Omatekoinen liukuovet

Omatekoinen liukuovet käsillään

Omatekoinen liukuovet voidaan käyttää paitsi asuin- vaan myös teollisuusrakennuksia. Tällaiset mallit ovat hyvin suosittuja niiden käytännöllisyys, koska läppä on sijoitettu pitkin aidan ja lähes koskaan tapahtuu. Tällaiset järjestelmät eivät ole halvempia kuin keinu, sillä teokset tarvitsevat erityistä laitteistoa.

Swing rakenne tuulisissa lehtien on vahvistettava, koska se on todennäköisesti saada osuma kankaalle tai vahingoittaa konetta. Tuuli puuskissa pakko ponnistelemaan avata tai sulkea nämä portit. Tämä kestää yleensä paljon aikaa. Ensin täytyy avata yksi läppä ja vahvistaa sitä, ja sitten teki samoin toisen. Jälkeen hallita lähteä pihalle, sinun täytyy tehdä kaikki päinvastaisessa järjestyksessä.

In liuku- toimintaperiaate muut. On välttämätöntä painaa puitteen tai sulkea sen, jossa ei ole vahvistettu. Ja jos yhdistää Design Automation, tehdä tämä on mahdollista, poistumatta autosta.

Valmistelu työkalut ja materiaalit

Jos päätät tehdä kotitekoisia liukuovet, sinun täytyy huolehtia varastossa:

Seuraavassa vaiheessa voit laskea arvon ja määrä. Jos se on vakio kokoinen ovet, kaikki mitä tarvitset voi ostaa rautakaupasta tai metallia. Tässä tapauksessa aukon on oltava kooltaan 4 m.

Korjaa kiinnitys tarvitsevat konkreettisen ratkaisun. Älä unohda ostaa rullakelkka ja profiloitu. Liuosta sekoitetaan osasta sementtiä, kolme osaa soraa, ja sama määrä hiekkaa. Rullakuljettimen asennettu kiinnitys. Lujuuden lisäämiseksi kanavan on hitsattu venttiili, jonka pituus ei ole enemmän kuin 1 m. Vaatia erillisen m: n pituisia 7 tai 8 kpl.

Ovilehden on kooltaan 2x4 m. Toisaalta rakenne on vaippaköysi päällysteet. Tarvitset noin 200 peltiruuvilla. Profiloitu hankkimat pinta-ala 10 m 2. Osta pakkaus elektrodeja, pankki pohjamaali, liuotin ja maali. Sen pitäisi huolehtia läsnäolo neliö putki, joiden sivu 6 cm. Sen pituus on 5 m. Jos haluat tehdä portin omasta mitoista, laskelmat on pärjätä.

Työskennellä maaperää asuntolaina

Ennen kuin teet kotitekoisia liukuovet, sinun täytyy luoda perusta. kiinnitys pituus on yhtä suuri kuin puoli leveys portin, eli 2 m. Tämän elementin olisi vahvistettava metrin pituudet vahvistaminen. Niiden läpimitta on yhtä suuri kuin 1-1,4 cm.

Maa kaivetaan kuoppa, kaivaa joten on tarpeen 1 m. Kaivannon leveys 30 cm. Jos päättänyt tehdä kotitekoisia liukuovet, seuraava askel on sekoittaa liuos, joka on kytketty 100 kg sementtiä, 300 kg hiekkaa ja sama määrä murto raunioista.

Valmisbetonin kaadetaan siten, että sen pinta on jäljellä yhdellä tasolla kiinnitys, muuten syvennyksen valuu vettä. Vaikka pohja kuivuu, voit poimia lisävarusteita.

Ansat ja ylärullat on sitoutunut profiilin putken. Sen poikkileikkaus on 3x6 cm. Se sijaitsee pylvään korkeutta ja paikat, joissa huonekalut asennetaan. Kotitekoinen rullat liukuovien käsillään on parempi olla tekemättä, mutta jos haluat vielä tehdä sen, voit käyttää paksua varustettu putki.

Kiinnityselementti voidaan kiinnittää kahdella tavalla. Ensimmäinen on betonin käyttöä, jossa upotettu kanava. Vaihtoehtoisesti, poistaminen useita säädöksiä sauvat vahvistaminen napa. Sen jälkeen, kun se on hitsattu putken profiilin. Pihdit monistettiin ankkureita. Ajan ankkurit saattavat löystyä.

Betonointi on luotettavampi, mutta kantapään kautta. Asennus on seuraava: alempi rullat on asennettu ensimmäisen vaiheen, ja sitten voit edetä asennusta ovilevyn. Päälle asennettu ylemmän rullat. Alempi sieppari tulisi hitsata suunta linja, jolla raina on tulossa post toisessa päässä.

Making kotitekoinen liukuovet käsillään, Embedded tarvitse hitsata putkeen kulmaa profiileja. Upotettu seuraava askel sinun täytyy maalata värin portilla lehtiä. Jos et kerää kiinnitys, on tarpeen tuoda raudoitustankoihin mahdollisimman tarkasti sieppariin, mikä on varsin hankalaa. On mahdollista suorittaa vahvistamista ankkurit, mutta se ei salli luotettavuuden varmistamiseksi.

Kun olet suorittanut kiinnitys, voit siirtyä komponenttien valinnan. Tämän tulisi sisältää 5-metrinen ohjauskisko. Tarvitsetko rullakelkassa ja tulpat. Pitäisi ostaa rullat ja kahvat. Itsenäiseen komponenttien valmistus tarvitsevat erityistä laitteita ja osaamista alalla. Tämän seurauksena kotitekoisia laitteisto on kalliimpaa tehtaalla.

Ensin on selvitettävä kiskojen pituudesta. Tämä arvo on 1,5 aukon leveys. Arvoa voidaan pienentää leveys 1,3, mutta se voidaan toteuttaa vain kahdessa tapauksessa: jos ei tarpeeksi tilaa avaamista, tai tavoitepaino on pienempi kuin 250 kg.

Laitteisto on yleensä suunniteltu tiettyä painoa, joka ei ylitä 800 kg. Jos hihna on tarkoitus päällystää Bent, on tarpeen valita laitteiston paino 400 kg. Kuitenkin, jos materiaali painaa paljon, on parempi lopettaa valinta 800 kg. Kangas siirtyy muovin ja metallin telojen. Jos oikein käyttää mallia, molemmat versiot ovat valmiina palvelemaan pitkään, mutta se on parempi mieluummin muoviteloja, koska ne ovat vähemmän melua.

Kun ostat on tarpeen kiinnittää huomiota ylempään pitoa ja kumitulpat. Jos kaikki osat on tehty tarkasti, se tarkoittaa sitä, että valmistaja käyttää laadukkaita laitteita. Älä lopeta mieleisestäsi osat myydään muovipusseihin ja on sahalaitaiset reunat. Tämä on merkki pienimuotoisen tuotannon.

Tekemällä kotitekoisia liukuovet laakerit, sinun täytyy valmistautua paikka niiden kokoonpanoon. Että ruho putki pitää valita seuraavien mitat :. 5x5x0,2 cm tuotteet puhdistetaan ruosteen ja, ja sitten, kun pohjapäällyste. Kuivauksen jälkeen, putki kehys on koottu. Liitäntöjä ei ole aukkoja, missä vesi voi tunkeutua.

Seuraava askel on tuotannon sisärakenteen korjata kalvo. Pienempi putki on lisätty suurempi. ensimmäinen koko on yhtä suuri 4x2x0,2 cm. Putket on hitsattu porrastetulla tavalla, niiden välinen etäisyys pitäisi saavuttaa 40 cm. Tämä estää muutoksen lineaariset mitat kehyksen vaikutuksen alaisena lämpötilan. hitsin hiomakone käsitelty ja päällystetty aluketta.

Asuntoluotoista asetettu rullakelkka ja ne laittaa portit. Vesivaa'an avulla kannan rakenteen tarkistetaan pysty- ja vaakasuunnassa. Jos se on tehty oikein, vaunu voidaan hitsata u. Tällaisten kiinnitys joitakin ruuveilla, joita käytetään tämän soluilla on asianmukainen reikiä.

Hitsaus on sopivampi, koska kun täytyy pystyä leikkaamaan ja vaunun siirtämiseen. Tämä tapa määrittää ainakin luotettava. Putkesta valmistettu kiinnitykset muita komponentteja. Loppuun ohjaustelan täydennetään leikkeet jälkeen, kun se on suljettu kumitulpat.

Jotta kotitekoinen liuku portti, akselille vaihteen sinun täytyy korjata polkupyörän tai moottoripyörän takaratas. Se on kulunut ketjuelementin halkaisija joka sopii tyyppi takaratas. Asennus tulisi suorittaa kääntymään terän vaaka-asennossa.

Kun pyöritetään pyörivää hammasketjusta siirto tapahtuu, joka helpottaa avaamista portin. Mekanismista lähetyksen tulee olla kiinteä moottori. Se sijaitsee rungossa. Voit käyttää kulmikas terästä. Asennettu konkreettinen perusrunkoon. Kovuus kiinnittäminen keston mekanismin toimintaa riippuu.

Tekemällä kotitekoinen liuku portti käsillään, sinun täytyy valita vaihteeseen moottorilla. Se tulisi ohjata korkeudella aksiaalisen pyörimisen. Jos näiden kahden mekanismin eri arvoja, sinun täytyy rakentaa kahden kerroksen pohjalta. Kiinnittämiseksi moottorin ja vaihteiston tulee käyttää pultteja ja muttereita. Tukea niitä pitäisi olla jäykkä ja taso. Ketju on asennettu portin. Se on kiinnitetty ohjauskiskoon. Kangas on kiinnitetty lisäksi ajaa palkki. Maasta piiri poistetaan 80 cm.

Kotitekoinen alennusvaihde liukuovien voidaan valmistaa käyttämällä lohkojen ja kaapelien, sekä ripustetun taakan. Samalla portit jatkuvasti pyrkivät palata "otkryto9raquo;. Putkesta kappaleesta, jossa on hitsaussauma pesukone valmistettu talja, joka täydentää moottorin.

Mekanismi kelautuu kaapeli ja vedä portti "zakryto9raquo,. Tällainen itse tehty mekanismi liukuovien toimii kunnes se aktivoidaan perävaunu. Tämä järjestelmä on erittäin luotettava, mutta on tärkeää säätää moottorin, niin että alla kuorman paino kaapeli ei ole rikki.

Omatekoinen liukuovet käsillään

Gates - ei etuoikeus, kuten aiemmin luultiin, eikä mitata ylellisyyttä. Tietenkin nämä ovet aseman parantamista sivuston, osoittavat, että nykyaikainen ihminen elää tässä maassa. Mutta liukuovi viimeistä kertaa, on tullut yhteinen aita. On aina mahdollista tilata näitä malleja ammattilaisilta, mutta jos se on sallittua, tietenkin rahaa. Jos haluat tallentaa, voit asettaa omatekoinen liukuovet käsillään ja säästää rahaa.

Mitkä ovat liukuovet?

Tämä toiminnallinen ja luotettava mekanismi avata ja sulkea pääsyn teille alueelle ilman tilan puute. Suunnittelun avulla voit täydellisesti siirtää liikkuva osa pitkin aidan, kun tällä vähimmäisalaa.

Liukuovet ovat tyypillisesti tällainen automaation, ajaa, valokennon, radiovastaanotin ja johteen. Mutta on standardin versio, jonka voit tehdä itse ei maksa mitään, mutta se täytyy avata kädet, eikä kaukosäätimestä.

Joka materiaali on valittu rakentamiseen liuku-?

Etusijalle olisi materiaalia, joka vastaa aitaus alueen.

 • Tarvitsemme eniten alkuperäisestä ohjelmasta, joka on mitat ja tekniset tiedot.
 • Järjestelmä on hyvin samankaltainen, mutta jotkut ovat hieman erilaiset. Jos tutkit järjestelmän yksityiskohtaisesti, voit valita sopivimman, luotettava vaihtoehto.
 • Tuloa aukko - 4 m, osien tulee olla pitkä - 6 m, maavara on vähintään - 75 mm, ja substraatti on asennettu betonipylväiden. Myös pääjaksoon pitäisi tallentaa erityisiä kalastajilta. Ne ovat välttämättömiä lopulta portille ei roiku isosta painosta.

Rakentaa liuku- ja valita tarvikkeet

Useita vuosia sitten, kotitekoisia liukuovet rakennettu omin käsin oli mahdotonta. Joten miten saada komponentit olivat ongelmallisia. Mutta nyt kaikki on helpompaa. Vain mennä kauppaan ja ostaa kaikkia vaadittuja elementtejä.

Valitsemalla osat, tarvitsee vain päättää, kuinka kauan palkki itse. Jos ei ole tarpeeksi tilaa suorittaa kangas ei ole raskas ja palautetaan takaisin enemmän kuin 1/3 koosta portin.

Aina kun ostaa kiinnittää huomiota pakkaukseen ja laatu osia. Jos komponentit siististi pinottu ja pakattu alkuperäinen laatikko, kaikki tämä osoitus osalta kaikki parametrit. Ei tarvitse ostaa kohteita, jotka on pakattu laukku revitty reunat - osioiden, todennäköisesti paikallisella kellarissa ja nopeasti.

Ostettaessa kaikki tarvittavat osat ja lisälaitteet oli aika kotitekoisten liukuovet käsillään ja lukea sekvenssin editoitko.

Siirrytään varsinaisen työn ja tuotannon liukuportti. Oppimisessa huolellisesti ja kiinnittää huomiota järjestelmään, joka on kehitetty itse.

Se on ajaa maahan, kukin lähettää kolme ja puoli metriä (parametrit vaihtelevat riippuen kohteen ominaisuudet). On tarpeen kaivaa kuopan, joka herää viemärin tyynyn ja vahvistettu. Tee sitten täyttö pilaria säätiön pilarien välillä. Se on tässä kaikkein perusyksikkö, joka kiinnittää liikkuvan osan tai osien ajaa itse.

Sauvat tai julkisivuelementit asennetaan etäisyydelle, jotta voit jatkaa ilman ongelmia käsitellä suoraan tuotantoon portin. Pylväät voidaan poistaa tiilistä, kaadetaan betoni, hitsaaminen putkia suuri halkaisija.

Välittömästi kanava on asennettava perustuksen päälle ja pohja, lisäksi, seinään tai pilariin kuljetus rullilla, lukitusuloke. Se siirtyy rullien osassa. Nyt, vastakkaisella puolella portin aukkojen loppuun telasto, ansa-osiosta. Kokoa luistin: paikka osat, kiinnittimet, kiskot, lukot.

Riippuen valitsemasi järjestelmästä, joitakin osia, mekanismeja ja sekvenssi itse teosten, voivat muuttua.

Valmistaa liikkuvan osan

Tarvitsemme liukuportti metallia osio, se on auki, sulje merkintä omalla pihalla. Että osa rungon pitäisi keitä haluttujen esiasetuksista.

Aikana mittaukset vaativat hoitoa, koska se vaikuttaa oikean toiminnan mekanismin ja laatua kokoonpanon.

Jotta estetiikka osio, suosittelemme valitsemaan vuoraukseen keuhkoihin ja käytännön aineiston. Se voi olla edullinen peltiä käytetään maalaus. Ruostumaton teräslevy, aaltopahvin, polykarbonaatti. Keskity valintojen portit omat vaatimuksensa.

Valitsemalla materiaali, ja sitten tehdä hänen iho pultteja, niittejä tai ruuveja. Pinnoitus luultavasti ja hitsaus.

Monet ihmiset kiinnikkeitä kanavalla käytettävä pulttien, ankkurit. Tämä ei ole kovin hyvä. Koska prosessi on hyvin aikaa vievää, se vie paljon aikaa. Vain muutama päivä kuluu leikkauksesta ja porauksesta vastaavat reiät. No, jos teet virheen jopa millimetrin, sinun on kokonaan katkaista pultit, aloittaa työnsä uudelleen.

On paljon helpompi asentaa rullakuljetin riittää hitsata u - sinun täytyy liikkumavaraa, voit aina leikata hitsaus- tai siirtää kuljetettavaksi haluttuun asentoon tarvittaessa. Mutta kun se tulee luotettavuuteen, hitsi on hyvä ja edullinen joissakin tapauksissa. Hitsattu rullakuljettimen jopa portin 800 kg ja 400 kg profnastilovye jopa sanoa mitään - seisovat hitsaus vuosikymmeniä ilman ongelmia.

Viimeinen vaihe on asennuksen valmiissa suunnittelussa liikkuvan osan. Tehdä tämän, poista pidike ja asettaa osassa kiskoilla tai vain kanava, ja sitten lopulta korjata sen kiinnikkeet. Kuten näette itse, voit tehdä kaiken ja se on juuri tarpeeksi.

Kotitekoinen liukuporttien rautateiden

massa ensisijaiset kysymykset näkyy sen maanhankinnan. Ensimmäinen ongelma on ratkaistu aidan. Sitten tulee looginen jatko - välys tuloa "gate-kalitka9raquo;. Kuten kirjoitimme aikaisemmin päällä, olemme valinneet puuaita päässä reunus levyt. Sen jälkeen, ajattelua, ja mitä teet portin? Tulevaisuudessa ja totean, että valinta osui kotitekoisia liukuovet kiskon.

Se seikka, että kokemus meidän ympäristössä ei antanut vaihtoehtoja muu kuin swing portit, kiinteä profiili arkki, tai swing portti, mutta yhdestä metallilevystä. Visuaalinen osa mitään päätöksiä mennä kovin pitkälle kolmatta suunnitelmaa.

Haluamme myös sopusoinnussa puuaita, mutta ehdotukset tässä tapauksessa saadaan kuohkea ja raskas: tuloaukko neljän metrin vaativat läsnäoloa läpät kaksi metriä leveä.

Liukuovet aiemmin pidetty, mutta pelottaa pois kustannukset tarvikkeet ja monimutkaisuus asennuksen. Ja tässä tuli ajatus: miksi ei luoda omatekoinen liukuovet kiskon? Hehän erottuvat yksinkertaisuus ja luotettavuus. Kyllä, ne ovat hieman menettäneet armossa ennen ulokemaisella portit, mutta suhteen kauneuden vasemmalle vauhdissa kauas taakse. Niin, valinta on tehty.

Laatuvaatimukset kotitekoinen liukuovet

Noin porttipiiriä ja perusvaatimukset löytyvät seuraavassa artikkelissa. Keskeiset ehdot esiintyivät myös seuraavat:

 • aukko portti - 4 metriä;
 • kertainen - 4,2 metriä;
 • pylväskorkeus - 2,1 metriä;
 • Ikkunan korkeus 1,8 metriä;
 • maavara - 0,1 metriä.

Kuorman runko, päätimme käyttää muotoputken 60h40h2 mm, sisäiseen - 40h20h1.5 mm. Ovilevyä ommellaan aitaa (board 100h18 mm). Portille toisti aita levyt maalattiin samalla suoja- ja koriste- kyllästys Lux sisustus.

Tärkein tekijä, joka erottaa liukuovet kiskon konsolin kollegansa - ovat vastaavasti rautatie. Hänelle päätettiin käyttää profiloitu putki 40h20h3 mm.

Useimmat ongelmat toi haku pyörät portit, kuvataan avaintekijöitä suunnittelussa. Me käytiin kaikki rakennus- ja kirpputoreja kaupungin ja paikallisen kirpputori. Mutta mitään hyvää ei koskaan löydetty. Sitten tuli idea käyttää palveluja tutun sorvin ja veistää pyörät teräsaihiosta. Kuitenkin tässä olemme epäonnistuneet. Puuttuminen aloitteellisuutta teollisuuden ja sen seurauksena, kyvyttömyys ostaa "vähittäiskaupalla" tarvittavat parametrit hakkeroitu tämä ajatus alkuunsa.

Aita oli melkein asettaa ja keskeiset tarvikkeet portit puuttuu vielä. Sitten he alkoivat etsiä vaihtoehtoista ja löysi ... caprolon. Ominaisuudet tätä materiaalia sopivat täydellisesti. Tapaus jäi pieniä - ostaa. Vähittäismyyjät tarjoavat pienet palaset kaprolonovymi sylinteri erittäin vaikuttava hinta. Tukkukauppiaat kieltäytyi erottelumittari baareja, ja ei ollut muuta vaihtoehtoa. Tämän seurauksena päätettiin, että tämä ainutlaatuinen materiaali talouteen on tullut kätevä, joten ostimme mittari levyn 120 millimetriä.

Se hankittiin myös:

 • invertteri hitsaus kone;
 • sirkkeli;
 • LBM (Bulgaria);
 • ruuvimeisseli;
 • käsityökaluja.

Kuten pystytetty makeshift liukuporttien rautateiden

Mikä erottaa kotitekoisia liukuovet kätensä konsolia tai swing? Ensinnäkin - kuorman jakautuminen maahan kautta alhaalta kisko. Eli koko rakenne on asennettu maahan ja tukipilareilla palvelevat ainoastaan ​​korjata ja estää kaatumisen läppä. Tätä tarkoitusta varten, helppo käsitellä tavallisen aitauksiin. Parantaa napa yläkiinnikett tehtiin kaksinkertainen. Kuten on esitetty, tämä vaihe on tarpeeton ja pidettiin enemmän jälleen-.

profiloitu putki 40h20h3 mm otettiin kiskoon. Sulkea pois mahdollisuutta muodonmuutoksen syöttämällä henkilökohtaisen ajoneuvot, putki täytettiin sementtilaasti. Koska hän kiskot asettaa maahan, sen jalanjälki oli arviolta vain 0,08 neliömetriä (joka ei ollut tarpeeksi tehokasta kuormantasausta vuoksi maaperän kantokykyä, paitsi ohi ajavan auton, mutta myös paino eniten lehtiä), päätettiin valmis rautatie hitsattu segmentit kahdennenkymmenennen kanava, sijoitetaan avain paikkoihin aukon portin.

Se kerättiin muotoillun putken 60h40h2 mm. Kaikki päittäisliitokseen huolellisesti tasoittaa ja polttaa LBM. Sisällä lisäksi kehysprofiilin 40h20h1.5 mm oli asennettu kuorman runkoon. Tämä tehtiin parantamiseksi ja tarjota lisää paikkatietojen jäykkyyttä.

Päättynyt perusteella käsiteltiin ensin väkevällä ruosteen muunnin, sitten Ecol emali maalattua metallia kahteen kerrokseen. Suklaa-värillinen maali, myöhemmässä toiminnassa on osoittautunut olevan hyvä puoli.

Nämä monimutkainen pitkän etsinnän elementit koneistettu caprolon. Pyörä jakso oli kirje «H9raquo; jossa on reikä akselin pyörimisen.

Asenna liukuovet käsillään

Asennuksen jälkeen pyörät, runko maalaus ja jossa kiskot liukuovien tulevat vihdoin ja asennus puitteen oikealle paikalleen. Se valmistettiin etukäteen ylempi kannatin, joka on koottu kahdesta osasta, salvat ja pyörien lasten rullaluistimet. Tämä kiinnike asennuksen jälkeen puitteen ja pystysuoran testi hitsattiin kaksinkertainen postitse. Kaikki hitsit, kuten ennen, puhdistettiin ja päällystetty emali mukaan hyväksyttyjen tekniikkaa.

Päivittää ulkoasua käyttää kuivana Höylätyt laudat, maalattu väri aidan saman suoja- ja koriste koostumus puun.

Kiinnitettäessä Poikkitankojen shtaketin otimme mustat ruuvit. Olennaista on käyttää mustaa, eikä galvanoitu metalli on, että ne ovat alttiita ruostuvat. Näin ollen, sen jälkeen kun korkki ruuvit lähes otti yhden värin levyn kanssa ja tulee täysin näkymätön.

Viimeinen vaihe - jossa rengasniitit lukko ja maalaus kiskot liukuovien valuasfaltti. Siinä kaikki kotitekoisia liukuovet kiskon on käyttövalmis.

3 kommenttia

Vettä ei zatechet. Betoniin putki, hitsattu päissä. Paikoissa, joissa auto kulkee itse putki on hitsattu kanava, jonka pinta-ala on paljon suurempi ja jopa ottaen huomioon kantokyvyn maan kosteana, helppo ylläpitää henkilöautoihin. Kahden vuoden aikana rakentamisen avulla näistä porteista teimme kymmeniä kuorma, mukaan lukien 4 kertaa manipulaattori, jossa on kuorma 16 tonnia ja 2 kertaa betonissa sekoittimessa 6 kuutioiksi. Rail kurssi taivuttaa kuormia, mutta toimii edelleen moitteettomasti, sillä portti peruselementit kiinnityksen ja ovat pysyneet paikallaan.

 • Aika hutera suunnittelu, vaikka näyttää hyvältä. Rautatie on tarpeen vahvistaa, muuten se jopa pakkasta voi taipua, jos vesi zatechet.

 • Mielenkiintoisia täytäntöönpano merkintä ryhmään. Sanoisin jopa, että idea on varsin yksinkertainen, mutta upea näköala lopulta osoittautui.

  sosiaalisten ryhmien

  Merkki kattomateriaalin ja sen ominaisuudet

  Käyttämällä materiaalia sivuston, kuten tekstiä, kuvia, grafiikkaa, ääni-, video- ja muita tiedostoja, se on mahdollista vain kirjallista lupaa julkaisijan.

  2014-2016 «Domodelie» Kaikki oikeudet reserveed.