Purjehdus lakka puusisustustuotteiden

Purjehdus lakka puusisustustuotteiden

Miten valita kynsien Yachting?

Purjevenesatama lakka - se on tehokas, vedenkestävä ja edullinen keino prosessoimiseksi puinen klassinen purjeveneiden. Nykyään se on myös aktiivisesti käytetty varten korjaukset kaupunki- studiohuoneistoja ja maan mökkejä. Yritetään antaa perusteellisen kuvauksen koostumuksesta, jotta ymmärtää, miten se on luotettava, ja onko luottaa mainontaan.

Purjehdus lakka voi olla eri koostumuksia ja eri hinta, käytännöllisyys, helppokäyttöisyys ja myrkyllisyyttä.

Aluksi lakka on tarkoitettu hoitoon ulkokuoreen meri ja joki alukset tyyppi. Se ei sovellu työnä, vaikka monet ihmiset nykyään sivuuttaa tämän suosituksen ja peitä ne parketti. Se, että sen valmistuksessa valmistajat tekevät pääpaino saavuttamiseen sellaisia ​​ominaisuuksia kuten kestävyyttä ja luotettavuutta. Niiden saavuttamiseksi, että vedenkestävä aine lisätään, on melko myrkyllisiä aineosia (tolueeni ja ksyleeni). Tarkastellaan niitä tarkemmin:

 1. Tolueeni kuuluu erittäin haihtuvia bentseeni yhdisteitä. Eli se sisältää sen kemiallinen koostumus hiilestä ja vedystä. Tällainen aine helposti joutuu kosketuksiin hapen, ja siksi voidaan hengittää ihminen. Oireita kuten myrkytys ovat huimaus, limakalvovauriot ja jopa keuhkopöhön. Toisin sanoen, tolueeni haihtuu melko hitaasti, mutta sellainen määrä, että henkilö voi saada tappava annos.
 2. Ksyleeni, bentseeni on vaikeaa ja vaikuttaa haitallisesti ihmisten terveyteen. Höyryt pystyvät tunkeutumaan kehon paitsi kautta hengityksen, mutta myös ihon läpi huokosiin. Myrkytys ksyleeni henkilö kärsii erittäin kova. Pitkään sen vaikutus kehoon provosoi stressiä ja aktivoi sairauksien umpirauhasissa lukien - syöpä.

Toisin sanoen, se ei ole merkitystä, miten laatu on välineet käsittelemiseksi puinen purjeveneiden pinnat, ja joka julkaisi valmistaja myyntiin. Jonkin suoritusmuodossa se on vaarallinen kemiallinen aine on yhdiste, joka on parempi käytetään avoimissa tiloissa. Ja se ei ole suositeltavaa tehdä sisällä tiloissa.

Ole varovainen! Lisäämään kulutuskestävyyttä Yachting lakka lisätään tolueeni ja ksyleeni, jotka ovat myrkyllisiä ja vaarallisia terveydelle

Mutta, jos tarkastellaan tilannetta eri näkökulmasta, kaikki bentseenit on paljon pienempi paino kuin ilmaa. Siksi ne ovat vuorovaikutuksessa sen kanssa aukiot, nopeasti kiivetä. Tällaisissa olosuhteissa, kemia ei ole ihmisen terveydelle vaaraa. Siksi sovelletaan kirkaslakka on mahdollista vain kadulla, vaikka tässä tapauksessa ei ole tarpeen unohtaa turvatoimet.

Venelakka riippuen teknisistä ominaisuuksista saadun pinnoitteen on jaettu seuraaviin tyyppeihin:

 1. Matt - ei ole kiiltoa, mutta hyvin käytännöllinen. Onhan puu, peitetty himmeällä lakalla joten siellä on vähemmän likaisia ​​ja pölyn peitossa.
 2. Kiiltävä - on tunnusomaista, että niillä on kaunis hehku vaikutus, joka ilmenee alla valon vaikutuksesta (sekä luonnolliset että keinotekoiset). Hakemus kiiltävä koostumukset pinnalla antaa sille eliitin kiilto.

On syytä huomata, että valinta tietyntyyppisen lakan ja väri tässä tapauksessa riippuu makumieltymyksiin henkilön. Kun kaikki, sekä välineet tarjoavat erinomaisen puunsuoja ulkoisia vaikutuksia vastaan.

Kiiltävä lakka antaa kauniin kiillon, mutta enemmän näkyviä vaurioita ja väärinkäytöksiä kuin pinnalla päällystetty lakalla

Paljon tärkeämpää on selvittää tekniikka, jota käytetään valmistuksessa maalilla. Tämän perusteella parametrin laivamaalin on jaettu seuraaviin tyyppeihin:

 1. Alkydi. Varsin suosittu taiteilija maalaa ulkokäyttöön, jota käytetään tuotannossa orgaanisia liuottimia. Esimerkiksi, lakkabensiiniä. Vaikka tällaista kannen lakan eroaa halpuuden, sen käyttö kodeissa on ehdottomasti kielletty. Todellakin, kuten kuivausaine, liuotin haihtuu ja höyryjen tolueeni ja ksyleeni kuuluvat hengityselimiä ihmisen. Ja jopa muutaman vuoden kuluttua pinnoite, se on silti edelleen haihtua haitallisia eläviä organismeja aineisiin.
 2. Uretaanialkydi lakka Yachting. Se luotiin työnä, kun se on sen koostumus pienempi määrä orgaaniseen liuottimeen. Läsnä uretaani pehmittimien estää liiallisen haihtumisen haitallisten kemikaalien lisäksi ne lakka kerros ger suuri joustavuus ja kestävyys äärimmäisille lämpötiloille. Se on hyvin käytännöllinen, varsinkin jos mökki on "lämmin lattia" järjestelmään.
 3. Alkydiperustainen uretaanilakkaa alus. Se kuivuu nopeammin kuin muut formulaatiot tarjoavat suhteellisen korkea laatu puu. Mutta ominaista enimmäismäärä myrkyllisyyttä ja sopii vain ulkokäyttöön.
 4. Purjehdus akryylilakkaa. Se on korkein hinta, koska suuri ympäristönsuojelun tasoa, ja sopii sisäkäyttöön. Ne ovat pohjimmiltaan ole laiva-asiamiehen. Hehän ei suositella luoda pinnoite ulkopuolelle rungon puusta aluksista. Kuitenkin monet häikäilemättömät valmistajat merkitsemään akryylituotteille tällä tavalla, niin että se on parempi myydä.

Ominaisuuksien perusteella pakkauksen, voit ostaa maali aerosolien tai pankkien. Aerosolit ovat helpompi työskennellä, mutta tässä muodossa tarkoittaa pieneen tilavuuteen.

Pankki huonompi lakka spray helppokäyttöisyys, vaan on myydään suuria määriä.

Purjehdus lakka lisäksi vakiosovelluksiin ja sitä voidaan käyttää korjaustöihin puulle. Missä sitä käytetään?

Luominen ulkokalusteet valmistettu puusta. Purjevenesatama akryyli tyyppi lakka voidaan käyttää pinnoittamalla puutarhakalusteet valmistettu puusta. Pöydät ja penkit, keinut ja huvimajat - kaikki nämä asiat ulkoa voivat olla kestävämpiä ja mielenkiintoinen väri, jos peitä ne polyuretaanista tai akrylaattilakkaa. On kuitenkin syytä huomata, että se on parempi mieluummin matta tyyppi. Se antaa esteettistä ulkonäköä huonekalut ja kiva väri.

Purjehdus naulata lattiaan huolimatta värikäs mainonnan tuottajille, se ei ole luotettava. Kyllä, se on hyvin halpaa, mutta se on erittäin myrkyllistä. Siksi, jos ei ole vaihtoehto, se on parempi valita vähemmän myrkyllisiä uretaanialkydi versio. Muuten, muutaman kuukauden käytön jälkeen varoja kattamaan lattialle kerrostalon voit tuntea krooninen väsymys, kokea hermostunut jännitteitä tai masentunut. Nämä ovat tulokset ihmisten altistumista haitallisia komponentteja akryylipolyuretaanilakka.

Tällaiset keinot soveltuvat jalostukseen mukavaa runko taloa. Aluksen lakka avulla voidaan luoda yhtenäinen akryylipinnoite puuta, jolla on suuri vastus aggressiivinen ympäristötekijät. Ja tarvetta ostaa lisää pintakäsittelyt ja antiseptiset eliminoitu.

Purjehdus lakka levitetään viimeistelymateriaali tuoda kestävyyttä sään. Jos tämän paksuuntunut, se voidaan laimentaa vedellä, ja sitten käyttää muihin tarkoituksiin.

Kaikki rakennusaineet tulisi käyttää aiottuun tarkoitukseen. Jos lakka nimetty jahti, se tarkoittaa, että se on tarkoitettu ulkoiseen käsittelyyn puisia ja veneiden. Käytä tätä työkalua asuinalueella voi johtaa suuriin terveysongelmia, erityisesti lapsilla.

Tarjous Guru maalit

Hyvää päivää, olen lukenut artikkelin Yachting lakka. Emme ole tietoa kuulu kerrossänky talossa (seinät ja katto), alkydi-uretaanilakkaa. ja nyt ajatus, että lapseni hengittää höyryjä tolueeni ja ksyleeni, älä anna elää. Kerro minulle, kuinka monta vuotta, puola seis "fonit"? Jos hän ei vyvetrivaetsya ollenkaan, sinun täytyy ampua ja lyödä uusi kerrossänky. Hyvänen neuvoja, mitä tehdä? maalauksen jälkeen on kulunut vuosi.

Laiva lakka (purjehdus) puupinnoille

Harjoittavat korjaukseen tai talon rakentamiseen, esiin kysymys: miten suojata puuta? Jokainen omistaja on sitoutunut saada mahdollisimman laatua alhaisin kustannuksin. Paras ratkaisu tähän ongelmaan on aluksen lakka. Jo nimi materiaalia voidaan ymmärtää, että aluksi sitä käytettiin kattamaan pinnan eri tuomioistuimissa.

Tämä vettä hylkivä lakka suojaa puuta haitallisia vaikutuksia nesteen. On selvää, että jos työkalu säästää jahti, pysyvästi merellä, se selviytyy suojelua seinien, lattian tai katon. Koska sen rakenne, koostumus tunkeutuu syvälle puun huokosten, siten luotettavasti suojaa sitä pitkään. Purjehdus lakat voi ostaa aerosolien. Niitä myydään purkit eri nimityksiä. Helpompi käyttää suihkeita, mutta niitä myydään vain pieniä määriä.

Aluksen maali on yleensä uretaanialkydi pohja. Tästä johtuen, sen täydellisesti suojaa pintaa kosteudelta, estää ulkonäkö hometta ja homeen. Samanaikaisesti tällä aineella on koristeellinen ominaisuuksia. Haettaessa useita kerroksia lakka tasoittaa pinnan tasoittaa karkeat reunat, joten se sileä. Puu saa mukavan kiillon. Koska eri värejä, laivamaalin korostavat luonnon kauneutta puun ja kannattavan koristele sen luonnollisen värin.

On olemassa useita erilaisia ​​aluksen lakka, jotka ovat erilaisia ​​tuotantoteknologiaa:

 1. Alkydi keinoin. Ne on valmistettu käyttämällä orgaanisia liuottimia. Tämäntyyppinen käytetään vain ulkokäyttöön. Tämä on yleisin venelakka, joiden hinta on alhaisempi kuin muilla tavoin. Aikana kohdistettu kuivaus myrkyllisiä höyryjä, tolueeni ja ksyleeni, että kehoon hengityksen aikana. Siksi niin erilaisia ​​lakka on ehdottomasti kiellettyä käyttää sisätiloissa. Jo muutamaa vuotta myöhemmin haihtumista haitallisten aineiden ei pysäytä.
 2. Uretaanialkydi tarkoittaa. Ne soveltuvat paremmin sisätilojen työtä. Koostumus sisältää vähemmän tilavuuden mukaan orgaanista liuotinta. Pääsee haitallisia kemikaaleja häiritä uretaanilla pehmittimiä, jotka ovat osa lakka. Niiden läsnäolo tekee työkalu kestää paremmin lämpötilanvaihtelut. Tämä pätee erityisesti koteihin, joissa kehittymätön järjestelmä "lämmin lattia". Muuten, jäsenten keskuudesta tähän ryhmään, voit korostaa aluksen lakka "Tikkurila". Kuivaamiseen se vie vähemmän aikaa kuin muissa tiedotusvälineissä. Lisäksi sen sisältämät aineet hidastavat keltaisuus puun aiheuttaman vaikutuksen ultraviolettisäteilyn. Jotkut sen lajin antavat lisäpinta hehkuu pimeässä. Keskimääräinen hinta on 500 ja yli ruplaa 1 litra, lajista riippuen.
 3. Purjehdus akryylimaali - sopivin vaihtoehto sisätiloissa työskenneltäessä. Hän on kaikkein ympäristöystävällisin. Mutta sen hinta on korkein. Tämä tarkoittaa itse asiassa, ei pidetä aluksen lakka. Sitä ei käytetä päällystää ulkopinnalle puinen kehon suoneen. Hankkiminen lakka tulee olla varovainen. On tapauksia, joissa häikäilemättömät valmistajat myyvät akryyli tuotteita etiketin alla "akrilatnoy9raquo; lisää etuja.

Purjehdus käyttö lakka voit saada puupinta kahdenlaisia:

 • Matt - käytännöllinen vaihtoehto. Käsittelyn jälkeen tämä puu merkitsee sitä ei pölyä ja likaantua vähemmän.
 • Kiiltävä, joka nauttia kauniista, upea kiiltoa. Mutta kun kosketat tällaiset pinnat voivat olla ruma likainen "palchiki9raquo;.

Jokainen päättää itse miten valita kynsien. Kaikki riippuu henkilökohtaisista mieltymyksistä ja maun vuokranantaja.

Pääkäyttökohde venelakka - Hoito puupintojen aluksia. Korjaustöihin, hän käytti myös: ne kattavat huonekalut, ovet, ikkunanpuitteet, lattiat, runko taloa yleensä. Voit käyttää kynsien vaneria vuori. Akryyli Yachting työkalu sopii käytettäväksi puutarhakalusteet puusta. lakkaus tekee kestävämpiä, kaunis ja jännittävä väri. Samalla ruhon kotiin korjaamaan antaa tasaisen sävyn. Se suojaa puuta vaikutuksilta aggressiivisten ympäristötekijät. Ei tarvitse ostaa lisää antiseptisiä ja muut suojaava kyllästys.

Koostumus Yachting lakat ovat haitallisia komponentteja tarpeen suorittaa annetut tehtävät agentti. Soveltamisen jälkeen myrkyllisiä höyryjä voidaan päästää ilmaan. Ei ole väliä mitä valmistajat, vaan käyttää aluksen lakka lattialle - ei ole paras vaihtoehto. Jos kuitenkin päätät käyttää sitä, suosia huumeita uretaanialkydi. Muuten, muutaman kuukauden voit tuntea ongelmia fyysinen kunto.

Se ei ole suositeltavaa käyttää tätä työkalua huonekalu-, joka on kosketuksissa elintarvikkeiden kanssa. Esimerkiksi se on ehdottomasti kielletty käsittelemään taulukoihin keittiössä. Käytä laivamaalin on parempi kadulla. Tämä johtuu vapauttaa haitallisia aineita. Sen käyttö kotona voi aiheuttaa masennusta, hermoston häiriöt. Hän oli erityisen vaarallista lapsille. Joten miettiä, käytetäänkö venelakka kotona. Terveys hinta on edelleen korkeampi.

Purjehdus käyttöä kynsien helposti. Voit tehdä tämän, sinun on ensin valmistella pinta: Puhdista se, poista jäänteet rasvaa ja pesuaineita. Jos puu on vanha kerros, se on hiottava, hiottu ja pyyhitään liuoksella, jossa oli mineraalitärpättiä ja lakka (suhteessa 5: 1). Mutta ei siinä kaikki.

Alus lakka levitetään vain kuivan puun (ja kosteus on 20%). Pinta on päällystetty useita kerroksia levätä aikaväli kuivaus. Lisäksi kuivumisaika jokaisen kerroksen on lisättävä, ensimmäisen ja toisen - 4-6 tunnin välillä toisen ja kolmannen - 24 tuntia. Kolmannen kerroksen kuivua vähintään kaksi päivää. Käytettäessä lakka noudattamaan kaikkia yksinkertaisia ​​suosituksia, pinta kestää pitkään.

Purjehdus valinta lakka puun

Alun perin tarkoitettu ulomman ja sisemmän kyllästys puisia runkoja laivojen, purjehdus lakan hetkellä hän tuli aktiivisesti käytetty rakentamiseen ja korjaamiseen. Johtuen suuresta kestää kosteutta, se on varsin menestyksekkäästi käytetty toteuttaa sisäisiä töitä puuta sekä ulkokäyttöön.

Perustuu emästen käytön tuotannon, joka määrittää tekniset ja toiminnalliset ominaisuudet näiden pinnoitteiden on jaettu:

Etuna alkydi tyyppien on niiden alhainen hinta ja melko hyvä kulumiskestävyys. Tuotannossa tällaisten materiaalien käytetään orgaanisia liuottimia. Keskimääräinen käyttöikä 4-5 vuotta. On korkea myrkyllisyys, mikä tekee niistä vähemmän sopivia sisätilojen työtä.

Koostumus alkydi-uretaanimateriaalista sisältää erityistä pehmittimien estää myrkyllisten aineiden. Ne vaikuttavat myös päällysteen joustavuutta. Voidaan käyttää viimeistely sisätilojen, käytetään usein hoitoon puisia elementtejä lattialämmityksen.

akryyli maalit ovat vesipohjaisia ​​ja ovat turvallisin myrkyllisyyttä. Mutta ne ovat vähemmän kosteutta sietäviä. Lisäksi nämä pinnoitteet ovat korkeimman hintaluokan.

Hoidettaessa erilaisia ​​materiaaleja, seuraavat pinta tyyppisiä tuotteita:

Se etu, että ensimmäinen suoritusmuoto on lisäksi käytännössä. Matta pinnat ovat vähemmän havaittavissa saastuminen, karheus, rikkoutuminen, pöly laskeutuu ole niin aktiivisia. Mutta kun kiiltävä pinnoitteet antavat kirkas, tehokas näkymä käsitelty rakenne. Tehdään niin väliversiota: puolikiiltävä ja puolikiiltävä maalit.

Purjehdus lakka sisä- puutöitä ja ulkorakentamiseen

Käyttämällä Yachting lakka sisustus puutyö suositellaan ei-asuintiloja. Koska korkea myrkyllisyys aineiden sisällyttänyt koostumukseen, se on erittäin vaarallinen ihmisille. Vakioluokitusta maalien erikseen tähän luokkaan ei. Siksi, kun valitset sovelluksen Yachting lakka puusisustustuotteiden tulisi varmistaa, että se ei aiheuta haittaa ympäröiville ihmisten terveyttä.

Käytetään usein hoitoon puurakenteita, toimi ulkona. Hän on täydellinen kattaa ulkokalusteet. Koska tärkein myrkyllisiä aineosia Purjehdus lakka ovat melko haihtuvia aineita, sen käyttö ulkoilmassa ei ole terveydelle haitallista. Tämäntyyppinen maali on täydellinen hoitoon puisia julkisivuja ja rakenteita.

Kuinka soveltaa lakka puuhun Yachting: virstanpylväät

Puutuotteet, jotka peitetään lakalla täytyy olla täysin kuiva: jäännöskosteuden enintään 20%. Tuore puunjalostus ei ole mitään järkeä. On tarpeen huolellisesti pinnan valmistelemiseksi: hiomisen jäänteet edellisen pinnoitteet, liasta, hometta, sieni puusta, tai hankkia uutta puun tasainen tila.

Tärkeää! Jos puun eteen oli peitetty lakalla, on tarpeen poistaa se kokonaan. Purjehdus kynsien ei valehtele päällä melko luotettavasti.

Koko alue tulee laittaa käyttökuntoon tai täysin kata erityisiä porozapolnyayuschim koostumus. Tämä vaihe parantaa tarttuvuutta lakkakerroksen puun. Kun uudelleen käsittely puutuotteet suositeltavaa kontrolloida päällysteen huomaamaton paikka. Joten voit tarkistaa yhteensopivuus pinnoitteen materiaaleja. Lakka puu levitetään käsin harjalla tai telalla, ja sen kautta pistoolissa. Ympäristön lämpötila tuotannon maalauksen pitäisi vaihdella välillä 15 astetta 35 astetta.

Vihje: perusteellinen sekoitus lakka ennen kuin käsittelyä varten tuotteita, jotta vältetään delaminaation tulevaisuudessa ja käyttöiän pidentämiseksi.

Päällystämällä useita kerroksia olisi pidettävä Yachting kuivaus lakka puun. Seuraava kerros levitetään kuivauksen jälkeen edellisen - jälkeen 2-6 tuntia. Tarkempi kuivaus määräajan valmistajan käyttöohjeiden. Kukin kerros kuivumisen jälkeen, voidaan käsitellä hienolla hiekkapaperilla saavuttaa enemmän kestävän pinnoitteen. Jos lattia on päällystetty lakalla, jonka operaatio hän on valmis vasta 7 päivää, jolloin lakka kovetetaan lopuksi.

Yachting ohennettu lakka puuhun, jos se paksunee? Käytännöllisyyttä tämän LMC on se, että se on yleensä laimennetaan vedellä, jos se alkydi koostumus. Muun tyyppisiä laimennettiin erilaisten liuottimien, kuten tärpätti, mineraalitärpätti. Saavuttamisen jälkeen haluttuun sakeuteen voidaan käyttää uudelleen materiaalin käsittelyyn puukappaleita.

Pakattu maali nestemäisessä muodossa pankeille, muodossa aerosolien - tölkeissä. Tämä maalaus materiaali soveltuu sävytys, joka suuresti laajentaa välillä sen käytön. Mahdollinen valinta erivärisiä yksittäisten sisustus.

Valmistus venelakka harjoittavat monien tunnettujen valmistajien maalituotteilla. Purjehdus lakka sisätilojen puutöitä "Tikkurila" käytetään hoidettaessa lattia, ovet, ikkunanpuitteet, erilaisia ​​huonekaluja. Hän on saatavilla kolmea tyyppiä: kiiltävä, puolikiiltävä ja matta. Ensimmäinen vaihtoehto perustuu akryyli, toiset - uretaanialkydi koostumus. Kuivumisaika oli noin 6 tuntia. Kestää sään ja kosteutta, se sisältää ainesosia, jotka hidastavat toiminnan auringonvalon puun väriä. Virtaus Yachting lakka puun 1m2 ja ,07-,08 l.

Jotta saavutetaan korkea materiaali kestää kosteutta sen tuotanto käyttää erittäin myrkyllisiä komponentteja: tolueeni ja ksyleeni. Tämä merkittävästi kaventaa soveltamisalaa Yachting lakka. Hyvin suojattu vedeltä, kuten päällysteet vain ennalta-kuivataan puuosat. Uusi rakenne ei sovellu käsitellä materiaalia dataa korkea kosteus. Hankauksen ne ovat paljon korkeammat kuin perinteisten releiden. Mutta on erityisesti suunniteltu kerros käsittely, pintakäsittely aineet, on paljon tehokkaampaa, kun käytetään suunnattu. Purjehdus lakat eivät siedä negatiivista lämpötilaa. Niiden vaikutuksen alaisena, monet heistä yksinkertaisesti murtaa.

Tärkein etu tämän ryhmän viimeistely materiaalit on edelleen kosteudenkesto. Lisäksi, ne ovat riittävän kestävät kemiallista kulutusta suoloja, happoja ja emäksiä.

Arvostelut maali on hyvin ristiriitainen. Useimmiten se on tarpeen keskittyä tarpeisiin niille, joille sitä sovelletaan. Jos ne vastaavat käyttöohjeita, voit turvallisesti käyttää tällaista materiaalia.

 1. Kyllästys ulkopuolisen Puutalot, rakennusten puuta leikata näyttää erittäin mukava ja esteettisesti miellyttävä. Rakennettu ekologisten materiaalien, ne vetävät puoleensa heidän erityistä.
 2. Valitsemalla kestävä maali konkreettisia hankkeen puheenvuoro Maalaus betonilattia kaikkialla käytetään estämään pintavaurioita. Oletus betonilattia liittyy luotettavuuden ja kestävyyden, mutta ilman.
 3. Akrylaattilakkaa puu-, vesi-pohjainen: ominaisuuksia ja etuja vahingoittaa taitava käsi, vesi-pohjainen akryyli lakka puupinnoille ei ainoastaan ​​anna esteettinen ulkonäkö, mutta myös suojaa.

Akrylaattilakkaa puu-, vesi-pohjainen: ominaisuuksia ja etuja

Vahinko taitava käsi akrylaattilakkaa puu-, vesi-pohjainen, ei vain antaa esteettisen pinnan ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Siirry työkalupalkkiin