Ruotsin liesi

Takkakamiina kolme tilaa uunin kädet

Uunin ruotsalainen eroavat muista lämmitys- ja paistouunit läsnä takaosan lämmityspaneelin. Tämä tiili paneeli on järjestetty hormisysteemin kanavaa pysty- tai vaakasuorassa. Siirtämällä ne savu lämmittää rakennusta, ja se on jo lämmitetty huone. Järjestelmä saadaan tehokas ja taloudellinen: lämpöä, joka tavanomaisessa uunissa venäläinen otti putken käytetään lämmitykseen tiloissa. Mutta molemmat rakennuslevy järjestelmät (pysty- ja vaaka) haitat.

Vaaka savukaasukanavien, koko levy lämmitetään tasaisesti. Tällainen järjestelmä vaatii suuren määrän siivota sataman ja siten ovet niitä. Jos ajatellaan, että uunin valu on tänään ei ole halpaa, nämä ovet vaikuttavat merkittävästi lopullisista kustannuksista.

Kuumennusuunin ruotsalainen läppä vaaka- ja savukaasukanavan

Jossa on pystysuuntainen järjestely savukaasukanavan ruotsalainen, viemäri siivooja luukku voi olla yksi. Mutta on toinen ongelma: niin kauan kuin uuni on lämmitetty, ensimmäisen kanavan toisella puolella, joka sisältää kuumat kaasut tulipesästä, suoja on huomattavasti kuumempi kuin kolmannella - pistorasiaan. Koska paneeli sijaitsee yleensä kaksi huonetta, yksi heistä se on paljon lämpimämpi kuin muut.

On myös kolmas paneelin laitteista: Bell-tyyppinen. Se yhdistää näiden molempien järjestelmien edut: Puhdista ulos ikkunasta vaatii yhden, lämmittää koko pinnan tasaisesti, ja jopa rakenne vaatii vähemmän tiili. Lisäksi tässä rakenteessa uunin jäähtyy hitaammin: in yläosien korkit pitkään pidetty lämpimin ilma, "luonnos" ovista tapahtuu vain keskellä.

Kun käytetään periaatetta rakenne bell-paneelin lämpö säilyy kauemmin

Kaikesta edellä esitetystä seuraa, että edullisin ja tehokas ruotsalainen kilvet, rakennettu Bell-periaatteella. Ne ovat myös helpompi hallita: on mahdollista järjestää "kesä" ja "talvi" toimintatapa, jossa työ sisältyy tai vain pieni osa paneelin (kesällä) tai painavat lämmitystehoa talvella. On jopa versio uunissa ruotsalainen kolme tilaa tulipesän: lisää toinen "lasku" -tila, joka dymooborote mukana hieman yli puoli savun kanavat.

Takkakamiina kolme tilaa uunin

Takkakamiina kolme tilaa polton: ulkonäkö

Perinteiset versiot rakentamisen uunin-ruotsalainen ei määritetä mitään ehtoja. Tässä suhteessa varsinkin talvella, on vaikea sulattaa: lämpö asti hyvin pitkä pystysuora hormiin, savu pääsee huoneeseen. Jos on kuitenkin se "kesä" -tilassa, lämpenee nopeammin. Kun suljetun venttiilin (kesä-tila) sulaa ruotsalainen ja talvella avaamalla sen jälkeen lämmin hormin toimi pala. Tänä aikana (noin viisi minuuttia sen jälkeen, kun kindling) luomaan tarpeeksi työntövoiman normaalissa lämpötilassa ero, ja se voidaan liittää koko levy toimii.

Vaikka kaksi tilaa - se on parempi kuin yksi, mutta kolme - paremmin. Mikäli syksyn ja kevään sää uunissa ruotsalainen V. Grigoriev olemassa kolme tilaa uunin, mukaan lukien "lasku". Poryadovkoy tämä uunissa julkaisemme alla.

Ruotsalainen uuni ei ole kovin suuri: poryadovkoy sisältää 30 riviä (31 ja 32-1 - on muodostumista putken). Mitat kuvattu uunissa 760 * 1140 mm ja korkeus 210 cm (plus putki). Muuraus ilman putki tarvitaan:

 • täyteläinen punatiilinen savupiippu - 480 kappaletta;
 • muuraus tulipesän SHA-8 - tulenkestävät tiilet - 129 kappaletta;
 • Uuni 280 * 370 * 310 mm;
 • rauta levy kaksi poltinta 410 * 710 mm;
 • arina - 250 * 300 mm;
 • valurauta ovi polttoaineen latausta 210 * 250 mm;
 • puhallin ovi - 140 * 250 mm;
 • ovi puhdistamaan portti - 70 * 130 mm;
 • venttiilit:
  • savupiipussa, "kesä" ja "talvi" -tilassa - 130 * 250 mm - 3 kappaletta;
  • "Autumn" -tila - 205 * 250 mm;
 • Alue teräs - vahvistaminen "roikkuu" -sarja - 5 mm, koko 50 * 50 mm, pituus 730 mm - 2 kpl.
 • Metallilevynauhan 5 mm paksuus, 50 mm leveä, pitkä
  • 1020 mm,
  • 730 mm - 2 kpl,
  • 500 mm - 2 yksikköä;
  • 320 mm - 2 yksikköä;
  • 250 mm.
 • teräslevy predtopochny - 500 * 700 mm.

Kompakti uuni poikkipinta ruotsalainen

Takkakamiina kolme tilaa: poryadovkoy ja valmistaa omin käsin

Kuvissa keraaminen tiili on ruskea väri, fireclay on merkitty keltaisella. Myös grafiikka (katso kuvat).

Symbolit kaaviossa poryadovkoy uunissa Swede

Kaksi ensimmäistä riviä on sijoitettu kiinteänä aineena. On tärkeää säilyttää oikea geometria: kivihiili tiukasti 90 ° vinosti identtiset. rivit on sijoitettu ligaation.

Kaksi ensimmäistä riviä poryadovkoy uunin ruotsalainen

Kolmannen rivin muuraus käytetään tiilillä (14 + 1/2), ja yksi punainen. Se alkaa muodostumista tuhkakammion ja osastossa, jossa uuni on asennettu. Muodostetaan alempi Bell ja pystysuora kanava tarkoituksenmukaista se. Tiilet, jotka muodostavat kanavan huuvan ja uunin kammiouuniin rasped kulmassa 30-40 °.

Kolmannen rivin muuraus

Kiinnittää huomiota! Sivuseinille jätetään puhtaana ulostuloportti - ne lisätään neljäsosaa tiilet - ne ulottuvat seinät 100 mm. Samalla rivillä asettaa tuhka ovi.

Neljäs rivi - metallinauhojen päällekkäin oven tuhka

Neljäs sarja on samanlainen kuin edellinen. Sillä erolla, että kanavan uunin kammion ja kansi on tehty pienemmäksi - se on 180 mm. Edellä asennettu tuhka ovi (kuviossa ei ole) on asennettu kaksi metalliliuskaa 320 mm (hieman raspin tiilet antaa liuskojen syvennyksiin ja reunojen syvennyksen edelleen 2-3 mm korvausta lämpölaajenemisen). Ovelle hyvin pidetty, kokenut keraamikko nämä levyt on liitetty ovenkarmiin poraamalla reikiä (jos valurauta, sitä ei kannata tehdä).

Viidennellä rivillä liuskojen pinottu tiilet - ovi on estetty tuhka. Samalla rivillä pinottu arina. Sen alla, myös tiilet ovat päällä, ja siten, että koko "sohvat" oli noin kehä enemmän kuin 3-4 mm, - lämpölaajenemisen rauta (teräs).

Viides rivi on asetettu arina

Tässä ja seuraavassa muutama rivi muuraus täydessä vauhdissa fireclay tiili. Huomaa, että kanavan uunin kammion ja kannen on nyt jopa vähemmän: se on yhtä suuri kuin 100 mm.

Kuudennen rivin alussa muodostumista uunissa. Huomaa, että kaksi tiiliä suulla hänen puoli-leikkaus (45 °). Kaaviossa, leikattu tiilet on merkitty oranssi. Samalla rivillä päällekkäin kanavan välillä kannen ja kammion uunin ja asettaa itse kamera messinki (seuraava luvut se ei, niin ne eivät ole limittäin kuvion tiiliä).

Kuudes sarja poryadovkoy - muotoilu uunissa uuniin Swede

Seitsemännessä rivi muodostumista uunin ovi on asennettu.

Asentaminen oven polttoaineen latausta

Seuraavat kolme riviä kahdeksas-kymmenes muodostumista polttoaineen kammion, obkladyvaetsya tiili uuni. Ilmoitus on yhä punatiilinen.

Poryadovkoy uunissa ruotsalainen, muodostuminen tulipesän

Kymmenennessä rivin asetettu päällekkäin uuniin ja tulipesän luukku. Seinän välillä tässä sarjassa ei joudu: molempia kameroita yhdessä.

Yhdennessätoista rivi, vasemmalle uuni, kaksi tiiliä on sijoitettu niin, että ne olivat muutaman senttimetrin sisällä: ne ovat tällöin perustua "kesä" channel mode.

Yhdennessätoista rivi uunin ruotsalainen päällekkäin kaksi valurautainen keittolevy

Tässä sarjassa tulenkestävä sahasivat sängyssä raudan keittolevy. Mitat sänky - vähintään 5 mm enemmän kuin sen koko on lämpölaajenemisen kompensoimiseksi. Leikkuusyvyyden siten, että ylhäältä rivi etäisyydellä levyyn, joka oli myös vähintään 5 mm.

Aukot sijoitetaan ympäri kehä asbestin johto. Että hän ei tukossa liuoksessa laskeminen on mahdollista kattaa kartonkipakkaukset (se palaa loppuun, kun protopke).

Kun asetetut lyijylevy, sen ulkoreuna on päällekkäinen metalliosat. Tämä on tarpeen, jotta tiilet eivät vahingoitu käytön aikana.

12. rivi on muodostettu yläpuolisen alueen uuni - uunikammion. Myös muotoisen kanavan, jossa savun pidetään käytön aikana "kesä" (vasen paneeli). Edelleen kanavan leveys oli täsmälleen tiili, kasvot yhden tiilet on leikattu vinosti.

Muodostus kypsennyskammion uunin ruotsalainen

In 13: nnen rivin päät, jotka muodostavat alempi huppu: sen päällekkäisyys keraaminen tiili. Huomaa, että perustetaan sahattu tiilet - on paikka antaa niitä, jotka muodostavat rungon suojus. Neljästoista rivi tiili vertikaalinen kanava (oikealla) on leikattu pois viistosti. Loput - järjestelmän poryadovkoy.

Kun viidestoista ja kuudestoista rivi muodossa ensimmäisen horisontaalisen kanava. 15. työntyy oikealla puoli tiilet, sulkemalla puhdas ulostuloportti tämän kanavan.

Muodostus savupiippu vaakasuoraan kanavaan

17. rivi on asetettu erilleen kanavan muodostavan metallin ulkopuolelle ja kaksi liuskaa 730 mm pitkä. Ne toimivat tukena kaaren paistokammioon.

Seitsemästoista rivi limittyy poryadovkoy kypsennyskammion uunissa ruotsalainen

Seuraavassa, 18., tukea useita pinottuja keraamisten tiilien päällekkäin holvi, jolloin vasen ulos "kesä" kanava. Tiili pohja-aukko on leikattu kulmassa 45 ° (osoitettu kuvassa, harmaa).

Asenna lukot "kesä" -tilassa

Yhdeksästoista rivin annetun mukainen poryadovkoy. Jotkut tiilet leikataan asentamiseksi venttiili "vanha" kanava uuniin, ruotsalainen, joka voi toimia kolmessa tilassa.

Kahdennenkymmenennen rivi aloittaa ulos uunin seinälle kypsennystilan. Heti alkaa muodostaa toisen vaakasuoran kanavan ja asettaa saalis "lasku" -tilassa ruotsalainen. Tämän zidvizhka asetetaan pystysuoraan (alle se myös kähistä tiilet).

Asennus lukot "syksyllä" uunissa tilassa ruotsalainen

Kaksikymmentä ensimmäinen sarja poryadovkoy uunissa ruotsalainen valmistelee "vanha" kanava päällekkäin seuraavan rivin. Tässä sarjassa, etu- ja takakanavan tiilet tuotetaan neljäsosa sisällä ja pohja on leikattu vinosti välttää portaita. Etupuolella on pieni aukko - asentaa viemäriin siivooja ovi.

Tämä ovi on helpompi tehdä omin käsin: sen pitäisi olla noin 70 mm runkosyvyys, jonka sisällä on kiinnitetty metallinen ovi. Että se ei ole ylikuumentunut, sen sisällä lay cut-to-koon tiiliä, jotka on aseteltu oven savi ratkaisu.

Muodostetaan toinen vaakasuora kanava, asettaa puhdistusluukku

Kahdeskymmenesensimmäinen toisen rivin oikea "vanha" kanava on jaettu kahteen osaan. Tiili erotetaan podtesyvaetsya pohja siten, että vino oikealle nousi savukanavan (katso kuva).

Erottaminen kesä kanava

Seuraavassa, useita päällekkäisyyksiä 23 "vanhan" ja toinen vaaka-kanavia. Oikea vaakasuora kanava on ulostulo, äärimmäinen tiili pohja on alittanut kulmassa 45 °. Vasemmalla puolella on leikattu tiiliä alla "talvi" -tilassa säätöventtiili, aseta tätä läppää.

23. sarja poryadovkoy uuni-ruotsalainen kolme tilaa. Hänen kätensä tekevät helposti yksityiskohtaiset ohjeet

In kahdeskymmenesneljäs rivi on vahvistettu pieni seinä kuivauskammion vasemmalle. Nykyisten tiilet pystysuora kanavia on leikattu hieman vinosti kulmassa 45 ° (merkitty kaaviossa oranssi).

Muodostumista savukanavat yläosassa uunin-ruotsalainen

25. rivi kolmas vaakasuora kanava on yhdistetty olemassa olevan kaksi pystysuoraa. Oikealle tiiliseinä kiinni limittäin puhdas ulostuloportti tämän kanavan.

On 26. rivi jatkaa muodostaa vaakasuoraan kanavaan, ja tiilet heikkenee pelti yksikkö.

Asennus savukaasujen venttiilit

In Kahdennenkymmenennenseitsemännen sarja tiili, joka on sijoitettu luukun takana on leikattu 45 ° kulmaan. Päälle pinottu tiilet levinnyt metalli nauhat tukevat kattoon. Ennen kiinteän kaistan 1020 mm, kaksi 500 mm: n suikaleiksi päällekkäisiä suuri kuivauskammioon, yksi lyhyt 250 mm - pieni kuivauskammioon.

Keittäminen päällekkäisyyttä uuneja

Seuraavana sarjassa 28., kattaa lähes kaikki kanavat. Lisäksi se on suurempi kuin edellinen: tiilet puolelta ulkonevat 3 cm jossa tärkeimmät savukaasujen, tiilet edessä ja takana on leikattu kulmassa 45 ° .. Front alittivat alareunassa, takana - yläosan (harmaa ja oranssi värimaailma poryadovkoy).

29. rivi ieet jopa suuremmat mitat: tiilet ovat samat puolelta 3 cm myös leikattu tiiliä savupiipun alueella, mutta hän on siirtynyt 60 mm lähemmäs takaseinään ..

30-: nnen rivin päällekkäin palaa sen alkuperäiseen kokoon. Kanava leikattu noudattaen tiilet, mikä entisestään siirretään 60 mm.

Laid pohja savupiippu

Takkakamiina kätensä on melkein valmis. Seuraavaksi tulee muurattu savupiippu. Järjestelmä on esitetty sen kytkin 31 th ja 32 riviä. Seuraavaksi nostetaan halutulle korkeudelle.

Toivottavasti tämä auttaa vahvistetaan poryadovkoy sinun uunissa ruotsalainen käsillään. On mahdollisuus vielä pienikokoisempi shvdki: uuni-vauva. Se on kuvattu video.

Ruotsin uuni: ominaisuudet ja valmistus

Lämmitys talossa on aina oltava sellainen, että huoneen lämmennyt nopeasti, ja samaan aikaan kustannukset ovat minimaaliset. Järjestää se voi johtua rakentamisen uunin tyyppiä "ruotsalainen". takkakamiina Sen kehitti ruotsalaisten takaisin vuonna 1767, vuosi. Ruotsin asiantuntijat ovat luoneet lämmitys uunissa, joka lämpenee nopeasti ja palaa vähän puuta. Nämä ominaisuudet olivat torjumiseksi tarvitaan vakavat pakkaset, täydentää suurelle kosteudelle. Jos sijoittelu villa tai kerrostalo on tällaisia ​​ilmasto-olot, on järkevää rakentaa tämän energiatehokas muotoilu.

takkakamiina Se on monimutkainen rakenne. Sen ominaisuuksia ovat:

 • viereen uuniin uunin;
 • huomattava määrä-arvoltaan kammioita;
 • monimutkainen järjestelmä kanavia.

Tila, jossa teräs uuni, liitetty uuniin. Rakenne on sellainen, että tulipesän ja uuni on seinään. Kuitenkin, alkuun tämän seinän on kanava läpikulkua varten kuumaa ilmaa. Koska tämä taitava uuni lämmittää lämpöä uunissa, ja liekki ei siten ole kosketuksessa rautaa. Vain avata oven uuniin huoneen virtaavan lämpimän ilman.

K Amer korkit moninkertaistaa lämmönsiirto palamattomien kaasujen. Nämä kaksi kameraa sopiva kanava. Molemmat sijaitsevat alareunassa. Yhdellä osa savu tulee ulos toisen. Toimintaperiaate kamera on seuraava: kuuma ilma nousee ylöspäin ja kuumentamalla yläosa kuvun tulee kylmemmäksi. lisäksi hän Se poistuu kammiosta ja toiseen. Seurauksena, lämmön vapautuminen tulee maksimiinsa ja kuumennusuunissa maassa tai rakennuksen lämpenee.

kanavointi hyvin hankala ja siten vaikeasti. Sen avulla voit hallita liikkumista savun ja kuumien kaasujen eri kammioissa korkki. Tällöin voit tehdä niin, että ne eivät kuulu johonkin kameroita. On mahdollista ohjata uunin toimintatilaa ja määrittää sen lämmitys taso. Useimmat uuni malleja ruotsalainen on kolme tilaa: kesä, syksy ja talvi. Siirtyminen näiden kolmen tilan välillä johtuu pellit. Piirteet lämmitys uunin kussakin tilassa voidaan nähdä erilaisia ​​videoita.

Useiden vuosien ajan, ruotsalainen liesi sai paljon muutoksia. Nykyään se edustaa suuri määrä malleja, jotka voidaan jakaa kolmeen ryhmään:

Ensimmäinen on kaikkein yksinkertainen rakenne. Joitakin vaihtoehtoja ei ole edes uunissa. Klassinen malli tällaisesta uunin säädetään uunin ja kapeampiin vaatteiden. Joskus se täydentää säiliön veden lämmittämiseen. Yksi ryhmän jäsenten on Buslaeva uuni.

Mallit takka ovat polttoaineen ja keittimet, joka on kiinnitetty takka. Se on sijoitettu vastakkaiselle puolelle tulipesän. Tällainen uuni on usein sijoitettu välillä kaksi huonetta. Yksi niistä on keittiö, toinen olohuone tai olohuoneessa. Osa uunin ja lieden sijoitetaan keittiö, takka - toisessa huoneessa.

Vaativin malli on, että takkakamiina, jonka rakenne säädetään sohvat. Käytössä usein sanotaan videossa. Alle uunipenkki aina lisäkameraa, korkit, joiden läpi kuumaa ilmaa. Ominaisuus on pieni alue sohvat. Tyypillisesti sen koko on 180 x 60 cm.

Valmistelu rakentamiseen uunien

Uunin tyyppi "ruotsalainen" tulisi aina laittaa perusta. Se on huomattava painoarvo ja siten, lattialla hänen asennus on suuri virhe. Hän aina johda uunin korjausta. Fundam uuni uunipenkki Sen on oltava erillään perusta talon, koska kutistuminen yksi heistä ei vaikuta suunnitteluun uunin eikä aiheuta odottamattomia korjauksia. Perusta kaadetaan syvyyteen suurempi kuin arvo maaperän jäätymisen. On parempi kaada rakennusvaiheessa talon. Jos rakentaminen huviloita valmistui, ja lattia seisoo paikallaan, sinun täytyy tehdä reikä se, joka kooltaan on 10-15 cm lisää, kuin mitat tulevaisuuden lämmitys uunissa.

edelleen kaivaa kuoppa, pohjustamiseksi säätiön ja täytä se. Ominaisuuksia tämän prosessin voidaan tutkia eri videoita. Valmiille säätiö aina laittaa eriste. Ne voivat olla basaltti pahvi. Lämpöeristyksen on kolme kerrosta. Kaksi niistä on tehty basaltti pahvi, yksi - keskellä foliolevyä. Paksuus eristeen Sen pitäisi olla yhtä suuri kuin 15 mm.

Jälkeen, on mahdollista ostaa tarvittavat materiaalit ja edetä tehdyn uunin kolme tilaa piirustusten K.Ya. Buslaeva.

Luettelo tarvittava materiaali lämmitykseen uunin toiminnan koostuu:

 • 1 uunin ovi, 21h25 cm;
 • 1 tuhka-kuoppaan ovi, 14x25 cm;
 • 3 puhdistusliitäntä ovet, 12x12 cm;
 • 550 punatiilinen;
 • 1 uuni 45h25h29 cm;
 • 1 arinan 20x30 cm;
 • 25h13 venttiili 1 cm;
 • 1 lyijylevy 2 poltin, 41h71 cm;
 • 1 vetämällä venttiilin 13x13 cm;
 • 30 fireclay tiilet SHA-8;
 • 1 kulma teräs 45h45h700 mm;
 • 1 kulma teräs 45h45h905 mm;
 • 50h5h650 teräsnauhat 2 mm;
 • 190h340 kuivaus hyllyt 1 mm;
 • 1 arkki päällekkäisyys kuivaus 800h905 mm.
 • 1 arkki predtopochnogo 500h700 mm.

Valittaessa materiaalit sinun täytyy kiinnittää huomiota joihinkin vivahteita. Ensimmäinen koskee seinämien paksuus uunin. Jos se on pieni, seinällä oli tulossa nopeasti burn out ja odottamattomia korjauksia. Jos se on liian paksu, lämmöntuotto ja lämmitys tapahtuu hitaasti. Seuraus - underburning, noen laskeumaa, ja heikkeneminen tehokkuutta. Samat vaatimukset koskevat keittolevyn. On parasta, kun se valetaan valuraudasta tai erikoisterästä.

Heikko kohta kaikki Ruotsin uuni tulipesän ovi. Koska hyvin korkeita lämpötiloja uunin luukku nopeasti löysätä ja joissakin tapauksissa se kuuluu. Standardi leimaamalla levyn tuote ei sovellu. Asiantuntijat suosittelevat lopettamaan valinta välttää ennenaikainen korjauksia valettu luukku. Sen täytyy olla viikset, jotka on upotettu muuraus.

Jos ei ole valinnanvaraa ja sinun täytyy ostaa leimaamalla ovea, on tarpeen vahvistaa rakennetta neljä kappaletta hehkutettu lanka. Halkaisija materiaalin tulisi olla 3-4 mm. Pituus 70 mm. Lanka hitsattu ovenkarmiin. Koulutettu viikset tulee laimentaa sivuille ja aidattuja muuraukseen. Tämä suojaa toivottuja pikaista korjausta.

Tämän prosessin aikana sinun täytyy noudattaa kaikkia vivahteita ja on noudatettava poryadovkoy olevan kuvan alla.

vivahteet luominen uuni Buslaeva ilmentää edes laskemme kaksi ensimmäistä riviä. Ne on levinnyt niin, että sauma tiilien välistä oli sama kuin 6-13 mm. Johtuen näin laajaa saumat pystyy vastaanottamaan jalustalle. lisää leveä liitokset ovat ei-toivottuja.

Pakollinen menettely on kostuminen tiiliä 15 sekuntia ennen sijoittamista oikeaan paikkaan. Tämän pöly pestään pois ja parantaa tarttuvuutta. Tämän seurauksena Ruotsin uuni omin käsin Se muuttuu tasaisen ja luotettavan. Jos pino kuivan materiaalin, muuraus tulee hauras. Huono tarttuvuus tuntuvat jälkeen ensimmäinen vakava polttamalla puuta, ja sen seurauksena on tehtävä korjauksia. liota tiilet Lisäksi ei ole sen arvoinen. Tässä tapauksessa, se imee paljon vettä, joka menivät liuokseen, jälkimmäinen tekee nestettä. Tällainen ratkaisu ei ole rakenteellista lujuutta, ja se voi hajota, ennen kuin kytkin on valmis.

Luoda tulipesä tavallinen tiili ei sovellu. Hän ei kestä korkeita lämpötiloja. Seinät uunin valmistettu tulenkestävistä tiilistä. Sille on tunnusomaista vaaleankeltainen väri. Asettaa tiili on ratkaisu, joka tarjoaa läsnäolo savea chamotte. Kuten tavallista ja tiilillä laajenee lämmetessään eri tavoin, sauma niiden välillä olisi 6 mm.

On tärkeää, että leikattu kulmat tiili kuin piirustus muistiinpanoja. Tämä on tarpeen, jotta oikeat kanavat ja kiertymiskulmien. On syytä muistaa, että kamiinan Buslaeva on monikanavainen, ja siksi työntövoima se vähenee huomattavasti. Jos et leikkaa tiili niin kuin sen pitäisi, savu kanavan kanssa tiili kulkee vaivalloisesti. Himo laskua.

On vaatimuksia ja savupiippuun. Hänen suunsa on fuzz. Tehtävänä viimeinen - leikkaa läpi tuulen, mikä tekee mahdottomaksi päästä savupiippuun. Puhe savupiippu harjan yläpuolelle katon tulisi olla 60 cm. Yksityiskohtainen luomassa uuni antaa ruotsalainen myös löytyy video.

Uuni-ruotsi: lajit

Laaja valikoima nykyaikaisia, korkean teknologian lämmityslaitteet avulla useita kertoja lisätä elämänlaatua talossa. Tässä suhteessa perinteinen uuni, näyttäisi siltä, ​​täysin menettää merkityksensä, ja käyttää vain näyttely museossa. Mutta käytännössä, on täysin erilainen tilanne.

Omistajat yksityisten maa taloa usein valitsevat uuniin. Yleisin tällaisen lämmittimen yksityiskoteihin tuli liesi - ruotsalainen. Se on suuri joukko hyviä ominaisuuksia. Pienikokoinen, se pystyy hyvin lämmittämään useita huoneita, samoin kuin se on mahdollista kokata ruokaa.

Historian esiintymisen Ruotsin liesi

Ensimmäisessä liesi ruotsalainen syntyi vuosisadan alkupuolen ja kiitos siitä, että se on vakiinnuttanut asemansa vain positiivisella puolella, uunin ruotsalainen nopeasti saavuttanut suosiota kuluttajien keskuudessa.

On tärkeää huomata, että nimitys "shvedskaya9raquo; se on ehdollinen. Jotkut, ei ole täysin todistettu lähteitä, on näyttöä siitä, että suunnittelussa uunin on suunnitellut ruotsalainen suunnittelijat, pyynnöstä Royal Academy of Sciences. Venäjällä, tämä laite on toimittanut 1 Peter.

Tämäntyyppinen lämmittimen on useita lajikkeita. Riippumatta siitä, mikä vaihtoehto on valittu, se riippuu siitä, miten se on asennettu.

Harkitse tarkemmin perusvaihtoehtoa ruotsalainen uunin:

 1. Moderni versio uuniin. On pienikokoinen ja tyylikäs muotoilu ja korkea työtehoa. Uunin suunnittelu sen ulkonäkö muistuttaa levy, jossa lämmönlähteenä käytetään liesi ja uuni. Läsnäolo jälkimmäinen on erittäin kätevä, koska ruoka on kypsennetään uunissa, paljon maukkaampia kuin tavallisesti, on valmistettu sähköä tai kaasua. Moderni Ruotsin liesi yhdistyvät uuni, liesi ja liesituuletin, joka yltää kattoon huoneen. Perinteisesti tällainen lämmitin on valmistettu magnesiumoksidi tai titaanidioksidi. Nämä stand-alone laitteita, jotka eivät vaadi erityistä teknisiä ratkaisuja.
 2. Perinteinen ruotsalainen. Tyypillisesti tällainen kone on tilauksesta, tai käsin. Valmistuksen aikana, erityisen tulenkestävät tiilet. Hän myös uuniin viilua.
 3. Sisustus ruotsalainen uunissa. Se on pienikokoinen, koristeellinen ulkonäkö klassisen version lämmitin. Perinteisesti se asetetaan sisustus huoneen joissakin tapauksissa sitä käytetään paikka ruoanlaittoon tai ylimääräisiä lämmityslaitetta. Esimerkiksi keittiössä, sisustettu rustiikkityyliin, tämä lämmitin on kohokohta, elementti, joka kokoaa yhteen yhteen kaikki koriste-esineitä. Uuni on rakennettu tiilestä ja se on vuorattu sisustuslaattoja.

Raising tietty liesi ruotsalainen on erittäin tärkeää pitää kiinni tärkeimmistä suosituksista asiantuntijoita. On tärkeää muistaa, että uuni on suorassa kosketuksessa liekin, joten sen pitäisi olla paitsi toimiva, mutta myös turvallinen käyttää.

Pääperiaate uunin elementtien ja vaiheiden

Yleisen järjestelmän lämmityslaitteen on tavanomainen rakenne, jossa on tilava uuni. Uunin koostuu useista pääkohdat. Mietitäänpä niitä tarkemmin.

Uuni - yksi tärkeimmistä laitteen elementtejä. Takkakamiina on suunniteltu siten, että ajankohtana, miten valmistaa ruokaa, syntyvä lämpö ei mene putkeen, ja sitä käytetään lämmittämään kodin. Samoin toimii perinteisen uuni, lämpöä, joka kerääntyy katon. Koska Ruotsin koti ei korkeat katot ja tilavat huoneet, tee jotain venäläinen liesi ollut mahdollista. Siksi, ruotsinkielinen versio on muutettu hieman. Kuumennusvaiheen näyttää korkki, joka vastaa prosessin jälkeen palava polttoaine. Liekin palamisen puun ei kosketa uuni, se lämmitetään ensin lämpöä. Jo ensimmäisten minuuttien aikana sen jälkeen, kun liekki on tulehtunut, uunissa on menossa lämpömäärä, joka, kun ovi on avattu ja pystyy lämmittämään huoneen kaikki siinä läsnä. Savua poltosta lehtiä ei ole ajan, sekä perinteisillä uunit ja alas, se mahdollistaa se lämmittää aivan alhaalta.

Toinen elementti on ruotsalainen liesi markkinarako. Tämä elementti on hyvin tilava tila, joka voidaan lämmittää sekä ensimmäisen ja toisen lämpöä. Antavat myös lämpöä hiillos. Ruotsiksi kodeissa ylempi emäntä markkinaraon käytetään vaatteiden kuivaukseen. Hyvin lyhyessä ajassa asiat kuivunut.

Kapealla kiukaan yläpuolelle - toinen osa uunin. Hän sulki puinen suljin yöksi, ja sisällä voit ruokaa. Yöllä hän sai lämmetä. Ensimmäinen lämpöä aamulla oli mahdollista lämmittää kuumaa ruokaa seisoo.

Savupiippu Ruotsi uunit - ontto rakenne laatikon muodossa, joka on järjestetty alapuolelle uuniin. Paistaminen ei jäähdytetään nopeasti, on tärkeää sulkea pellin jälkeen sytykkeet. Lämpö kerääntyy venkanale ja kestää pitkään. Se johtuu ensimmäisessä lähdössä ja hiillos, ja se on erittäin tärkeää pitää sitä niin kauan kuin mahdollista. Tuuletuskanavat tämän tyyppisessä lämmittimen on järjestetty pystysuoraan, niin ei paljon lämmitettiin uunissa pohjan, ja noki on kertynyt se on paljon vähemmän. Joskus liesi ruotsalainen asentaa vaaka- venkanalami, vain tässä tapauksessa se on puhdistettava useammin.

Käytön tehokkuutta vastaavia indikaattoreita Ruotsin uunin perinteisillä Venäjän liesi. Arvo Ruotsin säteilijä on kalliimpaa, mutta se on täysin kompensoi hyvät lämmönsiirto-yksikkö.

Kannattaa myös tiukasti tarkkuus työssä, ja noudattamaan kaikkia sääntöjä ja suosituksia asiantuntijoita.

Jos yksityinen, talo on kooltaan 40 m², on parempi olla asentaa tavallisen ruotsalaisen, ja sen parannettu versio, joka on suunniteltu tilavat huoneet. Esimerkiksi talon, jossa on kaksi kerrosta, uunissa lämpöön bude erittäin vaikeaa.

Älä pelkää, että tehokkaampi malli kiuas olla hankalaa. Tiiviydestä koneen taloudellinen käyttö polttoaineen - nämä ovat tärkeimmät ominaisuudet modernin mallin. Seuraavia materiaaleja voidaan käyttää polttoaineena:

Valinta riippuu täysin uunityyppi suunnitteluun.

Perinteisesti ruotsalainen aseta lieden vieressä seinä, joka erottaa olohuoneen ja keittiön. Usein osa rakennetta, joka vastaa ruoanlaittoon, asennetaan keittiöön ja selän puolella huonetta. Ruotsin takapuolelle uunin voidaan tehdä takka.

Kuten kaikki muutkin uuni, ennen kuin se otetaan käyttöön, ruotsalainen vaatii noudattamista perusvaatimukset:

 1. Et voi sytyttää takan heti asennuksen jälkeen. Hän tarvitsee aikaa kaikille oikein jäädytetty ja kuiva. On tärkeää ottaa huomioon tässä säässä. Jos sade ikkunan ulkopuolelle, odota, kunnes se pysähtyy.
 2. Ensimmäisten neljäntoista päivän hänen hukkua pieninä annoksina. On välttämätöntä, että koko rakenne kuivuneet.
 3. Ottamalla oven rypistynyt sanomalehden, voit säilyttää tarvittavan. Kuivattiin rakenne voidaan pitää vain paperin enää jatkua ja täysin kuiva.

Lisäksi tekniset ominaisuudet, on tärkeää huomata, että Ruotsin liesi - se on kaunis sisustuselementti huoneeseen. Ainoa asia mitä sinun tarvitsee tietää: viimeistely uuni sopivat vain tulenkestävät, lujat materiaalit.

Lanttu rakentaa uuni liesi penkki, jopa aloittelija voi hallita. Lisäksi miten oikein suorittaa kunkin vaiheen rakentamisen tietää ensi video

Str. Useimmat Dorogomilovskaya 10

Dmitrov Shosse. 163 ja, rakennus 1, kerros -1

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Siirry työkalupalkkiin