Photo makuuhuone Yucca

care jukka

Yucca edellyttää hyvää valaistusta. Laitos tulisi sijoittaa mahdollisimman lähelle ikkunoihin asunnosta. Mutta vaikutuksesta suoraa säteet kasvi on parempi säästää, erityisesti eteläisellä ikkunat.

Ikkunat, jotka näyttävät ulos länteen tai itään päin - optimaalinen jukka. Jos valaistus on heikko - lehdet ovat uhanalaisia ​​ja ohuita versoja venyttää aurinkoon.

Kesällä jukka voidaan sijoittaa terassi tai parveke, peittää kasvin kuuma auringonvalolta.

Jos luonnonvalo ei riitä, jukka on mukava ja keinovaloa.

Tämän loisteputken asennetaan etäisyydellä noin 60 cm: n korkeudella jukka kesti noin 16 tuntia päivässä.

Lämmin kausi huoneen lämpötila, jossa Yucca, ei saa ylittää 25 astetta. Jos laitos on auringon pitkään, kuljettaa sitä varjoon, kunnes haluttu jäähdytys, suihkutetaan ja palautetaan sitten tavanomaiseen asentoon.

Syksyllä ja talvella optimaalinen lämpötila tulisi säilyttää välillä 10-12 astetta.

Kastelu yucca riippuu monista tekijöistä, ensisijaisesti koko ja tilavuus ruukku, ja sitten lämpötilan ja halutun kosteuden. Kesällä jukka vaatii runsaasti kastelua.

Ensimmäinen merkki Tooting tarvitsevat kastelua, maaperä on kuiva pinnalla potin (2 cm). Visuaalisesti se voidaan tunnistaa siitä, että savi huone on erotettu seinät potin.

Kun ilman lämpötila on noin 20 astetta, olisi riittävä Yucca yksi kastelua 7-8 päivää.

Kasteluveden voidaan käyttää, supernatantti ei ole pienempi kuin yksi päivä lämpötilassa, joka sisältää kasvin, jotta vältetään stressiä juuret.

Syksyllä ja talvella kastelu on parempi leikata estää juurikäävän. Liiallinen kastelu aiheuttaa ruskeat läiskät lehdet jukka. He vääristävät ja hajottavat koristeellinen ulkonäkö.

Ruiskutus on käyttökelpoinen ehkäisemään kehrääjäpunkkien, mutta kosteutta kasvin lehdet voi tahrata. Näin ollen, suihkutus suoritetaan edullisesti on kohtuullinen määrä, että liiallinen kosteus ei viipyä kasvi.

Käytetty kostutustarkoituksiin keitettyä vettä ostuzhennoy huoneenlämpöön. Toimenpiteen jälkeen laitoksen on suojattava auringolta, jotta lehtiä polttaa.

Yucca on parasta ostaa valmiina maaperä seoksella, jotka tarjoavat kaikki kaupat, suorittamalla kauppaa kasveja.

Jos mitään erityistä varastossa seosta käytetään palmuja, Dracaena ja Yucca, voi käyttää universaali seos ravitsemus, joka pystyy luomaan tarvittavat edellytykset hyvälle kasvulle.

On mahdollista valmistaa maaperää seoksen itsenäisesti jukka. Nuorille versoja sopiva koostumus 2 osaa turvetta, humus 1 osa, 2 osaa arkin maaperän ja 2 osaa hiekkaa. Aikuiset ja monivuotiset kasvit tarvitsevat eri suhteissa: 3 osaa saatana maaperän, 2 osaa hiekkaa ja 2 osaa arkki.

Keväällä ja kesällä, aikana jukka tehostettu kasvu tarvitsee kastike. Joka 3 viikko kasvi ruokitaan laimennettiin oikeassa suhteessa mineraali lannoitteita tai orgaaninen.

Paras vaikutus saavutetaan Yucca lehtien lannoituksesta. Tällöin alapuolen lehtien varovasti suihkuttaa heikko ratkaisu lannoitetta valmiina.

Jukka vastaa hyvin orgaanisia lannoitteita - infuusio lehtiä humusta, mullein tai hevosen lantaa.

jukka sato käytetään silloin, kun halutaan saada muutama kasveja. Operaatio voidaan tehdä vain nuoren, vahva ja terve kasvi korkeus noin 30 cm.

Viimeisinä päivinä keväällä tai alkukesästä erittäin terävä veitsi, katkaista varsi (10 cm) tai tavaratilassa kasvien noin 20 cm: n pituinen. On selvää, että päärunkoa pitäisi pysyä lehdet, versot silmut.

Estämään reikiintymistä, jukka leikata käsiteltiin tuhkaa. Jonkin ajan kuluttua paikalle leikatun ilmestyy pieni ruusuke nuoret lehdet.

Hyvällä hoidolla heistä tulee muutaman. Leikkaa kärki maahan kaivettuja ja ajan mittaan, juurtua muuttuu riippumaton kasvi.

Virheellinen huolto tai epäonnistuneesti noutaa maan Yucca seos voi olla sairas. On olemassa useita sairauksia Yucca:

cercosporosis - ilmenee ulkonäkö ruskeita pilkkuja lehdissä, joka vähitellen kasvaa kokoa. Syy - korkea kosteus, usein ruiskutus, liiallinen kastelu. Ennaltaehkäisy - välttäen vettyminen ja maaperän ja ilman, poista sairaat lehdet.

ruskea tiputtelua - vanhemmissa lehdet pieniä värisiä pisteitä, jotka lopulta kellastua ja sitten muuttuvat ruskeiksi.

Jos et vastaa ajoissa, sienen muodostama 4 kuukauden kuluttua, mikä näkyy silmämääräisesti. Syy - ylimääräinen spray. Valvontatoimenpiteet - eivät salli kosteutta lehdillä pienimmästäkin merkki sairaudesta, vahingoittuneet lehdet on poistettava.

Marginaalinen kuolio lehtiä - harmaanruskea läiskät lehtiä marginaalit. Syy - saada liiallisesta kosteudesta lehdillä. Ehkäisy - estää kosteuden heti pois sairaat lehdet.

Fusarium rot - ilmestyy juuressa lehdet. Syy - liiallinen lannoitteita, liian märkää substraatti, korkea kosteus. Ennaltaehkäisy - oikea hoito, vahingoittuneet lehdet poistaa välittömästi.

valkohomesieniin - vaikuttaa alemman lehdet värjätä, vetistyä ulkonäkö, peitetty valkoisella kukkivat varret näyttävät suuri musta koulutukseen.

Valvontatoimenpiteet - säännöllinen järjestelmän ylläpitoon. Alkuvaiheessa poistaa vaurioitunut osia, kasvi prosessi - poistaa kasvin yhdessä potin ja maaperän, paikka käsitellä antiseptisellä liuoksella.

Tehokkain tapa lisääntymiselle - pistokkaat alkuun, joka leikataan terävällä veitsellä, se kuivataan useita tunteja ja on sijoitettu vesiastia, tai potin märällä hiekalla. Ilmestymisen jälkeen juuret, varsi siirretty maaperän seokseen.

Kun jalostus jukka tavaratilassa positiivisen tuloksen voi odottaa nopeasti. Lämpimänä vuodenaikana puunrunko sahataan useisiin osiin (poikittain), joista jokainen saa olla pienempi kuin 20 cm.

Leikkaus on sijoitettu Yucca kostutettu seos hiekan ja turpeen, ja jäljellä varjossa ulkona. 2 kuukauden kuluttua tulee olemaan juuria ja nuoret versot kehittää. Yucca voidaan istuttaa pysyvä pot.

Siementen lisäämiseksi menetelmä Yucca kaikkein työläs ja pitkällinen. Istutuksen jälkeen säiliö vaatii huolellista hoitoa noudattaen lämpötila ja kosteus. Taimet näkyvät vain kuukausi, mutta vuotta myöhemmin tuli vahva taimia voidaan pitää nuoren kasvin.

Lisätietoja näistä ja muista menetelmistä lisääntymisen jukka voi lukea täältä.

Ajoissa istuttamisen Yucca edistää sen hyvän kehityksen, menettely toteutetaan kahden vuoden välein. Laitos on hyvin siedä elinsiirron milloin tahansa vuoden, mutta on suositeltavaa tehdä se keväällä.

yucca juuristo on herkkä ja haavoittuva, joten tärkein haaste elinsiirtoa - ei vahingoittaa juuria. Päätavoite - lisätä määrää potin, täyttäen sen uuteen maahan ravitseva ominaisuuksia.

On tärkeää valita oikea potin jukka, jonka pitäisi olla muutaman senttimetrin suurempi kuin halkaisija juuristo kasvi. Pohja potin kuuluu vedenpoistokerroksen, joka voi olla betoni lohko, kivi tai soraa. Kaadettiin sitten kerros maa, joka sijaitsee keskellä savi huoneen juuret. Tämän jälkeen herkän liikkeitä tyhjyyden täyttyä uusia uria ja kevyesti tiivistetty. Hyvä kastelu viimeistelee elinsiirtoa menettelyä.

Näinkö? Jakaa sen ystävien sosiaalisiin verkostoihin:

Kaikki menetelmät jalostukseen kotiin jukka

Miksi ja milloin elinsiirtoa jukka

Ivory Yucca: säännöt hoidosta ja huollosta

Miksi jukka lehdet kellastua ja kuiva?

Hyvää päivää, toivon apuanne) ostimme Ikean Yucca, vain 5 päivää sitten. Nyt se lähtee alkoi ruskean ja käpertyä muutamia. Kun huomasin, että ne alkavat vaihtaa väriä, ostin kosteusilmaisin, laita se, maaperä on täysin kuiva, olin kaadetaan 1 litra vettä. Mutta siitä tuli parempi olla, joka päivä siitä tulee huonompi. Talossa on ilmankostutin, otamme sen. Ehkä pakkasen stressiä, kun kantoi kaupasta autoon se oli hyvin kylmä. Ja ehkä valo ei riitä, ja täytyy ostaa päivä lamppu, me punnitaan, mutta se on pieni. Yleensä tämä on vain spekulaatiota. Voisitteko kertoa meille, miten säästää Yucca. Kiitos paljon!

Yucca makuuhuone

Yucca makuuhuone - kaunis ja melko vaatimattomia kasvi kotitalouksiin, se on kunnolla asettunut kaupunkien asuntoja. Jos pidit siitä, kerromme siitä kaikki ominaisuudet hoidon ja ylläpidon, ja voit päättää, jos tarvitset kodin lemmikki.

Yucca kuuluu lilja perheen, ja vaikka sen näennäinen yhdennäköisyys palmu, ei ole mitään tekemistä sen kanssa. Väijyä hänen treelike hän kruunasi vihreänä tai sinertävä lehdet ikään kerätty nippuina. Riippuen sen lehtiä voi olla sileä tai peitetty piikit reunoilta.

Kukinta Palm iso kuppi-muotoinen kukkia, yleensä kukat eivät mene ulos yksi kerrallaan, ja kerätä suurissa kukintoja. Kuitenkaan ole se, että satut nähdä tämä spektaakkeli - jukka kukkii kotona ovat hyvin harvinaisia. Hedelmät näyttävät kuiva laatikko eivätkä edusta esteettinen edun vaikka jotkut lajit ovat syötäviä.

Vaikka lajikkeiden Yucca on noin 30 mitattuna kaupungin asunnot ovat yleensä kasvaneet vain kaksi - elefantti ja aloelistnuyu.

 1. Yucca Ivory saanut nimensä runko, joka muistuttaa laaja massiivinen perusosan eläimen samannimisen. Laitos on hyvin vaatimaton ulkoisiin olosuhteisiin, se ei vaadi erityistaitoja ja sopii elävät jopa kaikkein ahtaissa oloissa.
 2. Harvinaisempia jukka aloelistnaya, hoito vaatii teoreettista koulutusta. Aikuinen palmu, kasvaa, kestää pallomainen muoto ja on laaja nahkea lehdet.

Molempien lajien Yucca huoneen sisustaa kotisi. Kumpi valita - se on sinun, mutta muista, että mitä valinta, molemmat kämmenet ovat vaatimattomia hoitoon ja ottaa vähintään aikaa.

Kodin uudelle asukkaalle

Ensinnäkin, miten aloittaa kukka asuu kotona - oikea sopeuttamiseen, koska uusia ehtoja - on stressaavaa kasveja. Asiantuntijat suosittelevat heti oston jälkeen elinsiirron se uuteen potin suurempi halkaisija kuin siinä, jossa se myytiin, ja vaihda maaperän kokonaan. On parempi, jos uusi astia on korkeat muurit, joten voit varmistaa riittävä salaojitus - vähintään 5 cm.

Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä maahan. Voit tehdä jopa maaperää kasvit omasta tai ostaa valmiina kaupasta, tässä tapauksessa suosia seoksia kämmen ja Dracaena. Jos haluat ostaa, valitse maaperä neutraali happamassa ympäristössä.

Voi pohjustaa vaikeaa. Meidän on otettava yksi osa kompostia, kaksi osaa hiekkaa ja saman verran turvetta ja pohjalakana. Hiekka on parempi käyttää karkean jakeen tarjota entistä parempia ja vedenpoisto.

Ennen kuin syöksyt säiliöön kasveille, jukka, on tarpeen asetella pohjalle sora- tai laajennettu savea. Kanta on istutettu syvyydessä enintään 3 senttimetriä, sukellus syvyyksissä ja uhkaa mädäntyä varren kasvi kuolee.

Erityisesti olemassaolo kämmenet kotona: valaistus, kastelu, ympäristön lämpötila

Koska yucca - tulee trooppisissa maissa, on tärkeä kysymys, että sinä kysyt - miten hoitaa kodin palmu Yucca.

Ensin tarvitse asentaa paikalla asunnon riittävä valaistus. On erityisen tärkeää, että jatkuva pääsy valossa taimien. Samalla täytyy suojata laitosta suoralta auringonvalolta.

Puhkeamista lämpimänä vuodenaikana on toivottavaa laittaa kämmen parvekkeella tai ulkoterassilla. Varmista aina, että se ei kohdistu äkillisiä lämpötilan muutoksia ja eivät löydä luonnoksessa.

Talvella voi nähdä, miten laitos on taipunut, käänsi koko kehon valonlähteen. Välttää muodonmuutos varsi, on suositeltavaa noin syyskuu korostaa entisestään Yucca. Muuten, jossa valon puute on ahtaissa oloissa kaupunkien asuntojen asiantuntijoiden liittää kyseisen Kasvi kukkii harvoin.

Optimaalinen sijaintipaikan valintaan sijoittamisesta jukka - lattiajalustalla, niin että se oli tasolla kynnyksen. Muista katsoa, ​​että se ei ylikuumene takia toimia keskuslämmitys jäähdytin. Asenna potin tehtaan lattialla ei suositella riittämättömän valaistuksen vuoksi, mutta myös lähellä ikkunaruutu mahdollisuudesta hypotermia.

Tavanomaisen käyttöiän on tarpeen säätää kosteus mikroilmaston huoneistoissa tasolle vähintään 40%. Jos asuntosi kuiva ilma, on suositeltavaa lisäksi kosteuttaa sitä ympäri tehdas, jonka sumutin, spray kasvi pari kertaa päivässä, varsinkin talvella.

Noin kerran kuukaudessa suosittelemme Yucca kylpyhuoneeseen ja pitää häntä suihku pestä pois lika lähtee.

Pitämässään tuttu koti palmu siellä subtrooppinen ja leuto ilmasto. Kesällä lämpötila ei saa ylittää 26 astetta, talvella - 20 astetta. Tärkeintä on pyrkiä välttämään äkillisiä muutoksia lämpötila, esimerkiksi auki yöllä varten tuuletusikkunat, koska se on lyhyessä ajassa voi johtaa kuolemaan kasvi.

Jos haluat olla palmu, eivätkä uskalla, tiedät, että kämmen Yucca kotihoitoa edellyttää vähintään, jossa se edes noviisi kasvin selviytyä ilman ongelmia.

Ominaisuudet kastelu riippuvat ensisijaisesti aikaan vuodesta. Palma melko vastustuskykyisiä kuiva ilmasto, joten intensiteetti kastelun pitäisi vaikuttaa koko potin ja kaikkein palmuja, samoin kuin hänen ikä. Esimerkiksi pieni palmu, juuri tuonut kotiin, sinun täytyy kosteuttaa joka päivä, mutta vähitellen, ja aikuinen tehtaan ulkoamme tarpeet kastelua kahdessa kolmen viikon ajan.

Laskea optimaalinen määrä vettä, joka on tarpeen kostuttaa maaperään, sinun täytyy tietää, miten paljon maaperän potin. Laskenta tehdään seuraavan kaavan mukaan: yksi litra vettä jokaista gallona maaperän.

Kesällä, toukokuusta syyskuuhun, joiden keskimääräinen päivittäinen lämpötila 22 astetta veden Yucca tarvitaan noin kerran viikossa, kylmempi se saa, sitä vähemmän se tarvitsee kastelua. Jos huonelämpötila pysähtyy 18 astetta, kosteuttaa maa on vain hieman enemmän kuin kerran kuukaudessa.

Kiinnitä huomiota kunnon ylemmän maakerros potissa. Ennen kastelua sen pitäisi olla kuiva. Avulla puutikun, juuttunut potin, arvostat kosteikkojen ja alapuolella, että väli waterings sen pitäisi kuivua puoli tai jopa kaksi kolmasosaa koko korkeudesta.

On tärkeää tietää joitakin piirteitä kastelu, ja aina kiinnittää huomiota niihin.

 1. Välttää pysähtyminen vettä pan pannu, jossa se voi valua pois prosessissa kastelua. Aina tyhjä lokero, tai ylimäärä kosteutta voi alkaa mädäntyä juuret ja kasvi kuolee.
 2. Jos muutaman päivän kuluttua kastelu pintakerros maaperä on kostea, joten hän oli hyvin kovettunut, ja vesi ei tunkeudu potin. On tarpeen löysätä maaperän kanssa sopivalla työkalulla, esim., Puiseen, edellä.
 3. Kiinnitä huomiota kunnon maaperän aikana, jolloin asunto muuttuu kosteuden tasoa. Tällä hetkellä se kuivuu paljon hitaammin pitäen tavallista kastelu tilassa, olet vaarassa pilata kasvien juurien.

Palma ei tarvitse mitään erityistä ravintoa. Lannoitteet sovelletaan huhtikuusta elokuuhun on parasta käyttää tähän erityistä nestemäistä ainetta, jota myydään nimenomaan vallan kämmenissä ja Dracaena. Talvella kasvi ei tarvitse lannoittaa.

Muista, että heti oston tai kasvi ei tarvitse syöttää siirron jälkeen, koska sinun täytyy antaa hänelle aikaa toipua, äläkä altista sitä ylimääräistä stressiä. Jos elinsiirron tasapainoinen käyttö erityistä maaperän puilta, niin noin vuosi Yucca ei tarvitse ylimääräistä virtalähdettä.

Video "Miten hoitaa kotiin palmu Yucca"

Yucca, kuten mikä tahansa muu kasvi, lisäksi hoidon edellyttää elinsiirtoa. tämä menetelmä on suositeltava, että enintään kahden vuoden välein, aina korvaa potin suurempi, ja tuottaa vaihtuu maaperän. Erityisiä rajoituksin elinsiirtoa ei ole aikaa, mutta paras on keväällä kuukautta.

Poistamalla kasvin potin, varo vahingoittaa juuret, tai sen jälkeen siirtämällä kämmen satuttaa pitkään, mutta sopeutumisprosessi viivästyy pitkään, jos koskaan, se selviäisi häntä.

Ennen istuttamisen jukka, alareunassa uuden potin sinun täytyy laittaa vähintään 5 senttimetriä salaojitus. Jos sinusta tuntuu, että maaperä ei menetä sen ravitsemukselliset ominaisuudet, elinsiirron puita olisi tehtävä siirto savi paakku juuret uudessa potin. Tilan seinämien välinen potin ja paakku valmistuu uusi sopiva pala. Parempi, jos se on sama maaperän sekoitetaan jota käytit edellisessä elinsiirtoa, tässä tapauksessa stressi lyhenee.

Palmu lohkottu jonka tavoitteena nuorentaa tehtaan ja antaa sille mukava muoto. Jos jukka voimakkaasti vedetään ylöspäin, myös suorittaa ympärileikkaus.

Menettely tapahtuu parhaiten keväällä, kun kasvi lakkaa sen kasvua. Ennen kuin leikata jukka huoneen työkalu sinun täytyy desinfioida alkoholilla.

Leikatut olisi saatettava loppuun, eikä katkaista oksat lehtineen koskemasta kasvupiste. Tarkkuudella siivut käsiteltiin jauhetulla hiilellä estää homeelle prosessi. Leikkauksen jälkeen kasvi palasi tavanomaiseen ympäristöön ja tarjoavat kastelu mukaan nykyiset ilmasto-olot. Ympärileikattu osat kasvi ei tuota, ja käytetään jalostukseen.

Video "Kopiointi Yucca"

Tärkein osoitus siitä, että laitos ei ole kunnossa, ovat lehtiä. Tahansa muuttaa niiden värejä ja muotoja pitäisi hälyttää. Yucca makuuhuoneen tauti liikkuu melko helposti, se on vain tärkeää tietää niiden oireita, niin se ei olisi joutunut tappion.

 1. Jos huomaat, että yhtäkkiä Yucca lehdet olivat täynnä suuria ruskeita pilkkuja, tämä on osoitettu, että ne jättivät sieni aiheuttama vetinen maaperä tai ilma. Sairaat lehdet on poistettava, jotta sieni ei leviä. Sen jälkeen tarvitsee vain vaihtaa asuinpaikkaa kasvin siirtämällä sitä kuivassa osan asunnosta, ja pysäyttää suihkuttamaan ilma hänen ympärillään.
 2. Vakavampi eräänlainen tappion sieni - varsipoltetta. Tämä taas johtuu waterlogging ja puute raitista ilmaa. Hyväksymisen jälkeen toimenpiteet on kuvattu edellisessä kappaleessa, osittain sairaat kasvi voi vielä pelastua, clearing suppurating osia varren. Jos et voi lopettaa prosessin rappeutuminen, kämmenestä pitäisi päästä eroon yhdessä potin, että tauti ei leviä muihin ruukkukasveja.

Kuten tiedätte, jukka ei ole kovin oikukas, hyvin vaatimaton ja oikeilla hoito on käytännössä ei sovelleta sairauksiin.

Tuholaisia ​​kasveja vahingoittavia, myös tyypillistä useimmille kodin kasvis vuokralaiset: Coccidae, kirvoja ja hämähäkki punkki - siinä kaikki loiset, jotka haluavat laskeutua palmu.

 1. Kasvit tartunnan Coccidae kanssa mitään hämmentää. Näyttää siltä, ​​että kuihtuneet ilman kastelua, lehdet kuihtuvat ja putoavat, ja hoitamattomana voi kuolla Yucca. Myymälöissä erikoistunut huonekasvit, voit helposti etsiä työkalu nimeltään aktellik joka auttaa pääsemään eroon tästä vitsauksesta.
 2. Oireet muistuttavat punkki tartuntoja kuin parannuskeinoa, mutta tämä on välttämätöntä nostaa ilman kosteus, koska punkki laitetaan sisälläkin vain kuiva ilmasto.
 3. Vuodesta kirvoja taistella kovaa, joten hyönteismyrkkyjen käyttö. Yhdessä ne voidaan puhdistaa liuoksella, jossa kasvien lehdet, johon on lisätty tavanomaisia ​​saippuaa.

Taudit ja loiset näkyvät vain näiden kasvien osalta, josta virheellisiä huolehtiva. Vallitsee hyvä ja tarjoamalla kastelu oikeaan toimenpiteeseen, voit suojata kasvi haitoilta.

Asiantuntijoita yhdellä äänellä sanoa, että jukka voidaan pitää lähes kaikki perheen, sen lehdet eivät ole myrkyllisiä eivätkä aiheuta allergiaa, mutta pitää sen makuuhuoneessa vielä ole suositeltavaa.

Tuotantolaitos tarvitsee kohtalainen kosteus ja tasainen lämpötila, ja se hyödyttää loput asukkaiden asunnon. Et koskaan unohda säilyttää terveen mikroilmasto asunnossa, mutta jos hän ei enää olla terve, kämmen kertoo niiden ulkonäkö, joten voit ryhtyä toimiin ajoissa.

Nyt osaat talon kasvi - Yucca taivaan lahja. Pidä se kotona - se on ilo, lisäksi kaikki edut kuvattu artikkelissa, kuten yksinkertaisuus, vähimmäisvaatimus hoitoa, hän on myös hyvin kaunis ja näyttää näyttäviä ja on osa sisustusta asunnosta.

Asiantuntijat esoteerinen suositeltavaa pitää sitä paikoissa, joissa on vieraita, koska he uskovat, että laitos auttaa suojelemaan vuokranantajia pahan silmän ja negatiivisia tunteita.

Kukkia jukka: kasvavat kotona, kuvat

Eksoottisten kasvien aina houkutellut puutarhureita. Yksi kirkkaimmista edustajat luokan ikivihreiden kasvien Yucca. Syntyi tämän kasvin, joka kuuluu perheeseen Agave ovat kosteita subtropics Pohjois-Amerikassa. Tämä edellyttää, että omistaja perustamisen samoilla ehdoilla: ilmasto on oltava kuiva ja kuuma. Kuitenkin, etteivät kaikki heillä on tarvittavat tiedot pelisääntöjä hoidon tämä kasvi kotona, piirteitä leviämistä ja niin edelleen.

Tämä kasvi voi olla yksi- tai haaroittunut runko. Yucca on myös erilainen kuin muut kasvit, lehdet kattaa paitsi sivuliikkeen, mutta myös runko. Ne ovat hieman venytetty, ja lopussa muodostamaan terävä kärki. Koko elämänsä Yucca kukkii hyvin harvoin. Sen kukat ovat melko suuria ja niissä on valkoinen värisävy. Monet heistä liittyy kellojen alkuperäisessä muodossaan. Monet puutarhurit valita tämä kasvi ei ole voidakseen nauttia kukinnan ja nauttia erikoisen vaikutelman. Jälkeen jukka voimakkaasti muistuttaa pienoiskoossa kämmen.

Jos aiot kasvaa jukka ruukuissa, on suositeltavaa asentaa ne ikkunassa, joka sijaitsee etelälaidalla. Tässä tapauksessa toivottavaa, että kukka suoraan auringonvaloon. Koska valon tarkkuudella yucca voit sijoittaa penumbra, jossa hän myös tuntuu hyvältä itsestäsi. Kuitenkin, sinun ei pitäisi luottaa muodostumista vehreät kruunu.

Puhkeamista kesällä on suositeltavaa tuoda kukka parvekkeelle tai voidaan kuljettaa siihen maahan, jossa hänen pitäisi löytää paikka kadulla. Täällä jukka saavat maksimimäärä valoa. Kasvien hoito on yksinkertainen, mutta aluksi ei loukkaantunut tutustua erityispiirteet istutus tämän kasvin.

Haluan toistaa, että jukka on valoa rakastava kasveja. Näin ollen, paikkaan, jossa se on kasvatettu, on välttämätöntä säilyttää suhteellisen korkeassa lämpötilassa. Tämä kukka reagoi voimakkaan kasvun, jos lämpötila on kesäisin sisällä + 20 + 25 astetta. Kun talvi kasvi on suositeltavaa siirtää pimeässä paikassa, jossa lämpötilan on oltava enintään ± 10-12 astetta. On tärkeää varmistaa, että tähän aikaan vuodesta ei jouduttu äkillisiä lämpötilan muutoksia, vaikka vaikka tällä hetkellä tehdas tulee olemaan lepotilassa. Jos huonelämpötila laskee alle kriittisen tason, kasvi ei valmis siihen, ja kuolevat.

Kastelu on yksi tärkeimmistä tapahtumista, joka määrittää, kuinka vahva ja terve kasveja saadaan. Yucca ei ole kovin vaativa kosteutta, joten usein kastelua voi vahingoittaa häntä. Muista huolehtia, että maan pinnalla vesi ei pysähdy pitkään. Myöskään paremmin se tuntuu, jos se jätetään ilman vettä pitkäksi aikaa. Talvella se kastellaan paljon vähemmän. Tyypillisesti tavata veden on viettää tarpeeksi kastelua kerran viikossa.

Hyödyllinen kesällä roiskuu kasveja, jotka tulisi suorittaa äärimmäisen varovasti. Tuolloin lehden märkyys tarpeen varmistaa, että ne ovat suojassa auringonvalolta. Muuten se aiheuttaa palovammoja. On myös tärkeää välttää veden pääsy toiminnan aikana ruusuke lehdet ja varret vierekkäisten kasveja. Talvella lehdet suihkutetaan useammin kuin kesällä, koska tällä kertaa sisäilman kosteuden taso laskee. Tämä toimenpide on tehokas, jos toimenpide suoritetaan talvella vähintään kerran päivässä.

Kasvaessaan kaikki kasvit kotona hoitaa häntä Siihen kuuluu lannoituksesta. Ja jukka ei ole poikkeus. On parasta suunnitella lannoitusta lämmin kausi, kun kasvit tulevat vaiheessa aktiivisesti kasvua. Ruokinta ei hyödytä, jos ne tekevät maaperän liian usein. Yleensä se on riittävää suorittaa tämän operaation kahdessa kolmen viikon ajan. Maaperän laadun parantamiseksi voidaan saavuttaa tuomalla siihen lantaa, humus tai turvetta. Paras vaikutus voidaan saavuttaa, jos parhaillaan huolehtiminen kasveja käyttää erityistä lannoitetta agave.

On olemassa useita tapoja, joilla voit moninkertaistaa Yucca kotona.

 1. Viipaletta piipun pituus 15 cm;
 2. Leikkaa irti ja juurtunut topit;
 3. Tytäryhtiöiden ruusukkeita.

Substraattina, jolloin eteneminen materiaali on juurtua, on mahdollista käyttää hiekkaa tai pohjainen seos hiekan ja turpeen. Kun materiaali on valmis, kasvi on istutettu ruukkuun, aiemmin täyttämällä se maa substraatti, joka on oltava kappaletta puuhiiltä. Myös säiliö on tarpeen säätää salaojitus, josta voit käyttää soraa tai sirpaleita sirpaleiksi. Best fit erääntyneet sen kevyempiä. Myös monet puutarhurit kasvatetaan siemenistä Yucca.

Lisääntyminen jukka Vertex kahva

Kun puutarhuri on ensimmäinen aikuinen Yucca Bush, sitä voidaan käyttää kotona rodun. On syytä pitää mielessä, että sen pitäisi olla kukka vähintään 30 cm Yksi mahdollisista menetelmistä jalostukseen yucca palmuja. - käyttö leikkaus, otettu ylhäältä.

 • Työkappaleen haara on leikataan terävällä veitsellä tai terä. Ei ole tarpeen korjata yli useita taimiaineistoa - laitos tuntuu huonompi, jos hän jää hieman vihreät lehdet;
 • sadonkorjuun jälkeen pistokkaat leikataan sivuston tulee voidella puuhiilipölylle. Odottelun jälkeen hieman, niin näet miten siitä parantunut haava alkaa kasvaa uusia oksia. Seurauksena tästä manipuloinnin avulla saat näyttäviä haarautunut Yucca;
 • sadonkorjuun jälkeen pistokkaita täytyy antaa heille aikaa kuivua. Yleensä se kestää noin kaksi tuntia. Sitten he tarvitsevat laittaa kosteaan hiekkaan. Kunnes on aika repot laitoksen pysyvään paikkaan, on säilytettävä kosteassa tilassa. Tätä tarkoitusta varten kärki voidaan laittaa lasiin vettä, lisäämällä ennalta aktiivihiili. Jo ennen yksittäisten lehtien juurtumista voi kuolla. Tällä kertaa haluat seurata ja poistaa ne. Kun juuristo kehittyy melko hyvin, on mahdollista suorittaa siirteen tehtaan potin.

Toiminnassa lisääntyminen menetelmä on Yuki käyttö varren paloja. Tämä menetelmä sopii paremmin niille puutarhurit, jotka ovat toistuvasti mukana jalostukseen tämän kukan. Aluksi sinun täytyy huolellisesti leikata pois osan runko ja laita se märkää hiekkaa. Tämä olisi tehtävä siten, että kasvimateriaali on vaakasuora. Tukemalla hiekka märkä, pian voit nähdä, kuinka kahva alkavat muodostaa juuria ja silmuja. Tämän seurauksena tämä menetelmä mahdollistaa saada uusia taimia Yucca.

Lisääntyminen kotona jälkeläisiä

Jälkeläisiä, jotka usein antavat kukkien, voi myös toimia hyvänä taimiaineistoa. Sinun on ensin löytää sopivaan astiaan, joka on täytetty märällä hiekalla. Sitten sinun täytyy varovasti erottaa vesa, aseta se maapohja pystysuora reuna. Hetken kuluttua hän kasvaa pikku puu, joka sittemmin on tarkasteltava huolellisesti. Joten sinun täytyy valmistautua elinsiirtoa potin täynnä rasvainen puutarha maaperään.

Hyöty holding karsinta on se, että voit luoda rehevän ja laaja kruunu kasvi. Se on poistettava yläosa bush -. Noin 10 cm cut-off paikka käsiteltävä puuhiilipölylle tai puutarha piki. Tällainen toiminta voidaan suorittaa ainoastaan ​​niistä puista, joka voisi juurtua ja saavutti 60 cm.

Kukkaan elinsiirron jälkeen kasvoi hyvin, se tarvitsee paitsi asianmukaista hoitoa, mutta myös laatu maaperän sekoitetaan. Tarvitset puutarha maaperän, haluat lisätä hiekkaa määrä 1/3 tilavuudesta valmistettua seosta. Alareunassa potin asetetut rikki sirpaleiksi, ja päälle asetetaan pala vettä läpäisevän geotekstiilin. Tämän jälkeen säiliö täytetään mullalla, mutta vain puoli äänenvoimakkuutta. Lopettaa keittämisen, jatkaa suoraan siirrännäisen puita.

 • yrittävät leikkauksen aikana pitää juuret Bush mahdollisimman paljon vanhan maan.
 • ryhtyä improvisoitua avulla ja käännä kasvi, joten se voidaan helposti siirtää osaksi valmis potin;
 • edelleen com juuret tarvitsevat vähän tapin pinnan, ja ylhäältä täyttää jäljellä käyttämätöntä maaperän sekoitetaan;
 • Lopussa maaperän juuri alueella on hyvin tiivistetty.

Yuka ei poikkea muista puutarhakasveja, joten on tarpeen säätää asianmukaista hoitoa. Heikkeneminen valtion puiden voidaan havaita seurauksena tappion sieni- tai bakteeri-infektioita. Joka voidaan määrittää ulkonäkö lehdille tummia täpliä. Myöhemmin ilman toimenpiteitä se voi johtaa pehmeneminen kudosten ja niiden hajoaminen. Joissakin tapauksissa tämä prosessi voi vaikuttaa ja osa takakonttiin.

Tässä tilassa, hoito edellyttää poistaminen tuhoalueilla terävällä veitsellä. On tarpeen tehdä ja osalta vahingoittuneet lehdet. Ei vaikuta sairaus jukka Bush täytyy käsitellä systeeminen fungisidi. Tänä aikana on tarpeen vähentää taajuus kastelua. Nämä taudit voivat vaikuttaa ja kasveja viljellään ympäristöolosuhteissa. Tässä tapauksessa sinun täytyy huolehtia niistä samalla tavalla.

Yucca on resistentti monille tuholaisia. Kuitenkin suuri vaara sillä se edustaa hämähäkki punkki, hän voi saada helteessä. Käsitellä sitä suositellaan käytettäväksi heikko ratkaisu tinktuura tupakan, joka on tarpeen spray takakonttiin ja lehtiä.

Vaikka Yucca harvoin tyytyväinen sen kukinnan, mutta monet puutarhurit on mielenkiintoista epätavallinen koriste mieltä. Monille oli tilaisuus nauttia näkymistä kasvi, usein miettinyt pyrkivät laita se päällä. Tämä on melko helppoa, jos seuraa maatalouden tekniikoita viljely Yucca.

Kotihoito on yhtä tärkeää. Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä valmistus maaperän sekoitetaan, koska ennen Yucca elinsiirtoa uuteen paikkaan optimaaliset olosuhteet sen kasvua olisi luotava. Myös tämän liiketoiminnan menestyksen riippuu oikeankokoisella taimiaineiston. On parasta käyttää pistokkaat, joka useimmissa tapauksissa on hyvin juurtuneita ja muuttua vahva terveitä kasveja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Siirry työkalupalkkiin