pääty katto

Päätykolmio harjakatolla. Laskentalaite päättyy

Jos päätät rakentaa talon, sinun ehdottomasti täytyy miettiä mikä on päätykolmio harjakatolla. Hänelle kaiken tarvittavan tehdä tarkkoja laskelmia ja oikein valita materiaalin viimeistelyyn. On tärkeää valita kaikkein kevyitä materiaaleja, mutta joukossa niiden laatuominaisuuksien pitäisi olla tasainen ja voimaa. Loppujen lopuksi pääty on koko vuoden kohdistuu jatkuva altistuminen haitalliset ympäristötekijät. Pinnan tulee paitsi kestää vaikutusta aggressiivisten tekijöiden, mutta myös säilyttää kunnon ulkonäkö, koska julkisivu talo on tunnusmerkki hänen mestarit.

Jos se on yksinkertainen pääty suunnittelu, on ensin asentaa päädyt molemmin puolin rakennuksia. Seuraavaksi sinun on luotava tukea kattotuolit, käyttäen pohjalevy massiivinen mauerlat. Hän on koivua. Poikkileikkauksen säteen, on yleisesti neliömäinen, ja sen puoli on 10 cm.

Ennen asennusta elementit tärkeää käsitellään varovasti antiseptiset. Tämä suuresti pidentää materiaalien elämän juuressa päädyn. Näin säästät ne lahoa ja hometta. Tämä on erityisen tärkeää, jos talo on rakennettu edessä jatkuva tuulet ja usein sademäärä, jotka voivat vaikuttaa haitallisesti puun.

Jos rakennetta käytetään pääty tiili, ja rakenne olisi vakiokoko, on tarpeen valmistaa 35: n elementtiä kohti 1 neliömetri. Koskevat tiili massa, se vaihtelee 2,5-7 kg, joka riippuu siitä, minkä tyyppisiä ja tuotteen paksuus. Jotta voitaisiin helpottaa suunnittelua, on suositeltavaa käyttää ontto tiili, se vähentää kuormitusta lattialle.

Gable harjakatolla kautta voi lohkot, joissa on ulompi kuultomaalattuina. Tämä poistaa tarpeen maalaus ja koristeluun. Muun muassa jos ei ole rakentaminen sisustus materiaaleja, se ei aiheuta ylimääräistä kuormaa seinillä ja säätiö. Pystyttää pääty tarpeen 1/2 tiiliä.

Laitteen ominaispiirteisiin

Jos yläosa on suuri alue, on tärkeää vahvistaa rakennetta. Tätä varten alemman joukkoon välttämättä tarvitse vahvistaa. Tämän jälkeen täytetään betonilla. On kuitenkin muistettava, että tämä Päätykolmio harjakatolla tulee olemaan merkittävämpi paino. Jotta ongelman ratkaisemiseksi, on suositeltavaa vahvistaa rakennetta, nostaa osa ullakko huoneen seinään muodossa välikappaleita. Ullakolle tila oli lämmintä frontespiisi tulisi eristää. Tämä menettely voidaan yhdistää vedeneristys katon, joka tulisi suorittaa, kun katon asennuksen.

Jotta pääty esteettisiä, voit käyttää kipsi, sandwich-paneelit tai sivuraiteelle. Joissakin tapauksissa se on koristeltu muovipaneelit tai sälepohja. Ennen työn aloittamista, on tärkeää määrittää, mitä korkeus ja muoto tulee olemaan pääty. Suunnittelu top kiinnittäminen alue täytyy asentaa mastoon. Sen jälkeen, kun johto vedetään elementin yläosaan, niin se on tarpeen vahvistaa, että venytetyssä tilassa. Seuraavassa vaiheessa voit siirtyä asennuksen itse rakenteessa.

Gable harjakatolla asuntoon, on tyypillisesti korkeus, joka on yhtä suuri kuin 0,7 m. Tämä on totta ilman ullakko. Regenerointi täyden pituuden päätykolmion, joka on yksi seinä ullakon tulevan tulisi olla yhtä suuri korkeus 1,5 m. Jos se on tarkoitus rakentaa täysi tila, tämä luku voidaan nostaa 2,1 m.

Täytäntöönpanon tehostamista päätykolmion

Laite on harjakatolla merkitsee tarvetta vahvistaa päädyssä. Näin voit tiukasti korjata rakennetta. Sen varmistamiseksi, että jäykkyys on tarpeen rakentaa väliseinä, minimipaksuus, joka on yhtä suuri kuin 24 cm. Se on asetettava kohtisuoraan päätyseinän. Sitä voidaan käyttää vahvistamiseen sarakkeita. Jotkut rakentajat käytetty menetelmä betonin runkorakenteita, se on vahvistettu avulla neljä tankoa, jonka halkaisija on yhtä suuri kuin 10 cm.

Puutalo harjakatolla levyt liittyy käytön paksuus on 3 cm. Ne on asetettava vaakasuoraan, laitat mezhkrovelnom lumenia. Toimitettava tässä tapauksessa on mahdollista tuottaa etu- kipsi tai levymateriaalien tyypin sivuraide. Jos se ei ole lämmitetty ja hyödyllisyys huoneet, pääty voidaan toteuttaa runkorakenne, joka on valmistettu teräksestä mesh. Voit tehdä tämän, sinun täytyy kerätä runkoon osia, jotka on kiinnitetty mekaanisesti ja on kiinnitetty verkkoon-verkolla.

Ennen kuin teet päätykolmio harjakatolla, on syytä ottaa huomioon, koska se on rinne. Jos se on pieni, sitä voidaan käyttää koristeluun metallipaneelijärjestelmät. Käyttää tätä materiaali tarjoaa hyvän esteettisen ulkonäön ja suojaa ilmastotekijät. Koska lievä miinus työntyy voimaa.

Kun tiedät, mikä laite on harjakatolla, voit kysyä erityispiirteet laskennan. Tämä määrittää suunnittelun alueella. Kun se tulee kolmion muotoon, hevonen toimii yläreunassa suorakulmaisen kolmion. Hänen korkeus - osuudella. Toinen jalka tekee leveys talon, jos se on tukahdutettu katon. Päädyn rakenne toisen haaran - leveys talon, jaetaan kahdella. Määrittää harjanteen korkeus on mahdollista kertomalla pituus jalka on katon kaltevuus. Taulukko tangentit löytyy oppikirjan geometriaan.

Ennen kuin päätät mitä ompele harjakatolla, on välttämätöntä tehdä laskelmia. Näin ollen, jos talo leveys on 10 metriä, ja kaltevuus on 35 astetta, tangentti on yhtä suuri kuin 0,7. Tämä osoittaa, että päätyseinän on 3,5 metriä. Tämä indikaattori on todettu jakamalla 10 2 ja kertomalla 0,7. Kun tämä arvo on laskettu, on mahdollista määrittää kolmion ala. Korkeus on kerrottava pituus pohja, ja tulos on jaettuna kahdella. Esimerkissä, tämä arvo on 17,5 neliömetriä.

Jos ajattelee, mitä ompele harjakatolla, on mahdollista hakea tätä sivuraiteelle. Tämä tekniikka liittyy käytön ohjaimet, jotka on asennettu pystysuoraan. Nämä elementit muodostavat puitteet ja pitäisi poistaa toisistaan ​​40 cm. Jos valitset perustana puuverhous soveltaa, on tarpeen esikäsitellä antiseptinen koostumus. Päiden väliin paneelin prosessin asennus on tarpeen jättää tietyn matkan, se kompensoi lämpötilan muutoksia lineaariset mitat.

Varmistaa, että kaikki elementit voisivat turvallisesti, sinun tulisi käyttää erityistä nauloja. Rajataan harjakatolla sivuraide, sinun täytyy valita ruuvit, jotka ovat vailla booraksia lopussa. kiinnittimen pituuden on oltava yhtä suuri kuin 30 mm, tämä riittää varmistamaan paneelit. Keskimääräinen kulutus ruuvien asentamiseen sivuraide on noin 1600 kpl. 100 neliömetriä.

Viimeistely harjakatolla voidaan suorittaa vuori. Oppaana tässä tapauksessa käyttää L: n muotoista profiilia, joka perustuu PVC. Nämä elementit on asennettu ruuveilla, joilla on laaja hattu. Ne on asennettu kehä päädyn ja luukun. Jos se jää pois, sinun tulisi asettaa tämän profiilin jonka ympäryksen. Vaihe puristinten välillä, on oltava yhtä suuri kuin 35 cm, mutta ei enemmän.

Piirteet asennus sivuraide pääty

Pöytämuotit pääty sovelletaan voimaa. Profiilin ei häirinnyt tuuli, PVC-levyt on asennettava pystyasentoon. Tällöin asennus voidaan tehdä paljon helpompaa, koska vino leikkaus on tehtävä vain toiselle puolelle. Kun tarvetta vähentää tarvetta käyttää veistä rakentaminen irrotettavalla terä. Vuoden työ on suositeltavaa käyttää ruostumattomia ruuveja, joilla on suuri hattu. Käytöstä metalli suluissa jotka kädenvääntöä nitoja, tulisi luopua. Eivät sovi tavalliseen pieni halkaisija ruuvia. Vahva tuulenpuuska voi repiä paneelin jos käytät niitä.

Vahvistaakseen viimeinen paneeli Jos ohjaimia on jo asennettu, sinun täytyy määrittää etäisyys reunasta etuosan viimeistä edellisen paneelin keskelle hyllyllä oppaan profiilin. Näin saat valmiin kokoa. Sitten se pitäisi ottaa 5 millimetriä hänestä, joka osoittaisi viimeisen elementin leveys. Tällaiset mittaukset täytyy tehdä muutama, ottaen huomioon, että paneeli asennetaan vinottain. Työkappale on ensin asennettava oppaassa rajoittimeen saakka, ja sen jälkeen hieman lehdistön viisteen. Valettu aikavälin siis pitäisi olla koneessa.

Jälkeen harjakatolla laite valmistettiin, ja asennus kankaan päätykolmio on tehty, voimme olettaa, että olet pystyivät selviytymään prosessiin. On tärkeää tarkkailla tekniikka, valitse laadukkaat materiaalit, ja niin tulos on sellainen mitä odotettiin ja siksi ilahduttaa koko perheelle.

Vaihtoehdot laite gable harjakatolla

Hyvin suunniteltu ja rakennettu katto ei ole vain luotettava suoja puurunkoinen talo, mutta myös sen sisustus. Tässä jokainen yksityiskohta on erittäin tärkeää, onko pääty, pinnoittamalla tai koriste-elementtejä. Näyttäisi siltä, ​​että taitava toimia tavallisten rakenne voi tulla mestariteos arkkitehtuurin taiteen, mutta ennen harjakatolla päädyt kehittäjät huolellisesti miettiä jokaisen yksityiskohdan asennusta ja viittaavat siihen, että tutustut perusasiat tämän taiteen.

Kutsutaan yläpäädystä seinän, joka on sivuilla ramppeja on rajoitettu, ja pohja - räystään. Harjakatolla useimmiten tehdään muodossa kolmion tai viisikulmio. Voit myös löytää toinen kuvauksen päätykolmio: podskatnaya osa seinää, joka on vankka muuraus tukirakenteeseen. Kuten puisia tai kehys talo, tämä elementti on usein kutsutaan päätyseinä, vaikka molemmat termit tarkoittavat samaa ja viittaavat kaikkiin osiin yläpohjan luotu tiili, puu tai estää materiaalia.

Käytössä päätykolmion useiden virkamatkoihin samanaikaisesti, ja hän selviytyy niistä:

 • Se suojaa ullakolle sateiden ja epäsuotuisat sääilmiöt. Se ei salli kosteutta vaikuttaa puisia rakenneosia, koska korkea ilmankosteus ne voidaan helposti vaurioitunut, ja mukavasti kotiin, voit unohtaa;
 • Se ylläpitää optimaalisen lämpötilan. Sillä harjakatolla runkorakenteet ominainen järjestely ullakolle, joka on varmasti lämmittää. Vaikka et aio käyttää sitä asunnon ommella ylös pääty on välttämätöntä, muuten lämmitysjärjestelmä on pakko työskennellä kuorman, joka heijastuu osuus käytetystä polttoaineesta;
 • katto lisää tarvittavan jäykkyyden. Se tarjoaa lisätukea kattotuolit, osittain ottaen kuormitusta itse, mikä tekee katon vakaa ja luotettava. Ilman tällaista yksityiskohtia voi tehdä tuulinen alueilla;
 • Se antaa mahtava ulkoasun rakentamista. Johtuen koruelementtejä pääty on mahdollista kokonaan muuttaa ulkonäköä jopa kaikkein ränsistynyt puutalo, vaikka ei menojen valtava summa.

Useimmat meistä ovat tuttuja kolmion tai viisikulmainen päädyistä, mutta se ei ole kaikki muodot ovat luonnostaan ​​aluskatteen seinän. Arkkitehdit myös luoda rakenteita muotoa:

 • keeled. Luotu kaltaiseksi laivan kölin. Huolimatta kaikista kauneutta ja armoa, niitä ei käytetä nykyaikaisessa rakentamisessa, ja viittaavat vanhan arkkitehtuurin ja paikoin jopa ovat säilyneet aikamme;
 • puoliympyrän muotoinen. Nämä päädyt ja lähes koskaan tapahdu nykyaikaisessa rakentamisessa, koska niiden asennus on hyvin monimutkainen;
 • trapezius. Kuten nimestä, on muotoiltu puolisuunnikkaan, asennettu rakentamisen aikana poluvalmovaya kattojen;
 • kolmiomainen. Yleisin päätyihin. Kun kyseessä on symmetrinen katon ne tasasivuisen;
 • keskeytynyt. Räystään tällaisen osion seinän keskeyttää ikkuna-aukon;
 • luchkovye. Se on muodoltaan kuin rusetti semi-ovaali. Jos kasvun kulmakertoimesta taivutuksen, ne ovat puoliympyrän;
 • askel. Kummallakin puolella tällaisiin toimenpiteisiin suoritetaan päädyt ja vesikattoasennus tässä se tapahtuu ilman laitteen ulokkeita edestä.

Tahansa toimivaltainen Teos alkaa engineering laskelmat, jotka voivat pitää mittasuhteet ja geometria katon sekä määrän määrittämiseksi rakennusmateriaalien, joka täytyy ommella ylös päädyssä. Aloittaa korkeus määritetään päätyseinä, ja jos katto on jo olemassa, sitten laskenta perustuu harjanteen korkeus. Päinvastaisessa tapauksessa, keston määrittämiseksi päädyn, ja ohjataan saadut parametrit ovat rakennuksen geometria pääty rakenne. Korkeus rakenne on suunniteltu ottaen huomioon sen toiminnallinen tarkoitus. Kuin asuinrakennusten ullakko tarpeeksi korkeus 1 m, kun taas asuin ullakolle vaatii 1,5 m. Jos haluat mukavan tilaa jäädä, lanka asennusharjanteen korkeudella 2-2,5 m.

Korkeus päädyn ullakolle

Gable seinät rungon tai muu talo on rakennettu kaksi teknologiaa, jotka vaihtelevat järjestystä työ:

Ennen asennusta katon. Jos vain rakennuksista laatikko, voit rakentaa pääty ensinnäkin, sitten rampit eivät estä prosessi, koska ne eivät vie tilaa. Valitsemalla tätä menetelmää, asettaa masto keskellä päätyseinään, ja sen pituus olisi vastattava päätyseinän. Mastosta kulmiin ruutuun sinun täytyy vetää johto, jotka valottavat päädyssä tilaa.

Jos asennus katon valmistuttua. Tässä tapauksessa se loi sisällä ullakolle pääty. Tämä menetelmä ei ole sopiva, koska pääsystä rajoittuu rinteitä, mutta geometria katon jo muodostunut, ja toimet ette riko sitä.

Asennus pääty puurunkoinen talo ei voi kutsua erittäin monimutkainen, koska se on voima valtaosa ihmisistä, jotka omistavat tiettyjä taitoja. Sekvenssi työ määritetään rakennusmateriaalien valintaan, ja useammin kääntyvät puinen tai tiili materiaaleja. Jos päätät ompele pääty puutavara, aloita Pitch runko, ja sitten päällystetään sen laudat vähintään 30 mm paksu.

Asiantuntijat ei ole suositeltavaa käyttää tätä tarkoitusta varten vanerin, vaikka se on vedenkestävä, koska tällainen materiaali ei ole riittävää lujuutta ja rakentaminen ei ole ehdottoman luotettava. Koska ulkokuori voi käyttää sivuraide tai rimat, joka antaa kaunis julkisivu ulkonäkö ja vahvistaa kosteuden ja lämmöneristys. Tiili rakenne luo puoli-tiili muuraus, joiden keskimääräinen kulutus 40pcs / 1m2 materiaali ottaen huomioon sopivuus. On parasta suorittaa asennuksen ontto tiili, kuormituksen vähentämiseksi peruskehikolle talossa.

Kuten aiemmin mainittiin, lämmöneristys työtä tehdään silloin ullakolla käytetään elintilaa, mutta vaikka ullakko on asumaton, ja varat sallivat, on parempi lämmittää päätykolmio, koska sillä on myönteinen vaikutus mikroilmaston kehyksen sisällä talossa ja säästää lämmityskustannuksissa.

Seuraavat neuvoja ammattilaisia, se on parempi valita basalttivillaan, ja vasta viimeisenä keinona, vaahto.

Liitostoimenpiteen alkaa laitteen rungon levyt, joiden leveys on yhtä suuri paksuus eristemateriaalin. Alle ulkoverhous harjakansityyppinen kehyksen talo on tarpeen vetää höyrysulun kalvo. Sisäpuolella tämä "kakku" on tarpeen, jotta laudat tai lankut.

Facing pääty sivuraide

Joka tapauksessa ei Trumbo eriste, koska se menettää hyödyllisiä ominaisuuksia. Älä myöskään unohda jättää teknistä kuilua mineraalivillaa ja vuorattu. Voit puupanelointi elementit ovat palvelleet pitkään, ne käsitellään erityistä antiseptinen. On suositeltavaa, vähintään kerran vuodessa tarkastuttaa katon ja toteuttaa ajoissa korjata sitä tarvittaessa. Jos osaat tehdä harjakatolla, korjaukset sinulla on kysymyksiä eivät täysin siellä.

Pääty katto - mitä se on

Mikä on harjakatolla? Vastaava kysymys esitettiin kaikille, jotka alettiin rakentaa talon.

Harjakatolla vaippa

Pääty katto - on rakennettu yläosaan edessä julkisivu, joka rajaa kaksi rinteillä katto ja räystään.

Sopimaton rakentaminen harjakatolla on vakavia seurauksia, kuten halkeamia päädystä seinät, ja pahimmassa tapauksessa ne romahtavat.

Tärkeimmät syyt onnettomuuksista päädyn seinät tehdyistä virheistä hankkeeseen.

Tällaiset onnettomuudet sattuvat useimmiten rakennusprosessissa.

Suunnittelijat ovat usein puretaan huomiota siihen, että harjakatolla on vahvistettava edelleen. Laatimisessa on syytä kiinnittää huomiota siihen, että jotkut suunnittelun rakentamisen aikana on alttiina suuria kuormia tuulen aiheuttama.

Mökki päätykolmio

Pääasiassa horisontaalinen kuormitus päätyseinän on tuulen. Laatimiseen rakennushanke on otettava huomioon:

 • Tuulen nopeus ja tyyppi kattotiiliä;
 • Rakennuksen korkeus merenpinnasta;
 • Maasto jossa rakentaminen tehdään;
 • Vastus rakennuksen tuulenpuuskien.

Määritettäessä nämä parametrit suunnittelija pitäisi tietää, että muutokset aikana rakennuksen geometrian talon, ja eri vaiheissa rakentamisen alalla joidenkin rakenneosien alttiita tuulelle muutoksiin.

Aerodynaaminen kerroin valmiin rakennuksen ullakon otetaan yhtä suuri kuin 0,7. Rakentamisen aikana julkisivu seinillä on kolmion kappaletta, joka, kuten purjeet tuulessa kehittyy.

Päädyssä mansardikatto

Näin ollen, kun laadittaessa on tarpeen ottaa huomioon, että aerodynaaminen kerroin tulisi olla 0,7 (valmiin rakennuksen), ja 1,4-1,6.

Koko ja muoto päätyseinän

Vahvuus pääty seinien monessa suhteessa riippuu sen korkeus ja leveys. Koska alhainen pääty seinät ovat vakaampia ja kestävämpi kuin pitkä ja ohut ja ei tarvitse ylimääräistä vahvikerakenne.

Ja korkea pääty olisi edelleen tehostettava, sillä se voi romahtaa jopa pieniltä kolhuilta.

Tällä hetkellä rakenteilla on usein ongelma halkeilua ja romahdus päädyn seinät. Tämä johtuu siitä, että rakentaminen käytetty valo materiaaleja, jotka voidaan toimittaa suuria määriä.

Tällaisia ​​materiaaleja ovat hyvin suosittuja, koska ne ovat erinomainen lämmöneristyskyky ominaisuudet. Niin monet nykyajan rakenteita ei ole suunniteltu kestämään voimakasta painetta tuuli.

 • Vanhoja taloja. Seinät vanhojen talojen rakennettu tiili ja saatetaan paksuus 38-41 cm, ja joissakin tapauksissa 25-27 cm. Voidaan käyttää myös muita vahvikerakenteita (reunalistat, pilasterit) ja materiaalin tiheys pääty seinät oli yli 800 kg / m
 • Nykyajan kodeissa. Rakentamiseen nykyaikaisten rakennusten käytetään usein kaksikerroksista seinät, joissa on osa, joka on huokoinen betoni tai lohkojen huokoista keramiikkaa. Paksuus näiden seinien ei ylitä 25 cm. Huoneistoja seinät unilamellaariset kestävämpiä, koska paksuus on seinien 36-44 cm.

Kestävin talot ovat nyt niitä, jotka on rakennettu sandwich seinät. Heillä on tehostunut kestävyys ladata tuulista, ja niiden paksuus on 39-54 cm

Jos päätyseinän on ikkuna tai parvekkeen oven, niin se edellyttää kohonnut riski altistumisesta tuulinen kuormaa. Tällaisessa tapauksessa on tarpeen antaa enemmän huomiota saumojen kokonaispituus, pitäisi riittää kestämään tuulikuorman.

Luominen Lisäjäykkyyden

Puutalo Päätykolmio

Seuraavia menetelmiä voidaan käyttää antamaan lisää lujuutta päätyseinä:

 • Vanha ja osoittautunut tapa vahvistaa päätyseinän pidetään rakentamisen väliseinämä, joka on rakennettu ullakolla pääty kohtisuorat sivuseinät. Paksuus väliseinän ei tulisi olla alle 24 cm jäykkyyden lisäämiseksi kojetaulun ohut väliseinien tai kipsilevyseinän epäonnistuu .;
 • Sarakkeita tai pilasterit ovat erinomainen keino tarjota lisää jäykkyyttä rakennuksen. Mutta tämä menetelmä ei ole kovin suosittu, koska vaikea suorittaa muuraus eikä sisustaa huoneen sisustus;
 • Teräsbetoni runko: pieni koko riittää runko-osan 250 cm taloa vahvike muodostuu neljästä tangot, joiden halkaisija on 10 mm. Aikana talonrakennusta kosteissa tuulinen kuormien tämä kehys ei anna vaadittua vahvuus rakentamisen.

Päädyssä mansardikatto

Väkevät harjakatolla - takeet siitä huolimatta kaikki sääolosuhteet olet rakennettu talo seisoo satoja vuosia. Katto on vankka perusta ja ei antanut sään saalista katastrofien infuusiona kiinteistöjen omistajille.