vaivaavat samanlaiset johtaa sähkölaitteiden. Pohjakosketuksen - merkki suojatun verkon ja tehdä siitä välttämätöntä. Sanan varsinaisessa merkityksessä.

Lisätietoja oikeasta liittämisestä RCD, katso opetusvideota.

Jossa koottavien läppä huomata, että tulo automaatti ja laskuri on suljettu energia toimittaa yritys. Jos laskuri on erityinen ruuvi, joka kiinni tiivisteen automaattista syöttöä näiden laitteiden ei. Jos et voi sinetöidä se, tai kieltäydyt käynnisty tai suljettava täysin koko paneeli. Koska sisällä yhteisen suojakoteloon käyttöön yksi tai kaksi (riippuen koosta ja tyypistä kone), ja se on kiinnitetty tulo automaatti. Tätä kohtaa, kun hyväksyminen suljettu.

Yksittäiset koneet asennetaan kiskon aivan kuten RCD: vasten kiskoa, kunnes se napsahtaa. Riippuen koneen tyyppi (yksi tai kaksi napaa - johdin) Kytke vastaavaksi johdot. Mitä erilaisia ​​koneita, ja eri laitteiden yhden ja kolmen vaiheen verkot, katso video, valitsemalla katkaisija nimellinen kuvata tässä.

Sen jälkeen, kun tarvittava määrä laitteita on asennettu kiskoon, niiden tulot on kytketty. Kuten edellä on mainittu, on mahdollista tehdä rainoja johtoja tai erityisiä yhdistävät kampa. Miten liitäntäjohdot valokuvan kera.

Koneet samassa ryhmässä ovat kytketty sillat: yhteensä vaihe tulee

On kaksi tapaa tehdä hyppääjiä:

 • Leikataan halutun pituisiksi johtimiin, paljas niiden reunat ja valokaaren taivuttamiseksi. Yksi terminaali lisätä kaksi johdinta, kiristä.
 • Kestää melko pitkä johto, jossa on 4-5 cm puhtaalla 1-1,5 cm eristys. Merkki kruglogubtsy ja mutka alttiina johtimia siten, että saadaan toisiinsa kaaren. Nämä paljaat kohdat lisätä sopivaan lähtö, ja kiristä.

Tällöin mutta sähköasentajia puhua huonosta laadusta yhteyden. Turvallisempi käyttää erikoisrenkaiden. Niiden alle kehoon, on olemassa erityisiä liittimiä (kapean raon lähempänä kasvojen reuna), johon kosketus renkaan. Nämä renkaat on metritavarana, leikataan haluttuun pituuteen tavanomaisilla pihdit. Lisäämällä ja sen asentamista syöttöjohdin ensimmäisen koneiden, spin yhteyksiä kaikilla liitetyt laitteet. Opetella yhdistää koneita nähdä videon paneelin väylän.

Kytketyille lähtöön vaiheessa lanka, joka menee kuorma: kodinkoneet, pistorasiat, kytkimet jne Itse asiassa, paneeli kokoonpano on valmis.

Valinta koneita talossa tai huoneistossa kilpi

Kytkin laatikko käyttää kolmen tyyppisiä laitteita:

 • Automaattinen. Katkaisee ja kytkee virran manuaalisessa tilassa ja laukeaa (katkaisee virtapiirin), kun oikosulku.
 • RCD (Vikavirtasuoja). Se tarkkailee vuotovirta, joka tapahtuu jakautuminen eristys tai jos joku otti johdon. Jos jokin näistä tilanteista, piiri on rikki.
 • JM. automaattinen (Differential tilakone). Tämä laite, joka yhdistää yhteen koteloon kaksi: näytöt ja saatavuus ja vika vuotovirta.

DIF-koneet ovat yleensä käyttöön nivelside - RCD + kone. Tämä säästää tilaa paneeli - se vie vähemmän per moduuli. Joskus on tärkeää: esimerkiksi sinun täytyy sisällyttää toiseen voimajohto, ja ei ole tilaa asentaa eikä vara kone.

DIF-automaattiset käyttöön nivelsiteet ja RCD

Yleensä usein laittaa kaksi laitetta. Ensinnäkin se on halvempaa (dif.avtomaty ovat kalliimpia), ja toiseksi, jossa nostoa yhden turvalaitteiden tiedät tarkalleen, mitä tapahtui ja mitä etsiä: oikosulku (sammutettaessa kone) tai mahdollinen vuoto ja ylivirta (työskennelleet RCD). Hätäkatkaisimet laukeaa, kun et löydä. Tekeekö se laittaa erityinen malli, joka on valintaruutu näyttölaite räjäytettiin vikaan.

ristiaallokko valittu nykyinen, joka tarvitaan tietyn kuluttajaryhmän. Hän yksinkertaisesti laskea. Yksi saa maksimiteho kaikkien liitettyjen laitteiden samaan aikaan ryhmässä, jakamalla jännite - 220 V, saada tarvittava lähtövirta. Nimellisarvo laitteet kestää hieman kauemmin, tai kun kaikki kuormat se kytkeytyy pois päältä ylikuormituksen.

Esimerkiksi, taittuvat kaikkien laitteiden ryhmässä sai yhteensä arvoon 6,5 kW (6500 W). Jakamalla 220, saadaan W 6500/220 = 29,54 A.

Mitkä ovat numerot kehoon, jotka osoittavat

Nimityksiä automaattien virta voi olla seuraavanlainen: (A), 6, 10, 16, 20, 25, 32, 40, 50, 63 lähinnä suurempi ennalta määrätty arvo - 32 A. Tämä ja etsivät.

RCD on kahdenlaisia ​​toimia: elektronisten ja sähköisten mekaanisia. Ero laitteen hinnasta samalla hyviä vaihtoehtoja - elektronismekaanisen kallista. Mutta saada vartioimaan talon tai asunnon niitä tarvitaan. Yksi syy: ne ovat luotettavia, koska palo riippumatta elintarvikkeiden saatavuutta, ja toimintaa varten elektronisen virtalähde on ehdottoman välttämätöntä.

Esimerkiksi tilanne on tämä: te korjata kaapelointi, esimerkiksi pistorasiaan ja jännitteetön tähän verkkoon - poista automaattista käyttöönottoa. Prosessissa, jossa vaurioitunut eristys. Jos asetettu sähkömekaaniset RCD, se toimii myös ilman valtaa. Huomaat, että jotain on tehnyt väärin ja etsi vian. Elektroninen sama ilman sähköä tehotonta ja ovat verkon eristys on vaurioitunut voi olla ongelma.

Nähdä, mikä laite on edessäsi, se riittää, jos käsillä on pieni akku ja pari johtoja. Paristoilla hakevat tahansa pari RCD yhteystiedot. Sähkömekaaninen työt samalla, sähköposti - no. Lue lisää tästä videosta.

Edelleen erottaa nykyisen RCD tyypin, jonka he reagoivat muutoksiin:

 • tyyppi AC - AC sinimuotoista;
 • Tyyppi A - AC + sykkivä DC;
 • Tyypin B - AC + sykkivä DC tasasuunnatun virran.

On käynyt ilmi, että tyyppi B antaa täyden suojan, mutta nämä laitteet ovat erittäin kalliita. Talojen tai asunnon kokonaan suojata riittävä tyyppi A, mutta ei AC, jotka ovat enimmäkseen myydään halvemmalla.

Lisäksi tyyppi RCD, se on valittu nykyinen. Ja kahdella tavalla: nimellinen vuoto ja. Arvioivat - on yksi, joka voi kulkea kontaktien kautta eikä tuhota (sulake) niitä. RCD: n nimellisvirta otetaan lovi korkeampi kuin nimellisvirta sijaitsee parin koneen siihen. Jos kone on 25 A, RCD kestää jopa 40 A.

Nykyinen vuoto on vieläkin helpompaa: in sähkönjakokeskusten asuntoja ja taloja laittaa vain kaksi par - 10 mA ja 30 mA. 10 mA on laittaa linja yhdellä laitteella, kuten kaasu kattila, pesukone, jne. sekä tiloihin, joissa korkea suoja lastenhuoneeseen tai kylpyhuoneen. Näin ollen, RCD 30 milliampeeria on asetettu linjaa, johon useita käyttäjiä (laitteet) - pistorasiaan keittiössä huoneissa. Vaalealla line tällaisen suojauksen harvoin laita: se ei ole tarpeen, ellei kadulla tai autotallissa.

Mitkä ovat numerot kehoon, jotka osoittavat

Toinen RCD ovat erilaiset hetkellä omista vastauksesi. Niitä on kahta tyyppiä:

 • S - valikoiva - laukaista tietyn ajan kuluttua esiintymisen jälkeen vuotovirran (melko suuri aikajänne). Ne ovat yleensä sijoitettu sisäänkäynnin. Sitten hätätapauksessa, ensin irrottaa vahingoittuneen laitteen linjalla. Jos vuotovirta toimii tällöin "vanhempi" selektiivinen RCD - yleensä se, joka seisoo ovella.
 • J - on myös laukaistaan ​​viiveellä (satunnainen nykyinen suoja), mutta paljon hitaammin. Tämäntyyppinen RCD jakaa ryhmiin.

DIF-koneet ovat samaa tyyppiä, miten RCD ja samoin valittu. Vasta kun määritetään kapasiteetti nykyisen kuormituksen ja heti mieleen määritellään määräisiä.

Useita selityksiä asennus sulautettujen kaappiin paneeli, järjestystä yhteyden, katso video käytäntö, ja yleis.

Yksi tärkeä yksityiskohta, joka on tärkeä turvallisuuden. RCD tai ero koneessa on "Test" -painiketta. Kun sitä painetaan, vuotovirta ja laitteen pitäisi toimivat keinotekoisesti luotu - kytkin liikkuu asentoon "off", ja linja on jännitteetön. Joten tarkista tehokkuutta. Tämä tulisi tehdä vähintään kerran kuukaudessa: olla varma luotettavuudesta suojan. Puolestaan ​​katso kaikki saatavilla järjestelmässä RCD. Tämä on tärkeää.

Ehkä tämä on kaikki tiedot, jotka on tarpeen kerätä puhelinvaihteeseen kädet. Ehkä sinun pitää vielä lisätietoja siitä, miten jakaa taakkaa ryhmä, lukea siitä täällä.

Kiitos. Kaikki on selkeä ja helppo ymmärtää. Se on kirjoitettu yksinkertaisella ja ymmärrettävällä kielellä.

erinomainen. Ensimmäinen luokkalainen ymmärtää artikkeli.

Erinomainen artikkeli! Oli epäilee hän voi liittää uusi keittiö ja kylpyhuone yksityiskodissa tai soita sähkömies. Nyt varma, että kaikki mitä voi tehdä itse. Maalattu yksinkertainen ja edullinen. Paljon kiitoksia.

Yritämme. Kiitos.

Kiitos artikkeli, mutta siellä oli yksi kysymys). Ground Zero ja täytyy sulkea vai ei?

Nro Maan ja nolla ei ole suljettu. Tämä on mahdollista, ja olisi vakavia seurauksia.

90-luvulla hän työskenteli sähköasentaja tilalla - aina "ripustaa yhdellä ruuvilla," maa ja nolla. Nykyaikana käyttää tällaisia ​​laitteita kuten RCD, tämä temppu ei edes tapahdu.

Hei, tämä kysymys ... on vanha talo, hiljattain rakennettu uutta voimaa ylös ja haluat vanha, miten yhdistää ja mitä koneita nado.Vvodnoy kone vanhassa talossa C63.Tak sama uudessa talossa lämmittimet, vedenkeitin, jne. Kerro minulle, miten yhdistää ...

Vanhan Sähkön lomaa? Tulee sekä vanhan ja uuden sähkötöitä (voimakas)? Jos näin on, kone olisi otettava käyttöön alhaisempi luokitus. Kuinka paljon vähemmän? Se riippuu kuormituksen jakautuminen vanhan / uuden rakennuksen, mutta vähintään lovi varmasti. Täsmällisemmin kuvausta sanoa se ei toimi. Laskevat itsensä taakka uuden kodin ja ajatella koneen tarvitset siellä.

Haluan selventää asennus "induktio kone" - minun tapauksessani se tulee asennettavaksi huoneistossa el.schitka: Olen Stalinin kotiin laskeutuminen 3 asunnot paneelissa kolme on perustettu, joista de-energisoi asuntoni. Ohjeidesi paneelissa on osallistuttava johdanto kone kytketty verkkoon ennen mittaria, mutta minulla on "täysin poistaa verkko" laite on jo asennettu paneeli purkamisen, ja samaan aikaan, erityinen paikka oplombirovku tulo koneen tarkoitus asentaa kotelon paneelin sisäasennukseen ei ole annettu. Tarvitsen, tässä tapauksessa perustuu lainsäädännöllisten vaatimusten lisäksi, jotka portaikko Sviitti koneen toinen joukko ennen laskurin suljettavaan "johdanto kone" litteä, tai ne voidaan toimittaa oman mukavuuden kaksinapaisen automaattinen postitse laskuri komposiitti- disable kaikki ryhmän automaatit ?

Suojaa sähkömittari ja automaattinen

Electric levy sähkövoiman jakeluun ja sähköjohdot ylikuormitukselta ja oikosulkuja. Jos aikaisemmin ohjata kodin sähkömittari riitti pari koneita, mutta nyt kaikki on muuttunut. Viimeksi, 800 wattia tehoa riitti koko huoneiston. Mutta nyt, sähkön kulutus oli 7 kW ja suurempi. Kuva alla näyttää vanhoja (a) ja moderni (b) suojaamaan johdotus.

Vanha ja uusi sähköjohtojen suojausjärjestelmät

Lisääntyneeseen tehonkulutukseen nykypäivän verkko on luotettava laite suojaa. Asianmukaisesti kytkeä kytkinrasian voidaan kääntää asiantuntijoiden apua tai kerätä sen omin käsin. Molemmissa tapauksissa on tarpeen ymmärtää sen rakenteeseen, kytkentäkaaviosta vaatimusten ja asetusten asennuksen sekä hallussaan taitoja sähköasentaja.

Talo on valmistettu puusta Liitännät tulisi tehdä huolellisesti ja noudattaen paloturvallisuutta sääntöjä.

Kun valitut ja asennetut sähkö- kilpi, seuraavat vaatimukset koskevat sitä:

 1. Pakkauksen tulee tarjota majoitusta siihen tarvittava määrä laitteita, ja pienelläkin marginaalilla. Koko määritellään valitun numeron elementtejä. Yksinapainen kone on 1 moduuli. Loput laitteet ovat kooltaan monikertoja koosta. Bipolaarinen lisätty kaksi moduulia, laskurin koko voi olla suurempi kuin kahdeksan. Jos lasket tarvittavan määrän laitteita, voit valita ruutuun. Malleja myydään koko tai useita osia, jotka voivat sopivat, esimerkiksi laitteen 12 tai 36 moduulia.
 2. Sähköinen suojus on valmistettu palamattomasta materiaalista, sähkö- merkki, nimellisjännitteellä. Materiaali on metallia tai pinnoitettu sähköä johtavan kestomuovisen. Laitteet kestävät korkeita mekaanisia kuormia ja suunnittelu voi aina löytää mitä tarvitset.
 3. Ulkoinen ja sisäinen johdotus paneelissa merkitty etiketeissä, joka olisi määriteltävä joukko kohteita.
 4. Nolla ja maadoitusjohtimet on liitetty tyynyt - yksi kullekin päätelaitteelle. Sininen merkityt renkaat ja musta nolla vaiheessa.
 5. Valinta koneiden tehty osiossa kaapelin. Jos se on asetettu kuparijohdin 2,5 mm 2, suurin sallittu virta on 25 A. RCD tai koneen asetuksia on valittu vakio alue alaspäin, joka on 16 A. välillä yhdistävä virtakisko laite on toivottavaa.
 6. Metalli laatikko on maadoitettu oven läpi ja kotelon.
 7. Jokainen laatikko kanssa myytävän passin, joka osoittaa tyyppi ja luokka kytkin, suojan taso, varotoimenpiteet, asennustapa jne Data.
 8. Ulkoinen johdotus laatikko syötetään metalliputkien tai hihat. Asettamalla sisäiseen sähköiseen suoja siihen koverrettu Stroebe köysipyörien (kuva alla).

Asennus kytkimen piilotettu johdotuksen

Tyyppi riippuu siitä, kuinka rakennetaan laatikko. Laite voi olla seuraava:

 • upotettu - kätkettyjä johdotus (katso alla oleva kuva).
 • piirtoheitin - tiloissa, joissa näkyvillä olevat johdot;
 • kerros - edullisesti teollisuudelle.

Laatikko ensimmäisen tyypin työnnetään tarvittava infrastruktuuri kapealla ja näyttää houkuttelevalta. Seinällä on näkyvissä vain peittämään ja ei ole ulkonevia osia.

Sisäänrakennettu sähköinen paneeli

Haittana on tarve valmistaa kapealla, jos se ei ole säädetty kodin suunnittelussa. Edullisesti falshstenu kipsilevyn valmistamiseen. Laatikko on asennettu läpi takaseinän liimalla silloituksen reunojen tai kipsiä.

Onttoihin markkinaraon laakerin seiniin alla sähkökaapin on kiellettyä!

Rahtikirjaan malli on yleismaailmallinen. Hänen avoin ja uppoasennus voidaan toimittaa.

Putkijohdon laite on suunniteltu laatikko ovi (kuvio. Alla). Sisältä se on DIN-linjan asettaa laskuri, koneiden ja muiden laitteiden.

Pinta-asennettava sähköinen paneeli

Metallinen laatikko käsittää aukkoja johtimien edellä ja alla. Muovinen runko on puhkeaa luukut. Panos johdot laatikko suojattu kytkimet ja tiivisteet.

Johdotus kiinnittämiseen tarvitaan tyynyt ja piiri omin käsin, ja ne välttämättä sähkömiehet tarkkailun papereita. Ne voidaan tehdä käsin tai luotu avulla erityisiä ohjelmia. On tärkeää, että järjestelmä on tehty oikein ja se toimii myös sähköisen toiminnan.

Ensimmäisen tyypin verkko voidaan kytkeä määritetään. Huoneistoissa on yhden vaiheen, ja yksityiskodeissa voi olla sama tai kolmivaiheinen.

maadoitus järjestelmä tyyppi voi olla TNC, TN-S tai TNC-S. Ensimmäinen niistä, yhdistää ja ground zero, luotiin vanhan asetusten ja ei koske uusia koteja.

Kaavamainen malli virtapiirin kuviossa. jäljempänä. Se osoittaa vain legenda.

Sähköinen piirilevy

Tullessaan yhden vaiheen yksinapainen katkaisija varustettu laskuri. Niiden takana on yhteinen tulipalo RCD. Seuraavassa vaiheessa, kaikki kuluttajat on jaettu ryhmiin. Tarvittaessa, asettaa ero koneita. Jos niitä ei tarvita, se riittää katkaisijat. Optimaalinen on seuraava jakauma huonetta:

 • pistorasiaan ryhmä;
 • valaistus kytkimet;
 • yksittäisten koneiden kylpyhuoneen ja voimakas sähkölaitteet: pesukone, lämminvesivaraaja, ilmastointi, sähkö.

Tekniset ominaisuudet koneiden valittu kussakin ryhmässä.

Yksinkertaisin järjestelmän kytkimen haarautumisen linja 3 on esitetty kuviossa. jäljempänä.

Ajaminen sähköjohdot kolmeen sähkölinja

Teho syötetään laskurin (vaihe - punainen, nolla - vihreä), ja menee sitten automaattisen lataamisen ja 1-3. Keltainen tarkoittaa maadoitusjohto. Se suojaa paitsi laitteet, mutta myös suojata.

Kytkettäessä mittari on tärkeää olla sekoittamatta vaihe ja neutraali napa. Kaikki tarvittavat selvitykset ovat ohjeet siitä.

Myymälässä voit ostaa laatikko välittömästi vakiovarusteena, mutta se on usein välttämätöntä valita kohteita omasta mukaan kehitetty järjestelmä. Tyyppejä ja Toiminnot ovat:

 1. DIN-kiskot sijoitus laite on valmistettu metallista levyjä, jotka on asennettu kytkinrasia.
 2. Automaattinen Input - automaattinen kytkin toimittaa sähköä objektin tapauksessa piiri ylikuormituksen tai oikosulun (oikosulku).
 3. Mittarit energiankulutuksen, asennetaan erilliseen laatikkoon tai muuhun laitteeseen. Laskuri tyyppi voi olla induktio tai sähköinen. Johdotus kaaviot molemmat ovat samat.
 4. Katkaisijat, jotka suojaavat johdotus (valitun koon ja luonteen kuormia). Ne valitaan keskittyen uusin, voimassa tietyn osan lanka kun virta kuorman. Itse laitteista voidaan suojata tuholta integroitu sulakkeet. Kone voi toimia heti, kun vika esiintyy 15-60 min tai jos kuormitusvirta ylittää mitoitettu hieman.
 5. Jakokiskoihin nollaan ja maahan (voi olla avoin ja suljettu versio).
 6. RCD - ihmisen suojalaite sähköiskuja vastaan. Lisäksi ne eivät mahdollista tuleen vuotovirta lankaan. Sijasta voidaan käyttää erilaisen koneen, suorittaa lisätoimintoja katkaisijan. Tässä tapauksessa, sen sijaan, että kaksi laitetta yhden paneelin asetettu. Tämä säästää tilaa. väline nimellisarvo on valittu sama tai vaiheessa korkeampi kuin hänet seisoo koneen edessä.
 7. Joskus vartijat asetettu jänniterele. Tätä ei edellytetä, mutta läsnäolo talossa on hyödyllistä kallista elektroniikkaa. Kun jännite poikkeama asetusarvosta piiri on rikki. Lisäksi laite osoittaa, miten jännite muuttuu ajan piirissä.
 8. Wiring - keino luoda yhteyksiä.

Johdotus huoneisto on jaettu ryhmiin ja kukin niistä lasketaan kuorman, ja laskee sitten vaaditun linja poikkileikkaukset, ja valitaan sopiva kone. Ulkoasu on suunnilleen seuraava:

 • Ryhmä valaistus ja pistorasiat käytävällä ja kylpyhuone (6 A, Hätäkatkaisimet);
 • Ryhmä kattavuus makuuhuonetta ja hallit (6 katkaisija);
 • valaistus pistorasiat keittiössä (16 A, Hätäkatkaisimet);
 • pistorasiaan ryhmä huoneessa ja makuuhuoneen (16 A, Hätäkatkaisimet);
 • erillinen yhteys sähköliesi, pesukone, ilmastointi (katkaisija käytetään, kapasiteetista riippuen kuluttajien).

Ulostuloa ryhmä turvajärjestelmä ja kotireitittimesi Automaattisen 6 (voit lisätä häiriöttömän sähkönsyötön).

Tämän seurauksena, koko kapasiteetti, kun taas sisällyttäminen kaikki kuormat on noin 7 kW. Sisäisen muodostamista täällä Bipolaarijohtimen-koneen 32 A.

Asennus ja johdotus suoritetaan seuraavat värikoodatut:

 • L - vaihe lanka valkoinen, punainen, tai ruskea väri;
 • N - nolla sininen lanka;
 • PE - ground keltavihreä väri.
 1. värikoodi on noudatettava elää.
 2. Yhteydet ja asentamalla laitteita on järjestetty siten, että sisällä kilvet järjestetty selkeästi ymmärrettävissä ilman piiri (kuvio. Alla). Mitä enemmän he tilaavat, sitä helpompi on ylläpitää.
 3. Teholiitännät tehdään ylhäältä alaspäin (tehokkaampia laitteita on asennettu edellä). Tämän järjestelyn, kytkin laatikko voidaan nopeasti de-energisoi onnettomuudessa.
 4. Teho syötetään tuloon viimeisen käännöksen, kun lopullinen tarkastus on tehty kaikki käyttöjaksojen. Yksittäiset linjat testataan tehokkuutta käyttämällä aikaa kytkentäpiirejä.

Koottu oikein sähkö paneeli

Alle kilpi tilaa on valittu. Yleensä se on asennettu eteisessä lähellä syöttökaapeli. asennuskorkeus on 1,5-1,7 m. erityinen kilpi laatikko katseluikkuna laskuri sijoitetaan. Seinään reiän tehdään varmistaa ruutuun tappien tai ruuveilla.

Kun suoja on asennettu seinälle, se voidaan kerätä seuraavasti:

 1. Kaikki ryhmät lankoja huoneistoihin etukäteen syötetään kilpi, joka on asennuksen. Ne tulee merkitä helpottaa koota piiri.
 2. Ruuvit kilpi asennettu DIN-kiskojen asennus laitteita.
 3. Yläosassa renkaan on neutraali, ja alareunassa - maadoitus.
 4. YLÄKIINNITETTY automaattista syöttöä.
 5. Erilliseen koteloon, kuten laskuri, voidaan sijoittaa johdanto-kone.
 6. Ryhmät koneet on järjestetty alaspäin laskeva virta. Kuten rainoja niiden väliin erityinen renkaan käytetään tai ne on valmistettu kuparilankoja 4 mm. Edullinen silloin, kun sijainti laitteiden paneelin ja samaan virtapiiriin.
 7. Kaapelit ja johdot viedään reikien läpi laatikossa. Koska ne leikataan pois ulkovaipan ja väri on tehty sulkemaan yhteyden alueella. On aina oltava varauksen tulevia korjauksia. Nolla johdin on kytketty ylempään väylään. Ylempään päätelaitteiden laite on jännitteinen ja kuorman yhdistetty pohjaan (vaihe yhteys elektrogruppy). langan poikkileikkaus pienenee, alkaen tulon ja sivustoja kuormien. maadoitusjohdin poikkileikkauksen ei tulisi olla pienempi kuin vaiheen tulo. Emme voi sallia muodostumista kierre ja kierrosta. Virta ja nollajohtimien kasvatetaan vastakkaisilla puolilla kilpi.
 8. Ellei uusi yhteys laskuri valta sähkötyökaluja, ja valaistus voidaan varustaa vanhoja. Johdot ovat lähtönä laskurin lähellä ohjaimeen edelleen pystyä tekemään yhteyden, ja tiiviste laitteet.
 9. Lisäämisen jälkeen kukin ryhmä on tarkoituksenmukaista tarkistaa sen toimivuuden, soveltamalla jännitettä läpi tilapäisen yhteyden järjestelmään.

Kannattaa ensin kerätä kilpi kytkemättä huomioiden pariston sijainti laitteiden (koekokoonpanon kuvassa. Alla). Pitäisi olla mahdollista nopeasti sammuta virta sisältä ja ulkoa.

Koekokoonpanon paneeli kytkemättä

Kun läppä on suljettu, se on kyettävä nopeasti jännitteen seuranta- tarkoittaa ruuvimeisselillä tai merkkivalo.

Lattiapaneeli (SCHE) sijoitettu lattialle alla on useita kerroksia. Yleensä se lukitaan lukkoon ja avaa se vasta avulla sähköasentajan päivystää asuntotoimiston. Asukkaat pääsy sähkötaulun on kielletty. Ne voidaan kytkeä päälle, vaikka automaattisen toiminnan avaamalla erityisellä suojalla.

Kuva alempi kerros on esitetty kaavamaisesti kilpi johdotus kolmeen asuntoja.

Ajaminen sähkö kilpi lattialla

Kaikki SCHE sisäänkäynti virtansa tavallisesta nousuputken (vaihe linja L1 L2 L3 ja N kuviossa. edellä). Vanhassa asuntokantaan käytetään maadoitusjärjestelmästä kuten TN-C. Kukin vaihe on liitetty erillinen asunto, ja väylä on nollajohdin on yhteinen. Virtaa mittarin jälkeen RCD, ja jatkaa sitten haaroittumista radoilla tasainen (valaistus pistorasiat ja sähköinen). On oltava toinen paketti kytkin ennen mittaria, mutta järjestelmässä ei ole määritelty.

SCHE päivitykset voidaan tehdä, jos saada lupaa asuntotoimiston, ja sitten ostaa tarvittavat koneet, jotka vastaavat tarvittavan tehon suojaavia tehtäviä. Tämän jälkeen sähköasentaja tekee seuraavat muutokset:

 1. Korvataan tarjonnan alumiinikaapeleille kuparin jaksossa. Yhdiste on erityinen terminaali erilaisia ​​johtimia.
 2. Korvaa vanhan katkaisijoiden yhdistetään uuteen toivottujen ominaisuuksien.
 3. Korvaa vanhan maahan ja neutraali johtimien moderni.

Radical menetelmä korvaaminen sähkö- SCHE tehdä, jos asentaa erilliseen laatikkoon asunnossa siirron vasta siinä. In interstorey aluksella olisi luotava paketti kytkimen tai katkaisijan sulake-linkkejä. Tämä edellyttää, että päätöstä on asuntotoimiston.

Johtuen siitä, että on aina uusia laitteita paneelissa sinun täytyy jättää tilaa heille. Joukossa ovat esimerkiksi, ovat seuraavat:

 • virrankulutus rajoitin;
 • tehonkulutuksella annostelulaite (ei lasketa);
 • vaihe tasapainotus ohjauslaite.

Noin ominaisuudet kytkentäpöydän asennus löytyy katsomalla tämän videon.

Mikään ei monimutkaista valita ja koota sähköinen kilvet koneiden, mittarit ja muut laitteet. On tärkeää valita oikea, laskea parametrit ja asettaa ne sähköjohtoja yhdistävät sen. Järjestelmää on intuitiivinen ja helppo huoltaa.

Sinun täytyy olla kirjautuneena jättänyt kommenttia.

1