Sähköinen lattialämmitys käsillään

Miten tehdä sähköinen lämmin lattia käsillään

Muuttamisesta sähköinen (kaapeli), lattialämmitys ei ole niin vaikeaa kuin miltä se näyttää ensi silmäyksellä. Tee sähköinen lattialämmitys talossa omin käsin on täysin mahdollista, tärkeintä - voitaisiin määritellä kyky, ja oikein kytke kaapeli verkkovirtaan kautta termostaatti. Mutta asiat ensin.

Tässä artikkelissa puhumme laskemme kaapelin sähköinen lattialämmitys. Hän on kahdenlaisia:

 • Kaapelissa suoraan (ilman mesh);
 • Muodossa lämpömattojen koostuu verkkoja ja kaapeli on kiinnitetty sitä "käärme".

On parempi ostaa sähköllä mattojen muodossa valmiina - niin tämä säästää paljon aikaa, kun asennat lattialämmityksen Vaikka matot ja ovat yksinkertaisia ​​pitkänomainen suorakulmio, kiitos osiot verkkoon ja voidaan helposti räätälöidä eri ominaisuuksista tiloissa.

Sähkökenttä muodossa kaapeli sopii vain suunnilleen samaa tekniikkaa kuin lattia ja vettä (jollei kentällä kaapelien välinen). Lisäksi toisin kuin valmiita matto, kaapeli vielä ostaa asennuslevyn nauha (tai asennuslevyn) kiinnittämistä varten lämpöeristyksen.

Ennen kuin yrität asentaa sähköinen lattialämmitys, on tarpeen määrittää paikka luodaan lämpömatoille. Tämä on tärkeää, koska niissä paikoissa, joissa on ehdottoman ulkona kodinkoneet, ruokakomero, raskas kalusteet jne, se ei ole tarpeen antaa sähkö lämmin lattia.

Laskeminen valtaa sähköinen lattialämmitys

Laskemalla pinoaminen alue (mieluummin kuin koko alueen huoneen), täytyy kertoa, että määrä, jonka kapasiteetti lattialämmitys. Virtajohdot lämpö sähköinen lattialämmitys riippuu tietyn tyyppistä lämpöä huoneeseen (huoneen antaa enemmän lämpöä, sitä enemmän se on tarpeellista lämmittää).

Esimerkkejä lattian tehoa tarvitaan tietyntyyppisten tilojen:

 • Makuuhuoneen - 100-150 W / m 2.
 • WC - 180 W / m 2.
 • Keittiö, käytävä - 150 W / m 2.
 • Parveke, parveke - 200 W / m 2.

Otetaan esimerkiksi kylpyhuonealue 5 m2. Miinus alue kylpyhuone (suihku), wc, pesukone, pesuallas saada ala on 3 m2. Moninkertaistaa 3 m 2 tarvittava teho 180 W / m 2 ja saatiin 540 W / m 2. Ostaessaan valita sähköinen lattialämmitys, joiden kapasiteetti on yhtä suuri tai hieman yli vastaan.

Asennus sähkö lattialämmitys omin käsin

Prosessin asennus sähköinen lattialämmitys:

 1. Puhdistus ja tasoitus maahan. Työt suoritetaan analogisesti pohjan valmistuksen veden alla kerrosta: Poista pöly ja roskat, linjaus suoritetaan käyttämällä täytekerrokseen.
 2. Pinoamisen heijastava eriste. Heijastava lämpöeristys heijastava pinnoite riisuttu. Nivelet levyn eristysmateriaalin liitetään asennus nauha.
 3. Vedeneristys. Vedeneristyskalvo asetetaan koko kerrosala pysähtyä seinien koko korkeudelle lattiasta tulevaisuuden.
 4. Reuna eristys. Mukaan kehä asennetaan lattialle pellin nauha eristää perän seinistä. Jos hihnan leveys on suuri (15-20 cm), ja olet varma, että se kestää koko korkeudelta lattialle pinnoite, se voidaan asentaa heti alussa lämmittimen.
 5. Tarkastaa sähköinen lattialämmitys kaapeleita. Tarkista halutaan tehdä ennen asennusta lattian, jotta ei hukata aikaa turhaan. Tämä työvaihe, kuvaamme alla.
 6. Termostaatin ja anturin. Seinämässä on pettivät sähkön Stroebe porata korkeus on noin 1 m: n päässä lattiasta. Ääriviivat lyijykynällä, reiät porataan koko linjan pituus, sitten pituussuunnassa liikkeet alhaalta ylöspäin poran linja homogeenisen Stroebe. Lopussa linjan seinällä on porattava reikä kokoa termostaatin. Lämmittimessä hyvin täytyy leikata aukko (pituus - 50-100 cm seinästä) on aallotettu putki, jossa anturi on sijoitettu siten, että se ei ole paljon yläpuolella nousi sähköinen matot. Me työntövoiman lanka, jossa on lämpötila-anturi aallotus, joka asennetaan uraeristeen ja Stroebe. Huomautus: kulma aallotetun putken risteyksessä lattian ja seinien on oltava tasainen, niin että se ei ole rikkoutunut tai vaurioitunut anturi. Johto lämmitysmatto olisi myös toimittaa termostaatin avulla poimun. Tämän seurauksena lämpötila-anturin lanka ja matto lattialämmitys pitäisi mennä Stroebe syöttää termostaatti. Hieman alle, näytämme miten kytkeä sähkö lattialämmitys.
 7. Muuttamisesta matot sähköinen lattialämmitys. Vaihtoehdot luodaan matot, toimme yllä olevissa kaavioissa. Matot on kiinnitetty lämmitin teipillä alapuolella. Pois seinät ja muut esineet maton on oltava noin 20 cm, etäisyys mattojen väliin 5-10 cm. Jos käytössä on vain kaapeli asetetaan, kentälle (etäisyys) rivien väliin käärme pitäisi olla 10-15 cm. Kytkin on pää on yhdistetty maton virtajohto. Kytkentä matto paksumpi kaapelit, joten eristys on tehtävä syventämällä sitä.
 8. lattiatasoite. Miten sitoa märällä lattialla, puhuimme aiemmissa artikkeleita. Korkeus perän yli kaapelien on oltava vähintään 3 cm. Sen sijaan perän voidaan tehdä itsetasaava lattia kanssa samalla korkeudella. Jos teet lattian alle laatta, sen sijaan, että tie tulee laatta liimalla. Laatoitus täytyy varmistaa ensin vaakatasossa asennetussa lattiassa. Jos poikkeama on enintään 0,5 cm, se voi olla suoraan lattialämmitys matot levitetään laattaliiman ja laatta noudattaen huolellisesti kohdistamalla vaakasuora.
 9. Äänieristys. Jos lattialämmitys ei tehdä alle laatta, ja alle parketti, laminaatti, matto tai linoleum, ennen viimeistelyä pinnoite levitetään äänieristystä.

Muista: tasoite kovettuu 1 kuukausi. Jähmettymisen aikana ei tuuleta huone tai lisätä lämmittelyn lattia nopeuttaa prosessia - se vain vahingoittaa vahvuus siteet.

Kytkentä sähkö lattialämmitys

Ennen kuin kytket sähköinen lattialämmitys, tarkista johdot ja johdot kautta erikoislaitteita. Lähdössä virtakaapeli kuumennusmaton on tehtävä sähkövastus mittauksia maton yleismittarilla. Testitulokset voivat vaihdella 5-10% määritetystä valmistajalta.

Lisäksi on tarpeen mitata eristysvastus megger matto (yksikkö 1000 V nimellisjännite). Tuloksen on oltava vähintään 10 Mohm.

Jälkeen tasoite testi kaapelit on uusittava. On toivottavaa, että tulokset olivat samat tai olennaisesti samat.

Virtalähteen kytkeminen sähköisen lattialämmitys verkko, lämpötila-anturi ja termostaatti on suoritettava ohjeiden mukaisesti. Ohjeet ja merkinnät kaapelit eri valmistajien voi vaihdella. Jokaisessa huoneessa on lämmin lattia tulee liittää oman termostaatti varmistaa mukavan lämpötilan.

Tärkeää! Liitäntäkaapelit sähköisen lattialämmitys tulisi tehdä virran.

Lämpökaapeli matto, ja teho olisi yksi ylimääräinen maadoitusjohto. Heidän täytyy kytkeä suojaava terminaaliin.

Asennus sähkö (kaapeli) lattialämmitys omin käsin

Yksi vaihtoehtoisia lämmitys kotiisi tai huoneisto on järjestelmä sähkö lattialämmitys. Johtuen yksinkertaisuus asennus ja helppokäyttöisyys, kaapeli lattia on oikein rankattu suosituimpia kuluttajien keskuudessa.

Ennen katsomme miten sähköinen lattialämmitys, suosittelemme perehtyä etuja ja haittoja, jotka ovat täynnä tätä järjestelmää.

Lattialämmitys - etuja ja haittoja

 • kyky käyttää sekä ensisijainen ja ylimääräisenä lämmönlähde kotelo;
 • tasaisen lämmityksen koko huoneen alueeseen;
 • rajattoman asennusta. Saatavuus asennettavaksi olohuoneet ja toimistot;
 • yhteensopiva useimpien lattia (laminoitu levy, keraaminen laatta, linoleum);
 • kyky sopeutua lämpötilaan - sekä koko asunnon sekä tila-. Käynnistä / sammuta järjestelmän käyttäjän määrittämiä;
 • ei tarvita ylimääräisiä laitteita (kuten tapauksessa veden lattialämmitys);
 • Suhteellisen helppo asentaa teknologia;
 • estetiikka. Järjestelmä asennetaan valmiin lattiapinnan alle, se poistaa mitään rajoituksia suunnittelussa tilaa;
 • pitkä käyttöikä.
 • huomattavat kustannukset järjestelmän. Tämän tyyppinen lämmitys on tuskin taloudellisesti;
 • sähköiskun vaaraa. Mikä asettaa erityisiä vaatimuksia laskennan ja asennus lämmityselementin kaikilla aloilla, erityisesti kylpyhuoneessa;
 • läsnä ollessa sähkömagneettisen kentän tuottaman lämmityselementti (kaapeli);
 • Se suljetaan pois puusta lattia (mahdotonta alle annetun parketti lattialaudan) kuin vaikutuksen alaisena lämpötilan muutoksia puun murtuu seurauksena, halkeamia ja naarmuja kerros;
 • vähentämällä korkeutta huoneen järjestelyn ansiosta osa-kerroksessa lämmitysjärjestelmä;
 • lisävaatimuksia nykyiseen sähköverkkoa.

Mikä vaikuttaa energiankulutukseen lämpökaapeli lattiaan

Vaikuttavia tekijöitä voimaa "sähköinen lämmin lattia" järjestelmä

 • maantieteellisen sijainnin, jossa talon (tai asunnosta) on rakennettu;
 • tilan määrä (alue);
 • lattia tyyppi (tyyppi lattia);
 • lämpöeristys tila (aste palanut);
 • kunto lämmin piiri (ikkunat, ovet) ja taso lämpöhäviö niiden läpi;
 • tarkoitukseen huonetta (olohuone, teollinen laitos);
 • tarkoitus ja toiminta-ajan. Se on sähkökentän ensisijaisena tai lisäkuumennus. Jatkuvasti tai ajoittain;
 • aste käsitys lämpöä olohuoneessa ihmiset.

Asennus sähkö lattialämmitys omin käsin

mount tekniikka kaapeli sähkö lattialämmitys on johdonmukaista täytäntöönpanoa neljä vaihetta:

 1. Luo projekti ja laskentaan.
 2. Tarkista olemassa olevat sähköjohdot.
 3. Laitteiden valitseminen, komponenttien ja materiaalien.
 4. Asennus sähkö lattialämmitys.
 5. Pre-toimiva tarkastusjärjestelmä.
 6. Täytä tasoite.
 7. Viimeistely valmiin lattiapinnan.

Vaihe 1 - luominen hankkeen ja toteuttamista laskelmat

Koskevan työn aloittamista järjestelyn järjestelmän sähköinen lattialämmitys alkaa tyypin valinta lämmityselementti.

Tästä riippuen tämäntyyppisten järjestelmien eristetään:

 • Kaapeli lattiat. Ja lämmön tarjonta vastaa lämmityskaapeli kerrostetaan esikäsitellylle alustalle. Kaapeli asennus suoritetaan käyttämällä muita kiinnikkeitä tai mesh;
 • lämpömatoille. Tässä tapauksessa, lämmityskaapeli asetetaan erityinen lämpöä johtavan matto ja sijoitettu sisällä "käärme". Maton käyttöä vähentää merkittävästi suunnittelu- ja kaapelin asennuksen;
 • Film lattiat (infrapuna). Lämmitys suoritetaan asettamalla erityinen IR kalvon lattialämmitys.

Tyypit sähköinen lattialämmitys

Suoritusmuotoja kaatamalla lämpökaapeleiden järjestelmien

Suoritusmuotoja piirit kaatamalla lämpökaapeleiden sähkö lattialämmitys Suoritusmuotoja piirit muuttamisesta lämmitys matot 90 ja 180 astetta

Hankkeen kehittämisessä lämmintä sähköinen sukupuoli on otettava huomioon se, että on olemassa erilaisia ​​lähestymistapoja järjestelmien asentamisen jotka vaihtelevat prosessin kaapelin asennus:

 • asennettu tie;
 • mukaisesti yli tasoite laatoituksen alle laminaatti;
 • sijoittaa suoraan tie lopullisen päällysteen (kalvo (infrapuna) lattialämmitys).

Suunniteltu hanke sisältää seuraavat tiedot:

 • laskenta sähköinen lattialämmitys;
 • space lämmitysjärjestelmän sääntelyviranomaisten ja virtalähde;
 • lämpökaapelin asennus kaikissa huoneissa;

Näyte hanke kylpyhuone

Järjestelmässä kaapelin asennus lattialämmitys kylpyhuoneessa Hanke sähkö lattialämmitys kylpyhuoneessa

Yksi haitat sähkö lämmin lattia on puute mahdollisuus tehdä permutaatio raskaiden huonekaluja, kuten on erittäin epätoivottavaa laittaa huonekaluja johdon, se voi johtaa rikkoo rehellisyytensä.

Laskenta sähköinen lattialämmitys

Laskeminen sähköjärjestelmän riippuu lämmitetyllä alueella ja voidaan suorittaa kaavalla:

P - järjestelmä teho, W / m.

P - teho lämmityselementin, W;

S - huone alue, m²

Huomautus: laskenta lattialämmitys tuotetaan erikseen joka huoneessa.

Laskelmia varten, voit käyttää laskentataulukon kehittämä valmistajat kaapelin lattialämmitys. Näissä taulukoissa otetaan huomioon lämpöhäviö huoneeseen, kaapelin laskeminen, kokonaispituus kaapeli huoneeseen. Tapauksessa kalvon kerros - valitaan useita osia, jotka kattavat ennalta määrätyllä alueella.

Vaihe 2 - Tarkista nykyiset sähköjohdot

Laitteisto lattia- sähkönkulutuksen eroaa merkittävästi. Tämän vuoksi on tarpeen tarkistaa nykyisiä johdotus selviytymään kuorman, että se tulee olemaan.

Prosessissa laskennassa otetaan huomioon poikkileikkaus nykyisen kaapelin.

Jos laskenta osoittaa, että vanha johdotus ei voi selviytyä uusien kuorman (ytimen halkaisija ei vastaa kuorman), olisi joko pidä korvaaminen, tai ylimääräinen johdotus (suoraan paneelin), joka on suunniteltu yksinomaan ylläpidosta lämmin alalla.

Tehonkulutus sähköinen lattialämmitys 1 m2 on esitetty taulukossa:

Näyte hankkeen sijainnin osoittavaa huonekalut, tärkeimmät osat järjestelmää ja perus etäisyyttä.

Hanke sähkö lattialämmitys

Vaihe 3 - valinta laitteet ja materiaalit

sähköinen lattialämmitys järjestelmä käsittää:

 • lämpökaapeli;
 • lanka liittimiä;
 • säädin, lämpötila-anturi;
 • Protection System (RCD);
 • Maadoitus kaapeli (kupari);
 • muu materiaali: vahvistamisesta vaarna-kynsien, vaimennus nauha, liitu (raidat).

Työkalua käytetään standardi: vasara, taltta, vasara, metalli, mittanauha, ruuvimeisseli, sakset.

Tyypit lämpökaapeli lattialämmitykseen

Valinta lämpökaapeli on ratkaiseva siis syytä tiedostaa, että tällaisia ​​sitä käytetään asennukseen:

 • resistiivinen kaapeli. Lämmityselementti on lanka, tunnettu siitä, vastustus lisääntyy. Tämän vuoksi vastuksen, virran, liikkuvat pitkin kaapelia muutetaan lämpöenergiaksi;
 • itsesäätyvä kaapeli. Tässä tapauksessa kuumentaminen tapahtuu johtuen polymeerimatriisiin. Ominaisuus itsesäätyvä kaapeli on, että ylikuumenemisen välttämiseksi. Tämäntyyppinen kaapeli on ominaista korkeat kustannukset, mutta myös pidemmän toiminta-ajan.

Vaihe 4 - asentamalla sähköinen lattialämmitys

Se suoritetaan useassa vaiheessa:

Lämpökaapeli matto tai kalvo pinota vain valmistellun pinnan. Valmiste sisältää: poistetaan ulkonevat elementit, tasattu tasossa. Kohdistamaan käyttäjiä kehotetaan käyttämään erityisiä seoksia, jotka ovat parempia "valhe", sekä säästää aikaa, koska tavanomainen pitkä kuiva sementti.

2. valmistaminen lämmönsäätelijä asennuspaikalle

Suositeltava lämpötila-ohjain asetettu korkeus 0,9-1 m. Lattiapinnan. Tässä vaiheessa sinun tulee tehdä reikä asennukseen koje rasiaan ja seinän lattiaan proshtrobit asentaa johtoja.

Usein lämpimällä sähköinen asennetaan lattialle penofol (vaahdotettu polyeteeni). Eristys penofol on heijastava eriste ominaisuus materiaali on pieni paksuus, läsnäolo kalvon kerroksen (jolloin heijastavat lämpöä) ja paineelle herkän liima-ainekerroksen (helpottaa pinoaminen prosessi poistaa liikkuvuuden eristeen kaapeleiden). Siten, penofol lämmönjohtavuus (20 ° C: ssa on 0,031 W / mK).

Folio penofol folio ladottu päästä päähän, ja liitos liimatuista nauha.

Lisäksi penofol lämmitintä voidaan käyttää: polystyreeniä tai vaahto (jonka tiheys on suurempi kuin 25) kerrospaksuus 20-50 mm. Asennettaessa lattialämmitys parvekkeelle, paksuus eristekerroksen on suositeltavaa lisätä jopa 100 mm.

Asennuksen jälkeen eristys huone, kehä, pelti on liimattu nauha. Osoitetaan reunanauhan - korvaus lattia lämmityksen aikana laajentunut.

Koska se on suositeltavaa käyttää kiinteän eriste, joka on tunnettu siitä, että on erittäin alhainen indeksi veden imeytyminen, asentaa vedenpitävä mesh epäkäytännöllinen.

Ja lattialämmitystermostaatti on ohjausyksikkö, joka voi olla ulkoinen tai integroitu anturi (mittaa lämpötilan kerros). On termostaatit valinnainen anturi. Nimittäminen termostaatti - antavat mahdollisuuden säätää asteen lämmitys ja sähkön kulutusta.

Kytketty verkkovirtaan ja lattiaan sähkökaapelin johdot, jotka on annettu, että aallotuksen. Käyttö poimuja korjaukset suorittavat (tarvittaessa) loukkaamatta eheyden tasoite.

Lämpötila-anturi lattialämmitys on asennettu suoraan lattialle, tarkemmin aallotuksen. Tässä tapauksessa isäntä huomauttaa, että on tärkeää eristeen leikkaamista ja "upottamisen" aallotuksen, niin että se ei ole paljon tornimainen yli lämmityselementit (tai -matto). Kulma mutka aallotukset on oltava tasainen välttää taita ja halkeilua lanka aallotukset. Lopussa aallotukset, jotka siintävät tasoite, on suositeltavaa sulkea saumaa.

Huomautus: Teploregulyator ja lämpö anturi asennetaan jokaiseen huoneeseen.

Huoltotöiden jälkeen laite on asennettu, voit siirtyä suoraan kaapelin asennuksen. Laskemme sähköinen lattialämmitys tapahtuu kahdella tavalla:

 • asettamalla lämpömatoille. Se päättynyt maalauksia, jotka ovat hyviä, koska ne mahdollistavat erilaisia ​​nopeasti lasku ja samalla poistaa mahdollisuuden kiertymästä tai rikkoa optimaalinen etäisyys vierekkäisten silmukoiden. Lämmitysmatto kiinnitetty eristemateriaali avulla teipillä. Etäisyys vierekkäisten matot on 50-100 mm, välillä maton ja seinän - ja 150-200 mm;
 • asettamalla erityistä nauha kiinnittimet kaapelin tai metalliverkko (muovinen kaulus, jonka ei pitäisi voimakkaasti kiristetään kiinnityselimellä). Tällä menetelmällä Kaapelien snaking on, huomiota kiinnitetään noudatetaan ennalta etäisyydet silmukat kaapelin.

Jos lattia on risteyksessä kahden laatan, niin tässä vaiheessa on suositeltavaa antaa kaapelin holkki. Tämä kompensoi mahdollisen lämpölaajenemisen laatat ja vähentää vaurioita lattialämmitys.

Tyyppinen sähköinen lattialämmitys ennen tasoite näkyy kuva.

Vaihe 5 - Tarkista sähköinen lattialämmitys

Ennen pour tasoite, on tarpeen tarkistaa saatavuuden järjestelmän sähköinen lattialämmitys. Operaatiota edeltävä tarkastus sisältää mittaus- johtimien vastusta. Jos poikkeama edellisessä testissä, vähäinen, voit alkaa täyttää tasoite.

Mittaus suoritetaan yleismittarilla tai testaaja, ja sitten eristysvastusmittausta (mittaamisen käytetyt suurten vastusten yli 1 000). Tulos ei saa olla alle 10 MOhm.

Miten tehdä sähköinen lattialämmitys - Video

Laskemme lattialämmitys sähköinen liitin on valmistettu kaapelin tai lämpömattojen. Kun kyseessä on elokuva-kerros, asennus suoritetaan ilman siteitä.

Laite koskee sähkökentän perän:

 • betonilaatan. Klassisen ratkaisu betonilaatan koostuu 4 osaa hiekkaa, 1 osa sementtiä M400, 0,5 osaa vettä. Kun käytetään sementin M200 suhde on 2: 1. Lisätä elastisuus ratkaisu on mahdollista lisätä pehmittimiä (1%). Hyve pehmitteen edullisia, puute pitkän aikavälin täysin kuiva;
 • itsetasaava lattia. Korkeus lattiasta tuloaukon 3-10 mm. Siksi olisi sovellettava useita kerroksia. Täyteaine kerros suositeltavaa, kun päällekkäin sähköinen lattialämmitys alle laminaatti;
 • laattaliiman. Testattu mukaisesti käyttäjän palautetta vaihtoehto, joka kannattaa antaa etusija, jos se on asennettu sähköinen lattialämmitys alle laatat.

Riippumatta käytetty tie materiaalin, optimaalinen korkeus (paksuus) perän on 30-50 mm.

Vaihe 7 - hieno viimeistely lattialämmitys

Kun järjestelmä on vahvistanut voi edetä lopulliseen viimeistely sähkö lattialämmitys - laattojen, laminaatti.

lattialämmitys asennuskustannukset sähkö 1 m2

Kuten näette, sähköinen lattia asennus ei aiheuta suurempia vaikeuksia. Alla olevassa taulukossa on esitetty asennuskustannukset avustuksella palkkasi mestareita. Keskimääräinen hinta per m2 asennus "avaimet käteen" on 600 ruplaa. / M. lukuun materiaalikustannukset.

Tutkittuaan tarjoaa eri yhtiöiden, kustannukset laitteen sähköinen lattialämmitys materiaalit vaihtelevat 2000-4700 ruplaa neliömetriä kohti (kuten lopussa 2016). Vähimmäishinta on voimassa tilauksia 250 neliömetriä tai jos ilmoitus on antanut yksityinen mestari, eikä rakennusalan yrityksen.

Siten asennusta sähkö lattialämmitys omin käsin - mahdollisuus säästää paperia.

Asennus lattialämmitys sähkö - Virhe

Tässä muutamia yleisiä virheitä, että osoituksena vastaukset kotimaisten mestareiden ovat hyvin yleisiä:

 • osto ylimääräistä materiaalia. Virhe johtuu siitä, että laskettaessa käyttäjän keskittyy kokonaispinta-ala huoneen, pikemminkin kuin yksi, joka toimii perustana lattialämmitys. Laskelmassa ei ole otettu huomioon alueen käytössä huonekalujen ja raskaiden kodinkoneet (jääkaappi, pesukone);
 • käytetyn kaapelin kuumennusmaton ei voida leikata. Sinun täytyy valita sijoitteluun järjestelmä käyttää mattoa kokonaan. Parempi jättää kattamattomat lattiapinnan;
 • Et voi sisällyttää lattialämmitysjärjestelmä lopullista kuivaamista tasoite, kuten tämä voi aiheuttaa epätasaisen kerroksen kuivumisen ja ulkonäkö halkeamien ja onteloiden.
 • Kaapelia ei saa asentaa koskevasta valmistautumaton pinnalle. On parempi käsitellä pinnan Alustan pohjamaali estää pölyn, mikä voi johtaa ilmataskujen kaapelin ympäristössä ylikuumentua;
 • lämpötila-anturi sijoitetaan poimun, jolloin se voidaan purkaa ja korjata, jos se epäonnistuu;
 • vastus mittaus on tärkeä askel predespluatatsionnoy sähkösuureita lattia, älä välitä siitä. Jos merkittäviä poikkeamia täytyy tehdä päätös tilanteen korjaamiseksi omasta tai houkutella ammattilaisia;
 • kaapeli johto järjestelmä on hyödyllinen, kun liikkuvat huonekalut, korjausta tai huoltoa. Helpoin tapa olisi valokuvaamalla asennetaan lattiatasoite.

Sähköinen lattialämmitys on konstailematon toiminnassa, luotettava (kun hyviä osia ja oikea asennus) ja palvelee pitkään.

Kommentit (0)

Tiedotus projekti rakentaa talon omin käsin. Täysi tai osittainen kopiointi materiaalien on mahdollista vain yhteisymmärryksessä ylläpitäjä

Sähköinen lattialämmitys käsillään

Kotoisan tunnelman lauletaan vielä, luultavasti luola kertaa. Se kutsuu meitä hänen milloin tahansa aikaan päivästä ja vuodesta. Mutta kun kylmäkäynnistyksen, on lämmintä, alamme hahmottaa kaikkein kirjaimellisesti. Syksy sohjon ja märkä, kylmä talvi, kevät sulaa - kaikki nämä luonnonilmiöistä pakottaa meidät ajattelemaan lämmin ja viihtyisä koti, jossa voi pitää lämpimänä ja sielun ja ruumiin. Kuitenkaan ole aina talomme mukava lämpötila vastaa. Tietenkin, syksyllä ja keväällä, monet käyttävät sähkökiukaat, mutta myös maksaa sen koko - ja sähkölaskua sekä omasta terveydestään. Mutta lähtö on jo olemassa! Ja se on - lattialämmitys yhteys. Mitä? Laite lämmintä kerrosta on jo kauan tiedetty, ja tehdä lämmin lattia käsiään olemme täysin kykeneväinen.

Yleisen järjestelmän sähkö lattialämmitys

Ja muuten, mitä tiedämme rakennetta sähköinen lattialämmitys? Ne, jotka eivät ole koskaan ajatellut sitä, voi vastata yksinkertainen lause: lattialämmitys sähköllä, ja on aivan oikeassa. Mutta tekniikka itsessään ei ole selitetty. Siksi olkaamme nyt tarkastella tietoja asiantuntijoilta. Siten tavanomainen rakenne sähköinen lattialämmitys on seuraava (menee pohjakerros):

 • karkea (pää) betonilattia - pyrimme pitämään lattia oli melko tasainen, ilman selvää kuoppia ja kuoppia, muuten voit polttaa kaapelin
 • infusoitava eristävän alustan alle Lämmitetty lattian - tai polystyreeni, jossa on heijastava (tyhjäksi) kerroksen eristeen paksuus valitaan riippuen lämpökuorma
 • kiinnitysjärjestelmä - verkko vahvistaminen tai asennus nauha
 • lämpökaapeli lämpötila-anturilla lattialämmitys, tietojen toimittaminen termostaatin
 • Hiekka-sementtilaasti tai täyttämällä erityinen seos lämmin kerrosta, paksuus vaihtelee 3-5 cm
 • lattiapinnoitteen, suurimmaksi osaksi - laatta, mutta se voi olla muu pinnoite

Monet pelkäävät, että koska kerrosten lukumäärä asunnossa "sedaetsya9quot; Merkittävä osa elintilaa, koska lattia on nostettu jonnekin 8-10 senttimetriä. Mutta tämä ei aina tapahdu. Ajattele, jos varustaa lämmin lattia, aloitamme konkreettisen paikkaa, korkeus lattialämmitys ei näytä niin vaikuttava. Miksi? Hyvin yksinkertainen - riisumaan puulattiat, poista lokit ja näet, että siellä oli vain tilaa lämmin lattia. Kokemus arvoltaan vain niille omistajille, jotka ovat jo laskeneet tasolle sukupuoleen, kuten päällystys tai Linoleumlattiat suoraan betonin päälle. Mutta vaikka heidän pitäisi ajatella, että se on parempi - kävellä kylmällä lattialla tai vielä lahjoittaa kymmenen sentin korkeudella lämpöä ja mukavuutta.

Mitä etsiä ostaessaan lattialämmityksen kit

Jo nyt on nähtävissä, että yleinen järjestelmä on melko yksinkertainen, mutta materiaalien sinun täytyy ymmärtää tarkemmin. Voitte varmasti ostaa valmiin pakin, esimerkiksi lattialämmityksen "Teplolyuks9quot;. Silti ymmärtää paremmin, mitä ostaa, niin sanotusti, jotta vältetään ylilyönnit. Siksi pidämme erilaisia ​​lämpökaapeli. Suurimmalle jotka haluavat nauttia lämmöstä kotiin hyödyllisintä tietoa eritellään sähkö- lattialämmitys kahteen ryhmään:

 • kerros on muodostettu itse laskemisen lämpökaapelin
 • ohut lattialämmitys matot - lasikuitu nykyisten kaapeleiden

Lämmitys matto kaapelin noudattaen lasi-kuitu

Miten ne eroavat? Ei ole mitään periaatteellista eroa - ja siellä kaapelin ja siellä. Mutta jos ensimmäinen vaihtoehto antaa meille paljon vapautta lämmitystilassa ja erilaisia ​​kaapelin kokoonpanoissa paikalla, toisessa versiossa olemme huomattavasti yksinkertaistettu asennuksen. Mutta tärkein ero on mahdollisuus käyttää yhtä lämpökaapeli ja tärkeimmät lämmitysjärjestelmä, ja enemmän. Mutta matot käytetään usein vain lisäkuumennuselementtinä, kuten lattialämmitys alle keittiötiilet tai kylpyhuoneessa.

Mitä muuta tarvitset tietää lämpökaapeli lisäämiseksi luotettavuuden lämmin lattia? Aluksi erottaminen kaapelit resistiivinen ja itsesäätyvä.

Resistiivinen kaapeli koostuu yhdestä tai kahdesta lämmitys elivät, jolla on lisääntynyt kestävyys. Hänen niin sanotut - yhden ytimen tai kahden ytimen. Rakentaminen kahden ytimen lämpökaapeli esitetty kuviossa. Miksi puhumme kaksiytiminen? Se, että kaksi-ydin kaapeli ei ole vain helpompi asentaa, mutta myös paljon parempi varustettu järjestelmällä dispersion sähkömagneettista säteilyä, joka on minkä tahansa sähköjärjestelmän. Aikaisemmin uskottiin säteilyä kiinteiden miinus käyttöä sähkö- lattialämmitysjärjestelmien koska aiheuttamista haitoista ihmisen terveydelle. Tällä hetkellä tutkimukset ovat osoittaneet, että tämä on toinen myytti, ja suuruus tämä säteily on niin pieni, että otetaan huomioon se ei voi hyväksyä. Varsinkin jos asennus lattialämmitys, käytämme Kaksilankaisen resistiivinen kaapelilla.

Itsesäätyvä lämpökaapeli on hieman erilainen suunnittelu (kuviossa on esitetty yksityiskohtaisesti), jolloin koko kaapeli dyne tapahtuu riippumattoman sääntelyn virranvoimakkuuden, joka vaikuttaa lämmityselementti. Tämän vuoksi kyky kaapelia ei ylikuumene missään päällä ja häiritä koko lämmitysjärjestelmä, toisin kuin resistiivinen. Mutta jos tavallinen parikaapeli pantu, niin hänellä on tämä mahdollisuus on hyvin pieni. Kuitenkin suurempi luotettavuus itsesäätyvien kaapeli, jonka avulla ei ajatella korjaamiseen Lämmin Electric sukupuoleen, vaikuttaa sekä hänen suosionsa, ja hinta.

Kun otetaan huomioon nämä tiedot, valinta joukko lattialämmitys on yhä kohtuullinen.

Asennus lämmintä sähköinen lattialämmitys

Tärkein muodostumisessa sähköinen lämmin lattia - tämä oikein laskea lämmitysteho järjestelmän tietyn huoneen. Muista, että lämpötila sähköinen lattialämmitys on otettava huomioon valittaessa paitsi kaapelin lisäksi myös lattiaan. Yleinen tieto tiloissa eri tyyppisiä ovat yleensä seuraavat:

 • makuuhuoneen - 100-150 W / m
 • ja käytävän, keittiö ja eteinen - 150 W / m
 • kylpy ja WC - 180 W / m
 • loggia tai parveke - 200 W / m

On kuitenkin edelleen parasta käyttää palveluja asiantuntija, joka pystyy tarkasti määrittää tarvittavan tehon, ja jopa poimia ja tarkistaa oikean kaapelin. Muuten, virtapiirin lattialämmitys olisi myös laadittava avustuksella asiantuntija, hän tarvitsee apua ja liittää järjestelmään ja suorittaa erillisen vahvistettu johdotuslinjat päässä vaihde. Meidän osuus jäljellä verkon asennustyöt.

No, me alkavat vaikuttaa? Tässä on suunnitelma tekojemme asennuksen aikana lämpökaapeli:

 • Määrittelemme ja valmistella sivuston asennus termostaatin ja liittimen johdot
 • suorittaa koulutuksen osa-kerroksessa (tarvittaessa kohdistaa)
 • Mitoitus kehän pellin nauha
 • laid eristys
 • Asetamme asennus nauha (jossa etäisyys puoli metriä) tai mesh
 • jakaa ja korjata lämpökaapelin
 • mount lämpötila-anturi lattialämmitys aaltoputken
 • tarkistaa eheyden kaapelin ja kytket termostaatti lattialämmitykseen
 • Mittaamme vastus tai tehdä Testikytkintä lattialämmitys
 • täyttää lattialämmitys valmistettu sementti-hiekka seos
 • lankku lattiapinnan

Ja silti siellä on myös video osoitus asennuksen lämpömatoille.

Näyttää siltä, ​​että yksi, kaksi, ja olet valmis, vai mitä? Mutta vielä on joitakin pieniä asioita.

Ensinnäkin osuus lämpökaapelin asennukseen, sinun täytyy huolehtia siitä, että kaapeli ei kuulu vieviä huonekaluja (huonekalujen jalat saattavat seistä ja lämmitetty alue), muuten saamme jatkojohto saattaa ylikuumentua ja sen seurauksena, varhainen korjaus lattialämmitys. Ja kuka sitä tarvitsee?

Toiseksi, kun kaatamalla betonilaatan lattialämmitys on odotettava sen täydellisen kuivumisen. Standardi aikaa tähän prosessiin on 28 päivää. Sisällyttäminen lämmin lattia, ennen kuin tämä aika voi johtaa murtumisen perän tai onteloiden muodostaminen siihen. Mutta nämä ongelmat uhkaavat meitä epätasaisen pohjan lämmitystä, puhaltaa kaapelin ja jälleen enää tarvittavista korjauksista.

No, lopulta on syytä muistaa tarkka noudattaminen mukana olevia ohjeita lämmin lattia. Totta, se on vielä parempi, kun vieressä olet asiantuntija, joka pystyy ottamaan huomioon kaikki yksityiskohdat. muuten sanomalla "kitupiikki maksaa kahdesti" Se voidaan kääntää karu todellisuus.

Kuitenkin pelotella päälliköiden helposti selvitä mahdolliset korjaukset, se ei ole minun suunnitelmia. Kaukana siitä. Vain sinun ymmärtävän - kyky kunnolla arvioida niiden vahvuus ja kykyjä vaikuttaa suuresti työn laatua. Jos olet perehtynyt sähkö ja kokoonpanoon ja korjaustyöt, voit olla varma: pärjäät! Anna perhe nauttia lämmöstä ja mukavuutta, luoma kädet.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

© Building portaali StrPort 2011-2016. Artikkeleita korjaus-, rakennus- ja rakennusmateriaaleja.

Kopioi tiedot sivustosta on mahdollista vain luvalla julkaisijan tai suora viittaus lähteeseen. oikeudelliset perustelut

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Siirry työkalupalkkiin