Rodendrona hoito lähiössä talveksi suojaan

Miten valmistautua talven ja kansi alppiruusu

Alppiruusut - harvinaisia ​​ja eksoottisia kukkia. Jokainen puutarhuri haluaisi laittaa sivuston on kasvi, joka olisi miellyttävä ympäri vuoden, ja se ei ollut aivan nirso. Tämä kukka muistuttaa pensas, joka kukkii klustereita suuri, ja myös on pakkasenkestävä.

Valiokunta syntyi Pohjois-Amerikassa, ja olemme täysin kasvaa Moskovassa, Leningradin alueella, Sahalinin ja Siperiassa. Luonnossa kasvi kukaan käärii talvella ja ei suojaa pakkasta tai lunta, joten tämä kasvi pystyy sietämään pakkasenkestävyys -35 astetta. Avain tähän kukan - hedelmällistä maaperää.

Rhododendron hyvin siedetty talvet ja asui meidän puutarhassa, se olisi vahva, terve ja vahva. Hukkuisi Vain ne kasveja, jotka on istutettu väärin tai väärään maahan. Kasveille on luotava suotuisat olosuhteet, niin Bush kukkivat ja ilahduttaa ympäri vuoden.

Alppiruusu pitää hapan maaperä ympäröivän reaktion ympäristössä. Olemme hallinneet pääasiassa raskasta savimaata, joka ei sovellu tämä kasvi. Ennen istutusta taimet maaperässä on tarpeen valmistella ja tehdä tarvittavat tästä laitoksesta. On tarpeen kaivaa istutus reikä, täytä se kukkamullalla, joka suosii kasvin. Seos turpeesta, hiekka, humus, komposti lehtiä. Kaikki otettu tasan.

Asemalla paikka alppiruusu täytyy peruuttaa mukavin. Ei pitäisi olla liian tuulista. On toivottavaa, että se oli pieni mäki, joka jousi ei lämpene vähän sulaa vettä. Meidän täytyy yrittää luoda mikroilmaston joka sopii parhaiten hänelle. Alppiruusu on useita erilaisia, joten osto taimet, on tarpeen varmistaa, että tämä lajike on sopiva paikalliseen ilmastoon.

Talvet ovat hyvin siedettyjä seuraavissa luokissa:

 • katevbinsky;
 • Dahurian;
 • valkoihoinen;
 • japani;
 • keltainen.

Usein käy niin, että osti pensaat voi selviytyä talvet ja keväällä totesi, että laitos on poissa. Tämä johtuu siitä, että useimmat näistä kasveista kasvatetaan Euroopan taimitarhojen mukavampaa ja lempeä olosuhteissa. Siksi pelastaa nuoret taimet, ensimmäinen talvi elämää, sen pitäisi kääriä. Kun laitos on täysin konsolidoitu ja mukautua, hän voisi miellyttää voitto, runsas kukinta, ja se ei tarvitse kattaa talvella.

Alppiruusu nuori tai vähemmän kestävät pakkasta pitäisi paketoida lasku, joskus marraskuussa, puhkeamista ensimmäisen pakkasen vakaa. Kunnes lämpötila laskee -10, eikä pidä tätä merkki vakiona, alppiruusu kääriä ei ole välttämätöntä.

Ei liian kylmää kestäviä pensaat talveksi kääriä tiukka eristys (kuusen oksat, lehdet) ei ole välttämätön. Talvi eristys alppiruusu pitäisi olla helppoa, mutta luotettava.

Syksyllä olisi kääre pensas useassa vaiheessa:

 1. Ensinnäkin, sinun täytyy eristää pensaiden alla. Tämä voidaan tehdä käyttämällä turvetta. Kynnyksellä ensimmäisen pakkasen täytyy rakentaa runkoon lanka, joka on jäljempänä päällekkäin eristys. Lieri ajetaan syvemmälle maahan kunnes se podmerzli. Korkeus kaaria olisi tehtävä ottaen huomioon korkeus kasvi. On mahdotonta huolissaan branch bush kansi. pitäisi jättää niiden välissä on rako. Valokaari tulisi sijoittaa lähelle holkin (vapaata tilaa joka puolelta parempi, jos on 20-30 senttimetriä). Se on luuranko rakenne (kuten kupoli) päälle kasvi.
 2. Kynnyksellä ensimmäisen pakkasenkestäviä alppiruusu voidaan kattaa. Langan runko venytetyn kalvon. Jos se on ohut, se on toivottavaa tehdä kaksi tai kolme kerrosta. Kuilu suojaan ja oksat on tehty, jotta ei vahingoita silmut oksat. Paineessa lumen laavulla voi prosest, kuin jos munuaiset ovat vaurioituneet, kesällä pensas eivät kukka.
 3. Myöhään syksyllä tai alkutalvesta, kalvon kaaret tarvitsevat korjata perusteellisesti. Se voidaan kiinnittää reunat, ja reunat on peitetty maa siten, että tuuli puhaltimen rakennuksen sisällä, ja alppiruusu ei jäähdytetty. Toisella puolella voi olla teplichke pohja vuorattu tiili painaa tiukasti vasten kalvon reunaan. Toinen puoli tiilet obkladyvat ei tarvitse. Jos lämpötila nousee hieman, on toivottavaa tuulettaa suojaan. Vaikka kasvi ei ole lepotilassa, se hengittää. Jos putoava pensaat alppiruusu ei hylätä kaikki lehdet, se tarkoittaa, että kasvi on vielä hereillä.
 4. Kun huurre on lujasti ankkuroitu kadulla ja lämpötila hyppyjä on pysäytetty, voit määrätä tiili ja toinen puoli kansi. Tähän mennessä alppiruusu jo tulee hävittää kaikki lehdet ja vaikea nukkua talvella. Reunat elokuva on kytkettävä ja huolellisesti vahvistettiin tiilillä ja maan.

Jos kasvi turvallisesti perezimuet, kevät on varmasti miellyttää väkivaltainen kukinnan ja muhkeat vehreys. Ensi talvena Rhododendron puutarha pysyy kuningas.

Rhododendron puutarha: kasvaa Moskovan ja Leningradin alue

Alppiruusut ovat hyvin suosittuja asukkaiden Moskovan ja Leningradin alueen ilmaston alueiden sopivin näistä oikukas asukkaiden puutarhoissa. Voidakseen kasvaa terveitä ja kaunis kasvi, sinun täytyy noudattaa tiettyjä sääntöjä ja noudattaa suosituksia niiden huolto ja hoito. Mietitäänpä niitä tarkemmin.

Alppiruusu kuuluu suurin Heather perhe ja se eristettiin ensimmäisen kerran vuonna 1753. Luonnossa se löytyy Amerikassa, Aasiassa, Japanissa sekä Kiinassa.

Tämä laji voi kasvaa yksi kerrallaan, ja ryhmissä. Hän on myös asukas tundran ja kosteikkoja.

Alppiruusut voi kasvaa muodossa pensaiden sekä muodossa pieniä puita. kasvi ikivihreät, semi-ikivihreä ja lehtipuita. Pensaat voi päästä korkeus 10-100 cm, samalla kun puut - aina 30 m.

On noin yli 1000 rhodolajien, joten lehdet voivat hyödyntää eri muotoisia ja kokoisia. Kukat molempia sukupuolia ovat kukinnot racemose tai corymbose muodossa joskus sijoitettu yksi tai kaksi. Corolla on kaareva ulkonäkö, ovat keltaisia, vaaleanpunainen tai violetti sävyjä.

Hedelmää ja kasvin esitetty muodossa pyatistvorchatoy polyspermous laatikko avautuva ylhäältä alas.

Alla on kuva pensas.

Kasvaville alppiruusut Moskovassa tai Leningradin alueella sinun on valittava Vain pakkasenkestävä lajikkeita.

Joten, viljelyyn Keski-Venäjällä sopivin:

 • jotkut lajikkeet lehtipuuta alppiruusuilla esimerkiksi arvosana Länsi Light;
 • alppiruusu hybridit yakushimanskogo: Anna H. Hall, MistMaiden, Ken Janeck;
 • hybridit ketevbinskogo tyyppi: sort Alfred Boursault, Catawbiense Grandiflo rommi, Abraham Lincoln;
 • arvosana korotkoplodnogo tyyppi: Flauntado, Haaga;
 • Rhododendron Williams: arvosana Irmelies.

Istutuksesta ja hoidosta kasveja alppiruusu puutarhassa - vain vastuullinen prosessi, joka vaatii paljon huomiota ja vaivaa. Suorittamaan laskumenetelmän suositellaan kaudella huhtikuusta toukokuun puolivälissä tai sama syys-marraskuussa. Erityisrajoituksia tästä ei kuitenkaan välttää kukinnan ja kahden viikon kuluttua siitä.

Lisäksi on suuri merkitys naapureita valinta kyseisiä laitoksia. Pidä erossa hänestä lehmus, kastanja, vaahtera paju, koska niiden juuriston sijaitsevat suunnilleen saman syvyyttä, ja saattaa mitätöidä "oppilas" elintärkeä voima. Ihanteellinen naapurit voisi olla omena, päärynä, mänty tai tammea.

Häilyväistä puutarha asukas soveltuu parhaiten varjossa, edullisesti Pohjois rakennuksen.

Kasvit on ihanteellinen irtoaminen maaperä, joka on hyvin vettä läpäisevää ja sisältää suuren määrän humusta.

Istutus ja hoito alppiruusu ulkona on tarpeen suorittamaan tietty menetelmä käsittää seuraavat vaiheet:

 1. Ensimmäinen, valmistella istutus reikä, joka on halkaisijaltaan 60 cm ja syvyys 40 cm. On kaada erityinen seos, joka on valmistettu 8 kauhat turpeen ja saven kaksi kauhat.
 2. Sulloimesta perusteellisesti kaataa seos kaivoon, sitten tehdä syvennyksen muodossa kuoppien, joka myötäilee juureen taimet.
 3. Juuri ennen istutusta pitäisi poistaa ylimääräinen ilma pois taimikasvien. Voit tehdä tämän, kasta ne kulhoon vettä, eivätkä poista vasta sitten, kunnes se pysähtyy kuplii.
 4. Sitten voit sijoittaa taimi valmisteltuun reikään. Pit tulisi täyttää substraatin kanssa sellaisella tavalla, ettei se jätä tyhjää tilaa.
 5. Lopettanut lasku Bush on runsaasti kaada vettä ja zamulchirovat maahan ympäri takakonttiin turvetta tai tammen lehtiä.
 6. Jos Bush että olet istutettu, ne ovat suuri määrä silmuja, osa niistä on suositeltavaa poistaa, koska kasvit tarvitsevat keskittää kaikki ponnistelunsa tonkia sitä.

Toistaa tällaista siemeniä, pistokkaita, kerrospukeutuminen ja jopa rokotuksia, mutta jälkimmäinen menetelmä on monimutkainen ja aikaa vievä.

Helpoin tapa Se on kopio kerrospukeutuminen, sitten vähän enemmän siitä.

tippuu pistokkaat seuraavalla tavalla: keväällä joustava versot vedetyt valmis reikä on noin 15 cm syvä keskiosa on kiinnitetty pakenevat uraan, ja yläosa on täytetty puutarha maaperän seostettu turve .. Ylempi osa ampua jää pinnalle ja kiinnitä on tappi, joka on järjestetty pystysuoraan. Koko kausi on tarpeen kostuttaa tällaisia ​​kantoja, ja syksyllä tai keväällä erottamaan päässä Bush ja siirretty toiseen paikkaan.

Tämä jalostukseen menetelmä soveltuu parhaiten Dahurian alppiruusu tai lehtipuita.

Yhtä rasprstranennym tapa on myös pistokaslisäys. Voit käyttää lignified, semilignified ja lehtevä Pistokkaat munuaisissa. Niiden juurtumista käyttää pieniä laatikoita sekoitus turvetta ja hiekkaa tasasuhtaisesti, sekä lisäämällä pieni määrä havupuun maahan. Kylvämisen jälkeen pistokkaat on katettava lasi ja pitää lämpötilassa 25-30 ° C ja joka suorittaa säännöllisesti kostutus. Kuluessa 2-3 kuukautta pistokkaita näyttää hyvin kehittynyt juuria, minkä jälkeen ne voidaan turvallisesti istutetaan erilliseen astiaan ja kasvatettiin 20 ° C: ssa

Kasvava alppiruusu ja hoito sisältää vakiotoimintamenettelyt sekä kunkin laitoksen. Se vaatii vain toimivaltaisten suorituskykyä menestyksekkään kasvun ja kehityksen.

Kastelu Rhododendron vaikuttaa suuresti sen kehittämiseen ja valtion kokonaisuutena. miten nedouvlazhnenie, ja waterlogging Se voi johtaa kielteisiin seurauksiin.

Tämä kasvi on enemmän kuin muut tarpeessa kosteutta ja maaperää atmosfäärissä, erityisesti kukinnan aikana ja muodostumista silmuja. Kastelu lukutaito on myös merkittävä vaikutus välilehdessä nuput ensi vuonna.

Kasteluveden vaaditaan pehmeää, se voi puolustaa tai sateen. Se on myös toinen vaihtoehto lieventämisen tulee lisäämään turvetta veteen 24 tuntia ennen kastelua.

Kuinka usein kastella alppiruusu, kiinnittää huomiota siihen, että kunnon lehtensä. Jos ne ovat tylsää, menettää turgor siis kiireesti vettä maaperään, kostuta se 20-30 cm syvyyteen.

Lannoite alkaa suorittaa pääasiassa kevättalvella ja viimeistely - heinäkuun lopulla, kun kukinta menee ja alkaa kasvun nuoria versoja. Paras lannoite näille kasveille on humusta. On tarpeen täyttää vedellä suhteessa 1:15, anna seistä pari päivää, ja sitten käyttää sitä lannoitteena. Muista kastella pensaiden edessä hänen kastiketta.

alppiruusut ole erityisen tarpeessa karsinta, koska luonteeltaan voidaan muodostaa oikea muoto. Mutta se on silti tarpeen joskus leikata liian korkea pensaat, poistaa kuolleita oksia ja yleisesti nuorentaa Bush.

Ensinnäkin toimenpiteen aloittamista alussa keväästä varret eivät ole liike mehua. Paikassa, jossa varret paksuus on 2-4 cm, osat olisi käsiteltävä puutarha kentällä. Sen jälkeen ne paikat näkyvät munuainen, liipaisu päivitys. Kuin vanhoilta ja paljon Frostscale pensaat, ne pitää leikata klo korkeus 30-40 cm lattiasta. Ensimmäisen vuoden aikana - puolet Bushin toisella - muut.

Miten suojata alppiruusu tuholaisilta ja taudit

Yleisin tuholaiset tälle pensas kuuluvat: alppiruusu bugi ja hämähäkki punkit. Tautien joukossa on alttein juurikäävän, ruostetta, ja sienitaudit.

Herkkä kasvi vikoja, kohdella sen infuusio tupakan, lisäämällä saippuaa. Menettely tapahtuu kesällä joka 10. päivä.

Valvonnassa kehrääjäpunkkeja käyttää 0,1-0,3% emulsio "Keltan" ja 0,2% "fosfamidianalogit" suihkuttamalla menettely suoritetaan 2-3 kertaa 6-8 päivää.

Tuhota root rot voidaan suorittaa ruiskuttamalla Bordeaux neste, ja poistaa rzhavichny - kaliumpermanganaattiliuosta.

Lähiöissä alppiruusut edessä suojaa talven viettää runsas kastelu pensaat kunnes maa on jäätynyt kokonaan. Nuo kasvilajikkeiden jotka ovat ikivihreitä, muutaman ensimmäisen vuotta istutuksesta Peitä kuusen kuusen oksat. Käytä kuivaa tammenlehtiä talveksi suojaan alamittaiset lajit.

Jos asut Leningradin alueella ja ovat kiinnostuneita siitä, miten viettää talven suojaan alppiruusut, täällä muutamia vinkkejä:

 1. Voit voimapaperi suojella lämpöä rakastava kasveja.
 2. Koskien Lehtipuiden, niiden oksat kumartua maahan vastaavasti talvella ne ovat lumen peitossa.
 3. Turvakodit pääasiassa poistetaan maaliskuun lopulla tai huhtikuun alussa.

Haluan kasvaa neilikka. Ostaa siemeniä tämän kukan voi olla hyvä säilyttää, tässä :.

Miksi Viljanrouhimet Niva ei ole luettelossa? He paras!

paljon biologisten ja geologisten virheitä: esimerkiksi kirjoitti, että savi on tyypillisesti happamaksi, kuitenkin.

Erinomainen artikkeli, paljon hyviä vinkkejä! Olen nyt Thaimaassa ja mursi hänen päänsä, jos se on järkevää.

Hei! Nimeni on Andrew. Haluan oppia miten kasvaa melonien myynnissä hehtaarilta normeja. .

 • © 2018 Agronomu.com
 • luottamuksellisuus

Minkä tahansa materiaalien Näillä sivuilla on sallittua viitaten agronomu.com

Toimittajat portaalin voi olla samaa mieltä kirjoittajan omia ei ole vastuussa tekijänoikeuksien alaista materiaalia oikeellisuudesta ja sisällöstä mainonta

Istutuksesta ja hoidosta alppiruusut avoimessa maahan lähiöissä

Kun näet tämän upea kukka, melkein jokainen haluaa kasvattaa sitä hänen etupiha. Kuitenkin asettua eksoottisia asuvat lähiöissä ei ole helppoa. Käytetyt trooppiset olosuhteet, alppiruusu on huono kylmänkestävyys eikä voi asettua kovassa Keski-Venäjällä. Ja jotkut lajit alppiruusu ovat hyödyllisiä ominaisuuksia. Miten tehdä istutus ja jälkihoitoon kasvin Moskovan lähellä - kuvata tässä artikkelissa.

Alppiruusut lähiössä: Onko mahdollista?

Tällä hetkellä kasvattajat peräisin monet lajikkeet alppiruusut, jotka pystyvät kestämään talven ja lämpöä, ja suuri ilmankosteus. Jälkeen joitakin sääntöjä, voit nauttia näkymistä kaunis kukka ikkunastani, jopa lähiöissä, vaikka Leningradin alueella.

istutus avoimella alueella Technique

Alppiruusu tuntuu hyvältä, sinun täytyy huolellisesti valmistautua hänen laskeutumisen. Optimaalinen kuukausi istutettavaksi rodendrona - huhtikuussa. Kukat suljettu juuristo voidaan istuttaa puolivälistä keväällä ja syksyllä.

kukinnan alppiruusu

 1. Paikan valitseminen

Kaikki alkaa määritelmä kotipaikka alppiruusu. Tämä on tärkeää, sillä kasvi kuolee, jos et noudata ehtoja lähellä niiden alkuperäisessä ympäristössä. Ennen kaikkea se suosii paikoissa, joissa on:

 • puute tuuli ja luonnoksia;
 • varjostus auringon säteet;
 • Upland (vedenpoisto).

On parempi istuttaa koillisosassa puolella talon - niin se esittää tarvittavan suojan. Alangoilla ja veden läsnä ollessa pysähtyminen, kasvi alkaa kuihtua ja lopulta kuolevat. Kun istutus avoimissa maahan syksyllä, uusi taimet on parempi piilottaa, jotta he eivät pomerzli talvella.

Alppiruusut vaativat maahan. istutus maa on oltava kanssa happamassa väliaineessa. Myös, on toivottavaa, että läsnä on turve.

Ennen istutusta perusteellisesti kastella taimi tarvitaan, että se engorged vedellä.

Kukka kompakti juuristo, joten kaivaa liian syvälle reikä eivät. Optimaalinen syvyys: 40 cm halkaisija on hieman suurempi :. noin puoli metriä.

Kuja koristeltu kukinnan alppiruusu

Lisäksi on täyttää sen substraattia (jonka koostumus on kuvattu edellä) ja tiivistetään. Sitten taas, kaivaa pieni reikä ja laita se juuret Rhododendron.

Tähän eksoottinen kasvi on hyvin tärkeää maaperän kosteutta, mutta ei voi sietää vettyminen. Optimaalinen määrä vettä jokaisen pensas - vähintään puolitoista litraa, ja lämpimällä säällä suositellaan usein ruiskuttamalla lehdet. Loppukesästä kastelua dramaattisesti pienennetään alppiruusu alkoi valmistautua talven virkistäytymiseen.

Kukka root järjestelmä voi kärsiä ilman, niin se olisi määräajoin löysää maaperään noin kasveja. Tämä olisi tehtävä varoen, koska se voi vaikuttaa juuret, jotka sijaitsevat lähellä pintaa.

Kaudella, alppiruusu vain kolme syöttöjä:

 • Ensimmäinen toteutettiin kevättalvella heti lumi sulaa;
 • Toinen - välittömästi kukinnan jälkeen;
 • Kolmas ja viimeinen kastiketta - elokuun alussa.

Karsimisesta kasvi ei tarvita. Ainoa asia, joka pitäisi poistaa - se kuihtui kukkia.

Jotkut lajit alppiruusun kestää lämpötiloja pudota - 30 °. Esimerkiksi lehtipuu lajikkeet kestävät talven ilman suojaa. Ennen jäähdyttämistä, ne täytyy valmistautua: kallistus maahan ja lukitaan sellaiseen asentoon, että sen jälkeen, kun lumisade kukka oli alle snowdrift.

Alppiruusu kukka lähikuva

Ne, puutarhurit, jotka eivät halua ottaa riskiä tällaista upea kukka, ensimmäinen sitoi olkea tai piilottaa kalvon alle. Tämä luo eräänlaisen suojaa tuulelta. Top, alppiruusu suojissa kuusen oksia tai matoille.

Suosittu lajikkeiden alppiruusut varten lähiöissä

 1. Daurian alppiruusu tai Ledum

Pensas leviää kruunu. Se voi kasvaa yhdestä kahteen metrin korkeuteen. Kukkii lopusta huhtikuun loppuun toukokuussa. Kukat ovat vaaleanpunaisia. Elinajanodote on puoli vuosisataa. Se kestää kylmyydestä, vaan kuolevat usein sulaa.

Myrkyllinen pensas, päästä korkeus kahdesta neljään metriä. Crown halkaisija - kaksi metriä. Kukinta kestää kuukauden touko-kesäkuussa. Keltaiset kukat muodostaen kukinnot. Hän asuu yli 60 vuotta. Hengissä talven ilman suojaa.

Semi-ikivihreä pensas, joka kasvaa jopa kuusi metriä. Talvella, lehdet ovat kierretty ja esitetään keväällä, mutta jonkin ajan kuluttua pudota. Se kukkii loppukeväällä kuukauden aikana. Kukat ovat vaaleanpunainen-violetti hartsi aromi.

Yksi kauneimmista näkymistä. Holkki muodostaa puun muotoa, korkeus on noin 1,5 metriä. Se on suuri pakkaskestävyys. Kukat ovat vaaleanpunaisia ​​kuultavaksi lehtiä. Kukinta huhtikuun lopusta alkukesästä.

Ikivihreä pensas ottaa parantavan ominaisuuksia. Korkeus on enintään 25 cm. Kukat ovat valkoisia vaaleanpunainen sävy, kerätään kukinto. Kukinta kestää koko kesän. Talvenkestävät, mutta voimakkaassa pakkaset suositeltavaa piilottaa.

Alppiruusut pystyvät kuvaamaan sen kauneutta mitään tuottajalle. Nämä eksoottiset kasvit vaativat erityistä hoitoa, mutta tulos ylittää kaikki odotukset. Ja jopa lähiöissä tottumaton ilmasto voit kasvattaa näitä upeita kukkia, laittamalla pala heidän sielunsa, heidän hoidossaan.