Rosemary kotihoito

Rosemary - kasvava house

Jokainen kotiäiti tietää tästä mausteinen mausteita rosmariini. Lisäksi tällainen tuoksuva pensas voidaan helposti viljellä ikkunalaudalla omistaa, vaivautumatta paljon hoitaa niitä. Tämä on mitä käsitellään meidän artikkeli.

Tapoja kasvattaa rosmariini kotona

Tietenkin voit ostaa jo istutuskasveille erikoistuneissa kaupoissa tai jopa perinteisissä supermarketeissa, jotka myyvät erilaisia ​​yrttejä ruukuissa. Mutta uskokaa minua, kasvaa rosmariini oma koti se on mahdollista ja ei anna sinulle paljon vaivaa.

Joten, ensimmäinen tapa lisääntymiseen, jota voidaan soveltaa kotona - kasvaa rosmariini siemenistä. On kuitenkin syytä huomata, että se on melko hankala ammatti ja siksi soveltuu vain erittäin kärsivällinen kukka viljelijöiden-faneja. Ensinnäkin osti siemenet tarvitsevat itää, mikä lisää todennäköisyyttä, että näin tapahtuu. Siemenet liotetaan kostealla liinalla ja anna hetki kunnes ne kuoriutuvat. On kuitenkin syytä huomata, että se voi kestää tuskallisen kuukauden odotuksen ennen voit huomata muutoksia. Kun siemenet luukku, ne on päällystetty pinnalla maaperä on hyvin kostutettu, mutta ei maan peitossa. Potin siemeniä tulee peittää muovikelmulla tai lasia ja lähettää parin viikon jääkaapissa, ja sitten laittaa aurinkoisella ikkunalaudalla itämistä.

Toinen, yksinkertainen tapa on kasvaa rosmariini pistokkaista. Istutukseen käyttöprosesseihin kypsä kasvi, sitä parempi, jotta he olivat ruskeat ja puumaisempaa. Leikattu varret sijoitetaan veteen tai erityinen ratkaisu, mutta kuten näkyy juuret istutetaan potin hyvä vedenpoisto sekoitus hiekkaa ja turvetta.

Hoito rosmariini kotona

Rosemary - tämä on yksi niistä kasveista, jotka ovat yhtä rakastettu ja kirkas auringonpaiste, ja raitista ilmaa. Mitä enemmän kukka vastaanottava auringonvaloa, sitä enemmän kertynyt eteerinen öljy sen lehdet, ja vahvempi tulee makunsa. Siksi on erittäin tärkeää talvella maksimoida päivänvalossa hänelle, käyttää muita valaistus. Lisäksi rosmariini edellyttää myös jatkuvaa ilmanvaihtoa. Hyvä paikka sen viljely kesällä tullaan kirkkaasti valaistu parveke, mutta talvella kukka paremmin laittaa talossa, eikä ylikuumentunut huoneeseen, ja älä unohda se on joskus helppo järjestää ilmanvaihto.

Kuten kasteluun, niin tässä tapauksessa se on erittäin tärkeää löytää "keskitien". On syytä huomata, että rosmariini on melko voimakas ja melko laaja juuristo, joten kukka voi kuljettaa valoa liian kuiva maaperä. Mutta älä altista mittauksia puute kastelu saattaa johtaa siihen, että kasvi alkaa kellastua lehtiä. Vettyminen maaperän on myös vaarallinen Rosemary ja varmasti johtaa kuolemaan kukka.

Rosmariini on parasta elinsiirron keväällä. Tämä voi kuitenkin tarvitsee vain aikuinen kasvit, juuret, jotka ovat jo alkavat näkyä läpi tyhjennysaukon. Rosemary kasvu jatkui voimakkaana, se täytyy istuttaa suuremman potin tuoretta alustaan, mutta jotta kukka voisi yleensä takaisin, on syytä katkaista nuoret versot.

Lisäksi tämä kasvi ei tarvitse paljon lannoitetta. Siksi, on riittävää syöttää mineraali- tai orgaanista lannoitetta kahden viikon välein. Ja talvella määrän ruokkimista voidaan vähentää kerran 1-1,5 kuukautta.

Mahdolliset ongelmat kun kasvaa rosmariini

Kasvaessaan rosmariini talo on varsin vastustuskykyisiä tauteja ja tuholaisia. Harvoissa tapauksissa kasvi voi vaikuttaa spider mite, Jose mittakaavassa, kirvoja tai whitefly. Jotta säästää kukka on riittävä pestä lehdet saippualla ja vedellä, joka kattaa maaperän potin, mutta vahva infektio - ja hyönteissumute.

Kopiointi tieto on sallittu vain suora ja indeksoitu lähdeviittauksia

Rosemary - jalostukseen ja hoito kotona

 • Katso koko kuva

Vinkkejä huolehtiminen rosmariini

Tautien torjunta

Rosemary - todella ihme kasvi. Sitä voidaan käyttää lääketieteellisenä germicide, ja jopa mausteena, jolloin astia on ainutlaatuinen maku ja tuoksu. Siksi monet puutarhurit mieluummin ikkunalaudalla potin ikivihreä rosmariini. Kuitenkin jotta kasvi viihtyy ja onnellinen kaunis ulkonäkö, on tarpeen tietää joitakin ominaisuuksia huolehtimaan hänestä.

Miten oikein hoitaa rosmariini kotona:

 • Ilmasto. Rosemary pitää lämpöä, joten se olisi pidettävä vakaana huoneenlämmössä. Kuitenkin pieni pakkanen rosmariini voi liikkua hyvin arvoinen. Mutta ennen kaikkea se tekee paljon haittaa korkean lämpötilan vaihteluja. Rosmariini voidaan ottaa kadulle ennen pakkanen, koska ilmanvaihtolaitoksen tykkää. Mutta älä liioittele kanssa luonnoksia.
 • Valaistus. Rosemary ei vaadi erityisiä valaistusolosuhteissa. Hyvä paikka se on ikkuna-kynnys, joka on alttiina suoralle auringonvalolle. Jos rosmariini kokee puute auringonvaloa, se perustuu ohentunut, ja lehdet alkavat pudota.
 • Ground. Voit ostaa erityistä seosta kasvit rosmariini myymälässä tai sekoita yhtä paljon lehtien, turvetta, humus ja turvetta ja hiekkaa. Maaperän pitää olla löysä ja virtaa hyvin vettä hapen kanssa. Maaperä on korkea happamuus. Säiliöt istutus on parempi valita luonnon materiaaleja - keramiikkaa, savi. On erittäin tärkeää huolehtia hyvä salaojitus.
 • Kastelua. Rosemary voi täyttää, koska kuiva maa harjoittaa paljon paremmin vettyminen. Riittämätön kastelu viherkasvit alkavat kellastua. Jos maaperä on liian märkää, juuristo alkaa mädäntyä, joka johtaa kuolemaan Rosemary. On myös varmistettava, että öljypohja ollut liikaa vettä.
 • Lannoitteita. Rosmariini tarvitsee ruokinta kasvukauden aikana. Lannoittaa maaperää suositellaan kahden viikon välein käyttäen mineraali- tai orgaanista lannoitusta.

Rosmariini lisääntymiselle voidaan suorittaa kylvämällä siemeniä tai pistokkaita. Lisättyjä kasvien siemeniä hieman vaikeampaa, koska heillä on itävyys.

Kasvatus Säännöt rosmariini siemenet:

 • Siemenet istutetaan touko-syyskuussa.
 • Ennen istutusta siemenet olisi liottaa vedessä pari päivää.
 • Istuma-kapasiteetin maaperä on sijoitettu, jolla tulisi olla seuraava koostumus: hevonen maa, turvetta, humusta ja hiekkaa (kaikki yhtä suureen osaan).
 • Siemenet kaadetaan maahan, ei tipoittain.
 • Istumapaikkoja on peitetty elokuva luoda kasvihuoneilmiötä.
 • Elokuvassa on muutamia reikiä ilmanvaihdon mahdollistava rako.
 • Siemenet kostutettu sirottelemalla maahan, mutta on tärkeää, ettei kaataa maahan.

Ensimmäinen ituja ilmaantuvat yleensä kuukauden kuluttua istutuksesta. Päästyään versot kymmenen senttimetriä pitkä, ne tulisi istuttaa toiselle henkilölle istumapaikkaa.

Eteneminen rosmariini pistokkaat suorittaa seuraavalla menetelmällä:

 • Pistokkaat toteutettiin loppukeväästä.
 • Leikata pistokkaat, on tarpeen valita varren kuori kymmenen senttimetriä pitkä.
 • Ennen istutusta pistokkaat voidaan desinfioida asettamalla ne lasilliseen vettä, johon lisätään aktiivihiiltä.
 • Pistokkaat poistaa lehdet ja istutetaan maahan.
 • Koostumus maa on seuraava: pohjalakana, sammalta ja hiekka.
 • Maaperä on kostea, mutta ei liian niin.
 • Istumapaikkoja on peitetty, jossa teet muutamia reikiä.

Mini-kasvihuoneet sijoitetaan valoisa paikka, mutta ei suorassa auringonvalossa. Tyypillisesti pistokkaat juurtuneet kolmen viikon kuluttua istutuksesta. Tuosta hetkestä ne voidaan istuttaa taimia erillisessä astiassa.

Tärkein sairaus, joka voi iskeä rosmariini - on härmän. Tämä on sieni sairaus, joka ilmenee pieniä valkoisia täpliä lehdille. Kehittämisen, täplien kasvaa ja kattaa koko lehden. Pisimmällä tapaukset rosmariini täysin peitetty valkoisella Bloom.

Härmä on erittäin haitallista rosmariini, aiheuttaen nuutuneissa kasveja.

Vastaisten menetelmien härmän:

 • Ripottele rosmariini seerumi tai maitoa.
 • Ruiskuttamalla kasvien liuoksella täydennetty tuhkaa.
 • Pyyhkimällä lehtien jodiliuoksella tai alkoholia.
 • Fungisidien käyttö.

On joitakin ennalta ehkäisevät härmän:

 1. Tulee nopeasti hävittää kyseinen lehdet tai kasvit.
 2. Sinun on säännöllisesti tuulettaa, välttäen liian kosteaa ilmaa tilalle kasvi sijaitsee.
 3. On tarpeen desinfioida maaperän kasvit, jos sitä ei ole ostettu.
 4. Jolloin maa kuivua välillä waterings ja välttää liiallisen kosteuden.

Yleisin tuholaiset rosmariini ovat:

 • Kirvoja. Kirvoja rehun mehu kasvi, ja ovat myös kantajia virustaudit. Viherkasvit muuttavat muotoaan ja kierretty, voi olla tahmea vastuuvapauden. Jos puhumme ehkäisyä, on syytä tutkia huolellisesti uusien laitosten hankittu. Ilmaisun tapauksessa, että tuholainen on tarpeen käyttää hyönteismyrkkyjä tai jotkut Folk menetelmiä: infuusioita sipuli ja valkosipuli, paprika tinktuura, ote lehdet tomaatti, infuusion mukulaleinikki tai voikukka.
 • Spider punkki. Havaita tuholainen voi olla ominaisuus seitti kasvi. Lisäksi käytettävissä ovat vaaleita pilkkuja lehtiä, kasvien kasvu pysähtyy ja alkaa heiketä selvästi. Perussäännöt torjunnassa hämähäkki punkit: säännöllinen pesu kasvi suihkun alla, on tärkeää pestä pois kaikki hämähäkinseitit; ruiskuttamalla kasvien kanssa vettä, joka sisältää ammoniakkia tai vetyperoksidia. Ruiskutuksen jälkeen kasvi olisi roll muovikelmu, suuremman tehokkuuden menettelyn. Asiaankuuluvat kasvin osat on hävitettävä.
 • Whitefly. Tunnista tuholainen voi olla tummia pisteitä kasvien lehdet sekä ulkonäkö tahmea plakkia. Takapinnalle levyn voi harkita etelänjauhiaisen toukkia. Muuttunut lehdet epämuodostuneita ja kierretty, kasvi lakkaa kasvaa ja häivyttää huomattavasti. Perussäännöt ehkäiseviä toimenpiteitä tuholaisten: istutus tulisi olla liian paksu; On tärkeää varmistaa, tuuletus säännöllisin väliajoin; välttää liiallinen vetinen maaperässä ja ilmassa; Tehokkaimmista menetelmistä torjua whitefly: tahmea ansat ja kaasuttajat; Säännöllinen pesu kasvien suihkussa tai pyyhkimällä lehtien; alentamalla lämpötilaa kasvit sisältöä (ei enemmän kuin 10 astetta); käsittelylaitoksia pesuainevedellä ruiskuttamalla tinktuura valkosipulin; ruiskuttamalla tupakkauutetta; Ruiskuttamalla tinktuura voikukka.

Rosemary ei pidetä oikukas kasvi, mutta on tärkeää tietää joitakin vivahteita sen viljely. Näiden vihjeiden voit tarkkailla terve ja tuoksuvia rosmariini suoraan ikkunalaudalla, joka miellyttää ikivihreät lehdet ympäri vuoden.

Lisätietoa löytyy video:

 • Kirjaudu tai rekisteröidy kommentteja

Mielenkiintoisia poikki puutarha ja puutarhassa

Foorumi on kysymys vastaamatta, auttaa osallistujia, ja he auttavat sinua.

Nyt esitettävät

(C) 2012-2018 MegaOgorod.kom - lehdessä kesäasukkaita ja puutarhurit.

Huolehtiminen Rosemary House

Mieti miten kasvaa rosmariini kotona.

Laitos on hyvin vaativa valoa. Aktiivisesta kasvun ja kukinnan vaatii suoraa auringonvaloa vähintään 4 tuntia päivässä. Loput sopivan intensiteetin sironneen valon.

Valaistus tulee olla voimakkaita rosmariini Sekä kasvukauden aikana ja kukka, ja kylmän talven.

Hämärässä talven kasvin versot venyvät, tiheys lehtensä pienenee, ja se ei aseta silmut keväällä. Noin käyttö keinovaloa voi lukea täältä.

Kesällä, kasvit sisältävät lämpötilassa 20-25 ° C: ssa On suotavaa välttää äkillinen hyppää lämpötilassa. Lämpiminä kuukausina, rosmariini ilman haittaa Kestää jäähdytetty 15 ° C: ssa Siksi perustamisen jälkeen lämmin sää, se voidaan ottaa ilmaan tai istutetaan avoimella alueella.

Kun yö jäähdytys on tulossa enemmän ja lämpötila on usein pudota alle 5 ° C: ssa, kasvi on tarpeen päästä tiloihin. Rosmariini pidä pakkasta lämpötilassa -5 ° C: ssa se jäätyy. Talvella se sisältää alennetussa lämpötilassa 8-10ºS.

Tämä kasvi tykkää maltillinen mutta säännöllistä kastelua. Sitä ei saa täysin kuiva savi huone. Kasteluvälit täytyy kuivata vain yläosa 3-4 cm.

Liiallinen kosteus ei saisi pysähtyvän maaperässä, Tämä edellyttää hyvää salaojitus. Yleensä kesähelteellä rosmariini kastellaan 2 kertaa viikossa, ja keväällä ja syksyllä - kerran viikossa.

Talvella lepotilassa ajan kasvit kastellaan vähemmän. Alennetussa lämpötilassa ilman pysähtynyt kosteus potissa on erittäin vaarallinen. Maa on säilytettävä märässä tilassa. Vesi pensas on enintään 1 kerran 2 viikkoa, ja joskus jopa vähemmän.

Maaperän kasvava rosmariini olisi humuspitoinen ja mineraaleja, mutta hyvin väljä.

Rosmariini valittu maaperän heikosti happamissa tai neutraaleissa. Hyvin hapan maaperä runsaasti turvetta kasvi ei siedä.

Maaperä kasveille on parasta miksata omaa. Tätä tarkoitusta varten, turvetta, hiekkaa, humusta, lehtiä ja ruoho kentällä on sekoitettu suhteessa 1: 1: 1: 2: 2.

Feed kasvit alusta maaliskuun loppuun syyskuussa. Tänä aikana, maaperä, lannoittaa 2 kertaa kuukaudessa.

Ruokkia rosmariini, neste seoslannoitteiden kotona. Talvella lepotilassa ajan kastike ei kuluta.

Kun käytetään nestemäistä lannoitetta huonekasvit ne täytyy laimentaa vedellä mukaan paketti suuntiin.

Liuos tehtiin vain kosteassa maaperässä muutaman tunnin kuluttua kastelu. Kerran kaudessa kasvi voi lannoittaa orgaanisten lannoitteiden - mullein ratkaisu.

Pensaat sietää puute kosteutta maaperässä ja ilmassa. Erityisesti kostuttaa ilmaa ei tarvitse sitä kasvaa sisätiloissa.

Ei tarvetta menettelyjä, kuten suihkuttamalla tai pesemällä kasveja suihkussa. Tämä voidaan tehdä hyvin harvoin pölystä lehdistä kasvin.

Kukka kasvaa hyvin alhaisessa kosteudessa. Ruiskuttamalla se voi olla vain hygieeninen menettely. Näin ilmankostutusvälineissä kasvi ei tarvitse.

Joskus se on erittäin kuuma kesä ruiskutetaan rosmariini, jolla on suotuisa vaikutus sen ulkonäköä. Voit tehdä tämän, ota puolustaa kasteluveden, sen pitäisi olla 2-3 astetta lämpimämpää kuin ympäröivä ilma.

Viljelyn aikana rosmariini asunnossa on tärkeää leikata kasvi.

Muodostumista kaunis pensas rosmariini kasvien pitäisi leikata vuosittain. Leikkaaminen maksettiin helmikuussa tai maaliskuun alussa.

Kaikki oksat, jotka kasvoivat viime vuonna, leikataan 2/3, joten he alkoivat aktiivisesti kasvaa puolella ampuu. Erittäin umpeenkasvanut paksu pensaiden toivottavaa ohentua leikkaamalla oksia, raskaasti paksuuntuminen kruunu.

Lisäksi muodostaen leikata, nuorentaa vanhan pensaat leikkaamalla kaikki vanhat oksat, jättäen vain nuorilla, kasvavilla ulos tynnyrin pohjalle. Tällainen karsinta suoritetaan, jos pensaassa paljon vanhoja oksia, jotka menettävät lehtensä ja tulee paljas.

Suuri paksu pensaat kukinnan aikana leikkasi lääkkeiden raaka-aineita. Näin vähentää kukinnan versot nuoret lehdet, jotka on kuivattu ja niitä käytetään lääketieteellisiin tarkoituksiin.

Mieti rosmariini taudin huoneolosuhteet ja miten hoitaa sairaita kasveja.

Yleisin sairaus rosmariini - hometta. Tämä sieni kattaa lehdet ja versot kasvien valkoisia kukkia. Tauti kehittyy vasta korkeassa kosteudessa.

Parannuskeinoa, on riittävää todeta oikea kastelu järjestelmä pitää tehtaan kuivassa ja säännöllisesti tuuleta huone.

Kaikista tuholaisia ​​sisä- ja puutarhakasvit rosmariini voi elää vain hämähäkki punkki ja Quadraspidiotus perniciosus. Nämä hyönteiset tulevat pensas kesällä ja talvella huoneeseen. Ne syövät mahla heikentäen kasvi- ja pilaa sen ulkonäköä. Ajoissa hyönteismyrkky hoitoja tuhoaisi täysin tuholaisia.

Kasvava rosmariini kattilassa kotona voi liittyä ongelmia. Huolehtien samalla rosmariini Sisäympäristöön ongelmat ovat harvinaisia. Joskus on kellastumista ja putoaminen alemmalle lehdet. Lisäksi joissakin tapauksissa kasvien lehdet vaaleta.

 • Jos versot kellastua alalehdistä rosmariini, tämä on puutteen vuoksi maaperän kosteus. Kukkien kastelua olisi lisättävä;
 • Kuivuminen ja putoamisen alempi lehdet usein on merkki liiallisen maaperän kosteutta. Rosemary ei pidä pysähtyminen vettä potin, sillä juuret voivat nopeasti alkaa mätänemään. Kun liiallinen kastelu putoavat alemman lehdet ensin, ja sitten kehittää root rot. Tämän välttämiseksi on tarpeen noudattaa kastelu järjestelmää;
 • Lehti tarkkailu tapahtuu puutteen vuoksi maahan kupariyhdisteitä. Jos lehdet menettävät väri, se on parasta ei vain ruokkia tehtaan Kuparipitoiset huumeita, mutta ne myös suihkuttaa pesää.

Rosmariini asuntojen olosuhteet voidaan levittävät kylvö siemenet, pistokkaat, ja jakamalla Bush. Siementen lisäämiseksi - kaikkein monimutkaisia ​​ja pitkiä menetelmällä. Näin ollen, huoneen viljelmässä käyttäen vegetatiivista lisäystekniikoissa.

Tutkimme eteneminen pistokkaita rosmariini kotona.

Rosemary pistokkaat leikataan huhti- ja toukokuussa nuorin versot. Niiden pituus on vähintään 5 cm. Pistokkaat poistetaan ja alempi kastetaan niiden alaosa kostutetaan tonkia stimulantti. Sitten ne istutettiin säiliöön kosteassa maaperässä.

Pistokkaat ruiskutetaan ja määräajoin kostutetaan kentällä astiaan. Jälkeen 2-3 viikkoa, ne kehittävät juuria.

Sen jälkeen taimien istutetaan yksittäisiin ruukkuihin joiden halkaisija on enintään 9 cm.

Jakaa suuri pensaat rosmariinin aikana siirto. Niiden juuristo on jaettu niin, että kukin jäljellä useita kasvun kohtia. Delenki istutettu yksittäisissä ruukkuihin ja hoidetaan normaalitilassa.

Kasvava siemenistä kotona

Kotona rosmariini voidaan kasvattaa siemenistä on helppoa. Siemenet tämän kasvin myydään usein erikoistuneissa kukkakauppoja. Sinun täytyy ostaa niitä varannosta paljon se ei voi itää. Kylvö suoritetaan kevättalvella maaliskuun lopulla tai huhtikuun alussa.

Ennen kylvöä siementen tarvitse liottaa 1-2 päivää lämpimässä, mutta ei kuumaa vettä. Niin kauan kuin ne imevät vettä, voit tehdä osto maaperän sekoitetaan ja säiliöt kasvaville taimet.

Tyypillisesti rosmariini siemenet kylvetään säiliön korkeus on noin 15 cm.

On toivottavaa saada tyhjennysreikä, koska taimet eivät siedä vettä pysähtyneisyyden.

Ennen istutusta rosmariini potin, sinun täytyy valmistella maaperää ja säiliö.

Voit myös kylvää siemenet pieniin kukkaruukut. Niiden pohja pino dreneerauskerroksen vaahtopaloja.

istutukseen maa on hyvin väljä ja helposti. Sopiva sekoitus turvetta, jossa on hiottu levy tai tasan havupuusta maa.

Säiliö on täytetty substraatilla ja kostutetaan sen ruiskun. Pinnalla maahan ja pani siemenet sirotellaan ne ohuella kerroksella maaperän tai karkeaa hiekkaa. Säiliö on sitten peitetty tai lasin ja sijoitetaan lämpimään paikkaan ilman lämpötila 25-30 ° C: ssa

Itävät siemenet rosmariini muutaman viikon. Ennen syntyminen sadon esitettiin päivittäin 10-15 minuuttia. Kynnyksellä bakteereita kalvo poistetaan pidempään. 2-3 viikkoa itämisen jälkeen säiliö voidaan avata kokonaan.

Rosemary ituja vaaditaan hyvää ympäristön valoisuuden ja säännöllinen kohtalainen kastelua. On suositeltavaa siirtäisivät ne yksittäiset kennot vasta toisella elinvuoden aikana.

Huone rosmariini istutetut 2 vuoden välein. Tämä kasvi on vahva juuristo, joka kasvaa nopeasti. Siten, että laitoksen näytti pienikokoinen ja ei tarvitse kovin suuri potti, on suositeltavaa leikata kun siirron sen juuristo.

Parhaan rosmariini on keraaminen ruukku, jossa maaperä kuivuu tasaisesti. Sen syvyys ja leveys on oltava samat.

Alareunassa vedenpoistokerroksen on lisätty 3-4 cm: n paksuinen rikkoutuneet sirpaleet. valittu potin koko 1-2 cm leveämpi kuin edellinen.

Kasvi poistetaan kattilasta ja ravista pois vanha osa maapallon juurista paljastaa pituus juuristo. Sen jälkeen, juuret leikataan niin, että ne mahtuvat löyhästi uuden potin.

Kasvi sijoitetaan uuteen potin ja ripottele juuret uusia uria ja sitten tallasi hänelle vähän. Siirron jälkeen, laitos ei ole vesitetty 2 päivää.

Nyt kun tietää kaiken istutus, hoito ja viljely rosmariini siemenistä kotona.

Näinkö? Jakaa sen ystävien sosiaalisiin verkostoihin:

Voinko pitää talon sisätiloissa muratti?

Voin pitää pandanus kotona?

Poistua yläosassa ananas talon

Kasvamme laakeripuun koteihin

Erittäin hyödyllinen artikkeli, tarkimmat niistä, jotka löytyvät Internetistä! Kiitos!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Siirry työkalupalkkiin