pelletit

Mitkä ovat pelletit? Laitteet tuotantoon pelletit

Kysymyksiä optimointi energiankulutuksesta ovat yhä merkityksellisiä teollisuusyrityksissä, ja tavallisille kuluttajille. Maksimaalisen talous yleisesti käytetty tekninen keino kehittyneempiä polttoainetta käsittely laskentaa saada vastaavaa tuottoa. Kuitenkin, lupaavin suuntaan paranee raaka-aineen ominaisuuksia, joka on perusta energiantuotantoon.

Yksityisille asunnon, jotka ovat päättäneet siirtyä vaihtoehtoisiin polttopuun ja hiilen, polttokennot, pitkäaikainen kysymyksiä siitä, mitä pelleteistä, ja miten tehokkaita ne ovat. Monella tapaa tällainen biopolttoaineen on edellä perinteisiä materiaaleja. Ottaen huomioon mahdollisuudet kehittämiseen pelletin tuotantoa, tämä suunta ovat aktiivisesti kiinnostuneita ja yrittäjiä. Se, että Venäjä on suotuisa maaperää käyttöön edullinen ja helppo valmistaa polttoainetta. Mutta ensin sinun pitäisi ymmärtää, että tämä on eräänlainen bionapolnitelya.

Pohjimmiltaan, se on rakeita, jotka on valmistettu luonnollisista raaka-aineista. Vaikka paino esitys pellettien liittyy polttoainetta, joka on täysin perusteltua ja voimassa, tämä materiaali on myös käytetty rehun lisäaineena eläinten ruokinnassa, kuten orgaaniset ja epäorgaaniset lannoitteet, rakentamiseen täyteaineena ja vastaavat. D. Tietenkin tärkein alalla, johon käynnissä tuotantoon pelletit, on lämpöä. Euroopassa tämä biopolttoaine käytetään laajalti sisältöä yksityiskodeissa. Käyttäjät arvostavat tätä materiaalia ympäristöystävällisiä, jätteetöntä ja helppo kuljettaa. Suhteen lämpöenergian myös suuri vaikutus energoeffetivnost rakeita.

Venäjällä on tapahtunut selvää kehitystä tämän markkinaraon. Edut ekologisen polttoaineen päällekkäin tarvetta käyttää erityisiä kattiloita - on suurin haitta, joka on polttoaineen pelletit käytön yksityisen tarpeisiin.

Musta ja valkoinen helmet - Mitä eroa?

Klassinen pelletit on valkoinen värisävy, joka on aiheuttanut ensisijainen valmistus kuvia ja lisäys lisäaineita. Musta pelletit olivat vain muutama vuosi sitten, ja tänään he ajavat suuret eurooppalaiset yritykset. Ominaisuus on tällaisten biopolttoaineiden torrefikatsii teknologia tuotantoprosessissa. Lisäksi koostumusta käytetään hiilen massa poltto tilat, ja jolloin muodostetaan tumma sävy. Mutta tietenkin, ensisijaisesti kiinnostuneita kysymys kuluttajalle, että on pellettejä (musta) suorituskykyä koskevien. Kuten on esitetty kemiallisella analyysillä, tällainen pellettien tarjoaa korkeat lämpöarvo, huomattava energian kulutus ja hyvä palamisarvot jopa verrattuna perinteiseen valon sävy biomassaa. Nyt on tarpeen oppia lisää pellettien valmistustekniikka.

Raaka-aineena voidaan käyttää, kuten puuta, turvetta, auringonkukka, viljan jätteen eri teollisuuden ja maatalouden. Valmistettua raaka-ainetta paino lähetetään murskaimeen, jossa se on hionta jauhoja kunnossa. Käsitellään edelleen raaka-aineet syötetään kuivauskammioon, ja sitten - erityinen puristin funktiota rakeistimeen. Tässä vaiheessa suoraan tuotantoon pelletit puristamalla massaa, puristamalla se ja rakeet muodostetaan. Varten myöntämisen tuotannon kestävä viestinnän muoto on käytettyjä lisäaineita, kuten ligniiniä. Päättynyt pelletit jäähdytetään, ja sitten se suljettiin erityiseen säiliöön. Paketti parametrit ovat erilaisia ​​- pienistä 2 kiloa paketteja suursäkit painaa jopa 1 tonni. Myös yhteisten syöttö- löysä rakeita.

1

Vaiheessa jauhamalla raaka-aineiden murskaus yksikköä rumpu tai levy tyyppi, ja murskauskoneet. Erityisten laitteiden jauhamiseen riippuu ominaisuuksista valmistellun massan ja vaatimukset, jotka on täytettävä valmiin pellettejä. Laitteet kuten polttopuun, esimerkiksi, on käsittelyyn käytetään puujäte, luonnollinen kosteus indikaattoreita. Tässä tapauksessa käyttäjä voi käyttää kahta leikkaus menetelmiä (vasarat ja veitset), seurauksena muodostetaan pieni osa asiakirjoista. Tämä lähestymistapa valmistus tuottaa korkealaatuisia pellettejä, jotka sopivat useimpiin yleinen kattiloiden.

Seuraavassa vaiheessa kuivaus pieni osa raaka-aineista. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi multitsiklichnoe käytettyjen laitteiden rakeiden tuotantoon Venäjän markkinoille, rumpu kuivausrummut ja lämmönkehittimien paloturvallinen. Optimaalinen ratkaisu on pieni tuotantolinja voi tulla kuivausrummun, joka tarjoaa lämpövaikutusten. Nämä aggregaatit on tyypillisesti voima potentiaalia 4 kW, ja keskimääräinen tilavuus 3,2 m3.

Laitteet rakeistusta

On huomattava, että laajalle levinnyt ja briketointia tekniikkaa, mutta sen tuotteita käytetään pääasiassa suurten yritysten. Tässä vaiheessa sitä käytetään laitteet tuotantoon pelletit useita erilaisia. Tämä pääasiassa suppilon haymaker, joka suorittaa tehtävän kertymisen ja ylläpitää tietty määrä raaka paino ennen rakeistusta toimintaa. Puristuksen tarvitaan myös höyryä vastuulla sähköinen höyrystimen. On tärkein tuotantoketjun edellä paina granulator.

Edelleen teko kone, jäähdytetään saatu tuote. Jäähdyttimet tehtävä ei ole vain ylimääräisen kosteuden poistamiseksi. Kuten aggregaatit myös antaa polttoaineen pellettejä riittävä lujuus kuljetus ja helppo käsitellä käytön aikana.

Tavanomaisissa uuneissa ja kattiloissa, biopolttoaineet yleensä ei voida polttaa. Näitä tarkoituksia varten käyttää erityisiä lämmityslaitteita. Erityispiirteet pellettikattiloiden ovat pieni koko palotilan ja konvektiivisen osa. Toiminnassa, tämä suunnittelu tarjoaa pakokaasujen lämpötila 200 ° C Lisäksi pellettikattiloiden on varustettu poltin tilavuus, jonka vuoksi korkean tuottavuuden varmistetaan. Tämä toimenpide pellettikattiloiden voidaan verrata mallien maakaasua, mutta taustalla ovat kiinteät aggregaatit ovat paljon hyötyä.

Pellettien pelletit monia etuja hiilen ja polttopuun, ja kaasun lämmitys. Tämä helppo käyttää, edullinen ja ympäristöystävällinen polttoaine. Ymmärtämiseksi arvon ominaisuuksien biomassan olisi käsiteltävä vielä kerran, että mitä pellettejä itse koostumukseen. Tämä luonnollinen raaka-aine, joka on puristettu ja toimitetaan markkinoille parhaalla mahdollisella tavalla. Voisi sanoa, että se on sama puu, mutta murskataan ja ei ole menettänyt suuren tiheyden. Jos puhumme haittoja tämän polttoaineen, sitten etualalle kysyntään sekä lämmityslaitteet ja korkea hinta, joka kuitenkin maksaa energiatehokkuutta pellettejä.

Pelletit lämmitykseen: tyypit ja ominaisuudet käyttöön

Paikallinen pelivastusta, hiilen ja polttopuun ovat pellettejä. Nämä ovat pieniä lieriönmuotoinen pelletit käytetään polttamiseen erikoistunut kattiloissa. Euroopassa pitkä ja menestyksellisesti käytetty tämän tyyppistä polttoainetta. Edistää tätä ympäristöystävällistä (sitä painetaan jätepuuta ja sadon) ja kyky automatisoida lämmitys: pelletit irtotavarana, mikä tekee mahdolliseksi tallentaa ne säiliöt ja automaattisesti, kaada kattilaan. Halkaisija käytettävien pellettien kotimaan kattilat, - 6-8 mm, teollisuuskattilat poltetaan suurempi rae halkaisija on 10 mm. Pituus voi yleensä olla 5-70 mm.

Miten tuottaa pellettejä puupellettien

Tuotantoon pelletit ottaa edullisin puuta, jota ei voi käyttää enemmän kuin millään tavoin. Tämä rajaus, haketta, sahanpurua. Nämä jätteet lajitellaan, puhdistetaan epäpuhtauksista seulotaan hiekka, jne. Edelleen, voimakas magneetti käytetään lajittelu virta, houkuttelee rauta (esim., Nauloja). Poistamisen jälkeen vieraat esineet lähetetään jätepuuta vasara mylly, jossa ne jauhetaan koko fragmenttien 4 mm. Tätä vaihetta kutsutaan pre-murskaamiseen. Se on tarpeen tasainen kuivaus raaka seuraavassa vaiheessa.

Pellettejä ja jätteiden puunjalostusteollisuuden ja maatalouteen

Saadut palat kuivattiin erityinen suppiloon haluttuun kosteuspitoisuuteen (8-12%). Jonka jälkeen ne lähetetään teroitukselle. Tämä johtaa pienten puukappaleiden säätämisen jälkeen on erinomainen kosteuden (10%), lähetetään pellet press. Tässä vaikutuksen alaisena paine (joissakin korkeassa lämpötilassa puristimet) hake muunnetaan pelleteiksi. Tämän koostumus on läpi suulakkeen, jossa pyöreät reiät on leikattu. Suunnittelu paina - rakeistimessa muistuttaa tavallista lihamylly: taikina puristetaan reikien läpi, ja pelletit saatiin. Jäähdytys sarake, jäähdytettiin niitä. Joten se kääntyy pois lopputuotteen - polttoainetabletteja.

Jos palkkaluokkiin pellettejä, niin on olemassa kolmenlaisia:

  • teollinen - on harmaa-ruskea väri, prosenttiosuus tuhkapitoisuuden yli 0,7. Tämä johtuu siitä, että puu, josta ne on valmistettu, ei siirretä kuorimon. Eli suuri määrä pellettejä tulee aivokuori, mikä antaa suuremman osuuden tuhkapitoisuus. On syytä harkita, että hakemus teollisen pellettien kotimaan kattilassa voi vaurioittaa kaikkia polttimet voivat toimia korkean tuhkapitoisuuden polttoaineita. Mutta he voivat maksaa 50% vähemmän, ja se on kunnollinen säästöjä. Jos kattila ilman mitään ongelmia polttaa kautta tällaisia ​​pellettejä - mahdollista käyttää niitä, mutta se on puhdistettava useammin.

Teollinen pellettejä ei aina käyttää kotimaan kattilat

Agropellety käytetään yhä enemmän teollisissa kattiloissa

Valkoisia pellettejä - ihanteellinen polttoaine kotitalouksien pellettikattilat

Raaka-aineen kanssa ligniinipitoisuus sopivat pelletti valmistukseen. Yleisin Venäjällä on puuraaka-aineen, useimmiten käytetään havupuuta, vaikka ulos lehtipuuta saavat paremman polttoainetalouden. Suosio havupuusahatavara johtuu siitä, että käsittely lehtipuun edellyttää monimutkaisempia ja kalliimpia laitteita: lähes kaikki lehtipuut eivät ole kovin hyviä paina, koska tarve entistä tehokkaampia laitteita joudutaan usein kokeellisesti valintatilaan käsittely / kostutus / puristus, ja että aikaa ja rahaa . Ja kustannukset pellettien kotimaan myynti materiaalin riippuu merkittävästi.

Raaka-aineen tuotantoon pelletit ovat mikä tahansa palava jäte

mikä on ero koivu pelletit havupuuta? Koivu pellettien merkittävästi suurempi poltossa vapautuvaa lämpöä kuin havupuut, mutta ero on pieni. Mutta poltettaessa koivu ei hartsien, että pitkäaikainen käyttö männyn talletetaan savupiippu, minkä vuoksi se vaatii puhdistusta.

Agropellety usein valmistettu oljesta. Vaikka lämpö pellettien on pienempi kuin puu, mutta ne ovat paljon halvempia. Suurempi lämmönsiirto eri agropellet pelletit raiskaus olkia. Pellettejä kuori (Akanat) ovat erinomaisia ​​kilpailijoiden auringonkukka rakeet ruskohiiltä. Hyötyä niistä on monia: pelletit pelletit ovat halvempia, vähemmän tuhkaa monta kertaa, ja lämpö ne tuottavat enemmän ja kuori tuhkaa puhdas, mikä on erinomainen lannoite agricultures.

turvepellettejä - jäte-vapaata, taloudellista ja ekologista polttoainetta. Mutta niitä käytetään pääasiassa teollisuudessa, koska korkea tuhkapitoisuus. Myös, laaja käyttö turvepellettien parantaa toiminnan lannoitteiden.

Valmistetut pelletit kierrätyspaperista valmistama eri teknologioita. Sen sijaan kuiva, kostuta niitä, ja asetettiin sitten pellet press. Ominaisuuksista johtuen raaka-aineen rakeistuksen paperin on kallista.

Piirteet lämmityspelletit

Voidakseen käyttää polttoaineena pellettejä tehokasta, sinun täytyy ostaa erityistä kattilan. Pellettikattiloiden toimia automatisoidussa tilassa: pellettejä säilytetään erityisissä säiliöissä - siilot pelletit, jotka syötetään ruuvilla kattilaan.

Jos haluat säästää ja ostaa harmaa, eikä valkoisia pellettejä, kannattaa olla ostamatta suuren erän polttoaine heti: ei kaikki polttimet voivat käsitellä niitä. Hanki pussiin testi. Jos kattila toimii oikein, voit ostaa vakaampi peli. Samoin edetä agropelletami: ensin testata pieni määrä kattilan toiminta. Mutta sen lisäksi tuhka voi silti olla ongelma: nämä pelletit eivät siedä kuljetusta, joten jo tässä vaiheessa saa paljon jätettä. Osoittautuu, että tämä polttoaineen lämpö, ​​vaikka kahva kattila, on suositeltavaa, jos tuotanto jossain lähellä.

Ihanteellinen pellettien kattiloiden - valkoinen. Niiden koostumus on yleensä homogeeninen ja tuhkapitoisuus on alhainen, koska pinta ominaisuudet raaka-aineiden, tiheä rakeet, ne ovat vähemmän crack ja murentua, paremmin sietää siirto.

Olen kiinteän polttoaineen kattilan - stoked puuta, mutta koska alkoi kaupankäynti pelletit - pellettejä hukkua. Kaikki suuri - velvoitetaan rei'itetty metallilevy, jonka paksuus on 3 mm, ja hukkua. Toistaiseksi kaikki on hyvin: sekä taloudellisesti että siististi ja vie vähän tilaa ja älä välitä pilkkominen ja sahaus puuta.

ja miksi rei'itetty levy, jos ei ole vaikea selittää

Myös kiinteän polttoaineen kattila, ja tiedämme tukahduttaa sen yksinomaan valkoinen Pillet, mitä voin sanoa, heitin ja unohdettu.

Pelletit - puu pelletit

Näinä aikoina yhä hinnat sähkön ja kaasun on tullut normi. Siksi asunnon etsivät yhä kustannussäästöjä lämmitykseen. Jotkut lisäksi eristetyt seinätilaa ja muut laskurit asetettu, no, joku menee eteenpäin ja etsivät korvaavan perinteisen kaasun ja sähkön. Ihmisarvoinen moderni vaihtoehto perinteisille polttoaineille, joka on jo laajalti käytössä Euroopan maissa, ja on saamassa sijainti asiakkaita ympäri maailmaa - polttoainetabletteja. Ne ovat biologisesti puhdas polttoaine muodossa saatujen rakeiden käsittelyn aikana puujätteen tai maatalouden.

Pelletit - pelletit

Polttoaine pelletit ovat erilaisia ​​biomassasta, joilla on merkittävä energia-arvon ja antaa jauhaa ja puristaa materiaalin valmistamiseksi kompakti rakeita. Yleisimpiä ovat puuta pellettejä sahanpurusta, kuorta, haketta ja muu puujäte ja puunkorjuu. Olki, auringonkukka, rungon muut vihanneskasvien tuotetaan pellettejä. Vähemmän suosittuja ovat turvepelletin ja tuotteita kanan lantaa.

Lajikkeiden polttoainepelleteistä

Koska suuri osa markkinoiden vaihtoehtoisten polttoaineiden kuuluu puupellettejä, niin puhumme lähinnä niistä.

Puupelletit ekologiaan vartija

Koska ihmiskunnan nyt ymmällään säilyttäminen puhtaampi ympäristö, rakeinen pelletit voidaan oikeutetusti kutsua tulevaisuuden polttoaineelle.

Korvataan tavanomaisia ​​polttoaineen pelletit voidaan merkittävästi vähentää kasvihuoneilmiötä maan päällä. Aikana fossiilisten polttoaineiden polttaminen nousee ilmakehään suuria määriä hiilidioksidia, kertynyt miljoonien vuosien. Tämä johtaa lisäystä CO2 ilmakehässä, jonka seurauksena on kasvihuoneilmiötä. Kun käytetään puuta pellettejä on myös vapautuu hiilidioksidia, mutta niin pieniä määriä, että ilmakehään ei vaikuta. Se, että pelletit voivat jakaa niin paljon CO2, kuinka moni on kertynyt kasvun aikana kasvin tai puun, mutta se on hyvin vähän verrattuna "elämä" fossiilisia polttoaineita.

Kun käytetään puuta pellettejä eristää myös vähentää rikkidioksidin - videojuttelun happosade. Ja happosateet, kuten tiedätte, haitallisia ympäristövaikutuksia, tuhoten kasvillisuuden ja koko metsiä.

Tuotanto, varastointi ja kuljetus pellettien poistaa pilaantumista. Voit unohtaa työtapaturmien kaasuputket, ydinvoimalat, salmen reikien öljysäiliöalusten. Siten räjähdysvaara, päästöjen, tapahtunut polttoaineen pienenee nollaan.

Puristetut pelletit lisäksi ympäristöystävällisyys, on monia etuja perinteisten polttoaineiden. Merkittävin niiden etuja ovat:

1. Suuri lämpöhyötysuhde verrattuna tavanomaiseen kuori, haketta tai levyt.

2. määrä tallennustilaa pellettien voidaan pienentää kertoimella 2 verrattuna varastot varastointiin haketta. Suuren lämpökapasiteetti, pelletin lämmittämiseksi koti-ala on 150 m 2 tulee olemaan vain 7,5 kuutiometriä vuodessa.

3. varastotilat Puupelletin, koska biologinen toimettomuuden materiaali lämpökäsitellään, voidaan sijoittaa lähelle oleskelutilojen (esim., Kellareissa).

4. Puupelletit ovat lähes pysty ampumaan, koska se ei sisällä pölyä ja itiöitä. Tiivis rakenne tekee niistä myös täysin turvallinen allergikoille.

5. tuotantoon pelletit niiden koostumus ei ole lisätty liimoja, sakeutusaineita tai muita kemikaaleja, siis, tämä polttoaine on täysin ympäristöystävällinen.

6. Pelletti mahdollistaa tehokkaan käytön jätettä.

7. verrattuna kivihiilen, puu- pelletit on mahdollista saada sama lämpö yhdessä lasku hiilidioksidipäästöjen on 10-50 kertaa ja muodostumista tuhkan 15-20 kertaa.

8. kuumennus- käyttäen pelletit on pienempi kuin minkä tahansa muiden polttoaineiden.

Sravnotelnaya karakterisointi pellettien muiden polttoaineiden

Luokittelu pellettien

Tuotantoon polttoainepuristeiden vapauttamaan kaksi lajiketta: teollisuuden pelletit ja pelletit kodin lämmitykseen. Polttoaine asuntojen puusta, jossa on minimaalinen pitoisuus kuori (ei enempää kuin 0,5%), ja vain pieni osa tuhkapitoisuus. Vähemmän laatua ja teollisuuden pelletit pidetään, valmistuksessa, joita voidaan käyttää korkeintaan 10% aivokuori.

Alueet Pellettien käyttö - pellettejä

Joka käyttää puupelletit pellettejä?

Se on parasta, kun palava polttoaine pellettejä ei välttämättä käytetä, ja erityinen pelletti (kiinteä aine) kattilat, jossa palaminen tapahtuu jatkuvasti ilmansyöttö. Nykyaikaisessa automaattinen kattilakuorma uusi erä polttoainetta voidaan suorittaa varsin harvoin - korkeintaan kerran viikossa. Tällainen menettely, yksinkertaisuutensa vuoksi, ei vie enempää kuin 20 minuuttia.

Automaattinen kattilan Puupelletin

Valmistus pellettien - tärkeimmät tuotanto-

Pellettien tuottajia niiden valmistuksessa noudatettava seuraavia perinteisessä järjestelmässä:

  • Vaihe 1 - karkea murskaus raaka
  • Vaihe 2 - kuivaus
  • Vaihe 3 - hienomurskaus-
  • Vaihe 4 - kyllästymisen kuivaa materiaalia vedellä tai höyryllä - vesi
  • Vaihe 5 - painamalla
  • Vaihe 6 - jäähdytys
  • 7. vaihe - pakkaukset

Karkea hionta-aineen

Ensimmäisessä vaiheessa tuotantoon pelletit, raaka-aine syötetään murskaus suuri. Lähdössä, jonka koko puumateriaalin tulisi ylittää 25x25x2 mm - nämä ovat mitat, jotka sallivat korkealaatuisen raaka-materiaalin kuivaamiseksi ja jauhavat niitä sitten hienoiksi murskaimen.

Jäte kostea huonosti tiivistetty ja rakeet siitä tehdyt eivät sovellu poltettavaksi kattiloissa. Siis pakollinen vaihe valmistettaessa pelletti kuivaimen, joka vähentää nesteen puumateriaalin 8-12%. On toivottavaa, että kosteuspitoisuus saadun hakkeen tai purun oli noin 10% - materiaali pidetään korkealaatuista.

Kuivurit, joka syötetään raaka-aineet, on rumpu tai hihna. Valinta riippuu raaka-aineen (puuhake, sahanpuru) ja laatuvaatimusten lopputuotteen.

Kuivaus on energiaa eniten koko tuotannosta. Kuivua 1 t raaka-aineen tarpeen käyttää palamislämpö massiivipuuta kuution 1. Polttaminen kiinteän lautoja tai tukkien liian kallis, joten tuottajat pellettien käyttää näihin tarkoituksiin, kuori tai sahanpurua.

Puristettavaksi valmistettujen raaka-ainehiukkasten koko ei saisi ylittää 4 mm, joten käytetään erityisiä murskaimia, jauhamalla materiaalia haluttuihin mittoihin. Murskaimen tuloksena syntyvän laatutuotteen painon paino olisi noin 150 kg / m 3 ja hiukkaskoko - enintään 1,5 mm.

Sopivimmat murskaimet, kuituhiutaleiden, lastujen tai sahanpurujen laatuuhreja ovat vasaramyllyt.

Joskus raaka-aineet, jotka ovat läpäisseet kuivausvaiheen kuivua enemmän kuin on tarpeen. Laatuaineksen suositeltu kosteuspitoisuus on noin 10%, jos tämä luku pienenee 8%: iin, raaka-aine alkaa tarttua yhteen pahasti puristusprosessin aikana. Jotta kosteus parannettaisiin suositellulla luvulla, raaka-aine panostetaan sekoitussäiliöön, jossa se kyllästyy vedellä tai höyryllä. Kuumaa höyryä käytetään puristettaessa kiinteitä puulajeja tai vanhoja, pysyviä raaka-aineita. Pehmeille kiveille riittää, että vettä lisätään sekoittimeen.

Puristusprosessissa raaka-aineesta saadaan pieniä sylintereitä, joiden läpimitta on 6-25 mm. Ne valmistetaan kuljettamalla valmistettu materiaali teknisen vaiheen läpi puristimien muodostamiseksi sylinterimäisten tai tasomaisten matriisien avulla. Puristusprosessin aikana puujätemateriaali puristetaan. Tässä tapauksessa raaka-aineen lämpötila nousee ja erityisen aineen - legnin, vapautuminen, joka liittää pienimmät hiukkaset rakeiksi.

Puristusprosessin aikana pelletit kuumennetaan 70-90 astetta, joten ne täytyy jäähdyttää ja kuivata. Sen jälkeen valmiit pelletit voidaan pakata.

Pellettien tuotantolinja

Usein puupelletit säilytetään säiliöissä, mutta laadun heikkenemisen välttämiseksi on suositeltavaa, että ne pakataan suurikokoisiin pusseihin. Yksityiskäyttöön tarkoitettu biopolttoaine toimitetaan yleensä kuluttajalle 20 kg: n pakkauksissa.

Voinko tehdä puupellettejä omiin käsiini?

Monet pellettien kuluttajat, jotka ovat arvioineet kaikki tämäntyyppisen polttoaineen edut, ajattelevat pellettien itsenäistä tuotantoa. Tätä tarkoitusta varten on myynnissä erityisiä koneita - liikkuvia granulaattoreita, jotka ovat luonnostaan ​​puristimia, joiden ansiosta raaka-aineesta saadaan pitkänomaisia ​​rakeita. Kuitenkin kaikki ei ole niin yksinkertaista, itse asiassa pellettituotannon tekninen prosessi vähentää paitsi puristusta - on edelleen murskaus, kuivaus, vedenkäsittely, jäähdytys. Siksi pellettien valmistamiseksi, joilla on arsenaalissaan vain mobiili granulaattori, on välttämätöntä ostaa jo valmistetut raaka-aineet, joilla on ilmoitetut ominaisuudet (määritelty kosteudella, hiukkaskokoja). Tämä ei periaatteessa ole ongelma, sillä monet valmistajat ovat valmiita myymään polttoainepellettien valmistettua materiaalia.

Katso samankaltaisia ​​aiheita koskevia artikkeleita:

Erittäin kätevä polttoainetyyppi. On erityisen tehokasta käyttää niitä, jos energiansäästö kattila on kotona. Sitten talvella tarvitaan vain 4-5 kuutiometriä tätä polttoainetta. Hinnasta se ei ole paljon kalliimpaa kuin polttopuun ostaminen, jonka täytyy nähdä, puhaltaa jne. Ja pellettien kanssa nakoy haju - nukahti bunkkeriin ja kaikkiin.

1