Omenapuu melba

Omenapuun on merkittävä Melba: lajikkeen kuvauksen

omenalajikkeiden tänään hyvin paljon - puutarhuri valita suunniteltaessa ostosta toisen taimi. Kuitenkin jokainen haluaa Omenalajike on ollut hedelmällistä, jolloin herkullinen, suuret hedelmät, eikä vaadi kohtuuttomia huolehtimaan itsestään. On sellainen luokkaan kuuluvat Melba - yksi vanhimmista omenoita, tiedetään tähän päivään.

Tässä artikkelissa me tarkastelemme ominaisuuksia tämän lajikkeen lisää: selville, mitä heidän tuottavia ominaisuuksia, arvokkuus ulkonäkö ja maku. Myös selvittää, miten oikein istuttaa omenalajikkeiden Melba puutarhassa, ja miten huolehtia taimi. Lue ja arvostelut puutarhurit kasvattaa menestyksekkäästi tämän lajikkeen omenoita.

Kuten jo mainittiin, omenalajikkeiden Melba - yksi vanhimmista tänään. Tietoinen se oli 19. vuosisadan, ja siellä oli vaihtelua Kanadan Ottawassa. Nimi lajikkeen nimettiin Australian oopperadiiva jonka työ koukkuun kasvattajia.

Korkeudella puu kasvaa liian suureksi, aikuisena sen kruunu on pallomainen muoto, nuoremmalla - sarakemuotoon.

Melba omenapuu on ainutlaatuinen hedelmä koot: erittäin suuri. Jotkut yksilöt tavoittaa ja 150-190 grammaa. omenat muodostavat ominaisuus pyöristetty, helppo kuori on kiiltävä ulkonäkö. Muodostavat pieniä hedelmiä ominaista resori, joka ei vähennä niiden makuominaisuudet ja ulkoinen koristelu.

Ihon väri - vihreä, erääntyessä - keltainen ja punainen. Massa on hyvin mehukas, makea valkoinen sävy. Erittäin mielenkiintoinen maku Melba - makea hieman hapan, jossa on selvä maku karamelli. Tällä jälkiruoka maku omenoita tämän lajikkeen on erittäin hyvä tuoreena ja raaka-aineeksi hilloa, hilloa, hilloa ja muita säilykkeitä. Sen lisäksi, että hyvä maku omena hedelmä Melba on myös hyvin kaunis ulkonäkö. Tämä seikka lisää merkittävästi kaupallista arvoa omenoita.

Melba omena sato tuo yleensä elokuun puolivälissä kunnes syyskuun puolivälissä. Mutta jos aiot pitää omenat tuoreet pitkään, on suositeltavaa ottaa ne vähän epäkypsä, ja sitten heti laitetaan jääkaappiin. Kypsää hedelmää Melba tuoretta ei tallenneta liian kauan.

Hedelmäpuu alkaa kolmannesta tai neljännestä vuodesta kuluttua istutuksesta. Joka syksy aikuinen puu voidaan poistaa noin 85 kiloa hedelmiä, mutta "vanha" ikä omena tuotto alenee.

Video - kuvaus omenalajikkeiden:

On huomattava, että puu ei ole talvi-hardy - Melbun kasvavat parhaiten lämpimässä ilmastossa. Lisäksi sen haitoista sisällyttää enemmän epävakautta taudin omenarupea. Lisäksi puu on huono samoopylyaemost ja joskus hyppii aikana hedelmiä.

Opi voit istuttaa omenalajikkeita Melba.

Sopii hyvin kahden vuoden taimi juurtuvat Melba. Tähän mennessä hän on päästä korkeus 40-80 cm, sen on oltava 2-3 täysi sivuversojen sekä ei tarvitse olla täydellinen ja hyvin kehittynyt juuristo.

Tarkasta huolellisesti ennen ostamista taimi: sen pitäisi olla sileä kuori, ilman ryppyjä, halkeamia ja vikoja. Suosittelemme pyytämään lastentarha eikä markkinoita, kuten lastenhuoneessa olet paljon todennäköisemmin hankkia laadukkaita taimi halutaan luokalla.

Melba omenapuun voidaan istuttaa joko syksyllä jälkeen hedelmäpuu on häivyttää lehtien, joko keväällä, ei vielä kukkivat silmuja. Kokeneet puutarhurit mieluummin syksyllä istutus, kuten tässä tapauksessa, juuristo puun keväällä palautuu ja lämpimänä vuodenaikana taimi aktiivisesti kasvaa ja kehittyy.

Ja jos aiot istuttaa omenapuun syksyllä, ohjaa ajoneuvon ensimmäinen halla omalla alueella. Taimi täytyy juurruttaa 35-40 päivää ennen tämän ajan.

Jos talvi alueellasi tarkoita pakkasta alle 20 astetta, on parempi istuttaa omenapuu keväällä estää sen jäätymisen ensimmäisenä vuonna.

Apple lajikkeita Melba on parempi valita aurinkoinen tontti, valoisa ja kuiva. Lähellä maan pintaa ei saa olla pohjaveteen, koska nämä voivat rot juuristo puun. Siksi paras paikka maa pidetään Melba mäkeä, mutta ei nisiinistä.

Puu kasvaa hyvin savimailla pieni prosenttiosuus hiekkaa. Jos maaperä on erilainen koostumus, voit tehdä sen ennen istutusta hiekkaa, turvetta ja kompostia, joten paljon hedelmällisen ja sopii omena.

Hapan maaperä omenalajikkeiden, jotka eivät toimi. Edullisesti maaperä on lievästi emäksinen tai neutraali. Jos on tarpeen neutraloida maaperään, täytä se kaivaa dolomiitin jauhot (500 grammaa ainetta kohti 1m2 maaperän).

Omena kehitetty onnistuneesti, se tarvitsee hyvin valutettu maahan. Lisäksi optimaalinen tuuletus Maaperän puhdistus antaa enemmän ja välttää pysähtyneisyyttä vettä, mikä on tärkeää myös tässä tapauksessa.

Istutus nuoret puut tämän lajikkeen, kiinnittää huomiota niiden välisestä etäisyydestä. Apple Melba tunsi hyvin ja tuottaa hedelmää säännöllisesti, se kestää kolmesta kahdeksaan metriin ympärille vapaata tilaa.

Voidaan valmistaa reikä istutusta: sen halkaisijan on oltava noin yksi metri, ja syvyys - 70-80 cm pohjalle Lay pähkinänkuorien ja tölkit - se valuu .. Täytä reikä puoliväliin maaperään tavallista, ja sitten - hedelmällinen, erityisesti valmistaa. On myös mielenkiintoista tietää, mitä korkeus omenapuun Zhiguli, ja miten se istutus puutarhassa.

Video - istutus omenapuiden:

Ja 2-3 päivää ennen istutusta taimi pudota reagoimaan kaliumpermanganaatin kanssa vedessä tai liuoksessa, EPIN kasvun stimulaattorin. Tämän toimenpiteen ansiosta taimi juurtua nopeammin, ja suojelee hänen ensimmäinen kerta hyökkäyksiltä tuholaisia. Välittömästi ennen leikkauksen pois istutus taimi lehdet ja juuret dip nesteeseen savi ja mullein liuos.

Jos taimi heikko ja riittämätön kasvu, on parempi kaivaa reikä peg, sitten nuori puu sidoksissa siihen. Sijoittaminen taimi reikään ja peitettiin maalla, muista kaada se.

Miten omenan käsittelyä muurahaisia ​​ja kirvoja, ja mitä tarkoittaa suosituin, on esitetty tässä artikkelissa.

On myös syytä selvittää lisää siitä, miten torjunnasta kirvoja on päärynä.

Myös näkemisen arvoinen video, josta voit oppia lisää nykyisten sairauksien päärynä ja minkä pitäisi olla niiden hoito.

Selvittää, miten sinun täytyy huolehtia omenapuu, Melba, että se voi antaa hyvät sadot ja ei loukkaantunut.

Puu edellyttää tappion useita lajeja haitallisten hyönteisten, on suositeltavaa säännöllisesti suihkutettava hyönteisiä valmisteluja.

Suojaamaan puuta jyrsijät talvella, on suositeltavaa kaunistella puunrunkoa keskellä syksyllä. Lisäksi jyrsijät, liitu voi myös suojata puuta ja tiettyjä sairauksia.

Mutta jotkut lajikkeet omenapuiden soveltuvat Uralin enemmän kuin mitään, mitä nimi ja miltä ne näyttävät, näet artikkeli tästä.

Video - miten hoitaa omena taimet:

Kahden ensimmäisen vuoden ajan istutuksen omena Melban ei syötetä, koska kaikki ravinteet on sisällytetty maaperään, kun kaivaminen osa. Mutta kolmantena vuonna säännöllisen lannoitusta on välttämätöntä aloittaa.

Paras tapa tähän omenalajikkeista sopiva orgaaninen lannoite: lantaa tai komposti. Lisäksi on mahdollista aika ajoin "saalista" puu tuhkaa, laimennetaan vedellä, humusta pudonneet lehdet ja ruoho.

Tämä toimenpide suoritetaan tässä tapauksessa keväisin ja syksyisin, toimittamaan kasvien juurien ilman vapaa pääsy.

Tämä menettely olisi suoritettava säännöllisesti. Kastelu on runsaasti, erityisesti ensimmäisen vuoden taimia.

Koska lajike ei siedä kylmää, kääri syksy puu seuraavaa säkkikangas tai tiheässä kuitukangasta. Kangas, lisäksi suojaa kylmältä, auttaa myös suojaamaan puun rungon linnuista ja hiirillä.

Melba omena on välttämätöntä muodostaa kruunu: tämä menettely useita kertoja lisää sen saantoa, jolloin hedelmät suurempi. Tarve karsimisesta kuin nuoret puut, ja jo aikuisia, ja jopa vanhan ajastimet.

Lisäksi muodostamalla leikkaus kunkin jousen tulisi suorittaa jopa terveys. Voit tehdä tämän, että vanha Maaliskuu tarkastaa puu, sairaat, tarttuminen, kuivatut oksat - ja poistaa tällaisia ​​kohteita.

On myös syytä selvittää lisää siitä, mitä uutta omenalajikkeista olemassa keskellä bändi, ja koska on heidän karsimisesta keväällä.

Video - miten omena sato:

Muista, että hyvin hoidettu karsimisesta lisää kasvua ja kehitystä puun oikeaan suuntaan. Suurin ja herkullisia hedelmiä kasvaa pelkästään nuoria versoja. Sen pitäisi myös olla aikaa ohentua kruunu, koska sen paksuuntuminen johtaa siihen, että hedelmät kypsyvät pitkään, tulee pieniä.

Tämä erilaisia ​​omena on tunnusomaista sellaisten sairauksien kuten kuivumisesta, ilmaistaan ​​halkeilua kuoren, erityisesti nuorten puiden. Hyvin usein tämä sairaus johtaa täydelliseen tuhoon kasvien, joten on tärkeää tietää, miten päästä pois tilanteesta vähällä tappioita.

Tällaiseen ongelmaa ei ole, on välttämätöntä, että talvi on normaalia ja täysin kata omenapuu jäätymiseltä. Tämä pätee myös puutarhurit asuvat etelässä. Lämpimämmässä ilmastossa talvella pakkaset voivat iskeä ainakin pari päivää -25 astetta: tämä on jo tarpeeksi termofiilisen Melba sairas.

Varmista undergirding ennen lepotilan tiheä puu säkkikangas tai liinalla. Lisäksi suoja on tärkeää varmistaa riittävä ruokinta Melban vallitsevana kaliumin ja fosfaatin lannoitteita.

Saatat myös pystyä kiinnostuneita tietoa siitä, mitä korkeus Hercules omena.

Me tiedämme, mitä he sanovat viljelystä omena Melba kokeneet puutarhurit.

 • Dmitry, Armavir: "Minun puutarhassa muutaman omenapuita, mutta Melba - suosikki merkki. Puu tuottaa suuria saantoja, hedelmät ovat suuria ja erittäin maukkaita. Ja kun kukinnan omenan maku seisoo kadulla. Huomautan, että yksi Melba antaa saman määrän sadon että sekä useita muita lajikkeita puita. Buda laittaa muutaman omenapuita tämän lajin. Hoito ei ole liian vaikeaa: tärkeintä - suojaamaan rupi, ja säännöllisesti leikata. "
 • Maria, Rostov-on-Don: "Apple Melba sain ukkeli - se on pian 35 vuotta. Mutta silti kantaa hedelmää säännöllisesti, en voi valittaa viljelykasveihin. Hedelmät ovat erittäin maukkaita, makea, iso. Ei kovin kypsymisen luokalla, mutta aihioiden - on ihanteellinen. Sairas puu on harvinaista, mutta on altis rupi, talvi on parempi salata, vaikka täällä etelässä, koska himmeä oksat nopeasti. "

Kannattaa lukea kumoaminen tietoa pölyttäjiä omena Orlik.

Siten tutkimme piirteitä viljelyn omenalajikkeiden Melba. Kuten näette, tämä on yksi vanhimmista lajikkeiden ansaitsee korkeimmat arvosanat sen maun ja hedelmällistä ominaisuuksia. Antamien neuvojen artikkelin, voit paljon helpommin kasvaa vahva, terve puu ja vastaanottaa vuosittain upea sadot herkullisia omenoita.

Yksityiskohtainen kuvaus omenalajikkeiden Melba

Yksi suosituimmista hedelmiä, jotka ovat kasvaneet puutarhurit ovat omenat. Joukossa runsaasti erilaisia ​​laatuja, luokka Melba jo varattu pitkään. Mitä hän haluaa ja mitä hänen suosio?

vuonna 1898 Kanadan kasvattajat, jonka pölyttää villi lajikkeet Apple Mac, toi uuden lajikkeen, nimetty kunniaksi Australian oopperalaulaja Nellie Melba. Muutaman vuoden grade terästehtaan Euroopassa, ja myöhemmin Venäjällä. Kuvauksesta ja lajikkeen ominaispiirteet voi lukea.

Puun ominaisuudet ja hedelmiä: ulkoasua ja kesto kypsymistä

Kasvatetut puut lajikkeet ovat melba srednerosloe, koska säätö ei ylitä 3 metriä. Crohnin melko ohut, mutta leveä, pyöristetty muoto. Alkuvaiheessa kasvun omenapuiden näyttävät sarakemuotoon, kuten kruunu muodostumisen prosessi on hidas ja yhden vuoden. Kuori on ruskea, joissakin tapauksissa on ruosteinen-oranssi värisävy.

Omenapuu hedelmiä Melba

Lehdille nuorten oksat kaarevien soikea, isompien - hieman kovera. Nämä ja muut vaaleanvihreä, hienoksi sahalaitainen reunat. Lila silmut kukkivat suuret kukat. Valkoinen, pohjaan kulkee kalpean vaaleanpunainen terälehdet melko läheisessä kosketuksessa toistensa kanssa.

Kypsyminen tapahtuu elokuussa, mutta jos kesällä ei ollut lämmin ja sato on syyskuussa. Piirre hedelmä on pyöristetty, kanoninen muoto, ja keskiarvo. Painosta yhtä omenan vaihtelee 130-180 c. Sikiön iho on ohut ja sileä, peitetty vahamainen pinnoite. Omenat ovat vaaleanvihreä, nauhat punainen väri ihon pintaan ja puoli. Se on selvä karamellin makuinen ja makean hapan maku.

Edut ja haitat lajikkeiden Melba

Suosio Melba omenalajikkeiden on korkea: se suosii monia puutarhurit. Myös tärkeää, että ensimmäinen sato voidaan saada 4vuosi. Ja omenat ovat täynnä ja maukkaita. Lisäksi etuja ja kuljettaa korkea saanto lajikkeita. Hedelmät ovat täysin varastoidaan ja siirretään pitkien kuljetusten, menettämättä sen markkinoitavuus.

Kaikille ansioita ei voi kutsua eräänlainen ihanne, koska on olemassa omenapuita Melba ja haittoja, joiden joukossa ovat välttämättömiä muun muassa seuraavat:

 • lähes täydellinen puuttuminen resistenssin näiden yhteisten tautien hedelmäkasveja kuten rupi;
 • epävakaus jäätymisen, mikä johtaa jäädyttämistä omenapuita aikana ankara talvi pienellä määrä lunta.

Rupi hedelmien Melba

Mutta puutarhurit ovat oppineet käsittelemään puutteita, niin hyvää huolta ajoissa ja enemmän huomiota, Melba kyky nauttia suuret saannot tulevina vuosina.

Kemiallinen koostumus ja käyttö omenoita

Melba omenalajikkeiden ovat paitsi erinomainen maku, mutta myös kuuluisa niiden käyttökelpoisuutta. Ne ovat käytännössä yleismaailmallisia. Hillot, hillokkeet, hilloa, mehua - kaikki nämä uskomattomia makuun. Special aromi ovat kuivatut omenat, ja hyötyä niistä kovasti. Vitamiinit, happo, sokeri - kaikki tämä on suotuisa vaikutus ihmiskehoon. Asiantuntijat ovat osoittaneet, että 100 grammassa Apple melba sisältää:

 • 10-11 gr. sokeri;
 • 10-13 c. askorbiinihappo;
 • noin 10 c. pektiinit.

Säännöt istutus omenapuita

Paras aika istutusta omenapuita melba - Fall, päivää 30 ensimmäiseen pakkasta. Välinen etäisyys taimet ei saa olla pienempi kuin 7 metriä. Jos puut istutetaan riviin rivien välissä täytyy tarkkailla etäisyydellä 3 metriä. Sijainti on valittava aurinko, ilman vetoa. Tarvitset myös harkita saatavuutta pohjaveden.

Istutus taimet melba

Kasvit kuoppa (syvyys 80 cm, pituus ja leveys 1 m) valmistetaan etukäteen, 15 päivä ennen istutusta. Maan kaivoi kuopan, otetaan sekoitetaan yhtä suureen osaan turvetta, humusta. Lisää karkeaa joki hiekka, annos tulisi olla 2 kertaa pienempi. Tämä koostumus häiritä tuhkaa, superfosfaatin ja kaliumsulfaattia. Pohjaan kuopan lay out salaojitus.

Valmistettu hedelmällisen maan pohjalle kuopan muodostavat pienen mäen mikä asetti taimi varovasti suoristaa juuristo. Peitettiin maalla useassa vaiheessa, kunkin kerroksen kevyesti maantiivistyskoneet. Kun koko täyttäminen kuopan, maaperän uudelleen ja sullotaan tie taimi pikavalinnat tukea.

Melba omenapuu ei ole kovin oikukas hoidossa. Tärkeintä - älä unohda, että he eivät siedä kylmää ja pakkasta. siksi valmistautua omenat talven tulisi kiinnittää huomiota ensisijaisesti. Runko ja oksat, jotka muodostavat perustan puun, sinun täytyy valkaista. Tämä estää pyrkimykset jyrsijöille podgryzt omena. Samassa tarkoituksessa, voit rakentaa lisää suojia: useita kerroksia runko on kääritty säkkikangas tai kankaalle. Kerroksia siirtämään olki, ja koko rakenne on tukevasti kiinnitetty omenapuu. Lämpenemistä runko, voit käyttää erityistä eristettyä materiaalia. Vuonna luminen talvi ympärillä Apple voi rakentaa lumikinos.

Kaunistelemaan runko ja oksat - ensimmäinen puolustuslinja jyrsijöitä talvella

Maahan ympäri omenapuiden täytyy kaivaa säännöllisesti keväällä ja syksyllä. Jos maaperä on hedelmällinen, ensimmäisenä vuonna istutuksen jälkeen, lannoite ei edistä. Myöhemmässä aikana sekä lannoitus typen käyttö, humus ja turve, tuhka, superfosfaattia, natriumkloridi, kaliumkloridi.

Trim nuori omenapuu melba olla seuraavana vuonna. Do it better keväällä, ennen heräämistä munuaisiin. Noin yksi kolmasosa leikata keskihaaran vasemmalla puolella esitti 3 Munuaisetja. On 2 vuosi ja 3 muodostavat kruunu kasvua, lyhentää Keski paeta. Sallivat sivuversojen jotka kasvavat ylöspäin, kaikki muu leikataan.

Tulevaisuudessa järjestämään vuosittain terveys karsiminen, poistamalla kaikki kuivuneet ja sairaat oksat, versoja, jotka kasvavat alaspäin ja sisäpuolelta kruunu.

Tauteja ja tuholaisia: kuvaus ja hoitomenetelmiä

Joukossa sairauksien omenalajikkeiden Melba, kannattaa kiinnittää erityistä huomiota, kuten:

 • rupi. Aluksi, lehdet näyttävät pieniltä ruskeita pilkkuja, joka vähitellen kasvaa ja siirtää hedelmät. Omenat lopeta kasvuaan, murtunut ja peitetty tummanharmaa täplät. Ennalta ehkäisevien toimenpiteiden keväällä omena ruiskutettava lääkkeitä, kuten oksihom ja Horus. Liuos on valmistettava ehdottomasti mukaan ohjeet lääketieteelliset laitteet;
 • härmä. Ohut valkoinen pinnoite lehdet päällekkäin olevan hapen sisäänpääsyn kosteudelle. Lehdet kellastua, kippurassa ja pudota. Sama tapahtuu nupullisina, hedelmiä ei kiinnitetä. Tällä hetkellä, kun lehdet ovat juuri alkaneet kukoistaa, ne ruiskutetaan valmisteen Topaz, ja kun omena alkuunsa käytetään hlorikis kupari;
 • hedelmiä rot. Brown ja pehmeä läiskät hedelmät, vaalea kyhmyt. Hedelmä ei voi syödä, koska liha on pehmeää ja ruskeaa. Omenat tartunnan hedelmiä rot, fall. Ne on tuhottava välittömästi. Kun moniolioze (tieteellinen nimi rot) auttaa 3x ruiskuttamalla huumeiden vihollinen, Horus ja fundazol.

Sen lisäksi sairauksien, omenapuita kärsivät paljon ja tuholaisia, jotka voivat myös olla mahdotonta syödä herkullista ja terveellistä omenoita. Yleisimpiä ovat:

 • omenakääriäinen. Hyönteisten apua tahmea vyö, kuluneet omenapuu ja käsittely munasarjat ja huumeiden Tsimbush Fastak;
 • nuori turska Jose asteikko. Tuholaiset imevät mahla puusta, se kuivuu ja kuolee. Ennen kukintaa maaperään noin omena käsitellään actarit, ja omena erittäin harjaa pesuliuosta saippua tervan tuhkaa;
 • omenapuun kukka Tukkimiehentäi. Vahvistetaan toukkia silmuja, joka myöhemmin ehtyä ja pudota. Hyvää apua chlorophos ratkaisu.

Melbu istutettu viime vuonna. Nuori omenapuu kiinni hyvin, kesä oli vihreä ja tuuhea. Talvehtinut. Mutta tänä vuonna oksat alkoivat nousta ei ylös, ja kun hajallaan sivuilla. Yritän kerätä niitä, sitominen (hyvä pieni puu). Nyt sen arvoista. Mitä tehdä sen kanssa - En tiedä. Odota, kunnes keväällä, näemme.

Meidän puutarhassa omena Melba muutama. Ne eivät ole enää nuoria, mutta aina kantaa hedelmää. Me todella makea omenat. Cook hilloa, tehdä soseet, mehua. Erittäin tuottava lajike.

Uskon, että kaikki kesän omenalajikkeiden Melba - maukasta ja nopea kypsymässä lajike. Olemme kuitenkin, koska kumpikaan istutettu eikä yksi taimi ei ole kasvanut: se ei hyväksy, kuivattiin sitten, jostain syystä. Mutta aion silti laittaa enemmän joskus, mutta odota heidän omenoita.

Huolimatta siitä, että siellä oli tavallaan enemmän kuin sata vuotta sitten, sen suosio ei ole vähentynyt lainkaan. Omenalajikkeiden Melba - maukas ja terveellinen hedelmät, ja omenapuita itse ovat vaatimattomia ja on monia etuja verrattuna muihin lajikkeita.

Kesällä omenat lajikkeista Melba

Kesä - on aika paitsi meri, aurinko ja ranta, mutta myös erilaisia ​​herkkuja. Se oli tällä kertaa on mahdollisuus herkullisesta vihanneksia, hedelmiä ja marjoja. Jälkimmäiseen ryhmään voi kuulua mehukas ja tuoreesta omenasta; Erityisesti tämä koskee niitä tarjotaan Melba omena. Tämä lajike ei ole vain äärimmäisen herkullinen, mutta myös tunnettuja ympäri maailmaa. Ja niin paljon positiivisia kommentteja hänen suuntaan voi valehdella. Siksi ei vain puutarhurit, mutta totta tuntijoiden omenoita on mielenkiintoista lukea seuraavasta hedelmän Melba.

Ominaisuudet hedelmiä ja ituja

Melba on nuorempi luokan verrattuna muihin kesällä, mutta silti kykene varsin mielenkiintoinen historia ja ominaisuudet. Ensimmäinen siemeniä lajikkeiden on saatu seurauksena vapaan pölytyksen luonnon lajikkeet kutsutaan Mekintosh vuonna 1898. Se tapahtui Kanadassa, ja hän tavallaan saanut nimensä kunniaksi uskomattoman hyvin tunnettu ja rakastettu monet aikaan Australian oopperalaulaja - Nellie Melba. Koska sen ainutlaatuisia ominaisuuksia, tämä Apple ilmestyy pian monet puutarhat kanadalaisia ​​sekä asukkaiden ja Euroopan sosialistisissa maissa. Tänään asukkaat nauttivat omenoita asettaa Venäjän ja Ukrainan alueilla. Mutta yleensä vain ne alueet, jotka eivät kuulu luokkaan pohjoiseen.

Melba-puiden, puutarhurien ja vain todella herkkien omenien rakastavien hedelmien ja versojen ominaisuuksien lisäksi on hyödyllistä ja utelias löytää yksityiskohtaisempi kuvaus, joka löytyy alla.

Puut ovat luonteenomaisia ​​siitä, että ne ovat keskikokoisia ja pyöristetty kruunu. "Nuorena" ikäisenä (1 vuosi) puu on tavallisesti suora ja paksu. Oksakkeilla on ruskean oranssi kuori. Puutuotetyyppi sekoittuu, mutta välittömästi on huomattava, että suurin osa aikuisten puiden hedelmistä muodostuu renkaisiin. Omena-puun puut Melba voi kukistaa hyvin suuria ja kauniita silmukoita, yleensä valkoisia ja vaaleanpunaisia, violetilla sävyillä. Kukkien terälehdet ovat kevyempiä, ne ovat myös pyöristettyjä, suljettuja ja hyvin lähellä toisiaan - joissain paikoissa voi olla päällekkäisyyksiä. Kilven leima on juuri alapuolella tai (useammin) täyteaineiden tasolla.

Kuvat eroavat toisistaan, koska ne kuuluvat keskikorkeaan luokkaan, jonka keskimääräinen paksuus ja kirsikan varjon väri. Melba-omenan kukan lehdet ovat ominaisia ​​pitkänomaisuuden, soikean muodon, hieman kaarevan, kuperuuden (vain voimakkailla versoilla), kohonnut ylöspäin, vaalean vihreä väri, joka usein saa kellertävän väriaineen ajan. Levyn reuna on krenaa. Vuosittaiset puut ovat enimmäkseen lehtien reunoja alaspäin.

Hedelmät voivat olla keskimäärin tai keskimääräistä enemmän. Ne ovat myös tavallisesti litteitä, hieman rei'itettyjä, pyöristettyjä ja melko suuria (jopa 180 g). Suurin läpimitta sijaitsee lähempänä sikiön pohjaa. Omenojen iho on hyvin pehmeää ja sileää, se on päällystetty vahapinnoitteella. Pääväri on vaaleanvihreä ja peitelevy on voimakas punainen raidallinen punastuma, joka vie noin puolet omenan koko pinnasta. Tässä tapauksessa subkutaaniset pisteet ovat erityisen havaittavissa sikiön värillisellä osuudella, vaikka ne ovat valkoisia ja pieniä tai keskikokoisia. Suppilo on melko syvä, leveys on keskitasoa. Ohut varsi on keskipituinen. Taitettu ja kapea lautanen syvyys on keskinkertainen, kun kuppi suljetaan. Sydän on polttimon muoto ja keskikoko. Seminaalikamarit ovat pääsääntöisesti mahdollisimman lähellä sikiön kärkeä, kun ne ovat auki aksiaalisessa ontelossa. Suurilla ja pitkillä siemenillä on ruskeaa väriä.

Omena-puu Melba, joka kuuluu myöhään erääntyneeseen luokkaan, on useita etuja ja haittoja, kuten itse asiassa mikä tahansa muu lajike. Siten vahvuuksien kuvaus voidaan tehdä seuraavasti:

 • Korkea hedelmättömyys: nuoret omenat voivat tuottaa hedelmää neljä vuotta istuttamisen jälkeen kasvun ja kehityksen pääpaikalle. Hedelmien kypsyminen aikaisin, sillä Melban omenien ainutlaatuinen maku voi nauttia kesän loppuun mennessä.
 • Suhteellisen korkea tuottoaste: omenapuiden kasvun ja kehityksen ensimmäisinä vuosina sadonkorjuu ei luonnostaan ​​vaihtele kooltaan, mutta jo yhdennentoista vuoteen se kykenee saavuttamaan huippunsa sen laadusta ja mittakaavasta. Tällöin aikuisten puu voi antaa vuotuisen satoa 30-80 kg omenoita. On huomattava, että vanhat puut pyrkivät toteuttamaan jaksottaista hedelmää, mikä osoittaa, että puutarhaa on päivitettävä.

 • Houkutteleva ulkonäkö, joka sopii erityisesti omenoiden jälleenmyyjille, koska ne ovat varmasti suosittuja potentiaalisten ostajien keskuudessa. Edellisestä tekijästä seuraa tätä: erinomaisia ​​hyödykkeitä ja kuluttajien indikaattoreita hedelmistä. Puut, joilla ei ole erityisiä vaikeuksia, pystyvät saavuttamaan huippunsa kehitykses- sä monilla alueilla.
 • Hedelmien erikoisuus on hyvä kuljetukseen, joten älä huolestu heidän turvallisuudestaan ​​tämän prosessin aikana. Mahdollisuus varastoida hedelmiä noin kaksi kuukautta, mikä osoittaa hyvän joukon ominaisuuksia.
 • Erinomainen joukko hyödyllisiä ominaisuuksia hedelmissä: epäilemättä omenat ja erityisesti kuvattu lajike ovat maassamme yksi hyödyllisimmistä tuotteista. Ne sisältävät huomattavan määrän elimiä, jotka ovat välttämättömiä ihmiskehon tavanomaiselle kehittymiselle, kuten titratut hapot, sokeri, pektiini-aineet, C-vitamiini, kuitu. Samaan aikaan rasvat ovat täysin poissa, mikä tekee omenoista myös älykkään ravinnon. Tämän lajikkeen hedelmiä voidaan käyttää myös seuraaviin tarkoituksiin: kylmän ja influenssan ehkäisy, suoliston työn parantaminen, verisuonten seinämien vahvistaminen, toksiinien poistaminen elimistöstä.

 • Mahdollisuus käyttää hedelmiä mehuihin, nektareihin, kompoteihin, hilloon ja hilloon, kuivatukseen, piirakoihin, kakkuihin ja moneen muuhun ruokaan, mikä riippuu emännän mielikuvituksesta.

Joten, kun kaikki tämä merkittävä joukko positiivisia ominaisuuksia, on olemassa tiettyjä haittoja brändin:

 1. riittämätön vastustuskyky pakkaselle: mitä aiemmin mainittiin;
 2. melko korkea alttius taudille, kuten kuona;
 3. taipumus sykliseen hedelmiin: tätä ominaisuutta noudatetaan pääsääntöisesti vain aikuisten puissa;
 4. alhaisen kyvyn itsensä pölytykseen.

Huolimatta merkittävistä haitoista huolimatta monet aktiiviset ja kokeneet puutarhurit, joilla on jo kokemusta tämän lajikkeen viljelystä, antavat myönteistä palautetta asiasta ja antavat myös neuvoja:

 • Melba pystyy tuottamaan erittäin hyvää satoa;
 • omenapuulla on oltava asianmukaista hoitoa;
 • vanhoille puille on tunnusomaista se, että ne ovat nopeasti muuttumattomia johtuen siitä, että niitä ei ole joka vuosi hedelmöitetty, ja niiden syklisyyden algoritmia on vaikea jäljittää;
 • jos hedelmää on tarpeen varastoida talveksi, niin (mieluummin ylikypsässä tilassa) ei pitäisi säilyttää jääkaapissa.

Melbaa pidetään todella puutarhureiden keskuudessa, koska se on tullut niin laajalle levinnyt ympäri maailmaa. Se on rakastettu sekä lapsilla että aikuisilla, koska sen hedelmät ovat erinomaisia ​​makuominaisuuksia.

Video "Early Melba Apple Blossom"

Leike osoittaa Melban omenapuun; näet puun kypsillä hedelmillä.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Siirry työkalupalkkiin