Sähköasentaja talossa omin käsin järjestelmään

Sähköasentaja talossa omin käsin: piiri. Sähköasentaja asunnossa ja talon omilla käsillään

Tässä artikkelissa puhumme miten tehdä sähköasentaja talossa omin käsin, kaapeloinnit järjestelmät otetaan myös huomioon. Jos pari vuosikymmentä sitten sähköisissä verkoissa kaupunkien ja jopa kylät olivat pieniä kuormitus, kuvio on päinvastainen tänään. Paljon suuritehoisia kodinkoneet - pesukoneet, Multivarki, split-järjestelmän, ja enemmän.

Kuormitus sähköverkon on moninkertaistunut. Ja jos kaupunki on joitakin varastossa omakotitalossa johdotus ei ole olemassa, joten kasvu kuormitus johtaa siihen, että johdot eivät kestä ja alkavat hajota. Näin ollen on kysymys siitä, mitä sähköasentaja asunnossa ja talon kädet pitäisi ainoastaan ​​korjata, vaan myös muuttaa kokonaan.

Tapana tehdä johdotus kodeissa yksinkertaisin järjestelmä - kytkimet ja pistorasiat per huone, ja nykyisissä olosuhteissa tämä on liian vähän - olisi toivottavaa sisällyttää laturi ja kolme, ja kannettava tietokone, ja televisio, ja niin edelleen. Tehdä omia sisäisiä johdotus on tarpeen tietää tiettyjä sääntöjä ja normeja, joita tulee noudattaa asennuksessa. Saat myös oppia tekemään kytkentäkaavio, miten kasvattaa omiin käsiinsä sen oikein ja jonka vaatimukset.

Rakennusmateriaalien ja rakennusalan työntekijät kaikkea toimintaa säätelevät tiettyjä sääntöjä ja määräyksiä, niitä kutsutaan GOST- ja SNIP. By sähköjohdot kodeissa ja rakenteissa sovelletaan myös sääntöjä sähkölaitteiden (jäljempänä PES). Juuri tämä sääntelyasiakirjaan säädetään vaatimukset sähkölaitteiden, osoittaa köydet, mitä tehdä ja miten. Kaikki sähköistys asunnossa ja talon omilla käsillään kytketään jännite vasta kun kaikki tarkastukset suoritetaan, kun läsnä oikosulun.

Johdotusvaatimukset yksityiskodeissa ja huoneistoissa

Siinä tapauksessa, jos päätät tehdä omia sähköjohtojen kotona, sinun täytyy huolellisesti tutkia kaikki vaatimukset sitä. Vaan olisi keskityttävä seuraaviin seikkoihin:

 1. Pääkomponentit sähkökaapelien (öljynjakokanavisto, kytkimet, pistorasiat, laskurit) tehtävä helposti. Melko helppo asentaa johdotuksen talossa omin käsin. Sähkö on kuitenkin vaativa turvallisuuden kannalta. Mutta kaikkia sääntöjä voidaan havaita helposti.
 2. Kytkimet PUE suoritetaan tasolla 0,6-1,5 metrin päässä lattiapinnasta. Ja sinun täytyy kiinnittää huomiota siihen, että kun avaat ovia, ne eivät saisi olla esteenä. Esimerkiksi jos ovi avautuu oikealle, tulee kytkin sijoitettu vasemmalle. Ja jos ovi avautuu vasemmalle, niin kytkin on asennettu oikealle. Kaapeli pitää vetää kytkimen yläosassa.
 3. Pistorasiat asennetaan tasolla ,5-,8 metrin päässä lattialla. Tosiasia on, että tällä tasolla on tarpeen järjestää turvallisuussyistä tulvan sattuessa talon. Lisäksi, mistä kaasu tai sähköliesi, lämpöpatterit, putket (ja muut tuotteet, joissa maa) on säilytettävä etäisyys ei ole pienempi kuin 0,5 m. Jotta kaikki myyntipisteissä johdot mennä ylöspäin. Se oli niin suoritettiin kaapelointi asunnossa käsillään. johdotus järjestelmät luetellaan artikkelissa.
 4. Per 6 m². m. Alueella huoneen on oltava yksi pistorasia. Poikkeus - keittiö, joka on asennettu niin monta myyntipisteistä tarpeen (määrän perusteella kodinkoneiden, sijaitsee sitä). WC asennus pistorasiat kielletty, mutta kylpy on sallittu vain sillä ehdolla, että on olemassa irrottaminen muuntaja (ensiökäämin on 220 volttia, sama poistetaan toissijainen). Asentaminen muuntaja on tuotettu ulkopuolella kylpyhuone.
 5. Ennen minkään työn tarpeen tehdä johdotus suunnitelmassa, selkeästi sen sijainti seiniin. Huomaa, että kaikki johdot tulisi sijoittaa joko vaaka- tai pystysuoraan - ei vinosti tai kalteva. Joten ei pitäisi tehdä johdotus talossa omin käsin. Kytkentäkaavio kaikista laitteista on otettava huomioon tätä ominaisuutta.
 6. Lattioista, putket ja muut esteet pitää olla tietty etäisyys. Esimerkiksi palkkien täytyy säilyttää etäisyys 5-10 cm räystään - sama. Katosta on kestettävä noin 15 cm lattiasta -. 15-20 cm, kun kyseessä on pystysuoria pintoja, mistä ovi- ja ikkuna-aukot on vähintään 10 cm: n pitäisi olla. Mutta välillä kaasuputken ja johdotus täytyy ylläpitää etäisyys on yli 0,4 m.
 7. Ulkoinen tai uppoasennus saa koskettaa metalliosia tahansa rakenteen.
 8. Jos useita lankoja ovat samansuuntaisia, etäisyys sinun täytyy säilyttää yli kolme millimetriä niiden välillä. Vaihtoehtoiset - piilottaa kunkin langan suojaavaan laatikkoon tai aaltopahvin. Joten asennettu sähköistys talossa omin käsin. Järjestelmä olisi laadittava tätä silmällä pitäen.
 9. Liitäntäjohtimet ja rotu olisi erityisissä jakokaapeissa. Kaikki liitokset on eristettävä huolellisesti, ja muista ottaa huomioon toinen ominaisuus - on kiellettyä liittää kuparin ja alumiinin johdot. Jos teet johdotus kuparilankaa, sitten tekee sen kaiken ulos hänestä, ei osa alumiinia pitäisi olla.
 10. Maa (johdin nolla mukaan lukien) on kiinnitetty kaikkiin laitteisiin ruuviliitokset.

Nämä ovat vaatimukset kaikkiin pyyntöihin sähköasentaja. Omin käsin tehdä kytkentäkaavioita voi olla vain, kun ajatellaan kaikkia näitä sääntöjä ja määräyksiä.

Ensimmäinen asia, sinun täytyy luoda johdotuksen hanke, se on hänen kanssaan, ja se kaikki alkaa. Siitä hylkivät myöhemmin asennuksen aikana. Tietenkin se on paljon parempi, jos teet kokeneiden teknikoiden jotka jo vuosia mukana tässä liiketoiminnassa. Mutta jos sinulla on kokemusta, mene siitä.

Mutta pitää muistaa, että miten hanke riippuu oman turvallisuuden. Sinun täytyy ehdottomasti tietää, mitä symbolit valmistuksessa käytettyjen järjestelmien ja projekteja. On syytä huomata, että Venäjän standardit ovat aivan erilaiset kuin eurooppalaisten tai amerikkalaisten, joten sinun ei pitäisi käyttää ulkomaiseen järjestelmään maassamme. Suunniteltu kaikki sähkö talossa omin käsin (järjestelmän annetaan artikkelissa) alkuvaiheessa.

Piirrä suunnitelma talon tai asunnon, todettiin että paikoissa, joissa on asennettu pistorasiat, kytkimet, lamput, ja niin edelleen. D. määrä sähkölaitteiden on sanottu hieman myöhemmin. Tässä vaiheessa tärkein tavoite - luoda kaavio, joka merkitään kaikki kiinnityskohdat laitteita. Toinen osa - tunnistaa ne kohdat johdotus huoneistossa. Tietenkin, sinun täytyy tietää, millä aloilla on varustettu.

Seuraavaksi ulkoasu johtoja. Ja jos Järjestely otettiin sijaintiin käyttäjien - yksinkertainen asia, tässä vaiheessa työ on monimutkaisempiin. Kolmenlaisia ​​yhteyksiä ja johdotus voidaan käyttää:

 1. Serial.
 2. Rinnakkain.
 3. Sekoitettu.

Houkuttelevin kannalta taloudessa materiaalien katsotaan kolmanneksi.

Sähkö tehdään kotona omin käsin (circuit sekoitettu tyyppi) kanssa mahdollisimman tehokkaasti. Yksinkertaistaa työtäsi, viettää purkaminen:

 1. Valaistus käytävillä, majoitusta, ruokaa.
 2. Kylpyhuone ja wc (valaistus).
 3. Pistorasiat olohuonetta, käytävillä.
 4. Pistorasiat keittiössä.
 5. Ruusuke Valurautalevyjen (tarvittaessa).

Huomaa, että tämä on yksinkertaisin versio ryhmän sähkön kuluttajille. Mitä pienempi ryhmä, vähemmän materiaalia kuluu. Yllä oleva esimerkki - helpoin ja kustannustehokkain. Se voi olla monimutkaista: vain kunkin pistorasiaan esimerkiksi tiivistää johdotus. Tietoa siitä, miten tehdä sähköasentaja omakotitalossa omin käsin, alkaa ymmärtää vähän.

Yksinkertaistaa sähköjohdot, se voidaan asentaa lattian alle (pistorasioiden). asennettavaksi levyt päällekkäisyys voidaan suorittaa tapauksessa valaistuksesta. Ihanteellinen "lenivogo9raquo; Menetelmä - ei tarvitse shtrobirovat seinät ja katto. Ja tällainen johdotus asemapiirroksen juhlia katkoviivat.

Muista ottaa huomioon vahvuus nykyisen että virtaa verkon kautta. Voit tehdä tämän, on olemassa yksinkertainen kaava: nykyinen vahvuus - on suhde kokonaisteho kaikkien kuluttajien jännite (voimme sanoa, että se on vakio, koska jännite standardi maamme on 220 volttia). Oletetaan, että olet seuraavat asiakkaat:

 1. Vedenkeitin kapasiteetti on 2000 wattia.
 2. Kymmenen hehkulamppuja, kukin 60 wattia (yhteensä 600 W).
 3. Mikroaaltoteho 1000 wattia.
 4. Jääkaapin teho 400W.

Jännityksen linjan 220, kokonaiskapasiteetti on yhtä suuri kuin 2000 + 600 + 1000 + 400, eli 4000 wattia. Jakamalla tämä arvo syöttöjännitteen, saamme 16,5 A. Mutta jos tarkastellaan käytännön yksityiskohdista, asuntoja ja taloja enintään virrankulutus on harvinaista, kun se tulee 25 ampeeria.

Tässä kaikki asetukset pitää valita kaikki materiaalit asennus. Erityisesti virranvoimakkuuden riippuu poikkileikkauksen johdot. Huomaa, että sinun täytyy aina kartoittaa 25%. Toisin sanoen, jos olet laskenut kulutuksen virta 16 A, et voi asentaa sulakkeen samaan arvoon toimintavirta. Sinun täytyy valita oletusarvo on suurempi kuin arvioitu.

Postimerkkejä johdot käytettäväksi kodeissa

Nyt miten asennetaan sähköistys talossa. Kaapeli (SAE määräykset säätelevät kaikkia parametreja) valitaan perustuvat tämänhetkisiin ominaisuuksiin. On toivottavaa, että talon tai asunnon johdotus on tehty näiden materiaalien:

 1. Wire merkitsee VVG-5x6. Tämä lanka koostuu viidestä johdot, joiden kunkin poikkileikkaus on neliömäinen 6. mm. Sitä käytetään yleisesti taloja, joissa on kolmivaiheinen verkko yhdistää valopaneelissa tärkeimpien.
 2. VVG 2x6-juosteen on kaksi osaa 6 sq. mm. Laajasti käytetty yksi- virtalähde taloja kytkeä valaistus ja pääpaneelin.
 3. Viiran jälkien VVG-3H2,5 on kolme ohjelmalohkoa, kunkin osan 2,5 kb. mm. Sitä käytetään yhdistää valaistus paneelit liitäntärasiat. Myös laatikot pistorasiaan.
 4. Merkki VVG-3x1,5 on kolme ydintä, kukin 1,5 neliömäinen poikkileikkaus. mm. Käytetään yhteyden kytkimet ja lamppuja.
 5. Merkki-wire VVG 3x4 kolmen ytimen, kunkin hylsyosan Q4. mm. Sitä käytetään yhteyden sähköliesi.

Counting määrä materiaaleja

Nyt ajatella, mitä osia (myös pienten) on johdotuksen talossa. Hänen kätensä projekti, johdotuksen, asennus tapahtuu riittävän nopeasti. Kuitenkin sinun täytyy yrittää melko tarkasti kuin mahdollista laskea määrä johtimia. Tätä tarkoitusta varten suunnitelman mukaan, tulla asunnon mittanauha. Vietettyään mittauksia, lisää alkuun neljä metriä - varastossa ei ole turha.

Suulla talo on otettu valaistus kilpi, kaikki johdot kotiin sopivan hänelle. Se teki asennus katkaisijat. Huomaa, että koneet pitäisi olla suurin käyttövirta on 16 tai 20 ampeeria. Sähköliesi on kytketty erillinen katkaisija. käytetty kone 32 A on suurin teho on enintään 7 kW - 63 A.

Jälkeen laskee määrän liitäntärasiat ja pistorasiat, mitään monimutkaista siitä ei ole, se tehdään järjestelmän mukaan laadittu aiemmin. Jatkossa tarvitset erilaisia ​​"melochi9raquo, esimerkiksi maalarinteippiä, vinkkejä, putket, kaapelikanavat, laatikot, eristys, ja muut. Nyt on syytä puhua siitä, mitä työkalua pidetään johdot talossa omin käsin. Järjestelmää pidetään melko yksityiskohtaisesti.

Työkalut työhön

Suorittaessaan aina noudata turvallisuusohjeita. Sekaannuksen välttämiseksi on parempi toteuttaa omasta, mutta jos sinulla on kumppani, tukien on oltava minimaalista - Tuo, tuo, älä välitä. Tarvitset seuraavat työkalut:

Jos teet korjauksia vanhassa asunnossa ja vaihtaa johdot rinnakkain, sinun täytyy vetää kaikki kaapelit siten, että ne eivät häiritse. Tämän työn hyödyllistä havaita anturikaapelin.

Merkintä sijainti viirojen

Seinällä, otettava tunniste, joka luo johdot. Huomaa onko sääntöjä aseman johtoja. Läpikulun jälkeen sähkökaapeleita kartoitettu sijainteja voidaan nimittää poistolaatikoihin, levyt ja kytkimet. Huomaa, että uuden asunnon luukun alla on markkinarako asennus. Ja vanhat talot paneelit yksinkertaisesti kiinnitetty seinään.

Ensimmäinen askel on asentaa erityinen liitetiedoston booli ja poraa reiät asennusta jakolaatikoissa kytkimet ja pistorasiat. Luoda johdot pitäisi tehdä seinien sisällä urien - Grooves. Ne on valmistettu käyttäen hiomakoneen tai aseen. Kumpi valitun menetelmän, lika ja pöly riittää. Uran tulisi olla syvyys 2 cm. Kuten leveys, se olisi tarpeeksi, jotta kaikki johdot. Kuten voitte kuvitella, johtosarja kädet - on yksinkertainen riitä, vaikeampaa fyysisestä näkökulmasta tehdä asennuksen.

Eri juttu enimmäismäärän kanssa. Jos aiot tehdä verho, kaikki johdot yksinkertaisesti asentaa kattoon. Tämä on helpoin tapa. Hieman monimutkaisempi - do matala Stroebe. Ja yksi - piilottaa kattoon. Esimerkiksi esivalmistettuja taloja käytetään siten päällekkäisyyttä, jossa on sisäisiä onteloita. Joten lopeta kaksi reikää syöttää johtoja. Ja lopuksi - tämä on lävistys nurkissa huonetta, johtaa johdot tärkein visiirin. Jälkeen yrität asentaa johdotuksen kiinni (on shtrobirovat seinä) tai avointen.

Tärkeintä asentaa sähköjohdot asuntoja välittävä - noudattamaan kaikkia sääntöjä ja määräyksiä noudattaen GOST, SNIP, PUE. Joten et vain voi maksimoida tehokkuuden sähköjohdot, mutta myös luotettavuus, kestävyys, ja mikä tärkeintä - turvallinen. Pyri käyttämään vain laadukkaita materiaalit asennus. Esimerkiksi, on toivottavaa käyttää kuparilankoja - ne ovat paljon enemmän elämää (parempi johtavuus, vähemmän lämpöä).

Johdotus talossa omin käsin portaittain

Sähkö - vakavaa ja vastuullista. Jos aiot tehdä kaiken työn itse, sinun ei tarvitse tehdä kaiken hyvin ja ahkerasti. Oikea reititys johdotuksen yksityiskodissa - lupaus turvallisuutta, koska tilastojen mukaan 70% tulipaloista aiheutua sähkövikojen. Jos et ole varma niiden kykyjä, se on parempi uskoa taideteos, vain testattu.

Ulkoasu johdotus yksityiskodissa voidaan tehdä omin käsin

Ulkoasu johdotus yksityiskodissa on aloittaa koristelu. Home Box syrjäytettiin, seinät ja katto ovat valmiina - on aika aloittaa työskentelyn. Toimenpiteiden sarja on seuraava:

 • Määritys tyypin syöte - yksivaiheinen (220V) tai kolmivaiheinen (380V).
 • Kehittämisellä, laskettaessa suunnitellun vallan laitteet, arkistointi asiakirjoja ja hankitaan projektin. Tässä yhteydessä on sanottava, että ei ole aina, että teknisten määrittelet oman totesi kapasiteetti todennäköisesti myöntää enintään 5 kW.
 • Valinta komponentit ja osat, laskuri osto, koneet, kaapeleihin
 • Syöttäminen sähköisistä napa taloon. Suorittaa erikoistunut organisaatio, sinun täytyy millainen - ilmassa tai maan alla, aseta oikeassa paikassa ja automaattinen tapahtuma laskuri.
 • Set kilpi, saada sähköä taloon.
 • Kaapelointi sisälle taloon, liitäntä pistorasiat, kytkimet.
 • Järjestely maadoituspiirin ja sen johdotukset.
 • Järjestelmän testaus ja saada todistuksen.
 • Sähköliitäntä ja toimintaa.

Tämä on vain yleinen suunnitelma, kussakin tapauksessa on oma vivahteita ja erityispiirteet, mutta sinun tulisi aloittaa vastaanottamisen teknisten ehtojen liittämistä sähköverkkoon ja hanke. Voit tehdä tämän, sinun täytyy päättää tyypin tulon ja suunniteltujen virrankulutus. On muistettava, että asiakirjojen laatimista voisi saada kuusi kuukautta, joten se on parempi soveltaa ennen rakennustöiden aloittamista: täytäntöönpanosta tekniset edellytykset on voimassa kaksi vuotta. Tänä aikana varmasti, voit ajaa seinää, johon on mahdollista laittaa koneeseen ja mittari.

Yksityinen koti voidaan syöttää yhden vaiheen jännite (220V) tai kolmivaiheinen (380V). Energian standardeja yksityinen koti yksivaiheiseen verkkoon maksimivirtaamaa talossa voi olla 10-15 kW kolmivaiheinen - 15kW.

Kolmivaiheinen tulon vain jos haluat liittää tehokas, jotka toimivat verkossa 380

Niin mikä on ero? Se seikka, että kolmivaiheinen verkko voi suoraan sisältää voimakas sähköinen - sähköliesien tai kattilat, uunit ja vastaavat laitteet. Kuitenkin verkonhallinnan vaatimuksista kirjallisesti ja jakeluun 380 paljon vaikeampi: jännite on korkeampi, todennäköisemmin saada vakavia vammoja. Siksi, jos talossa ei ole yli 100 neliöitä, ja te ette usko sitä lämmittää sähköllä, on parasta viettää 220 V.

Suunnitelmaa laadittaessa ja saada hankkeen

Joilla on määritellyt tulo tyyppi, voit alkaa kehittää suunnitelma sähköistäminen talon. Kotiin skaalattu pohjapiirros, ja jos se laaditaan koneita, teeskentelee mihin sijoittaa pistorasiat ja kytkimet. On syytä ottaa huomioon, kun mahdolliset suuria huonekaluja seisovat ja missä se voidaan järjestellä uudelleen niin, että nämä alueet eivät ole opettaa pistorasiat ja kytkimet.

Suunnitelmasta täytyy laittaa kaikki valaistus: kattokruunut, lampetit, lattiavalaisimet, lamput. Joillekin heistä on oltava kytkimet, joillekin - pistorasiaan. Sitten täytyy selvittää mikä laitteet jokaisessa huoneessa on sisällytettävä. Esimerkiksi keittiössä on runsaasti laitteita, jotka toimivat jatkuvasti. Sillä välttämättä tarvita pistorasiaan. On myös tekniikka, joka aktivoituu ajoittain. Kaikki tämä on sovellettu suunnitelman määritetty optimaalinen sijainti kytkentäpisteet. Samaa lähestymistapaa ja kaikissa huoneissa.

Seurausta suunnittelun johdotuksen yksityiskodissa. Sinäkin Tällaisen järjestelmän on poluchtsya

Määritys kokonaiskapasiteetista

Arvioida samaan aikaan jotkut laitteet ovat kodin, täsmää sen kapasiteettia. Keskimääräinen teho voidaan ottaa taulukosta: tekniikka, mutta todennäköisesti ei. Ja jossa on osuus alkaa kuormien (ne ovat paljon suuremmat). Lisätä summaan löydetty noin 20% koko osakekannasta. Tuloksena on haluttu teho. Se ja ilmoitettava toimitettavat asiakirjat hankkia lupa sähköliitäntää sivustoon. Jos kohdentaa totesi kapasiteettia, olet hyvin onnekas, mutta toivottavasti se ei ole sen arvoista. Luultavasti tarvitse investoida standardin 5 kW - yleisin raja elekmtrichestva yksityiskodissa.

Keskimääräinen teho laitteiden laskea koko kuormitus sähköjohtojen omakotitalon omin käsin

Jakautuminen kuluttajaryhmiä

Kaikki nämä käyttäjät (termi ammattilaiset) - valaisimet, valonheittimet, kytkimet, pistorasiat - on jaettu ryhmiin. Erillinen haara eronnut sähköasentaja valaistuslaitteita. Yleensä se puuttuu yksi, mutta se on - ei sääntö, se voi olla helpompaa tai tarkoituksenmukaista tehdä kaksi haaraa - kummallakin siivessä talon tai jokaisessa kerroksessa - se riippuu ja kokoonpanon rakennuksen. Vastaavasti erillinen ryhmä erottaa kattavuus kellarissa, kodinhoitohuone, sekä kevyitä kadulla.

Sitten jakaa ryhmiin pistorasiaan. Miten "laittaa" toisella johto - se riippuu langan halkaisija on käytetty, mutta ei paljon - kolme viisi, ei enempää. Liittää jokaisen teho laite on parempi varata erillistä voimajohto: se on turvallisempaa kannalta paloturvallisuuden ja edistää pitkän käyttöiän laitteita.

Tämän seurauksena keittiössä voit mennä viisikymmentäseitsemän yli kuusi riviä - tässä teknologian ja tehokkain, liian: sähkökattilassa, sähkö yksittäisiä rivejä ehdoitta tarpeen. Jääkaappi, mikroaaltouuni, sähköliesi, pesukone on parempi, liian "laittaa" erikseen. Ei niin voimakas sekoitin, monitoimikone, jne Se voidaan sisällyttää yhdelle riville.

johdotus suunnittelu yksityiskodissa: laskea määrän ryhmiä, jotka suunnittelevat ja missä liittää

Huoneet ovat yleensä kaksi tai neljä riviä: modernin asunnon ja missä tahansa huoneessa, joka on kytketty päälle. Yksi rivi menee valaistukseen. Toisessa ulostulo on, että sinun täytyy käynnistää tietokoneen, reitittimen, TV, puhelin latauksen. Kaikki ne eivät ole kovin tehokkaita, ja voidaan yhdistää yhdeksi ryhmäksi. Jos aiot asentaa ilmastointilaitteen tai sähkölämmitin sisältää - erilliset linjat tarvitaan.

Jos pieni omakotitalon - antaa esimerkiksi ryhmä voi olla jopa kaksi tai kolme: se on kaikki valot, toinen - kadulla, ja kolmas - kaikista kotimaan pistorasiaan. Yleensä ryhmien lukumäärä - yksilön vastuulla ja riippuu ennen kaikkea talon ja sähkötehon määrän kokoja sitä.

johdotus suunnitelma voi olla hyvin pieni, jos talo on pieni

Määrän mukaan saatu ryhmien määrää koneiden määrä jakokeskuksessa talon: saada monia ryhmiä, kahdella-neljä kehittämiseen (yhtäkkiä unohtanut jotain tärkeää, tai tulee olemaan jotain uutta ja voimakas puolestaan ​​jaettu liikaa tai pitkälle toisistaan ​​ryhmä ryhmä kaksi, jne.). Mukaan ryhmien lukumäärä valitaan ja määrä jakelu kartonkikoneiden siinä: kullekin ryhmälle on erillinen kone. Jos suuri yksityinen koti - useassa kerroksessa, on järkevää laittaa tehokkaampia koneita jokaisessa kerroksessa, ja ne voivat liittää ryhmiä koneita.

Standardit paneeliasennukseen sivusto ei ole vakioitu. On vain rajoitus noin etäisyys putkilinjan, hänen täytyy olla vähintään 1 metri. Putket on otettu huomioon kaikki: LVI, lämmitys, salaojitus, sisäinen salaojitus, putki, ja jopa kaasua metriä.

Tietoja tilat ei ole rajoituksia. Monet laittaa levy kattilahuoneen: kun tekninen tila, on järkevää kerätä täällä koko viestinnän. Väitteet hyväksytään viranomaiset eivät aseta. Joskus on helpompi sijoittaa levyyn lähelle ulko-oven. Jos suoja luokka tapaa, mitään korvauksia ei pitäisi olla.

Standardi järjestelmä on nyt omakotitalon johdotukset sisältää kaksi konetta. Yksi - tulo - asettaa laskuri, yleensä kadulla. Se on suljettu ja laskuri tehdessään toiminta. Toinen automaattinen RCD laittaa talon edessä läppä. ohjausvirta (pois päältä) näistä laitteista on valittu siten, että ensimmäisen koneen sammuttamisen, asennettu rakennukseen (sen nykyinen arvo on pienempi). Sitten, kun hätä käynnistyy sinun ei tarvitse ryömiä katon alla.

Tyypillisiä järjestelmässä omakotitalon johdotukset: ryhmät voivat olla monia eri

Jos laskettu kuormitus on pienempi kuin 15 kW, tulo automaatti, jolloin saatiin 25 A. Näin ollen valittu ja laskuri. Kun enemmän virrankulutus tarvitaan on asentaa muuntajan, sen parametrit ja kaikki laitteet on määritetty hankkeessa.

Äskettäin kun kytket omakotitalon sähköverkkoon, asenna tarvittava laskuri ja kone kadulla. Tämä on jo lain mukaan millään tavoin vahvistanut, vain elektrosluzhbe helpompi hallita kulutusta. Jos haluat, voit kilpailla - jos näin ei ole, valitse laskuri ja koneen rakennuksen korkeat pölyltä ja kosteudelta suojattu - suojausluokka on IP-55 alla. Asentaa suojan tulisi olla pienempi kuin talon sisältä - IP-44, vastaavasti, on pienempi ja hinta.

Sillä johdotus yksityiskodissa on parempi käyttää kaapelia johtojen sijasta. Niiden eristäminen, vähintään kaksi kertaa niin hyvä, ja siksi annetun vaatimukset eivät ole yhtä tiukat, ja käyttää niitä turvallisesti. Sisäinen johdotus olisi yksityiskodissa on tehtävä suojamaahan. Aiemmin tällaiset väitteet eivät olleet, mutta nyt monet laitteet ovat kolmiosaisen pistoke turvallisen käytön vaativat pohjakosketuksen. Koska kaapeli on kolme-ydin.

Sähkö- kaapelit, johdot on valmistettu kuparista tai alumiinista. Vaikka alumiini on halvempaa, sitä käytetään harvemmin, hän on kova, usein se hajoaa hänen kanssaan työskentelemään kovemmin. Self-kaapelointi sähköjohtojen yksityiskodissa ja kokemuksen puute voi olla haaste. Paitsi puutaloissa sisällä yleensä ei voi käyttää.

Kun määritelty materiaali voidaan valita kaapelin johtimen halkaisija. Tee se, riippuen suunnitellusta kuorman linjalla taulukossa.

Johdotus Laskelma - Mitoitus kaapeliytimiä tehdään tässä taulukossa

Poikkileikkaukset on valittu mukaan nykyisten tai teho kaikkien kuluttajien liitetty samaan koneeseen. Täällä taas on kätevää kotona sähköistys suunnitelma missä olet piirtänyt kuluttajaryhmiä. Merkintöjä Yhteenvetona virtaukset tai kapasiteetti laitteiden ja valita haluttu poikkileikkaus taulukossa.

Kuinka käyttää pöytään? Jos päättää luoda kupari johdot, tulojännite on 220 V, sitten sopivat vasen osa, vastaavassa sarakkeessa sisäistä johdotusta. Vertailla tehoa löytyy liitetty ryhmä kuluttajia (ja helpompi laskea). Kohdassa, jossa se tulee kuparilankoja, pinottu tarjottimia, aukkoja, kanavia, sarake "220" on lähin suurempi arvo. Tämän linjan ennen siirtymistä oikealle sarakkeessa "poikkileikkaus, q. mm. " Tämä luku tässä on vaadittu koko suonissa. Johtimien tästä halkaisijasta tulee tehdä sähköjohdot koneesta pistorasiaan tai kytkin.

Sekaannusten välttämiseksi laskettaessa ja reititys, johdot on sama halkaisija on merkitty suunnitelma, jossa on tietty väri (muistiin ei unohda mitä väri, joka tunnistetaan). Kun halkaisija on määritelty kaikille ryhmille kuluttajien mukaan pituuden tarvittavat kaapelit kunkin koon, luvut lisätä löytyi varasto 20-25%. Olet laskenut johdotus kotiin.

Erityisvaatimuksia tyypin kuoren vasta asennettaessa sähköistys puutaloissa: se on suositeltavaa käyttää kolminkertainen (NYM) tai kaksi (VVG) eristeen. Taloissa vähemmän syttyviä materiaaleja voit käyttää mitä tahansa eristystä. Tärkeintä, että se oli ehjä, ilman halkeamia, sags, ja muita vaurioita. Jos haluat pelata varman päälle, voit myös käyttää johtimia parannetun suojan. Tämä on järkevää, joissa korkea kosteuspitoisuus (keittiö, kylpyhuone, uima-allas, sauna, jne.)

Joissakin tehokkaita työkaluja pistorasiat perusteella valitun maksimi (käynnistys) nykyinen. Muille vähän tehoa kuluttavia, ne ovat vakiona. Haluavat tietää, että ne ovat:

 • Ulko - kun elimistö pistää ulos seinästä. Ne on helpompi asentaa: seinälle alustaan, ja hänen huipun ulostulossa. Mutta tällaiset mallit ovat nyt hyvin harvat ihmiset käyttävät, jopa mökeissä. Syy esteettinen: ole houkuttelevin näky.
 • Sisäinen. Alle sähköinen osa on seinämän koloon, se on asennettu ja aidattuja asennusrasia. Kotelon sisällä on asetettu sähköisen osan pistorasia tai kytkin.

Että sisäiset pistorasioiden ja kytkinten ovat yleisimmin käytetään nykyään. Ne on sisustettu eri tyyliin, maalattu eri väreillä. Valittu pääasiassa sävy viimeistely, ja jos tämä ei ole mahdollista, laita valkoinen väri.

Liittäminen viestintään kytkimet (kytkin päälle / pois valo kahdessa tai useammassa paikassa) lukea täältä.

Modernit trendit rakentamisen antaa piilossa olevaan sähköjohtoon. Se voidaan asentaa on erityisesti tehty seiniin urien - Grooves. Asennuksen jälkeen ja liittämällä kaapeleiden hämärtää niiden kitti, verrataan muuhun seinäpinnan. Jos seinän rakenne on sitten edessä levymateriaalien - kipsilevy, kipsikuitulevy, jne., Stroebe ei tarvita. Kaapelit asetellut välinen rako seinän ja leikata, mutta tässä tapauksessa - vain Aaltopahviletkut. Vaippa, jossa on asennettu kaapeli kiinnittimet on kiinnitetty rakenne-elementtien.

Kuten tulee reitittää sisäinen johdotus. Omakotitalossa omin käsin laitteessa on noudatettava kaikkia sääntöjä

Laatiessaan tarvitse muistaa, että sisäinen johdotus omakotitalon tehdään sääntöjen mukaisesti ja ohjeita. Ainoa keino varmistaa turvallisuus. Perussäännöt ovat:

 • muuttamisesta johdotus vain pysty- ja vaakasuunnassa, ei pyöristetyt kulmat tai viistetty kulkee;
 • Kaikki liitokset on tehty jakorasioiden;
 • vaakasuora siirtymät on oltava vähintään korkeus 2,5 m, ne lasketaan alas johtolähdön tai kytkin.

Yksityiskohtainen reitti kulkee suunnitelma, samanlainen kuin kuvassa yllä, sinun pitää tallentaa. Hän on kätevä korjataan tai päivitetään johdotus. täytyy tarkistaa niitä, jos jossain on Stroebe sulkea tai tehdä reikä, vasara naula. Päätehtävänä - ei päästä kaapelia.

Suuri osa ongelmista Sähköjohtojen menee huono johdotukset. Ne voidaan toteuttaa eri tavoin:

 • Kiertämällä. Kytketty siten voidaan vain homogeeninen metalleja, tai aiheuttaa kemiallista reaktiota. Twist kupari ja alumiini voi olla ehdottomasti. Muissa tapauksissa pituuden alttiina johtimien ei saisi olla pienempi kuin 40 mm. Kaksi johdinta on kytketty toisiinsa niin tarkasti kuin mahdollista, kelat on sijoitettu vierekkäin. Edellä mainittu yhdiste zamatyvaetsya nauha ja / tai kutistua kääritty putki. Jos haluat ottaa yhteyttä on 100% ja kärsimättä, älä ole laiska kierre juottaa. Yleensä modernien standardien mukaisiksi, tällainen liitäntäjohdot pidetään epäluotettavina.

Sähköasennuksiin kieltää yksityisten ohmin eivät makasi seiniin (Walling niitä). Jos he voivat olla, se on vain asennusrasioiden jossa niiden kunto voidaan tarkistaa

Liitä johdot käyttämällä Liitäntäkoteloiden - se on nopea, kätevä, turvallinen, varma

Ja edelleen, luotettavin yhteysmenetelmiä - hitsaus ja juotto. Jos voit muodostaa yhteyden joten voidaan olettaa, että ongelmat, jotka eivät. Joka tapauksessa, yhdisteillä.

Johdotus talon omin käsin edellyttää huolellista toteuttamista kaikki vaatimukset. Se - tae yksityiset turvallisuutta ja tietoturvaa yksityistä omaisuutta.

Jälkeen johdot koneen liitoskohtaan pistorasioiden ja kytkimien on säädetty, ne eheys tarkistetaan testaaja - prozvanivat säikeet toisiinsa tarkistamalla eheyden johtimien, ja kukin erikseen maahan - tarkistus ei ole vaurioitunut jossain eristyksen. Jos kaapeli on ehjä, jatka asennusta pistorasia tai kytkin. Kytkemällä kaikki tarkistetaan uudelleen testaaja. Sitten he voivat alkaa sopivan koneen. Ja kone on suotavaa välittömästi allekirjoittaa: se on helpompaa.

Lopettanut Sähkö koko talon, tarkistaa kaikki omat, syy sähköalan ammattilaisille. Ne tarkistavat kunto johtimien ja eristys, mitataan maadoitus ja nolla, tulokset antavat toimia (protokolla) testit. Ilman sitä, et anna lupaa säätöön.

Miten pitää johdot talossa?

Prosessi käsittää useita vaiheita:

Menetelmän valinta munivien (avoin ja piilotettu);

valinta osatekijöistä;

luvan liittämisestä paikalliseen sähköverkkoon

Käyttäen esimerkkinä uuden kodin, harkitse miten itsenäisesti suorittaa johdotus.

Ensimmäinen asia sinun täytyy alkaa - päättää prosessin linjan asennus. Tähän mennessä johdotus käytetty avoimen ja peitellyn tyyppi. Avoin sähköinen edustaa liittää kaikki osatekijät yli valmiin seinät (raidat noudattaen erityistapauksissa kaapelikanavat).

Etu on seuraava:

vaurioitunut alue voidaan korjata (ei tarvitse leikata taustakuvan, rapatut seinät ja tuhota, jne ...) ilman ongelmia;

yksinkertaisempi asennus ja valmistelutyö (ei tarvitse Stroebe seinämiin johdotuksen talossa);

kätevä lisätä uusia kiinnostavia aluevaltaus.

Haitoista asennustapa:

hyvin usein se ei sovi sisätiloihin (kaapelikanavia eivät ole liian houkutteleva);

ulkona johdotus on alttiimpi mekaanisia vaurioita, ja on tyypillisesti lyhyempi.

Piilossa johdotus kotona on suositumpi. Tämä vaihtoehto edellyttää asennus lankojen erityisen urien seinien ja katon (Stroebe), samoin kuin sisäkaton alla pään, on erityinen sokkeli.

Se ei pilata sisätiloihin laatuaan;

Se on paloturvallinen (paitsi puutalo);

halvempia (verrattuna avoimen johdotuksen tyynyt);

mahdollisuus vahinko on paljon vähemmän;

korkea kestävyys kaikki osat.

korjaus ja huolto vaikeus (korvaamaan sähköjohdot talossa tai liitä uusi kohta, sinun täytyy vahingoittaa viimeistely materiaali);

pettäessä se on erittäin vaikea löytää tarkka sijainti vahinko, jos et käytä erityisiä laitteita, esimerkiksi omatekoinen metallinpaljastin;

monimutkaisempi sähkötöitä.

Suosittelemme, että vielä lopettanut jälkimmäiseen menetelmän, joka on. To. Hän on kestävämpi, ja koko linja ei ole selvää! Valitessaan korkealaatuisten komponenttien ja oikea Sähköjohtojen talossa, onnistumisen todennäköisyys on hyvin pieni.

Jotta voidaan tehdä kytkentäkaavio, sinun on ensin annettava sijainnin seuraavat erät yksityiskodissa:

aseta saapumisreitin tiloihin,

voimakas kodinkoneet (esim., pesukone, vedenkeitin, liesi), t tarvitse erillistä siirtojohtoa se ..;

pistorasiat, kytkimet, kytkentärasia.

Meidän tulisi huomata seuraavat vaatimukset ja suositukset kaavamaisen sähköjohdot talossa:

Johdot olisi ulotuttava vain vertikaalisesti ja horisontaalisesti seinät ja katto. Kierto on suoritettava suorassa kulmassa. On myös mahdollista suorittaa johdotus lattialle käyttämällä erityistä sähkö jalkalistat.

Paikka tiiviste lähettämistä seinälle tulisi olla etäisyydellä 20 cm katosta, kun asennusta pistorasiat ja kytkimet linjat putoavat suoraan alaspäin.

Ovelta ja ikkuna-aukot verkon tulisi tapahtua 10 cm.

Kytkimet on tehtävä etäisyydellä 80 cm (tai 150 cm) kerros, oven kahvan.

Asennusistukkaan suoritetaan 30 cm etäisyydelle lattiasta, ulostulon keittiön työtaso voidaan asentaa korkeus 10 cm.

ei suositella sijoitettavaksi joissa korkea kosteuspitoisuus kytkimet ja pistorasiat (vain turvallisen välimatkan mukaan GOST), se on parasta tuoda kaikki tarvittavat elementit huoneen ulkopuolella.

Perusteella suositusten mennä luoda oman hankkeensa johtosarja.

Voi esimerkkinä käyttämällä jotakin seuraavista johdotuksen piirit rakennuksessa:

Se on parasta käyttää tähän tarkoitukseen kopion suunnitelmasta kotiisi, t. To. Tässä asiakirjassa tapasi tarkat mitat huonetta ja ikkunat sijoitus, ovet, seinät.

Sen jälkeen, kun piirien suunnittelussa tehdään siirtää markkereita toimii.

Merkintä työt ovat piirustus seinille liidulla tai hiilellä reitti kulkee kaapelin, sekä paikkoja asennuksen sen osia. Nopeasti ja sujuvasti tehdä reitti johdot, on suositeltavaa käyttää köyttä, pre maalattu liitua (tai puuhiiltä). Tämä köysi on oikein kutsutaan johto, miten he voivat käyttää kuvassa alla:

Kaikki sinun täytyy luoda yksi sivustot on vahvistettava yksi narun alkuperäiseen asentoon ja varovasti venyttää sen päätepiste (värillisiin köysi kosketti seinää). Tämän jälkeen sinun täytyy vetää köyttä ja anna mennä jyrkästi jälkeäkään seinälle. Bol tietää enemmän siitä, miten tehdä ulkoasu seinien alla johdotuksen, voit ulos meidän erillisessä artikkelissa.

Jälkeen merkinnän loppuun, on suositeltavaa valokuvata seinään yksityiskodissa. Näin voit nopeasti etsiä johdotuksen sen vaihtoa tai korjausta.

Tässä vaiheessa sinun täytyy poimia kaikki suunnitellun Sähkölaitteet johdot. Me kiinnittää huomiota siihen, että materiaalien valinta ei tarvitse säästää rahaa, t. To. Huono laatu kiinalaiset tuotteet ovat hyvin usein syynä onnettomuuksiin (jopa oikosulku), ja se on myös rikkoutuvat.

kuparilanka kaapelikanavan

Suosittelemme, että lopettaa valinnan seuraaviin tekijöihin (katso kuva yllä):

liitäntärasiat ja kanavien palamatonta tai itsestään sammuvia aineet;

pistorasiat ja kytkimet ovat auki (ne on helpompi asentaa, kun taas kustannukset tavaroiden on alhaisempi kuin piilossa);

kuparikaapeli (sen käyttöikä on paljon pidempi kuin alumiini). Lisäksi kuparilangat kykenee kestämään suurempia kuormia. Suosittelemme suosia tuotemerkkejä kuten PVA, VVGng tai NYM;

poikittainen poikkileikkaus ruusukkeen ryhmä ei ole pienempi kuin 2,5 mm. m². (Säilytetään virta 25 A, joka on riittävä kotiympäristössä, vaikka se on parasta suorittaa laskennan kaapelin osa yksittäisten käyttöolosuhteet). Asentamista varten valaistus, voit valita kaapelin, jolla on sydämen poikkileikkaus 1.5 mm.kv., mutta täytyy ostaa paksumpi johto kytkeä voimakas kodinkoneet - 4 mm.kv.

Sen lisäksi, että sinun täytyy laskea tarkkaa määrää pistorasiat, kytkimet, kojerasiat vielä huolehtia pituus viiran johdotus koko talon.

Muista ostaa pituus marginaali, muuten voi olla ongelmia aikana, jolloin jopa päätepiste ei riitä vain 10-15 cm.

Suosittelemme laskea pituus mukaisesti seuraavia sääntöjä:

asennus laatikot lisäämällä pituus 5 cm: n syvyydessä + End;

Asennus kiinnittimet lisäämällä pituus on 10 cm: n (jos käytetään hehkulamppua) ja 15 cm (jos käytetään loistelamppu);

pituus kunkin segmentin lisätä 10-15 cm yhteys johtojen yhteen.

Opetella laskemaan lukumäärää Kaapelointisokkelin me kuvattu erillisessä artikkelissa. Vaihtoehto laiska - kerrosala kerrottuna 2, ja se tarvitsee kaapelin pituus normaalin sähkökytkennällä.

Näin ollen järjestelmä on, osatekijöiden ostettu, seinät ovat valmiit. Nyt voit turvallisesti edetä Sähköjohtojen talossa omin käsin.

Työtä, tarvitsemme seuraavat työkalut:

Pikku bolgarka timantti levy

Meisti, jossa on kruunu tiili tai betoni

Pyytämät tiedot on parempi koettu, annamme koko prosessin johtosarja yksityisellä talon muodossa askel askeleelta ohjeet.

Hiontakoneella leikata laskuri seinien merkitty erityistä uran kokoamiseen uusia johtoja kotona. Koot urat ovat seuraavat: syvyys 2 cm, 2 cm leveä). Sijainnit asennuksen liitäntärasiat, pistorasiat ja kytkimet urat seinät lävistimen suutin (syvyys ja halkaisija Stroebe valita mukaisesti koko tuotteesta).

Katso, miten tehdä Stroebe Johdotustarve talossa, voit videon alla:

Työ vasara ja mylly

Vaihe 2 - Asennus liitäntärasiat

Kierroksella Stroebe asennettu laatikot ja huuhtele. Niiden asennusta suositellaan käyttämään ruuveja tulpat tai asbestia kerros (noin 2 mm). Jälkeen luotettavan kiinnityksen laatikoita, eteenpäin.

Kiinnittäminen asennusrasia

Avainkilpi selvästi nähdä asennuksen, voit milloin seuraava video esimerkki:

Alla olevaan uraan progruntovyvaetsya lanka, niin se on tarpeen säätää kaapelin sisällä valmiiksi leikattu paloiksi. Kiinnittämiseen johdotus on suositeltavaa käyttää kipsi. Se voi välittömästi napata ja kohdistaa seinämän. Vaihe luovi -. 40 cm laitteen muita menetelmiä kaapelin kiinnitettäväksi seinään meille kerrotaan asiaa artikkelissa, joka on vahvasti suositeltavaa lukea!

telaketjuilla ja vahvistamisesta alabasteri

Vaihe 4 - Liittäminen pistorasiat ja kytkimet

Kun kipsi kovettuu täysin (noin vuorokauden kuluessa), on tarpeen huolellisesti pyyhkiä käyttäen kellua. Tämän jälkeen voit siirtyä asennuksen pistorasiat ja kytkimet.

Asennus pistorasia käsillään

Siinä kaikki opetus sähköjohdotus- yksityiskodissa tyhjästä. Suosittelemme myös katsella elävä opetusvideota, jossa tapahtuma on kuvattu laajemmin Käyttäen esimerkkinä tiilitalo:

Hankkiminen lupaa liittyä paikalliseen sähköverkkoon

Kun kaikki sähkölaitteet, koneet ja RCD asennetaan, sinun täytyy yhtyä esivalmisteltu "Gosenergonadzor", jonka pitäisi antaa myönteisen vastauksen omistaja valtaa.

Sinun on ensin läpäistävä hyväksymistestejä (tekninen tarkastus laitos, jossa johdotus on suoritettu). Jos tulos on positiivinen, sinulle annetaan "todistus maahanpääsyn liittää" perusteella, joka omistajan virtalähde on liitettävä asuin laitokseen.

Joten me katsoimme, miten johdot pitäisi tehdä talon omin käsin. Toivottavasti edellyttäen ohje oli selkeä ja hyödyllinen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Siirry työkalupalkkiin