Säätiö suolla

Perustuksen soinen maaperä omin käsin - kasa, vyö, laatta

Harvat miellyttää osa sijaitsee suolla. Mutta eivät saa ajoin miettiä, mitä olisi parempi ilman sitä. Vaikka tilanne ei ole täysin selvä, sinun täytyy vain olla kärsivällinen. Itse asiassa säätiö rakennettu suolla, vaikka se liittyy tiettyjä vaikeuksia. Aluksi tuottaa geologisia tutkimuksia Maapohjan kerroksista, kutsuva asiantuntijoita. Tulosten mukaan ja tehdä johtopäätöksiä tehdä vastuullisia päätöksiä mahdollisuudesta rakentamisen. Vasta sitten tehdä laskelmia perustuu raportoinnilla ja määrittämällä laite säätiön tällä alalla tehdään.

 • jossa on monikerroksinen, ei-homogeenisen rakenteen;
 • Se koostuu epävakaa turpeen, heittoliina savi ja hiekkakivi;
 • tunnettu siitä, että erilaiset tiheydet ja korkean veden kylläisyyttä kerroksia.

Tällaisissa olosuhteissa jopa ammattilaisten on vaikea määrittää, mitkä perusteet on parempi ja turvallisempi tekemistä soinen, jotta se kestää kantavaan kotoa. Auttaa selvittämään tilannetta geologinen tutkimus aloista, joilla ongelmallinen maaperään.

Kerätä alueen maaperän porattu useita kaivoja - vähintään neljä. Ne sijaitsevat yleensä kulmissa tulevaisuuden talon. Jos oletetaan, että hänen rinnallaan tulee liian pitkä, saanti aukot on tehtävä enemmän. Kuoppiin näytteenottoa avulla manuaalinen koetin. Ostaminen ei ole välttämätöntä - kutsuttujen asiantuntijoiden työkalu varmasti on.

Saat puutalo hyvin porattu syvyys on vähintään viisi metriä ja enemmän massiivinen tiili - kahdeksan - kymmenen metriä.

Aikana tutkimuksen, kauan ennen kuin rakentaminen työntekijöiden alkaa luoda pohja suolla, on mahdollista selvittää parametrit kunkin esiintyvät rakennuspaikalla maa kerrosta, nimittäin:

 • paksuus;
 • koostumus;
 • kemialliset ja fysikaaliset ominaisuudet;
 • vesikyllästeisyysasteessa;
 • syvyys.

Lisäksi nykyaikaisia ​​menetelmiä anna ymmärtää, miten rakenne maaperä on muuttunut viime vuosina vuodenaikojen ja ilmaston vaikutuksia. Tärkein on aika sulavan lumen ja rankkasateiden. Meidän leveyttä ne vastaavat keväällä ja syksyllä. Tällä hetkellä, maaperän, erityisesti suo, kyllästetty vedellä, joka on huonoin tapa vaikuttaa maaperän kantokyvyn.

Epävakaus soista maaperä kuuluu yksi tärkeimmistä haasteista talonrakennuksessa niitä.

Tärkeä indikaattori on taso maaperän jäädyttämistä, joka vaikuttaa suoraan tunkeutumisen määrän perustuksen, joka on asennettu turve maaperäne. UPG arvo taulukoidaan ja otetaan rakenteesta riippuen alueen.

1

Kaikki tiedot analysoidaan, jonka jälkeen kuulosti suositusten muodossa. Parametrit määritellään vaiheessa tutkimusta, otetaan perustason teknisen laskelmia.

Maanalainen osa talon normaaliolosuhteissa edellyttää lähes kolmannes rahoituskulujen talousarviossa asiakirjoissa. Olisi kohtuullista olettaa, että säätiö turpeesta houkuttelee rakentamisen prosessissa paljon suurempi määrä. Tässä yhteydessä ennen työn pitäisi olla tarkkaan punnita ja päättää niiden taloudelliset mahdollisuudet. Säästöt näissä tilanteissa ei ole merkitystä - mitään materiaalia tai työvoimaa.

Taloon rakennettu soinen, hän palveli pitkään ja ei noussut yli merkin suunnittelun seurauksena kausiluonteista pakkasta, ensimmäinen asia mitä tarvitsee tehdä edes tyhjää juoni viemärijärjestelmään. Siinä on vedenkorkeus alentava sisällytetään rakennetun ylös, ja tulevaisuudessa - hyödynnetään alueella. Tarvittaessa työn aikana kehä alustan edelleen kaivaa ojan laitteelle väliaikainen ojia, jättäen sen auki. Tämä taipuu veden pinta-ala.

Kokemus on osoittanut, että menestyneimmät vaihtoehtoja soinen maaperä on kolmenlaisia ​​Foundation:

Mietitäänpä kummaltakin erikseen.

Metalli- ja teräsbetoni paalut

Paalujen turpeen on paljon etuja:

 • Koska suurten kaivaminen;
 • lyhyessä ajassa laite;
 • vaatimaton antaa epätasaiseen maastoon;
 • Töiden suoritus lähes kaikissa sääolosuhteissa;
 • vakautta talon sovelletaan prosessien
 • kestävyyttä.

Rakentamalla kellarissa talon alle, paalut voidaan käyttää:

Ruuvi paalut eivät vaadi erityisjärjestelyjä, niin asentaa samanlaisen perustan suolla omin käsin valtaa pieni "koti" joukkue. Laitteisto käsin ruuvattu ylös, kunnes kärki putken ei ole kiinteä ja kestävä maakerroksen. Tasoa sen esiintyminen määräytyy tulosten alustavien geologisia tutkimuksia. Näiden sama lasketut tunnusluvut mitä pitäisi olla korkeus ruuvin paalujen niiden korkeus maanpinnasta.

Betonipaaluja upotetaan sisennys tai tärinää. Tätä tarkoitusta varten, toisin kuin ruuvin kollegansa, velvoitetaan ottamaan raskaita koneita. Puupaalua asennetaan sen tekniikkaa. Kaikki vivahteet on määritelty suunnittelun asiakirjat ja teknologisen karttoja.

Melkozaglublennye suunnittelu käyttää valoa rakennuksia, jotka sisältävät puun runko talon. Nauha asetetut yläpuolella jäädyttämistä syvyys maaperän, joten talvella ne ulostyönnetään törmäykset routiminen. Mutta talo ei tuo vakavia vaurioita, koska rakenne on kovalle betonille nauha, joka nousee, laskee sitten loukkaamatta eheyden rakennetta.

On huomattava, että hyvin tehty hiekka tyyny alapuolella perustuksen turvetta, huomattavasti korjata kausivaihtelun siirtyy maanpinnan talon. Edelleen eristetty maanalaisen rakennelman, joka vähentää ongelmia, jotka liittyvät heittoliina maaperä.

Tänään matala säätiö nauha on taloudellisin tämän tukikohdan laitteen soinen.

Betonilaatta asetetaan koko alue talon. Tekniikka sen laskeminen on alennettu, että alkuvaiheessa paikalla tulevan mittarin rakenne poistetaan maakerros, pohjalle kuopan puristetaan, jonka jälkeen pohja asetetaan kerrokset hiekkaa ja soraa turvatyyny. Toisin sanoen, on olemassa osittainen korvaaminen ongelman maaperän laatan alla tulevaisuuden.

Seuraavaksi kansilaatta ja vedeneristyskerroksen. Asennetaan sitten vahvikeverkon ja tehdään varjostuslevyyn betoni seokseen. Tyyny laatan perusta toimii kompensaattori, on välillä Aaltoliikkeen maaperän ja liesi, joka puolestaan, kaikkein tasaisesti jakaa kuorman rakennetta.

MDF rakentaminen talon rakennettu soinen, uskotaan olevan luotettavia. Mutta omistajat ongelma-alueilla on kalliimpaa kaksi ensimmäistä vaihtoehtoa, asennus säätiöt.

Säätiö suolla - mikä on parempi? Rakentaminen kosteikoissa

Jos sinulla on sivusto, joka haluat käyttää rakentamiseen talonsa oli suo maaperä, ei tulisi järkyttää. Moderni teknologia on helppo luoda perusta, vaikeissakin olosuhteissa. Pääsäännön tässä tapauksessa olisi oikea valinta alustan tyypistä. Et voi mennä pieleen, koska tästä elämästä paitsi perusta, mutta rakennus riippuu.

Mikä on soinen?

Ennen kuin alkaa rakentaa pohjaa suolla omin käsin, sinun tulisi tutustua tämän maalajille. Se on heterogeeninen monikerroksinen rakenne, jossa säädetään:

Suolla aina oversaturated kosteutta ja on hienorakeista hiukkasten suuri määrä. Ne ovat melko heikkoja vastustamaan puristus. Maaperä on epävakaa, siis määritellä raja kuormitus on vaikeaa.

Soinen maa on yksi vaikeimmista rakentamiseen. Ennen kuin voidaan määrittää syvyyden luodaan perusta, perustan tyyppi ja muotoilu alueella, se on tutkittava geologiseen ympäristöön.

Ominaisuudet rakentamisen kosteikoista: geologiset tutkimukset

Jos päätät luoda perusta suolla talon alle, ensimmäinen vaihe tulee suorittaa geologisia tutkimuksia. Ne ovat tarpeen määrittää maaperään parametrit. Sinun täytyy selvittää, kuinka paljon maaperän vettä, mille tasolle jäädyttämistä tapahtuu, maalaji, sekä läheisyys pohjaveden pinta.

Valintaa maaperän on tarpeen käyttää manuaalista koetin. Sivuilta porakaivojen jotka sijaitsevat kulmissa tulevaisuuden perusta. Tehdä tutkimusta on parempi talvella, kun maa on kosteuden kyllästämä. maaperän näytteenotto antaa seuraavat tiedot:

 • Kerrokset paksuus;
 • fysikaaliset ominaisuudet maaperän;
 • syvyys kerrosten vuodevaatteet;
 • Maaperän muutoksia viime vuosina.

Saat puutalo porataan 5-metrinen kaivoja, kun taas jos aiot rakentaa kiven tai tiilitalo, syvyys hyvin olisi nostettava 10 metriä.

Ennen kuin aloitat rakentamisen kosteikon, määrätä syvyys maaperän jäätymisen. Jos perustus ladotaan riittävän syvälle, myöhemmin se voi aiheuttaa sen tuhoamista. Seurauksena on Geologiset tutkimukset, saat tietoa, joka auttaa määrittämään maastosta.

Eniten aikaa vievää ja kallista prosessia talon rakentamiseen ovat teosten järjestely perusta. Kustannukset ovat manipulointia muodostavat 1/3 koko kustannusarvio rakennuksen rakentamiseen. Muutamaa vuotta myöhemmin perusteeton suolla alkaa hajota, mutta vain jos se ei saavuta syvyyttä kausiluonteista jäätymisen.

Sen eteläpuolella pohjan alkaa pullistua, jos työ on tehty oikein. Jotta suunnittelu kestää mahdollisimman pitkään, on tarpeen tehdä viemärijärjestelmään. Se siirtää osan ylimääräinen kosteus. Sen soista maaperä on kolmenlaisia ​​perusta, yksi niistä on kasa.

Tämä rakenne on sopivin, koska sillä on seuraavat edut:

 • suhteellisen alhaiset kustannukset;
 • Mahdollisuus rakentamisen millään maastossa;
 • lisääntynyt kestävyys;
 • korkea stabiliteetti ja lujuus;
 • erinomainen korroosionkestävyys.

Ruuvi paalut säätiö voi alkaa asentaa säällä kuin säällä. rakentaminen määräajat ovat erittäin lyhyitä. pohjakalusteeseen voit valmistuu 2 päivän sisällä. Jos käytät tukea eri korkeuksia, voit tasoittaa pinnan epätasaisuudet.

Suurin osa perusta on kasa, joka voidaan asentaa maahan pystysuorassa tai hieman kalteva. Yhdistää tuen kautta grillage, joka on tyyny vahvistavat runko-osat.

Ruuvi paalut perustuksiin ovat yksi käytetyissä lajeissa soinen kohdennettavan tuen. Korroosio nämä tuotteet on suojattu sinkitty tai mastiksi. Ruuvaus suoritetaan erityinen vipu. Paalut voidaan konkreettisia, ne teurastetaan käsin kopra. Vaihtoehtoisesti kompleksi teko yhdistetyt paalut, on sijoitettu koteloon. Ne poistetaan asennuksen jälkeen pylväät ja betonilauttoja.

Rakentaminen säätiö perusteella puupaalua

Perusta suolla voi koostua puupaalua. Hän nostetaan yksi useista tekniikoista, mukaan lukien:

 • ja vedenpitävät;
 • pysyvistä suljin;
 • irrotettavat muotti.

Poraa reiät asetetaan kannet, jotka on hitsattu polyeteenikalvo. Seinät on aseteltu kattohuopa, ja sisäpuolella on täytetty betonilla. Luotaessa kasa voi käyttää siirrettävää muotti on valmistettu metallista tai muovista. 2 tunnin kuluttua kaatamalla betonin lujuuden on oltava riittävä pitämään rakenteen. Muotti vedetään ulos jähmettymisen jälkeen liuosta.

Tällainen tuki on yksi haittapuoli, joka ilmaistaan ​​se, että ne eivät ole suojassa kosteudelta. Mutta vaikutus Routaa voi neutraloida tapa luoda tyyny hiekkaa.

Fundam burozalivnyh puujalat suolla voidaan luoda Kolmannessa menetelmässä, kun muotti ei ole poistettu. Tässä tapauksessa se suorittaa vedeneristystehtävällä. Teknologia liittyy käytön putkien seuraavista materiaaleista:

Tämän menetelmän avulla on mahdollista suojata paalut, poistaa korkeuserot ja luoda kerros hiekkaa pilarien välillä ja seinät hyvin. Ennen asennusta rakenne vettä pumpataan hyvin. Alaosassa putken, joka toimii muotin täytetty vedenpitäväksi konkreettisia metriä kohden korkeus.

Tällaisen perustuksen suon edellyttää lujuuden lisäämiseksi tuen. Tätä tarkoitusta varten, kehykset metallia 1,2 cm tangot. Voit käyttää kolmion rakennetta.

Kannattaako valita laatta säätiö?

Yksi kallein, mutta luotettava on laatan perusta. Hän pystyy kestämään raskaita kuormia ja äkilliset lämpötilan. rakennuksen painon jaetaan tasaisesti koko suunnittelun tilaa, joka poistaa todennäköisyyttä vajoamisen. Laatan alla on hiekka sora tyyny, joka kaipaa pohjavesi, vahingon estäminen perusta.

Suoritetaan rakentaminen kosteikkoja. Laatta säätiö - sopii sinulle?

Jos alueella soista maaperä, voit varustaa laatan perusta. Ensimmäisessä vaiheessa on kaivettu matala kuoppa, ja sen jälkeen se kuivattiin pumppaamalla tai valuttamalla. Alareunassa pinottu kerrosta hiekkaa ja soraa, ovat hyvin suljetussa ja peitetään useita kerroksia kattomateriaalin.

Pullotusta betonoimislevyt on asennettu, sekä vahvistava runko on rakennettu 1,2 cm tankoja. Valmistettu maa täytetään liuoksella, ja sitten vasemmalle useiden päivien kuivaukseen. Tämän jälkeen voit purkaa muotti.

Tällainen säätiö suolla täynnä kerralla, voit asentaa päälle pohjanauhakelmun. Se on omat, ominaista kestävyys ja kutistuminen suojelee seinät halkeilua. Tämä tekniikka on merkitystä niille, jotka haluavat olla talossa kellarissa.

Vaihtoehtoiset - melkozaglublenny nauhat perusta

Anturaperustukset suolla on yksi halvimpia, mutta sillä on merkitystä vain rakennukset metallirunko ja puiset palkit. Tällainen pohja edellyttää hyvää viemäreihin koska tehdyn rakenne maanpinnan yläpuolella jäädyttämistä. Nauha tulisi olla monoliittinen, se tarjoaa kyky kestää maahan läähättää.

Suunnittelu tulee tasaisesti nostaa ja laskea yhdessä maaperän kanssa. Nauha tarvitsevat hiekka tyyny ja eristys perusta. Tällainen säätiö suolla, voit kaataa itse tarkkailla tekniikkaa. Työ ei ole liian monimutkaista.

Rakentaminen nauhan perusta

Jos päätät rakentaa nauhat perusta, on ensin kaivaa kaivannon haluttuun muotoon. Alaosassa on sijoitettu tyynyn hiekkaa, ja sitten asettaa raudoituskori.

Jos pohja veden ilmestyi, se pitäisi päästä eroon sitä Jätevedenpoistojärjestelmien. Seuraavaksi seos kaadettiin muotteja ja joka olisi jäljellä jähmettymisen. Kun kaikki on kuiva, pinta piilossa vedeneristys.

Suot ja nummia ovat vaikeimpia maastossa rakentamiseen. Vetinen maaperä oversaturated kosteuden kanssa ja pyrkivät muodostamaan epävakaa lietettä. Talvella maa altistuu routanousun ja keväällä - eroosiota. Kova kerros sijaitsee sen huomattavan syvälle, mikä estää tiettyjen perustustyypit.

Kosteikkojen on parasta käyttää kelluvaa pohja, jota kutsutaan myös monoliittinen laatat. Suunnittelun alkaa palaa, kiitos tämän osittaista siirtymistä ei tapahdu kotona, samalla suljetaan pois epätasapainon ja tuhoaminen seinät.

Monoliittisen laatan pohjan talon suolla

Halpa pohjan talon suolla

Mitä kannattavampaa - tehdä vytorfovku koko syvyys maaperän ja suo nauhan pohjan tai paaluttamisen asettaa tai kaada pohjalaatan röykkiö?

Talon rakentaminen pehmeällä alustalla on halvempi - joustava hirsiseinät tai hauras kevytbetoni kussakin tapauksessa vastaus on erilainen.

Miten saada perusta loma-asunto soinen maaperä alueilla.

Alueet, joilla on heikot vettyneet maaperä pidetään epäedullinen rakentamiseen talon suhteen maasto-olosuhteissa.

Voit rakentaa talon millä tahansa perusteella, sinun tarvitsee vain tehdä se kunnolla.

Ominaisuudet maaperän kosteikkojen

tunnettu kosteikkojen erittäin kokoonpuristuva maaperä. Nämä maaperät ovat:

 • Löysä hiekka ja hiekka liejunsekaista ja kyllästetyllä vedellä tekucheplastichnoy nestemäinen koostumus on huokoisuus yli 41%.
 • Loam, jonka huokoisuus oli 50% ja savea huokoisuus yli 52%.
 • Peaty hiekka- ja savimaa. Mukaan zatorfovannyh ovat alukkeet, joissa on vähemmän kuin 50% orgaanisia aineita.
 • Turve - maaperä, joka sisältää enemmän kuin 50% orgaanisia aineita.
 • IL - tämä on erittäin huokoista vedellä kyllästettyä sakkaa seurauksena mikrobiologisten prosessien vesistöihin. Huokoisuus maaperään voi nousta 60%.
 • Sapropel - vedellä kyllästetyssä yyli, joka sisältää enemmän kuin 10% orgaanisia aineita. Sen huokoisuus - jopa 75%

Kaikki edellä mainitut maaperän on korkea kosteuspitoisuus - jopa 80%, ja matala kantavuus kuormille painosta talon. Esimerkiksi, laskettu kuorman impedanssi on yhtä suuri kuin lietteen +0,4-,6 kg / cm2, sillä turpeen hiekkamaassa - 0,4-2,5 kgsm2.

Kosteikot voivat olla luonnollista tai keinotekoista alkuperää. Waterlogging voi olla seurausta ihmisen toiminnasta. Joskus vettyminen tapahtuu rakentamisen jälkeen paikalle talon.

Keinotekoisesti lyijyä waterlogging osa:

 • Kokonaismäärän lisääminen maaperän teiden kaupungeissa ja rakennusalalla viereisissä osissa. Seurauksena häiriintynyt veden luonnollinen virtaus alueilta alapuolella.
 • Rakentaa aidan vankan nauha ylittämättä on kanavia veden.
 • Puuttuminen järjestäytyneen hulevesien työmaalla ja kylässä.

Prosessi keinotekoinen waterlogging kestävät yleensä useita vuosia.

Koska korkea kosteus ja korkea pohjaveden tason Maaperä kosteikot ovat silnopuchinistymi.

Talo, rakennettu heikko ja heittoliina maaperä on kohonnut riski murtua ja aiheuttaa merkittävää sademäärä ja epätasaisessa maastossa muodonmuutoksia.

Jopa jäykkä säätiö talon vuosien voi vähitellen uppoaa suohon. Painon alla talo, vesi vähitellen puristetaan ulos huokosiin maaperän, maaperä tiivistyy talon alle ja talon vuosittain vähitellen laskeutuu.

Koska pehmeällä alustalla tehdä vahvempi

Heikko soista maakerroksen eri osissa on eri paksuus. Esimerkiksi, yksi osa heikko maaperän kerros voi olla paksumpi kuin 1 metri. Toisesta - yli 10 metriä. Alla soinen aina sijaitsee hieman kokoonpuristuva kerros maaperän kanssa "tavallinen" rakentaminen ominaisuuksia.

Kantamisominaisuudet pehmeikköosuutta voidaan parantaa seuraavilla tavoilla:

 • Vytorfovkoy - korvaa soinen tyynyllä on nepuchinistogo maaperän. Substituutio tuottaa pohjan ainoa koko kerroksen paksuus on soinen tai osittain.
 • Asennus säätiöt röykkiö maaperän nepuchinistogo.
 • Maan tiivistämiseksi alle perusta pohja.

rakennusmääräykset kieltää laakeri ainoan perustan talon suoraan pehmeällä maaperällä. Siksi tyynyt ja kumpuja - välttämätön osa rakentamisen perusta pehmeällä alustalla.

Ominaisuuksista talon pehmeällä alustalla

Vuonna pohjalta soista maaperää käytetään rakentavia ratkaisuja, joilla pyritään vähentämään sademäärä maaperää vähentämällä erityisiä paineita kotikentällään. Herkkyyden pienentämiseksi laatikon kotiin epätasainen muodonmuutos lisää lieventääkään valtaa rakennuksen runkoon.

Seuraavia mitoitustoimenpiteillä käytetään vähentämään pintapaine kotona pehmeällä alustalla ja lisäämällä lieventääkään rakennuksen runkoon:

 • Lisäävät tukialue säätiön päällä soveltamalla säätiö - levyn tai nauhan pohjan kanssa laajentamista ainoa.
 • Lisätä paikkatietojen jäykkyys säätiön koska laitteeseen monoliittinen teräsbetonia perusta. (National kaistale perustan lohkojen tai Muuraustarvikkeiden ei sovelleta.) Lisää jäykkyys pohjalaatan jäykisteiden laitteen tai tehdä alustan ja koholla sokkeli korkeuksiin. Lisäksi järjestää monoliittisen teräsbetonia katto on jäykästi liittyy monoliittinen socket-säätiö.
 • Jäykkyyden lisäämiseksi spatiaalisen rakennuksen runkoon laitteen monoliittinen betoni vyöhykkeiden tasolla lattialaatan ja vahvistaminen muuraus kivi seinät.
 • Käytä paaluperustukset juurikaan kokoonpuristuvaa tukea taustalla maakerros.
 • Pehmeällä alustalla kannattavaa rakentaa talon kevyt ja joustava rakennussuunnitelmansa - tukit, sahatavara, runko. Rakentamisesta aiheutuvat kustannukset perusteet tällaiselle taloja on paljon pienempi kuin hauraalle taloja kiviaineksen.

Tehtäväksi valitsemalla suunnittelun perusta ja rakenteellisia piirteitä talon laatikko on varmistaa, että määrittää kustannustehokkain vaihtoehto erityisolosuhteet rakenteen.

Esimerkiksi, se on kannattavampaa - tehdä vytorfovku koko syvyys maaperän ja suo nauhan pohjan tai paaluttamisen asettaa tai kaada pohjalaatan röykkiö? Talon rakentaminen pehmeällä alustalla on halvempi - joustava liimapuusta seiniä tai hauras kevytbetoni? Kussakin tapauksessa vastaus on erilainen. Oikea vastaus on saatavissa vain asiantuntijoiden - suunnittelijoille.

Johtajat rakennusyrityksistä pyrkivät yleensä asettaa kehittäjä version nojaava heidän etujaan, sitä kalliimpaa - sitä parempi. Ja voi pitää asiakkaan ja tarjota erittäin halpa vaihtoehto, sopimalla, että kehittäjä sitten katkerasti pahoillani.

Monoliittisen laatan pohjan talon suolla

Alla olevassa kuvassa laitteistoa keinomaata pohjalaatan ja peruskivi kotiin matalan soinen.

Laatan pohjan yksikerroksinen talo seinämät solubetonin aukeaman tiili. 1 - heikko stratum suo maaperässä - 10 m.; 2 - hiekka tyyny; 3 - kumpu; 4 - planirovochnaja polkumyynti; 5 - pohjalevy; 6 - korkki; 7 - vedeneristys; 8 - sokea alue; 9 - pohjaveden tason - 0,4 m päässä pinnasta ..

Harkita toimenpiteitä, joita suunnittelijat säätiön, jonka avulla on mahdollista rakentaa talon matalalla soinen maa.

Parantaa maaperän ominaisuuksien rakennuksen juuressa säätiön:

 • Suoritetaan osittain vytorfovka - leikkaus kasvillisuuden maaperän kerroksen paksuus paikalla 300 mm. (Hieman yli pohjaveden tason). Syvennykseen on järjestetty hiekka, sora tyyny, kohta 2 kuviossa.
 • Tehty röykkiö, kohta 3, ja nepuchinistogo maaperän. Maaperän penkereen päällekkäin kerros tiiviste. Paino irtotavarana maa olevien maakerrosten pakkautunut heikko ja laskeutua. On suositeltavaa alkaa rakentaa talon 6-12 kuukauden ajan polkumyyntiä, jotta aikaa vakauttamiseksi vajoamisen.

Kun laite edelleen pohjalaatan tehdään planirovochnaja kaatopaikkana pos.4. Planirovochnoj käytä mitään kaatopaikkana.

Talo rakennus kasa vaikuttaa yleiseen palautumistaso pintaosuus, varmistaa poisto sulan ja sadeveden talosta ja sivustosta.

Korkeus kasa, kohta 3, voidaan vähentää lisäämällä paksuutta tyyny hiekka, pos.2 ,, niin, että kokonaispaksuus tyynyn irtotavarana maaperän penger ja pysyi ennallaan. Muista, että ongelmallisia riittävän kaataa ja kompakti maaperän tyyny vedessä vedenpinnan alla taulukossa.

Rakentavia ratkaisuja asentamista perusta talon suolla:

 • Vähentää painetta kotikenttä laatan pohjan sovellettu - monoliittinen teräsbetonilaatta alla koko alue talon, kohta 5 kuvassa. Lisäksi pohjalaattaan koot kasvavat, ja seinien ulkopuolelle 300 mm. kummallakin puolella.
 • Spatial säätiö jäykkyys kasvoi laitteen monoliittinen teräsbetonia sokkelin pos.6 liittyy ankkuria irtoaa pohjalaatan.
 • Betonielementit enimmäismäärä ylemmän tason korkin voi lisätä jäykkyyttä perusta. Yhdenmukaisen suunnittelun kellaritiloissa laatikko teräsbetonia - tarpeeksi jäykkä pohja kivitalo.
 • Talon seinät Vaahtobetoniasuintalot, vahvistettu muuraus ja teräsbetonista järjestää kertaa tasolle kerroksessa päällekkäin.

Kuviossa pohjan muotoilu on kehitetty varsin raskas maasto-olosuhteissa: maaperä - kyllästettyä vettä yyli 10 m paksu, korkea pohjaveden tason - 40 cm: n etäisyydellä pinnasta ...

Suotuisammat maasto-olosuhteet määrä tyynyjä ja pengerrykset sekä teräsbetonia perustamassa talon voidaan merkittävästi pienentää.

Yhä suositumpi keskuudessa yksityisten rakennuttajien hankkii vaihtoehto laatta säätiö - eristettävä Ruotsin liesi. Tässä suoritusmuodossa monoliittinen pohjalaatan asetetaan lämmitin, ja jäykistysrivat suunnattu alaspäin maahan. Liesi säätiö muodostaa perustan perustuksen seinien ja lattian ensimmäisessä kerroksessa. Jotkut haitta tämä malli on alhainen perusta sokkeli. Olosuhteissa huomattavan paksuuden lumipeitteen useimmissa ilmastovyöhykkeillä Venäjä, alhainen sokkeli lisää riskiä kastelua seinämän alaosasta talon.

Raudoituskori lujitettujen laatat omakotitalon perusta koostuu yleensä ylemmän ja alemman vahvikeverkon ja pystysuora niiden väliset yhteydet. Määrän vahvistaminen baareja ja niiden läpimitta on määrittää laskennallisesti.

Tapauksessa kaksikerroksinen rakenne raskaan tiilirakennukset vaikeissa maaperän olosuhteet voivat olla edullisempia perustukselle laitteen lyöntipaaluista.

Pehmeällä alustalla, jossa kerroksen paksuus on pienempi kuin 3,5 m. Olisi harkittava rakentaa talon tai porapaalujen ruuvilla vaikutus alla olevaan kerrokseen maaperän alhainen kokoonpuristuvuus.

Melkozaglublenny nauhat perusta talon suolla

Taloja runko seinät, samoin kuin tukkien ja puutavaran seinät joustavampi -vyderzhivayut paljon suurempi muodonmuutos kuin kivi taloa. Tällaisia ​​taloja suolla voidaan rakentaa melkozaglublennyh ole tasan tai nauhat perusta.

Melkozaglublenny nauhat perusta yksikerroksinen talo Kehykselliset puuseinät. 1 - heikko stratum suo maaperässä - 10 m.; 2 - hiekka - sora (murskattu kivi) turvatyyny; 3 - nauha teräsbetoni perusta; 4 - suunnittelu röykkiö; 5 - sokea alue; 6 - vedenpitäväksi; 7 - pohjaveden tason - 0,4 m maanpinnasta ..

Melkozaglublenny monoliittinen kaistale perustuksissa Ulko- ja sisäseinän, kohta 3 esittää yhden spatiaalisesti jäykkä runko. Jotta voitaisiin lisätä jäykkyyttä, korkeus kellarin nauhat yhdistettynä korkki on lisääntynyt. Leveä ainoa perusta sijaitsee maanpinnan hiekalla-sora tyyny.

Leveys pohjan ainoa valitaan laskemalla painosta laskettuna yläpuolella rakenteissa koti lumen kuormituksen ja laakerin maaperän ominaisuudet perustuksen alle ja hiekka tyyny paksuus.

Alle itsekantava seinämien talon (seinät, jotka eivät ole riippuvaisia ​​lattiat ja kattopaarteiden) leveys kaistaleen säätiön ainoana kuvassa vähennetään 500 mm.

Leveys pohja ei ole tässä esitetty. Tämä resoluutio on valittu rakenteellisista syistä. Esimerkiksi seinämän paksuus puutavaran 150 mm laakeroitu jalustassa palkkien päällekkäin pituudelta 120-150 mm, leveys riittää korkki 300 mm. Paksumpien seinien alustan leveyttä kasvatetaan. Sillä on korkea pohja 300 mm. Se ei suositella, koska mahdollisten vääntönurjahdus.

 • Saadaan haluttu jäykkyys perusta.
 • Suojata seinät kosteudelta - puuseinät tulisi yläpuolella lumipeite.

Kuinka tehdä tyyny likaa säätiö

Alle säätiö kaivaa kaivannon nauha. Syvyys ojan korkean pohjaveden tason tulisi olla 10 cm. Vedenpinnan yläpuolelle. In vtrambovyvayut ojan pohjan kerros soraa. Hiekkamaassa sijoitetaan tyynyn enintään 20 kerrosta paksu cm. kerrostunut kosteutta ja tiiviste mekaaninen tärytin.

Manuaalisessa tiivistys maaperän kaadettiin kerroksia 5-10cm. Ylempi tyyny kerros on paras kaada seos hiekka - 40%, ja sora - 60%. Koska pienet paksuus tyyny kestävät sen aikaa maaperän stabilointi saostuminen ei tarvita. Jälkeen polkumyynti tyyny voi järjestää välittömästi talon perusta.

Leveys hiekkaa tyynyn pitäisi olla hieman suurempi kuin leveys säätiö pohja. Paksumpi hiekka tyyny, sitä suurempi tulee olla sen leveys. Riittävän leveä turvatyyny lisää aluetta, johon jaettu kuorma säätiön ainoa lieventämiseksi ja luonnon maahan.

Leveys hiekka tyyny - b, alle perusta määritetään kaavalla m.:

b = Bf + 2 * Dp * 0,7

jossa: Bf - leveys perusta pohja, m.;

Dp - paksuus hiekkaa tyynyn alle ainoa säätiö, m.;

0,7 - tangentti 35 asteen - kulma sisäisen kitkan tyynyt hiekkaa.

Muihin planirovochnaja kaatopaikka, kohta 4, suoritetaan sen jälkeen kun nauha tukiasemaan. Nauha perusta leveyden sisällä ojan täytetään seoksella hiekkaa ja soraa. Ulkomailla juoksuhautoja suunnitteluun röykkiö, voit käyttää mitä tahansa maata.

Korkeus kasa planirovochnoj ottaa kuluessa 0,2-0,5 m.

Parantamalla työmaan tason suunnittelu maaperän irrallaan talossa suolla, voit:

 • Luoda suotuisat olosuhteet tyhjennys sadeveden ja tulvavesi kotoa.
 • Vähentää syvyys jäädyttämisen luonnollista jauhettua, mikä vähentää aiheuttama muodonmuutos routiminen.
 • Syvyyden lisäämiseksi pohjaveden tason suhteen rakennustyömaalla.

Sokea alue ympäri taloa sokkelin pitäisi valua vettä ulkopuolelle hiekan backfill perusta. Otmostku suositeltava raudoitustan- teräsverkolla liikennettä.

Vahvistuskaistaan ​​säätiö

Vahvistaminen häkki kaistale perusta omakotitalon koostuu ylemmän ja alemman vahvikeverkon ja pystysuora niiden väliset yhteydet. Määrän vahvistaminen baareja ja niiden läpimitta on määrittää laskennallisesti.

Kaavio vahvistuskaistaan ​​perusta

Ja pohja, joka on esitetty edellä, on riittävää suorittaa lujiteverkon ylemmän ja alemman hihnan kolme pitkittäisraudat 12mm halkaisijaltaan, luokan A-III. Raudoitustangoista verkkoyhteydessä apuviiran sidoksia Bp 6mm.

Ylempi ja alempi pystyristikkojuovien tangot liittyi poikittaisterästä halkaisija 8-10 mm, luokka A-III. Suojakerroksen betonin raudoitukseen varten pohjan ainakin 5 cm.

Melkozaglublenny nauhat perusta talon omin käsin

luonnon ilmanvaihtojärjestelmä yksityiskodissa - piirilaitteessa, ominaisuudet

Hyvää joulua, rakas lukija!

Katso tämä hilpeä video

Kommentit arvioida hyödyllisyyttä artikkelin.

Kysy artikkeli aiheesta, täydentää, täsmentää tai vastustaa tekijän.

1