portit lämpeneminen

Lämpeneminen autotallin oven sisäpuolelta:, polyuretaanivaahto, helpompia tapoja lämpenemisen

Autotalli, meidän todellisuudessa toimii usein sen omistaja ja aseman ajoneuvon kunnossa, ja työpaja. Ja joskus - kellari, varastointi, varasto, ja ties mitä. Siksi luomaan siinä tietyt mikroilmaston ja siten tarvetta eristys - ei päähänpisto ajoneuvon omistajalle, mutta elinehto.

Päälämmönvaihtimessa, ovat tietenkin autotallin ovi, Essential metallia. Kesällä ne palvelevat valtava akku, joka aktiivisesti lämmittää sisäilman autotalli ja jääkaappi talvella. Heidän eristys radikaalisti parantaa tilannetta. Ja jos suojaus kesähelteellä enemmän tai vähemmän selvä - siellä sopii lähes kaikkiin lämpöeristyksen järjestelmään, suojaa kylmältä vaativat enemmän tahallista lähestymistapaa. Puhumme valitsemalla lämmitin.

Vaikka autotallin ei ole lämmitetty talvella, aseta se auton jälkeen matka kuumana, kun taas toimii lämmityslaitetta. Siten, että ensimmäinen paikka on portti, on kaksi ilma virtaa: sisällä lämmin, kylmä, joka tiivistyy sisäseinään autotallin oven lehti. Jos jäätä on tarpeeksi suuri, se muuttuu pakkasta - vesi jäätyy.

Jos autotallin oven sisäpuolelta antaa eristys, lämmin ilma web ei tee. Kaikki totta, mutta lämmittimen eristys - ovat erilaisia. Jos laitat mineraalivillaa tai muuta, se on autotallissa väistämättä kostutettu, koska itse auton on lähde liiallinen kosteus, varsinkin talvella. Tässä tapauksessa, lisäksi, että se on suurelta osin menettää sen terminen suorituskyky, joten myös synnyttää nopeuttaa korroosiota metallin portin.

Jos lämmittää autotallin talvella, niin tämä prosessi vain pahenevat.

Tällainen menetelmä lämpeneminen autotallin ovet voidaan käyttää vain silloin, kun et käytä autoa talvella, tai se tapahtuu hyvin harvoin. Ja sitten, ennen ovien sulkeminen, eristetty mineraalivilla on tarpeen antaa auton jäähtyä riittävästi. Mutta ruoka kellarissa ei jäädy ja lämpenee pelastaa kesän. Ajatelkaa nyt mahdollisuus lämpeneminen tässä artikkelissa emme, koska se ei ole juurikaan hyötyä, varsinkin kun on olemassa tehokkaampia tapoja.

Yksinkertaisia ​​tapoja eristys autotallin ovet sisäpuolelta

Kun villa ei oikein sovi, on tarpeen löytää tehokkaita eristys, ei-imukykyinen. Yksinkertaisin, mutta valitettavasti ei edullisin, on tapa liittänyt autotallin oven paksu vaahdotettu polyeteeni, jollaista käytetään äänieristykseen laitoksia, mutta paksumpia. Se on toisella puolella on liimakerros. On vain tarpeen poistaa rasvaa kangas, anna sen kuivua, leikkaa ja liitä koon materiaalin. Sen paksuus voi olla jopa 35 mm.

On paksu polyeteeni vaahto ilman liimakerros. Se voidaan liimata liima tarttuvuuden vakio (käytetään sellainen teippi), joka on käytettävissä Internetin kautta.

Tai käyttää useita kerrostetun alustan alle samaa materiaalia. Tämä alusta on parempi kiristä puulaatikot ja telineet. Ja kaikki tämä kakku paremmin suojella sisäpuolelle joidenkin arkkimateriaalin, suojaavat mekaanisilta vaurioilta: vaneri, OSB, muovipaneelit jne

Mutta se ei riitä, jos ero ympärillä portti pysyy, kuten kuvassa. Niiden poistamiseksi, käyttää erilaisia ​​tiivisteitä tai jopa metallilevyjä tiiviste, jos ero on hyvin suuri.

Toinen vaihtoehto on yksinkertainen ovi avausratkaisut on asentaa eriste paksut verhot.

Tämä ratkaisu niin yksinkertaista - ja yhtä tehokkaita. Ainoa haitta on tarve jatkuvasti nostamiseen tai siirtämiseen erilleen niin verhot suulla ja poistua auton.

Tärkein vaatimus: hyllyn verhot seinät ja lattia, erityisesti alla, ei puhaltimen kylmää ilmaa, jonka tiedetään olevan alareunassa. Välisen ilmavälin ovilevyn ja verho toimii portin eristys ja ilmankierto on aktiivisesti kuivata kondensaatti.

Materiaali verhot voi olla mikä tahansa, mutta tiheä: suojapeitteet, markiisi kangas, tiheä polyeteeni. Kuitenkin yleisimmin käytetty laji autotallin ovi eristys on eristys styrox.

Miten eristää autotallin ovi vaahto

Valinta vaahtomuovia eristää sisällä autotallin oven kanssa kädet on yksinkertainen:

 • suhteellinen halpuus materiaalin;
 • yksinkertainen leikkaaminen;
 • lämpöeristys tehokkuus (yksi ja puoli kertaa tehokkaampi kuin mineraalivillaa);
 • kyky operoida ilman lisäsuojaa.

Vaahto, toisin kuin villa, täysin hydrofobinen, se ei aloita sieni ja se ei vapauta ilmaan hienojen hiukkasten kuituja.

Harkitse prosessi lämpeneminen autotallin ovi enemmän polystyreeniä. Se on 2 erilaista:

 1. laajennetun helmiä (kutsutaan toisin pallo);
 2. pursotetaan.

Toinen - tiheämpää, mutta on melko kallista ja, toisin kuin PSB-S, melko helposti syttyvää. Hän on vain hieman "lämpimämpi" tavallista valkoista, joten eristys rooli pääasiassa paksuuden. Autotallin ovi on riittävä kerros 50 mm.

Step by Step Ohjeet eristys autotallin ovi:

1. Poista portti pölyltä, lialta ja öljy tahroja.

2. Kiinnitä rimat 50 mm paksu. Voit tehdä sen ruuveilla kulmat hyllyn, voit läpi ulkopuolella ovesta lehtiä ja voidaan liimata polyuretaaniliima - sopii polyuretaani ja pyörän aiheuttama käyttämällä patruuna aseen vaahtoa.

3. Sen avulla liitetään polystyreeni, täyttämällä ontelo kiskojen väliin.

Liimaa polystyreenilevyillä olisi sovellettava paksusti tarpeeksi, mieluiten - vsploshnuyu.

4. Nivelet vaahto levyjen ja asettaa sen läheisyytensä asennuskiskot myös propenivaem vaahto (sama penokley voidaan käyttää). Polymeroinnin jälkeen, ylimääräinen vaahto poistaa terävällä veitsellä huuhtele vaahto.

5. Sulje koko pinta portin tyhjäksi penoizol (parempi ottaa alumiinifoliolla, eikä sumuttamalla) loistava kerros autotallin sisällä. Käytämme ruuvit kartiomainen hattu, syventäminen ne telineeseen.

6. Sulkeminen eristelevyt vaneria tai OSB, ruuvaamalla ne runkoon kiskot.

7. Liimaa tiiviste neljäsosaa aukkoja zapenivaem aukon ympärille ruutuun.

Inner leikata toivottavaa maalata tai lakkaus.

eristys autotallin oven sisäpuolelta polyuretaanivaahdolla kädet

Silti paras tapa lämpeneminen autotallin oven sisäpuolelta suihkuttaa vaahtoa niihin. Ensinnäkin se on ylivoimaisesti tehokkain eristys: hän ja puoli kertaa parempi kuin styrox ja kolme - mineraalivilla, ja toiseksi, joilla on erinomainen tarttuvuus, se täyttää kaikki tilaa autotallin ovi poistumatta pienintäkään mitätön.

Parasta olisi käyttää tiheäksi polyuretaanivaahto ja soveltaa sitä erityisellä laitteella. Vain tuskin maksaa sinulle nurkassa autotalli ja palkata joukkue tarvittava laitteisto on melko kallista, mutta raaka-aine itsessään ei ole kovin halpaa. Mutta on 2 vaihtoehtoa, jossa voit tehdä työtä omin käsin:

1. Yksi niistä on kuvattu artikkelissa riippumattoman tuotannon SIP paneelit:

Polyuretaanivc.ahdon sylinterit - samassa polyuretaanivaahto, vaikka alhainen tiheys, mutta se ei tee häntä huonompi suihkutetaan korkean paineen asetus. Ruiskutuspistooli soveltamiseksi tätä menetelmää voi käyttää vanhaa, mutta suuri suutin ja kompressori välttämättä olemassa, jos ei ole, yhdessä naapurimaiden autotallit. Sovelletaan vaahto täytyy vsploshnuyu, jolloin saatiin kerros 30 mm. Voit tehdä tämän useassa vaiheessa.

2. Toinen - hieman kalliimpia, mutta vähemmän vaivaa. Hänelle sinun täytyy ostaa pakki suihkuttamista vaahtotyyppien Vaahto Kit, joka koostuu kahdesta konttien komponenttien A ja B (polyoli ja isosyanaatti) sekoitettuna muodostavat polyuretaanivaahdon, letkun ja ruiskutuspistoolin.

Nämä sarjat tulevat eri ominaisuuksissa, melko tarkasti laskettu saanto vaahdon tilavuudesta. Laske se ei ole niin vaikeaa.

On sarjat ja muut yritykset, ja laskeuman prosessi tulee selväksi, kun näet demo. Polymeroinnin jälkeen vaahto voidaan värjätä tai sulkea sisävuori kätevä tapa.

Hyvät lukijat, jos sinulla on kysyttävää, kysy heiltä alla olevalla lomakkeella. Otamme mielellämme kommunikoida kanssasi;)

Suosittelemme muita artikkeleita

Miten poistaa ruosteen metallista - katsaus menetelmien

Sandblaster omin käsin asennettaessa kokoonpano

Manuaalinen rumpu nostin omin käsin: kokoamisvaiheet, perustiedot

Valaistus autotallissa kätensä - miten tehdä paremman peiton?

Kommentteja ja kysymyksiä lukijoilta

Story - laskimet

Tilaa uusia artikkeleita

Copyright © 2015 stroi-specialist.ru

Materiaalit sivuston on suojattu tekijänoikeudella. Kopiointi on kielletty!

Eristys autotallin ovet käsillään

Ilmasto yleensä ja ilman lämpötila tallissa erityisesti - ovat parametrit, jotka suoraan riippuu turvallisuudesta auton ja kaikki muut esineet huoneessa. Autotalli on tullut luotettavin suojaa omaisuutesi ja mukava paikka korjauksiin ja muihin töihin, sinun täytyy suorittaa monimutkaisia ​​lämpöeristys koko rakenteen ja kiinnittämään erityistä huomiota eristys portille. Kun kaikki vaiheet eristys voit käsitellä omin käsin. Lue ohjeet ja töihin.

Eristys autotallin ovet käsillään

Sisällön ohjeita:

Eristys olevan tehokkain, sinun ei pitäisi vain oikein varma eristys, mutta myös suorittanut kaikki mahdolliset toimenpiteet pelastaa lämpöä huoneeseen. Esimerkiksi tilan tutkimiseksi portin. Ehkä he ovat jo erittäin kuluneita, ja on aika asentaa niitä sen sijaan moderni muotoilu laadukkaita? Ennen tätä tietenkin se tulee hyvin usein, mutta nämäkin epämiellyttävää poikkeuksia esiintyy.

Miten pitää lämpimänä tallissa

Tyypillisesti, autotallin seinillä on suhteellisen pieni paksuus. Ilman laadukasta eristys, he käytännössä eivät ansaan lämmön sisällä autotallissa. Ja jopa nykyaikaisin lämmitysjärjestelmää ei auta - seinille juuri alkaa asettua lauhde, mikä johtaa entistä kielteisiä seurauksia.

Joten ensimmäinen asia sinun pitäisi tehdä on eristää kaikki pinnat ja lattiat autotallin, ja sitten miettiä järjestämisestä lämmitysjärjestelmän. Ja portti eriste on olennainen osa mainitun monimutkainen operaatio.

Pre-valmistaa kaikki tarvittavat tarvikkeet eristämiseksi portti. On parempi ottaa aikaa koota niitä alussa, jotta se ei saa häiritä sitä tulevaisuudessa.

Set eristää autotallin ovet

 1. Höyrysulku.
 2. Vedeneristys.
 3. Eristys.
 4. Baareja.
 5. Tulpat.
 6. Kiinnikkeet höyryn, veden ja lämmön eristys.
 7. Tiivistysmassa.

On parempi, jos autotallin ovi eristys on ulkoinen. Tällainen tehtävä on usein mahdotonta. Jos autotalli sijaitsee yksityisellä lähiverkon, sitten eristä se ulkopuolelta portti on vielä mahdollista. Tapauksessa sijoittamalla autotallin yhteistyöhön olla sisällön kanssa sisäinen eristys.

Parempi eristys jos autotallin ovi on ulkopuolelta

Pisteissä metallin kanssa kosketuksessa portti eriste muodostuu kondensaatti. Näin ollen, ennalta metalliosat rakenne voidaan käsitellä erityisellä korroosion inhibiittori ja kansi höyry eristävästä materiaalista.

Jälkeen asettamalla höyrysulku kiinnitetty portin puurunko, jonka silmäkoko on lämpöä eristävää materiaalia levyt. eristys itse sopii tiukasti kuin mahdollista.

Pre puurunko elementtejä kyllästyy erityistä antiseptinen. Voit ostaa valmiina rakennetta tai kokki sitä käsillään. Hyvä antiseptistä ominaisuuksia on razogretaja pellavaöljy.

Perinteisesti käytetty eristävä portin mineraalivillaa ja vaahto.

Ennen kuin aloitat, vie aikaa kunnolla valmistautua.

Valmistelu portin eristys

Ensimmäisessä vaiheessa. Puhdista pinta. Ottaa erityinen elektroinstrumen niin, tai ainakin yhteisen harjalla ja poistaa kaikki jäljet ​​ruosteen portin, säröillä maalien ja muiden zaryazneniya.

Toisessa vaiheessa. Pohjusta portit. Voit tehdä tämän, ostaa ammatillinen rakenne th erikoisliikkeen. Primer tarjoavat korroosion suojan. Koostumuksen kätevä käyttää laajaa harjalla.

Kolmannessa vaiheessa. Tiivistä kuilu rungon ja autotallin ovi suoraan verkosta. Se on kätevä käyttää erityistä kumitiiviste. Se samanaikaisesti sulkee aukon, ja se ei häiritse normaalia portti auki.

Eristys vaahtomuovi

Teknologia eristys vaahto on erittäin yksinkertainen ja helppo tehdä omin käsin. Seuraa askel askeleelta kaikki suositukset ja autotallin ovet ovat kunnolla eristetty.

Ensimmäinen vaihe. Leikata arkkia vaahto mukaisesti koko portin. Jos aiot suorittaa koristeosista, esimerkiksi vuori, turvallinen portti laatikollisen sälepohja. Laatikot Cell luoda eristyksen, ja suoraan kiskojen naulata rimat. Jos jälki verhous ei suunnitella, kori ei voi tehdä.

Eristys vaahtomuovi

Toisessa vaiheessa. Takki laatan pinnan eristyksen tai portin harkintansa, vaahto tai erityistä liimaa vaahdon, joka kykenee tuottamaan korkealaatuista sen tarttumisen metallipintoihin. Vaahto on olemassa kulmat arkkia. Myös tasaisesti levittää sitä tasoa pitkin eristyslevyjen.

Asennus vaahto eristää autotallin scrying

Harkita sitä, että kun kovettuminen vaahdon tilavuus kasvaa, niin käytä sitä mahdollisimman tasaisesti.

Kolmas vaihe. Lujasti painamalla vaahtolevyn eristää pintaan. Koska laatikot alkaa lämmetä ulkopuolelle portille, huolellisesti kohdista jokainen arkki ennen lopullista vahvistamista. Pre metalli suositeltava kevyesti vedellä kostutetulla.

Aiheutti vaahdon arkki, odota muutama sekunti, kunnes se on hieman laajennettu painuvat tiiviisti levyn pintaan, kun 20-30 minuutin painetaan toistuvasti. Vaahto laajenee, niin saat todennäköisesti tarvitse suorittaa muutama näistä toistuvista masentunut.

Neljännessä vaiheessa. Mahdollisesti tamp koolauksen sorvaamalla tai muu viimeistely materiaalin valinta.

Lämpöeristys mineraalivilla

Mineraalivillaa myös usein käytetty eristävä autotallin ovi. Valmistautuu eristys on sama kuin tapauksessa vaahto: puhdistaa metallin saastumisen ja korjata höyrysulku. Kun kyseessä on mineraalivilla on laadittava puitteet. kehyksen solut tulisi olla 5-10 mm pidempi kuin laatan mineraalivillaeristeen. Koska levyt on pinottu tiukasti kuin mahdollista.

Kaikki puiset osat rakentaminen välttämätöntä kyllästää sienilääkkeiden.

Täytä kaikki eristyksen luuranko solun. Sivuilla korjata mineraalivilla laatat tappiliitoksin. Päälle lämmittimen turvallisen vedeneristysmateriaalin th. Sopivia yksinkertaisia ​​muovikalvo.

Päälle, lämpöä "kakku" nasheyte rimat. Liittää päällystysarkin riman ruuveilla. Sen sijaan, että vuori voi käyttää eri materiaalia valita.

Voit käyttää yksinkertainen sen toteutuksen muunnelman eristyksen autotallin oven lukitus vaahto sylinterit haluttaessa.

Ensimmäisessä vaiheessa. Ostaa asennus vaahto. 7 m2 eristämätön pinta kestää noin 5 vaahto sylinterit. Laske tarvittavan määrän ilmapalloja eristää portista hänen autotalli.

Toisessa vaiheessa. Levitä vaahto hilaan yhtenäisen kerroksen. Annetaan jähmettyä, ja sitten leikataan pois ylimääräinen vaahto ulokkeita puolilta paperi veitsellä tai muulla terävällä työkalulla.

Kolmannessa vaiheessa. Haluttaessa suorittaa koristeluun eristyksen. Piilota vaahto ei ole kovin helppoa. Mutta hän Esimerkiksi voidaan peittää laastarilla. Täysin näkymätön eristys ei, mutta ulkonäkö suunnittelun kerralla entistä esteettisesti miellyttävä.

Lämmöneristys vaahdolla

Jos on olemassa riittävä budjetti voidaan järjestää päälle vaahdon limakalvon lastulevy, vuori tai muuta materiaalia.

Seurauksena lämpenemisen portin todellinen monoliitin luodaan. Etuna tässä menetelmässä on, että vaahto pystyy laadullisesti täyttää jopa väli on pienin. Tämä materiaali ei pelkää kosketuksessa kosteuden kanssa ja palvelee useita vuosikymmeniä. Lisäksi, vaahtokerros edelleen vahvistavat portin rakenteen.

Noudata annettuja suosituksia vastaan, ja te ilman mitään ongelmia, suorita laatu eristyksen autotallin ovet käsillään, mikä pidentää käyttöikää rakenteen ja kaikki mitä siinä on.

Video - eristys autotallin ovet käsillään

Hanki paras e

portit lämpeneminen

Tämä artikkeli opastaa askel askeleelta tähän tärkeään prosessin portti eristyksen, tässä artikkelissa, harkita esimerkiksi autotallin ovi eristys. Koko prosessi lämpenemisen riippuu kohde ja käytetystä materiaalista. Tässä artikkelissa keskitytään yleisimpiin - metallin portin (kuten minä), mutta pystyt tätä teknologiaa tahansa pintaan ja rakennusalan pelkästään automaattinen taitto-ovet. Eristys vaahto on käytetty, samalla menestys voidaan käyttää mitä tahansa kiinteää eristys - suulakepuristettua polystyreeniä, laajennettu polystyreeni, jäykkä ja puolijäykkä mineraalilevy.

Valmistusmenetelmä portti eristys

Voit tehdä tämän, sinun täytyy omistaa eristys ja liima - vaahto: se on tarvittavat materiaalit.

Vaahto-liima paisutettu polystyreeni levyjen

Mittaa alue portin, niin määrittää Quadrature eristys. Sitten päättää halutunlaisen eristys. Kaikki riippuu budjetin, olen eristä vaahto 50 mm ja tiheys 25. Paksuus valitaan siten, että lämmittimen ei paljon suosima nurkkaan jäykisteitä autotallin ovet.

Valmistautuu lämmitä pintaa

On tarpeen eristää puhtaana pölystä, liasta Rakentaminen, mitään muita epäpuhtauksia. Kaikki tämä tehdään lastalla, kiinteiden elementtien ja märkä liinalla. Pestiin kerran, kuiva. Zapenit kaikki reiät, ja leikkaa pois ylimääräinen montazhki.

Nyt sinun täytyy merkitä eristys.

Mittaa tarvittavat tiedot

Tässä prosessissa kaikki riippuu rakenteesta oman portin. Ydin vaiheen leikata arkkia tarvittavat osa, jossa keskitytään vähimmäismäärä saumoja, ts maksimoida koko levy ja sitten kerätä loput kappaletta. Tämä säästää liimaa - vaahtoa ja vähentää nivelet. Huomaa kylkiluut, niitä voidaan käyttää nolla-nauhojen kanssa eristys. Jos ne ovat voimakkaasti suositaan päätason vaahdon leikata kulman haluttuun paksuuteen. Minun tapauksessani se näyttää tältä

Styroksi voidaan helposti leikata rautasahalla tavallista "Vartalon trimmaus"

Liimaus eristys portilla

Liimaukseen eristys on parasta käyttää polyuretaaniliima muodossa vaahtoa. Etua tässä tapauksessa - helppokäyttöisyys ja mahdollisuus minkä tahansa tarttumisen pinnoille. Käyttötekniikan - levitetään lämmittimen ja odottaa 3-5 minuutin (kokemuksesta ehdottaa pitää 5-7 minuuttia johdonmukaisuuden juuri tullut kätevä ja enintään liima). Kuten tyyppistä liimaa ei suuresti laajennettu - se on tärkeää, että asennus eristävän materiaalin. Nyt sinun täytyy aloittaa pohjasta autotallin portin. Ottaa levyn lämmitin, aiheuttaa sen vaahto tässä näin

Levittää liimaa vaahto-eriste-elementti Anna vaahdon seistä 5 minuuttia ..

Odota, kunnes tarvittava aika ja liima, sinun täytyy jakaa kuorman tässä vaiheessa niin, että levy painetaan tasaisesti.

Helposti painaa bar porttilevyyn

Tässä yhteydessä on tärkeää ei paina eristelevyn on lähellä Portin vaahto puristetaan ulos, ei hajoa sen rakenne ja pitää eristeen portille, on tarpeen jättää aukon liimaa laajentamiseen alustavasti senttimetri. Sitten ottaa toinen levy ja liittää sen lähellä niin, että myös oli senttimetri välys, on tarpeen sitten yhdistää kaikki eristysmateriaalin arkit liimataan yhteen ja sulkea saumat on muodostettu. Muuten, jos eriste liimataan takaisin takaisin, et laadullisesti / tiiviisti raon tiivistämiseksi ja muodosta kylmäsiltoja.

Osa sidottu portille polystyreenin

Näin ollen eriste liimaa koko tasossa.

Muista jättää pieni rako levyjen

Kuivauksen jälkeen liima (liima kuivuu tällainen rakenne noin tunnin) tarpeen zapenit jäljellä vaahto eristys kaikki liitokset ja mahdolliset halkeamat tavoite tasossa tiiviyden.

Poistaminen kylmäsiltojen levyjen väliin polystyreenivaahdon

Sen jälkeen kun liima on kuivunut leikkaa ylimääräistä veitsellä tai rakenteeltaan tavanomainen terävällä veitsellä, esteettisyyden voidaan sulkea metalli liitoksia teipillä, jos et sitten koristella. Tarvittaessa saat esteettinen ilme, helpoin tapa, ja sitten ommella ylös eristetyn portin limivuorauslauta.

Valmiit ulkoasua autotallin ovet liittämisen jälkeen

Kun oli lämmitetty portit voivat turvallisesti ostaa sähköinen konvektori, joka myös talvella kylmä riitä pitämään lämpömittarin noin 18-20ºC.

Onnea sinulle ja pystyä kädet!

Katso myös

Viemäröinti omin käsin, jos sinulla on halu.

Viemäröinti omin käsin, jos sinulla on halu. Viemäröinti omin käsin, miten. Yksi ...

Nyt ehkä haaleaa)))

Mielestäni nyt olisi saada hänet. Ilmeisesti ei ole paljon aikaa kului?

Tällä käyttölämpötila konvektorin noin 18-20 astetta. Aika kesti noin 2 tuntia))) Ei aineiden hankinnassa! Onnea portille, jos kontakti neuvoja)

Täysi tai osittainen kopiointi materiaalien on mahdollista vain yhteisymmärryksessä sivuston ylläpitäjä.