Pistokkaita rypäleen talvisäilytys

Varastointi rypäleen pistokkaat talvella. Säilyttäminen pistokkaita rypäleiden talvella?

Yksi yleisimmistä tavoista rypäleen jalostukseen kotona - lisääntymisen avulla Chubukov. Se voidaan tehdä istuttamalla versoja maahan juurtuneet aluelle keväällä. Täällä noviisi puutarhurit kysyttävä, miten säilyttää rypäleen pistokkaat talvella.

Lisääntymiselle suosikki tai pidetty lajikkeiden viiniköynnöksen on leikattu varsi paksuus kynän (poikkeus - ohut runko jotkut lajikkeiden viinirypäleet) ja noin 60-70 cm pitkä välttämätön ehto saadaan korkealaatuinen taimi -. Läsnäolo siihen vähintään 3-4 kohtiin vahva munuaisen .

Miksi on tarpeen leikata varret syksyllä?

Keskuudessa, joilla ei ole kokemusta viinirypäleiden viljelystä, ollaan sitä mieltä, että se on helpompi käsitellä sen lisääntyminen keväällä. Tärkein argumentti - ei tarvitse pelätä, että talven surkastunut varsi mätänee tai (mikä on hyvin usein käy viinitarha). Itse asiassa, tällainen lähestymistapa voi tuhlata aikaa: leikkaus keväällä ja istutettu huonosti lämmitetty maahan varsi on todennäköisesti kuivua, ja joilla ei ole aikaa juurtua. Toinen epäkohta tässä tilanteessa - ja "ozhivshey9raquo; viiniköynnöksen edelleen tuore haava, ja tehdas on pitkä "bolet9raquo;. Siten tehokkaampi varastointi rypäleen pistokkaita talvella.

Miten valita oikea materiaali jalostukseen?

Çubuk leikataan keskeltä tai pohjaan maustetut (edellytys), samanikäisiä terve viiniköynnökset, joka tarkistaa ensin kypsyyttä. Helpoin tapa - yrittää taivuttaa hieman oksa, jos se on saavuttanut vaaditun tason kehityksen, kuulet hieman ratista. Lisäksi voit voidella leikkaus jodiliuoksen: he pimentyä kypsistä viiniköynnöksiä. Ei sovellu taimet hyvin ohut tai paksu versoja, joten molemmat saada laatua taimiaineiston.

Miten oikein valmistautua tulevaisuuteen kasveja?

Tärkein kysymys kokeneet viiniviljelijät rypäleen pistokkaat noin: "Miten pitää taimiaineiston talven kevääseen saada terve paeta"

Täällä sinun täytyy harkita muutamia kohtia. On parasta pitää työkappaleen varren syyskuun lopussa tai lokakuun alussa (säädöt tehdään säästä riippuen). Tällä hetkellä elintärkeiden aktiivisuus kasvien vähenee, ja karsiminen aiheuttaa vähemmän vahinkoa viinirypäleitä. Sillä talven valmistamiseksi oksat menettävät suurimman osan kosteutta, ennen varastointia on tarpeen osittain täyttää varastoja. Se on yksinkertainen: ottaa pistokkaita poistettiin kaikki lehdet ja lonkeroita antoi tuore leikattu sen alaosassa, ja varsi on sijoitettu veteen (edullisesti sadevesi tai sulanut lumi, mutta aina puhdas) noin vuorokauden. Tämä menettely suojaa oksa kuivumiselta, ja hän onneksi hengissä talven. Voit lisäksi kastaa viipaleita molemmilta lämmin parafiini - tämä estää nopean kosteuden haihtuminen tynnyristä.

Jotkut edelleen tekee alaosaan Chubukov useita valoa borozdochek pitkittäinen pituus on 3 cm, antaa edelleen kehittämistä juuret keväällä.

Valmistetut pistokkaat suositeltava kostuta rautasulfaattia (muutaman sekunnin on riittävä), ja sen puuttuessa - heikosti värillinen liuos, jossa oli kaliumpermanganaattia, tai hinozola fundazol sitten kuivataan huolellisesti. Tämä hoito auttaa taistelussa homeen ja erilaisia ​​sairauksia.

Varastointi pistokkaat viinirypäleiden talvella

Kun syksyllä välilehti Chubukov on noudatettava useita ehtoja, jotka tarjoavat vahvan kevään valmis juurtua ja ampua kasvu.

On erittäin tärkeää luoda pistokkaita Haluttujen lämpöolosuhteita: vähintään 0 astetta ja enintään 4. Kun lämpötila lasketaan negatiiviseen se voi jäätyä, ja sitä suurempi on riski siitä, että munuaiset alkaa paisua ja kasvaa juuret. Tai väijyä homeen peitossa ja yksinkertaisesti mätänemään.

Toinen tärkeä seikka - antaa tarvittavan kosteuden (paras vaihtoehto - 60%), jolloin varsi ei ole kuivuneet, ja tuuletus säännöllisin väliajoin tilojen.

Jos pistokkaat kellarissa, niistä tulee uhka jyrsijöitä, jotka ne muuttuvat hyvää ruokaa.

On kolme tapaa, miten säilyttää rypäleen pistokkaita talvella. Kotona se on jääkaappi, kaivannon kellariin. Sijoituspaikan valinta riippuu materiaalin määrää. Useista paloista voi hyvin laittaa jääkaappiin, mutta valmistellessaan niitä myytäväksi tai istutus suuri alue on tehokkaampi kuin toinen vaihtoehto. Varastointi prosessi vaikuttaa erityisen huolellisesti pistokkaat talvella.

Useita taimet sopivalla tavanomaisella muovipullo ilman pohja tilavuus puoli litraa. Ensimmäinen kaatoi hiekkaa ja on varustettu kahdella kahva, toinen roolissa kannen: hänen oli helpompi laittaa seinille tekee pienen viillon. Korkki pullon, kansi avautuu jaksottaisesti tuuletusta Chubukov.

On parempi käyttää kameraa kasvikset ja hedelmät, koska siellä on suotuisin lämpötila vartta. Sen puuttuessa voi tarjota talvitelakointia pistokkaita (tietenkin pieni määrä) alemmalla hyllyllä jääkaapissa. Jotta voidaan vahvistaa vaadittu kosteuden kokeneita ihmisiä kehotetaan kääri alaosaan Chubukov liottaa vedessä ja puristetulla kankaalla, laita ne muovipussiin ja sido köyden hyvin. Ainoa ehto - et voi kääntää taimi kokonaan, koska se aiheuttaa sen mätänemään. Ensi kuussa tarkistaa kunnon pistokkaat ja tarvittaessa hoitaa hoito: Pyyhi kastettu vaaleanpunainen kaliumpermanganaattiliuoksella fleece paikalla hometta. Ennen saattamista hänen putki takaisin jääkaappiin, sen pitäisi olla kuiva.

Edellytysten luomista taimet kellarissa

Lisää tallennustilaa on yhteinen talvella pistokkaita viinirypäleiden kellarissa. Ensimmäinen suoritusmuoto: kaadetaan sopivan kokoiseen astiaan (laatikko, vanha amme, jossa on pieni määrä pistokkaat - ämpäri) kostutetulla puhdasta hiekkaa kerros 10 cm asetetaan sitten valmis chibouks niin, että ne eivät kosketa toisiaan, ja hieman syvennetty .. Tämän etuja varastointi on, että yläosa Chubukov vapaasti hiekkaa, ja sen avulla voit visuaalisesti tunnistaa asemansa talvella. Taimia tulee sijoittaa mukaisesti luonnollinen kasvu, eli pohjapinta osa varren tulee olla alareunassa. Edelleen - pakolliset säännölliset tarkastukset siemeniä ja ylläpitää tarvittavan tason nesteytyksestä.

Toinen menetelmä: säiliön vuode hiekalla paalujen viinirypäle pistokkaita (kuten myymälän, esimerkiksi, porkkanat) ja kansi (niiden välissä tulisi olla noin 4-5 cm). Talvella, sinun täytyy jatkuvasti kosteuttaa laatikon sisältöä, ja varmista tarkastaa Chubukov ja muuttaa alemman ja ylemmän istuinrivit. Tarvittaessa tuulettaa kellarissa, jotta vältetään nostaa lämpötilaa, erityisesti lähestyessä keväällä.

Sen sijaan, että hiekka sopivia sahanpuru, sammal, mikä tärkeintä, että ne olivat aina märkä. Assistentti tässä tapauksessa voi olla polyeteeniä, joka on peitetty astiaan.

Tällainen menetelmä on sopivampi, kun haluat säästää paljon taimia, tai ei ole kellarissa. Korotetussa sijainti kaivaa kaivannon syvyys on noin yksi metri ja leveys 5-10 cm pidempi kuin pistokkaat (jos ne on sijoitettu pystysuoraan). Käsittelyn jälkeen, pohja ja seinät laasti hiekka kaadetaan se -. 10 cm chibouks pinota vaaka- tai pystysuunnassa, on mahdollista palkit, niiden välinen tila on täytetty hiekalla, ja pintamaan kaadetaan. Kanssa oikea laite, maa tulisi nousta jonkin verran kaivannon joka suojaa tallennuspaikan vettyminen, erityisesti keväällä. Samassa tarkoituksessa on mahdollista peitä foliolla. Kohteen korkeus lisäksi tehty urat vedenpoisto.

Valitettavasti tällainen varastointi rypäleen pistokkaita talvella voit seurata heidän tilaansa, lisäksi tuloksetta valmis kaivanto voidaan tulvii. Ja myymälä on avoinna jyrsijöille.

Kun sadonkorjuu Chubukov useita rypälelajikkeista, kumpikin osapuoli on sijoitettava erilleen muista.

Tilan tarkistaminen taimet ennen istutusta

Keväällä järjestetään valvonta kuinka iski taimia ja pistokkaita talvella. Chibouk valmis kehityksen on oltava tuoreen, terveen näköisiä, sen kuori löytyy alla vihreästä kerroksesta, ja pikku silmät näyttävät alkio lehtiä. Voit laittaa muutaman oksaa vedessä - onnistuneesti talvehti pari päivää munuaisiin turvota.

Miten kasvaa viinirypäleitä pistokkaat: tapoja tonkia

Chibouks talvehti helmikuussa alkavat valmistautua laskeutumiseen. Paras vaihtoehto - laittaa pussiin liotetaan vedessä, vaahtoa, se asettaa pistokkaat hyvin rullalle ja ottaa pimeässä. Kymmenen päivää tarkistaa niitä syntymistä juuren primordia. "Ozhivshie9raquo; Pistokkaat täytyy pudottaa kuppiin ulos muovipullon täytettiin seoksella maaperän ja komposti, kansi päälle pullon ilman kantta ja laittaa ikkunalaudalla tai muissa kirkkaissa paikoissa. Kun juuret täyttää pullon ja tulee olemaan 4-5 lehdet, pullo voidaan poistaa.

Noudattamista yksinkertaisia ​​suosituksia siitä, miten valmistautua pistokkaat (chibouks) viinirypäleet syksyllä ja talvella pitää ne, tulee lähitulevaisuudessa saada vahva, hyvin kehittynyt viiniköynnöksen.

Miten pitää pistokkaat rypäleiden kevääseen

 • Syksy - aikana, jolloin rypäleet antaa meille kaikki pois. Mutta älä unohda, että tällä hetkellä on tarpeen korjata ja taimiaineistoja, jotka auttavat levittämään suosikki tehtaan ensi vuonna. Jokainen puutarhuri pitäisi osata oikein kerätä pistokkaat, olosuhteet, joissa ne tallennetaan. Onhan laatu taimiaineiston riippuu siitä suoraan. Tehdä se oikein, on tärkeää muistaa yksi asia. Pistokkaat - tämä ei ole kuiva, ja elävien kasvien osia. Ja sinun täytyy kohdella heitä sen mukaisesti.

  Aikoihin taimiaineiston aihioita puutarhurit ovat varsin kiistanalainen lausuntoa. Jotkut sanovat, että tämä on parasta tehdä ennen pakkasta, joka on vielä alkusyksystä. Toiset uskovat, että pistokkaat on suoritettava karkaisu alhainen positiivinen lämpötiloissa ja jopa kevyt pakkaset. Heidän mukaansa viiniköynnökset pitäisi leikata toisella puoliskolla syksyn, mutta ennen puhkeamista pakkasen on yli 10 0 C

  Oikeampi on ajoitus ottaen huomioon ilmasto-olot maaston ja sään. On tärkeää, että taimiaineiston sisältää kaikki tarvittavat aineita, jotka auttavat selviytymään talven ja hyvin juurtunut keväällä istutuksen jälkeen.

  Mitä tulee viiniköynnösten valintaan, niin kaikki on yksinkertaista. On noudatettava useita yksinkertaisia ​​sääntöjä:

  • Valitse lajit, jotka ovat sinulle mielenkiintoisimpia;
  • Oksentajien tulisi olla hedelmiä, mutta rasvat ja juurikkaat pistokkaiksi eivät sovi;
  • Viiniköynnösten paksuuden tulisi läpimitaltaan olla 0,5-1 cm. Liian ohut oksat eivät todennäköisesti selviydy talvella ja paksu lihotus, ne eivät sovi pistokkaiksi;
  • Leikkauksen pituus mitataan munuaisten määrällä. On parasta valita sivukonttorit, joissa on vähintään 6 sisäpuoli. Tämä sallii kevään lyhentää viiniköynnöstä ja valita terveellisimmän osan. Mutta istuttaa rypäleet tarpeeksi ja pistokkaat 3-4 silmut.

  Chiboukin valitseminen näille yksinkertaisille suosituksille, sinun on leikattava ne ja puhdistettava sitten lehdet, sivuversiot ja antennit. On erittäin tärkeää tehdä välittömästi merkintä. Valmiita puhdistettuja pistokkaita ei tuskin havaita. Siksi on suositeltavaa ryhmittää ja yhdistää ne luokkiin ja liittää sitten tarra.

  Kiinnitä huomiota! Leikkuuterät eivät saa olla paperimateriaalista. Se, että paperi-etiketit voivat aiheuttaa rotan tai homeen leviämistä. On parasta käyttää kiinteitä synteettisiä materiaaleja, esimerkiksi muovia tai kalvoa.

  Laskeutumismateriaali tulisi lähettää varastoon mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Jos tämä ei ole mahdollista, pistokkaat on kaivettu tai ainakin käärittävä polyetyleenipussiin. Jotta pöllyttäisit viiniköynnöksiä ja että ne eivät menettäisi istutusvarastoa seuraavalle vuodelle, on suositeltavaa käsitellä sitä ensimmäisten 24 tunnin aikana sadonkorjuun jälkeen. Tämä takaa minimaalisen kosteuden menetyksen. Jos pistokkailla on aikaa menettää jopa 20% niiden sisältämästä vedestä ennen istutusta, he eivät kykene laskeutumaan.

  Toinen asia, jota ei voida unohtaa, on sienten ennaltaehkäisy. Useimmin käytetään kuparia tai rauta vitriolia (3% liuosta). Tämän aineen kasveja pestään tai yksinkertaisesti suihkutetaan. Ja vain silloin, kun pistokkaat kuivataan, ne voidaan pakata polyetyleeniin.

  Rypäleiden pistokkaiden talviolosuhteet

  Monta tapaa säilyttää pistokkaat kevääseen saakka. Ehdollisesti ne voidaan jakaa kahteen luokkaan:

  • Ne, jotka tarjoavat täydellisen varastoinnin;
  • Ja ne, jotka todella käyttävät taloa useimpien puutarhurien kanssa.

  Ensimmäiset menetelmät mahdollistavat lämpötilajärjestelmän ja kosteuden tarkan noudattamisen. Itse asiassa tiedemiehet ovat osoittaneet, että viinirypäleiden istutusmateriaalin varastoiminen +0,4 ° C: n lämpötilassa takaa sen, että kaikki ravintoaineet säilytetään keväällä. Mutta onko mahdollista tarkkailla lämpötilaa niin tarkasti?

  Toinen asiantuntijoiden suositus on säilyttää pistokkaat kellareissa ja kääriä ne pussit havupuiden märällä sahanpurulla. Jälkimmäisen kosteutta on seurattava jatkuvasti. Jälleen, kaikilla ei ole omia kellariinsa, puhumattakaan mahdollisuudesta saada oikea sahanpuru ja säilyttää oikea kosteus.

  Säilytys kotona jääkaapissa

  Mutta onneksi istutusmateriaalin säästäminen on aivan todellista ja kotona. Useimmat kokeneet puutarhurit ovat käytännössä oppineet tekemään tämän, saavuttaen erinomaisten vozzhivaemosti-viinien tuloksena. Yksinkertaisin tapa on varastointi kotimaan jääkaapissa. Tietenkin se ei sovi moniin pistokkaisiin. Ellei sinulla ole kodin vanhaa jääkaappia, jota voidaan käyttää ainoastaan ​​viiniköynnösten varastointiin. Muussa tapauksessa valitse kevään aikana vihreitä taimia tai rokotuksia varten tarvittavat pistokkaat.

  Viinirypäleitä on ensin käärittävä vitrioliliuoksella kostutetulla liinalla. Sitten ne asetetaan polyetyleenipusseihin ja asetetaan jääkaapin keskimmäiselle hyllylle. On suositeltavaa tarkistaa aineisto vähintään kerran kuukaudessa. Jos chiboudit ovat liian kuivia, ne on kostutettava, ja jos muotia ilmestyy niihin, ne on puhdistettava ja käsiteltävä viinirypäleillä.

  Huomio! Kotitalouksien jääkaapit eivät aina säilytä haluttua lämpötilaa. Siksi on tärkeää, että useita päiviä sijoitetaan lämpömittari siihen, jotta tietää, mikä lämpötila on tallennettu siihen ja tarvittaessa korjaa se.

  Kellarin läsnä ollessa on paljon helpompaa varastoida runsaasti materiaalia. Myös kellarin lämpötilaa on seurattava. Pistokkeet sopivat, jos ne säilytetään positiivisessa lämpötilassa, mutta ei yli 8 0 C. Muista, mitä korkeampi lämpötila, sitä korkeampi ilman kosteus on.

  Kuten jo mainittiin, kellarikakkuissa on märkä sahanpuruja tai hiekkaa. Tämä menetelmä on erittäin hyvä. Ajoittain paketit on avattava ja tarkastettava, onko muotti ilmestynyt tai onko sahanpuru kuivunut (hiekka). Jos näin tapahtuu, kaikki tarvittavat toimet palautetaan normaaliin tilaan.

  Tätä menetelmää käyttävät useimmiten puutarhurit ilman kellaria tai liian paljon istutusmateriaalia. Tallenna pistokkaat voivat olla vain sivustosi kentällä. Jotta voit tehdä tämän, sinun on käytettävä vähän vaivaa ja varoja.

  Harvestatut chiboudit asetetaan kaivantoon. Mutta on erittäin tärkeää valita oikea paikka uraan. Sopivimmat kohteet, jotka sijaitsevat pienellä kukkulalla. Tämä estää veden pysähtymistä keväällä, kun lumi alkaa sulaa voimakkaasti. Jos pistokkaat ovat pudotuksessa, ne katoavat. Useamman tai vähemmän tasaisen alueen kohdalla on suositeltavaa viiniköynnöksen varastointipaikan läheisyydessä tehdä uria veden viemiseksi kohti luonnollista kaltevuutta.

  Kaivannon koon on vastattava pistokkaiden määrää. Mitä enemmän heistä tarvitaan, laajempi tai pitempi kaivo on tarpeen. Mutta syvyyden suositteleminen on enintään 50 cm. Ennen istutusmateriaalin asettamista se on lajiteltava ja huolehdittava laadukkaista etiketeistä, jotka voivat tallentaa tietoa kosteassa maaperässä.

  Kaivannon pohjalle on suositeltavaa, että hiekka on kostea, muttei liian märkä. Tämän kerroksen on oltava korkeintaan 5 cm. Viiniköynnösten palkit on sijoitettava tiukasti toisiinsa. Ylhäältä hiekkaa kaadetaan jälleen, kerros noin 7-8 cm, ja sen on oltava kohtalaisen kostea. Yläosa on 25-30 cm maata kaivettu kaivosta. Tämä menetelmä on äärimmäisen yksinkertainen ja kätevä.

  Kiinnitä huomiota! Tällaisessa säilytyksessä on mahdotonta pakata pistokkaita polyetyleenipusseihin tai -pakkauksiin. Joten istutusmateriaali yksinkertaisesti murskaa.

  Puutujen ja taimien oikea varastointi talvella: video

  Kevään juurtumiseen käytettävien pistokkaiden valmistus

  Istutusmateriaalin uuttamisen jälkeen on erittäin tärkeää tarkistaa sen sopivuus. Silmien pituussuuntaiset viillot tehdään näyteviljelmillä. Jos ne ovat vihreitä, viiniköynnökset ovat elossa ja korkealaatuisia. Jos tummanruskea tai musta, niin pistokkaat menettivät elinvoimaansa.

  Pistokkeiden osia suositellaan päivitettäväksi. On parasta tehdä ne vinoiksi. Tämän harjoituksen avulla voit parantaa juurien muodostumista. Lisäksi istutettaviksi tarkoitettujen pistokkaiden valmistus voi sisältää seuraavat toimenpiteet:

  • Pehmentämiseen. Sulatuksessa kevätvesi tai sadevesi putoaa 2/3 viiniköynnösten pituudesta ja pidetään 2-3 päivää. Jos istutusmateriaali on voimakkaasti ylikyllästetty, liotuskausi kasvaa useamman päivän ajan.
  • Vaonmuodostuksen. Leikkauksen alareunassa pienet haavat levitetään terävällä veitsellä tai erikoistyökaluilla.
  • Kilchevanie. Tämä on altistuminen pistokkaille eri lämpötiloissa. Yläosa sijoitetaan esimerkiksi kaivantoon, se on jäähdytettävä. Pistokkaiden alaosa pysyy yläosassa, lämpimänä. Tällaisia ​​kaivantoja tehdään esimerkiksi kasvihuoneissa.
  • Kerrostuneisuus. Chubuki pidetään lämpötilassa 20-25 0 C. He heräävät ja voit valita ne, joiden silmät ovat hyvät, terveet.
  • Piristeitä. Viiniköynnöksiä käsitellään erityisillä aineilla, jotka edistävät kasvien juurtumista.

  Rypäleiden leikkaaminen ei ole helppo tehtävä. Mutta kuten he sanovat, silmät pelkäävät, mutta kädet tekevät. Jos olet varovainen ja tee kaikki oikein, niin keväällä saat erinomaisen materiaalin istutettavaksi ja moninkertaiseksi suosikki rypälelajikkeistasi.

  Valitettavasti ei ole vielä kommentteja. Ole ensimmäinen!

  Dacha-tulevaisuutta varten

  Kolme tapaa säästää rypälepatua talvella

  Jotta monipuolistat viinirypäleesi jo saatavilla olevaa lajiketta tai jakaa tuttua laatua olevaa istutusaineistoa tai jopa ansaitset rahaa, sinun on hallittava viiniköynnöksen juurtumistavat.

  Pitkä kokemus on osoittanut, että suurin prosenttiosuus selviytymisen ja suurin kasvu seuraavina vuosina vegetating pensaita saadaan omasta taimiaineiston. Selviytymisen ja kehittämistä rypäleen kasveja vaikuttaa merkittävästi kesto postinjakelun, ilmastoerot, maaperän ja muut kasvuolosuhteet, ja niin edelleen. D. Kun kasvi "tuli ilmi" ja siirretty pysyvänä osana samaan jaksoon, kuva on aivan erilainen, varsinkin jos se on orgaaninen viinitarha.

  Viiniköynnöksen juurilla on monia tapoja. Tämä otvodkovanie kiinalainen tapa ja sisäilman pistokkaat "vesi" pistokkaita kupit, sammal, sahanpuru ja muut vastaavat. D. Kuitenkin kaikkein käytännöllisin ja vähemmän hankala rypäleen pieni koulu auki.

  Kuinka valita rypäleiden viinirypäleet talven varastointiin ja istuttamalla edelleen kouluun

  Juurikasvien taimien viljelyä koululaisessa käytetään vuosittaisia ​​kolmisilmäisiä pistokkaita, jotka leikataan syksyllä hedelmäkasveista karsimisen yhteydessä. Pistokkaita on suositeltavaa leikata viinipuun keskimmäisestä osasta, koska siellä on munuaisten kehittyneempi ja hedelmällisempi.

  Valitsemalla viiniköynnökset leikkaamalla pistokkaita, jotka lähitulevaisuudessa tulevat taimia, on ensinnäkin kiinnitettävä huomiota kypsymisen asteeseen. Yleensä kypsytetyllä viinillä on kirkkaan vaaleanruskea väri, kovat kankaat ja särkyvät taivutetut. Huomaton viiniköynnöksistä useimmissa tapauksissa on likainen vihreä väri ja ryppyinen pinta - tällainen viiniköynnöstä ei sovellu pistokkaaseen.

  Pensas joista pistokkaat leikataan, ei pidä osua sienitaudit, kuten lehtihomeen, härmän, et ai. Vine holkki siten, tyypillisesti on harmaa-ruskeita pilkkuja, erikoinen haju ja se on täysin tai osittain nevyzrevshie. Tämä viiniköynnöksen karsimisesta on suoritettava viinitarhan ja polttaa, jättäen vain terveitä versoja pensaassa. Näitä terveitä versoja voidaan käyttää myös leikkaamiseen.

  Tuhkaa polton jälkeen sairaiden viinirypäleiden voidaan käyttää lannoitteena ja muut viljelykasvit, mutta vaikuttaa viiniköynnökset, missään tapauksessa ei saa käyttää kompostin ja multaa ilmeisistä syistä. Vain pettää häntä palo voidaan tehdä tällainen viiniköynnöksen viinitarha etuja. Myöskään sovellu oksastamalla viiniköynnöksen mekaanisesti vaurioitunut aivokuori, ja munuaisten ydin.

  Ajoitus viipalointi pistokkaat yleensä yhtyvät syksyn karsiminen viinirypäleet. Peitteeksi viinitarhan on yleensä lokakuun lopussa - marraskuun alussa (keski- ja pohjoisosissa Ukraina), useimmiten ensimmäisenä syksynä pakkaset tai luonnollista lehtiä syksyllä, mutta ei ennen, koska lokakuussa ravinteiden tapahtuu ulosvirtaus lehdet puun pensaasta, ja menettävät näitä aineita mihinkään.

  Kun korjuu pistokkaat olisi pidettävä niin tärkeä tekijä, koska kosteuden kertyminen kudoksiin. Uskotaan, että menetys kosteus on alle 35%: n märkäpaino pistokkaat johtaa kuolemaan 50% munuaisiin. Jakaminen, maannut auringossa ilman suojaa 05:00, eloonjäämisaste on nolla. Välttää tällaiset hämmennystä pistokkaat heti leikkauksen jälkeen laittaa 6-8 tuntia vedessä, associate nippuihin, hieman tuuletettu ja käsitellään käsisumutinta "Phytodoctor" ohjeiden mukaisesti, laittaa varastoon.

  Ja kuten kokemus osoittaa, että on parempi säilyttää kosteutta varastoinnin aikana pistokkaita kaksinkertainen pituus. Eli leikkaa ne 6-8 silmuja, ja keväällä ennen istutusta leikkaa ne trehglazkovye.

  On monia tapoja myymälä korjattu pistokkaat viinirypäleet talvella. Aina kun yrittää tehdä, tulokset muiden kuulen ystävien viininviljelijät. Mutta me keskitymme kahteen luotettavin ja yksinkertainen. Ja tietenkin, onnistunut.

  Menetelmän ensimmäinen varastointi rypäleen pistokkaita: Valmista pistokkaat kuten edellä on kuvattu, ja sitoutuneet nippujen noudattaen muovipussiin, kaatamalla märkä sahanpurua. Paketti sitominen löyhästi, jättäen mahdollisuuden hengittää pistokkaita. Paketin kanssa pistokkaat laittaa pitkäaikaiseen varastointiin kellarissa.

  pistokkaat varastointi lämpötilan tulisi olla alueella 2 ... 4 ° C: ssa Yleensä kellarissa joka kaivoi standardimenetelmällä, on yhdenmukainen näiden vaatimusten. Plus tai miinus muutama aste on hyväksyttävää ja ei merkittävästi vaikuta varastoinnin pistokkaita.

  On välttämätöntä joka tapauksessa syytä korostaa, että parempi käyttää kellari tallentamiseen rypäleen pistokkaat talvella, mutta ei missään tapauksessa kellariin multistory rakennuksen, jossa varmasti kulkevat teplokommunikatsii. Lämpötila kuten kellareissa, ovat yleensä paljon suurempia kuin on tarpeen varastointia varten pistokkaita. Tällaisessa tilanteessa ne alkavat hengittää ja tuhlaa ravinteita, mikä parhaassa tapauksessa osoittautuvat hyvin heikko taimia.

  Mutta jos lämpötila kellarissa tai autotallissa edellä määritellyllä tavalla, niin miksi ei pidä kasveja siellä? Kunhan et unohda joskus mennä katsomaan ja tarkista kosteus sahanpurua. Kuivui - ripottele vedellä, mutta älä liioittele, sahanpuru pitäisi olla kostea, mutta ei märkä. Äläkä unohda sitoa jokainen nippu pistokkaat tunnisteen nimi rypälelajikkeista välttämiseksi uudelleenluokittelua.

  Toisessa menetelmässä varastoinnin rypäleen pistokkaita niille, jotka hankkii useita taimiaineiston sekä kesäasukkaita, joka asuu kaupungissa ja ei ole kellari päällä, ja siellä on kellari, mutta lämmin. Olennaista tässä menetelmässä on, että materiaali juurtuminen on tallennettu suoraan paikan päällä on erityisesti valmistettu kaivantoon.

  Paikan valitseminen kaivantoon, etusija olisi annettava suojattuun paikkaan miedolla korkeus: aita, vaja tai muita ulkorakennuksia. Hill tarvitaan, jotta vesi tai sateen ei täytä Storessa pistokkaita. Asiaankuulumattomien kosteussulku voi olla uran kaivettiin ympärille ojan wintering vesijohtovedellä suuntaan luonnollinen poikkeama. Jos et ole laiska ja kaivaa ura on enää sitten uutetaan kuoppa vedellä pistokkaat voidaan suunnata korotuksen tulevaisuutta perennat - anna varaston kosteuden kesällä.

  Koko talvehtiminen kaivannon riippuu paljon viiniköynnöksen korjattu. Yleensä syvyys kaivannon - 50 cm, pituus ja leveys voi olla mielivaltainen. Leikkaus varret, on aikaisemmin yhdistetty tunnisteet nipuiksi, pohjalle asetettujen ojan talvehtimisalueen aiemmin sirotellaan pohjan 5 cm: n kerros kosteaa hiekkaa. Täytä varastointi pistokkaat palkkien kun yrittää pino tiukasti palkin säteen ja kaada päälle 7-8 cm kostea (mutta ei märkä!) Sand. Lopuksi kaada hiekkaa päälle 25-30 cm maaperän, joka on poistettu reiästä. Helppoa ja kätevää.

  Jos haluat, voit laittaa päälle kuopan katos valo - esimerkiksi pala terva paperille tai liuskekiveä. Savi alaspäin kalteva reuna voidaan sijoittaa uraan veden poistaminen, ja se virtaa meidän perennat. Liika kosteus ei ole ongelma sängyt, varsinkin jos meidän puutarhassa on suoritetaan orgaanisessa perusteella, sängyt kuin sieni, absorboivat arvokasta kosteutta heille. Ja me sitten vähemmän kastelua.

  Kolmas tapa tallentaa rypäleen pistokkaita, äärimmäisen yksinkertainen, mutta tehokas. Sopivia mutta niille, jotka haluavat istuttaa hieman pistokkaita, koska niitä säilytetään tavallisessa kodissa jääkaappi. "Vähän pistokkaat" - tietysti suhteellinen käsite.

  Tyypillisessä kotitalouden jääkaapissa voi epäröi tuotteita tallentaa noin 200 pistokkaita viinirypäleitä, ja tämä, uskokaa minua, paljon puutarhurit. Muuten, tehdä muistiinpanon, joten pystyt tallentaa siemenperunoita.

  Leikkauksen jälkeen kääri pistokkaat kosteaan puhtaalla liinalla elämää, joka asennetaan puhtaaseen muovipussiin ja laita pohjalle hyllyllä jääkaapissa. Paketti jää pieni aukko ilman pääsy, ja säännöllisin väliajoin, kuten kuivalla kankaalla, joka on kostutettu vedellä. Joskus voi olla tarpeen muuttaa liina - haju kertoo sinulle kaiken.

  Tärkeintä tässä prosessissa - jääkaappiosasto pakastin ei sekoita, ja että mitä tahansa voi tapahtua.

  Kynnyksellä keväällä alkaa valmistautua istutusta rypäleen taimet shkolku.

  permanto

  työpaja

  Haluatko saada päivittäisen yhteenvedon uusien materiaalien "mökki-in store" postissa?

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published.

  Siirry työkalupalkkiin