Pesien mehiläisiä kädet piirustus

Riippumattoman tuotannon Hive

Ja aloittelijoille että kokeneille mehiläishoitajien tullut, mikä on parasta tehdä pesää käsillään. Tiedät varmasti omana tuote tarvittaessa kehitys voi melko nopeasti tehdä puuttuvat osat. Jos haluat oppia tekemään omat pesät ja siitä keskustellaan.

Ennen kuin rakentaa pesää kädet sinun täytyy valita sen suunnitteluun. Yleensä aloittelijoille nokkosihottuma mehiläishoitajien käyttää kahta tyyppiä:

 • Dadant 12 kehystä. On pystysuora rakenne, voidaan nostaa. Tarvittaessa, ylä- neuvotaan tai jonkin muun standardin rungon tai tallentaa (valinnainen kotelo puoli korkeutta ytimen, johon on asennettu Puolikehys).
 • Lounger - 20 kuvaa ja muuta. Eri kokoisia - leveys on suurempi kuin syvyys. Niiden kehysten lukumäärä, käytettävien mehiläisten perheen säädetään vaihtamalla osion.

Sekä näitä malleja käytetään standardi runko 470 * 300 mm, jotka ovat yleisiä. Nämä kaksi - yleisin keskuudessa aloittelijoille (ja kehittyneet) mehiläishoitajien. Joskus käyttää nokkosihottuma "Ruta", mutta ne ovat eri muodossa - 470 * 230 mm, ja löytää ne ei ole niin helppoa. Myös Rutami työskentelemään kovemmin kuin Dadant tai solariumit, tarvitsevat enemmän kokemusta mehiläishoidon. Koska valita kahdesta vaihtoehdosta - Dadant tai lepotuoli. Mitä nimenomaan - on parempi oppia mehiläishoitajien omalla alueella.

Koska Dadant pesää lepotuoli ja käyttää standardi runko, ne eroavat vain leveys: täytyy sovittaa kappaletta 12 kehystä, toisin - 20 tai 24 kpl. Muut parametrit pysyvät samoina.

Sivusuunnassa ja edestä (etu- ja taka-) pesän seinä

Järjestelmä kotelokokoonpano

Muuttuvat parametrit nokkosihottuma joissa on eri määrä kehyksiä on esitetty taulukossa. Asetat sen piirustuksen ja saada mahdollisuus, että tarvitset.

Mitä sinun tulisi tietää ennen kuin alkaa tehdä pesää käsillään

Jo ennen riippumattoman tuotannossa olevien pesien tiedettävä vaatimuksia materiaalien ja rakentamisen tekniikka näyttöä siitä, onko mehiläisiä. Monet niistä. Aloitetaan vaatimuksia materiaalin.

Yleisin materiaali - puu. Sitä voidaan käyttää nesmoslistaya havupuusta (kuusi, kuusi, mänty josta lima on poistettu) ja kuohkeaa lehtipuut - poppeli, lehmus, jne. Massiivipuuta ei pitäisi käyttää - mehiläispesän on vaikea ja kylmä.

puun tiukat vaatimukset. Sen pitäisi olla kuiva - enintään 16% kosteutta, ilman keskeyttämistä solmua, laho, madonreikä punoitusta. Sallittu muuttuu siniseksi (se on laatuindikaattoreihin ei vaikuta). Jos solmua ovat siellä, voit poistaa ne, sinetöi tulpat saman puun ja kitti. Toisaalta vikoja ei käytä puuta.

Tehdä tänään nokkosihottuma ja vaneri on paras - koivu. Tällöin seinät tehdä kaksinkertainen tiiviste kerrosten väliin eristys - vaahtoa. Näissä nokkosihottuma lämmin talvi ja viileä kesä. Niiden haittapuoli on se, että seinät on saatu höyrysulun, niiden kautta tulee ulos kosteutta. Siksi pesää ilmanvaihtojärjestelmä on tarpeen kiinnittää erityistä huomiota (tehdä ylimääräistä lovia yläosassa ja avaa se tuuletusta tarvittaessa).

Joskus kerätä pesiä, polyuretaanivaahto ja styrox. Paras vaihtoehto - paisutettua polystyreeniä. Se jopa joitakin kiinnikkeitä voidaan asentaa, se ei pure tai mehiläisen tai muita hyönteisiä. Kaksi muuta aineet kerättiin liimaa ja toinen jauhaa niitä ja mehiläiset, muurahaiset ja voi laskeutua ja muita ei-toivottuja naapureita mehiläisiä.

Vaatimukset käsittely ja kokoonpano

Keräämällä pesää kädet täytyy ehdottomasti säilyttää sisäinen kotelon mittojen ja laajennus. Sitten lisätä äänenvoimakkuutta ei ole vaikeaa. Osa pesää - kotelon laajennus, kaupat, katto - on kytkettävä linnan ja linnan saman pitäisi olla sama. On välttämätöntä, että hyvän yhteyden ilman aukkoja ja luonnoksia, että mehiläiset eivät pidä. Tässä suhteessa, suurin toleranssit käsittely on 1-2 mm.

Myös vaatimukset aineen käsittelyyn laatua. Useimmat niistä kuuluu puuta, mutta myös muulle materiaalien käyttää niitä, voit:

 • Levyt ja baareja on oltava tasainen, ilman hurina, purseet ja pelimerkit.
 • Sahaus materiaalien on oltava tiukasti kulma on 90 °, välttäen poikkeamat.
 • nokkosihottuma kotelot on lyödä kiinteiden levyt 40-45 mm tai käyttämällä kampa-kielen yhteydessä mitoitettu luotettavuutta.
 • Vuorovaikutuksessa osia pesää yksityiskohtaisesti valitaan neljännes - tauoton luotettavan yhteyden.
 • Etu- ja takaseinän pesää do sauma - ripustamiseen puitteissa. Syvyys vastelistan on oltava sellainen, että yläreuna hihnan kannen tai laajennuksen etäisyys ei ole pienempi kuin 8,10 mm. Jos etäisyys on pienempi kehys voi tarttua kannen, joka aiheuttaa ongelmia huollon aikana.
 • Jos kaksikerroksinen seinän do (jos riittämätön paksuus levyt), liitä ne ulomman neljänneksen huolehtien, että saumat eivät osu yhteen kerroksittain. Sisempi osa ja pohja on parempi yhteyden kielen tai uran.

Rakenneosia ja niiden ominaisuudet

Useimmissa pesää sillä on modulaarinen rakenne, - käsittää useita irrotettavia osia. Tämä on hyödyllinen, koska se mahdollistaa määrän lisääminen tarpeen mukaan. Kukin näistä osista tehdään erikseen ja valmistuksen tarkkuus olisi korkea - kaikki osat pitäisi olla vaihdettavissa.

Dadanovky täynnä kahden korttelin asetettu toistensa päälle

Tämä keskeinen osa pesää, jossa mehiläiset on yleensä korttipaikkaan. Useissa pesien rakennukset ovat yhden, kaksoisrunkoja tai monirunkoisissa (3 tai enemmän). Corps ohjeiden perheen kasvun.

Kotelo pesää 12 kehystä

Katon pesää voidaan pent (taaksepäin kalteva) tai senkin. Otsa tapauksessa se olisi ulokkeita - toimimaan geometristen mittojen pesää ja suojella seinään säältä.

Kattorakenne nokkosihottuma

Katto koostuu podkryshnika - litteän rungon mahtuu lämmitin tai syöttimet mehiläisten - ja varsinaisen katon lankut naulataan podkryshniku ​​nauloilla tai ruuveilla pulteilla. Podkyshnika korkeus riippuu eristeen paksuus, ja tämä arvo - alueelta. Yleensä podkryshnika korkeus 80-140 mm. Vuonna podkryshnike usein tehdä enemmän ja tuuletusaukot - poistoon kostean ilman pesää.

Valmistuksessa katon levyt tai pinotaan kaksi kerrosta limittäisjatkoksen, tai paksumpi levyt yhteen kerrokseen, mutta välttämättä saumat on suljettu ohuilla hihnat. Yläpuolella puinen katto pesän voidaan asentaa katto rautaa, kattohuopa tai palahuopa.

Valmistuksessa katto, kiinnittää huomiota siihen, että se on "istu" ilman paikkaa. Sinetöidä yhdisteiden kehän elin voi täyttää huopa nauhan tai kynsien kotelon ulkopuolella sokkelin päällekkäin vasteen.

Pohjaan pesää voidaan naulata runkoon (sokea) tai voidaan vetää ulos tai vedetään eli irrotettavissa. Irrotettava pohja on helppo huoltaa nokkosihottuma - voit puhdistaa pohjaan purkamatta koko pesää. pohja on rakentava:

 • kylmä - yhdestä levystä;
 • lämmin - kaksi kerrosta, jossa on lämmittävä täyttöä.

Myös pohja on kaksisuuntainen - ennusteisiin eri korkeuksilla molemmin puolin, jonka avulla voit säätää äänenvoimakkuutta. Knock tiukasti, ilman aukkoja, liittyi hallituksen neljäsosa tai uraan ylimääräinen liima yhteinen kosteutta kestävä liima puun. Raot on huolellisesti laastari (korikittiä), kun ne kaadetaan vaha murusia, ja sitten käynnistää vaha koi. Siksi pohja ajoittain haluta vaihtaa, skolachivaya uusia.

Mehiläispesä Talo on kaikki mukavuudet henkilökohtaisesti tehdä

Opetella tekemään mehiläispesäryhmästä omin käsin, pitäisi tietää jokainen hyvä mehiläishoitaja. Onhan siellä tulee aika, jolloin haluat rakentaa talon itselleen heidän "osastoilla".

pesät ovat melkoisesti lajikkeet: lager, kaksoisrunkoja kanssa poluramochnym kauppa, Dadant, monirunkoisissa, Altai ja muut. Jokainen niistä on omat etunsa ja haittansa. Mehiläishoitaja vapaasti päättää: mikä niistä suosia omia, ja jotkut tuottavat.

Klassinen muotoilu ja peruselementit

Klassinen suoritusmuoto pesää muodossa kukin mehiläistenhoitajan on 20-runko-, jossa on kaksi lokeroa, tallentaa ja kansi. Pinnalla, tämä muotoilu näyttää laatikko pitkänomainen muoto, jossa on suuri ja paksu pää, paksumpi katto.

Ennen töihin tekemään tulevaisuudesta pesää mehiläisiä omin käsin, on tunnettava osien rakenteen ja tietää, mitä on ja mitä.

Lähes jokainen versio nokkosihottuma (varmasti) sisältää seuraavat osat:

 1. Asumiseen. Se on eräänlainen laatikko, joka koostuu mehiläispesä seinät. Mitat Kotelo voi olla erilainen ja riippuu mallista. Myös kokoonpano, jossa on suuri joukko rakennuksia, jotka saatetaan toisiinsa. Pakollinen määrite kaikista elimistä on muutaman pykälän tai Lethke.
 2. Shoplifting laajennus. Se ei ole pakollinen osa, mutta on läsnä monissa nokkosihottuma. Se näyttää katkaistun mallia ruumiin. Päätarkoitus - pitää hunajan aikana keräämisen, sekä tarjota hunajaa köyhä perhe, joka ei pysty keräämään paljon satoa.
 3. Podkryshnik. Välissä katon ja ylävartalo puitteissa. Sillä on sama tarkoitus kuin myymälä. Käytetään luoda parhaat edellytykset elämän mehiläisten, sekä asennuksen syöttölaitteiden ja lämpenemisen talon talvella.
 4. Pohja. Se voi olla joko irrotettava tai ei. Kukin kokoonpano on sen positiivinen puoli. Joten, jos irrotettava mahdollistaa nopeammin ja tehokkaammin hoitaa mehiläisten, toinen vaihtoehto luo lisää tilaa hyönteisiä, eräänlainen muuttavien alueella.
 5. Kattoon. On lankku, joka limittäin raon päälle pesää. Joissakin malleissa pesien sijasta potolochka vanu.
 6. Katto pesää. Päätarkoitus - suojaa sateelta ja luonnonilmiöitä, jotka vaikuttavat elämän pesä. Voi olla aivan mitä tahansa: matala, litteä, kahden ja laavu. Tasakatto on kätevä kuljetus.
 7. Kehyksiä. Ja pistorasia voidaan leikattu. Niinpä ensimmäinen käytetään luomaan hunajakennoihin mehiläisten, ja jälkimmäinen - työkappaleeseen hunajaa kampa.
 8. Syöttölaite. Käytetty järjestää lannoitusaikana tai jos kyseessä on hoidon tarpeen mehiläisten.
 9. Lisäyskohta aluksella. Se palvelee kaventaa tilaa. Mukautetaan millainen voima määritellään perhe.

Kaikki pesät voidaan jakaa eri tyyppiä:

 • neliö (koko kehysten leveys ja korkeus ovat samat);
 • alhainen laajuisten (pituudeltaan on jonkin verran suurempi kuin leveys);
 • kapea pitkä (korkeus huomattavasti suurempi kuin leveys).

Yleisin materiaalit nokkosihottuma

Classic nokkosihottuma - puurakenne, joka teki omiin käsiinsä mehiläistarhaajat takaisin alkuaikoina kesyttäminen mehiläisten ja mehiläishoidon. Tämä vaihtoehto on kaikkein lähempänä niiden todellista hyönteisiä ja niiden luonnollisessa elinympäristössä.

Mutta edistys ei pysy paikoillaan, ja nyt kysymys: "Miten ja mitä tehdä pesää kädet" - paljon vastauksia. Hyöty erilaisia ​​suunnitelmia ja keksitty monia käsityöläisten ja moderni rakennus supermarketit tarjoavat paljon ideoita materiaalien käytön.

Tree. Tämä materiaali on oikein tunnustettu vanhin. Ei kauan sitten, lähes kaiken, voisi rakentaa ja rakentaa, on tehty puusta. Paras vaihtoehto on lehtipuuta - lehmus, haapa. Haju puu on erittäin miellyttävä ja hunaja saa yksityiskohtia. Lisäksi kesällä pesää ei kerätä kosteutta. Haittapuoli - sinun on hyvä lämmin talvi.

Luoda pesien viimeksi käytetyt havupuusta - mänty, kuusi, kuusi. Se on budjetti vaihtoehto, jos viitataan puu rakennusmateriaalina pesää. Lisäksi se on hyvä suorituskyky lämmön säästö, mikä takaa hyvän talvi vähän eristys. Niistä puutteet kertyminen kosteutta pesän sisällä ja hunaja hankinta erityisiä havupuu haju, varsinkin uusissa laitoksissa.

Vaneri. Materiaali, tunnettu siitä, kestävyys ja ympäristön puhtautta. Jos ulkokuoren osa rakennetta ja koostumusta akryyli väriaine talo Eristä polystyreeni, materiaalin ominaisuudet ajoittain ylittää puun.

Tämä pesää mehiläisiä on kuiva ja mukava, jos laatu materiaalin valinta ja oikea toiminta. Vaneri pelkää vettä ja vaatii jatkuvaa hoitoa.

Penopolistirol.Odin nykyaikaisten materiaalien valmistuksessa käytettyjen mehiläispesien. Hän erottuu muusta edullisia ja puute tarvitaan lisäeristys rakentamisessa kylmänä vuodenaikana.

Haitat ovat tunnettuja: haurautta ja hauraus rakenteen (verrattuna vaneri ja puu). Jos materiaali laadultaan kyseenalaisia ​​- luultavasti hunajaa heikkeneminen.

Vaahto. Näyttäisi siltä, ​​mitä voit käyttää jäänteitä pakkaamisen kodinkoneiden. Kaikki eivät edes kokenut mehiläishoitaja tulee mieleen on epätyypillisten ratkaisu, koska käyttö rakentamisessa pesän käsillään. Tämä on budjetti vaihtoehto, jonka voit ajatella. erittäin kevyt paino voi johtua plussia (jopa täytettyjä puitteissa se ei ylitä 14 kg), eristää hyvin.

By haittoja selvästi koskee hauraus ja tulee olla pakollista maalausta, jonka tavoitteena on suojella haitallisilta vaikutuksilta ultraviolettisäteilyä vaahtoa.

polyuretaani - käytetty materiaali eristys julkisivujen. On hyvä lämmönjohtavuus, ei kulje, ja eivät kerry kosteutta, ei lahoa ja rappeutuminen, ja ei ole ympäristön kehittämiseen sienten ja bakteerien. Hyvä uutinen voi olla vastenmielisyyttä mehiläisiä, hiiret ja linnut kalvava reikiä tällaisissa rakenteissa. Joukossa todettujen puutteiden syttyvyyttä, joka koskee myös puurakenteiden. Haluttaessa tehdä siitä pesää polyuretaani kehittää ilmanvaihto tarvitaan, koska materiaali itsessään ei ole hengittävä.

Ennen valmistuksen pesän omin käsin huolellisesti tarkastella kunkin materiaalin. Tarjoamme sinulle kaksi vaihtoehtoa. Budjetti vaahto ja klassiset puiset.

Kiinnittää huomiota! Mielestämme on mielenkiintoista teille:

Tietenkin, lämmin, kuiva ja mukava hyönteisiä! Ja että mitä materiaalia käytät.

Tärkeitä valmistuksessa pesien kädet on oikea ilmanvaihto. Jos näin ei tehdä, mehiläinen voi kuolla puutteellisten elinolojen tai lähteä asuinpaikan etsimään uusia, helpompaa ja mukavampaa.

Erittäin hyvin, jos luulet yli tapahtuva rakentaminen, jonka avulla voit muokata pesien ja lisätä tai vähentää niitä tarpeen.

Kun luot alustavia piirustuksia paperille olisi otettava huomioon seuraavat seikat:

 1. Mitat pesän riippuu tarvittavan määrän kehyksiä ja niiden kokoa.
 2. Leveys määritetään kertomalla kehysten määrän useissa 37,5 cm.
 3. Laskettaessa tämä pituus otetaan huomioon parametri (välinen etäisyys kahden puolen nauhat). Niin, suurin pituus on yhtä suuri kuin summa kehyksen pituus ja 14 mm.
 4. Klo korkeus pesää on oltava yhtä monta, joka sisältää summa korkeus taittuu ja luotujen rakenteiden puitteissa.

Riippumatonta tuotantoa vaahto Hive

Käyttö vaahdon tuotannossa mehiläinen kotiin - tämä on halvin vaihtoehto.

Edut voidaan turvallisesti johtuvan seuraavista seikoista:

 1. Täydellinen puuttuminen lämpöä. Kylmä täällä on lämmin, ja lämpö - viileä ja mukava.
 2. Nonsusceptibility homeelle ja vääntymisen.
 3. Helppo käyttö ja kunnossapito. Korjauksista osat vaihdetaan. Tarvittaessa suunnittelu voidaan nopeasti muuttaa, rakentaa, tai poistaminen.
 4. Alhainen paino. Keskipaino talon vaahtoa - noin kilon. Soveltuvat paimentolaisen mehiläishoitajien.
 5. Kosteus ja tiivistyminen ei imeydy ei pysy seinään, se virtaa alas.
 6. Mehiläiset ovat tuottavampia aikana hunajan keräämistä ja talvella kuluttavat vähemmän ruokaa.

Olennaisia ​​tämän suoritusmuodon haittapuoli pesää voi sisältää pelko suoraa auringonvaloa ja tarve taakka suunnittelu välttää kaatopaikalle. Erityistä huomiota tulee kiinnittää riittävää ilmanvaihtoa, muuten mehiläiset saattavat kuolla talvella tai kesällä paeta.

tarvitset valmistukseen:

 • vaahto arkkia;
 • pieni riisin hiekkapaperilla;
 • ruuvit (5 cm);
 • vesi-pohjainen maali;
 • liimaa tai nauloja (neste) liimausta varten osat;
 • rivi;
 • rulla maalaus;
 • Ruuvimeisseli tai ruuvimeisseli;
 • sirkkeli ja veitsi paperi.

Miten saada pesää käsillään vaiheet:

 1. Hankkia paremmin vaahtoa rautakauppaa. On olemassa useita eri kokoonpanot: 20, 30 mm ja 50 mm.
 2. On arkkia tekemään tarvittavat rakenne ja vasta sen jälkeen jatkaa vaahto käyttäen markkerin ja hallitsija.
 3. Leikata osien pyörösahalla, hacksaw tai veitsen paperi.
 4. Hio reunat hiekkapaperilla.
 5. Puolille tulevien seinien on päällekkäin sidos (leikkaus nivelten ahtaissa ja ajaa toisiinsa), kiinnityselementit neste kynnet.
 6. Tulosten vahvistamiseksi parempi kävellä kehä ruuveilla (enintään yksi 10-15 cm).
 7. Jos kotelo on monitasoinen, tasoja olisi vakaasti istutettu toistensa päälle.

Valmistettaessa lattian paremman käytön sinkittyä terästä, joka on tehty ennakkoon tarvittavat reiät ilmanvaihtoa. On parempi, jos alusta on irrotettava. Pohja on kiinnitetty koteloon ruuveilla.

voidaan käyttää valmistuksessa katto on sama vaahtoa, mutta kevyt rakenne, älä unohda painotusta.

Valmistukseen pesää mehiläisiä käsillään perinteisestä puusta pitäisi saada joukko puusepän työkaluja, ja levyt kosteudelta, vaihdelleet 15-16%.

Hallitusammattilainen on kunkin oman, koska elimistö voi olla erilainen. On parasta lainata pesää piirustuksen, jotka olivat aiemmin luotu tällaisia ​​rakenteita ja aktiivisesti käyttää niitä.

Tämän pesää välttämättä seuraavat elementit täytyy olla läsnä: väärä lauta (2 kpl.), Vanu tai kattolevyt, eristys säkkikangas.

Esimerkiksi rakenne ja perusmittauksia on ilmoitettu seuraavassa piirustuksessa pesien mehiläisten:

Besfaltsevy Hive monirunkoiset

Tämä pesä on täysin perusteltua aikana itsestään sen olemassaolon (noin sata ja viisikymmentä vuotta). Sen muotoilu on vuosien saatossa ole muuttunut merkittävästi, mutta tuotanto on huomattavasti yksinkertaistettu.

Monirunkoiset pesää - konstruktin useiden rakenteeltaan identtinen kuoret, irrotettava (joskus ei) pohjakannen potolochka, tallentaa pesäosastojen ja de tietenkin erottaminen ritilä. Haluttaessa, yleinen rakenne voi olla hieman muutetaan ja täydennetään.

Yllä olevassa kuvassa kotelon, joka näyttää laatikko seuraavat sisämitat :. W = 37,5 cm, d = 45 cm, H = 24 cm tällaisessa rakenteessa sopii helposti noin 10-standardin puitteissa (43,5-23 cm).

Tällaiset elimet luotu seuraava rakenne:

Meidän leveysasteilla, ilmastoon kaappi leveys 37,5, ei 37 cm, mikä on käytäntö lämpimämpi maissa, joissa on kuiva ilmasto. useiden turpoaa ja modifioitu alla kosteuden vaikutuksesta. Tällöin ne yksinkertaisesti tulee vaikea poistaa kehosta. Myös toiminnan aikana on kerrostus propolis, joka myös johtaa ongelmiin, kun poistetaan kehys. Jotkut mehiläishoitajien ja tekee lisätä kehon jopa 38 cm jotta edelleen helppokäyttöisyys.

Luoda yksi tällainen elin kädet yleisessä suunnittelussa on otettava hallituksen, jonka pitäisi olla vähintään 3-5 mm suurempi kuin vaadittu koko tulevaisuuden osien pesää. On tarpeen ottaa huomioon kalusto, jota tarvitaan käsittelyn aikana. Otortsovku kummallakin puolella olisi kiillotuksesta materiaali 1 cm. Kaikki levyt ovat hyvin kuivataan ennen käyttöä, tulisi olla ei-hartsimaisen, ja jatkuva ainakin vuoden.

On kaksi seinämää (edessä ja takana) yläreunaan taittuu tehtävä lisätä kehyksiä mitat 11 17 mm. Syvyys 17 mm voit laittaa runkoon koteloon siten, että yläreuna voidaan laittaa toiselle elimelle.

Etäisyydellä 7 cm yläreunasta keskiosassa ulomman puolen täytyy lävistää reikä mukavuussyistä tilalla ja kuljettaa rakenne.

Seuraavaksi sinun täytyy tehdä ylimääräisen vuoden joukkovelkakirjalainoja, joka toimii lähteenä ylimääräistä tuuletusta pesää. Hän porattu etuseinän altaan alta. Yleensä se muodostaa pyöreä halkaisija on noin 2,5 cm.

Keskenään kukin on kytketty koteloon tiiviisti butted, ilman poimuja. Tämä muotoilu pidetään helpompi käyttää ja helppo valmistaa.

Toiminnan aikana usean pesää seisoo saumarakenne liikuttaessa tai poistamalla rakennuksia, levoton mehiläisten ajaa alaosassa ja on usein tukossa kyntetty syvennys.

Kun kotelo on asennettu paikalleen, mehiläiset jäljellä alennus murskataan. Hyvin usein on ja kohtu. Tämä on ehdoton haitta tämä malli. Siksi lähes kaikkialla maailmassa mehiläishoitajien hylänneet heidät hyväksi besfaltsevogo pesää.

Useiden vaikutus pesää supers

Hunaja laajennus tai muuten tallentaa - muotoilu mahdollistaa kauden saada täyteläinen kennojen eikä antaa mahdollisuuden työskennellä rakentamiseen kohtuun.

Standardi mitat kehyksen laajentaminen 43,5 x 14,5 cm.

Tekivät osana yleistä pesää on samanlaista kuin kehon. Se eroaa vain korkeudeltaan matalampia johtuu siitä, että käytetyn Puolikehys. Tee kehys tämä laajentaminen ei ole vaikeaa. Useimmiten standardi näyte jaetaan puoli.

Jotkut mehiläishoitajien kätevästi tekee laajennuksen näkölevy.

Arsenaali mehiläishoitaja pitäisi olla muutama myymälöissä.

Paksuus levyt katon standardi - 2 cm. Niistä levyt tämän kokoluokan menossa tarvittavat parametrit läppä suunnittelu, jonka jälkeen estämiseksi mätäneminen ulompi osa peitettiin tina.

Jotkut mehiläishoitajien mieluummin pesä katto juuri tällaisen ristikkorakenteen:

Tämä tehdään niitä kuljetettaessa mehiläisten lisäilmanvaihto perustettiin. Myös tällainen muotoilu olisi hyödyllistä eristää vähän aikaa heidän perheensä ulkomaailmasta ja lähdöt nektaria tarvittaessa.

Pohjaan parhaiten irrotettava ja kahdenvälisiä. Voit tehdä tämän, sinun on otettava kolme ulottuvuutta bar: 57h6,5h3,5 nähdä - niitä, jotka sijoitetaan sivuilla, ja 44,5h6,5h3,5 - joka asennetaan takaosaan. Kunkin pylvään etäisyys 2 cm yläreunasta uran tehtävä, jonka leveys on 3,5 cm ja korkeus 1 cm. Tangot kootaan yhtenäisen rakenteen muodossa "U" kirjain. Urat ovat asentaa lattiaan.

Kokonaispinta-rakenne tarjoaa ulkoneva etuosa (5 cm), jolloin muodostuu vaeltavien aluksella.

On pohjassa erottaa rakenne, jota käytetään tapauksessa mehiläishoidon dvumatochnogo alle mehiläispesässä.

Kiinnittää huomiota! Mielestämme on mielenkiintoista teille:

Se on kiinteä puinen rakenne mitat 52-44 cm. Se koostuu paneelin ja vanteen. Reuna on valmistettu puurimojen 3,5 cm leveä ja 1,5 cm paksu. Läppä on valmistettu dosochek sama paksuus on 1 cm ja ulkomitat 47 39,5 cm. Keskellä aukko olisi tehtävä luoda parempi tuuletusaukot tai asentaa syöttölaitteet aikana syöttöjä.

Potolochek on kaksi vastakkaista puolta: sileä ja joka on ulkoneva reuna on 0,5 cm. Asentaminen koteloon ilman reunaosan, kun taas projisoida muodostuu tila, jonka avulla hyönteiset liikkua vapaasti.

Jos tällainen rakenne käytetään erottimena perheiden välillä, reikä verhoiltu hienojakoista tai puu insertti on asennettu siihen.

Se on laatikon muoto ja sama koko ulomman pohjan parametrit. Sivupinnat tehdä viistosti 45 astetta, ja muoto, sekä hyvät vaeltavia pohjalevyä. Näiden osapuolten on keskellä syvennyksen koko 2,5-9 cm Niiden päätarkoituksena -. Mahdollisuus nostaa pesää jalustalle tai mailalla ohukainen kätevä kuljetus. Myös näiden reikien läpi tapahtuu, lisätuuletus. Pidentävät rakenteen peitetään bitumilla liuotetaan bensiiniä. Myrkyllisiä höyryjä nopeasti haihtua, ja bitumi on tiukasti kyllästää aluksella, joka lisää vastustuskykyä kosteutta.

Suunniteltava niin ruudukko jakaja voidaan tehdä myös itsenäisesti. Sen pääasiallinen tarkoitus - eristää kohtuun kerrallaan päässä pistorasiasta, ja jakaa kehon hautoa ja hunajaa. Sen koko on vastattava sisämitat kotelon. Sytytti sen baareissa. Sen luominen on parempi käyttää viirarakenne.

Kehykset voi myöskään ostaa, ja tehdä omiin käsiinsä. Siten, vakiokoko kehykset mehiläispesässä edellä kuvattu rakenne, ovat seuraavat:

Kasvoivat 3,7 cm: n lateraalinen hihna sallii yläosa on jäykästi kiinnitetty kehykseen pesän ja mahdollistaa niiden siirtymään. Alempi hihna täysin sama koko sivun kanssa.

Toivottavasti tämä opas säästää kysymys miten tehdä pesää käsillään vaiheita, kiitos mielenkiinnosta! Jakaa tätä tietoa.

Hei kaikille! Luultavasti tietää, kuinka paljon rakastan Hunaja. Sitä paitsi, en osaa tuottaa suuria määriä ja osaa käyttää sitä paitsi sisäänpäin.

Minulla ei ole salaisuuksia, joten kerron teille kaiken!

"Olga, on merkittävä ero, ja se on seuraavanlainen. Ensimmäinen - on monirunkoisissa pesät ei tarvitse kokonaan purkaa liittimeen. "

"Ambrosia Super työkalu lapsille, että käytetty vähemmän sairaita tai helpompi kantaa kaikenlaisia ​​viruksia. Jo kauan on kehitetty järjestelmä: 1 \ 2 tl siitepölyä aamulla. "

Tee pesää helppoa, kun on tarpeen piirustuksia!

Jos et halua viettää paljon rahaa ostoon valmiita nokkosihottuma, tai muuten aiot rakentaa jotain yksin ja soveltuvat vain sinulle - voit aina yrittää tehdä pesää käsillään. B ertezhi tässä artikkelissa auttaa sinua siinä!

Jokainen mehiläishoitaja toimii hänen tekniikkansa, antaen etusijan niille tai muita nokkosihottuma, käyttää erilaisia ​​menetelmiä sisällön mehiläispesä, tuntee sopivin vaihtoehtoja lämpöeristys paikkakuntansa ja tyyppi nokkosihottuma. On erittäin tärkeää valita oikea pesää, mehiläishoidon jotka osoittautuvat kiireinen liiketoimintaa viihdyttävä harrastus. Voit tutustua laitteen ja piirustukset kaikki tunnetut nokkosihottuma, valita mukaan niiden makutottumusten ja mieltymysten mehiläisiä!

Mehiläispesä Dadant-Blatt on suosituin. Tehdä omin käsin on hyvin yksinkertainen, tärkeintä tietää oikea koko ja tiukasti kiinni siitä, mitä he sanovat nokkosihottuma kuvan. Sen tuotanto on parasta valita ne puulajeja, jotka eivät sisällä tervaa, tämä lähestymistapa pajua tai lehmus. Hyppysellinen voit käyttää mäntyä tai kuusta levyt. Valmistukseen tarvitaan monipuolisia puuntyöstökoneiden, liimaa ja maalia.

Ensimmäinen asia, sinun täytyy kohdella puuta ja liuota hallituksissa 40 mm paksu. Ne menevät tuotannon pohja ja kehon meidän pesää. Tämän jälkeen levy on leikattu urat, jotka yhdistävät seinämän näyttöä. Yhdisteille voidaan käyttää "leikkuri" puukotti kanavien 5x10 mm keskellä paikkaa levyt yhdistettä. Sitten sinun täytyy tehdä hienovarainen planochki jonka mitat 18h4 mm.

Kytkeä hallituksen kilpi - teurastettu urat ja liuskat täytyy kattaa valkoiset liimalla ja liitä tiukasti. Suulla saat 4 lauta seinälle ja yksi pohja. Liimalla ja kynnet - yhdistää kaikki kilvet yhdessä rakenne, se on monohull Dadant pesää. Jälkeen - peitä se maalilla tai emulsio puun käsittelyssä. Jää vain porata hana reikä ja tehdä katto!

Jotta katto ja podkryshnik - tarvitset kartonkia 15 mm paksu. Se on peitettävä vedenpitävä materiaali ja väri. Muista porata noin 15 mm: n reiät ilmanvaihtoa.

 • Sisäinen - 450h450h320;
 • taittuu rungon alle - 11h20;
 • hyvitykset asuntojen ja kauppoja - 10h14.
 • sivupaneelit - 480h320h40;
 • Etulevyn - 530h320h40;
 • takapaneelin - 530h320h40.

Mehiläispesän BoA on kompakti ja helposti, se on kätevä käyttää ja liikenne. Mehiläiset viihtyvät tällä grafiikalla, ja tuotteiden vähintään standardin todisteita. BoA itsessään koostuu yhdistetty pohjan 10 tapausta ja kannet.

mitat

 • sisämitat tapauksessa - 335h300h135 mm;
 • Etu- / takaseinässä - 30 mm;
 • sivuseinät - 20 mm;
 • Telineet kehykset - 5 mm paksu;
 • ylä- / teline - 25 mm leveä;
 • sivukiskot - 35 mm: n leveys;
 • päälle kiskon propyyli - 2h27 mm;
 • kehyksen korkeus - 110 mm;
 • rungon leveys - 28 mm;
 • Vanne katto board - 8 mm korkeita ja 20 mm paksu;
 • turvatyyny kannen alla - 30 mm paksu;
 • baareja nauhasidontakone kerros - 110 mm korkeus;
 • sivupalkit - 20 mm;
 • etu- ja taka tangot - 30 mm;
 • lovia etupalkissa sidonta - 335 mm pitkä;
 • taittuu kehykset - 15 mm.

Mehiläispesä Tsebro on paikallaan kaksiseinäinen monirunkoisissa näyttöä, joka ei käytä kaksipuolista lämmitin. Se käsittää naaraspuolisen elin puitteissa 14, kaksi kotelo tallentaa kehyksen 10 tallentaa kotelon 2-5 kehyksiä. Käytetyt Dadant-Blatt runko mitat 430h300. Kauppoja elin sijoitetaan pesää Tsebro sivuseinämän läpi, oven pesän sisällä. Sulkee tämän muotoilu on saranoitu kansi. Kansi itsessään on saranoitu takaseinään pesää, se voidaan varustaa lukolla tai ummetus.

Alaosassa on venttiili tai saranoitu luukku, ja toinen - irrotettavalle alustalle, joka helpottaa kokoelma Podmore. Ylemmässä laskureikää on irrotettava vaeltavien verandochka tuulilasi lasi, joka voidaan helposti poistaa.

kotelo

Runko on valmistettu on alkeis - se on tavallinen laatikko 8 linjaa. Välinen etäisyys nimi- 12 mm. Risteyksessä hallituksen on kytketty suoraan, koska johtuen sormille / sauma yhteydessä kotelo antaa erittäin kova. Palkit, joita käytetään valmistuksessa kahvoihin mitat 300h20h20 mm. Heidän ensimmäinen liimattu ja sitten korjata 3 kynnet. Tyypillisesti yläreuna kahva on viistetty helpottaa luopua sadevesi.

Ominaisuus irrottamaan Warri - kokoa podkryshnika. Sen tulisi olla 5 mm pienempi kuin asian itse. Tämä yksinkertaistaa työtä mehiläishoitaja sekä katto, joten se on erittäin helppo poistaa. Kuilu nostettiin 10 mm. Podkryshnik yleensä täynnä sammal, olki, lehtiä tai hiutaleita. Muista liittää sen alapuoli vanua tiheitä lukita sisällön.

Katon tuuletus olisi hajottaa auringonvalon. Sisällä podkryshnik laittaa suojakotelon. Katon levyt ei saa ylittää 20 mm paksu.

Levyt käytettäväksi alaosa on 20 mm. Koska podkryshnik - sen pitäisi olla joka puolelta rakennukset itsessään ovat jo 2 mm. Se suojaa sateelta liitoksissa.

Edelläkävijä koostuu vain kahdesta seinä - sivulta ja edestä. Etuseinä koostuu yhdeksästä ikkunat lasin ja kymmenen laskureiän (aukko). Sivuseinä on varustettu nauhan ohjaimen. Kaikki seinät putoaa 10 kuvaa. Tämäntyyppiset malleja käytetään ylläpidosta suurperheille. Kasetit on varustettu kaksinkertaiset ikkunat ja ilmanvaihtojärjestelmän. Erityinen laite mahdollistaa avata ja sulkea hana reikä. Noviisi mehiläishoitajat ovat erittäin tyytyväisiä tämän tyyppinen nokkosihottuma.

nokkosihottuma piirustuksia auttaa tutustuu koko yksityiskohdista.

Farrar - monirunkoisissa kuvioita nizkoshirokie runkoon. Hän tuli suosittu monissa maissa, vaikka tiedetään vähän hänestä. Koska suuri määrä ruutuja ja kotelot - tehdä tällaisia ​​todisteita olisi hyvin kallista. Sen kustannukset - on tärkein haitta. Suunnittelu pesää sellainen, se koostuu neljästä lohkojen (tai enemmän) 12 kehyksiä, joista jokainen, lattia, katto ja podkryshnika.

Piirustus mehiläispesä kertoo oikean koon on noudatettava.

Ominaisuudet irrottamaan Ruta on se, että laajennus ja pidinpesä ovat samat koko. Tällaisten todisteiden - muista käyttää piirustuksia, hyödyllinen ohjelma ainutlaatuinen malli omaisuudenhoitoyhtiön Dadant-Blatt, sinun tarvitsee vain vaihtaa korkeutta pidinpesä. Jälkikasvu kehity normaalisti - Tee kaksi rakennusta häntä, koska suuri tila kohdun kasvua munantuotannon. Kalvo, joka on sijoitettu rungon, auttaa muodostamaan pistokkaita. Yläosa käytetään sijoittamalla pistokkaat, alempi - perheen.

Tämä on erittäin kätevä vaihtoehto pesien valmistukseen ja käyttöön. Tekeminen omin käsin kestää vähän aikaa, ei vaadi erityistä osaamista ja laitteita, ja se on halvempaa kuin puuta. Polystyreenituotteet muodossa levyt voidaan ostaa milloin tahansa rautakaupasta. Kaikki mitä tarvitset on kynä, viivoitin, paperi veitsi, liimaa ja titaaniruuvit ruuvimeisselillä. Valmistusprosessi on hyvin yksinkertainen: ääriviivat piirustukset aihio, leikataan veitsellä, liimata ja korjata ruuveilla.

1, etuseinän; 4, takaseinä; 2,3 - sivuseinät.

Alpine mehiläispesä varustettu rakennukset 3-6: n, niiden määrä riippuu vuodenajasta ja vahvuus perheitä. Se voi tuottaa aluksi kolme lohkoa, ja sitten lopettaa tarpeen mukaan. Näyttö on vain lovia, vain yksi ja ei ole erottaminen ritilä ja aukot. Malli tästä todiste oli ... te ette usko ... ontto! Kaukalo sijaitsee kattoon ja ei muodosta lauhde. Katto-eriste suojaa mehiläisiä ylikuumenemiselta. Alpine mehiläispesä on tehty erittäin helpoksi häneltä töihin, samaan - se on hyvin halpaa, ja se osoittaa laajuus korkein käyttöaste ansiosta optimaalista kokoa.

Nämä ovat erittäin kätevä ja mehiläispesät peruskoulun valmistuksessa. Suunnittelu on hyvin yksinkertainen - muutaman korttelin, jonka korkeus sadan kohteeseen kaksi sata mm ja sisähalkaisija 300 mm. Toisin kuin tavanomaiset nokkosihottuma - se ei vaadi kehystä. Runko on sijoitettu erityinen syötön, joka korjaa soluja ja estää niiden putoaminen. Näyttöä on vain pohja laskureikää.

Mehiläispesä lepotuolissa klassisen variantti kehyksen 20 koostuu kotelosta, suuri kansi, kaksi osastoa tallentaa. Ulkonäöltään se muistuttaa pitkänomainen laatikko, sen lattia ja katto ovat hyvin tiheä. Voit ostaa tätä mallia varastoon tekee tilauksesta tai tehdä omia. Tarkemmat tiedot tästä näyttöä tällaisesta malleja löytyy nettisivuiltamme aihealueisiin liittyviä artikkeleita, mutta nyt suosittelemme tutustut piirustuksia.

Ukrainian lepotuoli käsittää pohja, joka on kiinteä rungon kotelon, jonka kapasiteetti on 20 kehystä, katot ja suoraan - kehykset. Kunkin seinän kotelon 40 mm paksu. Tiedot valmistuksen seinät ja osat lepotuoli tarkistetaan sivustollamme. Koko näet kuvassa.

Tärkeimmät edut monen malleja - on helppokäyttöinen, valmistukseen, alhainen hinta ja hyviä tuloksia. Mehiläiset viihtyvät niissä ja ei ole pulaa tilaa. Riippuen aikaan vuodesta voit poistaa ja lisätä kehon. Kaikki todisteet koostuu useista koteloiden, katto irrotettava pohja seistä, ja jakamalla ristikko letkovyh lisää. Lisäksi on olemassa monia pieniä yksityiskohtia, jotka auttavat työn helpottamiseksi mehiläishoitaja.

Kuten nimi kertoo, tämä todistusaineisto koostuu kahdesta suuria rakennuksia. Kaksirunkoisilla laite on täydellinen paikkoja, joissa hunajan keräämistä erittäin korkeissa päällikkö lahjuksia. Näissä kaksirunkoisilla pesät yleensä sijoitettu vahva pesäkkeiden heikkona se ei juurtua, tai tuo hyvin vähän mehiläinen. Yleensä tällaiset nokkosihottuma rakennettu irrotettava pohja on helpompi ylläpitää. Hyvin usein, hana reikä sijaitsee vain alemman osaston. Kansi on tasainen ja ohut.

Shestnadtsatiramochnaya malli eroaa vain ... kyllä ​​ylimääräinen kehys. Ne ovat erittäin kätevä aloitteleville mehiläishoitajien sillä ne mahdollistavat rakentaa riittävän vahvan perheen. Ostokset on hunajaa supers. Paksuus etu- ja takaseinät - 40 mm, pohja ja sivuseinät - 30 mm. On kaksi laskuaukkomassa. Kaikki mittaukset ja yksityiskohdat löytyvät piirustuksissa.

Chetyrnadtsatiramochny / Dvenadtsatiramochny / Desyatiramochny

Neljätoista, ja kahdentoista desyatiramochnye näyttöä eri kehysten lukumäärän, niiden rakenteessa, ne ovat lähes identtiset. Jotkut ihmiset vain haluavat työskennellä useita kehyksiä käytettävissä, joku tottunut pienempi. Valitse omasi!

Tämä yleinen pesää Kuznetsova koostuvat osista, kuten kotelon, joka koostuu sarjasta elementtien järjestelyyn, - pohja (2) kotelon (1, 3, 11), jossa on pohja (4), ja lavan (5), hila päärungon (10) ja kannen (12). Alakotelon varustettu siru poikkeuttimen (6), se sijaitsee verkon yli, ja se koostuu useista kiinnitettyjen levyjen pareina, jotka on asennettu kulmassa vaakatasoon nähden. Poikkileikkaukseltaan se on muodoltaan kalanruotokuvioinen. Erittäin hyödyllinen mehiläiset keräävät siitepölyä.

Koostumus todisteiden Ozerov kuuluu kolme rakennusta ja kaksi poluramochnye laajennus. Alempi runko on jaettu kahteen osastoon väliseinällä. Kussakin osastossa on läsnä kaksi laskuaukon - ylhäältä ja alhaalta. Kotelo on sijoitettu pohjalle jalustan, joka on myös jaettu väliseinällä kahteen kuuro osasto. Kukin jako alakotelon mahtuu 8 kuvaa, joiden mitat 435h300 mm. Toinen kotelo on jaettu kahteen puoliskoon, joista kumpikin on oma letok - sivulle tai eteen. Kolmannessa tapauksessa ei osioita. Sitä paitsi, tehdä enemmän, ja kaksi laajennuksia. Sen sijaan laajennuksia tehdään joskus, ja neljäs runko.

Tehty astiaan. Tällaisissa laitteissa Glazov Mehiläisyhdyskuntien nopeasti kerääntyy hänen voimansa, mehiläiset tuovat paljon siitepölyä ja mettä, ja todisteet sallii kaiken yhteen. Valitettavasti tämä malli on erittäin hankalaa kuljettaa, he painavat liikaa, ja tehdä niistä monimutkaisia ​​käsin.

 • //www.youtube.com/embed/vR2zMg7EWSo?rel=0
 • //www.youtube.com/embed/rp-WVFICt2E?rel=0
 • //www.youtube.com/embed/_PkbufEn_pE?rel=0
 • //www.youtube.com/embed/_U3bsaN8C34?rel=0

Kaikki materiaalit Ylik.ru sivusto on tarkoitettu vain tiedoksi. Ennen kuin käytät mitään lääkettä tai kuulemismenettelyä lääkäri ei tarvita! Self-lääkitys voi vahingoittaa terveyttä

21+ © 2018 Journal of Mehiläishoito Ylik.ru

Materiaalien käyttö on sallittu vain aktiivinen linkki lähde!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Siirry työkalupalkkiin