Pesien mehiläisiä omin käsin

Pesien mehiläisiä: laite variantteja, joten omissa käsissä

Luonnossa villimehiläisten tyytyvät elämään luonnon suojien, jotka ovat useimmiten halkeamia ja kupeissa puunrungot. Käytössä mehiläistarhojen elämä paljon mukavampaa, koska täällä jokainen perhe tarjotaan omat pesien mehiläisiä.

Keinotekoisen talo on erilainen kuin primitiivinen kannella? Mikä on täynnä mehiläisiä laitteen ja onko mahdollista rakentaa omin käsin?

Yleisimpiä pesien mehiläisiä

Mehiläishoito on yksi vanhimmista ihmisen toiminta. Ei ole yllättävää, että ajan mittaan eri puolilla maailmaa, monia erilaisia ​​ja lajikkeiden pesien jotka jaetaan tavallisesti vaaka- tai vuoteet, ja pysty- tai nousijat:

 1. Pystysuora suunnittelu lisääntyneen ylöspäin laajennuksia. Yleisimpiä vaihtoehtoja - monirunkoisissa talon ja Dadant pesää mehiläisiä.
 2. Horisontaalinen nokkosihottuma rakentaneet puitteet maanpinnan suuntaisesti. Näitä lajeja ovat vuodetta, on suunniteltu 16-24 kehyksiä ja nokkosihottuma Ukrainan rakenteita, jotka poikkeavat standardin kohtisuoran kehyksiä.

Nykyään kunniaksi mehiläishoitajien monenlaisia ​​nokkosihottuma, mutta suosituimpia ovat sängyt, monirunkoisissa suunnittelu ja paukamia 12 kehystä. Hinta pesien mehiläisiä riippuu koosta talon, sen suunnittelu ja materiaalien käytön valmistuksessa. Lisäksi perinteisen puun, regenerointi pesien käytetään usein erilaisia ​​muovi, ja tekstiilit.

Rakenteellisesti tyypillinen pesää koostuu kotelosta, kansi, pohja, kauppa supers, kehykset mehiläisiä.

Tärkein osa pesää mehiläisiä laite - kotelon asennuskehyksen soluille ja hyvin mehiläisyhdyskunnan. Ulkonäkö asia on hyvin yksinkertainen. Tämä laatikko ei ole ylhäältä ja alhaalta, varustettu pidikkeet kehyksiä.

Lähtöä ja paluupäivä mehiläispesäryhmästä etuseinään kuuluu aukko kotelo - tapholes, joka voi olla pyöreä tai rakomainen. Saat kätevästi lovia voidaan sulkea erityisellä venttiilillä. Sen koko on helppo säätää erityisillä lisää. Ulkosivulla, alle laskuaukon on asetettu pois aluksella.

Päälle kehon peitetään kannella, joka on useimmiten tasainen. Tämän rakenteellisen osa - suojelemiseksi sisätilaa todisteita mehiläisille säältä, tunkeutuminen eläinten tai tuhohyönteisiä. Alle tasakatto asennettu podkryshnik joskus tarvitaan kuljetukseen pesien mukavuutta, ja myös niiden lämmöneristys.

Pohja kotelo peittää pohjan pesää mehiläisiä. Tämän osan rakenne voi olla sekä irrotettava ja tiiviisti kiinnitetty korin. Ulkoisesti pohjaan pesän muistuttaa häiriönsuoja reunuksen.

Kiinnittämiseksi poluramok säädetty shoplifting laajennus. Hän on puoli alhaisempi kuin ruumiin pesää, ja sitä voidaan käyttää aikana massan kerääminen hunajaa. Tarvittaessa kotelo laitetaan ole yksi, vaan useita kauppoja.

Aloittelevat mehiläishoitajien oikeutetusti huolissaan kysymykseen: "Kuinka paljon on mehiläispesä mehiläisiin?" Kustannukset ovat tärkeä hankinta voi vakavasti vaihdella. Valinta tiettyyn laitteeseen mehiläispesäryhmästä riippuu yksittäisten etusija mehiläistenhoitajan johtuva tilavuuden hunaja ja perheen koko.

Jos valmiit nokkosihottuma kustannukset tuntuvat liian raskaita, mehiläishoitaja tekee päätöksen rakentamisesta pesien mehiläisten omin käsin, piirustukset tällaiselle hyödyllinen kotitekoisen löytyy avoimista lähteistä, sekä hyödyntää kokemuksia heidän kollegansa.

Todisteet mehiläisiä omissa käsissä: materiaalin ja ominaisuudet kokoonpano

Mikä täynnä mehiläisiä laitteen voidaan valita, on tiedostettava, että ainoastaan ​​turvallisia materiaaleja hyönteisiä, joita käytetään talon rakentamiseen.

Jos perusteella valitun puun, on parempi suosia lajeja, jotka eivät tuota tuoksuvien viskoosi hartsi.

Levyt ja baareja on perusteellisesti kuivattu tai jo toiminnassa on väistämätöntä muodonmuutoksia ja pois pesää alas, menettää kireys, rungon mehiläiset lakkaa loksahtaa kohdalleen. Samoista syistä, tulee välttää runsaasti puun solmua, joka kuivana yleensä laskea.

Liimaukseen nokkosihottuma ottaa luonnollisen kosteuden koostumuksia, joilla ei ole ainoastaan ​​suuri lujuus, mutta myös auttaa sinetöidä nivelet.

Kytkettäessä alaosan, kotelot, kuoret ja muut komponentit kätensä valmistettu näyttöä mehiläisten on tärkeää välttää puutteet ja välttää muodonmuutoksen kunkin käytetyt osat linjan 2-3 fragmenttiin.

Pintakäsittely mehiläispesäryhmästä pitäisi tarjota paitsi koriste väritys, mutta kaksi kertaa käsittely ja sitova lakka, joka antaa resistenssin puun kosteuden, lämpötilan muutokset ja levinneisyys tuholaisia. Väri maali suoritetaan edullisesti valkoinen, keltainen tai sininen värisävy, hyvin pitävät hyönteisiä. Kansi pesää hyödyllisiä metallinen kansi, jolloin arkkien reunat kääntää ylös niin, että se suojaa leikata ja päät.

Hahmotellaan valmistaa oman käsissä pesää mehiläisiä rakentaa piirustuksiin on valittu siten, että uusi talo oli täysin mukava:

 1. Laadulliset talon täysin estää hyönteisten kausivaihtelut lämpötilan ja kosteuden kaikissa sääolosuhteissa. Mitä pesäelementtiä varustettu yläpuolisella ja sivusuojat tehokas sekä talvella että kesällä.
 2. Perhe, joka sijaitsee pesää mehiläisten voi laajentua esteettä, joka tarjoaa järjestelmän kapasiteetti talon äänenvoimakkuutta.
 3. Laite on pesää mehiläisiä olisi kätevää paitsi hyönteisten vaan myös mehiläishoitaja. Eli suunnittelu olisi helppo puhdistaa, desinfioida, ilmanvaihto ja tarkistaa.
 4. On muistettava, että pesät tarvitse kuljettaa, koota ja purkaa.

Ennen kuin teet pesää mehiläisiä, sinun täytyy päättää sen koosta. Vaikka monet kokeneet mehiläishoitajat on omat mieltymykset ja käsitellä käytännön vaihtoehtoja aloittelijoille keskittyä paremmin hyväksymisestä universaali ulottuvuuksia.

Keskittyen piirustus pesää mehiläisiä, kätensä toimivat rungot, pohjat ja kannet, kehykset ja muut rakenteen osiin:

 1. Valmistuksessa kotelon take kuivattiin levyn 20 mm paksu. Siten samassa yhteydessä hallituksen paremmin oteta havupuusta ja lehtipuusta, kuten koivusta tai haavasta tiheä.
 2. Välinen etäisyys kehykset mehiläisten samalla ratkaista tyypillisesti 37,5 mm ja pohjan välillä taskun jätetään rako runko 20 mm.
 3. Käytäviä hyönteiset ovat 12,5 mm leveä.
 4. Pohjasta pohjaan runko on sisennetty hihna 20 mm.
 5. Etu- tai takapinnalle rungon pesän mehiläisten puitteet 7,5 mm.

Valmistuksessa pesän saa unohtaa eristys. Tätä varten, valmistaa eristys tyynyt side 455 mm, jotka on pakattu hyvin kuivattua ruohoa ja sammal.

Aitaaminen asuintilaa pesää ei jo alueella on kalvo. Tämä irrotettava elementti mehiläispesäryhmästä laite on myös valmistettu kestävästä kätensä 10mm vanerilevy.

Kokoonpano alkaa itse tehty pesän ruumiinosia, sitten tulee aika asennuskehys mehiläisiä. Tarkastuksen jälkeen mitat pesän saa pohjaan. Viimeinen paikka katolle on asennettu. Kokoonpano suoritetaan tasaisella pinnalla, ja suunnitella, jotta saadaan stabiili ja kestävä.

Riippumattoman tuotannon Hive

Ja aloittelijoille että kokeneille mehiläishoitajien tullut, mikä on parasta tehdä pesää käsillään. Tiedät varmasti omana tuote tarvittaessa kehitys voi melko nopeasti tehdä puuttuvat osat. Jos haluat oppia tekemään omat pesät ja siitä keskustellaan.

Ennen kuin rakentaa pesää kädet sinun täytyy valita sen suunnitteluun. Yleensä aloittelijoille nokkosihottuma mehiläishoitajien käyttää kahta tyyppiä:

 • Dadant 12 kehystä. On pystysuora rakenne, voidaan nostaa. Tarvittaessa, ylä- neuvotaan tai jonkin muun standardin rungon tai tallentaa (valinnainen kotelo puoli korkeutta ytimen, johon on asennettu Puolikehys).
 • Lounger - 20 kuvaa ja muuta. Eri kokoisia - leveys on suurempi kuin syvyys. Niiden kehysten lukumäärä, käytettävien mehiläisten perheen säädetään vaihtamalla osion.

Sekä näitä malleja käytetään standardi runko 470 * 300 mm, jotka ovat yleisiä. Nämä kaksi - yleisin keskuudessa aloittelijoille (ja kehittyneet) mehiläishoitajien. Joskus käyttää nokkosihottuma "Ruta", mutta ne ovat eri muodossa - 470 * 230 mm, ja löytää ne ei ole niin helppoa. Myös Rutami työskentelemään kovemmin kuin Dadant tai solariumit, tarvitsevat enemmän kokemusta mehiläishoidon. Koska valita kahdesta vaihtoehdosta - Dadant tai lepotuoli. Mitä nimenomaan - on parempi oppia mehiläishoitajien omalla alueella.

Koska Dadant pesää lepotuoli ja käyttää standardi runko, ne eroavat vain leveys: täytyy sovittaa kappaletta 12 kehystä, toisin - 20 tai 24 kpl. Muut parametrit pysyvät samoina.

Sivusuunnassa ja edestä (etu- ja taka-) pesän seinä

Järjestelmä kotelokokoonpano

Muuttuvat parametrit nokkosihottuma joissa on eri määrä kehyksiä on esitetty taulukossa. Asetat sen piirustuksen ja saada mahdollisuus, että tarvitset.

Mitä sinun tulisi tietää ennen kuin alkaa tehdä pesää käsillään

Jo ennen riippumattoman tuotannossa olevien pesien tiedettävä vaatimuksia materiaalien ja rakentamisen tekniikka näyttöä siitä, onko mehiläisiä. Monet niistä. Aloitetaan vaatimuksia materiaalin.

Yleisin materiaali - puu. Sitä voidaan käyttää nesmoslistaya havupuusta (kuusi, kuusi, mänty josta lima on poistettu) ja kuohkeaa lehtipuut - poppeli, lehmus, jne. Massiivipuuta ei pitäisi käyttää - mehiläispesän on vaikea ja kylmä.

puun tiukat vaatimukset. Sen pitäisi olla kuiva - enintään 16% kosteutta, ilman keskeyttämistä solmua, laho, madonreikä punoitusta. Sallittu muuttuu siniseksi (se on laatuindikaattoreihin ei vaikuta). Jos solmua ovat siellä, voit poistaa ne, sinetöi tulpat saman puun ja kitti. Toisaalta vikoja ei käytä puuta.

Tehdä tänään nokkosihottuma ja vaneri on paras - koivu. Tällöin seinät tehdä kaksinkertainen tiiviste kerrosten väliin eristys - vaahtoa. Näissä nokkosihottuma lämmin talvi ja viileä kesä. Niiden haittapuoli on se, että seinät on saatu höyrysulun, niiden kautta tulee ulos kosteutta. Siksi pesää ilmanvaihtojärjestelmä on tarpeen kiinnittää erityistä huomiota (tehdä ylimääräistä lovia yläosassa ja avaa se tuuletusta tarvittaessa).

Joskus kerätä pesiä, polyuretaanivaahto ja styrox. Paras vaihtoehto - paisutettua polystyreeniä. Se jopa joitakin kiinnikkeitä voidaan asentaa, se ei pure tai mehiläisen tai muita hyönteisiä. Kaksi muuta aineet kerättiin liimaa ja toinen jauhaa niitä ja mehiläiset, muurahaiset ja voi laskeutua ja muita ei-toivottuja naapureita mehiläisiä.

Vaatimukset käsittely ja kokoonpano

Keräämällä pesää kädet täytyy ehdottomasti säilyttää sisäinen kotelon mittojen ja laajennus. Sitten lisätä äänenvoimakkuutta ei ole vaikeaa. Osa pesää - kotelon laajennus, kaupat, katto - on kytkettävä linnan ja linnan saman pitäisi olla sama. On välttämätöntä, että hyvän yhteyden ilman aukkoja ja luonnoksia, että mehiläiset eivät pidä. Tässä suhteessa, suurin toleranssit käsittely on 1-2 mm.

Myös vaatimukset aineen käsittelyyn laatua. Useimmat niistä kuuluu puuta, mutta myös muulle materiaalien käyttää niitä, voit:

 • Levyt ja baareja on oltava tasainen, ilman hurina, purseet ja pelimerkit.
 • Sahaus materiaalien on oltava tiukasti kulma on 90 °, välttäen poikkeamat.
 • nokkosihottuma kotelot on lyödä kiinteiden levyt 40-45 mm tai käyttämällä kampa-kielen yhteydessä mitoitettu luotettavuutta.
 • Vuorovaikutuksessa osia pesää yksityiskohtaisesti valitaan neljännes - tauoton luotettavan yhteyden.
 • Etu- ja takaseinän pesää do sauma - ripustamiseen puitteissa. Syvyys vastelistan on oltava sellainen, että yläreuna hihnan kannen tai laajennuksen etäisyys ei ole pienempi kuin 8,10 mm. Jos etäisyys on pienempi kehys voi tarttua kannen, joka aiheuttaa ongelmia huollon aikana.
 • Jos kaksikerroksinen seinän do (jos riittämätön paksuus levyt), liitä ne ulomman neljänneksen huolehtien, että saumat eivät osu yhteen kerroksittain. Sisempi osa ja pohja on parempi yhteyden kielen tai uran.

Rakenneosia ja niiden ominaisuudet

Useimmissa pesää sillä on modulaarinen rakenne, - käsittää useita irrotettavia osia. Tämä on hyödyllinen, koska se mahdollistaa määrän lisääminen tarpeen mukaan. Kukin näistä osista tehdään erikseen ja valmistuksen tarkkuus olisi korkea - kaikki osat pitäisi olla vaihdettavissa.

Dadanovky täynnä kahden korttelin asetettu toistensa päälle

Tämä keskeinen osa pesää, jossa mehiläiset on yleensä korttipaikkaan. Useissa pesien rakennukset ovat yhden, kaksoisrunkoja tai monirunkoisissa (3 tai enemmän). Corps ohjeiden perheen kasvun.

Kotelo pesää 12 kehystä

Katon pesää voidaan pent (taaksepäin kalteva) tai senkin. Otsa tapauksessa se olisi ulokkeita - toimimaan geometristen mittojen pesää ja suojella seinään säältä.

Kattorakenne nokkosihottuma

Katto koostuu podkryshnika - litteän rungon mahtuu lämmitin tai syöttimet mehiläisten - ja varsinaisen katon lankut naulataan podkryshniku ​​nauloilla tai ruuveilla pulteilla. Podkyshnika korkeus riippuu eristeen paksuus, ja tämä arvo - alueelta. Yleensä podkryshnika korkeus 80-140 mm. Vuonna podkryshnike usein tehdä enemmän ja tuuletusaukot - poistoon kostean ilman pesää.

Valmistuksessa katon levyt tai pinotaan kaksi kerrosta limittäisjatkoksen, tai paksumpi levyt yhteen kerrokseen, mutta välttämättä saumat on suljettu ohuilla hihnat. Yläpuolella puinen katto pesän voidaan asentaa katto rautaa, kattohuopa tai palahuopa.

Valmistuksessa katto, kiinnittää huomiota siihen, että se on "istu" ilman paikkaa. Sinetöidä yhdisteiden kehän elin voi täyttää huopa nauhan tai kynsien kotelon ulkopuolella sokkelin päällekkäin vasteen.

Pohjaan pesää voidaan naulata runkoon (sokea) tai voidaan vetää ulos tai vedetään eli irrotettavissa. Irrotettava pohja on helppo huoltaa nokkosihottuma - voit puhdistaa pohjaan purkamatta koko pesää. pohja on rakentava:

 • kylmä - yhdestä levystä;
 • lämmin - kaksi kerrosta, jossa on lämmittävä täyttöä.

Myös pohja on kaksisuuntainen - ennusteisiin eri korkeuksilla molemmin puolin, jonka avulla voit säätää äänenvoimakkuutta. Knock tiukasti, ilman aukkoja, liittyi hallituksen neljäsosa tai uraan ylimääräinen liima yhteinen kosteutta kestävä liima puun. Raot on huolellisesti laastari (korikittiä), kun ne kaadetaan vaha murusia, ja sitten käynnistää vaha koi. Siksi pohja ajoittain haluta vaihtaa, skolachivaya uusia.

Mehiläispesä Talo on kaikki mukavuudet henkilökohtaisesti tehdä

Opetella tekemään mehiläispesäryhmästä omin käsin, pitäisi tietää jokainen hyvä mehiläishoitaja. Onhan siellä tulee aika, jolloin haluat rakentaa talon itselleen heidän "osastoilla".

pesät ovat melkoisesti lajikkeet: lager, kaksoisrunkoja kanssa poluramochnym kauppa, Dadant, monirunkoisissa, Altai ja muut. Jokainen niistä on omat etunsa ja haittansa. Mehiläishoitaja vapaasti päättää: mikä niistä suosia omia, ja jotkut tuottavat.

Klassinen muotoilu ja peruselementit

Klassinen suoritusmuoto pesää muodossa kukin mehiläistenhoitajan on 20-runko-, jossa on kaksi lokeroa, tallentaa ja kansi. Pinnalla, tämä muotoilu näyttää laatikko pitkänomainen muoto, jossa on suuri ja paksu pää, paksumpi katto.

Ennen töihin tekemään tulevaisuudesta pesää mehiläisiä omin käsin, on tunnettava osien rakenteen ja tietää, mitä on ja mitä.

Lähes jokainen versio nokkosihottuma (varmasti) sisältää seuraavat osat:

 1. Asumiseen. Se on eräänlainen laatikko, joka koostuu mehiläispesä seinät. Mitat Kotelo voi olla erilainen ja riippuu mallista. Myös kokoonpano, jossa on suuri joukko rakennuksia, jotka saatetaan toisiinsa. Pakollinen määrite kaikista elimistä on muutaman pykälän tai Lethke.
 2. Shoplifting laajennus. Se ei ole pakollinen osa, mutta on läsnä monissa nokkosihottuma. Se näyttää katkaistun mallia ruumiin. Päätarkoitus - pitää hunajan aikana keräämisen, sekä tarjota hunajaa köyhä perhe, joka ei pysty keräämään paljon satoa.
 3. Podkryshnik. Välissä katon ja ylävartalo puitteissa. Sillä on sama tarkoitus kuin myymälä. Käytetään luoda parhaat edellytykset elämän mehiläisten, sekä asennuksen syöttölaitteiden ja lämpenemisen talon talvella.
 4. Pohja. Se voi olla joko irrotettava tai ei. Kukin kokoonpano on sen positiivinen puoli. Joten, jos irrotettava mahdollistaa nopeammin ja tehokkaammin hoitaa mehiläisten, toinen vaihtoehto luo lisää tilaa hyönteisiä, eräänlainen muuttavien alueella.
 5. Kattoon. On lankku, joka limittäin raon päälle pesää. Joissakin malleissa pesien sijasta potolochka vanu.
 6. Katto pesää. Päätarkoitus - suojaa sateelta ja luonnonilmiöitä, jotka vaikuttavat elämän pesä. Voi olla aivan mitä tahansa: matala, litteä, kahden ja laavu. Tasakatto on kätevä kuljetus.
 7. Kehyksiä. Ja pistorasia voidaan leikattu. Niinpä ensimmäinen käytetään luomaan hunajakennoihin mehiläisten, ja jälkimmäinen - työkappaleeseen hunajaa kampa.
 8. Syöttölaite. Käytetty järjestää lannoitusaikana tai jos kyseessä on hoidon tarpeen mehiläisten.
 9. Lisäyskohta aluksella. Se palvelee kaventaa tilaa. Mukautetaan millainen voima määritellään perhe.

Kaikki pesät voidaan jakaa eri tyyppiä:

 • neliö (koko kehysten leveys ja korkeus ovat samat);
 • alhainen laajuisten (pituudeltaan on jonkin verran suurempi kuin leveys);
 • kapea pitkä (korkeus huomattavasti suurempi kuin leveys).

Yleisin materiaalit nokkosihottuma

Classic nokkosihottuma - puurakenne, joka teki omiin käsiinsä mehiläistarhaajat takaisin alkuaikoina kesyttäminen mehiläisten ja mehiläishoidon. Tämä vaihtoehto on kaikkein lähempänä niiden todellista hyönteisiä ja niiden luonnollisessa elinympäristössä.

Mutta edistys ei pysy paikoillaan, ja nyt kysymys: "Miten ja mitä tehdä pesää kädet" - paljon vastauksia. Hyöty erilaisia ​​suunnitelmia ja keksitty monia käsityöläisten ja moderni rakennus supermarketit tarjoavat paljon ideoita materiaalien käytön.

Tree. Tämä materiaali on oikein tunnustettu vanhin. Ei kauan sitten, lähes kaiken, voisi rakentaa ja rakentaa, on tehty puusta. Paras vaihtoehto on lehtipuuta - lehmus, haapa. Haju puu on erittäin miellyttävä ja hunaja saa yksityiskohtia. Lisäksi kesällä pesää ei kerätä kosteutta. Haittapuoli - sinun on hyvä lämmin talvi.

Luoda pesien viimeksi käytetyt havupuusta - mänty, kuusi, kuusi. Se on budjetti vaihtoehto, jos viitataan puu rakennusmateriaalina pesää. Lisäksi se on hyvä suorituskyky lämmön säästö, mikä takaa hyvän talvi vähän eristys. Niistä puutteet kertyminen kosteutta pesän sisällä ja hunaja hankinta erityisiä havupuu haju, varsinkin uusissa laitoksissa.

Vaneri. Materiaali, tunnettu siitä, kestävyys ja ympäristön puhtautta. Jos ulkokuoren osa rakennetta ja koostumusta akryyli väriaine talo Eristä polystyreeni, materiaalin ominaisuudet ajoittain ylittää puun.

Tämä pesää mehiläisiä on kuiva ja mukava, jos laatu materiaalin valinta ja oikea toiminta. Vaneri pelkää vettä ja vaatii jatkuvaa hoitoa.

Penopolistirol.Odin nykyaikaisten materiaalien valmistuksessa käytettyjen mehiläispesien. Hän erottuu muusta edullisia ja puute tarvitaan lisäeristys rakentamisessa kylmänä vuodenaikana.

Haitat ovat tunnettuja: haurautta ja hauraus rakenteen (verrattuna vaneri ja puu). Jos materiaali laadultaan kyseenalaisia ​​- luultavasti hunajaa heikkeneminen.

Vaahto. Näyttäisi siltä, ​​mitä voit käyttää jäänteitä pakkaamisen kodinkoneiden. Kaikki eivät edes kokenut mehiläishoitaja tulee mieleen on epätyypillisten ratkaisu, koska käyttö rakentamisessa pesän käsillään. Tämä on budjetti vaihtoehto, jonka voit ajatella. erittäin kevyt paino voi johtua plussia (jopa täytettyjä puitteissa se ei ylitä 14 kg), eristää hyvin.

By haittoja selvästi koskee hauraus ja tulee olla pakollista maalausta, jonka tavoitteena on suojella haitallisilta vaikutuksilta ultraviolettisäteilyä vaahtoa.

polyuretaani - käytetty materiaali eristys julkisivujen. On hyvä lämmönjohtavuus, ei kulje, ja eivät kerry kosteutta, ei lahoa ja rappeutuminen, ja ei ole ympäristön kehittämiseen sienten ja bakteerien. Hyvä uutinen voi olla vastenmielisyyttä mehiläisiä, hiiret ja linnut kalvava reikiä tällaisissa rakenteissa. Joukossa todettujen puutteiden syttyvyyttä, joka koskee myös puurakenteiden. Haluttaessa tehdä siitä pesää polyuretaani kehittää ilmanvaihto tarvitaan, koska materiaali itsessään ei ole hengittävä.

Ennen valmistuksen pesän omin käsin huolellisesti tarkastella kunkin materiaalin. Tarjoamme sinulle kaksi vaihtoehtoa. Budjetti vaahto ja klassiset puiset.

Kiinnittää huomiota! Mielestämme on mielenkiintoista teille:

Tietenkin, lämmin, kuiva ja mukava hyönteisiä! Ja että mitä materiaalia käytät.

Tärkeitä valmistuksessa pesien kädet on oikea ilmanvaihto. Jos näin ei tehdä, mehiläinen voi kuolla puutteellisten elinolojen tai lähteä asuinpaikan etsimään uusia, helpompaa ja mukavampaa.

Erittäin hyvin, jos luulet yli tapahtuva rakentaminen, jonka avulla voit muokata pesien ja lisätä tai vähentää niitä tarpeen.

Kun luot alustavia piirustuksia paperille olisi otettava huomioon seuraavat seikat:

 1. Mitat pesän riippuu tarvittavan määrän kehyksiä ja niiden kokoa.
 2. Leveys määritetään kertomalla kehysten määrän useissa 37,5 cm.
 3. Laskettaessa tämä pituus otetaan huomioon parametri (välinen etäisyys kahden puolen nauhat). Niin, suurin pituus on yhtä suuri kuin summa kehyksen pituus ja 14 mm.
 4. Klo korkeus pesää on oltava yhtä monta, joka sisältää summa korkeus taittuu ja luotujen rakenteiden puitteissa.

Riippumatonta tuotantoa vaahto Hive

Käyttö vaahdon tuotannossa mehiläinen kotiin - tämä on halvin vaihtoehto.

Edut voidaan turvallisesti johtuvan seuraavista seikoista:

 1. Täydellinen puuttuminen lämpöä. Kylmä täällä on lämmin, ja lämpö - viileä ja mukava.
 2. Nonsusceptibility homeelle ja vääntymisen.
 3. Helppo käyttö ja kunnossapito. Korjauksista osat vaihdetaan. Tarvittaessa suunnittelu voidaan nopeasti muuttaa, rakentaa, tai poistaminen.
 4. Alhainen paino. Keskipaino talon vaahtoa - noin kilon. Soveltuvat paimentolaisen mehiläishoitajien.
 5. Kosteus ja tiivistyminen ei imeydy ei pysy seinään, se virtaa alas.
 6. Mehiläiset ovat tuottavampia aikana hunajan keräämistä ja talvella kuluttavat vähemmän ruokaa.

Olennaisia ​​tämän suoritusmuodon haittapuoli pesää voi sisältää pelko suoraa auringonvaloa ja tarve taakka suunnittelu välttää kaatopaikalle. Erityistä huomiota tulee kiinnittää riittävää ilmanvaihtoa, muuten mehiläiset saattavat kuolla talvella tai kesällä paeta.

tarvitset valmistukseen:

 • vaahto arkkia;
 • pieni riisin hiekkapaperilla;
 • ruuvit (5 cm);
 • vesi-pohjainen maali;
 • liimaa tai nauloja (neste) liimausta varten osat;
 • rivi;
 • rulla maalaus;
 • Ruuvimeisseli tai ruuvimeisseli;
 • sirkkeli ja veitsi paperi.

Miten saada pesää käsillään vaiheet:

 1. Hankkia paremmin vaahtoa rautakauppaa. On olemassa useita eri kokoonpanot: 20, 30 mm ja 50 mm.
 2. On arkkia tekemään tarvittavat rakenne ja vasta sen jälkeen jatkaa vaahto käyttäen markkerin ja hallitsija.
 3. Leikata osien pyörösahalla, hacksaw tai veitsen paperi.
 4. Hio reunat hiekkapaperilla.
 5. Puolille tulevien seinien on päällekkäin sidos (leikkaus nivelten ahtaissa ja ajaa toisiinsa), kiinnityselementit neste kynnet.
 6. Tulosten vahvistamiseksi parempi kävellä kehä ruuveilla (enintään yksi 10-15 cm).
 7. Jos kotelo on monitasoinen, tasoja olisi vakaasti istutettu toistensa päälle.

Valmistettaessa lattian paremman käytön sinkittyä terästä, joka on tehty ennakkoon tarvittavat reiät ilmanvaihtoa. On parempi, jos alusta on irrotettava. Pohja on kiinnitetty koteloon ruuveilla.

voidaan käyttää valmistuksessa katto on sama vaahtoa, mutta kevyt rakenne, älä unohda painotusta.

Valmistukseen pesää mehiläisiä käsillään perinteisestä puusta pitäisi saada joukko puusepän työkaluja, ja levyt kosteudelta, vaihdelleet 15-16%.

Hallitusammattilainen on kunkin oman, koska elimistö voi olla erilainen. On parasta lainata pesää piirustuksen, jotka olivat aiemmin luotu tällaisia ​​rakenteita ja aktiivisesti käyttää niitä.

Tämän pesää välttämättä seuraavat elementit täytyy olla läsnä: väärä lauta (2 kpl.), Vanu tai kattolevyt, eristys säkkikangas.

Esimerkiksi rakenne ja perusmittauksia on ilmoitettu seuraavassa piirustuksessa pesien mehiläisten:

Besfaltsevy Hive monirunkoiset

Tämä pesä on täysin perusteltua aikana itsestään sen olemassaolon (noin sata ja viisikymmentä vuotta). Sen muotoilu on vuosien saatossa ole muuttunut merkittävästi, mutta tuotanto on huomattavasti yksinkertaistettu.

Monirunkoiset pesää - konstruktin useiden rakenteeltaan identtinen kuoret, irrotettava (joskus ei) pohjakannen potolochka, tallentaa pesäosastojen ja de tietenkin erottaminen ritilä. Haluttaessa, yleinen rakenne voi olla hieman muutetaan ja täydennetään.

Yllä olevassa kuvassa kotelon, joka näyttää laatikko seuraavat sisämitat :. W = 37,5 cm, d = 45 cm, H = 24 cm tällaisessa rakenteessa sopii helposti noin 10-standardin puitteissa (43,5-23 cm).

Tällaiset elimet luotu seuraava rakenne:

Meidän leveysasteilla, ilmastoon kaappi leveys 37,5, ei 37 cm, mikä on käytäntö lämpimämpi maissa, joissa on kuiva ilmasto. useiden turpoaa ja modifioitu alla kosteuden vaikutuksesta. Tällöin ne yksinkertaisesti tulee vaikea poistaa kehosta. Myös toiminnan aikana on kerrostus propolis, joka myös johtaa ongelmiin, kun poistetaan kehys. Jotkut mehiläishoitajien ja tekee lisätä kehon jopa 38 cm jotta edelleen helppokäyttöisyys.

Luoda yksi tällainen elin kädet yleisessä suunnittelussa on otettava hallituksen, jonka pitäisi olla vähintään 3-5 mm suurempi kuin vaadittu koko tulevaisuuden osien pesää. On tarpeen ottaa huomioon kalusto, jota tarvitaan käsittelyn aikana. Otortsovku kummallakin puolella olisi kiillotuksesta materiaali 1 cm. Kaikki levyt ovat hyvin kuivataan ennen käyttöä, tulisi olla ei-hartsimaisen, ja jatkuva ainakin vuoden.

On kaksi seinämää (edessä ja takana) yläreunaan taittuu tehtävä lisätä kehyksiä mitat 11 17 mm. Syvyys 17 mm voit laittaa runkoon koteloon siten, että yläreuna voidaan laittaa toiselle elimelle.

Etäisyydellä 7 cm yläreunasta keskiosassa ulomman puolen täytyy lävistää reikä mukavuussyistä tilalla ja kuljettaa rakenne.

Seuraavaksi sinun täytyy tehdä ylimääräisen vuoden joukkovelkakirjalainoja, joka toimii lähteenä ylimääräistä tuuletusta pesää. Hän porattu etuseinän altaan alta. Yleensä se muodostaa pyöreä halkaisija on noin 2,5 cm.

Keskenään kukin on kytketty koteloon tiiviisti butted, ilman poimuja. Tämä muotoilu pidetään helpompi käyttää ja helppo valmistaa.

Toiminnan aikana usean pesää seisoo saumarakenne liikuttaessa tai poistamalla rakennuksia, levoton mehiläisten ajaa alaosassa ja on usein tukossa kyntetty syvennys.

Kun kotelo on asennettu paikalleen, mehiläiset jäljellä alennus murskataan. Hyvin usein on ja kohtu. Tämä on ehdoton haitta tämä malli. Siksi lähes kaikkialla maailmassa mehiläishoitajien hylänneet heidät hyväksi besfaltsevogo pesää.

Useiden vaikutus pesää supers

Hunaja laajennus tai muuten tallentaa - muotoilu mahdollistaa kauden saada täyteläinen kennojen eikä antaa mahdollisuuden työskennellä rakentamiseen kohtuun.

Standardi mitat kehyksen laajentaminen 43,5 x 14,5 cm.

Tekivät osana yleistä pesää on samanlaista kuin kehon. Se eroaa vain korkeudeltaan matalampia johtuu siitä, että käytetyn Puolikehys. Tee kehys tämä laajentaminen ei ole vaikeaa. Useimmiten standardi näyte jaetaan puoli.

Jotkut mehiläishoitajien kätevästi tekee laajennuksen näkölevy.

Arsenaali mehiläishoitaja pitäisi olla muutama myymälöissä.

Paksuus levyt katon standardi - 2 cm. Niistä levyt tämän kokoluokan menossa tarvittavat parametrit läppä suunnittelu, jonka jälkeen estämiseksi mätäneminen ulompi osa peitettiin tina.

Jotkut mehiläishoitajien mieluummin pesä katto juuri tällaisen ristikkorakenteen:

Tämä tehdään niitä kuljetettaessa mehiläisten lisäilmanvaihto perustettiin. Myös tällainen muotoilu olisi hyödyllistä eristää vähän aikaa heidän perheensä ulkomaailmasta ja lähdöt nektaria tarvittaessa.

Pohjaan parhaiten irrotettava ja kahdenvälisiä. Voit tehdä tämän, sinun on otettava kolme ulottuvuutta bar: 57h6,5h3,5 nähdä - niitä, jotka sijoitetaan sivuilla, ja 44,5h6,5h3,5 - joka asennetaan takaosaan. Kunkin pylvään etäisyys 2 cm yläreunasta uran tehtävä, jonka leveys on 3,5 cm ja korkeus 1 cm. Tangot kootaan yhtenäisen rakenteen muodossa "U" kirjain. Urat ovat asentaa lattiaan.

Kokonaispinta-rakenne tarjoaa ulkoneva etuosa (5 cm), jolloin muodostuu vaeltavien aluksella.

On pohjassa erottaa rakenne, jota käytetään tapauksessa mehiläishoidon dvumatochnogo alle mehiläispesässä.

Kiinnittää huomiota! Mielestämme on mielenkiintoista teille:

Se on kiinteä puinen rakenne mitat 52-44 cm. Se koostuu paneelin ja vanteen. Reuna on valmistettu puurimojen 3,5 cm leveä ja 1,5 cm paksu. Läppä on valmistettu dosochek sama paksuus on 1 cm ja ulkomitat 47 39,5 cm. Keskellä aukko olisi tehtävä luoda parempi tuuletusaukot tai asentaa syöttölaitteet aikana syöttöjä.

Potolochek on kaksi vastakkaista puolta: sileä ja joka on ulkoneva reuna on 0,5 cm. Asentaminen koteloon ilman reunaosan, kun taas projisoida muodostuu tila, jonka avulla hyönteiset liikkua vapaasti.

Jos tällainen rakenne käytetään erottimena perheiden välillä, reikä verhoiltu hienojakoista tai puu insertti on asennettu siihen.

Se on laatikon muoto ja sama koko ulomman pohjan parametrit. Sivupinnat tehdä viistosti 45 astetta, ja muoto, sekä hyvät vaeltavia pohjalevyä. Näiden osapuolten on keskellä syvennyksen koko 2,5-9 cm Niiden päätarkoituksena -. Mahdollisuus nostaa pesää jalustalle tai mailalla ohukainen kätevä kuljetus. Myös näiden reikien läpi tapahtuu, lisätuuletus. Pidentävät rakenteen peitetään bitumilla liuotetaan bensiiniä. Myrkyllisiä höyryjä nopeasti haihtua, ja bitumi on tiukasti kyllästää aluksella, joka lisää vastustuskykyä kosteutta.

Suunniteltava niin ruudukko jakaja voidaan tehdä myös itsenäisesti. Sen pääasiallinen tarkoitus - eristää kohtuun kerrallaan päässä pistorasiasta, ja jakaa kehon hautoa ja hunajaa. Sen koko on vastattava sisämitat kotelon. Sytytti sen baareissa. Sen luominen on parempi käyttää viirarakenne.

Kehykset voi myöskään ostaa, ja tehdä omiin käsiinsä. Siten, vakiokoko kehykset mehiläispesässä edellä kuvattu rakenne, ovat seuraavat:

Kasvoivat 3,7 cm: n lateraalinen hihna sallii yläosa on jäykästi kiinnitetty kehykseen pesän ja mahdollistaa niiden siirtymään. Alempi hihna täysin sama koko sivun kanssa.

Toivottavasti tämä opas säästää kysymys miten tehdä pesää käsillään vaiheita, kiitos mielenkiinnosta! Jakaa tätä tietoa.

Hei kaikille! Luultavasti tietää, kuinka paljon rakastan Hunaja. Sitä paitsi, en osaa tuottaa suuria määriä ja osaa käyttää sitä paitsi sisäänpäin.

Minulla ei ole salaisuuksia, joten kerron teille kaiken!

"Akkuraevy Kuraeva hunajaa tai hunajaa, ero yhden kirjaimen. Tekijät päättää otsikko. Akkuraevy - on Keski-Aasiassa, ja siellä ei ole liikaa. In. "

"Olga, on merkittävä ero, ja se on seuraavanlainen. Ensimmäinen - on monirunkoisissa pesät ei tarvitse kokonaan purkaa liittimeen. "

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Siirry työkalupalkkiin