Muodostumista kruunu nuori omenapuun

omena

Voinko tehdä ilman karsimisesta omenapuita

Jos aika ei muodosta kruunu, omena hedelmä alkaa ylikuormitettu määrä, niiden laatu heikkenee muodostunut jaksotus hedelmiä puita pienenee sitkeys. Crohnin omena pitäisi olla muoto, joka tarjoaa hyvät sadot laadukkaita hedelmiä. Toisin sanoen, jos et leikkaa hedelmäpuut, kruunu heillä täytyy kasvaa paljon nopeammin, aloittaa aikaisemmin fruiting, viljelykasvit kasvavat nopeammin. Mutta muutaman vuoden kunnosta puiden alkaa heikentyä merkittävästi.

• Leikkaaminen munuaisten suorittaa teräviä sakset, leikkaamatta liikaa yläpuolella alkuunsa (vahingoittamatta sitä), mutta jättämättä kannot;

• valita munuaisen, joka muodostaa kruunu, joka on, munuaisten lopussa verson jälkeen karsinta tulisi suunnata haluttuun suuntaan. Näin ollen, munuaisen lopussa sivusuunnassa paeta ei tulisi suunnata ylöspäin ja sisäänpäin kruunu;

• harvennus oksat 2-3 cm paksu suorittaa leikkurit leikkaamalla ne rengas (tämä paksuuntunut paikassa pohjan oksat);

• oksat paksumpi kuin 23 cm poistaa puutarha näki. Tässä tapauksessa se olisi ensin tehtävä viiltää sen alla, muuten se voi katketa ​​omalla painollaan ja vahingoittaa keskiakselin tai sisältää luuston oksat.

Kun harvennus poistetaan langat omena, sisäänpäin ulottuvan kruunu, tuloksetta sijaitsee ja leikkaa (paksuuntuminen), ja potilaat nadlomlennyevetki omena, sisäänpäin ulottuvan kruunu, tuloksetta sijaitsee ja leikkaa (paksuuntuminen), potilaiden ja Vapaapisto, talkki kasvatettu rungot ja oksat haarukat.

Edullisesti poistetaan langat on suunnattu kohti yläosaa laakerin luuston oksat (antaa heille lisää vaakasuunnassa).

Omenapuu istutettu syksyllä ja keväällä, jousikielekkeeseen (ennen nuppujen kasvaessa) istutuksen jälkeen ja tasapuolisesti.

Karsimisesta omenapuita taimet yksivuotisia

Vuotuinen omena taimet yleensä ei ole sivuhaarat ja leikattu korkeus 80-100 cm maanpinnan tasolla.

Jos yearlings oksat, poista kaikki versot korkeus 40-70 cm maanpinnan yläpuolella. Edellä kasvavia versoja poistetaan, jotka muodostavat terävän kulman piipun (kuten langat usein katkeavat painon alla hedelmiä). Jos nämä versot pitää lähteä, on tarpeen vetää ne sivurajoittimien (ja gorizonalnomu asentoon). Omena puun oksat sijaitsee lähes vaakasuoraan, ennen kuin hän laakerin.

Versot, jotka muodostavat laajan hajontakulman, leikataan, jolloin ne 3-5 munuaiset. Kun tämä on valittu leikkaa ne munuaiset, trimmauksen jälkeen lopulliseen munuainen suunnattu alaspäin ja poispäin johtimen.

On lyhennettävä ja johtimen (päärunkoa) siten, että se oli korkeampi pois päät puolella esitti 15-20 cm.

Leikkaaminen kaksivuotinen omena taimet

Biennaaliin laitoksiin, joiden runko ja muutama puoli versot leikataan samanlainen yhden vuoden sivusuunnassa versoja.

3-6 Annetaan vahvin laaja hajonta versot tasaisesti jakautunut kruunu, ja loput poistetaan. Vasen versot leikataan: alapuolella versot muodostavat 30 cm korkeudella sijainti - hieman lyhyempi, niin että alemman tason ollut suurempi kuin seuraavaksi. Johdin on leikattu siten, että se oli noin 15-20 cm: n korkeudella sivusuunnassa versoja. Jos samanaikaisesti johtimen kasvaa kilpailevien paeta, se on leikattu tai vedetään ylös vaakasuoraan (sivuttainen do).

Muodostumista kruunu nuorten omenapuita

Ensimmäisinä vuosina sen omenan viljelykasvien kasvua tavoite - muodostaa tasaisesti vehreällä, hyvin valaistu ja helppo hoitaa omena kruunu.

Tänä aikana on tarpeen leikata kierteitä rengas omena, sisäänpäin ulottuvan kruunu, tuloksetta sijaitsee ja leikkaa (paksuuntuminen), potilaiden ja Vapaapisto.

Ensimmäisten 3-5 vuotta, karsinta olisi minimaalinen, muuten viivästyy tuloa laakerin omenapuita.

Karsimisesta omenapuita kolmantena vuonna istutuksesta

Kolmantena vuonna istutuksen jälkeen kasvillisuuden ennen kokonaan poistettu kilpailijoiden välein jatkuvan luuston oksat ja keskijohtimen keskijohdin Gain myös lyhentää. Sen pitäisi olla 15-25 cm yli yläosien puolella luuston oksat.

Kaikki muut versot lyhennetään pituus 15-25 cm. Tämä snachale palvelee paksuuntua vartalon ja sitten ne muuttuvat hedelmiä oksat. Sellaisissa paikoissa välein paksuuntuminen osa (erityisesti kilpailevia suunnattu ylöspäin ja sisäänpäin kruunu tai akuutti hajonta) leikataan renkaassa. Hedelmät muodostumista tyyppi kolchatok, kopets, kannustaa, hedelmiä oksat eivät kosketa toisiaan.

Kuvio esittää oksat leikata katkoviivalla.

Muodostuminen omenapuita neljäntenä istutuksen jälkeen

Neljäntenä vuotena karsinta suoritetaan kolmantena vuonna. Syntyy edelleen kruunun jotta sillä olisi 5 laskevan luuston oksat. Vahvistus jatkuva johdin on lyhennetty 1/4 - 1/3 (niin, että jäljellä oleva osa oli vuosittain 50-60 cm pitkä).

Harvennus poistettu pitkä (enemmän kuin 70-80 cm) varsinainen kasvu, kasvaa päässä oksia haarukat emäkset ja kilpailijoita välttämättä luuston oksat johtimet (kasvaa).

Kuvio esittää oksat leikata katkoviivalla.

Muodostumista Applelle viidentenä vuonna istutuksesta

Viidennestä vuodesta alkaen omena olisi hyvin muodostuneita kruunu, ja puu on valmis hedelmää. Nyt joka vuosi, vain ohut kruunu, poista konkurirueschie viime vuoden kasvu, sairaat ja vahingoittuneet oksat. Omenapuun hedelmiä oksat, lupasi viime vuonna, joten ne leikataan huolellisesti.

Mukavuuden hoitoon omenapuun valitaan kääpiö lajikkeita. Joko omena vastaavasti muodostettu poistamalla keskeinen pystysuoraan nouseva johdin.

Miten leikata omenapuun.

Nuorentaminen karsimisesta vanhoja omenapuita

Ikääntymisen aikana ja hedelmien omena Vuosikasvu heikentää niiden pituus muuttuu enintään 15 cm, ja vaatii virkistäviä karsimisesta. Se alkaa voimakas harvennus Crown: leikkaa menee kruunu paksuuntumista, ristissä oksat. 1-2 on parempi poistaa suuria oksia paksuuntuminen kuin lukuisia pieniä oksia. Vähentää kruunu ja parantaa sen valaistuksen, leikataan johtava oksat korkeudella 3-3,5 m. Sivuoksat leikkaamisen, kasvaa.

Yksityiskohtaiset ohjeet muodostumista kruunu omena

Muodostumista kruunu - mielekäs prosessi viljelyn hedelmäpuut. Tarkoituksena maatalouskäytäntöjen avulla algoritmin optimaalisella sääntelyä kasvun ja hedelmien omenapuita. Leikkaaminen - syvällinen vaikutus elävä organismi ja se on tehtävä ainoastaan ​​pohjalta rakenteen ja lait puun elinkaaren.

Hyötyjä muotoinen kruunu

Apple, joka ei ole ollut muodostumista hyviä hedelmiä, ja kehittyy vain alkuvuosina. Muutaman vuoden kuluttua on paksuuntuminen kruunu. Ei saa auringonvaloa, Keski lähtee ottamaan hiilihydraatteja sijaitsevat ympäristössä. Tämä johtaa yleiseen heikkenemiseen puuta ja kuoleman heikompi oksat. Käytössä Lahopuun ja paksuuntunut kruunu luo suotuisan ympäristön muodostumista sieniä.

Tiheä kruunu on syynä usein erittelyt oksat täynnä hedelmiä ja sademäärä

Puolella puun oksat alkaa kasvaa terävässä kulmassa, ja voimakkaasti kilpailla Keski ampua. Tämän seurauksena omenapuun voi olla jopa 8 metrin korkeuteen. Tämä aiheuttaa usein murtumisen oksat täynnä hedelmiä ja sademäärä, huomattavasti vaikeuttaa sadonkorjuuta.

Aikana hedelmiä muodostuminen kivennäisaineita ja veden jakelu on epätasaista. Omenat eivät saa tarvittavaa fotosynteesituotteet, epämuodostuneita ja kutistuu. Vakaiden ravinteita kaikkiin elimiin omena - perusteella sääntelyä kasvun ja hedelmien.

Päätavoitteet muodostumista kruunu:

 • tarjoamalla auringonvaloa kunkin segmentin puu;
 • tasainen virtaus mineralogyvedessä ja kaikki oksat;
 • tree vakaus sadonkorjuun suuria kuormia ja huonolta säältä,
 • ennaltaehkäisy ulkonäkö tuholaisten ja tautien
 • kasvaa laadukkaat hedelmät;
 • ikä laajennus hedelmiä;
 • tuottavuuden lisäämiseen sadonkorjuun.

Tuottavin ja menestyksekkäin kausi karsimisesta omenapuita kevätkuukausilta - maalis-huhtikuussa. Järjestää prosessi tarvittavat vaiheeseen turpoamista munuaisiin, joten puu viettää kaikki voimat vain elvyttämiseen ja toipua nopeasti. Tämän vuoksi on tarpeen valita päivän kuivan ilman lämpötila on yli 0 ° C: ssa

Muodostuminen omena kruunu muodossa karsimisesta tarvitaan lähes koko elämän puu

Koska lehtien avulla voidaan arvioida nopeasti kunnon kruunu, ja määrittää oikea taso leikata. Muodostumista kruunu ennen kauden kasvillisuuden myötävaikuttaa heidän puu kesällä.

Päätavoitteet syksyn sadon - valmistelu puun talven ja lopullinen muodostumista kruunu. Voit tehdä tämän valitsemalla syyskuussa tai lokakuussa. Poistetaan muodostunut kesän versoja toivottujen, vanhojen ja mätä oksat. Lohkottu massiivinen oksat, jotka alle lumen painosta voi rikkoa.

Syksy karsimisesta omenapuita suositellaan vain lauhkeilla alueilla. Pohjoisilla alueilla, joille on ominaista äkillinen lämpötilan lasku, puu ei ehkä pysty palauttamaan ja jäädyttää. Tämä johtaa kuivuminen omena kudos- ja sen hävittämistä.

Joissakin tapauksissa saatat tarvita ylimääräisiä karsimisesta, jota tehdään kesällä. Tällä hetkellä hyppysellinen umpeen versot ja päästä eroon oksat, jotka estävät tunkeutuminen valoa Keski lehtiä.

Valmistelut muodostumista kruunu omena

Ennen työn tarpeen valmistella työkaluja. Tämä Reunaleikkuri leikkaamiseen ohuita oksia ja puutarha sahanterä paksuja oksia. On tärkeää, että välineet olivat hyvin terävät. On välttämätöntä, ensinnäkin, että puun terveyttä. Oikeellisuus ja tarkkuus leikkausnopeus umpeenkasvu haavojen riippuu.

Leikkuupinta vaadi lisäsuojaa

Viipalointi halkaisija on suurempi kuin 1,5 cm tarvita lisäsuojaa. Niitä käytetään hoitoon puutarhan var. Leikattu pinta on päällystetty ohuella kerroksella valmistettu avulla. Liian paksu kerros johtaa myöhemmin valumien vara ja tukkeutumisen ilmaraot cortex, jotka häiritsevät ilmavirran puu kudoksissa.

Kaikki työt muodostumista kruunu omena tulisi suorittaa vain vähän häiriöitä puuhun fysiologia. Kohdat leikkurit eivät ylöspäin alentaa terä on sijoitettu pinnalle rengasmaisen virta.

Asianmukaisen kehittämisen puun hedelmää riippuu alustavia toimia oston jälkeen taimet. On tärkeää kiinnittää huomiota suhde juuristo ja korkeus taimi.

Kun kaivaminen taimi juuret vain osa otetaan talteen taimitarha tai lähellä, noin 30-35 cm. Tämä määrä ei voi tarjota tehoa maanpäällisten osien, lasketaan mittarin juuret. Siksi taimi on lyhennettävä 30 cm, muuten puu on loukkaantunut pahasti. Tämä menettely auttaa rakentamaan vahva sivusuunnassa versoja ensimmäisenä vuonna.

Olemme haarautunut taimet poistanut kaikki versot jopa 50 cm maanpinnasta. Näin muodostunut shtamb - reikäalue juuresta kaulus ylöspäin ensimmäiseen oksat. Edellä se poikkeaa keskeinen ampua (johdin) ja oksat kasvavat siitä terävässä kulmassa, on kokonaan poistettu. Loput versot leikataan kunnes kolmas tai viides munuainen. Heistä tulevaisuudessa muodostavat tärkeimmän puun oksat, nimeltään luuston.

Puutarhanhoitoa harjoitetaan muodostamalla useita piirejä omena kruunu. Valitessaan tietyn muodon ohjaa rakenteellisia ominaisuuksia puun ja tiheys istutus puutarhassa.

Melko yksinkertainen ja yleisimmin käytetty menetelmä muodostettaessa omena kruunu. trim järjestelmä mahdollistaa säilyttää luonnon ulkoasua hedelmäpuu.

Määrä päähaaraa riippuu kylvötiheyden omena puiden ja kasvun edistämiseen. Jos etäisyys hedelmäpuita sisällä 4 m, jätä 4-5 oksat, suuressa sadon 5 7 Lisääntymisen luuston oksat välttämättömiä silnoroslyh puita levittää katos.

Pitkäsiima-harventuneelta muoto omenapuita

 • Tasolla runko jää yhden päähaaran. Kaikki voitot, jotka ovat ilmestyneet viime vuoden aikana on 50 cm, poistetaan.
 • Valita kaksi haaraan, joista kukin sijaitsee 15 cm: n korkeudella. On tärkeää, että ne on suunnattu vastakkaisiin suuntiin, jonka kulma-ero on 120 °.
 • Oksat, jotka ovat lähellä pisteen kasvun keskijohtimen terävässä kulmassa, leikata. Sivuhaarat leikataan samalla tasolla.
 • ensi kesänä laid kaksi päähaaraan, yläpuolelle välein 50-60 cm 10-15 sm.Ih myös rinnastaa
 • Kilpailevat versoja on leikattava. Johdin on aina oltava korkeampi kuin loppuosaan sivusuunnassa oksat 15-20 cm ja ei enemmän. Tämä luku on noudatettava koko elämän omena.
 • Kokonaan katkaista oksat, jotka eivät sisälly kehykseen. Voit myös väliaikaisesti taivuttaa vaakasuoraan asentoon. Tällainen menetelmä nopeuttaa hedelmiä.
 • Seuraavana vuonna, sinun täytyy perustaa toinen haara sijaitsee 40 cm: n korkeudelle. Päättelee, muodostumista kruunun ytimen.

Jälkeen vuoden tai kaksi, kun haara viimeisen kerroksen saada vakauden se katkeaa keskijohtimen. Lisäksi puun kasvu ei ole toivottavaa, se on välttämätöntä pitää korkeus tasolla 2,5-3 m.

Tämä muoto kruunu suositellaan slaboroslyh ja puoliksi kääpiö lajikkeiden hedelmäpuita. Omenapuu karan kruunu - puu ja muodoltaan kartion, vaakasuora haara, joka on saavutettu muodostuksen aikana sitominen kantajaan cola. tukemalla pituus on 2,5-3 m.

Fusiform muoto omena

 • Ensimmäisenä vuonna valittu 3-4 vahva haarautuu korkeus 60 cm. Ne leikataan puoli, on ulospäin suuntautuvien alkuunsa. Jäljellä olevat oksat poistetaan. Keskijohdin on oltava pidempi kuin yläpuolen haara 3 munuaisiin, jäljellä oleva osa on leikattu. Lopussa elokuun sivuhaaraa on tarpeen vetää kulma 60 ° ja sitoa pehmeä lanka.
 • Toisena vuonna keskijohdin leikataan kolmanneksi viimeinen lisäys. Luuston oksat leikataan neljäsosa munuaisten alaspäin. Viime vuoden köysi jänteet poistetaan, ja lopussa kesän uuden retard sivuoksat. Sivusuunnassa kasvaimet poistetaan.
 • Seuraavana kesänä prosessi toistetaan. Johdin on leikattu 1/4. Oksat ylemmän tasojen täytyy aina olla lyhyempi kuin alempi 10-15 cm. Taivutus oksat lopettaa, kun ne ottavat haluttuun kulmaan tai puu alkaa kantaa hedelmää.

Kun omena johtaa 2-2,5 m, leikata sivuhaaran johdin, joka on sidottu pylvääseen. Tulevaisuudessa, keskijohdin on muodostettu siitä.

Tämän tyyppinen kruunu perusteella muodostettu päällekkäin-ohut ja käytetään slaboroslyh omena. Perustavanlaatuinen ero - puuttuessa keskijohdin.

Kuppimainen kruunu omena

Siemenet tälle shtamb 50 cm pitkä ja 30 cm: n muodostamiseksi telineen oksat. Loput katkaista. Seuraavana vuonna on bole suositellun järjestelmän muodostunut 3 luuston vetvi.Provodnik leikata tasolla Ylävaaka oksat. Kuten muodostumista haarojen toisen ja kolmannen kertaluokan kaikkien tarkoituksena keskustaa kohti kruunu oksat karsitaan.

Apple, muodostuu Pystytyyppisessä palmettes kasvanut aidat. Tämäntyyppinen kruunu mahdollistaa viljellä omenapuun rajoitetuilla alueilla tai käyttää koristeluun vuonna suojaukset.

pystysuora palmette

 • Istutus taimet ilman aluevaltaus. Pitkin taimet täytyy ajaa horisontaalinen napa ja vedä lanka. Valitaan kolme parasta munuaiset, joista alempi on suunnattu eri suuntiin. Tynnyri lyhentää 40-60 cm maanpinnan tasolla.
 • Kesällä ylemmän tärkeimmät silmut muodostuvat paeta ja ohjata sitä pitkin napa. Muiden jäljellä munuaisen muotoinen vaakasuora versoja. Ei haitata kasvua puun, vaakasuora etsivät vähitellen. Näin ollen, ensimmäisen vuoden versoja sidottu kulmassa 45 ° suhteessa johtimen.
 • Syksyllä sivuhaarojen vaakasuorassa, sitomalla ne lankaan. Tarpeeton versoja muodostettu runko, leikataan kolmasosaa munuaisen.
 • Keväällä tarvitse leikata keskijohtimen, Vaakasuora oksat leikataan jättää 1/3, jossa on kolme munuaiset, korkeus 45 cm .. Extra sivuoksat karsitaan, jättäen vain kolme munuaisiin.
 • Kesällä muodostettu toisen kerroksen suositeltu järjestelmä. Syksyyn kaikkien kilpailevien karsitaan versot, jolloin ne vain kolme nuppuja. Syksyllä kasvu horisontaalisen versot sidottu lanka.

Muodostamisen jälkeen lopullisen kruunu keskijohdin on leikattu. Tasojen lukumäärä riippuu maaperän tyyppi, sijainti ja voimakkuus omena. Kokeneet puutarhurit suosittelevat enintään 4-5 kerrosta. Sen jälkeen, kun lopullinen muodostuminen kruunu tulisi aina katkaista versoja muodostettu kerrosten.

Iän myötä hedelmäsatoon puuta siirretään yläosaan kruunu. Pituus vuotuinen kasvu pienenee 35 cm, se vaikuttaa määrä sadon. Tällöin omenapuun tarvitsee uudistumista karsimisesta.

Virkistäviä sadon määrä kasvaa

Ensimmäisessä vaiheessa poistetaan kuiva ja vaurioituneet oksat. Katkaista oksat, jotka kasvavat sisällä kruunu, se edistää kasvua nuorten versojen. Umpeenkasvanut luuston oksat leikataan sivuhaaroja. Poistanut kaikki oksat nuorten oksat.

Apple nuorentaminen menettely on parempi käyttää kahta keväällä. Liian monet haavat suuresti heikentää puuta. Jälkeen karsintaa omena tehostettu hoito: kastelu, lannoitus ja tuhoeläinten.

Virheet muodostumisen aikana kruunu

Yksi usein sallittu virheiden siistimisen omenapuut - jättäen kanto sijasta leikata, josta kuva liiallisen määrän versoja. Tämä johtaa edelleen paksuuntuminen kruunu.

Muodostavat kruunu-laatu omena voi olla muutaman vuoden

Liian lyhyt kanto myös ei-toivottuja. Hän ei anna uusia versoja, mutta zasyhaya johtaa taantumisen aivokuori ja alasti puun. Tämä uhkaa kuolio osa, joka luo suotuisan ympäristön taudin. Siksi sinun täytyy leikata haara rengas virtaa, joka on aktiivinen mahla virtaa ja haava kiristetään nopeasti.

Yksikin virhe tarkoittaa merkittävää vähenemistä omena kruunu. Tämä tapahtuu, jos kilpailevia versot kasvamaan keskijohtimen. Kesäkaudella, oksat ovat hyppysellinen, mutta jousi on kokonaan poistettu.

Riittämätön harvennus oksat johtaa siihen, että halkaisija kruunu kasvaa. Oikein kehittää kruunut enintään 5-7 luuston oksat, ilman välein, suuntautuu runko.

Muodostuminen omena kruunu vie paljon aikaa vain pervye3-4 vuodesta. Seuraavina kausina tarvitsee vain ohjata voitot ja ohjata heitä oikeaan suuntaan. Ainoa tapa saada aikaan vakautta ja sadon laatu, joka miellyttää enemmän kuin yhden sukupolven.

Muodostuminen omena kruunu - perus- ja yleisimpiä muotoja kruunua

Ei ole väliä kuinka vaikeaa se voi tuntua noviisi puutarhuri muodostumista kruunu omena, mutta se on välttämätöntä, muuten lopulta Applelle kulttuurin vaihteessa luonnossa, sen hedelmät murskataan ja tulla epämiellyttävä. Hyvä sato voi tarjota vain ne puut, joiden latvukset eivät paksuuntunut. Jos kruunu omenapuiden tulee liian runsas, ovat syvällä hänen lehtiä, jotka eivät saa auringonvaloa, alkavat käyttää sokerin kasvun sikiöiden.

On käynyt ilmi, että sokerin tuotettu omenapuu fotosynteesissä, jätä omenat ja oksia ja lehtiä. Karsintaa omena auttaa säätelemään jakelua sokeria puoleen sen tarkoituksena on kasvua puun, puoli - toteutumaan.

On muitakin, yhtä tärkeitä syitä jättää kruunu omena luonnollisessa muodossaan ei ole toivottavaa:

 • puu kasvaa korkea, mikä vaikeuttaa korjattavaksi;
 • painon alla omenat oksat usein murtaa;
 • huolehtia omenapuiden luonnon bombeerausmuodon on vaikeampaa, joten puut ovat alttiimpia sairauksille aivokuoren ja levitä tuholaisia.

Apple puiden on helppo sietää, ja voit antaa hänelle kruunun minkäänlaista oman harkintansa. Muodostuksen aloittaen omenapuiden suositellaan ensimmäisestä vuodesta, ja tulevaisuudessa sinun täytyy karsia oksat keväisin ennen mahla virtaa.

Tämä on yksi helpoimmista ja suosituimmista tavoista tuottaa omenapuu, kruunu näin saatu ulkonäöltään hyvin samanlainen kuin luonnollinen, oksat runko järjestetty kerrokseen. Omenapuut harvaan kruunu-tyyppinen pitkäsiima ovat kestäviä ja korkean tuottavuuden. Puutarha niiden välillä pitäisi jättää neljä metriä, puu ei ole tungosta.

Muodostus kruunu alkaa siitä, että yearlings (perusrunko voi olla kolmen vuoden ja yhden vuoden katsotaan oksastettu paeta) keväällä, mitata runko alueen etäisyys maasta on noin 50 cm. Ennen runko alue on suunniteltu vielä 30 cm, joka sitten sijoitetaan kolme ensimmäisen tason päähaarat. Kaikki korkeammalle kasvavat oksat leikataan.

Alushousut, joilla on harva-longline-tyyppinen kruunu, erottuvat niiden kestävyydestä ja korkeasta tuottavuudesta

Keväällä, poistaa shtambe ilmestyi oksat, ja ensimmäinen porras vasemman haaran korkeus 50 cm ja kaksi sijaitsee edellä, että niiden välillä oli vähintään 15 cm: n päässä kolme haaraa, pitäisi mennä toiselle puolelle, toinen -. Vastakkaiseen suuntaan. Haarojen päitä on leikattava yhdelle tasolle. Leikkaa tarvetta ja ne versot ilmestyi paikalle Keski kuonon, haara-kilpailijoita. Voit jättää oksia alle 30 cm, koska tällaiset lyhyet oksat tuottavat hedelmää hyvin.

Kolmannen vuoden ajan 50 cm: n etäisyydellä ensimmäisen tason oksista tulisi jättää kaksi muuta luurankoa (yksi yli 15 senttimetrin etäisyydellä toisistaan). Kilpailevat haarat poistetaan uudestaan ​​ja keskijohtimen nousu lyhenee, jos se huomattavasti ylittää päähaarojen päätteet. Seuraavaksi luodaan toinen haara 40 cm edellisestä tasosta, ja tämän vuoksi harmaiden longline-tyyppisen omenapuun kruunua pidetään muodostettuna. Kahden vuoden kuluttua sinun on vain leikattava keskikaapeli ylimmän yksittäisen haaran päälle ja pidettävä sitten kruunun korkeus korkeintaan kaksi ja puoli metriä korkeudessa.

Käytetään slaboroslyh, lyhytikäisten hedelmäpuita. Muodostettu suunnilleen samalle periaatteelle kuin harva-kerroksinen kruunu, jossa on pieniä eroja. Ensimmäisen kertaluvun kolme osaa on lähetettävä eri suuntiin ja kulma on noin 120 astetta. Jokainen niistä katkaistaan ​​40 cm: n päähän johdinparista, jotta saadaan pari haaroja. Keskusjohdin itse on lyhennetty juuri ylimmän päähaaran yläpuolella - tämä voidaan tehdä vuoden tai kahtena, sitten ydin tulee vahvemmaksi.

Seuraavina vuosina on varmistettava, että kruunun keskipiste ei paranna, katkaisevat kaikki oksat, jotka poikkeavat pääosista ja ovat suunnattu syvälle kruunuun. Voit jättää pieniä kasvavia oksia, niin heillä on hedelmiä.

Aidan, seinien tai juurten rajojen yli on kätevää kasvattaa omenapuita tämäntyyppisellä kruununmuodostuksella. Halutun muodon luominen kestää enintään neljä vuotta, jonka jälkeen puu alkaa tuottaa hedelmää.

Kruunun omenapuu Pysty palmetta

Pystysuoraa palmettia muodos- taessa luurangat sijaitsevat yhdessä tasossa muodostaen tasaisen kruunun. Tätä varten keskusjohtimen jokaisessa tasossa on välttämätöntä jättää kaksi haaraa, jotka kasvavat vastakkaisiin suuntiin. Tasojen sijaitsevat toistensa yläpuolelle etäisyydellä 80 cm versoista, jotka kasvavat päähaarojen ja keskijohtimen, muunnetaan kaltevaan asentoon -. Ne muodostetaan ja sen jälkeen hedelmiä. Päähaaran on vetää ne suuresti poikkeavat johtimen, tai matalan viive poikkeama. Leveys Kroon omena voi saavuttaa kaksi metriä, korkeus riippuu useita tasoja ja säädellä puutarhuri vuosittain karsiminen oksat ja pääasialliset johtimen (puuston leikataan kolmanneksella).

Toinen yksinkertainen muunnos kruunun muodostumisesta, joka vaatii vähäistä karsimista. Tärkeintä on leikata keskusjohtoa oikein ("munuaisiin") ja leikata puolirunkoiset oksat haarukalla, rajaustarkkuudella ei ole väliä paljon. Karanmuotoisen kruunun muodostuminen kestää kolme vuotta, mutta ensimmäinen sadonkorjuu voidaan saada jo toisessa vuonna puolirunkoisten oksojen ilmestymisen jälkeen. Tällaisen omenapuun puutarhassa kruunua voidaan kasvattaa kahden metrin etäisyydellä toisistaan.

Omenapuun kruunun kara muotoinen muoto on keskikaiutin, josta puolirunkoiset oksat haarautuvat eri suuntiin. Muodostaan ​​se alkaa kukistamattomista vuosittaisista omenan taimista, leikkaamalla ne yhteen kolmasosaan. Johdossa esiintyvistä kasveista, nuoren puun keskiosassa, tehdään ensimmäinen taso, jolloin puolirunkoiset haarat ovat vinossa.

Toisena vuonna kapellimestari lyhenee jälleen, ja siihen muodostuu seuraavat puolikierteet. Kolmen vuoden kuluttua, kun kruunun korkeus saavuttaa kaksi tai puoli metriä, karan kruunun muodostuminen on päättynyt poistamalla keskikaapeli itsessään yhden vaakasuoran oksan päälle.