ohutta metallia elektrodi hitsaus

Kuten cooking ohutta metallia

Hitsaus ohutta metallia - ongelma jopa jonkin hitsaajien kokemusta. Tulokkaita hitsatut liike yleensä vaikeampi. Työskentelevät täällä eivät ole samat säännöt kuin hitsauksessa paksu artikkeleita: On monia ominaisuuksia, ja komplikaatioita, koska mitä vaikeampi valita tiloja ja elektrodit. Helpompi tehdä se puoliautomaattinen hitsaajia, mutta ne ovat kotona - harvinainen ilmiö, paljon yleisempää invertterit. Tässä on ohut metallilevy hitsausinvertteri käsitellään.

Ja ensimmäinen haaste hitsaukseen pieni paksuus on, että paljon lämmittää se ei voi olla: se palaa, on muodostettu reikiä. Koska työ periaatteella "mitä pikemmin, sen parempi" ja noin mitään liikettä liikeradat elektrodien eivät puhu lainkaan. Metallilevyn kokki johtava elektrodikerros yhteen suuntaan - saumaa pitkin ilman poikkeamia.

Hitsattaessa ohuita metallilevyjä ja taivutettu ylikuumentua

Toinen vaikeus piilee siinä, että sinun täytyy työskennellä alhaisilla virtaukset, ja tämä johtaa siihen, että kaari on tehdä lyhyitä. Alhainen eristäminen, hän vain sammuu. Voi olla myös ongelmia sytytyksen kaaren, koska sellaisia ​​laitteita, joiden hyvä virta-jännite-(avoimen piirin jännite on suurempi kuin 70 V) ja moduloimiseksi hitsausvirtaa, joka alkaa 10 A

Toinen haitta: kun vahva lämmitys muuttaa geometria ohutlevyjen: niiden kaaria aaltoja. Eroon tämä puute on hyvin vaikeaa. Ainoa vaihtoehto - yrittää saa ylikuumentaa tai poistaa lämpöä (tiedot niiden lämpöä välilevyt, katso alla).

Kun tyssähitsausta ohuiden metallilevyjen, reunat käsitellään ja puhdistetaan. Lika ja ruoste tekee hitsauksesta vieläkin ongelmallisempi. Koska kaikki huolellisesti kohdista ja tasoittaa. On lakanat hyvin lähellä toisiaan - ilman rakoa. Tiedot korjata puristimet, pihdit, ja muut laitteet. Sitten tiedot prihvatyvayut välein 7-10 cm lyhyt saumat - tack. He eivät anna yksityiskohtia muutos ja jatkaa niitä epätodennäköisempää.

Jos se on hyvä puhdistaa reunat, se voi saada hyvä sauma

Ruoka- ohutta metallia invertteri

Hitsaus, erinomainen vakiovirta hyvä, että voimme kokki napaisuussuojaus. Tätä varten on "+" liittää kaapelin elektrodin pidin, ja "-" takertuvat yksityiskohtiin. Tässä yhteydessä elektrodi enää kuumennettiin ja metallin lämmitettiin minimaalinen.

1

Keitetään välttämätön käyttäen ohuin elektrodi: 1,5 mm 2 mm. Tässä tapauksessa sinun täytyy valita korkea sulaminen: niin myös alhaisilla virtaukset ovat laadukkaita sauma. Virta asetetaan pieni. Elektrodin koko 1,5 mm, se pitäisi olla suuruusluokkaa 30-45 ampeeria "kaksi" - 40-60 ampeeria. Todella laittaa joskus alempi: On tärkeää, että voit työskennellä.

Alentaa lämmitetty metalli, osien laittaa pystysuorassa tai ainakin vinossa suunnassa. Sitten kokki ylhäältä alaspäin, kärjen siirtämiseksi elektrodin tiukasti tähän suuntaan (hylkäämättä ja ei palauta). Kallistuskulma - kulma eteenpäin, kun taas sen suuruus on 30-40 °. Koska metalli lämpeneminen on minimaalinen, ja se on hitsaamiseen ohutta metallia - yksi tärkeimmistä tehtävistä.

Asetus elektrodin hitsauksen aikana ja niiden käytön

Yleinen suositus valintaan hitsauspuikko ohut metallien ostaa työtä laatu tuotu elektrodeja. Ongelmia on paljon vähemmän.

Tekniikat ja menetelmät hitsaus ohuiden metallilevyjen

Joskus ohuita lehtisiä on hitsattu kulmassa. Tässä tapauksessa, se on helpompi käyttää menetelmää laipoitukseen: levyn reuna on taitettu haluttuun kulmaan, on kiinnitetty lyhyt poikittainen saumat välein 5-10 cm hitsauksen jälkeen, kuten edellä mainittiin :. jatkuva sauma ylhäältä alas.

Video näyttää kuinka ruoanlaittoon ohutlevyjen käyttäen hitsauselementti taajuusmuuttajan. Särmäys menetelmää käytetään: reunaosat on taitettu, tartu muutamia paikkoja lyhyt hitsit. Kun hitsaus on ohut elektrodi 2 mm paksu.

Se ei aina toimi, kun hitsaus keskeytyksettä välttää puhkipalamisaika. Voit yrittää repiä irti hetken kaaren ja laske elektrodin samaan paikkaan ja siirtää sen jopa muutaman millimetrin. Joten, kun ja palauttamalla kaari, ja kokki. Tämän menetelmän käy ilmi, että metalli aikana kaaren erottaminen aikaa jäähtyä. Videon näet kuinka väri hitsin jälkeen elektrodi poistettiin. Tärkeintä - älä anna metallin jäähtyä outoa vahva.

Hitsaus ohutta metallia kaaren marginaali on esitetty ensimmäinen osa videon. telakka prosessi - limittäin (yksi osa menee päällekkäin toisen 1-3 cm), käytetään rutiili elektrodin (rakenteellisten terästen ja matala-seos). Sitten esittää hitsaus ruostumattomasta teräksestä, ja ruostumatonta terästä elektrodin ydin daubing, ja lopuksi samat ruostumaton teräs liitoksen kiehua rautametallien elektrodi. Suture tavoin laadukkaampi kuin Suositetulla elektrodeja.

Valinnasta elektrodien hitsausinvertteri koneen lukea täältä.

Kun hitsaus ohutta metallia ei luo jatkuvan hitsauksen vaatii käyttää kohta sauma. Kun hitsaus pieni tack tällä tavalla ovat pienen etäisyyden vierekkäin. Tällainen menetelmä on nimeltään ajoittainen sauma.

Se näyttää ajoittaista hitsaa ohut metallilevy

Yleensä kokki hitsaus ohutta Iron Butt kovaa. Lap helpompaa: ei ylikuumene osia ja vähemmän sattumaa, että kaikki "johtaa."

Jos hitsaus ohut metallilevyjen välillä Butt voi luoda ohut lanka, jonka halkaisija on 2,5-3,5 mm: n (saatavilla obbit rappaus vaurioitunut elektrodit, ja käyttää niitä). Se on sijoitettu siten, että etupuolen on samassa tasossa metallipinnan, ja käänteisen ilmestyi lähes puoli halkaisija. Kun valokaari on tällä lanka. Hän ottaa perus lämpökuorman ja metallilevyjen hitsata kuumennetaan reuna virtaukset. Ne eivät kuitenkaan saa ylikuumentaa, heidän ei loimi, sauma kääntyy sileä, ilman ylikuumenemisen merkkejä. Poistamisen jälkeen langan kamppailevat nähdä merkkejä siitä, että hän oli ollut läsnä.

Koska hitsaussauman näyttää ohutta metallia tynnyri päällystettyä alaviiran termootvodyaschey

Toinen menetelmä - yhteinen paikka laittaa kuparilevy. Kupari on erittäin suuri lämmönjohtavuus - on 7-8 kertaa suurempi kuin teräksen. Alle asetetun hitsi on merkittävä osa lämpöä valitsee ylikuumenemisen estämisessä metallia. Tämä ohut metallien hitsaus menetelmä on nimeltään "lämpöä tyynyjä."

Miten ruokaa huvimaja valmistettu metallista lukea täältä. Voi olla mielenkiintoista lukea, miten tehdä BBQ kaasusäiliö tai metallia? Asia tarpeen ja soveltuvat hitsauksen kehittämistä.

Sinkitty teräs - sama ohut levy, vain sinkitty kerros. Jos sinun on kokki sitä reunoille hitsin on kokonaan poistaa pinnoite, puhdistaa terästä. On olemassa useita tapoja. Alkuperä - poistaa mekaanisesti hiomalaikan on hiomakoneen tai hiomakone, hiomapaperi ja harjalla. On toinenkin tapa - polttaa hitsausta. Tässä tapauksessa, kaksinkertainen testattu elektrodi ulottuvat pitkin saumaa. Näin on sinkin höyrystämiseen (se haihtuu 900 ° C: ssa), ja sen höyryt ovat erittäin myrkyllisiä. Jotta nämä työt voidaan toteuttaa tai kadulla tai jos työpaikalla on huppu. Jokaisen kierroksen jälkeen on knock vuon.

Hitsaus galvanoitu paremmin ulkoilmassa: haihduttamalla sinkki on erittäin haitallista

Varsinainen hitsaus alkaa täydellisen poistamisen jälkeen sinkki. Kun hitsaus sinkitty putki saadaan hyvä hitsaussauman tarvitaan kaksi eri elektrodien läpi. Ensimmäinen sauma keitetty elektrodien rutiiliksi esim., MP-3, ELN-4-4 ozs. Tässä tapauksessa värähtelyt on hyvin pieni amplitudi. Ylempi sauma - vuori entistä laajemmin. Se on suunnilleen yhtä suuri kuin kolme halkaisijaa elektrodin. On tärkeää olla kiirehtimättä ja hyvin kiehua perusteellisesti. Tämä syöttö käytetään ensisijaisen päällystetyillä elektrodeilla (esim., UONI-13/55, UONI-13/45, DSC-50).

Ruoka- ohutta metallia elektrodi. invertteri

Keksinnön hitsauskone suuresti yksinkertaistettu prosessi yhdistää metalliesineitä. Kun työskennellään ohuita aihioita, tulokkaat saattavat kohdata joitakin ongelmia.

ohutta metallia elektrodi hitsaus on suoritettava käyttämällä hitsauslaitteet, jotka

sallia suorittaa tämä toimenpide ilman muodonmuutosta ja polttaminen verkossa.

Estääkseen työuupumuksen metallia, hitsaus on tehtävä mahdollisimman nopeasti. Elektrodi tehdään kerran saumaa pitkin, ilman viivettä. Kokki ilman ongelmia ohut metallilevy, on välttämätöntä niin pitkälle kuin mahdollista vähentää toimintavirta.

Invertteri laite, jota käytetään tätä tarkoitusta varten pitäisi olla tasainen säätö teho. Ongelmien välttämiseksi kaaren sulake, laitteita käytetään, jotka on avoimen piirin jännite on vähintään 70 V:

Kun työn aloittamista on kiinnitettävä huomiota geometrian ohueksi levyksi, joka voi vaihdella aikana kuumuudelle. Luotettavan liitoksen, on tarpeen puhdistaa materiaalin reunoista ruostetta. Sen pitäisi myös kohdistaa työkappale kun sitä tarvitaan ja turvallista. Vain puhdas ja sileä metallilevy antaa vaaditun laadun hitsattu pintoja.

Kun valmistelut on valmis, tuote hitsattavat prihvatyvayut välein 7-10 cm, ja vasta sitten tuottaa lopullisen yhdisteen materiaalia.

Tarvittaessa tehdä liitoksen kahdesta päällekkäisestä ohuita, tällainen variantti hitsaus, sallii suuremman virran, mikä suuresti vähentää negatiivisia oireita korkean lämpötilan hitsattu pinnalla. Todennäköisyys polttaminen materiaalin vähennetään useita kertoja, ja muutos geometria ei käytännössä havaita.

Vaikutuksen minimoimiseksi korkean lämpötilan liitettävissä päähän tai päällekkäisiä metallia sen alle tulisi liittää kuparilevyn. Tämä materiaali täydellisesti poistaa ylimääräisen lämmön hitsattujen pinnasta, mikä estää esiintyminen vääntymisen ja muita negatiivisia ilmiöitä lämpölaajenemisen hitsattujen pintojen. Satunnaisesti, tätä tarkoitusta varten johtoa käytetään, joka on sijoitettu liitoskohtaan kahden metallin.

Hitsaus ohutta metallia invertterin avulla voidaan suorittaa tämän toiminnan käänteisen napaisuuden. Tässä tapauksessa, "-" on yhdistetty metallin hitsattu, ja «+ 9raquo; elektrodin pidikkeeseen.

Tämä tekniikka hitsaus elektrodi todennäköisyyden minimoimiseksi muodonmuutoksen ja polttamalla metallituotteet. Kun vastakkainen napaisuus elektrodi kuumennetaan paljon vahvempi kuin yhdistettävissä metalli, kuitenkin hallita tehdä työtä yhteyden mahdollisimman tehokkaasti.

Laadun hitsin, on tarpeen käyttää ohutta elektrodeja, joiden halkaisija on enintään 2 mm. Käytä tuotteita, joilla on korkea kerroin sulamista. Tämä laatu mahdollistaa hitsauksen ohuiden rakenteiden pienellä virran, millä on positiivinen vaikutus hitsin laatuun.

Hitsaus ohuita invertterin tulisi suorittaa tasaisen liikkeen elektrodin. Jotta ei polttaa tuotteen ja saada puhdas sauma on välttämätöntä, että elektrodi on alueella 45-90 astetta hitsata pinnalle. Yhdistä toimivat paremmin kulmaan eteenpäin.

Alkaen laatu elektrodeja käytetään, riippuu tasosta yhdistettä. Elektrodit hitsaukseen ohut metallilevy invertteri on oltava hyvä laatu, ja edullisesti tuoda.

Video: Näyttää yksinkertaisen temppuja päällekkäin ja maalialue.

Edut hitsausinvertteritekniikka ohut työkappaleiden

Tämä menetelmä mahdollistaa suorittaa laadukkaita yhdiste ohutta metallia. Jos hitsaustyöt tehdään ammattimaisesti, lämpö muodonmuutos ei tapahdu ja tuote on esteettinen ulkonäkö. DC keitto ohut tuotteet voivat olla vähemmän vaaraa, niin todennäköisyys kiinni vaikutus, on merkittävästi vähentynyt.

Mikroprosessoriohjaus Tällaisen laitteen avulla voidaan poistaa "yamy9raquo; ja jännite häiriöitä, tuottaa ulostulossa ihanteellinen virta, joka on sopiva hitsaukseen.

Ainoa haittapuoli käyttämällä invertterin on epävakaa toiminta alhaisissa lämpötiloissa. Jopa laadukkaita laitteita pakkasella epäonnistuvat.

Ominaisuudet hitsaus ohut galvanoitu

Jos se on tarpeen hitsata sinkittyä terästä, se edellyttää täysin puhdistettu kerroksen sinkin liitetyn reunan. Sinkki-kerros voidaan poistaa käyttäen hiomakoneen tai käsin.

On mahdollista polttaa metallireunaan hitsaamalla, mutta tässä tapauksessa on varottava. sinkki höyryt ovat erittäin myrkyllisiä ja hengittävät ne voivat aiheuttaa vakavia myrkytyksen organismi. Työ täytyy suorittaa vain, kun asianmukaisesti järjestetty uutetta, tai kokki tuote kadulla.

Me tajunnut, miten ruokaa ohutta metallia invertteri. Koti asianmukaisesti valmistella esimuotin tehdä poistamalla ylimääräistä lämpötilan, poimia elektrodit ja virta voidaan asettaa aloittaa työn.

Yhteyden aikana, sinun täytyy seurata tarkasti hitsin laatuun, ajoissa hetkeksi repäistä elektrodin polttaa läpi ei ole tapahtunut, käytä lämpöä levyn tai langan. Vain käytäntö voi auttaa kehitysprosessia.

Kuten cooking ohutta metallia

monia malleja ei paksua terästä. Tämä auto elimet, säiliöt nestemäisiä, ja pienen halkaisijan putki. Yrityksissä hitsaus ohut metallilevyt se suoritetaan erityisiä laitteita, jotka varmistavat optimaalisen yhteyden. Mutta miten ruokaa nämä materiaalit jokapäiväisessä elämässä? Jotka elektrodit ovat sopivia? Millä ehdoilla laitteen tehdä yhteisiä? Hitsaus ohutta metallia, invertteri onnistuu, jos tiedät vastaukset näihin kysymyksiin, sekä katsella vastaavan videon.

Työskentely metallilevyn

Ei kaikki hitsaajat pystyvät hitsaamaan teräslevystä 1-1,5 mm. Se vaatii tiettyä osaamista. Mutta jos sinnikkäästi ja käytännössä sekä tutkia video miten ruokaa ohutta metallia invertteri, on mahdollista saavuttaa merkittävää edistystä.

ohut metallien hitsaus on monimutkaista seuraavat tekijät:

  • Kolot. Koska hitsin materiaali on melko ohut, se tapahtuu usein reiän läpi. Tämä on yleisin erehdys noviisi hitsaajia. Syy on virheellisesti valittu nykyinen ja hidas johtavan liitoksen.
  • Puute levinneisyys. Haluavat välttää ensimmäinen vika, hitsaaja liian nopeuttaa kulkua liitoksen, ja kypsennetyt paikka. Se pilaa yhteys kireys, ja tekee tuotteesta ei sovellu käytettäväksi nesteiden kanssa. Murtuma ja repäisylujuus on myös pieni. Päätös auttaa tilanteen korjaamiseksi invertteri kokoonpano ja valinta elektrodien.
  • Notko kääntöpuolella. Hitsaus metallilevyn on mukana toinen yhteinen ongelma - telojen ulkonevat takapinnan puolelle. Edestä tuotteella on sileä sauma, jossa ei ole huokosia ja fuusiot, mutta sulan metallin hitsisulan mukaisesti painovoiman vaikutuksesta, työntää liitososan toiselle puolelle. Tilanne on ratkaistu tukielimiä tai vähentämällä nykyinen teho, ja muutos ommel tekniikkaa.
  • Muodonmuutos rakenteen. Teräslevyä nopeasti ylikuumenee, mikä johtaa laajenemisen molekyylien välisen osan. Rakenne alkaa venytys kuumennusvyöhykkeessä. Koska reuna artikkeli pysyy kylmänä, pinta on peitetty yleinen aallot tai taipuminen. Tällä ei vastaa tuotteita saatavilla kylmä suoristus muodossa kumi vasarat. Mutta jos tämä ei ole mahdollista, niin käytä tiettyä vuorottelu ompeleen koko pituudelta.

Jotta onnistuneesti selviytymään tällaista työtä on tärkeää valita oikea elektrodit ohutta metallia. Koska hitsaus suoritetaan alemman virtaukset, käyttö elektrodien, joiden halkaisija on 5 mm ja 4 "tukahduttaa" kaaren, antamatta sen palaa oikein.

Paras vaihtoehto yhdistää ohut metallilevy elektrodit ovat 2-3 mm halkaisijaltaan. Kaarihitsaus on onnistunut, jos ennalta kalsinoitu tarvikkeet lämpötilassa 170 astetta. Tämä mahdollistaa pinnoitteen sulattamiseksi tasaisesti häiritsemättä manipulointia kaaren ja muodostumista liitoksen.

Elektrodit hitsaukseen ohutta metallia tulisi olla korkea laatu pinnoite. Tekniikka toimii teräslevystä liittyy ajoittainen kaari, joka lyhyesti elektrodi erottaa hitsisulaan. Jos päällyste on tulenkestävä, tuloksena on muodostumista eräänlainen "huppu" lopussa elektrodin, joka estää kosketuksen pinnan ja uudelleen kaaren.

Tilat laite ja hitsausparametrien

Kokeneet hitsaajat tietävät, miten ruokaa ohutta metallia, koska testaus erilaisissa ympäristöissä koneen. Tämän seurauksena optimaaliset parametrit olivat peräisin, ovat hyvin tämän tyyppisen työn. Tässä ovat perusasetukset:

Hitsausvirta on tärkeää asettaa alle käsiteltäessä paksuja levyjä. Tämä auttaa estämään puhkipalamisaika ja tahroja. Hyvin todistettu invertteri alalla, jolloin keitto vaihtojännitettä, mutta korkealla taajuudella, ja DC-laitteita.

Jos yksikkö asetukset voit määrittää tasolle syttymisjännite, kannattaa hyödyntää tätä ja asettaa pienempi arvo (noin 20%) kuin käyttövirta. Se ei propalit osio alussa syttymisen valokaaren ja hitsaus- alkaa heti risteyksessä. Jos kynnysarvo virta ei säädellä, on mahdollista polttaa myös suuri elektrodin pinnan, ja sitten siirretään liitoksen.

ohut metallien hitsaus tarkoittaa työtä pienillä virroilla. Tehdä tämän, asetukset invertterin on tuettava toimivat arvot ampeerimittari tasolla 10-30 A. Jos pienin säätösuure edellä näitä parametrejä on mahdollista pienentää virran voimakkuuden lisäksi impedanssista. Tätä tarkoitusta varten, jousen hiiliteräksestä väliin asetettiin artikkelin ja kaapelin painoa. Apua, ja lisäohjelmien asentamista ballastnika alentaa nykyisestä halutulle tasolle.

Jos laitteen asetuksia työn tukemista impulssi tilassa voit käyttää sitä. Erityisen ohut hitsattujen epäjatkuvia kaari. Pulssivirran automaattisesti murtaa kaari, jolloin metalli jäähtyä.

Hitsaus ohuesta rauta edellyttää toimivaltaisten sisääntulon levyjen reunat toisiinsa. Sekoita yhteisessä johtaa usein polttaa läpi, ja sopii vain kokenut hitsaajien. Jos mahdollista, on tarpeen järjestää levyt menevät päällekkäin. Tämä luo perustan hitsiaineessa, eikä anna polttaa koko artikkeli. Elektrodin tässä tapauksessa kohdistuu ensisijaisesti pohjalevyyn, m. K. määräys johtaisi alittavan yläpuolelta.

Kun laite on kytketty yhteiseen viisteen ei suoriteta. Tarvitsee raossa sielläkin. On tarpeen vähentää mahdollisimman paljon sulkea päät osien ja suorittaa tack. Pienivirtaiseen ja ohut elektrodit helpottaa suuresti työtä. Kypsyminen useita tapoja:

  • Laittaa pieni virta ja helposti ylläpitää sauman ilman värähtelevän liikkeitä, tiukasti mukaan liitosviivan.
  • Nosta virran voimakkuus on hieman korkeampi, mutta johtaa hitsin ajoittainen kaari, jolloin metalli jäähtyä ennen kuin toinen "osa" lisäaineita.
  • Keitetään edellä kuvattuja menetelmiä, mutta käyttämällä erityisiä substraatteja, ylläpitämiseksi kuumennetun osan ja välttää putoamisen. Metalli taulukko ei ole sopiva, koska tuote voidaan osittain hitsattu siihen. Hyvä vaihtoehto on grafiitti vuori.
  • Estämiseksi korkea muodonmuutos silmukkaa porrastettu tai pieninä annoksina (100 mm). Kun tämä menetelmä on tarpeen lopettaa seuraavaan ommel alussa edellisen sivuston. Tämä mahdollistaa sen, että tuote lämmittää tasaisesti koko pituudeltaan, ja minimoi vääristymät.

Hitsaus tehdään lyhyt valokaari, jonka avulla voit nopeasti sauman muodostamiseksi ja välttää kriisipesäkkeisiin. Välistä etäisyyttä elektrodin kärjen ja pinnan, se ei pala visuaalisesti levy, mutta ei edistä muodostumista hitsauspalon. Elektrodi pidetään kulmassa yli 45 astetta, tai vinosti sivulle. Suorassa kulmassa tulee välttää, eli. In. Tämä johtaa burn-kautta.

Lisäksi invertterit, sopii hyvin ja puoliautomaattinen hitsausprosessin, erityisesti kun on kyse auton koriin. Se etu, että ei tarvitse muuttaa elektrodin, t. K. lanka syötetään jatkuvasti. Tämä suuresti nopeuttaa koko prosessia määrä hankkeita. Välinen etäisyys artikkeli ja lämmitin on helpompi valvoa, koska ei ole palava osa elektrodin. Noviisi hitsaajat helpompi oppia tätä tekniikkaa.

puoliautomaattinen hitsaus mahdollistaa työskennellä jopa ohuempi teräslevyt käytön johdosta lanka 0,8 mm. Mutta tällaiset laitteet eivät ole aina saatavilla kotiin, joten tie invertteri edelleen kysyntää. Tutkittuaan neuvoja tietojen käy selväksi, miten ruokaa ohutta metallia. Muita video kanssa invertteri ja puoliautomaattinen lujittavat tiedon ja alkaa harjoitella.

Kopiointi materiaalien on sallittua vain aktiivinen linkki lähde.

1